Beste vleestang

Vleestang: de beste vleestangen van 2022

Merijn  •  Laatst bijgewerkt op 5 januari 2021

Een vleestang, die overigens ook wel een serveertang of een keukentang wordt genoemd is een handig instrument voor in de keuken. Je kunt hiermee vlees netjes in de pan of op de barbeque leggen. Vervolgens kun je het vlees ermee omdraaien om het goed te laten garen. En als het klaar is kun je het vlees met een vleestang netjes op de borden leggen, zonder dat je erin hoeft te prikken of je vingers brandt.

Vaak kun je een vleestang overigens multifunctioneel gebruiken en kun je er ook groentes mee omscheppen, vis mee omdraaien of aardappelpartjes uit de oven halen, om maar enkele voorbeelden te noemen.

Kortom, een vleestang mag niet ontbreken in jouw keuken. Hieronder bespreken we de beste vleestangen voor in de keuken, van budget tot meer professionele modellen. Lees onze koopgids verder op de pagina voor tips waar je op let bij het kopen.

Beste koop van 2022
Weber barbecuetang
De beste vleestang voor de barbecue

Weber barbecuetang

  • Gemaakt van roestvrijstaal
  • Kunststof handgrepen
  • 43cm lang
  • Met ophanglusje
  • Vaatwasserbestendig
  • Met vergrendeling

Afbeelding Product Voor wie? Waar te koop?
Weber barbecuetang

Weber barbecuetang

Voor de barbecue liefhebbers
Westmark Classic Serveertang

Westmark Classic Serveertang

Voor de vleesliefhebbers die een betaalbare vleestang zoeken
Jamie Oliver Vleestang

Jamie Oliver Vleestang

Voor de professionele vleesliefhebber
Joseph Joseph Elevate Tang

Joseph Joseph Elevate Tang

Voor de hygiënische culinaire liefhebber is dit de beste vleestang
Westmark Duetto Serveertang

Westmark Duetto Serveertang

Voor de handige vleesliefhebber die een vleestang zoekt

Waar let je op wanneer je een vleestang gaat kopen?

Een vleestang is dus ontzettend handig om bij de hand te hebben. Er zijn echter vele verschillende soorten en maten in hele uiteenlopende prijsklassen. Bij de aanschaf van een vleestang zal je al snel doorhebben dat ze verschillende eigenschappen kunnen hebben. We leggen je hieronder uit waar je op kunt letten tijdens de aanschaf van een vleestang, zodat je zelf een weloverwogen keuze kunt maken.

  • Het handvat moet vuurvast zijn: kunststof of hout
  • Extra lengte biedt meer veiligheid tegen open vuur en spetters
  • Kies voor een scharnier of schaar-scharnier model
  • Extra: ophang-oogje en vergrendeling van de vleestang

Materiaal

Het materiaal van de vleestang is erg belangrijk om te bepalen of de vleestang bepaalde temperaturen aan kan. De meeste vleestangen zijn gemaakt van roestvrijstaal (RVS) en zijn hierdoor zeer hittebestendig. Dergelijke vleestangen kun je doorgaans ook gebruiken met barbecueën. Je moet echter wel opletten dat ze geen krassen maken in je pannen, zeker bij pannen met anti-aanbaklaag (waar jouw grillpan of grillplaat waarschijnlijk ook over beschikt).

Ook zijn er vleestangen waarvan de uiteinden gemaakt zijn van siliconen of een andere kunststof. Deze zijn veiliger voor je pannen, alleen moet je wel opletten dat je ze niet te lang in aanraking laat komen met de warmte van de pan, want dan kunnen ze smelten. Je kunt deze vleestangen in ieder geval niet gebruiken om te barbecueën.

Greep

De greep van de vleestang bepaalt hoe fijn de tang vast houdt en of je het gevoel hebt deze stevig in handen te hebben. Vaak zijn de handvaten voorzien van kunststof of houten oppervlakken, zodat de tang hier niet heet wordt en fijner vast houdt.

Lengte van de tang

De lengte van de tang is vooral belangrijk wanneer je de vleestang ook wil gebruiken tijdens het barbecueën. Vaak is dit op open vuur en kunnen temperaturen flink hoog oplopen. Met een wat langere tang voorkom je dat je je vingers of onderarmen verbrandt terwijl je het vlees op de barbecue gaart. De vleestang is een must-have voor ’t barbecueën, of je nou een houtskool of elektrische barbecue hebt staan.

Dit wil overigens niet zeggen dat een kortere vleestang niet goed is, want wanneer je hem gebruikt in de keuken, zal je een minder lange tang nodig hebben.

Scharnier

Het scharnier maakt de vleestang werkzaam. Zonder scharnier valt er namelijk weinig te grijpen. De meeste vleestangen hebben het scharnier aan het uiteinden zitten. De armen staan standaard uit elkaar en je kunt deze handmatig naar elkaar toe knijpen door de handvaten naar elkaar toe te drukken. Hierdoor kun je het vlees grijpen om het in de pan te leggen of om te draaien.

Er zijn echter ook tangen met een schaar-scharnier. Het scharnier bevindt zich dan tussen je hand en de uiteinden. Je hanteert deze vleestangen dus ook als een schaar door met behulp van je duim en vingers de armen uit elkaar te halen of juist naar elkaar toe te knijpen.

Extra opties

Sommige vleestangen zijn voorzien van een ophangoogje. Zo kun je de tang gemakkelijk opbergen door deze aan een haakje in de keuken te hangen. Dan neemt deze geen plek in beslag in de bestekla, zodat je daar weer ruimte overhoudt voor opscheplepels en bijvoorbeeld een kurkentrekker.

Daarnaast zijn veel vleestangen voorzien van een vergrendeling, waarmee je de armen bij elkaar kunt houden. Hierdoor neemt de vleestang minder ruimte in beslag en berg je hem makkelijker op.

Dit zijn de beste vleestangen

De informatie uit deze koopgids zal je helpen een goede vleestang te kunnen vinden. Maar wanneer je er nog niet helemaal uit bent, kun je ook eens een kijkje nemen in onderstaande top 5. Dit zijn de beste vleestangen van het moment!


Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Geef een reactie:

Bij Popula staan we altijd open voor vragen en feedback. Je hart luchten mag natuurlijk ook. Dit kan je doen door een reactie achter te laten of contact op te nemen via het contact formulier op onze contact pagina.

Specificatie Weber barbecuetang Westmark Classic Serveertang Jamie Oliver Vleestang Joseph Joseph Elevate Tang Westmark Duetto Serveertang
Aantal stuks in verpakking 1 1 1 1 1
Kleur Zwart Zilver - Zwart RVS groen Zilver
Materiaal Kunststof RVS RVS | Hout RVS Aluminium
Merk Weber Westmark Jamie Oliver Joseph Joseph Westmark
Ophangwijze Ophanghaak