Beste volautomaat espressomachine

Beste volautomaat espressomachines van 2023

Merijn  •  Laatst bijgewerkt op 23 februari 2022

Een vers kopje koffie. Dit idee laat bij velen het water in de mond lopen. Toch heeft het een ruime betekenis. Het kan namelijk iets zeggen over de recentheid van het zetten van de koffie maar kan ook slaan op een gezette bak met versgemalen koffiebonen.

Een volautomatische espressomachine heeft dit allemaal. Deze machine zet namelijk niet alleen koffie, hij maalt zelf de koffiebonen zodat je maling altijd vers is. Op deze manier is je koffie verser dan vers terwijl jij er de minimale handelingen voor uit hoeft te voeren.

Beste koop van 2024
Philips 2200 EP2220/10
Beste basis volautomaat espressomachine

Philips 2200 EP2220/10

 • Klein & compact
 • Zowel bonen als gemalen koffie
 • Eenvoudige bediening dankzij overzichtelijke display
 • Keramische schijven

Afbeelding Product Voor wie? Waar te koop?
Philips 2200 EP2220/10

Philips 2200 EP2220/10

De Philips 2200 EP2220/10 is een compacte espressomachine die dankzij de keramische maalschijven voor een optimale smaakbeleving zorgt. Het kleine formaat en de scherpe prijs maken het een ideaal instapmodel.
Siemens EQ.9 Plus Connect s500 TI9553X1RW

Siemens EQ.9 Plus Connect s500 TI9553X1RW

Beste volautomaat met veel mogelijkheden. Instelbare koffiesterkte, grootte, temperatuur en de hoeveelheid melk met een grote nauwkeurigheid.
De'Longhi Dinamica ECAM350.55.B

De’Longhi Dinamica ECAM350.55.B

De ideale volautomatische espressomachine voor de perfecte cappuccino. Dankzij het afneembare melkreservoir zet je niet alleen heerlijke melkspecialiteiten maar is je melk ook altijd vers.
Melitta F830-101 Barista T Smart

Melitta F830-101 Barista T Smart

De Melitta is de ideale keuze voor als je opzoek bent naar een volautomatische espressomachine met een reservoir voor verschillende soorten bonen

Koffie met een volautomaat espressomachine

Koffie is een drank die op ieder moment van de dag gedronken kan worden. Het is voor velen het eerste wat ze nuttigen in de ochtend of juist datgene wat ze drinken na het avondeten, al is dit iets wat sterk cultureel bepaald wordt. Voor ieder moment kan er een kop koffie gedronken worden.

Koffie is meer dan alleen een drank gemaakt van koffiebonen. Het is een ruim scala aan warme en koude dranken die als basis de koffieboon hebben. Zelfs de meest simpele vorm van koffie kan je in extase brengen. Deze drank kenmerkt zich door zijn specifieke smaak en rijke aroma’s. Het is niet voor niets dat koffie overal ter wereld gedronken wordt.

Volautomaat espressomachines maken het mogelijk om de essentie van de koffieboon terug te vinden in de koffie zelf.

Versgemalen smaken met een volautomaat

Koffie wordt gemaakt van gemalen koffiebonen. Afhankelijk van uiteenlopende factoren kan de smaak verschillen. Toch is het zo dat smaken optimaal tot hun recht komen als de koffieboon versgemalen is. Een volautomaat espressomachine maalt jouw koffiebonen voor het perfecte resultaat. Je hebt hiermee een optimale smaaksensatie doordat de koffiebonen geen smaak verliezen.

De kracht van een volautomatische espressomachine

Met een volautomatische espressomachine worden de koffiebonen gemalen en direct verwerkt tot koffie. Doordat de machine maalt, filtert en zet, worden je bonen in de optimale maalgrootte voor de filter van de machine gemalen. Je koffie is vers en dit laat de smaak van de bonen volledig tot zijn recht komen. Een machine die je koffiebonen maalt en omtovert tot een hemelse espresso. Met een volautomatische espressomachine is je koffie verser dan vers en drink jij het met een ongekende smaakbeleving.

Met de ideale espressomachine haal je niet alleen de volledige smaak uit de koffiebonen, je zorgt voor een heerlijke kop koffie waar dankzij het ingebouwde maalsysteem van de espressomachine de aroma’s volledig tot bloei komen en jij die ongekende smaaksensatie serveert.

Volautomaat espressomachine kopen – waar moet je op letten bij aanschaf?

 • Het type maalsysteem van de volautomaat
 • De grootte van het water- en bonenreservoir
 • Een mogelijk tweede reservoir voor gemalen koffie
 • Beschikbaarheid van een melkschuimsysteem
 • Heetwaterfunctie
 • Aantal kopjes per zetbeurt

Maalsysteem

Bij volautomatische espressomachines maalt de machine zelf de bonen in de optimale maalgrootte voor de perfecte espresso. Zo laat deze volautomatische espressomachine de volledige smaak tot zijn recht komen en maalt het de perfecte maling voor de machine.

Doorgaans beschikken de meeste volautomatische espressomachines over een vlakke maalschijf die de bonen erg consistent fijnmaalt. De afstand tussen de schijven is bepaald aan de hand van de optimale afstand die de beste maalgrootte levert voor de machine.

De maalschijven kunnen gemaakt zijn van staal of van keramiek. Stalen maalschijven zijn duurzaam en gaan lang mee. Keramische schijven hebben een nog langere levensduur en worden daarnaast minder snel warm wat ervoor zorgt dat de smaak van de versgemalen koffie nog beter behouden blijft.

Reservoirs

De reservoirs van je apparaat bepalen hoeveel kopjes jij kunt zetten voordat je ze weer moet bijvullen.
Iedere machine beschikt over een waterreservoir waarin het drinkwater gaat. Afhankelijk van de grootte hiervan en de efficiëntie waarmee de machine met water omgaat, wordt bepaald hoeveel kopjes jij kunt zetten.

Een te klein waterreservoir kan het gemak van een volautomatische espressomachine erg in de weg staan als je vaak in de weer bent om deze te vullen.

De koffiebonen gaan in het bonenreservoir. Hoe groter je bonenreservoir, hoe minder vaak je het hoeft te vullen. Over het algemeent geldt dat bij het drinken van een gemiddelde hoeveelheid koffie per dag (twee koppen) je met een inhoud van 100 gram per persoon, een week toe kunt zonder hem te hoeven vullen. Uiteraard hangt dit van verschillende factoren af. Drink jij meer koffie of koffie met een hogere sterkte, dan zal je verbruik hoger liggen.

Om de bonen zo vers mogelijk te houden is het wenselijk deze niet langer dan een week in het reservoir te laten.

Melkschuimsysteem

Om jouw melkspecialiteiten zoals een cappuccino of latte macchiato te maken, heb je een machine nodig die over deze functionaliteit beschikt. Sommige machines hebben een stoompijpje wat ervoor zorgt dat jij handmatig de melk opschuimt in een kannetje. Hiermee kost het maken van een cappuccino dus meer werk dan een espressomachine waarbij dit voor je gedaan wordt.

Omdat de machine over een melkreservoir beschikt waarbij de machine een ingebouwd reservoir heeft om zelf melk op te schuimen. Een andere optie is wanneer de machine over een melkslang beschikt waar je zelf een melkpak of container onder kunt zetten.

Een gemiddelde cappuccino neemt zo’n 50 ml melk.

Een tweede reservoir

Sommige machines beschikken ook over een reservoir voor gemalen koffie. Dit is een aparte opslag waarin jij reeds gemalen koffie kunt plaatsen. Het hebben van dit tweede reservoir voor gemalen koffie heeft als voordeel dat jij een tweede koffie toe kunt voegen. Dit is ideaal voor als je af wilt wisselen met bijvoorbeeld cafeïnevrije koffie.

Ook beschikken sommige machines over een tweede reservoir waarin jij een tweede soort koffiebonen kunt plaatsen. Dit staat je toe eenvoudig af te wisselen tussen verschillende koffiesmaken. Ideaal voor als je thuis heerlijke roasts hebt staan en je deze graag door elkaar wilt drinken.

Heetwaterfunctie

Een aantal machines beschikt nog over een heetwaterfunctie. Dit is een functie waarmee er direct heet water uit een van de uitgangen komt. Hiermee kun jij een heerlijke americano maken maar ook voor bijvoorbeeld ideaal voor als je thee wilt.

Aantal kopjes per zetbeurt

Om tijd te besparen beschikken sommige automaten over de functie om meerdere kopjes tegelijkertijd te zetten. Zo kun jij bijvoorbeeld twee espresso’s tegelijkertijd zetten.

Soms zijn er zelfs functies om twee cappuccino’s tegelijkertijd te zetten. Dit is erg handig, zeker omdat een cappuccino, door het gebruik van melkschuim, vaak een van de meest tijdrovende koffiespecialiteiten is.

Beste volautomaat espressomachines

 • Klein & compact
 • Zowel bonen als gemalen koffie
 • Eenvoudige bediening dankzij overzichtelijke display
 • Keramische schijven
 • Beschikt niet over een automatische melkopschuimer
Philips 2200 EP2220/10

De Philips 2200 EP2220/10 is een compacte espressomachine die dankzij de keramische maalschijven voor een optimale smaakbeleving zorgt. Het kleine formaat en de scherpe prijs maken het een ideaal instapmodel.

Keramische schijven

Het ontwerp van deze Philips espressomachine is eenvoudig en klassiek. Ondanks de kunststof afwerking, straalt dit apparaat klasse uit. Deze volautomatische espressomachine is leverbaar in zwart en donkergrijs.

Dat de Philips 2200 EP2220/10 een degelijke bouw heeft, blijkt wel uit het feit dat deze scherp geprijsde espressomachine over twee keramische schijven beschikt. Dit krachtige maalmechanisme zorgt voor een optimale maling en wordt daarnaast niet warm. Hierdoor komt de smaak van de koffiebonen volledig tot zijn recht.

Deze espressomachine beschikt over een stoompijpje. Hiermee schuim je handmatig de melk op vanuit een kannetje. Het stoompijpje doet eenvoudig zijn werk en je melk is zo opgeschuimd al vereist het natuurlijk wel wat werk.

Eenvoudig display

De EP2220/10 beschikt over een eenvoudige display aan de voorkant van de machine. Deze is erg  overzichtelijk. Je kunt hierop eenvoudig kiezen wat voor koffie je wilt en het is zelfs mogelijk om twee kopjes tegelijkertijd te zetten of te kiezen voor een kop heet water voor als je af wilt wisselen met een kop thee. De sterkte en hoeveelheid is aanpasbaar. Daarnaast geeft de machine automatisch aan zodra de machine ontkalkt moet worden.

De Philips 2200 EP2220/10 beschikt over een 1,8 liter waterreservoir en een 275 gram bonenreservoir. Dit is voldoende voor normaal gebruik waarmee je hem een keer per week bijvult al verandert dit snel bij een hoger verbruik. Daarnaast beschikt de EP2220/10 over een speciaal reservoir voor gemalen koffie zodat jij makkelijk afwisselt met bijvoorbeeld een cafeïnevrije variant.

  • 10 koffiespecialiteiten
  • Bediening op afstand met de app
  • Stevige behuizing
  • Beschikt daarnaast over reservoir voor gemalen koffie
  • Eenvoudig te bedienen
  • Automatische reininigingsfuncties
  • Beschikt niet over een dubbel bonenreservoir waarmee je afwisselt tussen 2 koffiesmaken
  Siemens EQ.9 Plus Connect s500 TI9553X1RW

  Geweldige premium espressomachine waarmee je zelfs op afstand via de app een heel scala aan koffiespecialiteiten kunt zetten. 

  Gemakkelijke machine voor al je koffiespecialiteiten

  Siemens heeft met de EQ.9+ s500 TI9553X1RW een zeer complete espressomachine gemaakt. Met deze krachtige machine zet je maar liefst 10 verschillende koffiespecialiteiten waarmee je naast americano’s en cappuccino’s ook heerlijke espresso’s, espresso macchiato’s, flat whites en lungo’s maakt. Daarnaast hoef je met de TI9553X1RW nooit meer te wachten want je kunt deze volautomatische espressomachine eenvoudig met een app besturen. Zo zet jij je koffie vanaf de bank en haal je hem op zodra de app aangeeft dat hij klaar is.

  Met deze complete machine is het zelfs mogelijk om twee cappuccino’s tegelijkertijd te zetten. Dit levert een enorme tijdswinst op mocht je met meerdere cappuccino drinkers zijn. De temperatuur van de koffie is niet gloeiend heet. Let hierbij dus op mocht jij je koffie zo heet mogelijk willen drinken.

  Grote reservoirs

  Deze Siemens volautomatische espressomachine is leverbaar in een zilvergrijze uitvoering en is niet klein. Met 12,7 kg weegt hij er behoorlijk in. Dit komt mede door de ruime 2,3 liter waterbak en het 290 gram bonenreservoir. Hiermee kun je behoorlijk wat koffie zetten voordat hij bijgevuld moet worden. Verder beschikt hij ook nog over een reservoir voor je gemalen koffie.

  Het maalsysteem bestaat uit krachtige keramische schijven die voor een optimale grind zorgen. De machine is relatief stil tijdens het malen van de bonen. Het enorme display is overzichtelijk en geeft je alle informatie over de instellingen.

   • Twee espresso's of twee melk-koffie's
   • Geweldige melkspecialiteiten
   • Minder koffieresten dankzij Tubeless mechanisme
   • Beschikt daarnaast over een reservoir voor gemalen koffie
   • Eenvoudig te bedienen
   • Goede hete koffie
   • Waterreservoir van 1,8 liter gaat sneller leeg
   De’Longhi Dinamica ECAM350.55.B

   De ideale volautomatische espressomachine voor de perfecte cappuccino. Dankzij het afneembare melkreservoir zet je niet alleen heerlijke melkspecialiteiten maar is je melk ook altijd vers.

   Geweldige melkschuimer voor cappuccino’s

   De Dinamica ECAM350.55 van De’Longhi blinkt uit vanwege zijn geweldige melkschuimer. Deze machine komt met een 300 ml reservoir voor de melk. Deze is afneembaar dus kan deze na gebruik in de koelkast bewaard blijven. Op deze manier houdt je melk de beste smaak en smaken jouw melkspecialiteiten hemels al neemt het maken van cappuccino behoorlijk wat tijd in beslag.

   De Dinamica ECAM350.55 beschikt over een Tubeless mechanisme. Hierdoor blijven er nooit koffieresten in de automaat en hoef jij hem hierdoor minder vaak te reinigen.

   Inhoud van de volautomaat

   De Dinamica komt in een zwarte of zilverkleurige uitvoering. Het bonenreservoir en het waterreservoir bevinden zich aan de bovenkant van de machine. Het bonenreservoir heeft een inhoud van 300 gram en het waterreservoir een inhoud van 1,8 liter. In praktijk zal deze toch relatief snel leeg raken omdat de machine veel water verbruikt met het reinigen van de machine op melkresten.

   De Dinamica ECAM350.55 beschikt over twee roestvrijstalen schijven die een enorme levensduur hebben. Mocht je gemalen koffie willen gebruiken dan kan dit want de Dinamica beschikt over een speciaal reservoir voor gemalen koffie.

    • Afwisselen dankzij de twee bonenreservoirs
    • Gemakkelijke bediening via de app
    • Komt in twee prachtige uitvoeringen
    • Kleine lekbak moet vaak verschoond worden
    Melitta F830-101 Barista T Smart

    De Melitta is de ideale keuze voor als je opzoek bent naar een volautomatische espressomachine met een reservoir voor verschillende soorten bonen. Hiermee heb je de ideale tool om te wisselen tussen de verschillende smaken.

    Dubbele reservoirs

    Mocht jij beschikken over meerdere heerlijke koffies in je collectie en wissel je graag af, dan is dit de keuze voor je. Deze slimme espressomachine beschikt namelijk over twee bonenreservoirs waarmee jij eenvoudig afwisselt zonder hiervoor te moeten wachten tot de een leeg is.

    De inhoud van het reservoir is met 270 gram voldoende bij een gemiddeld verbruik. Daarnaast beschikt deze espressomachine over een 1,7L waterreservoir en een 300 ml melkreservoir. De stalen maalschijven leveren een consistente maling waarmee de smaken bloeien.

    De F830-101 Barista T Smart is leverbaar in een prachtige zwarte variant en een stralend zilveren variant.

    Optimale efficiëntie met melkspecialiteiten

    De F830-101 Barista T Smart beschikt over een overzichtelijke display al verdient deze geen schoonheidsprijs. Het design komt ietwat simpel over.  Via deze display of via een app bedien je deze espressomachine gemakkelijk. Je kunt zelfs twee cappuccino’s tegelijkertijd zetten waarmee je een optimale efficientie behaalt bij het serveren van deze melkspecialiteiten. De bediening van de app is eenvoudig al kun je maar een toestel tegelijkertijd via bluetooth verbinden.

    De lekbak van de Melitta F830-101 is klein waardoor deze snel vol raakt en verschoont dient te worden.


     Reacties

     Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

     Geef een reactie:

     Bij Popula staan we altijd open voor vragen en feedback. Je hart luchten mag natuurlijk ook. Dit kan je doen door een reactie achter te laten of contact op te nemen via het contact formulier op onze contact pagina.