Beste gasfornhuizen

Gasfornuis: de beste gasfornuizen van 2023

Joost  •  Laatst bijgewerkt op 25 december 2021

Iedere dag staan we in de keuken. Een maaltijd verzorgen hoort nu eenmaal bij het dagelijkse leven en voedsel op tafel brengen is daarbij essentieel. Koken is meer dan alleen het eten voorbereiden. Eten koken is de ware kunst van lekkere, voedzame en mooie maaltijden serveren. Niet voor niets dat de keuken gezien wordt als de belangrijkste ruimte in huis. 

Als ware thuischef is een goed fornuis het belangrijkste wat er is. Dit is namelijk de bron waarmee jij al je hemelse gerechten in elkaar tovert. Een gasfornuis is niet alleen een manier om te koken, het is het ideale instrument om je te ondersteunen bij het naleven van al je culinaire wensen. 

Beste koop van 2024
Smeg SNLK60MX9
Perfecte compacte gasfornuis

Smeg SNLK60MX9

 • Veel ovenfuncties
 • Wokbrander
 • Prachtig ontwerp
 • Roestvrijstalen afwerking

Afbeelding Product Voor wie? Waar te koop?
Smeg SNLK60MX9

Smeg SNLK60MX9

Voor kokers die een mooi compact gasfornuis zoeken.
ETNA FGV160

ETNA FGV160

Voor kokers die een basis gasfornuis zoeken voor een mooie prijs
Inventum VFG6034WGZWA

Inventum VFG6034WGZWA

Voor enthousiaste kokers die een geweldig gasfornuis zoeken met diverse functies
Wiggo WO-E905R

Wiggo WO-E905R

Voor kokers die een mooi afgewerkt, compleet gasfornuis zoeken
Smeg TR4110RO

Smeg TR4110RO

Voor de enthousiaste koker die een uitstekend gasfornuis zoekt met meerdere ovens

Het gasfornuis

Het gasfornuis is het centrale punt in een keuken en zelfs soms in een woning. Dit laat de belangrijke rol van het gasfornuis in ons leven zien. Dagelijks spenderen we behoorlijk wat tijd in de keuken en dit vind je in iedere cultuur wel terug.

Gasfornuizen zijn een warmtebron waarop we kunnen koken en bakken. Een compleet gasfornuis bestaat uit een oven en meerdere gaspitten. Met deze opstelling kun je koken, bakken, braden en zelfs frituren. Daarnaast beschikken sommige fornuizen over extra functies zoals het hebben van extra krachtige pitten of juist een hetelucht oven.

Het ideale gasfornuis is dus meer dan alleen een bron om op te koken. Het is een belangrijk punt in je hele huis en staat aan de oorsprong van iedere maaltijd. Het zorgt ervoor dat al je maaltijden zo goed mogelijk tot hun recht komen en zorgt voor een optimaal comfort tijdens het koken. Een gasfornuis is dus een direct compliment naar de rest je keuken.

Belangrijkste punten van een gasfornuis

We hebben de belangrijkste aandachtspunten bij het zoeken naar jouw perfecte gasfornuis op een rijtje gezet. Op deze manier vind jij het gasfornuis wat voor jou koken een groot genot maakt.

Breedte

Niet iedere keuken is even ruim en een gasfornuis kan al snel te klein of te groot voor een ruimte zijn. Om een gasfornuis te vinden dat allereerst je keuken complimenteert is het belangrijk het juiste formaat gasfornuis te vinden.

Gasfornuizen komen in meerdere maten. De meest algemene maten zijn 60 cm en 90 cm. Mocht je opzoek zijn naar net een ander formaat fornuis dan zijn ze zelfs in extra smal (50 cm) te vinden en in iets minder breed (80 cm) te vinden.

Hoe breder je fornuis, hoe meer ruimte je hebt om te koken en hoe groter je oven is. De bredere varianten beschikken meestal over meer gaspitten dan de smallere variant.

Type oven: conventionele, gas of hetelucht

De oven is een belangrijk deel van je gasfornuis. Vooral in de Europese keuken worden veel gerechten in de oven voorbereid. Daarnaast is het een belangrijk onderdeel bij het bakken van taarten en gebak.

Ovens worden gevoed door gas of door elektriciteit. Gasovens moeten aangestoken worden maar zijn sneller op temperatuur. Elektrische ovens, ook wel conventionele ovens genoemd, zijn eenvoudiger te bedienen en hebben geen brandend deel. De meeste ovens beschikken tegenwoordig over een elektrische oven.

Een ander type oven is de hetelucht oven. Dit is een elektrische oven die over een ventilator beschikt. Hierbij wordt de lucht in de oven opgewarmd en door een ventilator rond geblazen. Dit heeft als voordeel dat de temperatuur overal in de oven exact gelijk is en het makkelijker is om mee te bakken. Bij conventionele ovens en gasovens is de temperatuur het hoogste bij de warmtebron.

Een oven beschikt over de functies om op een vaste temperatuur te bakken. Dit kan gaan van 40°C tot zo’n 250°C. Er zijn zelfs ovens te vinden die op hogere temperaturen kunnen bakken. Daarnaast beschikken de luxere modellen over een uitgebreide functionaliteit zoals: grillen, bakken op hetelucht, onder- of bovenwarmte etc.

Op deze manier kun jij je gerechten precies zo voorbereiden als jij het wilt.

Het aantal en het soort branders

Een ander belangrijk deel van je gasfornuis is de kookplaat. Dit is het bovenste deel van je fornuis waar de gaspitten geïnstalleerd zijn. De gaspitten worden aangedreven door gas en worden bediend met draaiknoppen op de voorzijde van het fornuis. Boven de gaspitten zijn de pannendragers te vinden. Dit zijn metalen houders waarop de pannen komen te staan.

De gaspitten kunnen verschillende capaciteiten hebben. Zo beschikken een aantal fornuizen over een wokbrander. Dit is een extra krachtige gaspit die op hoge vuren brandt. Ideaal om bijvoorbeeld groente te roerbakken.

De aansluiting

De gasaansluiting van je fornuis zit weggewerkt aan de achterkant van je oven. Op deze manier is de aansluiting niet zichtbaar en ziet je oven er prachtig clean uit.

Houd er rekening mee bij het aansluiten van je gasfornuis aan welke kant de aansluiting zit en dat je in sommige gevallen nog een aparte gasslang aan moet schaffen.

De beste vijf gasfornuizen

Omdat de keuze wat overweldigend kan zijn, hebben wij alvast de beste modellen geselecteerd. Hieronder staat het beste basis kleine gasfornuis, het beste kleine geavanceerde gasfornuis, het beste grote eenvoudige gasfornuis, het beste gasfornuis met een hoge temperatuur en het beste gasfornuis met meerdere ovens. Zo weet je alvast wat goede modellen zijn!

 • Veel ovenfuncties
 • Wokbrander
 • Prachtig ontwerp
 • Roestvrijstalen afwerking
 • Maximaal 260°C
 • Geen opberglade
Smeg SNLK60MX9

De Smeg SNLK60MX9 is een gasfornuis met een breedte van 60 cm die over een ruime functionaliteit beschikt. Dit complete gasfornuis heeft een 70 liter oven en een vierpits kookplaat inclusief wokbrander!

Compleet 60 cm fornuis

De Smeg SNLK60MX9 is een compleet 60 cm breed fornuis wat over een ruimte functionaliteit beschikt. De elektrische oven heeft niet alleen de standaard ovenfuncties maar komt ook nog met een grill- en luchtcirculatie stand. Daarnaast beschikt deze prachtige oven ook nog over verschillende verwarmingselementen waardoor jij kunt kiezen of je de hitte van boven, onder of beide kanten laat komen. De maximale temperatuur van de oven is 260°C. Hiermee heb je over het algemeen voldoende voor het meeste bakwerk maar mocht je bijvoorbeeld een zelfgemaakte pizza willen bakken dan is dit echter te weinig.

Krachtige kookplaat

De SNLK60MX9 beschikt daarnaast over een krachtige vierpits kookplaat. De kookplaat is gemaakt van roestvrijstaal wat er prachtig uitziet en makkelijk schoon te houden is. De pannendragers zijn gemaakt van gietijzer. Dit zorgt ervoor dat je pannen op hun plek blijven. Een van de gaspitten is een grote wokbrander. Hiermee roerbak je alles snel gaar!

Het fornuis beschikt niet over een opberglade voor je oven servies.

  • Scherpe prijs
  • Roestvrijstalen afwerking
  • Ruimte pitten
  • Geen wokbrander
  • Geen opberglade
  • Geen klok/timer
  ETNA FGV160

  De ETNA GVF160WIT is een ideale optie voor als je weinig ruimte en geld te besteden hebt. Dit fornuis beschikt over 4 gaspitten en een redelijke oven. Hiermee kun jij alles koken wat je wilt al ontbreken de luxe functies. 

  Basis fornuis met basisfuncties

  De GVF160WIT is een basis gasfornuis. Het beschikt over de noodzakelijke functies zoals een vierpits kookplaat en een 74 liter conventionele oven. In de oven kun je, met de functies van deze elektrische oven, alles bakken wat je wilt. De temperatuur van de twee verwarmingselementen kunnen eenvoudig ingesteld worden op specifieke standen zoals: boven verwarming, onder verwarming, beide kanten en de grill functie. Met deze opties kun je het gros van de recepten moeiteloos bakken. De maximum temperatuur van de oven is 275°C. Let er wel op dat deze oven niet over een klok of timer beschikt. 

  4 pits gasfornuis en 74 liter oven

  De kookplaat van dit gasfornuis bestaat uit 4 pitten. Het zijn vier standaard pitten waarmee jij al je gerechten kunt koken zoals je het wilt. Ondanks de 60 cm breedte is er voldoende ruimte voor de pannen, al is het fornuis te klein voor bijvoorbeeld een grote wokpan. 

  Een opbergvak voor het opbergen van bakplaten en ovenschalen ontbreekt bij dit fornuis. Het fornuis is afgewerkt met roestvrijstaal. Dit is makkelijk schoon te houden, slijt niet en is daarnaast erg robuust. 

   • 4 kookzones met wok- en sudderbrander
   • Oven met inhoud van 65l en 5 inschuifhoogtes
   • Oven heeft een maximale temperatuur van 250 °C en minimale temperatuur van 50 °C
   • Breedte van 60 cm
   • Pannendragers van gietijzer
   • glazen afdekschaal is niet geschikt als verlengd aanrecht
   Inventum VFG6034WGZWA

   De Inventum VFG6034WGZWA is een prachtig ontworpen klassieker met een breedte van 60 cm. Dit gasfornuis beschikt over handige features zoals de wokbrander en heeft daarnaast een goede oven.

   Prachtige klassieker met hoge baktemperatuur

   De Inventum VFG6034WGZWA is een prachtig ontworpen gasfornuis met een breedte van 60 cm. Het gasfornuis is gemaakt van een zilverkleurig roestvrijstaal en heeft een klassiek ontwerp. De pannendragers zijn daarnaast gemaakt van gietijzer zodat de pannen minder verschuiven en minder snel slijten. De oven beschikt over een ruimte functionaliteit en heeft naast de standaardfuncties ook een hetelucht-, grill- onderwarmte en voorverwarmfunctie.

   De oven heeft daarnaast een maximumtemperatuur van 250°C. Hiermee is deze oven geschikt voor al je bak- en grill kunsten. Het is een ideale oven voor als je bijvoorbeeld zelfgemaakte pizza’s wilt bakken. Maar daarnaast heeft de oven een minimale temperatuur van 50°C, dit maakt de oven extra geschikt voor het langzaam garen van vlees. Bovendien heeft de oven een inhoud van 65 liter en beschikt over 5 inschuifhoogtes.

   Handige functionaliteit

   De VFG6034WGZWA van Inventum beschikt over 4 kookzones met daarbij 1 sudderbranden, 2 normale branders en een wok brander. Na de bereidingstijd volgt een automatische uitschakeling. Verder zijn alle bedieningen volgens draaiknoppen en druktoetsen. Bijgevoegd is een glazen afdekschaal om het fornuis af te dekken wanneer je deze niet gebruikt.

   Daarnaast heeft dit fornuis van Inventum een accurate digitale klok en temperatuurmeter. Zo weet je precies hoelang en op welke temperatuur je alles bakt, grilt of kookt. Dit maakt kokkerellen een waar genot.

    Op voorraad. Voor 23:59 besteld, morgen in huis. Levering op afspraak. via bol voor €409
    • Ruime oven
    • 5 pits waarvan 1 wokbrander
    • Eenvoudig in gebruik
    • Kinderbeveiliging
    • Geen
    Wiggo WO-E905R

    Dit prachtig ontworpen 90 cm fornuis van Wiggo is eenvoudig en compleet. De vijfpits kookplaat beschikt over een grote wokbrander en de 98 liter oven heeft een erg complete functionaliteit.

    Prachtig en eenvoudig design

    De Wiggo WO-E905R(BB) Serie 5 is een gasfornuis met een breedte van 90 cm. Dit fornuis van Wiggo valt op door het prachtige, eenvoudige design en is in vier kleurencombinaties verkrijgbaar. Dit fornuis van Wiggo levert je veel opties voor een scherpe prijs. Daarnaast is het roestvrijstalen design sterk en duurzaam. De kookplaat bestaat uit een vijf pits ontwerp waarvan één pit een sterke wokbrander is. Mocht je het fornuis niet gebruiken dan kun je deze afdekken met de afdekplaat. Dit zorgt ervoor dat de kookplaat vrij van stof blijft. 

    Complete oven

    De elektrische oven van de Wiggo WO-E905R(BB) is uitgebreid. Met 7 bijkomende functies kun jij bakken en grillen zoals jij het wenst. De inhoud van de oven is met 98 liter erg ruim. De maximum temperatuur van deze oven is 280°C. Dit is ruim voldoende voor al je bakwerk. 

    Daarnaast beschikken de knoppen van dit gasfornuis over een kinderbeveiliging. Je kunt je kinderen hiermee onbezorgd bij de oven in de buurt laten, aangezien ze de knoppen niet om kunnen draaien. Zo ben je met deze oven altijd gerust.

     Op voorraad. Voor 22:00 uur besteld, morgen in huis via bol voor €639
     • 7 gaspitten
     • 5 verschillende kleuren
     • 3 ovens
     • Prachtig ontwerp
     • Hogere prijs
     • Geen grote oven
     • Maximaal 260°C

     Te koop op:

     Smeg TR4110RO

     De Smeg TR4110RO is een klassiek ogend gasfornuis met wel 7 gaspitten en 3 ovens. Met dit prachtige 90 cm brede gasfornuis wordt multitasken in de keuken een eitje! 

     Meerdere ovens

     Dit klassiek ogende fornuis van Smeg onderscheid zich op het eerste gezicht door het ontwerp. Het fornuis is leverbaar in 5 prachtige kleurencombinaties. Hiermee vind je precies de oven die in jouw woning past. Het belangrijkste punt waardoor de Smeg opvalt, is het hebben van meerdere ovens. De TR4110RO beschikt maar liefst over 3 ovens. Dankzij deze meerdere ovens kun jij verschillende dingen, afzonderlijk in een van de ovens bakken en kun jij dankzij deze vorm van multitasken veel tijd besparen. 

     De ovens kun je apart van elkaar instellen. Hierdoor is het ideaal voor als jij een uitgebreid diner aan het voorbereiden bent en voor-, hoofd- en nagerecht moet verwarmen. De maximum temperatuur van deze oven is met 260°C niet erg hoog. 

     7 pits krachtpatser

     Daarnaast beschikt de TR4110RO van Smeg over 7 pitten waarvan één wokbrander. Het hebben van de vele verschillende ovens en pitten maakt het een ideale keuze voor de multitaskende thuischef. Met dit fornuis weet jij zeker dat je altijd genoeg hittebronnen hebt om al jouw gerechten op het ideale moment te koken. Jouw gerechten koelen op deze manier nooit meer onnodig af.


      Reacties

      Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

      Geef een reactie:

      Bij Popula staan we altijd open voor vragen en feedback. Je hart luchten mag natuurlijk ook. Dit kan je doen door een reactie achter te laten of contact op te nemen via het contact formulier op onze contact pagina.