Beste multicooker

Multicooker: de beste multicookers van 2023

Maikel  •  Laatst bijgewerkt op 30 december 2021

Multicookers zijn elektrische keukenapparaten die het koken een stuk gemakkelijker maken. Ze passen makkelijk op het aanrecht en doen bijna al het werk voor je. Een goede multicooker kan koken, warm houden, grillen, roosteren en stomen. Het enige wat je eigenlijk hoeft te doen is de ingrediënten in de koker plaatsen en ze er weer uithalen wanneer het alarm gaat.

Het aanbod van multicookers is vrij groot. In deze koopgids geven we advies voor het kiezen van het juiste model dat aansluit bij jouw kookstijl, keuken en wensen. Hieronder vind je de beste koop, gevolgd door een lijst van de beste multicookers uit de test.

Beste koop van 2024
Moulinex I-Companion HF9001
Beste multicooker verkrijgbaar

Moulinex I-Companion HF9001

 • Grote inhoud van 4,5 liter
 • Zes automatisch programma’s
 • Vele accessoires meegeleverd
 • Voor stoven, koken, stomen, braden, mengen, malen en kloppen
 • Met handmatige stand
 • Kom, deksel, stoommandje zijn vaatwasserbestendig

Afbeelding Product Voor wie? Waar te koop?
Moulinex I-Companion HF9001

Moulinex I-Companion HF9001

De powerusers, die het apparaat voor elke maaltijd willen gebruiken en op zoek zijn naar een machine die alles kan
Aigostar Mila 30ICN

Aigostar Mila 30ICN

Voor wie de multicooker gaat gebruiken om voor het hele gezin te gaan koken
Instant Pot 8L Duo Crisp

Instant Pot 8L Duo Crisp

Voor de veelzijdige gebruiker
Tefal RK8121

Tefal RK8121

Voor een klein gezin

Waarom zou je een multicooker aanschaffen?

Wanneer je een multicooker gebruikt, wordt het bereiden van het avondeten, ontbijt, tussendoortje etc. een stuk makkelijker. Een multicooker heeft verschillende programma’s waardoor er altijd een geschikt programma is voor jouw gerecht.

Bovendien heb je je handen vrij om iets anders te gaan doen. Hierdoor wordt het avondeten niet meer iets wat moet en waarbij je iets gezonds op tafel moet zetten binnen niet al te lange tijd maar kun je deze tijd gebruiken voor iets leuks. Ook hebben de meeste multicookers een timer. Dit betekent dat je het apparaat zo kunt instellen dat deze pas later het eten gaat bereiden. Wanneer je thuis komt na een lange dag werken is het eten al klaar. Je hoeft het alleen nog op te scheppen.

Hoe werkt een multicooker?

Zoals eerder beschreven hoef je weinig te doen wanneer je een multicooker in huis hebt. Je legt de ingrediënten in het apparaat, kiest een bijbehorend programma en laat de multicooker zijn werk doen. Tussendoor hoeft er niks meer aan het apparaat gedaan te worden, totdat het programma klaar is.

Sommige multicookers hebben een ingebouwde thermostaat, zo kun je zien hoe heet het voedsel wordt. Naast verschillende kookprogramma’s heeft de multicooker nog andere functies. Bijvoorbeeld om het voedsel warm te houden, later te gaan koken of om voedsel op te warmen.

Functies van een multcooker

Multicookers hebben verschillende functies voor verschillende doeleinden. Zo kun je natuurlijk zelf een tijd en temperatuur instellen voor je gerechten. Maar je kunt ook de warmhoudfunctie instellen. Zo kun je gekookte etenswaren (bereid in de multicooker of niet) langer warmhouden. Ideaal wanneer je meerdere gerechten aan het bereiden bent of wanneer iemand later thuiskomt en nog wilt eten.

Ook heeft het apparaat vaak een opwarmfunctie. Hiermee wordt een gerecht opnieuw opgewarmd tot ongeveer 50-70 graden. Zo kun je makkelijk voedsel bewaren en later weer opwarmen om te eten. Wat ook een handige functie is, is de geplande start. Je stelt dan in dat de multicooker op een later tijdstip aan gaat en een programma gaat afwerken. Je kunt dan wel alleen programma’s gebruiken waarbij de gebruiker niet tussendoor nog ingrediënten moet toevoegen. En om het apparaat schoon te maken hebben veel multicookers een sterilisatie functie. Hiermee kun je niet alleen babyspullen steriliseren maar ook het apparaat van binnen goed schoonmaken.

Programma’s: koken, braden, grillen en meer

De meeste multicookers hebben vele functies om te koken, braden, grillen etc. Maar daarnaast kan het apparaat ook verschillende programma’s draaien om jouw favoriete maaltijd te bereiden.

Zo kun je het kookprogramma aanzetten. Hiermee wordt het apparaat naar het kookpunt gebracht en blijft het daar voor de ingestelde tijd. Dit is handig wanneer je bijvoorbeeld soep, rijst, bouillon of granen wilt bereiden. Maar er zijn nog meer programma’s.

Pasta maken met een multicooker

Het water wordt naar een kookpunt gebracht en geeft een alarm wanneer het water kookt. De pasta kan op dit punt worden toegevoegd. Vervolgens wordt het water weer aan de kook gebracht en blijft het koken voor een paar minuten. Dit programma kun je gebruiken voor pasta, eieren, dumplings etc.

Frituren met een multicooker

Met dit programma kun je verschillende soorten ingrediënten frituren. De olie die er in gaat wordt naar een temperatuur tussen de 140-160 graden gebracht. Vaak kun je met een gesloten of open deksel frituren.

Stoven met een multicooker

Brengt het water, bouillon of soep naar een kookpunt en daalt vervolgens naar een iets later punt (85 graden). Je kunt dan ingrediënten toevoegen die voor langere tijd worden gestoofd, bijvoorbeeld groente, vlees, vis.

Bakken met een multicooker

Ook hebben de meeste multicookers een programma speciaal voor het bakken van taarten, cakes en etc. Taartvormen kunnen gewoon in de multicooker en worden zelfs soms meegeleverd.

Stomen met een multicooker

Rond een temperatuur van 100-115 graden kun je ingrediënten stomen. Je kunt de ingrediënten meteen in het apparaat leggen en het stoom programma aanzetten.

Waar bestaat een multicooker uit?

Een multicooker bestaat uit verschillende onderdelen die samenwerken. Je hebt de behuizing van het apparaat, deze is meestal gemaakt van plastic of rvs. Dit is de buitenkant van het apparaat en zorgt voor een bescherming van de onderdelen die er in zitten. Vervolgens heb je de binnenste kom. Vaak kun je deze eruit halen zodat je het goed kan schoonmaken. Ook heeft deze vaak een antiaanbaklaag zodat er geen voedsel blijft plakken.

Verder heb je natuurlijk een deksel waarmee je de multicooker afsluit. De meeste multicookers hebben een glazen deksel, zo kun je in de gaten houden of alles wel goed gaat. Het belangrijkste onderdeel van de multicooker is het verwarmingselement. Deze warmt het apparaat op en zorgt ervoor dat de ingrediënten op de juiste manier bereid worden. Bij het verwarmingselement zitten ook temperatuursensoren, deze houden de temperatuur van het apparaat in de gaten en zorgen ervoor dat het apparaat niet te heet wordt.

Verder heb je natuurlijk een control panel, hier vind je alle knopjes om de programma’s, temperatuur en tijd in te stellen. En als laatst hebben de meeste multicookers ook een condensatie verzamelaar. Hier wordt alle condensatie verzameld tijdens en na het kookproces. Zo zorg je ervoor dat niet al het vocht in je voedsel terecht komt.

Beste multicookers

Met zoveel producten op de markt kan het maken van de juiste keuze nog wel eens overweldigend zijn. Hieronder worden vier multicookers uitgelicht waardoor hopelijk de keuze iets makkelijker wordt gemaakt. Hieronder worden de beste luxe multicooker, beste multicooker voor een gezin, beste multicooker met de meeste extra’s en de beste kleine multicooker uitgelicht.

 • Grote inhoud van 4,5 liter
 • Zes automatisch programma’s
 • Vele accessoires meegeleverd
 • Voor stoven, koken, stomen, braden, mengen, malen en kloppen
 • Met handmatige stand
 • Kom, deksel, stoommandje zijn vaatwasserbestendig
 • Geen opbergruimte bijgeleverd voor de accessoires
Moulinex I-Companion HF9001

Met de Moulinex maak je op een relaxte manier je eten klaar. Geen stress meer omdat je veel moet voorbereiden, de Moulinex Cuisine Companion helpt je op weg. Met deze multicooker kun je namelijk ingrediënten koken, stomen, stoven, mengen, braden, malen en nog veel meer. Dit zorgt ervoor dat je het apparaat voor elk gerecht kunt gebruiken.

Het apparaat heeft 4 automatische programma’s waarmee je aan de slag kunt. Daarnaast kun je via 2 handmatige standen zelf de temperatuur, functie en tijd instellen. Je kunt de temperatuur instellen tussen de 30 en de 130 graden Celsius. Hierdoor kun je op hoge en lage temperaturen het eten bereiden. Bijgeleverd is een kookboek met verschillende recepten waarbij je de Moulinex Cuisine Companion kunt gebruiken.

Naast dat het apparaat zelf makkelijk in gebruik is, is de multicooker ook makkelijk schoon te maken. Je kunt de kom, deksel, stoommandje en de bijgeleverde accessoires namelijk gewoon in de vaatwasser doen. De rest van de Moulinex multicooker is schoon te maken met een doekje. Daarnaast heeft het apparaat een snoer opbergmogelijkheid. Hierdoor zie je het snoer niet wanneer je het apparaat niet gebruikt.

Conclusie: De Moulinex Multicooker is ideaal wanneer je op een luxe manier het eten wilt bereiden. Het apparaat heeft een grote inhoud van 4,5 liter en heeft vele functies zodat je voor elke gerecht de Moulinex multicooker kunt gebruiken.

  • Met 15 snelkeuze programma’s
  • Met ingebouwde timer
  • RVS behuizing
  • Stofbestendig
  • 360 graden kookplaat
  • Micro- en hoge druk
  • 9 soorten beveiligingssystemen
  • Anti aanbaklaag
  • Grote capaciteit van 5,5 liter
  • Snoerlengte van 1,3 meter
  • Meeste onderdelen niet vaatwasserbestendig
  • Handleiding is erg beknopt
  Aigostar Mila 30ICN

  De Aigostar multicooker is de ideale multicooker voor een gezin. Het apparaat heeft een grote capaciteit waardoor je voor het hele gezin in één keer kunt koken. Door de 360 graden kookplaat wordt het eten ook nog eens gelijkmatig gekookt. Zo zorg je er voor dat alles goed gegaard is.

  Deze multicooker heeft negen soorten beveiligingssystemen waardoor kinderen niet met het apparaat kunnen spelen en zich eventueel bezeren. Dit maakt het een gezinsvriendelijk apparaat. Denk hierbij aan een temperatuurbeveiliging, dekselbeveiliging, beveiliging tegen overstromen en meer.  Dankzij de anti-aanbaklaag kan het eten niet verbranden of aankoeken.

  De Aigostar multicooker heeft 15 voorgeprogrammeerde functies waardoor er voor elk gerecht wel een standaard programma is. Dit scheelt tijd en maakt het koken nog gemakkelijker. Ook kun je een timer instellen. De multicooker gaat dan op het gewenste tijdstip beginnen met het garen, koken, braden etc. van het eten. Wanneer je dan wilt gaan eten is het eten net vers bereid.

  Het enige nadeel is dat het apparaat niet deels of geheel in de vaatwasser kan. Wel kun je alles schoonmaken met een vochtige doek. Hierdoor blijft het apparaat schoon.

  Conclusie: De Aigostar is erg geschikt voor gezinnen vanwege de grote capaciteit. Je kunt dus voor een grote groep in één keer koken. Daarnaast zitten er verschillende beveiligingen op waardoor kinderen er niet zomaar bij kunnen. Verder heeft de Aigostar multicooker een timer waardoor je in de ochtend de ingrediënten in het apparaat kunt doen en er bij thuiskomst een vers bereide maaltijd staat te wachten.

   • Stoompan met timer
   • Met airfryer
   • 11 functies
   • Capaciteit van 8 liter
   • RVS behuizing
   • Met warmhoudfunctie
   • Houdt vocht vast
   • Neemt veel plek in op het aanrecht
   Instant Pot 8L Duo Crisp

   De multicooker van Instantpot komt met vele extra’s die het bereiden van maaltijden extra makkelijk maken. Met deze multicooker zet je binnen korte tijd gezonde en smaakvolle gerechten op tafel.

   Het apparaat heeft 11 functies, waaronder koken, braden en bakken. Hierdoor kun je het apparaat eigenlijk voor elk gerecht gebruiken. Ook wanneer je in de avond snel een gerecht op tafel wilt hebben, is dat mogelijk. De Instantpot heeft namelijk een timer die je kunt instellen. Verder heeft het apparaat een flinke inhoud, namelijk 8 liter. Hierdoor kun je in één keer een grote portie maken. Maar verwissel het deksel van de snelkookpan voor het innovatieve deksel van de airfryer, en je hebt een geheel nieuwe set kooktechnieken beschikbaar.

   De behuizing van het apparaat is van RVS, dit maakt het schoonmaken erg gemakkelijk. Verder heeft het apparaat een instelbare temperatuur, een anti-aanbak emmer, intelligent verwarmingssysteem, LED display en warmhoudfunctie.

   Conclusie: De multicooker van Instantpot heeft vele extra’s die het koken nog iets makkelijker maken. Naast de verschillende functies en voorgeprogrammeerde kookprogramma’s heeft het apparaat ook een grote inhoud, anti-aanbak laag, warmhoudfunctie, timer en bovenal een Airfryer.

    

    Op voorraad. Voor 23:59 uur besteld, woensdag in huis via bol voor €249
    • 45 bereiding programma's
    • Automatische aanpassing van de bereiding
    • Met uitneembare binnenpan
    • Anti-aanbaklaag in binnenpan
    • Met timer
    • Met warmhoudfunctie
    • Geen cool-wall
    Tefal RK8121

    De Tefal multicooker is geschikt voor een klein gezin of twee personen. Het apparaat heeft namelijk een inhoud van 1,8 liter. Hierdoor kun je er minder in klaarmaken maar neemt het apparaat ook minder ruimte in beslag op je aanrecht.

    Het apparaat is makkelijk te gebruiken en komt ook nog eens met een duidelijke handleiding en een paar recepten. Zo kun je meteen aan de slag. Verder heeft de Tefal Multicooker 45 bereiding programma’s waardoor je elk gerecht kunt maken.

    Wanneer het apparaat tijdens het bereiden merkt dat het eten dreigt te verbranden, schakelt de multicooker automatisch een ander programma in om dit te voorkomen. Op deze manier kan je eten nooit verbranden.

    Verder beschikt de multicooker van Tefal over een uitneembare binnenpan en heeft deze binnenpan ook een antiaanbaklaag. Hierdoor kun je deze makkelijk schoonmaken. Ook heeft de multicooker een timer waardoor je in de ochtend de ingrediënten in het apparaat kunt plaatsen en je in de middag een vers bereide maaltijd hebt. Door de warmhoudfunctie kun je ook gerechten wat langer laten staan.

    Conclusie: De Tefal Multicooker is geschikt voor een klein gezin of twee personen. Het apparaat heeft een kleinere inhoud maar wel alle luxe functies zoals een timer en een warmhoudfunctie. Verder zijn er 45 bereiding programma’s waardoor je met de Tefal multicooker alle kanten op kunt.

     Op voorraad. Voor 23:59 uur besteld, maandag in huis via bol voor €116.95

     Reacties

     Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

     Geef een reactie:

     Bij Popula staan we altijd open voor vragen en feedback. Je hart luchten mag natuurlijk ook. Dit kan je doen door een reactie achter te laten of contact op te nemen via het contact formulier op onze contact pagina.