Beste pizzascheppen

Pizzaschep kopen: de beste pizzascheppen van 2023

Merijn  •  Laatst bijgewerkt op 26 september 2022

Thuis heerlijk zelfgemaakte pizza’s bakken. Gewoon in de oven of op de barbecue. Met een goede pizzaschep haal je eenvoudig de pizza uit de oven of van de barbecue zonder de pizzasteen te verplaatsen. Zo kan de volgende pizza direct bakken. Het aanbod online is ruim, waar let je op bij het kopen van een pizzaschep? In deze koopgids helpen we je met het kiezen van de beste pizzaschep voor de oven of de barbecue. Belangrijk is de bouwkwaliteit, hittebestendigheid, het formaat en de gebruikte materialen.

Beste koop van 2024
RelaxDays Pizzschep (Oven en Barbecue)
De beste koop pizzaschep

RelaxDays Pizzaschep

 • Dunne plaat (30 cm) om eenvoudig pizza's te scheppen
 • Een stevig, lang handvat van hout
 • Pizzaschep geschikt voor de oven
 • Pizzasteen geschikt voor de barbecue

Afbeelding Product Voor wie? Waar te koop?
RelaxDays Pizzschep (Oven en Barbecue)
Beste koop

RelaxDays Pizzaschep

Onze favoriete pizzaschep en gekozen als beste koop. Een erg lang, stevig handvat met een schep van 30 centimeter in diameter. Super eenvoudig in gebruik.
Inno Cuisinno pizzaschep van hout
Budget

Inno Cuisinno Pizzaschep

Beste goedkope pizzaschep voor minder dan een tientje. Deze houten pizzaschep is goedkoop, doeltreffend en eenvoudig op te bergen. Geschikt voor pizza's tot 30 cm.
Vaggan inklapbare pizzaschep van RVS voor de barbecue

VAGGAN Pizzaschep

Beste pizzaschep voor de barbecue. Volledig gemaakt van roestvrijstaal, je kan hem gewoon in de schuur hangen zonder dat de pizzaschep gaat roesten. Inklapbaar en neemt weinig ruimte in.

Waarom een pizzaschep?

Een pizzaschep is een handige gadget en het maakt het maken van pizza’s nog net wat makkelijker. Zeker als je van plan bent om thuis zelfgemaakte pizza’s te maken, dan is een pizzaschep een handige toevoeging. Om een pizza goed bruin te krijgen is het belangrijk dat deze evenredig wordt verhit.

Naast het voorkomen van zwarte, verbrande plekken op je pizza wil je ook niet dat het deeg nog niet gaar is. Het draaien van de pizza is dus belangrijk. Met een goede pizzaschep kan je eenvoudig en snel de pizza draaien, zonder dat de oven of barbecue alle hitte verliest omdat je een halve minuut aan het klungelen bent. Klaar? Je haalt de pizza net makkelijk uit de oven als dat deze er in ging. Op het bord en snijden maar (wel met een scherpe pizzasnijder natuurlijk)

Is een pizzaschep een vereiste om pizza’s te maken? Nee, maar het maakt het een stuk simpeler om een heerlijke pizza te bakken, zeker in combinatie met een pizzasteen.

Voordelen van een pizzaschep

 • Eenvoudig de pizza in de oven draaien voor het beste resultaat
 • De pizza gaat net zo eenvoudig in de oven als uit de oven
 • Je hoeft niet langer de pizzasteen of rooster uit de oven te halen - gewoon scheppen
 • Het maakt het gebruiken van een pizzasteen nog wat makkelijker
 • Perfect voor een hete houtskoolbarbecue met flinke vlammen

Dus ja, een pizzaschep is zeker een goede toevoeging in de keuken. Wij hebben de vier beste pizzascheppen uitgekozen. Niet elke pizzaschep is geschikt om te gebruiken in de oven of op de barbecue, daarom hebben we ook voor de oven én voor de barbecue de beste pizzaschep vergeleken en uitgekozen.

Hier let je op bij het kopen van een pizzaschep

Om thuis de perfecte huisgemaakte pizza te bereiden dan is het belangrijk dat de pizza moet worden gedraaid in de oven of op de barbecue. Dit om er zeker van te zijn dat alle kanten van de pizza evenredig gaar worden gebakken.

 • Koop voor een pizzaschep met een minimale diameter van 30 cm
 • Koop voor een pizzaschep die dun genoeg is om soepel onder de pizza te schuiven
 • Koop voor een pizzaschep van RVS of van hout
 • De pizzaschep moet hittebestendig zijn - je wilt je handen niet verbranden

Hiervoor moet je de pizza een paar keer uit de oven halen tijdens het bakken. Dit is helemaal niet efficient. De pizza koelt af, de oven koelt af. En dat terwijl de oven en de pizzasteen juist zo heet mogelijk moeten blijven. Met een pizzaschep draai je pizza’s eenvoudig, snel en veilig om in de oven. Met een pizzaschep hoef je de pizza niet eens uit de oven te halen om te draaien. Een betere pizza en je bent minder tijd kwijt met stressen in de keuken.

Soorten pizzascheppen

De wereld van pizzascheppen is niet heel ingewikkeld. Hoewel er geen officiële naamgevingen zijn voor de verschillende soorten modellen, hebben wij ons best gedaan om ze toch te categoriseren. Je hebt serveerplank modellen, hand- pizzascheppen en de traditionele langwerpige pizzascheppen.

Serveerplank pizzaschep van hout

Houten pizzaschep

Niet enkel geschikt om te gebruiken als pizzaschep, maar deze houten modellen kan je ook gebruiken als serveerplank – en niet enkel voor pizza. Serveerplank-pizzascheppen zijn perfect voor gebruik in de oven, maar zijn minder handig als je pizza’s op de barbecue wilt maken. Aangezien het materiaal van hout is wil je contact met vuur voorkomen. De beste kwaliteit pizzascheppen die ook functioneren als serveerplank zijn van bamboe gemaakt.

Handmodel pizzaschep met houten handvat

Metalen (rvs) pizzaschep

Dit model is makkelijker te gebruiken dan serveerplank scheppen. Kenmerkend is de dunne metalen schep waar de pizza zonder problemen op kan worden geschoven. Deze handmodellen kunnen zowel in de oven als op de barbecue worden gebruikt als pizzaschep. Het kleinere formaat zorgt er voor dat ze eenvoudig zijn op te bergen. De ronde of vierkante schep is gemaakt van RVS, waardoor de pizzaschep niet snel zal roesten en kan deze hoge temperaturen aan.

Traditionele lange pizzaschep met steel

Pizzaschep met lang handvat

Deze handige tool is wat de echte pizzaiolo’s gebruiken tijdens het uitvoeren van hun ambacht. Deze langwerpige pizzascheppen maken het eenvoudig om pizza’s vliegensvlug te kunnen draaien. De lengte van het handvat zorgt ervoor dat je de gloeiende hitte niet hoeft te trotseren om de pizza te draaien of uit de oven te halen. Traditionele pizzascheppen worden voornamelijk gebruikt voor outdoor pizza ovens en barbecues. Het formaat zorgt er voor dat ze niet in elke keuken even handig kunnen worden ingezet.

De 3 beste pizzascheppen

Het aanbod is gigantisch, maar wij hebben onze drie favoriete pizzascheppen toch kunnen uitkiezen. Van elk type model hebben we de beste koop qua prijs-kwaliteitverhouding uitgekozen.

Onze persoonlijke favoriet en beste koop is de langwerpige, traditionele schep van Relaxdays. Als je op zoek bent naar een goedkope pizzaschep, dan is de houten schep van Inno Cuissino een goede keuze. Voor de barbecue raden we de opklapbare VAGGAN pizzaschep van RVS aan.

 • Dunne plaat (30 cm) om eenvoudig pizza's te scheppen
 • Een stevig, lang handvat van hout
 • Pizzaschep geschikt voor de oven
 • Pizzasteen geschikt voor de barbecue
Beste koop
https://www.popula.nl/wp-content/uploads/2020/02/Relaxdays-Pizzaschep.jpg

Met deze handige pizzaschep hoef je nooit meer je hoofd in een snikhete oven te duwen. Het lange handvat van bijna 50 centimeter zorgt er voor dat je genoeg ruimte van de oven hebt. De schep aan het uiteinde van het handvat heeft een diameter van 30 centimeter, geschikt voor de meeste diepvriespizza’s en ronde, huisgemaakte pizza’s. Met een totale lengte van bijna 80 centimeter zit je altijd veilig van de oven verwijderd. Wel zo fijn aangezien pizza’s goed heet moeten worden.

De dunne plaat van RVS maakt het erg makkelijk om de pizza te scheppen, zeker als je gebruik maakt van een pizzasteen. Je draait de pizza dan ook eenvoudig en snel om, zodat de oven weinig hitte verliest en de pizza daarna evenredig bruin wordt.

Dankzij de RVS plaat kan de pizzaschep zowel in de oven als voor de barbecue worden gebruikt.

RelaxDays verkoopt naast pizzascheppen ook pizzastenen, zoals de RelaxDays Pizzasteen (lees review).

  Uiterlijk 28 februari in huis via bol voor €27
  • De beste goedkope optie voor een pizzaschep
  • Geschikt voor pizza's tot 30 centimeter
  • Makkelijk op te bergen - neemt weinig plek in
  • Pizzaschep geschikt voor de oven
  • Pizzasteen geschikt voor de barbecue
  • Probeer vlekken van tomatensaus te vermijden
  Budget
  https://www.popula.nl/wp-content/uploads/2020/02/Inno-Cuisinno-Pizzaschep-van-hout.jpg

  Deze pizzaschep van Inno Cuissino is onze favoriete budget keuze. Deze goedkope pizzaschep is volledig gemaakt van hout en is dankzij de kleinere vormfactor ook eenvoudig op te bergen. Het ontwerp van deze pizzaschep is simpel maar doeltreffend.

  De onderkant van deze houten pizzaschep loopt af, waardoor de pizza zonder veel moeite op de plank wordt geschoven. Eenmaal op de plank kan deze direct op een bord worden geschoven, of als deze nog niet evenredig gaar is, terug worden geplaatst in de oven.

  Met een hoogte van 41 cm en een breedte van bijna 30 cm is deze pizzaschep geschikt voor de meeste pizza’s uit de supermarkt.

   • Inklapbaar en eenvoudig op te bergen
   • Volledig gemaakt van roestvrij staal
   • Pizzaschep geschikt voor de oven
   • Pizzasteen geschikt voor de barbecue
   https://www.popula.nl/wp-content/uploads/2020/02/VAGGAN-Inklapbare-pizzschep-van-RVS.jpg

   Deze handige pizzaschep van VAGGAN is ideaal om te gebruiken in de oven of bij de barbecue. De pizzaschep is volledig vervaardigd uit RVS, waardoor je deze in de schuur kan hangen zonder dat deze gaat roesten. RVS is daarnaast uitstekend om te gebruiken op een grillplaat aangezien er geen zwarte vlekken overblijven. Bij houten pizzascheppen is dit vaak wel het geval.

   De dunne schep maakt het eenvoudig om de pizza op de plaat te krijgen. Helaas is de pizzaschep is niet zo lang als bijvoorbeeld onze favoriet, de Relaxdays pizzaschep, die beter geschikt is voor diepe outdoor houtskoolovens.

   Wel ideaal is dat de VAGGAN pizzaschep kan worden dubbelgeklapt, waardoor deze een stuk minder ruimte inneemt en makkelijk is op te bergen.

    Op voorraad. Voor 23:00 uur besteld, morgen in huis via bol voor €19.26

    Veelgestelde vragen over pizzascheppen

    Hieronder onze kennisbank over pizzascheppen. Mocht je nog een vraag hebben, laat dan gerust een reactie achter.

    Wat is de beste pizzaschep?

    Een goede pizzaschep is eenvoudig in gebruik, heeft een minimale diameter van 30 centimeter, is gemaakt van roestvrijstaal of hout en moet bestend zijn tegen extreem hoog temperaturen. Voor consumenten is de RelaxDays Pizzaschep de beste keuze, niet duur en voldoet aan de belangrijkste aspecten waar een goede pizzaschep aan moet voldoen.

    Wat is een pizzaschep?

    Een pizzaschep is een hulpmiddel in de vorm van een schep die het eenvoudig maakt om pizza’s uit de oven te halen en in de oven te plaatsen. Daarnaast kan een pizzaschep ook worden gebruikt als je pizza maakt op de barbecue. Het is echter belangrijk om de juiste schep te kiezen voor bepaalde doeleinden. Een pizzaschep is een simpel en rechtdoorzee product, maar er zijn een paar punten waar je echt op moet letten voordat je een willekeurige pizzaschep koopt.

    Waar gebruik je een pizzaschep voor?

    Een pizzaschep is ideaal om pizza’s eenvoudig en snel te draaien in de oven. Het resultaat is een evenredig gebakken pizza. Het draaien van de pizza gaat veel sneller dan zonder schep, waardoor de oven minder warmte verliest en de pizza beter wordt gebakken.

    Wat is het ideale formaat van een pizzaschep?

    We raden aan om te kiezen voor een pizzaschep met een minimale diameter van 30 centimeter. Dit is een standaard formaat waar de meeste pizza’s op zullen passen. Als je van plan bent vierkante pizza’s te maken in de oven, dan kan je het best kiezen voor een grote, vierkante pizzaschep.

    Wat is de beste vorm voor een pizzaschep?

    Afhankelijk van de vorm van je oven of barbecue kies je een pizzasteen. Als je over een vierkante pizzasteen beschikt, kies dan ook voor een schep met een vierkante vorm. Heb je een ronde pizzasteen, kies dan ook voor een ronde pizzaschep.

    Is een pizzaschep geschikt voor de barbecue?

    Ja, een pizzaschep is ideaal om pizza te bakken op de barbecue en maakt het proces veiliger en makkelijk. We raden aan om te kiezen voor een langwerpige pizzaschep. Hiermee minimaliseer je de kans om contact te maken met de hete pizzasteen, grillplaat of de barbecue zelf.


    Reacties

    Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

    Geef een reactie:

    Bij Popula staan we altijd open voor vragen en feedback. Je hart luchten mag natuurlijk ook. Dit kan je doen door een reactie achter te laten of contact op te nemen via het contact formulier op onze contact pagina.