keukenweegschaal

Beste keukenweegschaal van 2021

Popula  •  Laatst bijgewerkt op 16 juli 2021

Niet iedereen is een keukenprins of -prinses en weet precies hoeveel een ‘snufje’ van dit en een ‘snufje’ van dat is. Voor de mensen die zich graag veilig aan het recept houden is een keukenweegschaal onmisbaar. Zo weet je precies hoeveel je van een bepaald ingrediënt in aan jouw gerecht toevoegt. Natuurlijk zijn er in deze productgroep weer tal van mogelijkheden om uit te kiezen.

Beste koop van 2021
BeurerKS36
Beste luxueuze keukenweegschaal

Beurer KS36 Keukenweegschaal

 • Zeer nauwkeurig
 • Simpel maar mooi design
 • Tot 0,1 gram nauwkeurig
 • Gewicht tot maximaal 2 kilogram
 • Handige tarrafunctie

Afbeelding Product Voor wie? Waar te koop?
BeurerKS36
0,1 gram nauwkeurig

Beurer KS36 Keukenweegschaal

Beste high-end keukenweegschaal tot 0,1 gram precisie
KitchenBrothersDigitaleKeukenweegschaal
Budgetkoop

Kitchen Brothers Digitale Keukenweegschaal

Beste budget keukenweegschaal
Soehnle 66171 Attraction
Beste koop

Soehnle Attraction Keukenweegschaal

Beste koop keukenweegschaal

Kopen van een keukenweegschaal: waar let je op?

Met deze review hopen we je te kunnen helpen met het maken van een keuze. Zo zullen we toelichten wat voor eigenschappen een goede keukenweegschaal heeft, waarom die belangrijk zijn en welke je wel en niet nodig hebt. Daarnaast lichten we toe welke keukenweegschalen volgens ons de beste keuze zijn op het moment.

 • Hoe nauwkeurig kan de keukenweegschaal wegen?
 • Functionaliteiten: wat voor design en functies?
 • Energievoorziening: op stroom of batterijen?
 • Materiaal: kunststof of metaal?

Nauwkeurigheid

Het belangrijkste aspect van de keukenweegschaal is de nauwkeurigheid van de meting. De meeste modellen zijn in staat om het gewicht tot op één gram nauwkeurig weer te geven. Daarnaast kunnen ze dan tot een maximum van een aantal kilogrammen wegen. Als je tot 0,1 gram nauwkeurig wilt meten, kies dan voor deze Beurer keukenweegschaal.

Wat kleinere keukenweegschalen kunnen echter minder zware producten wegen, maar kunnen dan wel tot een tiende van een gram nauwkeurig het gewicht laten zien. Keukenweegschalen zijn enkel qua basisfunctionaliteiten te vergelijken met personenweegschalen. Keukenweegschalen zullen in de keuken altijd nauwkeuriger zijn dan een personenweegschaal.

Het model dat je zoekt is daarom erg afhankelijk van waarvoor je de keukenweegschaal wilt gebruiken. Als je hoeveelheden kruiden en andere delicate substanties wilt afmeten, is een zeer nauwkeurige weegschaal de beste keus. Voor al het ‘grovere’ werk is een standaard keukenweegschaal met een groter bereik meer op z’n plek.

Het voordeel van een nauwkeurige weegschaal is dat je hem ook voor veel andere hobby’s en bijvoorbeeld het wegen van sieraden kunt gebruiken. De keukenweegschaal met een groter bereik kan je dan weer gebruiken voor wegen van pakketten en post.

Functionaliteiten en design

Wat verder meespeelt in de gebruikservaring is het design. Sommige keukenweegschalen zijn klein en plat ontworpen waardoor ze niet te veel ruimte op het aanrecht innemen. Andere zijn wat groter met bijvoorbeeld een kan of houder aan de bovenkant, zodat grotere hoeveelheden producten er gemakkelijk in passen.

Er is voor ieder wat wils. Het voor- en nadeel van een kan of houder kan zijn dat het een blikvanger in de keuken is, afhankelijk van wat je graag in de keuken hebt staan. Over het algemeen zijn de weegschalen met een houder analoge meetinstrumenten, wat de nauwkeurigheid geen goed doet. Wel maakt het de weegschaal niet afhankelijk van batterijen of andere elektronische voeding.

Ook de display en de bediening kan op verschillende manieren vormgegeven zijn. Zo bestaat er bij veel modellen een ‘hold’-functie, waardoor je het gewicht nog kan aflezen nadat je het product eraf gehaald hebt. Dit is met uitstek handig als je grote producten wilt wegen die het scherm van de display bedekken.

Ook de kleur en het materiaal van het model zijn belangrijk. Zo kan een modern vormgegeven keukenweegschaal compleet uit de toon vallen in een antiek interieur.

Energievoorziening

Voorheen waren keukenweegschalen nog wel eens voorzien van een stekker met een draad. Tegenwoordig zijn vrijwel alle modellen afhankelijk van batterijen. Voor sommigen is dit vervelend, omdat je die batterijen vervolgens weer in huis moet hebben als het apparaat leeg raakt. Toch zijn de meeste modellen erg energiezuinig gemaakt, waardoor je lang met dezelfde batterijen door kan. Ook worden de batterijen vaak meegeleverd wanneer je de keukenweegschaal koopt.

Materiaal

Moderne keukenweegschalen zijn natuurlijk allang niet meer van hout gemaakt. De afgelopen paar jaar worden keukenweegschalen vaak gemaakt van kunststof of van roestvrij staal. Voor het functioneren van de weegschaal heeft het weinig effect, maar het draagt voornamelijk bij aan de uitstraling van het model in de keuken.

De drie beste keukenweegschalen

Om de keuze makkelijk te maken, hebben we van de grote horde aan beschikbare keukenweegschalen drie modellen gekozen die de aandacht verdienen. Dit zijn, in deze volgorde, het beste basis model keukenweegschaal, het beste luxueuze model en het model met de beste prijs-kwaliteit verhouding.

 • Zeer nauwkeurig
 • Simpel maar mooi design
 • Tot 0,1 gram nauwkeurig
 • Gewicht tot maximaal 2 kilogram
 • Handige tarrafunctie
 • Kan geen vloeistoffen meten
 • Klein formaat meetoppervlak
0,1 gram nauwkeurig
https://www.popula.nl/wp-content/uploads/2019/06/BeurerKS36.jpg

De Beurer KS36 is een ultradunne keukenweegschaal gemaakt voor de luxueuze kok. Het gewicht kan zeer precies worden weergegeven en het apparaat neemt weinig plek in de beslag in de keuken. De moderne, zwarte vormgeving geeft een futuristische look aan jouw keuken.

Specificaties

 

Afmetingen 9,5 x 19,5 x 2 cm
Gewicht 665 gram
Materiaal Kunststof
Precisie 0,1 tot 500 gram
Maximale gewicht 2 kilogram

Nauwkeurigheid

Dit model keukenweegschaal is met uitstek geschikt om zeer nauwkeurig ingrediënten te wegen. Tot een gewicht van 500 gram wordt in tienden van grammen nauwkeurig gemeten. Tot één kilogram wordt vervolgens in 0,2 gram nauwkeurig het gewicht weergegeven. Vervolgens wordt tot een maximum van 2 kg het gewicht in halve grammen precies getoond.

Met het product worden gewichten meegeleverd om de weegschaal zeer nauwkeurig te ijken. Ideaal voor het wegen van ingrediënten en kleine hoeveelheden voor hobbyisten. Voor deze prijs is het een zeer precieze weegschaal.

Extra eigenschappen

Naast de standaardeigenschappen van een keukenweegschaal is dit model nog van een aantal extra functies voorzien. Evenals het eerdere model kan je met de tarrafunctie gemakkelijk het gewicht van het schaaltje of kommetje aftrekken van het gewicht van het ingrediënt dat je wilt wegen. Zo zie je nog sneller het gewicht dat je nodig hebt.

Als je buitenlandse recepten volgt is het ook mogelijk om het gewicht in ounces te tonen in plaats van in (kilo)grammen. Op deze manier hoef je niet zelf moeilijk het gewicht om te rekenen.

De energie wordt gehaald uit AAA batterijen. Ook dit model is geprogrammeerd om zichzelf uit te schakelen zodra je het een tijdje niet gebruikt. Op deze manier kan je langer doen met je batterijen.

Conclusie

De Beurer KS56 is een uitstekende, zeer nauwkeurige keukenweegschaal, zeker voor deze prijs. Als je op zoek bent naar een weegschaal voor kleine hoeveelheden ingrediënten of andere materialen, is dit een goede keus. Het model is makkelijk te bedienen en door het beperkte formaat ook makkelijk op te bergen.

  • Simpel en mooi vormgegeven
  • Lagere prijs
  • Tot 1 gram nauwkeurig
  • Handige tarrafunctie
  • Batterijen raken snel op
  • LCD-scherm is niet altijd goed leesbaar
  Budgetkoop
  https://www.popula.nl/wp-content/uploads/2019/06/KitchenBrothersDigitaleKeukenweegschaal.jpg

  De digitale keukenweegschaal van de Kitchen Brothers heeft een simpele maar praktische uitvoering. De prijs is vrij laag in vergelijking met andere keukenweegschalen in dit segment. Daarnaast past het model perfect in een moderne keuken door de metalige grijze behuizing.

  Specificaties

  Afmetingen:                 18 x 14 x 1,5 cm
  Gewicht:                       204 gram
  Materiaal:                    Roestvrij staal
  Precisie:                      1 gram nauwkeurig
  Maximale gewicht:    5 kg

  Nauwkeurigheid

  Deze digitale keukenweegschaal meet tot op 1 gram nauwkeurig uw ingrediënten af. Dat is in de meeste gevallen meer dan genoeg nauwkeurigheid om een recept te kunnen volgen. Daarnaast is de weegschaal in staat om tot 5 kg aan gewicht te meten. Zo kan je zelfs een flinke hoeveelheid vlees afwegen zonder het op te hoeven delen.

  Extra eigenschappen

  Naast de normale eigenschappen beschikt de keukenweegschaal van de Kitchen Brothers ook nog over een aantal aanvullende functies. Veel modellen zijn tegenwoordig in staat om het gewicht van de kom of schaal die op de weegschaal staat, af te trekken van het gewogen gewicht. Zo hoef je daar zelf geen rekening meer mee te houden. Dit heet de tarrafunctie.

  Ook deze keukenweegschaal beschikt over die eigenschap. Je zet dan eerst de schaal op de weegschaal, drukt op de knop en het weergegeven gewicht wordt dan nul. Nu kan je het ingrediënt in de schaal doen en zie je alleen het gewicht van het product dat je toevoegt.

  Daarnaast is de weegschaal in staat om gewicht in verschillende eenheden weer te geven. Zo zijn zelfs Engelse recepten geen enkel probleem om te volgen. Ook vloeistoffen kunnen zonder veel problemen gemeten worden. Na het gebruik schakelt de weegschaal zichzelf uit na 2 minuten, ideaal voor energiebesparing.

  Conclusie

  De digitale keukenweegschaal van de Kitchen Brothers is een degelijk model dat aangenaam in gebruik is. Het is vrij goedkoop in vergelijking met de concurrenten en beschikt over een flink aantal extra functies wat het gebruik vergemakkelijkt. Een goede keus voor de spaarzame consument!

  Afmetingen 18 x 14 x 1,5 cm
  Gewicht 204 gram
  Materiaal Roestvrij staal
  Precisie 1 gram nauwkeurig
  Maximale gewicht 5kg
   • Eenvoudig maar mooi vormgegeven
   • Nauwkeurige metingen tot 1 gram
   • Handige tarrafunctie
   • Batterijen raken snel leeg
   Beste koop
   https://www.popula.nl/wp-content/uploads/2017/12/Soehnle-66171-Attraction.png

   Soehnle is een bekend merk op het gebied van keukenweegschalen en staat bekend om de kwaliteit. De Attraction keukenweegschaal is een goed voorbeeld hiervan. Het model is redelijk simpel vormgegeven en heeft een moderne uitstraling.

   Specificaties

   Afmetingen 21,2 x 23 x 1,6 cm
   Gewicht 726 gram
   Materiaal Metaal
   Precisie 1 gram
   Maximale gewicht 5 kg

   Nauwkeurigheid

   De Attraction keukenweegschaal van Soehnle meet op de gram nauwkeurig de ingrediënten af. Zeker op een totale range van 5 kilogram is dit een mooie prestatie. De platte uitvoering maakt het goed mogelijk om een schaal op de weegschaal te zetten zonder de display uit het oog te verliezen.

   Extra eigenschappen

   Ook dit model beschikt over een tarrafunctie. Hierdoor hoef je geen rekening te houden met de schaal of het bakje waarin je de ingrediënten plaatst en zie je snel het getal waar je naar op zoek bent. Naast het wegen van vaste producten, is deze keukenweegschaal ook in staat om vloeistoffen te wegen.

   Na het gebruik van de keukenweegschaal wordt het apparaat vanzelf uitgezet. Dit duurt echter een tijdje. Een veelgehoord nadeel van dit model is dan ook dat de batterijen (AAA) snel opraken en je ze frequent moet vervangen.

   Conclusie

   Allround bekeken is de Soehnle Attraction keukenweegschaal een uitstekend model. Gezien de betaalbare prijs en de goede prestaties is het een goede koop voor de kritische consument.


    Reacties

    Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

    Geef een reactie:

    Bij Popula staan we altijd open voor vragen en feedback. Je hart luchten mag natuurlijk ook. Dit kan je doen door een reactie achter te laten of contact op te nemen via het contact formulier op onze contact pagina.

    Specificatie Beurer KS36 Keukenweegschaal Kitchen Brothers Digitale Keukenweegschaal Soehnle Attraction Keukenweegschaal
    Verpakkingsinhoud Keukenweegschaal, batterijen, handleiding KitchenBrothers Digitale Keukenweegschaal RVS – Precisie Weegschaal - Elektronische Weegschaal - Sieraden & Juwelen Weegschaal – Postweegschaal – Tot 5 kg – Inclusief Batterijen - Multifunctioneel - Super Nauwkeurig Digitale keukenweegschaal 3 x AA 1.5V Batterijen Instructieboekje