Beste eenpersoonstenten uit de test

Beste 1-persoonstenten van 2021

Maikel  •  Laatst bijgewerkt op 31 juli 2020

Ben jij de reiziger die erop uittrekt om in de natuur te bivakkeren? De vrijheid die je hebt om op de meest idyllische plekken je kamp op te slaan. Jij en de pure natuur om je heen, weg van huis en met jouw tent als de belangrijkste metgezel om je te beschermen tijdens deze avonturen.

Beste koop van 2021
Robens Arrow Head
Betrouwbare 1-persoonstent die je in iedere situatie bescherming biedt

Robens Arrow Head

 • Stormvast
 • Ruimte voor backpack in voortent
 • Aluminium stokken
 • Licht
 • Compact opgevouwen

Afbeelding Product Voor wie? Waar te koop?
Robens Arrow Head

Robens Arrow Head

Een compacte & lichtgewicht tent die voor veel situaties en weersomstandigheden bescherming biedt.
Jack Wolfskin Gossamer Volcano

Jack Wolfskin Gossamer Volcano

Onze aanrader voor een all-round een persoons tent voor alle weersomstandigheden.
MSR Hubba NX

MSR Hubba NX

Onze aanrader voor een lichtgewicht tent geschikt voor een persoon
Highlander Blackthorn 1

Highlander Blackthorn 1

Een ruime een persoons tent die toch redelijk compact wordt opgevouwen en extra lichtgewicht is dankzij o.a. de glasvezel stokken.
Hilleberg Soulo Tent

Hilleberg Soulo Tent

Een comfortabele een persoons tent geschikt voor elke weersomstandigheid

Wat is een 1-persoons tent?

De 1-persoonstent is de uitkomst voor de solo kampeerder. Deze tent biedt alle ruimte en bescherming voor jou alleen. Deze tenten zijn gemaakt om je een comfortabele slaapplek te geven voor een minimale last.

Je tent is draagbaar, weegt weinig, neemt niet te veel ruimte in en is zonder hulp op te zetten. Kortom: je tent is te gebruiken voor en door jou alleen. De ideale metgezel tijdens je solo-avonturen.

Kamperen is een leefstijl

Kamperen is het genot waarvan we allemaal dromen tijdens de stressvolle momenten in ons dagelijkse leven. Weg van de drukte. Het gevoel van vrijheid om een te zijn met de natuur. De prachtigste herinneringen die je maakt met deze ongecompliceerde leefstijl waarin je leeft met het ritme van de dag.

Waar ter wereld je ook bent, overal worden tenten gebruikt en is er ruimte om jouw eigen onderkomen op te zetten. Met een tent verzeker jij je van een slaapplek en ben je instaat de meest onbegaanbare gebieden en prachtige plekken te ontdekken. Je tent beschermt je tegen de elementen van de natuur en maakt bivakkeren een kunst.

Dankzij de tent is het mogelijk een nomadische leefstijl te hebben. Je bindt je niet vast aan een leefplaats en kunt daar waar jij het wilt, verblijven. Ga je er voor langere tijd op uit of is het slechts voor een weekend? Je tent vergezelt je iedere stap van jouw avontuur.

Voor wie een 1-persoons tent bedoeld?

Een tent is een opgespannen onderkomen bestaande uit een stuk katoen of kunststof en een stevig frame wat deze stof draagt. Tenten zijn er in alle vormen en maten. Of je nu kampeert in de bergen van Noord-Scandinavië, je lauweren rust aan Adriatische kust of een lang weekend doorbrengt op een meerdaags festival: voor iedere gelegenheid is er een tent om te zorgen dat je de meest optimale slaapomstandigheden hebt.

Belangrijke punten om op te letten bij de aanschaf van jouw ideale 1-persoonstent

Om met een gerust gevoel op pad te gaan, wil je natuurlijk de meest geschikte tent hebben. Er zijn tegenwoordig tenten voor iedere situatie en daarom hebben we belangrijke punten, om jouw ideale tent te vinden, op een rijtje gezet.

1. Soort tent: koepel-, tunnel- of hybride tent

Er zijn verschillende soorten tenten. De traditionele koepeltent, de compacte tunneltent en de innovatieve hybride tent.

Koepeltent

Een koepeltent is de traditionele 1-persoonstent. De koepeltent bestaat zoals de naam het al zegt uit een koepel die omhoog gehouden wordt door de buigbare tentstokken. De koepeltent biedt relatief veel ruimte. Opgevouwen is de koepeltent vaak iets zwaarder en iets minder compact.

Tunneltent

Een tunneltent bestaat uit twee bogen die samen de tunnel structuur omhoog houden. Tunneltenten zijn erg compact en worden gekenmerkt door het gebruik van weinig materiaal. In vergelijking met een koepeltent hebben ze minder stokken.

Opgevouwen is de tunneltent erg compact. Ideaal voor als je weinig gewicht en ruimte voor een tent hebt.

Hybride tent

Zoals de naam het al doet vermoeden is een hybride tent een kruising tussen een koepel- en tunneltent. De hybride tent is licht van gewicht en bestendig tegen extreem weer. De constructie bestaat uit een frame wat vaak meer ruimte oplevert dan een gewone koepeltent.

2. Gewicht

Een tent gebruiken we vooral omdat het de meest handzame optie is om buitenshuis te slapen. Hierbij is het belangrijk dat de handzaamheid gewaarborgd blijft in het gewicht.

Gebruik jij de tent tijdens hikes en trekkingen dan is het aan te raden om een lichte tent te kiezen. Bij deze activiteit draag jij je hele hebben en houden met je mee en hierbij telt iedere kilo. Een tent die een volle kilo zwaarder is, weegt er behoorlijk in bij een lange trekking van een aantal dagen.

Toch is het zo dat lichter niet altijd beter is. Het is ook belangrijk om niet teveel op ruimte of bestendigheid in te leveren als je hier veel waarde aan hecht.

3. Ruimte

De inhoud van de tent is de ruimte die jij voor jezelf en je spullen hebt. Een compacte tent biedt je misschien niet de volledige ruimte die je wilt. Ga jij voor langere tijd op pad en gebruik jij de tent alleen om in te slapen, dan kun je toe met een tent die alleen ruimte voor jou en je spullen biedt.

Wil je iets meer ruimte om bijvoorbeeld rechtop te kunnen zitten, dan is het aan te raden een tent te kiezen die deze ruimte heeft. Let wel op: hoe groter je tent, hoe meer ruimte en gewicht deze in zal nemen.

4. Bestendigheid en functionaliteit

Een ander belangrijk punt om op te letten is de bestendigheid van je tent. Een tent is je belangrijkste hulpmiddel tijdens het kamperen. Het is daarom van groot belang dat je tent intact blijft, ongeacht de weersomstandigheden.

Ben je van plan weken of zelfs maanden lang in de wildernis op pad te gaan dan is het aan te raden een tent uit te zoeken die extra veel kan doorstaan. Dit is bijvoorbeeld niet nodig als je enkel een paar weekenden per jaar op de zomercamping staat. Dan zul je waarschijnlijk minder extreme weersomstandigheden treffen. Plus zijn er meer opties om je tent te laten repareren dan in een afgelegen gebied.

Het is belangrijk om voor degelijkheid te kiezen. Een tent die niet bestendig tegen jouw kampeer omstandigheden is, kan je veel gaan kosten.

5. Waterkolom

De waterkolom is de mate waarin de tentstof waterwerend is. Het geeft aan hoeveel waterdruk de stof kan hebben voordat hij gaat lekken. Dit wordt aangegeven in millimeters water per vierkante cm. Hoe hoger de waterkolom, hoe bestendiger de stof is.

Over het algemeen wordt gesteld dat tentzeil waterdicht is vanaf 2000mm en grondzeil waterdicht is vanaf 5000mm. Dit betekent dat het een langdurige regenbui kan weren zonder enige lekkage.

Top 5 beste 1-persoonstenten

We hebben de beste 1-persoonstenten verkrijgbaar voor je op een rijtje gezet. Hier vind je de beste lichtgewicht tent, de beste tent voor alle weersomstandigheden, de beste tunnel-, koepel- en hybride tent.

 • Stormvast
 • Ruimte voor backpack in voortent
 • Aluminium stokken
 • Licht
 • Compact opgevouwen
 • Minder ventilatie
Robens Arrow Head

De Arrow Head van Robens is een prachtige tunneltent die met 1500 gram een lichte, compacte tent is die je eenvoudig op al je avonturen meeneemt.

Compacte, stormvaste tent

Deze tent van Robens is een compacte 1-persoonstent met een tunnel frame. De twee tentstokken zijn van aluminium gemaakt, hierdoor zijn ze licht en sterk. Dit zie je terug in het feit dat de tent stormvast is. Daarnaast beschermt de tent je niet alleen tegen harde wind maar is ook waterwerend. Het buitenzeil heeft een waterkolom van 3000mm en het grondzeil een waterkolom van 6000mm.

Ruimte voor jou en je backpack

Deze 1-persoonstent is niet super ruim al levert het voldoende ruimte om comfortabel te liggen. Van binnen heeft het een lengte van 215 cm, een breedte van 65 cm en je kunt er dankzij de hoogte van 85 cm ook nog redelijk in zitten. Daarnaast is er in het voorste deel van de tent ruimte voor je backpack en schoenen.

Aan beide zijden van de tent zitten ventilatiegaten. Hierdoor is er stroming van frisse lucht. Toch zijn de ventilatiegaten niet erg groot en laat de ventilatie soms te wensen over.

Opgevouwen is de tent compact: 48 bij 13 cm.

  • Waterbestendig
  • Stormvast
  • Inclusief reparatieset
  • Compact opgevouwen
  • Kleine voortent
  https://www.popula.nl/wp-content/uploads/2020/06/JackWolfskinGossamerVolcano.png

  Deze lichtgewicht tunneltent van Jack Wolfskin is een ideale optie als je gaat trekken en je hierbij wel eens zwaar weer zou kunnen treffen.

  Waterbestendig & stormvast

  De Jack Wolfskin Gossamer Volcano is een compacte tunneltent die je optimale bescherming biedt in nat weer. Dankzij de goede waterproof bescherming weet jij zeker dat je altijd droog blijft. De buitentent heeft namelijk een waterkolom van 4000mm en het grondzeil van maarliefst 10000mm. Hiermee ben je verzekerd dat jij droog blijft.

  De tentstokken voor het frame zijn gemaakt van 9mm aluminium. Dit zorgt ervoor dat de tent stormvast is.

  Comfortabele binnenruimte

  De binnentent heeft de dimensie van 225 cm lengte, bij 90 cm breedte, bij 75 cm hoogte. Hiermee heb je een comfortabele ruimte om te slapen. Echter is het voorste gedeelte van de tent niet heel groot. De indeling is hierdoor niet optimaal mocht je ook een grote backpack bij je hebben.

  Opgevouwen is de tent met 44 bij 14 cm compact en weegt 1750 gram. De tent komt met een reparatiesetje.

   • Lichtgewicht
   • Ruime voortent
   • Aluminium stokken
   • Goede ventilatie
   • Compact opgevouwen
   • 1200mm buitentent
   MSR Hubba NX

   Ben je opzoek naar een lichtgewicht tent voor tijdens je trekkingen, dan vind je in de MSR Hubba NX wat je zoekt. Deze extreem lichtgewicht hybride tent weegt namelijk net iets meer dan een kilo!

   Licht en degelijk

   Deze hybride tent weegt weinig. Het aluminium geraamte zorgt ervoor dat je een stevig tent hebt ondanks dat hij niet veel weegt. Zijn gewicht zit namelijk net boven de kilo en hierdoor is het niet erg om deze met al je avonturen mee te nemen. 

   Toch lever je hiermee wel iets in de op bestendigheid tijdens regenachtige momenten. Het buitenzeil heeft een waterkolom van 1200mm en het grondzeil een waterkolom van 3000mm. Hiermee is hij niet volledig waterdicht bij een hevige, constante regenval. Neem dit mee in je overweging. Deze tent zal de ideale keuze zijn voor een trekking in de Pyreneeën tijdens de droge zomermaanden maar komt tekort in het regenseizoen in de tropen. 

   Extra ventilatie en Stay Dry ingang

   De Hubba NX beschikt over een goede ventilatie. Daarnaast heeft de Hubba NX een behoorlijke voortent. Hierin heb je ruimte om bijvoorbeeld je schoenen neer te zetten. De binnentent is 216 cm lang, 76 cm breed en 91 cm hoog. In opgevouwen toestand heeft de tent een afmeting van 46 bij 15 cm. 

   De Stay Dry ingang zorgt er tegelijkertijd voor dat jij altijd ruimte hebt om op een droge manier de tent in te gaan en op deze manier je slaapruimte vrij van nattigheid te houden. 

    • Licht
    • Ruimtelijk
    • Scherp geprijsd
    • Compact opgevouwen
    • Glasvezel stokken - Minder robuust
    • 2000 mm buitentent
    Highlander Blackthorn 1

    De Blackthorn 1 van Highlander is een degelijke tunneltent waarmee jij met zekerheid op avontuur gaat. De tent is ruim en beschermt je tijdens een regenbui. Zo weet jij zeker dat je zelfs in de natte omstandigheden, droog en comfortabel blijft.

    Licht en compact

    De Blackthorn 1 is een zeer draagbare en compacte tent. Met zijn gewicht van 1500 gram en afmetingen van 40 bij 12 cm in opgevouwen toestand, neemt hij niet veel gewicht en ruimte in. Dit mede door de bijkomende compressiezak. Zo draag je deze tent eenvoudig met je mee.

    Opgezet biedt de tent je veel ruimte. De afmetingen van de binnentent zijn 245 cm in de lengte, 90 cm in de breedte en 70 cm in de hoogte.

    Glasvezel stokken

    De tentstokken zijn gemaakt van een ultra licht glasvezel. Dit merk je qua gewicht, al lever je hiermee wel iets in op de bestendigheid. De tentstokken zorgen ervoor dat je tent strak en rechtop blijft staan maar zijn niet zo robuust als de aluminium variant. Hiermee bieden ze  tijdens een storm niet dezelfde zekerheid als aluminium stokken.

    Het buitenzeil heeft een waterkolom van 2000mm. Hiermee is hij waterbestendig bij constante regen. Al is de waterdichtheid niet meer gewaarborgd bij een tropische regenbui.

     • Ruimtelijk
     • Sterk
     • Ruime voortent
     • Aluminium tentstokken
     • Alle weersomstandigheden
     • Zwaarder in gewicht
     • Prijzig
     • Opbergtas erg ruim
     Hilleberg Soulo Tent

     De Soulo Tent van Hilleberg is een sterke koepeltent waarmee jij altijd een comfortabel onderkomen hebt. De tent kan weer en wind aan en biedt daarnaast voldoende ruimte om comfortabel te kamperen.

     Robuust en bestendig

     De Soulo Tent van Hilleberg is zo ontworpen dat hij je door weer en wind zal beschermen. De koepeltent wordt sterk gehouden door een frame bestaande uit 3 aluminium stokken. De dimensies van het binnen gedeelte zijn 220 cm in de lengte en 95 cm in de hoogte. Vanwege de bolling heb je meer ruimte in vergelijking met een tunneltent. Wel lever je hier iets op het gewicht in. Met 2400 gram is hij zwaarder dan zijn concurrenten.

     Bestendig tegen de extreme omstandigheden

     De Soulo Tent blinkt uit in zijn waterbestendigheid. Het buitendoek heeft een waterkolom van 5000mm en het grondzeil zelfs van 15000mm. Hiermee weet jij zeker dat je altijd droog blijft.

     De tent komt wel met een behoorlijk prijskaartje en neem opgevouwen ook iets meer ruimte in dan een tunneltent. In zijn hoes meet deze tent 58 bij 20 cm. Dit komt mede doordat de opbergtas aan de ruime kant is.


      Reacties

      Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

      Geef een reactie:

      Bij Popula staan we altijd open voor vragen en feedback. Je hart luchten mag natuurlijk ook. Dit kan je doen door een reactie achter te laten of contact op te nemen via het contact formulier op onze contact pagina.

      Specificatie Robens Arrow Head Jack Wolfskin Gossamer Volcano MSR Hubba NX Highlander Blackthorn 1 Hilleberg Soulo Tent
      Aantal compartimenten 2 1 1 1
      Kleur Magma orange Groen Rood Groen
      Materiaal Polyester Nylon Polyester Polyester
      Product breedte 120 cm 216 cm 170 cm 160 cm
      Product gewicht 1,5 kg 1,12 kg 1,5 kg 0 kg
      Product hoogte 95 cm 91 cm 75 cm 95 cm
      Product lengte 270 cm 152 cm 265 cm 220 cm
      Stahoogte 95 cm 91 cm 70 cm
      Waterkolom 3000 mm 1200 mm 2000 mm 3000 mm