Beste inbouw oven

De beste inbouwovens van 2023

testschrijver  •  Laatst bijgewerkt op 27 december 2021

In bijna elke keuken staat er eentje, een oven. En wanneer er geen oven is, is er vaak wel een magnetron met ovenfunctie. Kortom, je kunt niet zonder een oven. Je kunt er van alles mee en helpt je vaak bij het bereiden van de lekkerste gerechten. Het is een ontzettend veelzijdig apparaat dat je veel gebruikt. Het is dus belangrijk dat je een goede oven in je keuken hebt staat. Er zijn verschillende modellen om te kiezen. Wij richten ons hier op de inbouwovens.

Let op:

Veel apparaten met een groen energielabel die voorheen hoog scoorden op duurzaamheid scoren sinds maart 2021 een stuk slechter. Voor o.a. koelkasten, wasmachines, vaatwassers, televisies en diepvriezers geldt voortaan een nieuw label met andere criteria. Een apparaat dat hiervoor nog een label met A+++ had, zou nu in categorie F kunnen vallen. Wij zijn op dit moment druk bezig met het updaten van deze data op onze website, hierdoor kan het zijn dat dit artikel verouderde informatie bevat.

Beste koop van 2024
Samsung NQ50A6139BS/EF
Beste luxe model inbouwoven

Samsung NQ50A6139BS/EF

 • Met grillfunctie
 • Keramische binnenwanden
 • Vier inschuifhoogtes
 • Steam Clean voor sneller schoonmaken
 • Pizzastand
 • Oven en magnetron combineren
 • Grillvermogen van 2500 watt

Afbeelding Product Voor wie? Waar te koop?
Samsung NQ50A6139BS/EF

Samsung NQ50A6139BS/EF

Voor wie een oven wil die je van alle gemakken kan voorzien
Siemens HB632GBS1

Siemens HB632GBS1

Voor elk type huishouden die zijn steentje wil bijdragen aan een groene toekomst
Zanussi ZOB65632XA

Zanussi ZOB65632XA

Voor een gemiddeld tot groot huishouden is deze grote inbouw oven van Zanussi perfect.
AEG KMS361000M

AEG KMS361000M

Ideaal voor de kleine huishoudens

Wat kun je allemaal met een oven?

Een oven is een erg veelzijdig apparaat waarmee je alle kanten uit kunt. Met een oven kun je taarten bakken, pizza’s bereiden, groenten roosteren en nog veel meer. Veel ovens hebben nog andere functies zoals grillen en ontdooien. Met de grillfunctie kun je verschillende stukken vlees braden en voorzien van een knapperig laagje. De ontdooi functie zorgt ervoor dat bevroren etenswaren goed kunnen ontdooien voordat je er mee aan de slag gaat.

Waarom zou je een inbouwoven aanschaffen?

Het hebben van een oven brengt dus veel voordelen met zich mee. Wanneer mensen op zoek zijn naar een nieuwe oven gaat de voorkeur vaak naar inbouwovens. Deze worden namelijk zo neergezet dat ze echt onderdeel van je keuken zijn, in plaats van een los apparaat. Een los apparaat ziet er altijd wat rommeliger uit in vergelijking met een ingebouwd apparaat. Bovendien neemt het minder plek in beslag dan een losse oven. Inbouwovens kunnen op verschillende manier worden ingebouwd, bijvoorbeeld in een keukenkastje, onder het aanrecht of als onderdeel van een kookeiland. Je kunt ook zelf de hoogte kiezen van de ingebouwde oven. Een aanrader is om de oven op ooghoogte te hangen, zo kun je er goed bij en kun je goed in de gaten houden wat er binnen in de oven gebeurt.

Een inbouwoven werkt gewoon hetzelfde als een losse oven. Ook bij inbouwovens kun je uit verschillende modellen en soorten kiezen. Deze verschillende soorten zien er natuurlijk anders uit maar hebben vaak ook verschillende functies.

Waar let je op bij het aanschaffen van een inbouwoven?

Voordat je naar de winkel gaat of online gaat kijken naar inbouwovens, is het belangrijk om een paar dingen voor jezelf op een rijtje te zetten. Dit zorgt er niet alleen voor dat je duidelijk hebt wat je wilt, je kunt vervolgens ook veel gerichter gaan zoeken. Dit bespaart je dus een hoop tijd.

Plaatsing

Misschien wel het meest belangrijke punt om op te letten bij de zoektocht naar de juiste inbouw oven; de plaatsing. Waar ga je de inbouwoven zetten? Het is belangrijk om te weten waar je het apparaat wilt gaan plaatsen en wat de afmetingen zijn van deze ruimte. Je nieuwe oven moet hier straks wel goed inpassen natuurlijk!  De standaardafmetingen van een oven zijn vaak 60cm hoog en 60cm breed.

Ovendeur

Dit lijkt misschien een aparte factor om op te letten tijdens de zoektocht, maar het is erg belangrijk hoe de ovendeur er uit ziet en hoe deze is gemonteerd. De meeste ovens hebben een openslaande klep. Een openslaande klep is vooral handig wanneer je de inbouwoven onder een kookplaat of in een keukenkastje geplaatst. Wanneer je de oven wat hoger plaatst kan het zijn dat de klep een beetje in de weg kan zitten. Soms kun je de ovendeur op verschillende manieren monteren.

Functies

Er zijn veel verschillende functies die handig zijn wanneer je een oven hebt. Zoals eerder beschreven zijn er ovens met een grill functie, ontdooifunctie maar ook stoomfunctie voor het stomen van groenten en vis, pizza functie, heteluchtfunctie etc. Zet voor jezelf op een rijtje welke functies er voor jou belangrijk zijn. Welke functies gebruik je wel en welke niet?  Zo hebben sommige modellen ook een koele deur. Dit betekent dat de ovendeur ten allen tijden koel blijft aan de buitenkant, ook wanneer de oven aanstaat. Dit is vooral handig wanneer je nieuwsgierige peuters/kleuters heb rondlopen.

De vier beste inbouwovens

Om de keuze voor de juiste inbouw oven iets makkelijk te maken hebben we hieronder vier varianten uitgelicht. Achtereenvolgens vindt je de beste kleine inbouw oven, de beste grote inbouw oven, de meest energiezuinige inbouw oven en de meest luxe combi-inbouw oven.

 • Met grillfunctie
 • Keramische binnenwanden
 • Vier inschuifhoogtes
 • Steam Clean voor sneller schoonmaken
 • Pizzastand
 • Oven en magnetron combineren
 • Grillvermogen van 2500 watt
 • Display voor symbolen niet verlicht
Samsung NQ50A6139BS/EF

De Samsung NQ50A6139BS/EF inbouw oven is een luxe combi-inbouw oven die je in allerlei gemakken voorziet. Zo heeft de oven verschillende functies waaronder grillfunctie en een pizzastand. Wanneer je de grillfunctie aanzet kan het apparaat een vermogen van 2500 watt leveren.

De oven heeft verder een inhoud van 50 liter. Er zijn vier verschillende inschuifhoogtes voor de roosters en bakplaten. Je kunt dus veel verschillende gerechten tegelijk klaarmaken. Bovendien kun je ovenfuncties en magnetron functies met elkaar combineren. Handig wanneer je een extra knapperig laagje aan je cake wilt toevoegen.

Verder is de Samsung oven makkelijk schoon te maken en zul je hier weinig tijd aan kwijt zijn. De omlijsting van de oven is gemaakt van RVS en kan dus makkelijk worden afgenomen. De binnenkant is gemaakt van keramiek en bovendien heeft het apparaat een Steam Clean functie waarbij het zichzelf schoon stoomt.

Door de verschillende warmtestanden en functies + een ventilator die de hitte door de oven circuleert worden er ideale omstandigheden gecreëerd om eten gelijkmatig te verwarmen.

Conclusie

De Samsung NQ50A6139BS/EF inbouw oven is een luxe apparaat mede door de functies en het materiaal waarvan het is gemaakt. De oven heeft een inhoud van 50 liter en vier verschillende inschuifhoogtes. Het apparaat kan zichzelf schoonmaken door de Steam Clean functie. Bovendien kunnen oven- en magnetron functies gecombineerd worden voor extra snelheid, warmte of knapperigheid.

  • Energielabel A+
  • 4D hetelucht
  • SoftMove
  • Inhoud van 71 liter
  • 30-300 graden celsius
  • Kinderbeveiliging
  • Pizzastand
  • Display gebruik is even wennen
  Siemens HB632GBS1

  De Siemens HB632GBS1 is één van de meest zuinige ovens op de markt en heeft daarom ook het A+ energielabel. Dit betekent niet dat deze oven klein en basic is. De Siemens oven heeft een inhoud van 71 liter en een maximale temperatuur van 300 graden.

  De oven heeft verschillende functies zoals pizzastand, grillfunctie en snel voorverwarmen. In totaal heeft de Siemens oven 8 verschillende verwarmingssystemen. Hierdoor past er altijd wel een stand bij het gerecht dat je gaat maken.

  Verder heeft de oven SoftMove in de ovendeur. Dit betekent dat de ovendeur nooit hard dicht kan vallen, zelfs niet wanneer je de ovendeur uit je handen laat glippen. Het display heeft tiptoetsen en is zo gemaakt dat je vanuit elke hoek kunt zien wat er op het display wordt weergegeven. Ook zijn de inhangroosters gemaakt tot telescopische uittreksystemen. Hierdoor kun je de roosters er heel ver uithalen zonder dat ze eruit vallen. Dit is handig wanneer je achter op het rooster etenswaren hebt staan.

  Conclusie

  De inbouwoven van Siemens is een energiezuinige oven met energielabel A+. De oven heeft verschillende standen waaronder een eco stand. Verder heeft de oven een inhoud van 71 liter, telescopische uittreksystemen en bovendien ook een kinderslot. De oven kan minimaal 30 graden verwarmen en maximaal 300 graden verwarmen.

   • Boven- en onder warmte
   • (Dubbele) grillfunctie
   • Inhoud van 74 liter met extra grote ovenplaat
   • Koelventilator wanneer oven klaar is
   • Uitneembare inschuifhoogten
   • Eenvoudig te reinigen
   • Wordt geleverd zonder stekker
   Zanussi ZOB65632XA

   De Zanussi ZOB65632XA is één van de grootste inbouw ovens die op dit moment verkrijgbaar is. Het apparaat heeft een afmeting van 60x60x57cm en een inhoud van 74 liter. Je kunt dus veel grote gerechten tegelijkertijd in deze oven klaarmaken.

   De oven heeft vele functies zoals boven- en onderwarmte. Op deze manier worden je etenswaren op een gelijke manier verwarmd. Ook heeft de oven een (dubbele) grillfunctie, een heteluchtfunctie, een magnetron functie en kun je bakken op drie niveaus.

   Verder heeft de Zanussi inbouw oven een kookwekker functie. Op deze manier kun je iets anders gaan doen terwijl je wacht op de oven. De oven geeft aan wanneer de ingestelde tijd verstreken is en wanneer je je gerechten uit de oven moet halen. Wanneer de oven klaar is gaat de koelventilator aan zodat het apparaat snel afkoelt.

   Ook heeft de Zanussi ZOB65632XA oven uitneembare inschuifhoogten. Dit houdt in dat je de plekken waar de roosters op rusten kunt verplaatsen. Ideaal wanneer je één hoog gerecht bereid en je meer ruimte nodig hebt.

   De omlijsting van de oven is gemaakt van RVS. Dit zorgt er niet alleen voor dat de oven er strak en modern uitziet, het zorgt er ook voor dat de oven lang mee gaat én dat deze makkelijker te reinigen is. En om het nog iets makkelijker te maken is het RVS vlekvrij, er blijven dus geen vingerafdrukken achter.

   Conclusie

   De Zanussi ZOB65632XA is een grote inbouw oven die je van alle gemakken voorziet. Zo heeft het apparaat verschillende functies zoals ontdooien en een magnetron functie. De koelventilatoren zorgen ervoor dat het apparaat snel afkoelt wanneer je klaar bent. De omlijsting is van RVS en is vlekvrij, hierdoor blijven er geen vingerafdrukken achter.

    • Hetelucht en magnetron
    • Klein in formaat, inhoud van 43 liter
    • Safe to touch ovendeur
    • Ontdooifunctie
    • Grillfunctie
    • 30-230 graden celsius
    • Kinderbeveiliging
    • Gebruik heeft wat oefening nodig
    AEG KMS361000M

    De AEG inbouw oven past in elke keuken. De oven heeft een afmeting van 45x59x55 en past hiermee in elke nis. Daarnaast heeft deze oven een inhoud van 43 liter. Desondanks kun je er 3 bakplaten in kwijt.

    Deze inbouw oven is een combinatie van een heteluchtoven en een magnetron. Door de Combi Quick functie kun je de heteluchtoven en de magnetron met elkaar combineren. Het combineert de  warme lucht met de snelheid van een magnetron. Maar je kunt ook alleen de magnetronfunctie aanzetten. Je kunt  grillen, opwarmen of ontdooien. Zo kun je snel aan de slag en kan deze inbouwoven je op verschillende manier helpen. De AEG oven heeft een minimale warmte van 30 graden celsius en een maximale warmte van 230 graden celcius.

    Deze oven zorgt ervoor dat al je gerechten gelijkmatig gaar zijn wanneer deze uit de oven komen. Dit wordt geregeld door de geavanceerde ventilator technologie voor. De AEG Surround Cook Oven zorgt voor een goede warmte circulatie waardoor elk gerecht evenveel warmte krijgt aan de onder-, boven-, en zijkanten.

    De AEG inbouwoven wordt omrand door een RVS omlijsting. Dit geeft de oven een moderne en strakke look. Deze omlijsting is behandelt waardoor er geen vingerafdrukken op blijven staan. Dit scheelt weer in schoonmaaktijd.

    Verder beschikt de oven over een Safe To Touch ovendeur. Dit betekent dat de ovendeur aan de buitenkant ten alle tijden aangeraakt kan worden. De deur blijft aan de buitenkant koel, ook al staat de oven aan.

    Conclusie

    De AEG inbouwoven is klein in formaat en past daardoor in bijna iedere keuken. De oven beschikt over verschillende functies zoals grillen, ontdooien en opwarmen. Je kunt de oven en magnetron functies combineren met het CombiQuick programma. Verder heeft de oven een Safe To Touch ovendeur en maakt AEG gebruik van een geavanceerde ventilator technologie, genaamd Surround Cook Oven om je gerechten allemaal even gaar te maken.


     Reacties

     Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

     Geef een reactie:

     Bij Popula staan we altijd open voor vragen en feedback. Je hart luchten mag natuurlijk ook. Dit kan je doen door een reactie achter te laten of contact op te nemen via het contact formulier op onze contact pagina.