Beste Senseo apparaat met melkopschuimer en goede pads

Senseo koffiezetapparaat: 4x de beste Senseo apparaten van 2023

Merijn  •  Laatst bijgewerkt op 13 februari 2022

Het ingenieuze systeem met koffiepads waarmee jij in een handomdraai een heerlijke kop koffie op tafel hebt staan. Het Senseo apparaat heeft door zijn handigheid een enorme bekendheid gemaakt in de afgelopen jaren. Het gemak en de snelheid die het van koffiezetten gemaakt heeft, is ongekend en het is dan ook niet voor niets dat het een aantal van de meest populaire koffiezetapparaten zijn.

Met een goed Senseo apparaat bespaar je de tijd van het zetten van een pot koffie en is het ideaal voor als je slechts een kop koffie wilt drinken. Het ingenieuze systeem met koffiepads zorgt in een mum van tijd voor een heerlijke kop stomende koffie. Hieronder bespreken we de beste Senseo apparaten uit de test – volgens experts en consumenten.

Beste koop van 2024
Philips Senseo Original HD6554/60 (& Original XL HD6555/20)
De beste klassieke Senseo machine

Philips Senseo Original HD6554/60 (& Original XL HD6555/20)

 • Compact formaat neemt weinig ruimte in
 • Minimalistisch ontwerp met eenvoudige bediening
 • Pas sterkte aan d.m.v. hoeveelheid water
 • Fijne schuimlaag door Crema Plus technologie
 • 4 prachtige kleuruitvoeringen
 • Ook verkrijgbaar in grotere variant

Afbeelding Product Voor wie? Waar te koop?
Philips Senseo Original HD6554/60 (& Original XL HD6555/20)

Philips Senseo Original HD6554/60 (& Original XL HD6555/20)

De Philips Senseo Original is de klassieke Senseo machine waarmee je een of twee koppen koffie tegelijkertijd zet. De bediening is eenvoudig, het ontwerp is iconisch en de machine is leverbaar in 4 prachtige uitvoeringen.
Philips Senseo Latte Duo HD6574/50

Philips Senseo Latte Duo HD6574/50

De Philips Senseo Latte Duo is speciaal ontwikkeld om de allerlekkerste cappuccino te zetten. Met deze Senseo machine haal je een machine in huis waarmee je eenvoudig de beste melkspecialiteiten zet.
Philips Senseo Switch HD6592/60

Philips Senseo Switch HD6592/60

Met de Senseo Viva Café Duo Select heb je meer mogelijkheden om de koffie exact naar wens te zetten. Dankzij zijn innovatieve techniek haalt deze Senseo machine nog meer smaak uit de pad.
Philips Senseo Switch HD7892/60

Philips Senseo Switch HD7892/60

Een volledige pot koffie tegelijkertijd, met de Philips Senseo Switch Premium HD7892/60 is dit mogelijk. Je zet namelijk een kop, twee koppen of een volledige kan in een keer.

Wat is een Senseo apparaat?

Senseo, het concept van een koffiezetapparaat met voorverpakte pads was het resultaat van een nauwe samenwerking tussen Philips en Douwe Egbert in 2001. Het duurde dan ook niet lang voor deze gepatenteerde uitvinding naamsbekendheid maakte. Zo’n 20 jaar later is de Senseo enorm populair en staat het internationaal bekend om de razendsnelle manier om een kop koffie te zetten.

Een Senseo apparaat is een koffiezetapparaat. Deze machine is speciaal ontwikkeld om een of twee koppen tegelijkertijd te kunnen zetten aan de hand van voorverpakte koffiepads. De pads zijn een portie vers gemalen koffie in een filter.

Deze zogeheten pads beschikken over de hoeveelheid koffie voor een enkele kop. Het grote voordeel van een Senseo machine is de snelheid en handigheid waarmee je een kop koffie zet. Dezelfde kwaliteiten vind je terug bij de beste Nespresso apparaten, echter gebruik je dan cups.

Waarom kiezen voor een Senseo apparaat?

Het hebben van een Senseo machine brengt veel voordelen met zich mee. Het grootste voordeel is de snelheid en handigheid waarmee je een kop koffie zet. Voor het zetten van een kop koffie hoef je enkel de koffiepad in de machine te plaatsen en te zorgen dat er voldoende water is. De rest doet het apparaat voor je. Vaak kun je de sterkte of het volume van je kop koffie instellen.

De voordelen van een Senseo apparaat kort op een rijtje.

 • Zeer snel een goede kop koffie
 • Geschikt voor lungo's, cappuccino's & meer
 • Veel keuze in verschillende Senseo pads
 • Erg populair voor kantoor of voor een lekker bakkie thuis

Deze handigheid heeft de Senseo de absolute kampioen gemaakt op het gebied van snel een enkele bak koffie zetten. Het is dan ook niet voor niets dat dit koffiezetapparaat op kantoren en werkplekken het meest geziene koffiezetapparaat is.

Jouw ideale Senseo apparaat is dé manier om koffie te zetten en hier zo weinig mogelijk tijd en energie aan kwijt te zijn. Het zorgt voor een heerlijke kop koffie op de snelste en minst tijdrovende manier.

Hoe werkt een Senseo apparaat?

Een Senseo apparaat is zo ontworpen dat het weinig ruimte in beslag neemt en er zo weinig mogelijk nodig is om een koffie te zetten. Water gaat in het waterreservoir van het apparaat, de inhoud hiervan kan uiteenlopen maar gemiddeld draagt het zo’n 0,7 – 1,2 liter water.

Het water wordt vervolgens door een verwarmings mechanisme opgewarmd. Tot slot wordt het met hoge druk door de filterdrager gestuwd, dit is waar de koffiepads ingaan. Vervolgens komt het als koffie uit de machine in je koffiekop terecht.

Waar let je op bij de aanschaf van een Senseo koffiezetapparaat?

Om het beste Senseo apparaat voor bij jou thuis te vinden, hebben we de belangrijkste punten om op te letten voor je op een rijtje gezet. Met deze punten vind je snel de Senseo machine van je dromen.

 • Hoeveel kopjes per zetbeurt?
 • Hoe sterk moet de koffie zijn?
 • Moet de Senseo melkspecialiteiten kunnen bereiden?
 • Hoe groot moet het waterreservoir zijn?

1. Aantal kopjes per zet beurt

Het klassieke Senseo apparaat beschikt over de mogelijkheid om een of twee koppen koffie per beurt te zetten. Dit is ideaal voor als je met een of twee koffiedrinkers bent. Toch kan het zijn dat je soms meer dan dit aantal koppen wilt zetten, bijvoorbeeld als je familie op verjaardagsvisite komt. In zulke gevallen is het fijn als het Senseo apparaat meerdere koppen tegelijkertijd kan zetten. Voor snel veel koffie, dan is een filterkoffiezetapparaat, percolator of French Press een goede keuze.

Hierdoor hoef je niet constant bij de machine te staan om de nieuwe koffie kop te plaatsen maar kun je ook met zijn allen tegelijkertijd koffiedrinken en wordt geen enkele kop koffie lauw tijdens het wachten.

2. Koffiesterkte

Smaken verschillen en om een koffie te krijgen die volledig naar wens is, kun je bij veel Senseo machines de koffiesterkte bepalen. Hiermee bepaal je de intensiteit van de smaak van de koffie. Dit kan meestal aan de hand van een aantal knoppen die op het apparaat te vinden zijn. Hoe sterker de koffie, hoe intenser de smaak.

3. Melkspecialiteiten

De standaard Senseo machine zet een heerlijke lungo. Wil je meer dan dit, bijvoorbeeld een schuimende cappuccino, dan beschikken sommige machines over een optie voor melkfuncties. Anders is een melkopschuimer ook een mogelijkheid.

Hierbij is het apparaat bruikbaar met melkpoeder geïnfuseerde koffiepads. Deze pads zijn gevuld met een mengsel van gemalen koffie en melkpoeder. Door deze pads met water met water te doorstromen worden melkspecialiteiten gezet.

Een andere mogelijkheid is dat je Senseo machine over een melkreservoir beschikt waarmee je met verse melk een heerlijke cappuccino tevoorschijn tovert.

4. Inhoud waterreservoir

De inhoud van het waterreservoir bepaalt hoeveel koppen koffie je kunt zetten voordat deze bijgevuld moet worden. Een waterreservoir van 1 liter kan gemiddeld zo’n 9 lungo’s zetten voordat deze bijgevuld moet worden.

De inhoud van het waterreservoir kan uiteenlopen van zo’n 0,7 liter tot 1,2 liter. Wel is het zo dat het formaat van het apparaat toeneemt naarmate het waterreservoir groter is.

Top 4 beste Senseo machines

Dit zijn de beste Senseo apparaten verkrijgbaar: onze keuze voor een kleine basis Senseo apparaat is ideaal voor kleinere huishoudens en als je niet al te veel wensen hebt qua extra functionaliteiten. Vind je melk in de koffie belangrijk? Kies dan voor het beste Senseo apparaat voor melk, perfect voor cappuccino’s.

Wil je echt het meeste uit je Senseo apparaat halen? Kies dan voor onze favoriete Senseo apparaat met veel extra instellingen en functionaliteiten. Uiteindelijk hebben we voor grootgebruikers (of voor een gezellig kantoor) het beste Senseo apparaat gekozen voor een goede kan koffie.

 • Compact formaat neemt weinig ruimte in
 • Minimalistisch ontwerp met eenvoudige bediening
 • Pas sterkte aan d.m.v. hoeveelheid water
 • Fijne schuimlaag door Crema Plus technologie
 • 4 prachtige kleuruitvoeringen
 • Ook verkrijgbaar in grotere variant
 • Intensiteit van de koffie niet instelbaar
Philips Senseo Original HD6554/60 (& Original XL HD6555/20)

Compact en handzaam

De Senseo Original is het klassieke ontwerp van Philips dat al jaren garant staat voor de beste Senseo koffie. De Senseo Original HD6554/60 is de compacte uitvoering met 0,7 liter waterreservoir. Hiermee kun je, afhankelijk van de instellingen, zo’n 4-5 lungo’s zetten. Zet je gemiddeld 2 koppen per dag dan kun je twee a drie dagen op een inhoud. Mocht dit niet genoeg zijn, dan is de Senseo Original ook verkrijgbaar in een XL variant die over een waterreservoir van 1,2 liter beschikt. Hiermee zet je zo’n 3 koppen extra.

Extra schuimlaag

Dankzij de Crema Plus technologie van Philips, zet deze Senseo machine de heerlijkste koppen koffie voorzien van een prachtige schuimlaag. Hierdoor komt niet alleen de smaak van de koffie beter tot zijn recht maar serveer je hiermee ook een barista kwaliteit koffie.

Verder beschikt deze Senseo machine over de mogelijkheid om een heerlijke cappuccino te zetten. Dit kan door gebruik van speciale koffiepads voorzien van melkpoeder.

Eenvoudige bediening

De bediening van de Philips Senseo Original is net als het ontwerp minimalistisch. De bedieningsknoppen zijn op de voorkant van het apparaat te vinden. Hier stel je eenvoudig het aantal koppen en het koffievolume in. De Philips Senseo Original is leverbaar in 4 prachtige kleuren: zwart, grijs, rood en turquoise.

  • De heerlijkste melkspecialiteiten met verse melk dankzij ingebouwde melkreservoir
  • Koffie Boost technologie zorgt voor voller aroma
  • Lekbak op hoogte instelbaar
  • Vereist meer onderhoud om schoon te houden
  • Formaat neemt behoorlijk wat ruimte in
  Philips Senseo Latte Duo HD6574/50

  De Senseo Latte Duo beschikt over een bijkomend reservoir voor melk. Dit reservoir heeft een inhoud van 500 ml en is geschikt voor verse melk. Hiermee zet je de allerlekkerste cappuccino, latte macchiato of café latte in een handomdraai. Dankzij het reservoir voor verse melk komen de smaken van je cappuccino volledig tot hun recht.

  De melk wordt met een slangetje uit het reservoir gehaald. Het is daarnaast ook mogelijk om je eigen melkkan bij de Latte Duo te gebruiken. Je hoeft hiervoor enkel het slangetje in het melkpak te plaatsen. Om te voorkomen dat de melk in de leidingen blijft zitten, vereist dit apparaat meer onderhoud om het schoon te houden.

  Behoorlijk formaat

  De Latte Duo HD6574/50 beschikt niet alleen over een groot melkreservoir. Het waterreservoir heeft een inhoud van 1 liter. Hiermee kun je ongeveer 9 lungo’s zetten of ongeveer 7 cappuccinos voordat hij bijgevuld moet worden. De twee reservoirs maken het een omvangrijke machine. Het vierkante ontwerp oogt echter compact en is optisch bescheiden met de ruimte die het inneemt.

  Praktische bedieningsknoppen

  De 7 bedieningsknoppen van de Latte Duo zijn op de bovenzijde van de machine te vinden. Deze zijn overzichtelijk en maken het selecteren van de gewenste instellingen eenvoudig. Als je de juiste instellingen gekozen hebt, komt jouw droom koffie uit het apparaat. Om ervoor te zorgen dat je koffiekop onder de machine past, kun je de lekbak op hoogte instellen. Zo drink jij die heerlijke cappuccino uit je favoriete kop.

   • Aanpasbare koffiesterkte met Duo Select
   • Premium ontwerp met prachtige details
   • Hogere zet interval haalt meer smaak uit de pad
   • Verkrijgbaar in verschillende kleuren
   • 0,9 liter waterreservoir moet snel bijgevuld worden
   Philips Senseo Switch HD6592/60

   Met de Senseo Viva Café Duo Select heb je meer mogelijkheden om de koffie exact naar wens te zetten. Dankzij zijn innovatieve techniek haalt deze Senseo machine nog meer smaak uit de pad.

   Exacte smaak

   De Viva Café Duo Select is een moderne variant van de klassieke Senseo machine. De machine verschilt vooral in het feit dat het mogelijk is om je kop koffie precies op smaak te brengen. Bij de Viva Café Duo Select kunnen namelijk de koffiesterkte en het koffievolume aangepast worden. Op deze manier serveer jij de koffie van je dromen.

   Prachtig ontwerp

   De Viva Café Duo Select lijkt qua ontwerp erg op de originele Senseo machine. Het waterreservoir en de bedieningsknoppen zijn op dezelfde plek te vinden en de padhouder functioneert exact zoals bij de Senseo Original. De Viva Café Duo Select voelt wel luxer aan. De details zijn afgewerkt met een zilverachtig kunststof en de machine is leverbaar in 4 kleuren: zwart, roze, blauw en koper, waarvan de laatste twee een prachtig gradiënt kleurverloop hebben.

   Eenvoudige bediening

   Om de beste kop koffie te zetten, stel je dit in met de bedieningsknoppen die op de voorzijde van de machine te vinden zijn. De intensiteit knop geeft aan de hand van symbolen aan of je voor klassieke of intensere sterkte gaat. Bij een sterkere kop wordt er door de hogere zet interval meer smaak uit de koffiepad gehaald.

    • Zet een of twee koppen of een hele kan
    • Prachtig ontwerp is leverbaar in twee kleuren
    • Duidelijke bedieningsknoppen
    • Groot 1,2 liter waterreservoir
    • Produceert behoorlijk wat geluid
    Philips Senseo Switch HD7892/60

    Een volledige pot koffie tegelijkertijd, met de Philips Senseo Switch Premium HD7892/60 is dit mogelijk. Je zet namelijk een kop, twee koppen of een volledige kan in een keer.

    Van kop tot kan

    Met de Senseo Switch Premium heb je een Senseo machine voor als de hele familie op bezoek komt. Met deze Senseo machine kun je namelijk naast een of twee koppen ook een hele kan tegelijkertijd zetten. De Senseo Switch Premium wordt namelijk geleverd met een dubbelwandige roestvrijstalen koffiekan die onder de machine past en waarin koffie lang warm in blijft. Bij de koffiekan komt een filterdrager waarin je de koffiefilter met koffie plaatst. Om te wisselen naar een of twee koppen, hoef je enkel de pad drager te wisselen en het juiste aantal pads te plaatsen.

    Prachtige ontwerp

    De Switch Premium HD7892/60 is verkrijgbaar in een fel rode uitvoering en een donkergrijze uitvoering, al komt de koffiekan maar in een kleur: zilver. Hierdoor matcht het vooral bij de rode uitvoering iets minder. De machine zelf heeft een prachtig design en de ronde vormen geven een premium uitstraling. Aan de achterkant van de machine is het ronde waterreservoir te vinden. Hierin gaat 1,2 liter water.

    Handige bediening

    De bedieningsknoppen van de Switch Premium HD7892/60 zijn aan de bovenzijde te vinden. De drie selectieknoppen zijn duidelijk en door de knop tweemaal in te drukken, pas je de sterkte aan. Het zetten van een volledige kan neemt zo’n 8 minuten in beslag. Bij het zetten van de koffie produceert de machine behoorlijk wat geluid, dit is veel meer dan bij de klassieke Senseo machine.


     Reacties

     Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

     Geef een reactie:

     Bij Popula staan we altijd open voor vragen en feedback. Je hart luchten mag natuurlijk ook. Dit kan je doen door een reactie achter te laten of contact op te nemen via het contact formulier op onze contact pagina.