logo
Reviews
Beste pizzarette

Pizzarette: de beste pizzarettes van 2020

Merijn  •  Laatst bijgewerkt op 31 juli 2020

Een pizzarette is een apparaat waarmee je thuis gemakkelijk mini-pizza’s kunt maken. De pizzarette is een goede aanvulling of zelfs vervanging van het gourmetstel. Met de pizzarette kun je namelijk naast pizza’s bereiden vaak ook vlees grillen.

De pizza’s die je met een pizzarette maakt zijn na ongeveer vijf tot zeven minuten klaar om gegeten te worden. In deze tijd kun je alvast de volgende pizza beleggen. Met de pizzarette kun je eindeloos tafelen waarbij het ook leuk blijft voor de kinderen. Een groot voordeel van de pizzarette is dat er geen vervelende geurtjes blijven hangen na gebruik. Dit gebeurt vaak wel met een fondueset of een gourmetstel.

Met een pizzarette kunnen vier tot zes personen tegelijkertijd een pizza bakken. Je kunt natuurlijk met meer mensen gaan tafelen.

Beste koop van 2020
Trebs Pizza Gusto 99299
De beste pizzarette voor vier personen

Trebs Pizza Gusto 99299

 • Met vier bakspatels
 • Binnen 5 minuten klaar
 • Makkelijk schoon te maken
 • Met deeg vorm
 • Licht in gewicht (4,1 kilo)
 • Snoerlengte van 1,5 m
 • Ook voor het bakken van koekjes
 • 800 watt
 • Uren eetplezier

Afbeelding Product Voor wie? Waar te koop?
Trebs Pizza Gusto 99299

Trebs Pizza Gusto 99299

Onze aanrader als pizzarette voor 4 personen - snel klaar, makkelijk schoon te houden en multifunctioneel
Tristar PZ 9156 Pizza Festa

Tristar PZ 9156 Pizza Festa

Onze aanrader als pizzarette voor 6 personen - eenvoudig in gebruik, vrij snel en met 6 personen een echt pizza feestje!
Emerio PO 116124

Emerio PO 116124

Beste keuze pizzarette voor grote groepen tot 8 personen - goed temperatuurbehoud & heerlijke pizza.
Emerio 3-in-1 Pizzarette

Emerio 3-in-1 Pizzarette

Met de pizzarette van Emerio kun je pizza’s bakken maar ook grillen en racletten. Dit houdt in dat je, zelfs met zes personen, kunt maken wat je wilt!

Hoe werkt een pizzarette?

Het gebruik van de pizzarette is erg simpel. Je zet het apparaat in het midden van de tafel en laat het ongeveer tien minuten opwarmen voor je aan tafel gaat. Rondom de pizzarette zet je schaaltjes met ingrediënten voor op de pizza, zoals tomatensaus, kaas (mozzarella en/of geraspte kaas), paprika, tomaten, ansjovis, pepperoni. Je kunt eigenlijk alles wat je wilt op de pizza doen.

Pizzadeeg kun je natuurlijk helemaal zelf maken maar tegenwoordig is het ook kant-en-klaar te koop in de supermarkten. Vaak kun je het pizzadeeg het beste al in de middag klaar maken. Wanneer het deeg klaar is kun je er pizzabodems van maken. Gebruik voldoende bloem zodat de bodems niet aan elkaar of aan de tafel blijven kleven.

Vervolgens beleg je de pizza’s. Allereerst kan de tomatensaus op het deeg. Vaak komt de kaas als laatste. Laat rondom een klein randje vrij voor een knapperige pizza korst, dat is geen probleem met een goede pizzarette. Ook zorg je er zo voor dat de ingrediënten tijdens het bakken niet eraf kunnen lopen.

Wanneer je de pizza hebt belegd met je favoriete ingrediënten schuif je ze met de spatel (een soort mini pizzaschep) door één van de gaten naar het midden van de bakplaat. Het bakken van de pizza’s duurt ongeveer vijf tot zeven minuten. Houdt de pizza goed in de gaten en smullen maar!

Hoe onderhoud je een pizzarette?

Wanneer de pizzarette goed onderhouden wordt kan deze jarenlang meegaan zonder dat er iets kapot gaat. Wanneer je klaar bent met het bakken van pizza’s is het belangrijk dat je de pizzarette compleet laat afkoelen. Zo kun je jezelf niet branden en kun je het apparaat beter schoonmaken.

De bakplaat en spatels kunnen vaak gewoon in de vaatwasser. De terracotta koepel kun je het beste met een afwasborstel en zeep schoonmaken.

Soorten bakplaten

Voor de pizzarettes bestaan er twee soorten bakplaten. Je hebt voor de pizzarettes de normale, standaard bakplaat – deze zit bij de meeste pizzarettes ingebouwd. Hierop kun je gewoon pizza’s bakken en vaak ook gebruiken als een gourmetplaat om vlees op te grillen.

De andere variant is de vuurvaste stenen bakplaat. Deze wordt gebruikt in de echte pizzeria’s en geeft je nog meer het gevoel van een echte pizzaoven. De stenen bakplaat zorgt ervoor dat vocht geen kans krijgt om in de bodem van de pizza te trekken. Hierdoor krijg je een krokantere pizzabodem – een goede pizzasteen maakt een groot verschil.

Tips voor het gebruik van de pizzarette

 • Het is handig om van te voren schaaltjes op tafel te leggen waar mensen hun warme spatels in kunnen doen of op kunnen leggen. Zo is de tafel ook beschermt tegen de warme spatels en komt er geen viezigheid vanaf.
 • Zet flessen wijn, water, frisdrank of dergelijke niet te dicht bij de pizzarette. De warmte van het apparaat zorgt er namelijk voor dat de fles wijn, water, frisdrank ook erg warm wordt. Warm water is nog wel te drinken, maar warme wijn of cola smaakt toch iets minder.
 • Zorg er voor dat er genoeg deeg is. Vaak kun je er ongeveer van uit gaan dat vrouwen er ongeveer 4 eten en mannen ongeveer 5. Dit kan natuurlijk per persoon verschillen.
 • Zet kleine bakjes met ingrediënten verspreid over tafel. Dat houdt in dat je bakjes met dezelfde ingrediënten op verschillende plekken neerzet. Zo kan iedereen rustig bij de ingrediënten en hoeft er niet steeds over tafel worden aangegeven. Ook heb je zo minder kans om jezelf aan de pizzarette te branden wanneer je je buurman of buurvrouw de kaas wilt aangeven.

Dit zijn de beste pizzarettes van 2020

Wanneer je op zoek gaat naar een pizzarette is de keuze soms overweldigend. Welk apparaat sluit nou precies bij jouw wensen aan? Om de keuze iets gemakkelijker te maken hebben wij vier producten uitgelicht. Hieronder vind je de beste pizzarette voor vier personen, de beste pizzarette voor zes personen, de beste pizzarette voor acht personen en de beste pizzarette met grill.


Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Geef een reactie:

Bij Popula staan we altijd open voor vragen en feedback. Je hart luchten mag natuurlijk ook. Dit kan je doen door een reactie achter te laten of contact op te nemen via het contact formulier op onze contact pagina.

Specificatie Trebs Pizza Gusto 99299 Tristar PZ 9156 Pizza Festa Emerio PO 116124 Emerio 3-in-1 Pizzarette
Antiaanbaklaag Nee Ja Ja Ja
Artikelnummer 99299 PZ-9156 PO-116124 PO-113255.4
BPA-vrij Ja Ja
Kleur grijs, antraciet | bruin Roodbruin | Zwart terracotta | zwart Zwart | Terracotta
Maximaal aantal pannetjes 4 6 6 6
Maximaal aantal personen 4 8 6