PhilipsAvanceAirfryerXXLHD9652

De top 3 beste airfryers van 2023

Joost  •  Laatst bijgewerkt op 26 september 2022

De smakelijke happen zijn niet meer weg te denken uit de Nederlandse maatschappij. Maar er ontstaat een stroming die af wil van de ongezonde vette happen die een klassieke frituurpan produceert. De airfryer is hiervoor de perfecte oplossing.

De combinatie van krokante snacks, minder vet en calorieën en een breder scala aan mogelijke gerechten trekt velen aan. Vandaar dat de airfryer steeds meer opduikt als onderdeel van de keukenapparatuur in de moderne keukens. Wat is een airfryer, waar let je op bij het kopen en wat zijn de beste uit de test? Benieuwd wat de voor- en nadelen zijn van de airfryer? Hieronder het advies van de expert.

Beste koop van 2024
PhilipsAirfryerXLHD9247
Beste grote airfryer met smartphone app

Philips Airfryer XL HD9247/90

 • Slim en gebruiksvriendelijk design
 • Hoog vermogen en degelijk laadvermogen
 • Het geurfilter voorkomt nare luchtjes
 • De luchtcirculatie bakt etenswaren aan alle kanten gaar

Afbeelding Product Voor wie? Waar te koop?
PhilipsAirfryerXLHD9247

Philips Airfryer XL HD9247/90

Onze keuze voor een goede all-round airfryer met een grote capaciteit en een handige smartphone app.
PhilipsAvanceAirfryerXXLHD9652

Philips Avance Airfryer XXL HD9650/90

Onze keuze voor een extra grote airfryer die geschikt is voor de meeste gezinnen
PrincessDigitaleAerofryerXL

Princess Digitale Aerofryer XL

Een goedkoper model, maar eenvoudig in gebruik met de voorgeprogrammeerde instellingen. De Princess is momenteel het beste basismodel voor een lagere prijs.

Airfryer, de gezonde vervanger van de friteuse

Een airfryer of hetelucht friteuse is een relatief nieuw soort apparaat wat de klassieke friteuse vervangt. In wezen werkt het hetzelfde: je vult een bak met snacks en warmt die op met behulp van hete lucht. De meeste airfryers hebben namelijk simpelweg een laadbak waar je etenswaren en snacks in kan doen. Als je de friteuse dan aan zet, zorgt het apparaat ervoor dat er hete lucht langs het eten stroomt. De airfryer heeft snel de ingrediënten gebakken.

Het grote verschil tussen de hetelucht friteuse en de ouderwetse frituurpan is het gebruik van vet en olie. In een airfryer hoef je vaak amper of zelfs geen olie te gebruiken. Dit maakt frituren opeens een stuk gezonder en bezorgt je woonkamer minder de geur van de snackbar om de hoek.

Voor meer dan enkel ongezonde snacks

Airfryers kunnen naast al de standaard snacks ook nog een heleboel andere etenswaren ‘frituren’. Zo zijn er hele kookboeken geschreven met gerechten die je uit een hetelucht friteuse kunt maken. Handig voor als je snel een gerecht op tafel wilt hebben en er niet al te veel moeite voor wilt doen.

Als je puur naar de snacks kijkt, duurt het wel langer om met een airfryer te frituren. Voor de ongeduldige snacker kan dit een nadeel zijn. Ook is de aanschafprijs van een hetelucht friteuse vrij hoog, zeker als je een degelijk model zoekt. Kortom, beide types friteuses hebben hun voor- en nadelen.

Wat zijn de voordelen en nadelen?

 • Gezondere snacks: minder vetten
 • Eenvoudiger schoon te maken dan een friteuse
 • Geen snackbarlucht in de keuken
 • Multi inzetbaar: complete gerechten mee te bereiden
 • Geen gedoe met het verversen van olie
 • Wat minder snel klaar dan bij een friteuse
 • Gemiddeld een hogere aanschafprijs

Waar let je op bij het kopen van een airfryer?

Je kunt je voorstellen dat het vervelend is om vijf keer je friteuse aan te moeten zetten voordat al je gasten voorzien zijn. Zeker bij een airfryer, waar je hele maaltijden in kan koken, maakt de capaciteit het verschil of je samen kan eten of dat er een deel van de groep moet wachten op de volgende lading. Voor een ouderwetse frituurpan is dit minder belangrijk, daar maak je namelijk geen hele maaltijden in klaar.

Capaciteit

Twintig bitterballen zijn vaak wel genoeg om de honger even te stillen, hoe groot de groep gasten ook is. Daarom is het belangrijk dat je kiest voor voldoende capaciteit in de airfryer. Bedenk je allereerst eens voor hoeveel mensen je airfryer gaat gebruiken. Het beste is dan om uit te gaan van de meeste voorkomende grootte van de groep eters, dus in de meeste gevallen je gezinsgrootte.

De grootte van de bak voor in de airfryer verschilt tussen modellen. Voorheen werden alleen maten van 800 gram en 1200 gram gebruik. Hierbij is 800 gram met name geschikt voor gezinnen met 2 personen en 1200 gram voor gezinnen met kinderen. Tegenwoordig zijn er ook XXL-modellen waarin 1400 gram aan eten gefrituurd kan worden. De ervaring leert dat een capaciteit van 800 gram net wat te weinig is voor de meeste gebruikers. Pak je keukenweegschaal maar om te kijken hoeveel 800 gram friet is.

Niet perse vanwege de 800 gram, meer vanwege de afmetingen van de bak. Er is dan weinig ruimte voor grote kippenpoten of biefstuk en dat maakt het gebruik minder aangenaam. Mocht je een airfryer willen aanschaffen puur voor jezelf, dan is een grootte van 800 gram waarschijnlijk meer dan genoeg. Als je de airfryer echter wilt gebruiken voor het gezin, dan raden we je aan om te kiezen voor een grotere airfryer te kopen.

Hoeveel vermogen heb je nodig?

De hoeveelheid vermogen waarmee de airfryer uitgerust is maakt weinig uit voor het uiteindelijke resultaat. Het eten wat je wilt bereiden wordt toch wel gefrituurd, het duurt alleen wat langer met een airfryer met een lager vermogen. Wel zie je soms dat, omdat het frituren sneller gaat, het buitenste laagje wat krokanter is en de binnenkant wat malser. Dit is het resultaat van de hogere snelheid waarmee de airfryer met een hoger vermogen dan frituurt.

Wel is het goed je te realiseren dat bijvoorbeeld een vermogen van 2200 watt vrij fors is, zeker als je van plan bent de airfryer op de camping te gebruiken. Het is ongeveer hetzelfde vermogen als de meeste inbouwovens hebben.

Airfryer recepten

Misschien wel het grootste voordeel van airfryers boven klassieke friteuses is dat je zo veel meer kan maken dan friet en bitterballen. Er bestaan tegenwoordig hele kookboeken met allerlei overheerlijke recepten voor de airfryer. Met een airfryer kan je frituren, grillen, bakken en roosteren. Je kunt het zo gek niet bedenken: van muffins en taarten tot biefstuk, spareribs en zelfs kroepoek komen smakelijk uit jouw airfryer. Met een stoommandje tover je de airfryer zelfs om naar een stoomkoker.

Zelfs je ontbijt, inclusief ei, kan je klaarmaken in de airfryer. In een ander deel van het artikel zal ik wat goede voorbeelden van receptenboeken bespreken.

Extra accessoires voor je airfryer

Naast het basis ontwerp van de airfryer zijn er nog een aantal mogelijkheden om het frituren wat aangenamer te maken. Zo heeft Philips, waarschijnlijk het meest bekende merk voor airfryers, een aantal accessoires op de markt gebracht die je kunnen helpen om het frituren wat makkelijker te maken.

Maar ook de modellen van de andere merken kan je opleuken door wat extra’s aan te schaffen. Absoluut niet noodzakelijk, maar in sommige gevallen wel een handige aanvulling.

De panverdeler

Een panverdeler voor de airfyer is een handig attribuut om de bestanddelen van je maaltijd van elkaar te scheiden. Zo kan je bijvoorbeeld makkelijk de frietjes en het vlees uit elkaar houden. Een complete maaltijd is hierdoor zo gefrituurd in je airfryer. In de meeste gevallen hoef je de panverdeler trouwens niet extra aan te schaffen, omdat het een onderdeel is van het standaard pakket waarmee de airfryer geleverd wordt.

Het kookrek, met of zonder spiezen

Dit metalen rekje kan je bovenop de bak in de airfryer plaatsen. Hierdoor creeër je een extra laag in de airfryer waar je bijvoorbeeld stukken vlees op kunt frituren. Op deze manier kan de hete lucht nog goed circuleren in de airfryer waardoor het eten knapperig gaar wordt. Als kleine aanvulling hierop kun je zelfs nog een kookrek kiezen waarop spiezen bevestigd zijn. Smakelijke kipsaté of groentespiezen zijn nu ook binnen handbereik!

Bakvorm voor airfryers

Deze accessoire is ideaal voor de keukenprins of -prinses die naast frituren ook van bakken houdt. De bakvorm kun je simpelweg in de airfryer plaatsen om bijvoorbeeld een taart of cake te maken. Ook een quiche of zelfs het bakken van brood ligt binnen de mogelijkheden, zeg maar doei tegen die broodbakmachine.

Grillplaat voor in de airfryer

Een grillplaat kan een goede aanvulling zijn op jouw airfryer. Het stelt je in staat om gemakkelijk vlees, vis of groenten te grillen. Het overtollige vocht dat vrijkomt bij het frituren druipt door de gaatjes van de grillplaat heen.

Hierdoor wordt het gegrilde eten lekker knapperig. De meeste grillplaten zijn uitgerust met een anti-aanbaklaag waardoor je maar weinig olie nodig hebt voor het gebruik.

Extra functies om op te letten bij aanschaf

Naast alle specificaties die hierboven beschreven zijn, kun je nog letten op wat extra eigenschappen om het airfryen te optimaliseren. Let bijvoorbeeld op of de airfryer beschikt over een koele wand. Hierdoor voorkom je brandwonden bij onoplettende huisgenoten. Ook een instelbare temperatuur is handiger voor sommige gerechten. Daarnaast voegt een lampje dat aangeeft of de airfryer al op temperatuur is ook wat toe.

Tevens is het goed om op te letten of de afzonderlijke onderdelen van de airfryer uitneembaar zijn en in de vaatwasser kunnen. Dit scheelt enorm in het onderhoud van de airfryer.

Tips voor bij het frituren

Voor je enthousiast aan de slag gaat met je airfryer heb ik nog een aantal tips op een rij gezet om je op weg te helpen. Hierna kun je veilig de allerlekkerste gerechten bereiden.

 • Zet de airfryer op een hittebestendige ondergrond. Als je de airfryer op gelamineerd hout wilt plaatsen, zet er dan een onderzetter onder om de ondergrond te beschermen.
 • In principe hoef je de airfryer niet voor te verwarmen. Wel heeft het apparaat even nodig om de ingestelde temperatuur te bereiken. Je kunt ervoor kiezen om pas bij die temperatuur de producten in de airfryer te doen, dan kan je de frituurtijd nauwkeurig bepalen.
 • Aan de meeste modellen hoef je geen olie toe te voegen. Wel kan je ervoor kiezen om bijvoorbeeld de stukken vlees die je wilt grillen in te smeren met olie om ze wat zachter te houden. Gooi in ieder geval nooit direct olie in de airfryer.
 • Bakpapier of aluminiumfolie kan je in de airfryer doen. Let er alleen wel op dat er genoeg ruimte is in de bak om de hete lucht langs het bakpapier te circuleren. Doe het nooit zónder product in de airfryer, dan kan het richting het verwarmingselement worden gezogen en gaan branden.

Airfryer schoonmaken

Het veelgenoemde voordeel van de airfryer boven de ouderwetse frituurpan is absoluut het onderhoud. De gigantische klus die altijd opdoemt na het gebruik van een klassieke friteuse valt vrijwel geheel weg. Toch heeft de airfryer wel iets van onderhoud nodig om je maaltijden te blijven frituren.

Schoonmaken met de hand

Hoewel schoonmaken met de hand de meeste mensen tegenstaat, is het bij een airfryer niet zo’n grote klus als het lijkt. De onderdelen die de meeste aandacht vereisen zijn het frituurmandje en de binnenpan van de airfryer. Hier wordt het eten in gefrituurd en zal dus het meest vervuild raken na frequent gebruik. Haal de onderdelen eruit en gebruik een eeuwenoude techniek om ze schoon te maken: warm water en afwasmiddel.

Voor het vet werkt het beste als het schoonmaakmiddel ongeveer 10 minuten kan intrekken. Daarna veeg je de inhoud zo schoon met een doekje of de zachte kant van een spons. Voor de hardnekkige etenswaren kun je eventueel de ruwe kant van de spons gebruiken.

De buiten- en binnenkant van de airfryer zijn gemakkelijk te reinigen met een vochtige doek, met wat schoonmaakmiddel indien nodig. Hier zit meestal geen vet op en dit scheelt enorm in het schoonmaken.

Vergeet vooral niet om ook het warmte element af en toe schoon te maken. Het beste kun je hiervoor een afwasborstel gebruiken. Blijf weg van de staalborstels om te voorkomen dat de beschermlaag beschadigt.

De makkelijke oplossing: de vaatwasmachine

Voor velen een perfecte uitvinding: de vaatwasmachine. Goed nieuws, een deel van het schoonmaakwerk kun je uitbesteden aan de vaatwasser. De uitneembare onderdelen van de airfryer zijn te reinigen in de vaatwasmachine. Dit scheelt natuurlijk een hoop werk.

Hoewel dit een efficiënte oplossing is, wil ik daar toch een paar kleine kanttekeningen bij plaatsen. Ten eerste, sommige onderdelen van de airfryer zijn niet uitneembaar en zul je alsnog met de hand moeten schoonmaken. Denk bijvoorbeeld aan het warmte element of de buitenkant van het apparaat.

Daarnaast is de vaatwasser niet zo vriendelijk voor de anti-aanbaklaag van de onderdelen van de airfryer. De levensduur van die onderdelen is dus minder lang als je ze reinigt in de vaatwasser.

Top 3 beste airfryers

Onze gewoonte is om drie modellen op een rij te zetten om de keuze voor een product wat makkelijker te maken. Zo ook in dit artikel. Hieronder staan achtereenvolgens het beste basis model, het beste luxueuze model en de airfryer die het beste balanceert tussen prijs en kwaliteit weergegeven. We hopen dat je hierna precies weet welk model bij jou past.

Na deze drie modellen beschrijven we ook nog een aantal receptenboeken met smakelijke ideeën voor maaltijden met airfryers.

 • Slim en gebruiksvriendelijk design
 • Hoog vermogen en degelijk laadvermogen
 • Het geurfilter voorkomt nare luchtjes
 • De luchtcirculatie bakt etenswaren aan alle kanten gaar
https://www.popula.nl/wp-content/uploads/2019/06/PhilipsAirfryerXLHD9247.jpg

Philips is een bedrijf met jarenlange ervaring als het op airfryers aankomt en dat is duidelijk te zien in hun producten. De Philips Airfryer is ongetwijfeld het bekendste model voor airfryers. Uit de meeste tests en reviews komt dit model als beste naar voren.

Laadvermogen: 1200 gram
Vermogen: 2100 watt
Afmetingen: 42 x 31 x 30 cm (l x b x h)
Garantie: 2 jaar

Met een laadvermogen van 1200 gram is de Philips Airfryer XL HD9247/90 groot genoeg voor de meest etenswaren. Zeker kippenpoten en stukken rundvlees passen hier prima in, wat vaak lastiger gaat bij modellen met 800 gram laadvermogen. Er is genoeg frituurcapaciteit voor het hele gezin. Ook borrelhapjes staan in een mum van tijd op tafel en niemand hoeft lang zonder te zitten.

Extra eigenschappen

Het touchscreen is gemakkelijk te bedienen. Je kunt met twee knoppen de temperatuur en de tijd instellen. Voor de fervente frituurder is er zelfs een mogelijkheid om je favoriete instelling te bewaren, zodat je hem de volgende keer snel kunt selecteren.

Het design van de Philips Airfryer denkt met je mee. Als je bijvoorbeeld het apparaat wilt opbergen kan het snoer mooi in het daarvoor bestemde vak worden gedaan. Ook is de binnenmand uitneembaar en kan zo gemakkelijk in de vaatwasser. Daarnaast is er een antiaanbaklaag aangebracht op de pan zodat etenswaren niet zo makkelijk blijven kleven. Ook is het model veilig ontworpen; de airfryer heeft een koele wand waaraan je je niet kunt verbranden. Nare frituurluchten zijn verleden tijd met dit model, het geurfilter zorgt er namelijk voor dat de geuren binnen de airfryer blijven.

De stervorm van Philips komt in deze airfryer ook terug en zorgt ervoor dat de etenswaren aan alle kanten goed doorbakken worden. De lucht circuleert namelijk in een ronddraaiende beweging door de pan. Hierbij is zo’n 80% minder vet nodig dan in een reguliere friteuse. Ideaal voor de gezonde snacker!

Conclusie test

De Philips Airfryer is de beste koop als je op zoek bent naar een hetelucht friteuse. Uitgerust met talloze handige eigenschappen, een ruim laadvermogen en hoge frituurprestaties, maak je gemakkelijk de blits met dit apparaat. De snacks staan binnen no-time op tafel en zijn een stuk gezonder dan voorheen. Een aanrader voor elke keukenprins- of prinses die het serieus wil aanpakken.

  Op voorraad. Voor 23:59 besteld, morgen in huis via bol voor €90
  • Slim en gebruiksvriendelijk design
  • Twin Turbostar technologie voor uitstekend frituurresultaat
  • Panverdeler en receptenboek standaard bijgeleverd
  • Kan eten warmhouden
  • Hoog vermogen en zeer ruime inhoud
  https://www.popula.nl/wp-content/uploads/2019/06/PhilipsAvanceAirfryerXXLHD9652.jpg

  De allereerste airfryer is ontwikkeld door Philips. Hierdoor hebben zij verreweg de meeste ervaring met deze handige keukenhulpjes en is een model van Philips een betrouwbare keuze als het op airfryers aankomt. Zo ook de Avance Airfryer XXL. Niet voor niets wordt dit model onder de ‘XXL’ noemer geschaard; met 1,4 kg laadvermogen valt het in de ruimste klasse van de airfryers.

  Specificaties

  Laadvermogen: 1400 gram
  Vermogen: 2225 watt
  Afmetingen: 32 x 43 x 30 cm (l x b x h)
  Garantie: 2 jaar

  Laadvermogen

  Het laadvermogen van de Philips Avance Airfryer XXL is zeker indrukwekkend. Met 1,4 kg valt het in de grootste klasse van airfryers. Nu heb je niet persé al die ruimte nodig om kilo’s friet te frituren, maar het is al handig dat de bak een stuk ruimer is. Zo kun je bijvoorbeeld met dit model een hele kip frituren, puur omdat er genoeg ruimte voor is. Idem voor alle grotere stukken vlees. Wat betreft het aantal personen: met 1400 gram heb je genoeg ruimte voor ongeveer vijf personen, zeker als een deel daarvan kinderen zijn. Voor de snacks op een borrel is het sowieso genoeg ruimte en als je friet frituurt kun je ongeveer 5 tot 6 mensen voorzien.

  Extra eigenschappen

  Naast het frituren van eten heeft deze airfryer nog een heleboel meer in de aanbieding. De temperatuur is in te stellen op 40 tot 200 graden met een handige draaiknop. Zo is het mogelijk om een brede variëteit aan etenswaren te bereiden met dit model. Zelfs ontdooien van etenswaren kan gemakkelijk gedaan worden. Ook geeft de Avance Airfryer met een speciaal signaal aan wanneer het model klaar is om te gebruiken. Tevens schakelt de airfryer zichzelf uit als hij niet gebruikt wordt en kan klaargemaakt eten gemakkelijk warm gehouden worden zonder smaak te verliezen.

  Het ontwerp van de hetelucht friteuse is slim bedacht. Als je de airfryer wilt opbergen, kan het snoer in een speciaal daarvoor ontworpen opbergvakje. Ook is er een uitneembare opvangbak bedacht om het vrijgemaakte vet van het eten op te vangen. Je kunt simpelweg het bakje uit de airfryer halen om het vet weg te gooien. Daarnaast zijn alle uitneembare onderdelen van de airfryer gewoon schoon te maken in de vaatwasser.

  Daarnaast is dit model uitgerust met de Twin TurboStar technologie en een krachtige verwarmingsmotor, een combinatie die ervoor zorgt dat het apparaat onder andere snel is opgewarmd. Boven de verwarming zit een stervormig element waardoor de hete lucht als een wervelwind door de bak circuleert en de inhoud aan alle kanten goed frituurt. Dit element filtert tevens meer vetdeeltjes uit circulerende lucht, waardoor meer vet aan het eten wordt onttrokken en jouw maaltijd gezonder is.

  Bij de Philips Avance Airfryer wordt standaard ook een panverdeler en een receptenboek geleverd. Zo kun je direct twee gerechten tegelijk maken, wat met het ruime laadvermogen makkelijk gaat. Ook kun je gebruik maken van de app van Philips om de recepten te bekijken en ideeën op te doen voor gerechten met een airfryer.

   Op voorraad. Voor 23:59 besteld, morgen in huis via bol voor €249
   • Goedkoop model airfryer
   • Eenvoudig in gebruik met voorgeprogrammeerde instellingen
   • Meegeleverde grillplaat
   • Beperkt laadvermogen en geen geurfilter
   https://www.popula.nl/wp-content/uploads/2019/06/PrincessDigitaleAerofryerXL.jpg

   Airfryers zijn over het algemeen een stuk prijziger dan klassieke friteuses. Deze hetelucht friteuse van Princess is daarop een uitzondering, en dat zonder al te veel in te leveren op kwaliteit. Het is een overzichtelijk apparaat met alle benodigde basisfuncties voor een degelijk airfryer-gerecht: hij kan frituren, bakken, braden en grillen.

   Specificaties

   Laadvermogen: 800 gram
   Vermogen: 1500 watt
   Afmetingen: 26 x 30 x 34 cm (l x b x h)
   Garantie: 2 jaar

   Laadvermogen

   Het laadvermogen is het gewicht aan etenswaren dat je kwijt kunt in de friteuse. In dit geval is dat een gewicht van 800 gram. Laat je niet misleiden door ‘XL’ toevoeging aan de productnaam; 800 gram is niet bepaald veel. Al helemaal niet als je een hele maaltijd kwijt wilt in de airfryer. Ga ongeveer uit van 300-400 gram per persoon, dus in dat geval is er genoeg ruimte voor 2 personen. Als je echter grotere stukken vlees wilt bereiden in jouw airfryer, is een bak van 800 gram niet groot genoeg.

   Extra eigenschappen

   Deze airfryer heeft ondanks de lage prijs een hoop fijne eigenschappen die het een aangenaam bezit maken. Op de voorzijde van de airfryer zit een display instellingen voor de temperatuur en de tijd. De temperatuur kan je aanpassen van 80 tot 200 graden, waardoor je ook gemakkelijk andere gerechten kunt maken. Daarnaast kun je kiezen uit acht voorgeprogrammeerde instellingen voor veelgebruikte etenswaren. Dat maakt de bediening wel zo eenvoudig!

   Naast de aangename bediening is deze hetelucht friteuse ook makkelijk schoon te maken. De binnenmand haal je er zo uit, of wel om het eten in te serveren of om achteraf in de vaatwasser te plaatsen. Na gebruik schakelt de airfryer zichzelf automatisch uit. Het is wel noodzakelijk dat de airfryer even kan afkoelen na gebruik.

   Bij dit exemplaar wordt ook een grillplaat geleverd, zodat je ook eens kunt proberen om groenten in de airfryer te grillen. Helaas zijn er verder weinig accessoires verkrijgbaar om de bereidingsmogelijkheden uit te breiden. Ook zit er geen geurfilter op het apparaat, al is de stankoverlast beperkt bij airfryers.

   Conclusie

   Als we alle punten op een rij zetten, is dit een prima model airfryer. Ondanks de lage prijs weet de Princess Aerofryer goede frituurresultaten te boeken. Ook is hij gebruiksvriendelijk met een eenvoudige display en makkelijk schoon te houden. Met de veelzijdige kookopties is de airfryer breed inzetbaar in iedere keuken. Al met al een uitstekend instapmodel voor mensen die wel eens een airfryer willen proberen!

    Op voorraad. Voor 23:59 besteld, morgen in huis via bol voor €90

    Hoe werkt een airfryer?

    In een airfryer wordt de lucht opgewarmd en vervolgens wordt deze rond geblazen door de pan. Je gerechten kunnen hierdoor gelijkmatig garen en krijgt het een krokante korst. Dit alles zonder olie of boter.

    Is een airfryer gezond?

    Het hangt er natuurlijk vanaf welke etenswaren je bereidt in een airfryer, maar omdat je minder vet gebruikt hierbij is het wel een betere optie dan frituren.

    Wat zijn de nadelen van een airfryer?

    Het grootste nadeel van een airfryer is dat deze lastiger schoon te maken is vergeleken met een frituur. Ook hebben de airfryers een langere baktijd en maken ze redelijk wat lawaai. Ze zijn hebben vaak ook geen grote inhoud ondanks dat het apparaat best groot is.

    Gebruikt een airfryer veel stroom?

    Wanneer je het stroomverbruik van een airfryer vergelijkt met een oven of een frituurpan, verbruikt de airfryer de minste stroom.

    Hoe groot moet een airfryer zijn?

    Wanneer je de airfryer gaat gebruiken voor een heel gezin is het aan te raden om een XXL variant aan te schaffen. Deze hebben vaak een inhoud groter dan 1.4 liter. Voor 1-2 personen is een airfryer met een capaciteit van 0.8 liter al voldoende. Tenzij je van plan bent om een hele kip in de airfryer te braden, dan is een XXL aan te raden.

    Welke merken zij betrouwbaar?

    Betrouwbare airfryer merken zijn onder andere Philips, Princess, Inventum, Ninja, Tefal, Bourginni, Nova, Domo en Cosori.


    Reacties

    Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

    Geef een reactie:

    Bij Popula staan we altijd open voor vragen en feedback. Je hart luchten mag natuurlijk ook. Dit kan je doen door een reactie achter te laten of contact op te nemen via het contact formulier op onze contact pagina.