Beste Nespresso machine

Nespressomachine: de beste Nespresso machines van 2022 uit de test

Merijn  •  Laatst bijgewerkt op 5 september 2020

What else..? Nespresso heeft de koffie wereld veroverd en iedereen is inmiddels bekend met het concept. De handige capsule met gemalen koffie die voor een heerlijke espresso of lungo zorgt in een handomdraai. Dit iconische cupje brengt mensen over de hele wereld in een aromatische extase.

Beste koop van 2022
Magimix Nespresso Inissia M105
De beste slimme & compacte Nespresso

Magimix Nespresso Inissia M105

 • Warmt snel op
 • Compact
 • Eenvoudige bediening
 • Inklapbaar plateau

Afbeelding Product Voor wie? Waar te koop?
Magimix Nespresso Inissia M105

Magimix Nespresso Inissia M105

De Magimix Nespresso Inissia M105 is een degelijke machine waarmee jij eenvoudig en snel jouw een heerlijke kop koffie voor je hebt staan.
DeLonghi Nespresso Lattissima Touch EN560 -

DeLonghi Nespresso Lattissima Touch EN560 –

De DeLonghi Nespresso Lattissima Touch EN560 is een Nespresso machine met een geweldige melkopschuimer - ideaal voor een heerlijke kop capuccino.
Sage Nespresso Creatista Plus SNE800BTR

Sage Nespresso Creatista Plus SNE800BTR

Voor koffiedrinkers die een luxe nespresso machine zoeken
Krups Nespresso Essenza Mini XN110

Krups Nespresso Essenza Mini XN110

Voor koffiedrinkers met beperkte ruimte

Koffie

Koffie speelt al sinds mensenheugenis een rol in vele culturen. De eerste koffie werd gedronken in het Midden-Oosten en heeft toen langzaamaan de rest van de wereld veroverd. De drank met de kenmerkende bittere smaak kun je dan ook overal ter wereld vinden. Het zetten van koffie heeft zich zelfs tot een ware kunst verheven.

Koffie wordt gemaakt van koffiebonen die gedroogd en geroosterd worden voor er koffie van gezet kan worden. Er zijn twee soorten koffiebonen waarvan koffie gemaakt wordt: arabica en robusta. Deze twee bonen staan aan de basis van iedere kop koffie.

Het maken van koffie

Waar je ter wereld ook bent, koffie vind je overal. Toch zit er een enorm verschil in de koffie die je wereldwijd tegenkomt. Denk hierbij aan filterkoffie, Turkse koffie, percolator koffie of oploskoffie. Dit is slechts een handvol van de koffiespecialiteiten die wereldwijd gedronken worden.

Koffiespecialiteiten

De meest gedronken koffiespecialiteiten zijn de espresso, de lungo, de americano, de cappuccino en de latte macchiato. De espresso is van oorsprong een kleine, geconcentreerde kop koffie waarmee jij in een keer een shot koffie drinkt. Alles aan de espresso gaat en hoort snel. Deze snelheid zie je ook terug in het tempo waarmee Nespresso machines koffie maken.

Nespresso

Nespresso is houdbare, gemalen koffie die zuurstofloos verpakt is in een aluminium capsule. Deze methode zorgt ervoor dat de koffie tot wel een jaar lang vers blijft. De capsule wordt door een Nespresso apparaat geperforeerd en heet water wordt er onder een druk van 19 bar doorheen gestuwd. Het resultaat hiervan is een heerlijke kop koffie.

Nespresso staat voor de kwaliteit van een heerlijke kop koffie die in een ogenblik klaar is.

De Nespresso machine

Wat belooft de Nespresso machine? De ideale Nespresso machine brengt je de kop koffie waar je naar verlangt. De machine bespaart dankzij het gebruiksgemak en de snelheid veel tijd bij het zetten van koffie en zorgt mogelijk ook nog voor de perfecte schuimlaag op je cappuccino. Hierdoor is het een essentieel onderdeel in je koffie routine.

Belangrijke punten

De volgende punten helpen je bij het vinden van de beste Nespresso machine voor bij jou in huis. 

1. Koffiespecialiteit – het soort koffie

Het belangrijkste punt om op te letten is dat de Nespresso machine de koffie naar wens zet. Niet iedere Nespresso machine beschikt over de mogelijkheid om dezelfde soort koffie te zetten.

De standaard koffiespecialiteiten zoals een espresso en lungo kunnen met ieder apparaat gezet worden. Ben je opzoek naar andere specialiteiten zoals een latte macchiato, ristretto of cappuccino, zoek dan een Nespresso machine die over deze mogelijkheden beschikt. Voor een cappuccino wil je natuurlijk een machine hebben die niet alleen een goede espresso zet maar daarnaast ook nog voor een heerlijke melkschuimlaag zorgt.

2. Instellingen – espresso, lungo & meer

De basis Nespresso machine biedt je de mogelijkheid om het cupje te plaatsen en het watervolume aan te passen. Hiermee bepaal je of jij een espresso of lungo krijgt.

De geavanceerdere apparaten bieden veel meer mogelijkheden om aanpassingen te maken. Zo kun je de temperatuur van de melk en de dikte van de schuimlaag instellen. Op deze manier krijg je precies de koffie waarnaar je verlangt.

3. Waterreservoir – klein of groot?

Iedere Nespresso machine komt met een waterreservoir. Hierin wordt het water opgeslagen wat voor de koffie gebruikt wordt. Het drinkwater gaat in het reservoir en zodra de machine warm is, wordt het water door de machine gestuwd en loopt het er als koffie uit.

Zodra het waterreservoir leeg is, zal deze bijgevuld moeten worden om het apparaat te laten functioneren. Hoe groter het waterreservoir is dat bij de Nespresso machine komt, des te minder vaak je hem hoeft te vullen. Er is namelijk niets ergerlijker dan je koffieapparaat moeten vullen op de vroege ochtend terwijl jij juist die kop koffie nodig hebt om op te starten.

4. Formaat – compact of uitgebreid

Een ander belangrijk punt is het formaat van het apparaat. Een moderne keuken staat vol apparatuur, de een groter dan de ander en het is belangrijk dat we ook ruimte over houden om te werken. Nespresso machines zijn er in alle soorten en maten te vinden. De meest compacte Nespresso machine verkrijgbaar is klein, handzaam en kan in iedere hoek van het aanrecht geplaatst worden.

Houd er wel rekening mee dat een kleine machine meestal over minder functies en een kleiner waterreservoir beschikt.

De 4 beste Nespresso machines

Of je nu zoekt naar een Nespresso machine die weinig ruimte in neemt, hunkert naar de beste Nespresso machine voor de perfecte cappuccino of juist de meest geavanceerde machine wilt. Dit zijn de beste Nespresso machines verkrijgbaar:

De beste basis Nespresso machine, de beste Nespresso machine met melkopschuimer, onze favoriete Nespresso met echte barista kwaliteit. Tot slot – een zeer handige  Melkopschuimer, de beste Nespresso Machine Barista Kwaliteit en de beste Nespresso Machine klein formaat.

 • Warmt snel op
 • Compact
 • Eenvoudige bediening
 • Inklapbaar plateau
 • Maakt redelijk wat geluid
Magimix Nespresso Inissia M105

De Magimix Nespresso Inissia M105 is een degelijke machine waarmee jij eenvoudig en snel jouw een heerlijke kop koffie voor je hebt staan. De Inissia M105 is leverbaar in vier hippe kleuren waardoor jij altijd de perfecte match voor je keuken hebt.

Eenvoudig en compact

De Magimix Nespresso Inissia M105 is een eenvoudig ontworpen Nespresso machine die doet wat je vraagt. Het ontwerp is compact en heeft slechts twee knoppen. Met deze knoppen bepaal je het watervolume en kies je eenvoudig of jij een espresso of lungo wilt.

Door zijn compacte ontwerp past niet iedere kop onder het plateau van de machine. Gelukkig is hier rekening mee gehouden bij het ontwerp. Het plateau is namelijk inklapbaar en hierdoor past zelfs jouw grote mok onder deze compacte machine.

Snel geserveerd

De Inissia M105 is snel op temperatuur en jij kunt direct je kop koffie zetten. De machine is in staat 1 koffiekop per beurt te zetten maar dankzij de snelle verwerking is het zetten van meerdere koppen geen tijdrovende bezigheid. De Inissia M105 komt met een 0,7 liter waterreservoir. Dit zorgt voor een aantal koppen, natuurlijk afhankelijk van de grootte van je kop koffie.

De Inissia M105 is niet alleen erg efficiënt in het zetten, hij beschikt ook over een automatische uitschakeling na 9 seconden. Hiermee hoef jij nooit te vrezen dat je Nespresso machine per ongeluk aan blijft staan. Voor een klein apparaat maakt deze Nespresso machine behoorlijk wat geluid bij het zetten.

  Op voorraad. Voor 23:59 besteld, morgen in huis via bol voor €74.99
  • Gemaakt voor cappuccino’s en latte’s
  • Eenvoudige reiniging
  • Slimme bediening
  DeLonghi Nespresso Lattissima Touch EN560 –

  De De’Longhi EC685.R Dedica is een kleine en compacte machine waarmee jij razendsnel een heerlijke espresso hebt staan. Deze machine zit namelijk in enkele seconden op de juiste temperatuur en werkt met gemalen koffie en de ESE pads.

  Snelle werking dankzij ESE pads en verwarmingssysteem

  De De’Longhi EC685.R Dedica is een prachtige pistonmachine die met gemalen koffie en de ESE pads werkt. Hierdoor is het een ideale keuze voor als je tijd wilt besparen. Deze pistonmachine beschikt namelijk over een thermoblock verwarmingssysteem waardoor je machine zo op de juiste temperatuur zit. Je kunt vrijwel direct de filterhouder vullen met de gemalen koffie of de pads. Houd bij het indraaien van de filterhouder er wel rekening mee dat deze vrij compacte machine niet veel gewicht heeft en je dus zelf tegendruk moet leveren om deze goed vast te krijgen.

  Bij de machine wordt een losse tamper geleverd om de gemalen koffie in de filterhouder aan te stampen.

  4 prachtige uitvoeringen en een luchtig ontwerp

  De EC685.R Dedica is leverbaar in 4 prachtige kleuren: rood, zilver, zwart en wit. Doordat deze compacte machine niet over een bonenmaler beschikt, neemt hij weinig ruimte in. Hierdoor is het een luchtige toevoeging op je aanrecht.

  De EC685.R Dedica beschikt over een 1 liter waterreservoir. Met twee gemiddelde koffiedrinkers kun je hier ongeveer 3 à 4 dagen mee, zonder hem bij te hoeven vullen. De machine kan twee kopjes tegelijkertijd zetten en beschikt daarnaast over een warmhoudplaat voor de kopjes bovenop de machine. Al werkt dit alleen als de pistonmachine in gebruik is en levert te weinig warmte zodra hij in stroombesparings stand gaat.

  Het binnenwerk van de machine is van een duurzaam roestvrijstaal en aan de zijkant van de machine vind je het stoompijpje om handmatig de melk op te schuimen.

  De EC685.R Dedica is de ideale keuze voor gemalen koffie en pads en jij razendsnel een espresso klaar wilt hebben.

   Op voorraad. Voor 23:59 besteld, morgen in huis via bol voor €206
   • 1,5 L waterreservoir
   • 7 verschillende koffiespecialiteiten
   • 3 sec opgewarmd
   • Prachtig melkschuim
   • Luxe uitstraling
   • Plastic voorkant
   • Hogere prijs
   Sage Nespresso Creatista Plus SNE800BTR

   De Creatista Plus SNE800BTR is een luxe Nespresso machine waarmee jij thuis barista-waardige koffie serveert. Met deze machine maak jij eenvoudig tal van heerlijke koffiespecialiteiten.

   Luxe machine

   Deze Nespresso machine van Sage straalt een en al luxe uit. Deze prachtige machine bestaat uit een zilverkleurige voorkant en komt in 4 prachtige kleurencombinaties. Hoewel de voorkant van kunststof gemaakt is, straalt deze machine een premium kwaliteit uit. 

   Dankzij het 1,5 liter grote waterreservoir kun je veel koppen zetten voordat jij deze bij hoeft te vullen. Daarnaast komt deze machine met een grote container voor de lege cupjes, al geeft de machine geen melding als deze vol zit. 

   Al je koffie wensen

   De Creatistra Plus SNE800BTR komt met een behoorlijk prijskaartje maar je krijgt er veel voor terug. Met deze machine serveer je eenvoudig 7 verschillende koffiespecialiteiten. Daarnaast beschikt hij over 11 verschillende melkstanden en 8 schuimdikten. Het melkschuim wat dit apparaat produceert is prachtig en vol. Zo creëer jij thuis de cappuccino, latte macchiato of cortado van je dromen, al zul je nog wel de melk wel zelf in moeten schenken.

   De machine is in 3 seconden opgewarmd en klaar om jouw ideale koffie te zetten.

    Op voorraad. Voor 15:00 uur besteld, morgen in huis via bol voor €449
    • Minimalistisch ontwerp
    • 3 kleuren opties
    • Klein & compact
    • Geen melk opties
    • Klein reservoir
    • Geen ruimte voor grote mokken
    Krups Nespresso Essenza Mini XN110

    De Essenza Mini XN110 is een kleine, minimalistische Nespresso machine waarmee jij snel een heerlijke espresso of lungo op tafel hebt staan. Dankzij het kleine formaat houd je ruimte over in je keuken. 

    Klein, compact en minimalistisch

    De Krups Nespresso Essenza Mini XN110 is een prachtig, kleine Nespresso Machine die bijna geen ruimte in je keuken in beslag neemt. De Essenza Mini XN110 heeft een minimalistische uitstraling en komt in drie verschillende kleuren. Het compacte formaat maakt dit een ideale Nespresso machine voor een kleine keuken. 

    De Essenza Mini XN110 beschikt over een 0,6 liter waterreservoir waarmee jij meerdere koppen kunt zetten al moet je dit apparaat gemiddeld wel vaker bijvullen dan andere Nespresso machines. Je plaatst de kopjes op het plateau, helaas is deze niet afneembaar waardoor deze machine niet gebruikt kan worden met grote mokken. 

    Eenvoudig in gebruik

    De Essenza Mini XN110 heeft geen melk opties dus met bijvoorbeeld een latte zal hij je niet verblijden. Toch zet je met dit kleine apparaat een prachtige espresso of lungo. Met de twee knoppen aan de bovenzijde bepaald je de waterhoeveelheid. Het gebruik hiervan is duidelijk en doet wat je wenst. 

    Na gebruik worden de lege cupjes in de container opgeslagen. Hier is plaats voor 6 lege cupjes.

     Op voorraad. Voor 23:59 besteld, morgen in huis via bol voor €82.79

     Reacties

     Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

     Geef een reactie:

     Bij Popula staan we altijd open voor vragen en feedback. Je hart luchten mag natuurlijk ook. Dit kan je doen door een reactie achter te laten of contact op te nemen via het contact formulier op onze contact pagina.

     Specificatie Magimix Nespresso Inissia M105 DeLonghi Nespresso Lattissima Touch EN560 - Sage Nespresso Creatista Plus SNE800BTR Krups Nespresso Essenza Mini XN110
     Garantie 2 jaar 2 jaar 2 jaar
     Introductie 0 2019 2017
     Merk Magimix Nespresso De'Longhi Sage Krups
     Model 11350 EN560.B SNE800BTR2ENL1 XN110B
     Mpn 11350 EN560.B SNE800BTR2ENL1 XN110B
     Vermogen 1200 W 1400 W 1500 W 1310 W
     Verpakkingsinhoud Nespresso machine (M105-11350), Capsule opvangbakje, Handleiding Nespresso De'Longhi Lattissima Touch EN560.B, Capsule opvangbakje, Handleiding, Welkomstpakket met 14 Nespresso capsules 1 Nespresso Essenza mini, handleiding
     Werkt op 12volt Nee Nee Nee