Pizza ovens voor buiten in de tuin en het terras

De beste pizza ovens voor buiten en in de tuin van 2023

Merijn  •  Laatst bijgewerkt op 8 januari 2022

De pizza is een van de meest populaire gerechten wereldwijd. Het mediterrane maal is tegenwoordig in zowat iedere cultuur geadopteerd. De lange zomers in Italië zorgen voor een grote populariteit als het op pizza ovens voor buiten aankomt. Maar ook in Nederland zorgt het goede weer dat steeds meer consumenten kiezen om zelf pizza te bakken in hun eigen pizza buitenoven.

De pizza dankt zijn populariteit aan de eenvoud en enorme variatie die het brengt. Doordat er geen grenzen zitten aan de mogelijkheden kun je het volledig naar eigen smaak maken. Met een pizza oven voor buiten in de tuin ga je een stap verder. Op deze manier zorg je eigenhandig voor de lekkerste pizza, mits je natuurlijk een goede pizza oven tot beschikking hebt.

Beste koop van 2024
Sol y Yo Venetiaans Pizza oven
De Beste Pizza Oven Voor Op Tafel

Sol y Yo Venetiaans Pizza oven

 • Handgemaakte keramiek heeft prachtige afwerking en details
 • Bestaat volledig uit natuurlijke klei en is vrij van chemicaliën
 • Eenvoudig te reinigen

Afbeelding Product Voor wie? Waar te koop?
Sol y Yo Venetiaans Pizza oven

Sol y Yo Venetiaans Pizza oven

Voor mensen die een pizzaoven zoeken die op tafel gezet kan worden
OFYR Pizza Oven 85

OFYR Pizza Oven 85

Meer dan alleen pizza's
Geisoleerde Pizza Oven Van Natuursteen

Geisoleerde Pizza Oven Van Natuursteen

Meerdere pizza's tegelijkertijd
Maxx Pizza Oven

Maxx Pizza Oven

Ook geschikt als barbeque
Carawela Minimo pizza oven

Carawela Minimo pizza oven

Kamperen / weekend weg

Pizza oven voor buiten in de tuin

Een pizza oven is een oven die speciaal ontworpen is om pizza’s in te maken, een oven zoals die bij de professionele pizzabakker gevonden kan worden. Een pizza oven beschikt over een vlakke steen waarop de pizza gelegd kan worden en is daarnaast vervaardigd uit een materiaal wat het toestaat hoge temperaturen te bereiken.

Voor het maken van pizza’s is het namelijk essentieel dat er op hoge temperatuur gebakken wordt. Dit zorgt voor een knapperige korst terwijl de ingrediënten hun versheid behouden. Met een pizza oven voor op het terras of in de tuin haal je alle voordelen van een pizza oven in huis.

Waarom kiezen voor een pizza oven in de tuin?

Met een eigen pizza oven ben je instaat de ware Italiaanse pizza te maken. Met een eigen pizza oven kun je namelijk volledig zelf je eigen pizza’s maken en heb je controle over welke ingrediënten je gebruikt. Dit is ideaal voor als je een dieet volgt en bijvoorbeeld een glutenvrije pizza wilt maken. Daarnaast kun je op ieder gewenst moment pizza’s bakken en ben je met de juiste oven zo klaar.

Er is niets leuker dan het maken van je eigen pizza in eigen tuin. Het is de gelegenheid om al je vrienden en familie uit te nodigen en te zien hoe iedereen zijn eigen pizza maakt en vervolgens opeet. Zo maak je die zoete zomerherinneringen met een pizza oven in eigen tuin.

Zo kies je een goede pizza oven voor buiten

We hebben de belangrijkste punten voor je op een rij gezet. Dit zijn de belangrijkste punten om op te letten bij het aanschaffen van een pizza oven voor bij jou buiten op het terras of in de tuin.

 • Waar en hoe ga je de pizza oven gebruiken buiten?
 • Kies je voor een lichte, meeneembare of vaste pizza oven?
 • Welk materiaal moet de pizza oven van zijn gemaakt?
 • Voor welk type brandstof ga je kiezen?
 • Hoeveel pizza's wil je gelijktijdig kunnen bakken?

We hebben de belangrijkste punten voor je op een rij gezet. Dit zijn de belangrijkste punten om op te letten bij het aanschaffen van een pizza oven voor bij jou buiten.

1. Gebruik

Welke pizza oven het beste bij jou op het terras of in de tuin past is afhankelijk van hoe jij de pizza oven wilt gebruiken. Ben je opzoek naar een solide pizza oven die permanent in de tuin staat of zoek je een pizza oven die je na gebruik weer op kunt ruimen? Afhankelijk van factoren zoals formaat, gewicht en materiaal is de pizza oven wel of juist niet verplaatsbaar.

Verder zijn pizza ovens voor buiten in alle soorten en maten te vinden. Je hebt pizza ovens die je op tafel neer kunt zetten en er zijn pizza ovens van een behoorlijk gewicht die permanent in de hoek van de tuin staan.

2. Gewicht

Afhankelijk van waar je de pizza oven van plan bent om te gebruiken, zijn er passende ovens beschikbaar. Sommige ovens zijn door hun gewicht de ideale pizza oven om mee op vakantie te nemen. Hiermee voorzie je de vakantietrip van heerlijke zelfgemaakte pizza’s.

Andere pizza ovens zijn door hun enorme gewicht niet verplaatsbaar en zijn hierdoor, als ze eenmaal staan, een vast ornament in de tuin. Kleine pizza ovens voor binnen kan je ook gebruiken in de tuin, wel zal je het apparaat aan het netstroom moeten koppelen.

3. Materiaal

Het begrip steenoven pizza is wereldwijd bekend. Het materiaal van de pizza oven speelt dan ook een belangrijke rol bij de kwaliteit van de pizza. Omdat een steenoven de warmte beter behoudt en op een unieke manier distribueert, ontstaat een onevenaarbare smaak en textuur.

Steenovens worden traditionele wijze gebruikt in restaurants om pizza’s te bereiden. Kies je niet voor een pizza oven van steen, ook dan is er niks aan de hand. Je zal dan gebruik gaan maken van een pizzasteen voor in de pizza oven.

4. Brandstof

In steenovens wordt hout gestookt om die unieke smaak aan pizza’s te geven. Het hout wordt hierbij achterin de over verbrand en hierbij worden temperaturen tot wel 400 en soms wel 500 graden bereikt. Een pizza is hiermee in 20 à 30 seconden klaar.

Een andere voorkomende brandstof voor pizza ovens is, net als bij de barbecue, houtskool.

5. Inhoud

De inhoud van de pizza oven bepaalt hoeveel pizza’s er tegelijkertijd gebakken kunnen worden. Telt je familie behoorlijk wat koppen of bestaat je vriendengroep uit vele grote eters (dan is een pizzarette ook altijd leuk), dan is het aan te raden een pizza oven te kiezen die twee of meerdere pizza’s tegelijkertijd kan bakken. Dit hoeft niet, aangezien het grote voordeel van een pizza oven de snelheid van het bakken is.

De inhoud en het formaat spelen daarnaast nog een rol bij de accessoires die je gaat aanschaffen. Kies bijvoorbeeld een pizzaschep die niet te groot is voor gebruik in je nieuwe pizza oven.

Top 5 beste pizza ovens voor buiten

 • Handgemaakte keramiek heeft prachtige afwerking en details
 • Bestaat volledig uit natuurlijke klei en is vrij van chemicaliën
 • Eenvoudig te reinigen
 • De klei is niet bestand tegen vorst
Sol y Yo Venetiaans Pizza oven

De Venetiaanse pizza oven van Sol y Yo is met de hand gemaakt op volledig traditionele wijze. Hierdoor is het een pizza oven die uitstekende thermische eigenschappen heeft en tot in de details afgewerkt is voor een authentieke uitstraling.

Handgemaakt

De pizza ovens van Sol y Yo worden op ambachtelijke wijze met de hand gemaakt. De klei is afkomstig uit Mexico en wordt hier op traditionele wijze bewerkt zoals het al eeuwen gedaan wordt. Hierdoor zijn de ovens van een uitstekende kwaliteit met verfijnde details. Een van de eigenschappen van de klei is dat het hittebestendig is. Hierdoor kunnen hoge temperaturen bereikt worden zonder dat de oven beschadigd. 

Wel moet er rekening mee gehouden worden dat regen de klei enigszins zacht maakt waardoor de oven nat niet verplaatst mag worden. Daarnaast wordt aangeraden de pizza oven met vorst naar binnen te halen.

Tot in de details

De pre-hispanische Mexicaanse cultuur heeft een rijke geschiedenis aan bewerking van klei. Deze keramische geschiedenis is ook in de pizza oven terug te vinden. Deze oven heeft een prachtig ontwerp dat tot in de details is afgewerkt. De klei is volledig natuurlijk en bevat geen chemicaliën. 

Het totale gewicht van de pizza oven is 17 kg. Dit is inclusief het metalen rek waarop de oven komt te staan. Dankzij dit rek kan de pizza oven zorgeloos op tafel neergezet worden. Daarnaast is het ontwerp eenvoudig te reinigen en kan deze met bijvoorbeeld een bezem uitgeveegd worden. De inhoud van de pizza oven is zo’n 52 cm bij 52 cm. Hiermee is er ruimte voor een pizza tegelijkertijd.

  • grote oppervlakte kan tot wel 2 pizza’s tegelijkertijd bereiden
  • dubbelzijdige plaat ook geschikt om mee te grillen
  • prachtige ontwerp oogt erg subtiel
  • handschoenen zijn een must om de oven te bedienen
  OFYR Pizza Oven 85

  De OFYR pizza oven 85 is een prachtig ontworpen pizza oven met een dubbelzijdige stenen plaat van maarliefst 85 cm. Hierdoor is het mogelijk om naast pizza’s ook andere gerechten te bereiden met deze pizza oven. 

  Robuust en subtiel

  De OFYR pizza oven 85 is een metalen pizza oven die op het eerste gezicht niet uit het oog springt. De pizza oven is vervaardigd uit metaal met een zwarte afwerking. De oven is rond met afgevlakte hoeken wat het een organische uitstraling geeft wat niet misstaat in een begroeide tuin maar ook op een modern terras past. 

  Het frame, met drie poten, zorgt ervoor dat de pizza oven van de grond staat. Dit frame is gemaakt van gietijzer wat sterk en robuust aanvoelt. Het volledige gewicht van de pizza oven is 24 kg. Hierdoor is het mogelijk de pizza oven te verplaatsen voor als je hem graag ergens anders neerzet. 

  Dubbelzijdige stenen plaat

  De pizza oven beschikt over een kap die ervoor zorgt dat de hitte behouden wordt. Deze sluit en opent dankzij een draaimechanisme. De knop die op de bovenzijde zit, is gemaakt van metaal waardoor het tijdens gebruik gloeiend heet wordt en deze alleen bruikbaar is met goede ovenhandschoenen. 

  Pizza’s en andere gerechten worden bereid op de stenen plaat. Dit ronde stenen oppervlak is maarliefst 85 cm groot en beschikt over een gladde kant voor pizza’s en een geribbelde zijde om mee te grillen. Het grote oppervlakte biedt ruimte voor twee pizza’s tegelijkertijd.

   Op voorraad. Voor 15:00 uur besteld, donderdag in huis via bol voor €339
   • klassieke ontwerp bakt op hoge temperaturen
   • stalen deur beschikt over een dubbele sluiting
   • ingebouwde thermometer laat de temperatuur zien
   • dankzij enorme afmetingen en gewicht is onmogelijk om te verplaatsen
   • heeft een flinke prijs
   Geisoleerde Pizza Oven Van Natuursteen

   Met de geisoleerde pizza oven van pizzaovenkopen.nl haal je een professionele steenoven in huis. Het enorme formaat en gewicht maken het een pizza oven die een vast onderdeel van je tuin wordt.

   Robuuste oven

   De pizza ovens van pizzaovenkopen.nl kenmerken zich doordat het pizza ovens zijn voor de professionele pizza chef. Deze ovens zijn gebaseerd op het klassieke ontwerp wat ook in restaurants gebruikt wordt. Het koepelvormige ontwerp is gemaakt van geïsoleerd natuursteen wat de temperatuur optimaal vast houdt. Hierdoor is het mogelijk om gemakkelijk hoge temperaturen te halen. 

   De pizza oven heeft een afmeting van zo’n 100 bij 100 cm en een gewicht van maar liefst 775 kg. Hierdoor wordt het een vast onderdeel in je tuin wat niet verplaatst hoeft te worden. 

   Het bakoppervlak is 80 bij 65 cm en hier kunnen meerdere pizza’s tegelijkertijd gebakken worden. 

   Stalen deur

   De ovens worden met de hand gemaakt waardoor de kwaliteit ongekend is. Aan de voorzijde van de oven is een stalen deur geïnstalleerd. Deze deur beschikt over een dubbele sluiting waardoor de inhoud van de oven bekeken kan worden zonder de deur volledig te hoeven openen. Dit behoudt warmte en zorgt voor een optimale beheersing van de temperatuur. Naast de stalen deur laat de ingebouwde thermometer zien wat de temperatuur in de oven is. 

   Behalve het bakken van pizza’s kan deze oven ook gebruikt worden om gerechten zoals kip aan het spit te bereiden. Zo haal je met deze oven een multifunctioneel apparaat in huis. 

    • mobiele ontwerp met wieltjes gemakkelijk te verplaatsen
    • aslade maakt het reinigen een eenvoudige klus
    • warmte blijft niet goed behouden door ontwerp klep
    Maxx Pizza Oven

    De pizza oven van Maxx is een stalen pizza oven met een slim ontwerp. Deze mobiele pizza oven beschikt namelijk over een paar wieltjes waardoor hij eenvoudig verplaatst kan worden. 

    Mobiel ontwerp

    De Maxx pizza oven verschilt op het eerste gezicht heel erg van de traditionele pizza oven. De oven heeft namelijk een hoog ontwerp en heeft meer van een barbecue weg. Aan de bovenzijde van de pizza oven is een schoorsteen te vinden die ervoor zorgt dat de rook afgevoerd wordt. De voorzijde beschikt over een pizza plaat met daaronder een aparte ruimte voor de brandstof. Hier kan zowel hout als houtskool verbrand worden. Aan de zijkant is een handvat te vinden waarmee de oven, dankzij de twee wieltjes, eenvoudig verplaatst kan worden. Zo rij je hem na gebruik weer terug in de schuur. De pizza oven weegt 27 kg. 

    Aslade

    Het materiaal van de Maxx pizza oven is een degelijk staal wat met een zwarte afwerking komt. Daarnaast beschikt deze pizza oven ook over een ingebouwde aslade waardoor het reinigen van de oven een klein klusje is. Je hoeft praktisch enkel de aslade te legen en klaar ben je. De ingebouwde thermometer maakt het mogelijk om de temperatuur exact te monitoren. De warmte blijft redelijk goed behouden al vervliegt het met het openen van de voorklep snel.

     • compacte en lichte formaat kan gemakkelijk meegenomen worden
     • wordt met bijkomende hout schuiver en pizzaplaat geleverd
     • lastig om hoge temperatuur te bereiken door ontbreken van klep
     Carawela Minimo pizza oven

     De Carawela Minimo is een compacte en lichte pizza oven die gemakkelijk mee op reis genomen kan worden. De koepelvormige pizza oven is vervaardigd uit roestvrijstaal en beschikt daarnaast over een afneembare schoonsteen om de rook af te voeren. 

     Compact en licht

     De Carawela Minimo is een pizza oven van klein formaat. De dimensies van de oven zijn 50 bij 42 bij 65 cm en het gewicht is 16 kg. Hierdoor is het een pizza oven die je gemakkelijk mee kunt nemen voor als je gaat kamperen of een lang weekend weg gaat. 

     De oven is vrijwel volledig vervaardigd uit een sterk roestvrij staal waardoor deze oven een lange tijd meegaat en hij bestand is tegen de tijd. Om de pizza te bakken beschikt deze oven over een stenen plaat van 33 bij 44 cm waar een pizza tegelijkertijd op gebakken kan worden. 

     Inclusief hout schuiver en pizzaplaat

     De Carawela Minimo heeft een koepelvormig ontwerp wat van de grond gehouden wordt door vier poten. De dubbele laag metaal zorgt ervoor dat de warmte goed behouden blijft al zorgt het ontbreken van een afsluitklep er wel voor dat de warmte niet boven de 500 graden uitkomt. Het hout brandt achterin de oven en de bijkomende hout schuiver maakt het gemakkelijk om te blijven stoken. Ook beschikt deze pizza oven over een ingebouwde schoorsteen die ervoor zorgt dat de rook direct afgevoerd wordt.

     Als bonus wordt deze pizza oven ook nog met een passende pizza plaat geleverd die het gebruik van de oven nog makkelijker maakt.


      Reacties

      Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

      Geef een reactie:

      Bij Popula staan we altijd open voor vragen en feedback. Je hart luchten mag natuurlijk ook. Dit kan je doen door een reactie achter te laten of contact op te nemen via het contact formulier op onze contact pagina.