Pizzaoven voor binnen

Beste pizzaovens voor binnen van 2023

Merijn  •  Laatst bijgewerkt op 25 oktober 2021

Een pizzaoven voor binnen zorgt ervoor dat je eenvoudig thuis pizza’s kan bakken. Pizza’s die de kwaliteit van een professionele pizzeria benaderen. Zeker in tijden waarin een bezoek aan een pizzeria niet altijd kan, is het thuis bakken in je eigen pizzaoven natuurlijk ideaal. Maar wat is nou de beste pizzaoven, waarmee je altijd heerlijke pizza’s krijgt? In dit artikel bekijken we de beste pizzaovens en enkele kleine pizza ovens. Het enige wat je zelf nog moet doen is goed pizzadeeg maken (of je kiest voor diepvries).

Beste koop van 2024
G3Ferrari Pizzaoven Delizia
Pizzaoven met goede prijs-kwaliteitverhouding

G3Ferrari Pizzaoven Delizia

 • Goede kwaliteit pizzaoven
 • Instelbare temperatuur tot wel 400 graden
 • Inclusief timer

Afbeelding Product Voor wie? Waar te koop?
G3Ferrari Pizzaoven Delizia

G3Ferrari Pizzaoven Delizia

De beste koop pizzaoven voor binnen qua prijs-kwaliteitverhouding die flink heet kan worden.
Princess 115001

Princess 115001

Onze aanrader als een goedkopere pizzaoven voor binnen.
Optima Napoli Pizzaoven

Optima Napoli Pizzaoven

Een goede koop voor een pizzaoven voor binnenhuis, wordt goed heet en van prima makelij.
Emerio Coolwall Pizzarette

Emerio Pizzarette® Cool Wall

Een robuuste pizza oven die zich afgelopen jaar tijdens de feestdagen bij veel consumenten heeft bewezen.

Wat zijn de voordelen en nadelen van een pizzaoven?

Een pizzaoven voor binnen is te vinden in ongeveer drie typen: een originele steenoven waarvoor je de hele keuken moet ombouwen, een elektrische pizzaoven waar je een normale pizza in kan stoppen, en een pizzaoven voor meerdere mini-pizza’s. Aangezien het ombouwen van je keuken wel erg ver gaat, zullen we het in dit artikel vooral over de elektrische pizzaoven en de kleine pizza ovens hebben.

Het voordeel van een pizzaoven voor binnen is dat je heerlijke, zelfgemaakte pizza’s kan maken, met niet te veel moeite. De meeste elektrische pizzaovens lijken een beetje op een tosti-ijzer of grill, en werken ook ongeveer hetzelfde. Je plaatst de pizza erin, klapt de pizzaoven dicht, en bakken maar. Dit maakt het bakken erg makkelijk, met betrouwbaarder resultaat dan in een gewone oven.

Bij de betere pizzaovens wordt de temperatuur ook hoger, waardoor de pizza echt een stuk knapperig wordt dan in een normale oven. Verder is het handige ervan dat ze mobiel zijn, dus je kan zo ook op of bij de tafel zetten. Ook zal je geen pizzaschep of pizzasteen meer nodig hebben, die worden vooral gebruikt voor normale- en steenovens.

Overigens kan je in een pizzaoven natuurlijk net zo goed diepvriespizza’s of tosti’s bakken of vlees grillen, al zijn pizzaovens meestal wat hoger om te voorkomen dat je pizzatopping aan de bovenkant gaat plakken. Als je de temperatuur in kan stellen kan je zelfs brood of lasagne gaan bakken.

De andere variant is de mini-pizzaoven voor mini-pizza’s. Deze ovens kunnen worden gebruikt op de tafel. Hiermee kan je enkele mini-pizza’s tegelijkertijd bakken, en je kan ze eenvoudig in de gaten houden en wisselen. Dit is echt een ideale bezigheid voor tijdens feestjes en feestdagen, aangezien iedereen zijn eigen pizza kan beleggen.

Ongeveer net zoals met gourmetten, maar dan zonder dat je huis twee week naar vet stinkt, en afhankelijk van de ingrediënten is het vaak nog gezonder ook. Ideaal dus voor kinderfeestjes, maar op basis van zeer betrouwbare bronnen weten we dat ook volwassenen het heerlijk vinden. Eigenlijk alleen maar voordelen dus.

Waar moet je op letten bij het kopen van een pizzaoven?

Voordat je meteen aan je pizzadeeg begint, is het slim om even na te denken hoe je een pizzaoven wil gaan gebruiken. Er is namelijk best veel keuze, en de ene pizzaoven is zeker de andere niet. Allereerst moet je natuurlijk bedenken of je voor de tafelformaat ovens voor feestdagen en feestjes gaat, of liever voor een pizzaoven voor het bakken van normale pizza’s.

Elektrische pizzaoven voor binnen

Ga je voor een elektrische pizzaoven voor binnen, dan is je budget een belangrijke factor. Je kan voor een paar tientjes een goed instapmodel kopen (zoals de Princess pizzaoven hieronder), maar daarbij duurt het wel langer voordat je pizza klaar is. Dit komt met name door de maximale temperatuur die een pizzaoven kan behalen.

Naast dat het hierdoor langer duurt voordat je aan kan vallen, betekent het meestal ook dat je pizza niet zo mooi knapperig wordt als bij een hetere oven. Bij een echte steenoven kan de temperatuur van de baksteen wel 450 graden bereiken, dus daar wil je een beetje bij in de buurt komen.

Verder is het handig als je de temperatuur van je pizzaoven ook in kan stellen. Zo heeft het heel heet bakken van een dikke diepvriespizza meestal weinig zin, omdat het midden dan niet snel genoeg warm wordt. En als je de pizzaoven ook voor andere zaken wil kunnen gebruiken, moet je er op letten dat dit inderdaad kan. Ook een timer op je pizzaoven is erg handig om te hebben, zeker wanneer je van plan bent de pizzaoven gewoon in de keuken te laten staan.

De laatste overweging is vooral de algehele robuustheid en kwaliteit van de pizzaoven. Een goede, stevige pizzaoven (zoals de Optima Napoli hieronder) gaat lang mee, en kan prima de hele avond door bakken. Voor een fanatieke pizzaliefhebber is dat dus wel een paar tientjes extra waard.

Kleine pizza ovens voor op tafel

Kies je voor een tafelmodel, dan zijn deze modellen meestal redelijk vergelijkbaar. Ook hierbij is het natuurlijk belangrijk een bekend merk te kiezen (je wil natuurlijk niet dat de pizza-schep onder je pizza wegsmelt), maar verder lijken de modellen vrij veel op elkaar.

Wel neemt met de prijs en kwaliteit ook de maximale temperatuur en de levensduur toe. Hierbij is het dus zaak om even na te denken hoe vaak je de pizza oven denkt te gaan gebruiken, en voor hoe groot de groep gebruikers dan is.

Ben je van plan het apparaat maandelijks voor een voetbalteam neer te zetten? Dan wil je een oven die tegen een stootje kan, en een serieuze maximale temperatuur haalt.

Over het algemeen kan je bij een kleine pizza oven de temperatuur niet instellen, en zit er ook geen timer op. Ze zijn namelijk echt bedoeld om op of direct naast de tafel te hebben staan. De meest gebruikelijke varianten zijn naar keuze voor 4 of 6 mini-pizza’s tegelijk, al kan je ook grotere tafel modellen vinden.

Let bij het gebruiken van een pizza oven altijd op dat ze erg heet kunnen worden, en dus echt geen speelgoed zijn. Ze moeten ook altijd even goed afkoelen voordat je ze gaat verplaatsen. Lees hier onze koopgids met de beste pizza ovens voor op tafel.

Conclusie

Als het water je al in de mond staat na het lezen van dit artikel over pizzaovens, ben je zeker niet de enige. Maar voordat je een overhaaste beslissing maakt en met de gebakken peren in plaats van gebakken pizza’s zit, is het verstandig even na te denken waar je precies een pizzaoven voor wil hebben.

Gaat het je vooral om een beter alternatief voor gourmetten, dus als activiteit voor tijdens feestjes, dan is een pizza oven voor op tafel een absolute uitkomst. Heb je echt een passie voor pizza, dan is een elektrische pizzaoven een ideale oplossing.

Onze aanbevelingen in ’t kort

Hieronder kan je onze aanbevelingen vinden voor de beste pizzaoven, die alsnog heel goed betaalbaar is. Zoek je vooral een instapmodel pizzaoven omdat je bijvoorbeeld geen (ruimte voor een) gewone oven hebt en alleen van plan bent af en toe een diepvriespizza op te warmen, ga dan voor een goedkoper model.

Hieronder doen we aanbevelingen voor de beste pizzaoven en beste pizza ovens voor op tafel voor elke portemonnee.

De vijf beste pizzaovens

Ben je op zoek naar de beste pizzaoven of mini pizza oven? Het kan best intimiderend klinken om als toekomstig pizzabakker opeens op zoek te moeten naar de beste pizzaoven, maar gelukkig hebben wij al een hoop onderzoek voor je gedaan. Ben je op zoek naar een pizzaoven, dan is het ideale instapmodel de Princess 115001, die echt opvallend goedkoop is, maar toch prima kwaliteit biedt voor als je af en toe een heerlijke verse pizza klaar wil maken.

Wil je wat hogere temperaturen en dus wat kortere baktijden, dan kom je al snel bij de Ferrari Delizia pizzaoven uit, waarbij de naam eigenlijk alles zegt: snel en lekker pizza’s bakken, met een instelbare temperatuur en timer.

Ben je een echte pizza fanaat en wil je zelfs bij feestjes of in een kantine heerlijke verse pizza’s kunnen serveren, dan is de Optima Napoli de beste pizzaoven voor jou. Deze pizzaoven is grotendeel van gietijzer gemaakt, en haalt een (instelbare) temperatuur van 390 graden, genoeg om elke 5 minuten een heerlijke pizza af te kunnen leveren.

Ben je meer op zoek naar een pizzaoven voor op tafel, dan is een pizza oven voor op tafel meestal de beste keuze, omdat je meerdere mini-pizza’s tegelijk kan bakken. Is het puur om mini-pizza te kunnen bakken rond de feestdagen naar je gourmetstel, dan is de Tristar Pizza Fiesta een goedkope maar degelijke keuze. De temperatuur ligt vast op 200 graden, maar daar kan je prima dunne mini-pizza’s mee bakken zonder eindeloos te hoeven wachten.

Geloof je niet meer in gourmetten en is mini-pizza’s jouw ideale feestmaal, dan kan je beter iets meer uitgeven en voor de Emerio Pizzarette® Cool Wall gaan. Deze heeft een wat hogere temperatuur en algemeen betere kwaliteit, waardoor ook intensief en vaak gebruik geen probleem zal zijn.

 • Goede kwaliteit pizzaoven
 • Instelbare temperatuur tot wel 400 graden
 • Inclusief timer
G3Ferrari Pizzaoven Delizia

Ben je op zoek naar een pizzaoven met een goede prijs-kwaliteitverhouding voor dagelijks gebruik thuis, dan is de G3Ferrari Pizzaoven Delizia de ideale keuze.

Het is een pizzaoven van goede kwaliteit, met instelbare timer en instelbare temperatuur, die tot wel 400 graden oploopt (instellen gaat per stand, niet op temperatuur). Dat is ruim genoeg om een pizza in een minuut of 5 af te kunnen bakken, dus zoals het hoort. Daarnaast kun je de pizzaoven ook op een lagere temperatuur instellen om alles te bakken wat er in 30 centimeter past, of dat nou tosti’s, hamburgers, brood of zelfs lasagne is.

Boven alles is de Ferrari Delizia natuurlijk een Ferrari, inclusief een mooi ontwerp, het oog wil immers ook wat. De pizzaoven is zeker van goede kwaliteit, maar niet van een dergelijk zware kwaliteit dat je deze dagelijks zou kunnen gebruiken in een professionele omgeving.

Kortom, wil je thuis ovenheerlijke pizza’s gaan bakken die de kwaliteit van de pizzeria overtreffen, dan is de Ferrari Delizia pizzaoven de beste pizzaoven voor jou.

  • Lage prijs maar prima kwaliteit
  • Pizza’s tot 30 centimeter
  • Zelf in te stellen temperatuur
  • Bakken duurt vrij lang
  • Geen timer
  Princess 115001

  Wil je af en toe thuis lekkere verse pizza’s bakken, of diepvriespizza’s net dat beetje extra geven, dan is de Princess 115001 pizzaoven de perfecte keuze. Deze pizzaoven zorgt ervoor dat thuis verse pizza’s bakken net zo makkelijk wordt als een tosti bakken. Doordat je de temperatuur zelf kan instellen kun je trouwens de pizzaoven ook inderdaad gebruiken om bijvoorbeeld tosti’s of hamburgers te bakken, of zelfs lasagne.

  Je kan de temperatuur op deze pizzaoven zelf instellen tot maximaal 220 graden. Dit is lager dan de meeste andere pizzaovens op deze lijst, waardoor je wel moet uitgaan van zo’n 20 tot 25 minuten bakken per pizza. Dat is voor een stuk of twee pizza’s natuurlijk prima, maar wil je pizza’s kunnen bakken voor meerdere mensen dan zal je toch een pizzaoven moeten kopen met meer capaciteit.

  Je kan pizza’s tot een diameter van 30 centimeter in de Princess 115001 plaatsen, en het fijne is dat ze niet aan de bovenkant plakken, wat bij instapmodellen nog wel eens wil gebeuren.

  Let er wel op dat je zelf even een wekker zet of je neus in de buurt houdt, want er zit geen timer op deze pizzaoven. Kortom, de Princess 115001 pizzaoven is een ideaal instapmodel pizzaoven als je zelf geen oven hebt, of als je af en toe een stuk of twee heerlijke verse pizza’s wil maken.

   • Zwaar en stevig
   • Zelf in te stellen temperatuur, tot wel 390 graden
   • Inclusief timer
   • Hogere prijs
   Optima Napoli Pizzaoven

   Ben je fanatiek pizza-eter, dan is de Optima Napoli pizzaoven niet te missen. De Optima pizzaoven is de hoogste kwaliteit pizzaoven die je kan vinden zonder een complete steenoven in je huis in te bouwen.

   De Optima Napoli is grotendeels gemaakt van gietijzer, waardoor het ook een zeer robuust apparaat is, en dus zelfs geschikt is voor gebruik in een professionele omgeving, zoals een kantine of restaurant (al gaat een pizzeria misschien net te ver).

   De prijs is hier dan ook naar, maar daar krijg je dan wel een instelbare timer bij en een instelbare temperatuur tot 390 graden. Samen met de hoge kwaliteit waardoor de pizzaoven ook goed op temperatuur blijft, kan je hiermee prima langere tijd elke 5 minuten een pizza klaar hebben.

   Ook voor grotere pizza-feesten kun je daarmee iedereen een heerlijk verse pizza voorzetten met kwaliteit die de pizzeria overtreft.

    • Goede prijs-kwaliteitverhouding
    • Stevig en met anti-aanbaklaag
    • Voor het bakken van mini-pizza’s op 250 graden
    • Geen timer en geen instelbare temperatuur
    https://www.popula.nl/wp-content/uploads/2021/02/Emerio-Coolwall-Pizzarette.png

    De Emerio Pizzarette® Cool Wall is een goede pizza oven die je met een gerust hart op tafel kan zetten. Er zit helaas geen timer en temperatuur op, maar je zit er toch met je neus bovenop.

    De standaardtemperatuur is met 250 graden mooi warm, waardoor je snel je mini-pizza’s af hebt. Er kunnen 6 mini-pizza’s tegelijkertijd in, en er is ook een model met 4 mini-pizza’s te vinden. Het fijne is dat er in de oven zelf ook een anti-aanbaklaag zit, dus als je per ongeluk uitschiet met de kaas (al gebeurt dat natuurlijk nooit per ongeluk), kan je de oven achteraf makkelijk schoonmaken.

    Dit is dus een ideale pizza oven als je regelmatig een kleine pizza oven op tafel wil hebben staan, en je dus ook een robuuste kwaliteit wil hebben. Tegelijk betaal je zeker niet de hoofdprijs, dus dit is een goede investering in persoonlijke pizza’s.


     Reacties

     Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

     Geef een reactie:

     Bij Popula staan we altijd open voor vragen en feedback. Je hart luchten mag natuurlijk ook. Dit kan je doen door een reactie achter te laten of contact op te nemen via het contact formulier op onze contact pagina.