Beste pizzarette

Pizzarette: de beste pizzarettes van 2021

Merijn  •  Laatst bijgewerkt op 5 juli 2021

Een pizzarette is een apparaat waarmee je thuis gemakkelijk mini-pizza’s kunt maken. De pizzarette is een goede aanvulling of zelfs vervanging van het gourmetstel. Met de pizzarette kun je namelijk naast pizza’s bereiden vaak ook vlees grillen.

De pizza’s die je met een pizzarette maakt zijn na ongeveer vijf tot zeven minuten klaar om gegeten te worden. In deze tijd kun je alvast de volgende pizza beleggen. Met de pizzarette kun je eindeloos tafelen waarbij het ook leuk blijft voor de kinderen. Een groot voordeel van de pizzarette is dat er geen vervelende geurtjes blijven hangen na gebruik. Dit gebeurt vaak wel met een fondueset of een gourmetstel.

Met een pizzarette kunnen vier tot zes personen tegelijkertijd een pizza bakken. Je kunt natuurlijk met meer mensen gaan tafelen.

Beste koop van 2021
Tristar PZ 9156 Pizza Festa
De beste pizzarette voor zes personen

Tristar PZ 9156 Pizza Festa

 • Voor zes personen
 • Handgemaakte klei koepel
 • Netsnoer van twee meter
 • Met pizzascheppen en pizzasnijder
 • Vaatwasbestendige onderdelen
 • Anti-aanbaklaag

Afbeelding Product Voor wie? Waar te koop?
Tristar PZ 9156 Pizza Festa

Tristar PZ 9156 Pizza Festa

Onze aanrader als pizzarette voor 6 personen - eenvoudig in gebruik, vrij snel en met 6 personen een echt pizza feestje!
Trebs Pizza Gusto 99299

Trebs Pizza Gusto 99299

Onze aanrader als pizzarette voor 4 personen - snel klaar, makkelijk schoon te houden en multifunctioneel
Emerio PO 116124

Emerio PO 116124

Beste keuze pizzarette voor grote groepen tot 8 personen - goed temperatuurbehoud & heerlijke pizza.
Emerio 3-in-1 Pizzarette

Emerio 3-in-1 Pizzarette

Met de pizzarette van Emerio kun je pizza’s bakken maar ook grillen en racletten. Dit houdt in dat je, zelfs met zes personen, kunt maken wat je wilt!

Hoe werkt een pizzarette?

Het gebruik van de pizzarette is erg simpel. Je zet het apparaat in het midden van de tafel en laat het ongeveer tien minuten opwarmen voor je aan tafel gaat. Rondom de pizzarette zet je schaaltjes met ingrediënten voor op de pizza, zoals tomatensaus, kaas (mozzarella en/of geraspte kaas), paprika, tomaten, ansjovis, pepperoni. Je kunt eigenlijk alles wat je wilt op de pizza doen.

Pizzadeeg kun je natuurlijk helemaal zelf maken maar tegenwoordig is het ook kant-en-klaar te koop in de supermarkten. Vaak kun je het pizzadeeg het beste al in de middag klaar maken. Wanneer het deeg klaar is kun je er pizzabodems van maken. Gebruik voldoende bloem zodat de bodems niet aan elkaar of aan de tafel blijven kleven.

Vervolgens beleg je de pizza’s. Allereerst kan de tomatensaus op het deeg. Vaak komt de kaas als laatste. Laat rondom een klein randje vrij voor een knapperige pizza korst, dat is geen probleem met een goede pizzarette. Ook zorg je er zo voor dat de ingrediënten tijdens het bakken niet eraf kunnen lopen.

Wanneer je de pizza hebt belegd met je favoriete ingrediënten schuif je ze met de spatel (een soort mini pizzaschep) door één van de gaten naar het midden van de bakplaat. Het bakken van de pizza’s duurt ongeveer vijf tot zeven minuten. Houdt de pizza goed in de gaten en smullen maar!

Hoe onderhoud je een pizzarette?

Wanneer de pizzarette goed onderhouden wordt kan deze jarenlang meegaan zonder dat er iets kapot gaat. Wanneer je klaar bent met het bakken van pizza’s is het belangrijk dat je de pizzarette compleet laat afkoelen. Zo kun je jezelf niet branden en kun je het apparaat beter schoonmaken.

De bakplaat en spatels kunnen vaak gewoon in de vaatwasser. De terracotta koepel kun je het beste met een afwasborstel en zeep schoonmaken.

Soorten bakplaten

Voor de pizzarettes bestaan er twee soorten bakplaten. Je hebt voor de pizzarettes de normale, standaard bakplaat – deze zit bij de meeste pizzarettes ingebouwd. Hierop kun je gewoon pizza’s bakken en vaak ook gebruiken als een gourmetplaat om vlees op te grillen.

De andere variant is de vuurvaste stenen bakplaat. Deze wordt gebruikt in de echte pizzeria’s en geeft je nog meer het gevoel van een echte pizzaoven. De stenen bakplaat zorgt ervoor dat vocht geen kans krijgt om in de bodem van de pizza te trekken. Hierdoor krijg je een krokantere pizzabodem – een goede pizzasteen maakt een groot verschil.

Tips voor het gebruik van de pizzarette

 • Het is handig om van te voren schaaltjes op tafel te leggen waar mensen hun warme spatels in kunnen doen of op kunnen leggen. Zo is de tafel ook beschermt tegen de warme spatels en komt er geen viezigheid vanaf.
 • Zet flessen wijn, water, frisdrank of dergelijke niet te dicht bij de pizzarette. De warmte van het apparaat zorgt er namelijk voor dat de fles wijn, water, frisdrank ook erg warm wordt. Warm water is nog wel te drinken, maar warme wijn of cola smaakt toch iets minder.
 • Zorg er voor dat er genoeg deeg is. Vaak kun je er ongeveer van uit gaan dat vrouwen er ongeveer 4 eten en mannen ongeveer 5. Dit kan natuurlijk per persoon verschillen.
 • Zet kleine bakjes met ingrediënten verspreid over tafel. Dat houdt in dat je bakjes met dezelfde ingrediënten op verschillende plekken neerzet. Zo kan iedereen rustig bij de ingrediënten en hoeft er niet steeds over tafel worden aangegeven. Ook heb je zo minder kans om jezelf aan de pizzarette te branden wanneer je je buurman of buurvrouw de kaas wilt aangeven.

Dit zijn de beste pizzarettes van 2021

Wanneer je op zoek gaat naar een pizzarette is de keuze soms overweldigend. Welk apparaat sluit nou precies bij jouw wensen aan? Om de keuze iets gemakkelijker te maken hebben wij vier producten uitgelicht. Hieronder vind je de beste pizzarette voor vier personen, de beste pizzarette voor zes personen, de beste pizzarette voor acht personen en de beste pizzarette met grill.

 • Voor zes personen
 • Handgemaakte klei koepel
 • Netsnoer van twee meter
 • Met pizzascheppen en pizzasnijder
 • Vaatwasbestendige onderdelen
 • Anti-aanbaklaag
 • Spatels zijn erg glad
Tristar PZ 9156 Pizza Festa

Met de pizzarette van Tristar kun je met zes personen tegelijkertijd mini pizza’s maken. Dit staat garant voor een gezellige avond.

Door de handgemaakte klei koepel wordt het binnen in de pizzarette erg warm. Hierdoor wordt het idee van een pizza oven nagebootst, maar dan thuis. Op deze manier komen er heerlijke krokante pizza’s uit de pizzarette van Tristar.

Het apparaat is voorzien van zes gaten en zes spatels. Zo kun je met zes personen tegelijk pizza’s maken. Het netsnoer heeft een lengte van twee meter. Hierdoor krijg je genoeg bewegingsruimte met het apparaat.

Bij het apparaat krijg je een deegsnijder, zodat je van een grote bol deeg kleine bolletjes kunt maken voor de mini pizza’s. En wanneer ze klaar zijn kun je ze in stukken snijden met de bijgeleverde deegsnijder.

Verder is de pizzarette van Tristar makkelijk schoon te maken. Een groot deel van het apparaat kan namelijk in de vaatwasmachine. Dat scheelt al een hoop. De rest is makkelijk schoon te maken met een vochtige doek. Ook heeft de bakplaat een anti-aanbaklaag. Zo blijft er al niks plakken aan de bakplaat, dat scheelt ook met schoonmaken.

Conclusie: Deze pizzarette van Tristar is ideaal voor zes personen doordat er zes gaten in de klei koepel zitten en er zes spatels worden meegeleverd. Verder heeft het apparaat een snoerlengte van twee meter. De meeste onderdelen zijn vaatwasserbestendig en bovendien heeft de bakplaat een anti-aanbaklaag. Dat maakt het schoonmaken een stuk makkelijker.

  Op voorraad. Voor 23:59 besteld, morgen in huis via bol voor €74.99
  • Perfect voor 4 personen
  • Binnen 5 minuten klaar
  • Makkelijk schoon te maken
  • Met deeg vorm
  • Licht in gewicht (4,1 kilo)
  • Snoerlengte van 1,5 m
  • Geschikt voor koekjes
  • Niet gemaakt voor los vlees of vis
  • Niet vaatwasserbestendig
  Trebs Pizza Gusto 99299

  Met de pizzarette van Trebs heb je een leuke, gezellige en bovenal smaakvolle avond voor de boeg. Je kunt deze pizzarette met meerdere mensen tegelijk gebruiken. Er zijn vier gaten om de pizza’s naar binnen te schuiven en ook vier bakspatels. Maar wanneer je dit apparaat met meerdere mensen wilt gebruiken is dit geen probleem.

  Naast pizza’s kun je ook koekjes erin bakken. Het bereiden van diverse soorten vlees en vis kan helaas niet. Deze zullen waarschijnlijk door de hitte meteen vast bakken aan de bakplaat.

  De temperatuur van het apparaat zorgt ervoor dat de pizza’s binnen een paar minuten gaar zijn. De temperatuur in de pizzarette van Trebs kan oplopen tot ongeveer 230-250 graden celsius. Het apparaat heeft verder een snoerlengte van 1,5 meter. Zo heb je altijd genoeg ruimte om het apparaat neer te zetten.

  Ook is de pizzarette makkelijk schoon te maken. Het is belangrijk dat je het apparaat eerst volledig laat afkoelen. Wanneer je dit niet doet kun je je misschien verbranden. Daarna kun je de terracotta deksel schoonmaken met een afwasborstel en zeep.

  De pizzarette van Trebs heeft 24 maanden garantie. Bijgeleverd zijn de bakplaat, koepel, vier spatels en pizzavormen. Het apparaat is makkelijk op te bergen en licht in gewicht (4,1 kilo).

  Conclusie: Met de pizzarette van Trebs kun je met vier personen (of meer) een gezellige avond pizza’s maken en eten. Het apparaat heeft de pizza’s in enkele minuten gaar gebakken. Naast pizza’s kun je ook koekjes in het apparaat bakken.  Het apparaat is bovendien makkelijk schoon te maken maar helaas niet vaatwasserbestendig.

   • Geschikt voor acht personen
   • Met anti-aanbaklaag
   • Maximale temperatuur van 250 graden
   • Binnen 7 minuten is de pizza gaar
   • Ingebouwde thermostaat
   • Met indicatielampje
   • Met acht spatels
   • Met deegsteker
   • Temperatuur is niet zelf in te stellen
   • Alleen de spatels zijn vaatwasserbestendig
   Emerio PO 116124

   Met de pizzarette van Emerio kunnen acht personen tegelijk mini pizza’s bakken. Het apparaat heeft een vermogen van 1500 Watt. Hierdoor kan het binnen in de pizzarette wel 250 graden worden. De pizza’s hebben hierdoor maar +/- 7 minuten nodig om gaar te bakken.

   Bij het apparaat wordt een deeguitsteker geleverd en natuurlijk acht spatels. De bovenkant van de pizzarette is plat. Hier kun je bijvoorbeeld pizza’s warm houden of andere kleine gerechtjes grillen. De bakplaat van de Emerio pizzarette heeft een anti-aanbaklaag. Hierdoor kun je pizza’s direct op de bakplaat bakken en wordt het schoonmaken achteraf een stuk makkelijker.

   Je kunt de temperatuur van het apparaat niet zelf instellen. De pizzarette heeft ongeveer tien minuten nodig om op een temperatuur te komen van 250 graden. Op de thermostaat is te zien of het apparaat al warm is geworden of voldoende is afgekoeld om schoongemaakt te worden. Wanneer het apparaat warm is kun je dit zien aan het indicatielampje.

   Conclusie: Met de Emerio pizzarette kun je met acht personen tegelijkertijd pizza’s bakken. Bijgeleverd worden acht spatels en een deeguitsteker. Het apparaat heeft een anti-aanbaklaag waardoor je meteen pizza’s kunt bakken en het apparaat makkelijk schoon te maken is. Verder heeft de pizzarette een platte bovenkant. Deze is ideaal om pizza’s of andere hapjes warm te houden.

    • Pizzarette, raclette en grill in één
    • Met deegring en zes spatels
    • Met zes raclettepannetjes
    • Vermogen van 1800 Watt
    • Pannetjes en spatels kunnen in de vaatwasser
    • boven- en onderverwarming
    Emerio 3-in-1 Pizzarette

    Met de pizzarette van Emerio kun je pizza’s bakken maar ook grillen en racletten. Dit houdt in dat je, zelfs met zes personen, kunt maken wat je wilt!

    Het apparaat heeft een vermogen van 1800 Watt. Dit komt neer op een maximale temperatuur in de pizzarette van 240 graden. Met deze temperatuur zijn de pizza’s met ongeveer 5-7 minuten helemaal gaar. Om het maken van de pizza’s iets makkelijker te maken wordt er een deeg ring meegeleverd. Hiermee kun je het deeg in kleinere stukken snijden.

    Bovenop de pizzarette zit een aluminium grillplaat. Hierop kun je lekker stukjes vlees en vis bakken terwijl anderen hun pizza klaarmaken. Wanneer je hier geen zin in hebt kun je ook gebruik maken van de raclettepannetjes. Hier kun je kaas in klaar maken om bijvoorbeeld over het vlees te gooien, maar ook gebakken eieren of kleine pannenkoekjes.

    In de pizzarette zit zowel onder als boven verwarming. Hierdoor wordt de pizza zowel onder als boven knapperig gebakken. Verder kunnen de pannetjes en de spatels in de vaatwasser. De rest van het apparaat is helaas niet vaatwasser geschikt maar is wel makkelijk schoon te maken.

    Conclusie: Met de pizzarette van Emerio kun je pizza’s bakken, vlees en vis grillen en tegelijkertijd met de raclettepannetjes ook kaas, eieren of pannenkoekjes bakken. Op deze manier kan iedereen maken waar hij/zij zin in heeft. Bovendien heeft de pizzarette zowel onder- als bovenverwarming. Op deze manier worden de pizza’s overal even gebakken en krijgen ze een knapperige korst. Het apparaat is helaas niet vaatwasserbestendig, maar wel makkelijk schoon te maken. De pannetjes en spatels kunnen wel in de vaatwasser.

     Op voorraad. Voor 23:59 besteld, morgen in huis via bol voor €99.99

     Reacties

     Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

     Geef een reactie:

     Bij Popula staan we altijd open voor vragen en feedback. Je hart luchten mag natuurlijk ook. Dit kan je doen door een reactie achter te laten of contact op te nemen via het contact formulier op onze contact pagina.

     Specificatie Tristar PZ 9156 Pizza Festa Trebs Pizza Gusto 99299 Emerio PO 116124 Emerio 3-in-1 Pizzarette
     Antiaanbaklaag Ja Nee Ja Ja
     Artikelnummer PZ-9156 99299 PO-116124 PO-113255.4
     BPA-vrij Ja Nee Ja
     Inhoud 0 liter
     Kleur Roodbruin | Zwart silver_black terracotta | zwart Zwart | Terracotta
     Maximaal aantal pannetjes 4 8 6
     Maximaal aantal personen 4 6 6