Beste wereldstekkers en reisadapters

Beste universele wereldstekkers en reisadapters van 2023

Merijn  •  Laatst bijgewerkt op 7 augustus 2022

Op reis gaan zonder je smartphone is voor de meeste mensen een gekke gedachte. Maar ook je tablet, eReader en verzorgingsproducten zoals baardtrimmers en föhnen gebruiken veel mensen op reis. Elk van deze apparaten komt met een oplader of een vast snoer.

Het probleem is dat niet elk land, zeker buiten Europa, dezelfde stopcontacten gebruikt als in Nederland. Ook komt het voor dat de voltage en frequentie anders zijn, waardoor niet elk product zomaar te gebruiken is in het buitenland. Met een wereldstekker kan je zonder zorgen op reis en daar al je elektronische apparaten gebruiken (en opladen).

Beste koop van 2024
TravelMore Universele Wereldstekker werkt in meer dan 150+ landen
De beste koop wereldstekker

TravelMore Universele wereldstekker

 • Wereldwijd te gebruiken in 150+ landen
 • Vijf USB-poorten: vier USB-A, een USB-C
 • Tot zes apparaten tegelijkertijd opladen
 • Maximaal tot 2000 watt vermogen
 • Handige reisetui tegen beschadigingen

Afbeelding Product Voor wie? Waar te koop?
TravelMore Universele Wereldstekker werkt in meer dan 150+ landen
Beste koop

TravelMore Universele wereldstekker

De beste universele wereldstekker. Werkt in meer dan 150+ landen - bekijk het product voor alle landen.
BK Label Reisstekker
Budget

BK Label Universele Reisstekker

De beste goedkope wereldstekker. Werkt in meer dan 150+ landen - bekijk het product voor alle landen.
SKROSS Reisstekker Combo Wereld naar India

SKROSS Reisstekker Combo Wereld naar India

Beste reisstekker voor India. Converteert Nederlandse stekkers naar type D dat wordt gebruikt in India voor de meeste elektronische producten.

Heb ik een reisadapter nodig in het buitenland?

De meeste buurlanden van Nederland maken gebruik van dezelfde stopcontacten als in Nederland. Wil je zeker zonder kopzorgen naar het buitenland? Gebruik dan Stekkerwijzer.nl om te controleren of je een wereldstekker nodig hebt.

 • Er is een grote kans dat je buiten Europa een reisstekker nodig hebt
 • Ook binnen Europa is een reisstekker handig en soms vereist
 • Met reisstekkers geschikt voor 150+ landen gebruik je deze in al je reizen
 • Laadt meerdere devices tegelijkertijd op door extra USB-aansluitingen

Kan ik al mijn elektronische apparaten in het buitenland opladen?

De meeste elektronische zijn zonder problemen in het buitenland te gebruiken. Afhankelijk van de stopcontacten in het land van bestemming zal je wellicht een reisstekker nodig hebben om je stekkers in de stopcontacten te kunnen pluggen.

Naast de verschillende soorten stopcontacten is het mogelijk dat er nog meer verschil is met hoe stroom en stopcontacten werken in het land. De frequentie (50Hz of 60Hz) en de netspanning (100 tot 240V) kunnen verschillen met hoe de stroom in Nederland uit de muur komt. Dit kan je controleren op Stekkerwijzer.nl.

Als de frequentie of voltage anders is, dan raden we aan voor de zekerheid de opladers van je apparaten eerst te controleren voordat je deze in het buitenland in het stopcontact plaatst.

Controleer of je apparaat variabele voltages en frequenties ondersteunt

De meeste stekkers werken op een variabele frequentie en voltage. Pak anders de oplader van je telefoon erbij. Je kan eenvoudig controleren of je elektronische apparaten kunnen worden opgeladen in het buitenland.

Check of de oplader van jouw apparaten beschikt over een variable voltage. Het voorbeeld hiernaast is variabel!

De bovenstaande stekker heeft een variabele voltage en frequentie. Dan kan deze oplader in meer dan 99% van de landen zonder problemen worden gebruikt.

Op de oplader zou het volgende vermeld moeten staan als deze een variabele frequentie en voltage heeft: “110/240V en 50/60Hz”.

Welke verschillende soorten stekkers zijn er?

Er zijn erg veel verschillende soorten reisstekkers. Sommige modellen zijn slechts geschikt voor het omvormen naar een specifieke stekker, zoals een omvormer van type C/F naar stopcontact type G.

Ga je een reisstekker kopen? Dan moet je op twee zaken letten. De eerste is de aansluiting op de reisstekker van jouw apparaten en stekkers naar de reisstekker. Het tweede is de type stekkers die de reisstekker kan nabootsen. Al onze aanbevolen stekkers werken met Nederlandse stekkers.

Een kort voorbeeld. Je gaat op reis naar Thailand. Daar gebruiken ze de stopcontacten type A, B en C. In Nederland gebruiken we stekkers C en F (deze zijn ook compatibel met elkaar), maar helaas passen deze Nederlandse stekkers niet op A en B. Dit betekent dat onze reisstekker de Nederlandse stekkertypen C en F moeten kunnen aansluiten op de stopcontacten van type A en B in Thailand. Op die manier kun je al je elektrische apparaten ook in Thailand gebruiken.

Het is handig als je kiest voor een reisstekker die zich naar verschillende soorten stekkers kan omvormen. Onze favoriete reisstekker en beste koop, de TravelMore Universele reisstekker, is wereldwijd te gebruiken in meer dan 150 landen. Let wel op, er zijn een aantal landen waar je deze handige reisstekker niet kunt gebruiken.

Verdeling van verschillende stekkers

Er zijn vier verschillende soorten stopcontacten die worden gehanteerd: EU, UK, US en AU stopcontacten.

 • EU: Werkt in o.a. Nederland, Zwitserland, Denemarken
 • UK: Werkt o.a. In Verenigd Koninkrijk, Ierland, Hongkong en andere delen van Azië
 • AU: Werkt o.a. In Nieuw Zeeland, Australie, Fiji en andere delen van Oceanië
 • US: Werkt in de Verenigde Staten

Helaas dekken deze vier standaarden niet elk land ter wereld. Het kan voorkomen dat je in Italië een stopcontact tegenkomt dat niet standaard compatibel is met EU stekkers. Dit komt omdat niet elk land voor dezelfde standaard heeft gekozen.

Stopcontacten van de VS, AUS, EU en UK

Er is dan ook geen reisstekker die in elk land ter wereld zal werken. Het is belangrijk dat als je naar een of meerdere bestemmingen reist, je controleert welke verschillende stekkers in dat land voorkomen. Zo kan je voorkomen dat je jouw apparaten niet kunt gebruiken op reis.

De beste wereldstekkers

We testen verschillende reisadapters en wereldstekkers met elkaar. Belangrijk is welke landen ze ondersteunen, maar ook dat ze veilig in gebruik zijn. Daarnaast zijn er op dit moment geen reisadapters op de markt die voor elk land ter wereld werken. Dit komt door de complexiteit en de problemen die sommige type stopcontacten met zich meebrengen.

De onderstaande reisstekkers zijn gelukkig in de meeste landen ter wereld te gebruiken.

 • Wereldwijd te gebruiken in 150+ landen
 • Vijf USB-poorten: vier USB-A, een USB-C
 • Tot zes apparaten tegelijkertijd opladen
 • Maximaal tot 2000 watt vermogen
 • Handige reisetui tegen beschadigingen
 • Zet geen non-variable voltages en frequenties om
Beste koop
https://www.popula.nl/wp-content/uploads/2020/02/TravelMore-Universele-Wereldstekker.jpg

Wereldreiziger? Of gewoon een slimme koper? Met deze universele wereldstekker die in meer dan 150 landen werkt, zit je niet snel zonder een oplader. Als je van plan bent om naar verschillende landen te reizen met andere soorten stekkers, dan is het aan te raden om niet per land een aparte stekker te kopen. De TravelMore Universele wereldstekker is daarom ideaal.

Je laadt er zonder problemen al je gadgets mee op: smartphones, iPads, GoPro’s of je smartwatch. En dat met vijf USB poorten. Not bad!

Vier USB poorten en 1 USB C poort

Niet enkel thuis heb je veel elektronische apparaten die je moet opladen, maar op reis is dit tegenwoordig ook standaard. Je gaat op reis met je smartphone, tablet, eReader; oftewel, een hele hoop apparaten die allemaal apart moeten worden opgeladen.

De TravelMore beschikt in totaal over vijf USB-poorten: vier USB-A en een USB-C aansluiting. De USB A poorten hebben een output van 5V en 5.6A. De USB-C aansluiting heeft een output van 5V en 3A.

De USB-poorten zijn allemaal tegelijkertijd te gebruiken, ook als er een apparaat met stekker aan de reisstekker zit aangesloten. In totaal zijn er dan ook zes apparaten tegelijkertijd te gebruiken: vier op USB-A, een op USB-C en een via het reguliere stopcontact.

Beveiliging

Opeens zijn al je apparaten nutteloos. Waarom? Je reisstekker is kapot gegaan. TravelMore heeft haar reisstekker ontworpen volgens het 7S beveiligingssysteem. Zo bescherm je niet enkel je oplader, maar ook je elektronische apparaten. Het voorkomen van kortsluiting en oververhitting van zowel je apparaten als de stekker zelf is een van de belangrijkste punten waar je bij het kopen van een reisstekker op moet letten.

Ook als je met kinderen op reis gaat is de TravelMore de beste keus. Dankzij de safety shutters is het lastig om met direct in contact te komen met de stekker. Dankzij de benodigde CE, FCC en ROHS certificaten kan je er zeker van zijn dat deze wereldstekker door de veiligheidstesten is gekomen.

Tijdens het gebruik van de TravelMore merkten we dat deze reisstekker bij het opladen van meer dan vijf apparaten wat warm kan worden, maar nooit heet. Met een maximale output van 2000 watt hadden we ook geen ander resultaat verwacht.

In welke landen werkt de TravelMore reisstekker?

Europa: Verenigd Koninkrijk (UK), België, Kroatië, Denemarken, Duitsland, Engeland, Finland, Noorwegen, Frankrijk, Griekenland, Hongarije, Ierland, Oostenrijk, Polen, Portugal, Spanje, Zwitserland, Tsjechië, Schotland, Luxemburg, Zweden, Wales, Rusland, IJsland, Italië.

Noord-Amerika: Verenigde Staten van Amerika, Mexico, Canada.

Zuid-Amerika: Argentinië, Brazilië, Chili, Colombia, Perú, Uruguay, Bolivia, Costa Rica, Caribbean, Belize, Cuba, Suriname, Dominicaanse Republiek, Ecuador.

Midden-Oosten: Dubai, Israël, Egypte, Turkije, Saudi-Arabië, Jordan, Verenigde Emiraten, Qatar, Iran.

Azië: Bangladesh, Thailand, Indonesië, Filipijnen, Maleisië, Cambodja, Vietnam, Singapore, Japan, Korea, China, Hong Kong, Macau, Mongolië, Myanmar, Nepal, India, Sri Lanka, Taiwan.

Oceanië: Australië, Nieuw Zeeland, Fiji.

Afrika: Kenia, Zimbabwe, Nigeria, Botswana, Congo, Madagascar, Namibië, Tanzania, Zambia.

  • Goedkoop en goede kwaliteit
  • Wereldwijd te gebruiken in 150+ landen
  • Laadt drie devices tegelijkertijd op
  • Geen losse onderdelen
  • Laadt apparaten op tot een max van 600 watt
  • Zet geen non-variable voltages en frequenties om
  Budget
  https://www.popula.nl/wp-content/uploads/2020/02/BK-Label-Reisstekker.jpg

  Is de geboekte vakantie al duur genoeg en bespaar je liever waar mogelijk? Dan is deze universele reisstekker van BK Label een goede budget koop. Qua aansluitmogelijkheden in andere landen doet deze goedkope reisstekker niet onder voor duurdere modellen.

  Dit model is bruikbaar in meer dan 150 verschillende landen. Dankzij zowel de in- als outputs van EU, US, AU en UK zit je in de meeste landen veilig. Controleer dit voor de zekerheid nog op de pagina van de verkoper, en gebruik anders Stekkerwijzer.nl.

  Drie apparaten tegelijkertijd opladen

  Dankzij de twee ingebouwde USB-A poorten en de input van de reisstekker zelf kan je tegelijkertijd je smartphone, tablet en eReader opladen. Zo laadt je met één reisstekker in het stopcontact direct drie verschillende devices op.

  Beveiliging

  Ondanks de titel van beste budget reisstekker, is de BK Label voorzien van twee veiligheidszekeringen. De overcharge protection zorgt ervoor dat de aangesloten apparaten niet te ver opladen. De spanningsbeveiliging zorgt ervoor dat de verkeerde spanning niet je elektrische apparaten zal kapot branden.

  De stekker moet niet worden gebruikt bij apparaten met een wattage van 600 watt en hoger. Denk hierbij aan haardrogers en andere apparaten die veel warmte produceren.

  Dankzij de vele soorten stekkers die de BK Label kan nabootsen is deze in veel populaire landen te gebruiken. De Verenigde Staten, Italië, Thailand, Australië en Nieuw-Zeeland zijn slechts enkele voorbeelden.

  De BK Label is een goede budget koop als je op zoek bent naar een goedkope reisstekker zonder op kwaliteit in te leveren.

   • Beste keuze als reisadapter voor India
   • Azie: Sri Lanka, Nepal + meer
   • Afrika: Zuid-Afrika, Botswana + meer
   • Goede bouwkwaliteit
   • Slechts ruimte voor 1 stekker
   https://www.popula.nl/wp-content/uploads/2020/02/SKROSS-Reisstekker-Combo-Wereld-naar-India.jpg

   Als je van plan bent door India en omringende landen te gaan reizen, dan kan het lastig zijn om een reisstekker te vinden voor elk land. Wij raden aan om te kiezen voor deze SKROSS Reisstekker Combo Wereld naar India. Deze reisstekker zet enkel stekkers om naar type D en type F. Zo weet je zeker dat je in India jouw apparaten kan gebruiken. Zo zit je nooit met een smartphone met een lege batterij.

   Deze Skross reisstekker voor India is vrij simpel. Waar reisstekkers tegenwoordig vaak met een of meer USB aansluitingen komen, bevat de Skross India enkel de mogelijkheid voor een apparaat tegelijkertijd.

   Type D is een lastig stopcontact om te verwerken in een universele reisstekker. Daarom is deze Skross zeker een goede optie. Skross is een bekend merk op het gebied van stekkers en maken dan ook producten van hoge kwaliteit. Waar veel reisstekkers op internet van slechtere makelij zijn, hoef je bij met Skross je geen zorgen te maken over kortsluiting.

   Naast India gebruiken zowel Pakistan, Sri Lanka, Myanmar, Nepal, Bangladesh, Bhutan en Vietnam ook type D. Ook veel landen in het midden en zuiden van Afrika maken gebruik van type D. Zo ook Namibie, Botswana en Zuid-Afrika.

    

    Veelgestelde vragen

    In welke landen werkt de BK Label reisstekker?

    Europa: Verenigd Koninkrijk (UK), België, Kroatië, Denemarken, Duitsland, Engeland, Finland, Noorwegen, Frankrijk, Griekenland, Hongarije, Ierland, Oostenrijk, Polen, Portugal, Spanje, Zwitserland, Tsjechië, Schotland, Luxemburg, Zweden, Wales, Rusland, IJsland, Italië

    Noord-Amerika: Verenigde Staten van Amerika, Mexico, Canada.

    Zuid-Amerika: Argentinië, Brazilië, Chili, Colombia, Peru, Uruguay, Bolivia, Costa Rica, Caribbean, Belize, Cuba, Suriname, Dominicaanse Republiek, Ecuador

    Midden-Oosten: Dubai, Israël, Egypte, Turkije, Saudi-Arabië, Jordanië, Verenigde Emiraten, Qatar, Iran

    Azië: Bangladesh, Thailand, Indonesië, Filipijnen, Malaysia, Cambodja, Vietnam, Singapore, Japan, Korea, China, Hong Kong, Macau, Mongolië, Myanmar, Nepal, Sri Lanka, Taiwan

    Oceanië: Australië, Nieuw Zeeland, Fiji

    Afrika: Kenia, Zimbabwe, Nigeria, Botswana, Congo, Madagaskar, Namibië, Tanzania, Zambia.

    De stekker werkt niet in Zuid-Afrika.


    Reacties

    Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

    Geef een reactie:

    Bij Popula staan we altijd open voor vragen en feedback. Je hart luchten mag natuurlijk ook. Dit kan je doen door een reactie achter te laten of contact op te nemen via het contact formulier op onze contact pagina.