Beste 2 twee en 3 drie persoonstent

De beste tweepersoonstenten voor 2 tot 3 personen

Merijn  •  Laatst bijgewerkt op 8 augustus 2022

Kamperen is de afgelopen jaren enorm toegenomen in populariteit. Steeds meer mensen trekken er met een tentje op uit om in de natuur te bivakkeren. De toename van deze leefstijl, weg van huis, heeft ervoor gezorgd dat kamperen op steeds meer plekken kan en dat de uitrusting alsmaar beter geworden is. Een tent is een essentieel item bij het kamperen en goede tent gaat een leven lang mee.

Beste koop van 2024
MSR Elixir Koepeltent
Beste compacte koepeltent voor 2/3 personen

MSR Elixir Koepeltent

 • Compacte tent
 • Opgevouwen compact
 • Stormvast
 • Lichtgewicht

Afbeelding Product Voor wie? Waar te koop?
MSR Elixir Koepeltent

MSR Elixir Koepeltent

Compacte koepeltent die je moeiteloos mee op avontuur neemt
MSR Hubba Hubba NX

MSR Hubba Hubba NX

Lichtgewicht hybride tent voor tijdens trekkingen.
Coleman Galiano 2 Pop-Up

Coleman Galiano 2 Pop-Up

Geschikt voor de korte campingtripjes of voor een festival - minder geschikt voor lange vakanties.
Vango Omega 250/350

Vango Omega 250/350

Ruime, sterke tunneltent met een groot oppervlakte.

Back to basic

Met kamperen komt ons ware overlevingsinstinct naar boven. We zijn zonder de overvloeden van het dagelijksleven en vertrouwen hierbij op survivalskills zoals: het opslaan van een kamp, het eten koken op een kleine vlam of het maken van een kampvuur. Bij kamperen staan we volledig op eigen benen.

De nachten brengen we door in een tent. Onze tent zorgt ervoor dat we beschermd zijn tegen weer en wind maar ook dat ongewenste dieren bij ons vandaag blijven. Het belang van een goede tent is daarom enorm.

Samen kamperen

Kamperen geeft je een intens gevoel van vrijheid en geluk. Toch is niets fijner om dit te delen met je favoriete persoon (of personen). Als een team ervoor zorgen dat jullie kampeerervaring een groot succes wordt.

De beste manier om dit te doen is met de ideale tent. Jouw perfecte tent is mee te nemen op al je avonturen, bestendig tegen al het mogelijke weer waarin je terecht kunt komen en is daarnaast een comfortabele slaapplek.

Tweepersoonstent of 3-persoonstent?

2-persoonstenten

2-persoonstenten zijn zo gemaakt dat je er ruimte voor twee personen hebt. Deze tenten bieden je alles om er met twee personen gebruik van te kunnen maken. Zo is de slaapruimte groot genoeg om met zijn tweeën te slapen en is er daarnaast ruimte voor jullie beide spullen.

2-persoonstenten zijn daarnaast eenvoudig in gebruik en kunnen qua gewicht zelfs soms bijna tippen aan een eenpersoonstent. Hiermee zijn ze zeer efficiënt en terwijl de een de tent draagt, kan de ander de verantwoording nemen over bijvoorbeeld de slaapzakken. Op deze manier houd je gezamenlijk meer ruimte over.

3-persoonstenten

3-persoonstenten zijn iets groter en bieden ruimte voor een persoon extra. Het gewicht en de afmetingen van een 3-persoons variant zijn vaak iets zwaarder en groter, toch verschilt het meestal niet heel veel. Je kunt in sommige gevallen overwegen om, ook als je met zijn tweeën bent, voor een 3-persoonstent te kiezen om op deze manier meer comfort en ruimte te hebben.

2-en 3-persoonstenten: waar let je op bij de aanschaf?

Het aanbod van tenten is enorm en ze zijn in alle soorten en maten verkrijgbaar. Stel je wilt een lange trekking in de Alpen maken dan kies je een lichte tent die regen- en stormvast is en niet veel ruimte in je backpack inneemt. Ga je een weekend naar een festival toe en wil je niet lang bezig zijn met het opzetten van je kamp, dan ga je voor een tent die in een mum van tijd staat. Ga je in de auto op vakantie en heb je meer ruimte voor een tent, dan hoef je niet de lichtste tent te hebben en kun je kiezen voor iets meer comfort met een grotere en zwaardere tent.

Het onderstaande overzicht helpt jou de perfecte tent te vinden. We hebben hierbij de belangrijke punten voor het uitzoeken van een tent op een rijtje gezet. Zo weet jij snel wat jij in een tent zoekt!

1. Soorten tenten voor 2/3 personen

Er zijn verschillende soorten tenten met een verschillend frame. De een levert meer ruimte op en de ander is sneller op te zetten.

Koepeltent

De koepeltent bestaat zoals de naam het al zegt uit een koepel die omhoog gehouden wordt door de buigbare tentstokken. De koepeltent biedt relatief veel ruimte. Opgevouwen is de koepeltent vaak iets zwaarder en iets minder compact dan bijvoorbeeld een tunneltent.

Tunneltent

Een tunneltent bestaat uit twee bogen die samen de tunnel structuur vormen. Tunneltenten zijn compact en worden gekenmerkt door het gebruik van weinig materiaal.

Opgevouwen is de tunneltent ook vaak erg compact. Ideaal voor als je weinig gewicht en ruimte voor een tent hebt.

Hybride tent

Een hybride tent is een kruising tussen een koepel- en tunneltent. De hybride tent is licht van gewicht en bestendig tegen extreem weer. De hybride tent is vaak iets ruimer dan een koepel- of tunneltent maar is in opgevouwen toestand erg compact en licht. De prijs van een hybride tent ligt over het algemeen iets hoger.

Pop-uptent

Zoals de naam het doet vermoeden, kenmerkt de pop-uptent door zich snel uit te vouwen. Bij pop-up tenten is het frame buigbaar en vouwt hij zichzelf uit elkaar als hij in de lucht gegooid wordt. De tent staat binnen enkele momenten en hoeft alleen nog maar met haringen vast gemaakt te worden.

Pop-up tenten zijn relatief licht maar hebben door het buig mechanisme een iets minder praktische vorm als ze opgevouwen zijn. Hierdoor is het bijvoorbeeld lastiger de opgevouwen tent aan je tas te binden. Het frame van deze tenten is gemaakt van buigbaar glasfiber, dit is minder sterk dan aluminium.

2. Het gewicht van de tent

Een tent gebruiken we vooral omdat het de meest handzame optie is om buitenshuis te slapen. Hierbij is het belangrijk dat de handzaamheid gewaarborgd blijft in het gewicht.

Gebruik jij de tent tijdens hikes en trekkingen dan is het aan te raden om een lichte tent te kiezen. Bij deze activiteit draag jij je hele hebben en houden met je mee en hierbij telt iedere kilo. Een tent die een volle kilo zwaarder is, weegt er behoorlijk in bij een lange trekking van een aantal dagen.

Ga je met de auto op vakantie dan is het gewicht minder van belang en biedt een iets grotere en zwaardere tent je meer comfort.

2. Bestendigheid en functionaliteit

Een ander belangrijk punt om op te letten is de bestendigheid van je tent. Een tent is je belangrijkste hulpmiddel tijdens het kamperen en daarom is het van groot belang dat je tent intact blijft, ongeacht de weersomstandigheden.

Ben je van plan weken of zelfs maanden lang naar de tropen te gaan dan is de kans aanwezig dat je uiteenlopende weersomstandigheden treft. Hiervoor is het nodig een tent te hebben die extra veel kan doorstaan. Ga je naar een paar weken naar Zuid Frankrijk in de zomer, dan is het weer vrij stabiel en zul je hooguit een enkele keer slecht weer treffen.

Het is belangrijk om voor degelijkheid te kiezen. Een tent die niet bestendig tegen jouw kampeer omstandigheden is, kan je veel gaan kosten.

4. Waterkolom

De waterkolom is de mate waarin de tentstof waterwerend is. Het geeft aan hoeveel waterdruk de stof kan hebben voordat hij gaat lekken. Dit wordt aangegeven in millimeters water per vierkante cm. Hoe hoger de waterkolom, hoe bestendiger de stof is.

Over het algemeen wordt gesteld dat tentzeil waterdicht is vanaf 2000mm en grondzeil waterdicht is vanaf 5000mm. Dit betekent dat het een langdurige regenbui kan weren zonder enige lekkage.

De vier beste tenten voor 2/3 personen

We hebben de beste 2-persoonstenten (en hun 3-persoons varianten) verkrijgbaar voor je op een rijtje gezet. Hier vind je de beste trekkingtent, de beste ruimere tent en de beste pop-up tent.

 • Compacte tent
 • Opgevouwen compact
 • Stormvast
 • Lichtgewicht
 • Kleiner slaapgedeelte
 • Niet bestendig bij constante zware regen
MSR Elixir Koepeltent

De Elixir is een compacte koepeltent die je eenvoudig met je mee kan dragen tijdens lange trekkingen. De solide tent neemt de minimale ruimte in beslag en biedt een goed onderkomen tijdens alle weersomstandigheden.

Compact en licht

De Elixir is compact en een erg geschikte tent om mee te nemen tijdens je wandeltochten. Met 2640 gram is hij niet zwaar en hierdoor geen last om mee te dragen. Opgevouwen heeft de tent afmetingen van 51 bij 17 cm. Hiermee kun je hem in je backpack stoppen of aan de buitenkant bevestigen zonder dat hij te veel ruimte in neemt.

Knus onderkomen

De tweepersoons variant biedt ruimte voor twee personen. Het slaapgedeelte is 213 cm in de lengte bij 127 cm in de breedte. Daarnaast geeft de 102 cm in de hoogte je voldoende ruimte om te zitten. Het slaapgedeelte is niet erg ruim. Vooral met 127 cm in de breedte is het knus kamperen. Aan beide zijden van het slaapgedeelte is ruimte om backpacks en schoenen te bewaren, hiermee weet je zeker dat je spullen droog blijven.

De driepersoons variant heeft afmetingen van 213 cm bij 172 cm en 104 cm hoogte. Daarnaast zijn de ruimten aan de zijden iets groter, al zijn dit er maar twee. Voor drie personen is deze variant knus en is er weinig ruimte voor comfort.

Weersbestendig

De Elixer heeft een waterkolom van 1500mm voor het buitendoek en 3000mm voor het grondzeil en is dankzij het aluminium frame stormvast en staat de tent stevig als een rots, ook tijdens een harde storm.

  Uiterlijk 26 april in huis via bol voor €426
  • Een zeer lichtgewicht
  • Compacte tent
  • Ideale tent voor trektochten
  • Knussere slaapruimte
  MSR Hubba Hubba NX

  De Hubba Hubba NX van MSR is de ideale trekking tent. Met een gewicht van 1720 gram is hij eenvoudig op ieder avontuur mee te nemen.

  Extreem licht

  Deze tweepersoons hybride tent weegt nog geen twee kilo en de driepersoons variant net iets meer dan twee kilo. Dit is minder dan een kilo per persoon. Dit extreem lichte gewicht maakt dit het een ideale tent voor tijdens lange trekkingen. De tent is naast licht ook erg compact in opgevouwen toestand, namelijk 46 bij 15 cm. Zo draag je de tent eenvoudig met je mee in of aan je backpack.

  Efficiënte, knusse indeling

  Qua indeling is de Hubba Hubba erg knus. Het slaapgedeelte van de tent is 213 bij 127 cm. Toch houdt het in de breedte niet over. Je kunt er met twee personen slapen al zorgt het wel voor een knusse situatie. De hoogte van de tent is 1 meter, dit geeft je de ruimte om rechtop te zitten.

  De driepersoons variant heeft een lengte van 213 cm, een breedte van 172 cm en een hoogte van 112 cm. Deze tent weegt 2070 gram.

  Aan beide zijden heb je nog een ruimte om spullen neer te leggen zoals je backpack en je wandelschoenen. Mocht je van plan zijn om een lange trekking te doen en hierbij erg krap in ruimte en gewicht zitten, dan is dit de ideale tent voor je. Met deze extreem lichtgewicht tent weet je zeker hij een minimale last is tijdens je wandelingen.

  De Hubba Hubba NX heeft een waterkolom van 1200mm voor het buitendoek en 3000mm voor het grondzeil. De Featherlite NFL tentstokken maken de Hubba Hubba NX stormvast terwijl hij gewicht laag blijft.

   Op voorraad. Voor 16:00 uur besteld, morgen in huis via bol voor €495
   • Razendsnelle pop-up
   • Eenvoudig in gebruik
   • Duidelijke instructies
   • Scherpe prijs
   • Glasfiber stokken - minder stormvast
   • Opgevouwen een wat onhandige vorm
   Coleman Galiano 2 Pop-Up

   De Coleman Galiano 2 Pop Up is een prachtige pop-up tent met een degelijke constructie. De tent staat binnen enkele seconden, waardoor jij nooit meer lang met tentstokken in de weer bent.

   Razendsnelle pop-uptent

   De Galiano 2 Pop Up is de ideale tent voor de kampeerder die niet langer in de weer wil zijn met tentstokken. Het pop-up frame zorgt ervoor dat je tent binnen enkele seconden staat en bruikbaar is. Hiermee hoef jij niet langer moeite te doen om je tent met tentstokken op te zetten. Ideaal voor als je na een lange reisdag geen zin hebt om je tent op te zetten.

   Het inklappen kost iets meer moeite. Het is even puzzelen om de juiste hoeken naar elkaar toe vouwen maar als je de techniek doorhebt dan is dit ook zo gebeurt. Opgevouwen heeft de tent een diameter van 70cm. Het ronde formaat is lastiger mee te nemen.

   Glasfiber stokken

   Het belangrijkste verschil zit hem in de glasfiber stokken. Deze glasfiber stokken zorgen voor de benodigde flexibiliteit om de tent in- en uit te vouwen. Dit gaat wel ten koste van de stormbestendigheid t.o.v. aluminium stokken. De tent is ideaal voor als je een weekendje weg gaat naar bijvoorbeeld een festival en je hierbij in de beschutting van andere tenten staat.

    • Ruim in zijn geheel
    • Grote voortent
    • Water- en stormbestendig
    • Zwaarder
    • meer werk op te zetten
    Vango Omega 250/350

    De Omega 250 en 350 tenten van Vango bieden je veel oppervlakte en comfort. De tenten zijn iets zwaarder maar erg degelijk en stevig, ideaal voor als jij je tent niet hoeft te dragen.

    Ruime tunneltent met grote voortent

    Deze tunneltent is erg ruim en beschikt over een grote voortent. Hierdoor kun je comfortabel kamperen en de voortent zelfs nog gebruiken als zitgedeelte.

    De Omega 250 of 350 geeft je niet alleen veel ruimte maar is ook waterbestendig. Met een waterkolom van 5000mm weet je ook zeker dat je beschut bent tegen zware regen. De tent biedt daarnaast veel stevigheid bij zwaar weer. De stokken van het frame zijn gemaakt van aluminium waarmee je tent stormvast is. Daarnaast wordt de tent geleverd met 26 haringen om de tent extra strak te zetten. Zo krijg je volledige bescherming in iedere weersituatie.

    Inspanning om opzetten

    Dankzij het grote ontwerp en de haringen ben je met deze tent iets langer bezig om hem op te zetten. Daarnaast neem hij qua gewicht en afmetingen meer ruimte in beslag dan zijn concurrenten. Met 4190 gram is de tent behoorlijk zwaar om mee te nemen tijdens een meerdaagse hike maar is ideaal voor tijdens vakanties waarbij je er met een auto of fiets erop uit trekt.

    De afmetingen van de Omega 250 zijn: 215 cm in de lengte, 140 cm in de breedte en 110 cm in de hoogte. De Omega 350 is 215 cm in de lengte, 200 cm in de breedte en 125 cm in de hoogte.

     Welke tent is het snelst op te zetten?

     Als je echt een snel opzetbare tent zoekt, kies dan voor een opblaastent. Binnen enkele minuten staat de tent en ben je klaar om te kamperen.

     Welke 2 persoonstent is het meest geschikt voor alle weersomstandigheden?

     Je hebt zogenaamde 3 of 4 seizoenen tenten. Deze zijn geschikt voor vrijwel alle weersomstandigheden. Ze bestaan uit een stevige structuur die stabiel blijft bij harde wind en een dikke laag die je warm houdt tijdens koude nachten.


     Reacties

     Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

     Geef een reactie:

     Bij Popula staan we altijd open voor vragen en feedback. Je hart luchten mag natuurlijk ook. Dit kan je doen door een reactie achter te laten of contact op te nemen via het contact formulier op onze contact pagina.