Beste Dolce Gusto apparaat

Dolce Gusto apparaat: de beste Dolce Gusto apparaten van 2023

Merijn  •  Laatst bijgewerkt op 15 augustus 2022

Lekker zo’n kopje koffie, om ‘s ochtends echt even wakker te worden. Of juist tijdens het werken, om die laatste paar uurtjes nog door te komen. Koffie zetten kun je met allerlei machines, maar de lekkerste koffie bereid je met een Dolce Gusto machine. Wat deze koffiezetapparaten zo bijzonder maakt en wat de beste Dolce Gusto machines zijn lees je in deze koopgids.

Beste koop van 2024
Krups Dolce Gusto Infinissima
Bestverkochte Dolce Gusto koffieapparaat

Krups Dolce Gusto Infinissima

 • Waterreservoir van 1,2 liter
 • Compact ontwerp
 • Hoeveelheid water instelbaar
 • Geschikt voor melk opschuimen - cappuccino's
 • Automatische uitschakeling
 • Verkrijgbaar in meerdere kleuren

Afbeelding Product Voor wie? Waar te koop?
Krups Dolce Gusto Infinissima

Krups Dolce Gusto Infinissima

Een goed apparaat dat wat oefening vergt voor de perfecte koffie, de Infinissima is een van de bestverkochte Dolce Gusto apparaten van 't moment.
Krups Dolce Gusto Genio 2 KP1608

Krups Dolce Gusto Genio 2

Met deze Krups Dolce Gusto Genio 2 haal je een koffiezetapparaat waar je iedereen mee blij maakt, ook de cappuccino liefhebbers. Stel de hoeveelheid water in zodat je met gemak een sterker (of eens wat milder) bakkie kan zettne.
Krups KP3105 Nescafé Dolce Gusto Esperta

Krups Dolce Gusto Esperta

Een groot waterreservoir, geschikt voor koude dranken, automatische stop.. de Esperta is perfect voor als je veel koppen koffie moet zetten.
Krups Dolce Gusto Lumio

Krups Dolce Gusto Lumio

Geschikt voor alle soorten koffie, maar ook perfect als koffieapparaat voor thee en chocomelk. Een compact ontwerp met veel mogelijkheden.
Krups Dolce Gusto Mini Me

Krups Dolce Gusto Mini Me

Een kleiner apparaat dat nog steeds heerlijke koffie zet met de Dolce Gusto cups. Een inhoud van 0,8 liter is perfect voor de dagelijkse koffietjes.

Wat is een Dolce Gusto Machine?

Dolce Gusto bestaat eigenlijk uit twee merken, namelijk Krups en Nescafé. Hierbij zijn de machines van Krups en levert Nescafé de cups aan voor in de machine. Dolce Gusto machines zijn dus koffiezetapparaten die werken met koffiecups.

Hiermee kun je binnen no-time een fantastische kop koffie, espresso of cappuccino bereiden en ook nog eens met in allerlei verschillende smaken. Bijvoorbeeld vanille of caramel. Maar natuurlijk zijn er ook de gewone koffiecups die recht toe recht aan zwarte koffie voor je bereiden. Daarbij kun je overigens ook thee of chocomelk met dergelijke cups maken. Een ideaal en all-round apparaat dus!

Belangrijke eigenschappen van Dolce Gusto Machines

Dolce Gusto apparaat kopen? Er zijn enkele modellen online verkrijgbaar. Dolce Gusto biedt allerlei verschillende machines aan en aangezien jij nu hoogstwaarschijnlijk op zoek bent naar degene die het beste bij jou past, zetten we hieronder de eigenschappen van deze apparaten op een rijtje. Dan kun je daarmee zelf bepalen welke eigenschappen jij belangrijk vindt en je keuze daarop baseren.

Dit is wat een goed Dolce Gusto apparaat je biedt en waar je op moet letten bij het kopen van een Dolce Gusto dat aansluit bij jouw wensen.

 • Druk
 • Koude en/of warme dranken
 • Energiebesparing
 • Inhoud van het waterreservoir
 • Opvangbakje voor de cups
 • Het formaat - compact of voor grootgebruikers
 • Instelbaar volume voor sterkere koffie
 • Melkopschuimer voor cappucino

Druk

Wat betreft de druk is de keuze een makkie, want alle Dolce Gusto machines produceren namelijk een maximale druk van 15 bar. Hoeveel druk er precies nodig is wordt door de cup zelf geregeld, waar je zelf niets voor in hoeft te stellen. Zo bereid je dus met gemak altijd de perfecte kop koffie.

Koude of warme dranken

Natuurlijk kun je met een Dolce Gusto machine een warme kop koffie bereiden. Op sommige machines kun je de temperatuur van het water zelf instellen, zodat je ook koffie kunt bereiden die je direct op kunt drinken. Fijn als je haast hebt.

Maar een ijskoffie is op z’n tijd ook wel erg lekker, zeker tijdens een zomerse dag waarbij je wel een opkikkertje kunt gebruiken. Sommige Dolce Gusto machines bieden daarom de optie om ook koude dranken te bereiden.

Energiebesparing

Dolce Gusto machines zijn zeer energiezuinig. Ze zijn namelijk allemaal uitgerust met een automatische uitschakeling. Het apparaat uitschakelt zich hierdoor zelf uit wanneer hij langer dan een bepaalde tijd niet wordt gebruikt. Vaak is dit na vijf minuten, maar sommige apparaten schakelen zichzelf al sneller uit. Zo kun je een hoop energie besparen.

Inhoud waterreservoir

Hou je van gezelligheid en heb je altijd mensen om je heen? Dan wil je wellicht gaan voor een Dolce Gusto machine die een wat groter waterreservoir heeft. Want daar kun je net even wat meer kopjes koffie mee zetten, zonder tussendoor bij te hoeven vullen.

Maar degenen die alleen wonen en slechts een kopje koffie per dag drinken, hebben misschien liever een wat kleiner reservoir. Uiteraard is de machine zelf ook kleiner wanneer het waterreservoir kleiner is en dat bespaart weer ruimte.

Opvangbakje gebruikte cups

Zoals eerder vermeldt, werkt een Dolce Gusto machine met koffiecups. De meeste machines zijn uitgerust met een opvangbakje, waar de cups automatisch invallen nadat ze zijn gebruikt. Maar niet alle machines hebben zo’n bakje en dat betekent dat je de koffie cup er zelf uit moet halen na gebruik. Heb je voorkeur voor een van de twee? Let hier dan even op wanneer je een Dolce Gusto machine op het oog hebt.

Cups zijn de basis voor een goed Dolce Gusto apparaat – uiteindelijk is de koffie de essentie van de machine.

Formaat

Het formaat kan ook doorslaggevend zijn wanneer het aankomt op je definitieve keuze van een Dolce Gusto machine. Misschien wil je wel dat de machine precies op een bijzettafeltje in je kantoortje past of wellicht heb je juist alle ruimte in de keuken. Hoe dan ook, formaat kan absoluut een doorslaggevende factor zijn. Dus als je met beperkte ruimte te maken hebt, let dan goed op de afmetingen van de Dolce Gusto Machine.

Kleur

Dolce Gusto machines worden gemaakt in allerlei kleuren, denk aan zwart, rood, wit en grijs. Dat is leuk, want zo kun je er altijd eentje uitkiezen die perfect in jouw keuken of kantoor past.

Instelbaar watervolume

Hou je van een net iets sterker kopje koffie dan normaal? Of heb je liever een grote mok met een mildere koffie, zodat je niet steeds heen en weer hoeft te lopen? Dolce Gusto heeft daar de oplossing voor, want met sommige van deze apparaten bepaal je zelf hoeveel water er aan jouw kopje koffie wordt toegevoegd. Dit kun je gemakkelijk instellen en iedereen kan dus gemakkelijk zelf bepalen in wat voor soort koffie hij of zij trek heeft.

Dolce Gusto met melkopschuimer

Sommige machines zijn voorzien van een speciale melkopschuimer. Hiermee zet je dus naast een lekker bakje koffie, ook een verrukkelijke cappuccino, verfrissende latte macchiato of een rustgevende koffie verkeerd.

De Krups Dolce Gusto Genio 2 met melkopschuimer is onze aanrader voor als je op zoek bent naar een machine voor heerlijke cappuccino’s.

Bij Dolce Gusto machines werkt dit met behulp van cupjes. Door een melkcup in de machine te stoppen weet het apparaat zelf hoeveel druk en warmte hij er doorheen moet laten stromen om de melk perfect op te kloppen. Sommige Dolce Gusto machines zijn zelf zo uitgebreid dat je zelf de hoeveelheid melk in kunt stellen die aan jouw kopje koffie wordt toegevoegd.

Top 5 Dolce Gusto machines van 2020

Eerder in deze koopgids heb je al kunnen lezen dat een aantal eigenschappen eigenlijk in alle Dolce Gusto machines voorkomen. Zoals de maximale druk van 15 bar en de energiebesparingsfunctie. Maar er zijn dus ook weldegelijk verschillen in alle machines, zoals de inhoud van het waterreservoir en de mogelijkheid om melk op te schuimen.

Daarom zetten we hieronder de top 5 Dolce Gusto machines op een rijtje die perfect passen bij verschillende koffieliefhebbers.

 • Waterreservoir van 1,2 liter
 • Compact ontwerp
 • Hoeveelheid water instelbaar
 • Geschikt voor melk opschuimen - cappuccino's
 • Automatische uitschakeling
 • Verkrijgbaar in meerdere kleuren
 • Watertoevoer handmatig regelen
 • Geen duidelijke maataanduiding
Krups Dolce Gusto Infinissima

Hoewel alle Dolce Gusto machines er over het algemeen prachtig uitzien, springt de infinissima er wat design betreft wel echt uit. Het is dan ook een plaatje om naar te kijken, maarja daarvoor koop je natuurlijk geen koffiezetapparaat. Naast design beschikt deze Dolce Gusto machine gelukkig over voldoende andere capaciteiten, waardoor het de koffieliefhebber niet teleur zal stellen.

De hoeveelheid water die je door het cupje laat stromen kun je zelf aanpassen, waardoor je met gemakt een wat sterkere of juist mildere kop koffie zet. Overigens kun je met deze machine ook melkspecialiteiten maken door gebruik te maken van de bijbehorende melkcupjes. Zo maak je dus een heerlijke cappuccino of een echte Latte Macchiato om van te smullen.

Verder heeft dit apparaat een waterreservoir met een inhoud van zo’n 1,2L, waarmee je toch aardig wat kopjes koffie kunt zetten. De machine is energiezuinig, aangezien deze automatisch uitschakelt nadat er vijf minuten geen gebruik van is gemaakt. Hij is verkrijgbaar in verschillende kleuren, zoals donker grijs, zwart, rood of wit.

  Op voorraad. Voor 15:00 uur besteld, morgen in huis via bol voor €61.23
  • Voordelen: Hoeveelheid water instelbaar
  • Ook koude dranken bereiden
  • Automatische stop & automatische uitschakeling
  • Waterreservoir van 1 liter
  • Geschikt voor melk opschuimen
  • Gemiddeld formaat
  • Verkrijgbaar in meerdere kleuren
  https://www.popula.nl/wp-content/uploads/2020/10/Krups-Dolce-Gusto-Genio-2-KP1608.jpg

  Met deze Krups Dolce Gusto Genio 2 haal je een koffiezetapparaat in huis waarmee je iedere koffiedrinker van het lekkerste kopje koffie kunt voorzien. Je kunt namelijk heel makkelijk de hoeveelheid water instellen, waardoor je met gemak een sterker of juist milder kopje koffie zet.

  Daarbij is het ook makkelijk dat je met behulp van een bijbehorende cup melk kunt opschuimen voor bijvoorbeeld een cappuccino of Latte. Ook een Chai en zelfs koude dranken heb je zo geproduceerd met deze machine. Heerlijk om bijvoorbeeld je gasten, of natuurlijk jezelf, te voorzien van een ijskoffie op een warme dag. Daar wordt toch iedereen gelukkig van!

  Het waterreservoir heeft een inhoud van 1 Liter. Wanneer het kopje koffie klaar is stopt het apparaat automatisch en wanneer je hem gedurende vijf minuten niet gebruikt schakelt hij automatisch uit. Dat is dus ook nog eens lekker energiezuinig.

  Deze koffiemachine heeft een gemiddeld formaat en kun je dus in de meeste keukens of werkplekken wel kwijt. Daarbij is hij verkrijgbaar in twee kleuren, namelijk zwart en Titan (metallic achtig grijs).

   • Groot waterreservoir van 1,4L
   • Twee extractiemethodes
   • Hoeveelheid water instelbaar
   • Ook koude dranken bereiden
   • Automatische stop
   • Automatische uitschakeling
   • Verkrijgbaar in meerdere kleuren
   • Waarschuwing ontkalken
   • Personaliseerbaar met app
   • Vrij groot & geen melkopschuimer
   https://www.popula.nl/wp-content/uploads/2020/10/Krups-KP3105-Nescafé-Dolce-Gusto-Esperta.jpg

   Wordt jij er als echte koffieleut gek van dat je om de haverklap het waterreservoir moet bijvullen? Of heb je vaak grote gezelschappen over de vloer? Dan is deze Krups Dolce Gusto Esperta een goede keuze. Dit apparaat heeft namelijk een groot waterreservoir van maar liefst 1,4 Liter. Daar kun je dus tot wel 13 kopjes Lungo mee zetten!

   Daarbij biedt deze Dolce Gusto machine echt alles wat een echte koffieliefhebber zoekt. Je kunt namelijk zelf de hoeveelheid water bepalen die je door het cupje heen laat stromen om een sterke of juist wat luchtigere kop koffie te zetten. Daarnaast zijn er twee verschillende standen om koffie mee te zetten. Zo is er de ‘Espresso Boost’, voor een echt intens kopje espresso en de ‘Delicate Brew’ voor een aromatische en evenwichtige kop verrukkelijke koffie. En wanneer je even geen zin hebt in warm, dan gebruik je toch de koude stand om een ijskoffie te maken?

   Door het plateau te verhogen of te verlagen zorg je ervoor dat jouw kopje perfect onder het apparaat past. Zo voorkom je dat het spettert en blijft de smaak goed behouden. Wanneer het apparaat even niet gebruikt wordt schakelt hij automatisch uit, zodat er geen energie wordt verspild. Je kunt deze Dolce Gusto machine overigens in meerdere kleuren verkrijgen, zoals rood en zwart.

   Tot slot willen we nog even twee handige en leuke functies toelichten van deze Dolce Gusto machine. Je kunt met de bijbehorende app namelijk geheel zelf je koffie samenstellen, waarbij je de temperatuur en de hoeveelheid water zelf instelt. Deze instellingen kun je ook opslaan om steeds opnieuw te kunnen gebruiken.

   Met behulp van de app kun je overigens ook inplannen wanneer jouw kopje koffie wordt gezet. Heerlijk als er een verse kop koffie op je staat te wachten wanneer je net je bed uit komt. Dan zit er nog een handige functie op dit apparaat, namelijk dat hij zelf aangeeft wanneer het nodig is om te ontkalken. Dat gaat overigens zeer eenvoudig door het apparaat met speciaal schoonmaakmiddel een keer te laten doorspoelen.

    • Waterreservoir van 1L
    • Ook geschikt om koude dranken mee te bereiden
    • Compact design
    • Hoeveelheid water instelbaar
    • Geschikt voor melk opschuimen
    • Eco modus
    • Verkrijgbaar in meerdere kleuren
    Krups Dolce Gusto Lumio

    Met de Krups Dolce Gusto Lumio kun je echt alle soorten koffie, maar ook thee en chocomelk bereiden. Met behulp van de rood-blauwe knop schakel je gemakkelijk over van warm naar koud om er ook een ijskoffie of koude chocomelk mee te kunnen bereiden. Je bepaalt overigens zelf de hoeveelheid water die je door de cup laat stromen om de sterkte van jouw drankje te bepalen. En met behulp van de melkopschuim optie, kun je ook een heerlijke chai, cappuccino of een koffie verkeerd bereiden.

    Dit is een van de compactere Dolce Gusto machines en is daardoor geschikt om ook in kleinere ruimtes kwijt te kunnen. Daar staat wel tegenover dat het waterreservoir ook wat kleiner is met een inhoud van 1 Liter, maar hier kun je nog steeds meerdere kopjes koffie mee zetten.

    Normaal gesproken schakelen de Dolce Gusto machines zichzelf na vijf minuten uit om stroom te besparen, maar deze machine is voorzien van een eco modus waardoor hij zichzelf al na één minuut uitschakelt. Nog zuiniger in energieverbruik dus! Het apparaat is verkrijgbaar in meerdere kleuren: rood, zwart en wit.

     Op voorraad. Voor 17:00 uur besteld, morgen in huis via bol voor €156.95
     • Ook geschikt om koude dranken mee te bereiden
     • Compact design
     • Hoeveelheid water instelbaar
     • Geschikt voor melk opschuimen
     • Automatisch uitschakelen
     • Verkrijgbaar in meerdere kleuren
     • Kleiner waterreservoir van 0,8 liter
     Krups Dolce Gusto Mini Me

     De naam zegt het natuurlijk al een beetje: “Mini Me” is de meest compacte Dolce Gusto Machine. Daardoor zeer geschikt voor in de kleinere keukens of kantoren. Daar staat natuurlijk wel tegenover dat het waterreservoir ook iets kleiner is dan bij de andere machines. Toch biedt het apparaat nog steeds een inhoud van 0,8 Liter waar je meerdere kopjes koffie mee kunt bereiden.

     Met behulp van de bijbehorende melk cups bereidt je overigens ook een heerlijke cappuccino of chai. En door er net even iets meer of minder water aan toe te voegen laat je de smaken nog sterker naar voren komen of geef je juist even toe aan een iets mildere kop koffie.

     Net zoals alle andere Dolce Gusto machines schakelt ook dit apparaat zichzelf uit. Nadat er vijf minuten geen gebruik van is gemaakt stopt het apparaat met werken om stroom te besparen. Je kunt de Mini Me in meerdere kleuren verkrijgen, zoals rood, lichtgrijs, donkergrijs, zwart en wit.

      Op voorraad. Voor 17:00 uur besteld, morgen in huis via bol voor €109.95

      Veelgestelde vragen:

      Hoe lang gaat een Dolce Gusto mee?

      Een Dolce Gusto gaat gemiddeld 2 tot 3 jaar mee. Dit is uiteraard afhankelijk van hoe het apparaat onderhouden wordt.


      Reacties

      Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

      Geef een reactie:

      Bij Popula staan we altijd open voor vragen en feedback. Je hart luchten mag natuurlijk ook. Dit kan je doen door een reactie achter te laten of contact op te nemen via het contact formulier op onze contact pagina.