Steelstofzuigers

De beste steelstofzuigers van 2021

Popula  •  Laatst bijgewerkt op 13 september 2021

Ben je het zat om voor ieder klein vuiltje de zware stofzuiger uit de kast te halen? Dan is een steelstofzuiger misschien wel wat voor jou. Popula.nl heeft de vijf beste steelstofzuigers voor verschillende situaties op een rijtje gezet. Deze lichte en wendbare stofzuiger is ideaal wanneer je wat minder opbergruimte hebt. Daarnaast kan je de stofzuiger makkelijk uit de kast pakken. Ben je benieuwd wat de functies van steelstofzuigers zijn, of waar je op moet letten bij de aanschaf van een steelstofzuiger? Lees dan verder.

Beste koop van 2022
Steelstofzuigers
De beste allround steelstofzuiger

Dyson Cyclone V10 Absolute

 • Uitstekende zuigkracht
 • Geschikt voor parket, laminaat en tapijten
 • Geschikt voor het verwijderen van dierenharen
 • Om te zetten tot kruimeldief
 • Lange accuduur

Afbeelding Product Voor wie? Waar te koop?
Steelstofzuigers
Beste koop

Dyson Cyclone V10 Absolute

Voor mensen die simpelweg een extreem goede steelstofzuiger zoeken
Bosch Unlimited BBS1U224 - Steelstofzuiger

Bosch Unlimited BBS1U224

Voor mensen die grote ruimtes moeten stofzuigen
Philips 7000 serie SpeedPro Max XC7041/01

Philips 7000 serie SpeedPro Max XC7041/01

Voor het opzuigen van hardnekkig stof
Primo PR500SV

Primo PR500SV

Voor mensen die een betaalbare steelstofzuiger zoeken
Bosch BBH2P163R Readyy'y

Bosch BBH2P163R Readyy’y

Voor mensen die een steelstofzuiger en kruimeldief willen combineren

Hoe werkt een steelstofzuiger?

Je kan de werking van een steelstofzuiger vergelijken met die van een normale stofzuiger. Met behulp van een accu wordt een zuigmotortje in de steelstofzuiger geactiveerd. Het vuil wordt opgevangen in een reservoir of stofzak welke zo nu en dan geleegd of vervangen moet worden. Natuurlijk is het reservoir een stuk kleiner dan dat van een grote zakloze stofzuiger, maar omdat het zo een klein en wendbaar apparaat is, is het legen zo gepiept.

Omdat een steelstofzuiger meestal op een accu werkt, moet deze na gebruik worden opgeladen. Vaak gebeurt dit door middel van het meegeleverde laadstation. Deze kun je soms zelfs aan de muur hangen om ruimte te besparen.

Steelstofstofzuiger naast je robotstofzuiger

Snel, eenvoudig in gebruik en behendig: dat is de steelstofzuiger. Als je beschikt over een robotstofzuiger, dan is een steelstofzuiger de perfecte compagnon. De robotstofzuiger doet het meeste werk, en met de steelstofzuiger gebruik je voor de lastigere plekken. Bekijk hier de beste robotstofzuigers uit de test

Functies van een steelstofzuiger

Dweilfunctie

Als je geluk hebt, beschikt je steelstofzuiger over de mogelijkheid om te kunnen dweilen. In dit geval kan je een klein waterreservoir op het apparaat zetten waaronder een dweil zit gemonteerd. Zo wordt terwijl je stofzuigt, de vloer meteen gedweild.

Eco stand

Door de eco stand te gebruiken is de zuigkracht handmatig te regelen. Hiermee verbruikt je steelstofzuiger veel minder energie en gaat de accu een stuk langer mee. Je kunt zelf kiezen of je meer of minder zuigkracht nodig hebt voor een deel van je woning.

Turbofunctie

Met een turbofunctie kun je tijdelijk de zuigkracht van de steelstofzuiger hoger zetten. Dit is vooral handig wanneer je veel hardnekkig stof hebt liggen of wanneer je de steelstofzuiger wil gebruiken om dierenharen te verwijderen. Ook wanneer je tapijt hebt kan het, om vastzittende stof en kruimels te kunnen verwijderen, handig zijn om van een turbostand gebruik te maken.

Waar je op moet letten bij de aanschaf van een steelstofzuiger

Vloertypen

Het is belangrijk om tijdens het uitzoeken van een steelstofzuiger in je achterhoofd te houden op welk type vloer je het apparaat voornamelijk gaat gebruiken. Heb je veel tapijt in je huis? Dan is het zeker belangrijk om er rekening mee te houden dat niet iedere steelstofzuiger hier even geschikt voor is.

Draadloos of met snoer?

Steelstofzuigers met snoer bestaan wel, maar zijn zeldzaam. Over het algemeen is het voordeel van steelstofzuigers dat ze draadloos te gebruiken zijn zodat je gemakkelijk tussen je meubels door kan manoeuvreren. De accuduur van steelstofzuigers verschilt sterk per model maar over het algemeen ligt dit rond de 30 minuten. Na gebruik kun je de steelstofzuigers gemakkelijk opladen met een kabel of aan een laadstation.

Met- of zonder kruimeldief?

Sommige steelstofzuigers beschikken over een uitneembare kruimeldief. Vind je het handig om een klein, wendbaar stofzuigertje bij de hand te hebben? Dan is dit misschien wel de goede keuze voor jou. Het nadeel van dit systeem is dat, doordat de kruimeldief uitneembaar moet zijn, het stofreservoir een stuk kleiner is dan bij normale steelstofzuigers

Zuigkracht

Hoeveel zuigkracht een steelstofzuiger heeft, hangt vooral af van de combinatie tussen soort vloer en mondstuk. Bij de meeste steelstofzuigers is de zuigkracht trapsgewijs op een aantal standen in te stellen. Op die manier kies je gemakkelijk per vloertype de juiste zuigkracht. Wanneer de zuigkracht bij een product wordt aangegeven zie je vaak dat dit wordt aangeduid met Airwatts, L/minuut of luchtopname.

Stofreservoir

Hoe lang het duurt voor je het stofreservoir moet legen hangt af van de inhoud van het reservoir. Voor de meeste steelstofzuigers ligt dit rond de 0,5 liter. Ga je voor een steelstofzuiger met een wat kleiner stofreservoir? Dan is het fijn als het reservoir hygiënisch geleegd kan worden. Dit houdt in dat je zonder in contact te komen met het stof het reservoir in de prullenbak kan kan legen.

Geschikt voor verwijderen van dierenharen

Omdat dierenharen vaak hardnekkig blijven plakken aan stoffen, kan niet elke steelstofzuiger deze effectief verwijderen. Als je huisdieren hebt en graag je steelstofzuifer wil gebruiken om haren op te ruimen, zal je een model met een speciale opzetborstel nodig hebben. Deze opzetborstel wordt vaak een turbo mondstuk genoemd. Sommige steelstofzuigers hebben ook een een turbofunctie. Houd ook goed in de gaten of de steelstofzuiger die je wil aanschaffen geschikt is voor het verwijderen van dierenharen. Vaak staat dat aangegeven bij de productinformatie.

De vijf beste steelstofzuigers

Soms zie je door alle verschillende steelstofzuigers niet meer wat nou het beste model is. Om je goed op weg te helpen, hebben we de vijf beste modellen voor je op een rij gezet. Hieronder staan vijf steelstofzuigers die op hun eigen manier een goede aanwinst kunnen zijn voor jouw huishouden.

 • Uitstekende zuigkracht
 • Geschikt voor parket, laminaat en tapijten
 • Geschikt voor het verwijderen van dierenharen
 • Om te zetten tot kruimeldief
 • Lange accuduur
 • Hogere prijs
 • Wanneer je de turbostand gebruikt ga je een stuk sneller door de accu heen.
Beste koop
https://www.popula.nl/wp-content/uploads/2019/06/DysonV10Absolute.png

Dyson loopt voorop als het op luchttechnologie aankomt. Hun stofzuigers zijn hierop geen uitzondering. De Cyclone V10 Absolute combineert een compact en wendbaar design met uitmuntende zuigkracht. De 525 Watt accu zorgt ervoor dat je 60 minuten achter elkaar kan stofzuigen voordat de accu leeg is. Vervolgens kan de steelstofzuiger aan het handige laadstation worden gehangen en is hij binnen 3,5 uur weer opgeladen. De stofbak heeft een inhoud van maar liefst 0,76 liter en kan wanneer deze vol is worden geleegd door middel van het ‘point and shoot’ mechanisme. Je handen komen dus nooit in contact met het opgezogen vuil.

De speciale V10 motor van Dyson zorgt voor zeer goede zuigkracht op zowel tapijt als laminaat. Met de ‘cyclonentechnologie’ genereren 14 cyclonen de zuigkracht waarmee zelfs microscopische deeltjes in het stofreservoir gezogen worden. Door de turbostand te gebruiken werkt de motor tijdelijk extra hard om werkelijk al het vuil in je woning te verwijderen.

Ben jij een van de geluksvogels met hardhouten vloeren? Met de ‘Fluffy’ vloerzuigmond hoef je je over krassen en andere beschadigingen geen zorgen te maken. De extreem zachte roller zorgt dat zelfs het fijnste stof van je parket wordt verwijderd. Wanneer je een harde hand nodig hebt om bijvoorbeeld tapijt te stofzuigen en dierenharen te verwijderen, kun je de gemotoriseerde turboborstel gebruiken. Voor de kleine stofzuigklusjes tover je de steelstofzuiger gemakkelijk om tot kruimeldief door de aluminium steel te verwijderen. Je kunt dan de opzetstukken direct op de stofmond van de kruimeldief plaatsen.

  Uiterlijk 14 oktober in huis via bol voor €489
  • Twee accu’s zorgen ervoor dat je altijd door kan stofzuigen
  • Snelle laadtijd
  • Te gebruiken als kruimeldief
  • Geschikt voor alle soorten vloeren
  • Niet geschikt voor het verwijderen van dierenharen
  • Motor aan het handvat zorgt ervoor dat de steelstofzuiger wat zwaar aanvoelt
  https://www.popula.nl/wp-content/uploads/2019/06/BoschUnlimitedBBS1U224-Steelstofzuiger-Wit.png

  Wanneer je een grote ruimte hebt om te stofzuigen en je wil dat je wat langer op de accu door kan gaan, is de Bosch Unlimited een goede keuze. Het volume van de opvangbak is 0,4 liter en met de accu gaat de steelstofzuiger wanneer je de normale stand gebruikt 60 minuten mee. Het grote voordeel is dat je twee accu’s ontvangt. Je kan dus zo lang door blijven stofzuigen als je wil. Nadat de accu leeg is laad je ze los van het apparaat op in een speciale oplader. Binnen een uur zijn de accu’s weer opgeladen en kan je weer aan de slag.

  De unieke Bosch motor zit meteen aan het handvat en zorgt voor zeer goede zuigkracht op zowel laminaat als op tapijt. Door de turbostand te gebruiken gaat de zuigkracht van de steelstofzuiger tijdelijk omhoog. De accu gaat dan wel een stuk minder lang mee.

  Bij je stofzuiger krijg je een handige wandhouder waar je de stofzuiger én accessoires in kan opbergen. De accessoires die je bij je bestelling krijgt zijn verschillende opzetstukken die je zowel op de steel kan bevestigen of meteen op het handvat wanneer je de steelstofzuiger als kruimeldief wil gebruiken. De ‘All Floor HighPower’ borstel en ‘DigitalSpin’ Motor zorgen ervoor dat je op alle soorten vloeren kan schoonmaken; zowel parket, laminaat als tapijt.

   Op voorraad. Voor 23:00 uur besteld, morgen in huis via bol voor €498.1
   • Krachtige zuigkracht
   • Accu gaat 65 minuten mee
   • Compact design
   • Met turbostand
   • Met draaiende borstels
   • Geschikt voor alle vloeren, van tapijt tot laminaat
   • Reservoir van 0,6l kan als klein worden ervaren
   Philips 7000 serie SpeedPro Max XC7041/01

   Voor een steelstofzuiger die binnen enkele minuten zijn klusje geklaard heeft, zit je bij de Philips SpeedPro Max aan het juiste adres. Het zakloze stofreservoir heeft een inhoud van 0,6 liter en is, wanneer hij vol is, te legen zonder in contact met het stof te komen. De accu gaat tot wel 65 minuten mee en is gemakkelijk op te laden aan de wandlader. Dankzij het compacte design staat de SpeedPro max nooit in de weg.

   Wat uniek is aan dit model van Philips is de digitale powerblade motor met extreem hoge luchtstroom (>1000 l/min.). Dit betekent dat je maar één keer over de vloer heen hoeft te gaan voor geweldige resultaten. Met het 360 graden mondstuk wordt lucht van alle kanten in één keer opgezogen. Schakel de turbostand in voor extra luchtopname bij het meest koppige vuil.

   Dankzij de geïntegreerde borstel is deze steelstofzuiger niet alleen geschikt voor tapijt, maar ook voor parket en laminaat. De borstel zorgt ervoor dat er geen beschadigingen aangebracht kunnen worden. Heb je huisdieren, dan kun je de draaiende borstels en de mini turboborstels. Wanneer je de steel van het handvat haalt en vervangt met de meegeleverde opzetstukken, kun je de stofzuiger als kruimeldief gebruiken.

    Op voorraad. Voor 23:00 uur besteld, morgen in huis via bol voor €309
    • Prima prijs-kwaliteitverhouding
    • Geschikt voor het verwijderen van dierenharen
    • Met turbostand
    • Komt met verschillende opzetstukken
    • Geschikt voor alle vloertypen
    • Met geïntrigeerde kruimeldief
    • Laag geluidsniveau (75dB)
    • Geen vervanging voor je normale stofzuiger, maar een toevoeging
    Primo PR500SV

    Om van goede kwaliteit en effectieve luchtopname gebruik te kunnen maken, hoef je geen kapitaal uit te geven. Als je tevreden bent met een simpel model, is de Primo PR500SV een uitstekende keuze. De oplaadbare accu gaat ongeveer 20-30 minuten mee en is vervolgens binnen 200 minuten weer opgeladen in het meegeleverde laadstation. In turbostand gaat het apparaat iets minder lang mee, zo’n 15-20 minuten. Het 0,6 liter stofreservoir is makkelijk te legen zonder met het stof in aanraking te komen.

    Hoewel de zuigkracht minder intens is dan bij de wat duurdere modellen, is het dankzij de verschillende opzetstukken makkelijk om het mondstuk goed te laten matchen met de vloer. Hierdoor is de zuigkracht altijd optimaal. Heb je toch nog wat extra kracht nodig, dan kun je de turbostand aanzetten en zal de zuigkracht tijdelijk omhoog worden gezet.

    Je steelstofzuiger wordt geleverd met een aantal handige opzetstukken. Zo kan je de parketborstel gebruiken voor houten vloeren, de kierenzuigmond voor het stofzuigen van meubels, de speciale dierenharenborstel voor het verwijderen van de haren van je huisdieren en de turboborstel voor het meest hardnekkige stof. Heb je wat meer bewegingsvrijheid nodig, dan kun je de steel verwijderen en de stofzuiger als kruimeldief gebruiken.

     • Losse, ingebouwde kruimeldief
     • Veel flexibiliteit tijdens het schoonmaken
     • Borstels roteren elektrisch
     • Geschikt om dierenharen te verwijderen
     • Geschikt voor alle vloertypen
     • Hoge zuigkracht
     • Licht in gewicht
     • Geen wandoplader
     • Minder lange gebruikstijd in vergelijking met andere steelstofzuigers
     Bosch BBH2P163R Readyy’y

     De ingebouwde kruimeldief in de Bosch Readyy’y maakt deze steelstofzuiger multifunctioneel. In plaats van gebruik te maken van verschillende opzetstukken om je steelstofzuiger tot kruimeldief om te toveren, hoef je bij de readyy’y alleen de kruimeldief uit te nemen voor je aan de slag kan. Met een 0,4 liter stofreservoir is er nog verrassend veel ruimte aangezien het reservoir in de kruimeldief is verwerkt. Doordat het reservoir onderin de steelstofzuiger zit, ligt de hendel prettig en licht in de hand.

     Met een accuspanning van 21,6 volt heeft de Readyy’y zeer goede zuigkracht. Zelfs het meest hardnekkige stof kun je dus verwijderen met dit model. De accu gaat tot wel 43 minuten mee en is vervolgens binnen 4 tot 5 uur opgeladen. Het opladen gaat gemakkelijk met een oplaadsnoer. Door de stofzuiger in parkeerstand te zetten blijft hij uit zichzelf rechtop staan. Je kan hem dus ook nog makkelijk opbergen.

     Dankzij de praktische turboborstel kun je zelfs dierenharen met de Bosch Readyy’y verwijderen. Daarnaast maakt dit het mogelijk om, zonder schade aan te brengen, parket of laminaat te stofzuigen. Tijd voor een wat kleinere klus? Binnen een handomdraai is de kruimeldief losgekoppeld en kun je aan de slag.


      Reacties

      Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

      Geef een reactie:

      Bij Popula staan we altijd open voor vragen en feedback. Je hart luchten mag natuurlijk ook. Dit kan je doen door een reactie achter te laten of contact op te nemen via het contact formulier op onze contact pagina.

      Specificatie Dyson Cyclone V10 Absolute Bosch Unlimited BBS1U224 Philips 7000 serie SpeedPro Max XC7041/01 Primo PR500SV Bosch BBH2P163R Readyy'y
      Afmetingen verpakking 27 x 87 x 15 cm 20,8 x 29,9 x 78,6 cm 17 x 39 x 80 cm
      Airwatts 0
      Artikelnummer 226397-01 BBS1U224 XC7041/01
      Draadloos Ja Ja Ja
      Fabrieksgarantie termijn 2 jaar 2 jaar 2 jaar
      Gebruikstijd hoogste stand 7 21
      Gebruikstijd laagste stand 60 60 65
      Geluidsniveau 87 dB 76 dB 84 dB
      Gewicht 6,1 kg 10 kg 5,1 kg
      Gewicht verpakking 6060 gram 10000 gram 5120 gram
      Hepa luchtfilter HEPA 13 Geen HEPA-filter Geen HEPA-filter
      Inhoud opvangreservoir 0,8 liter 0,4 liter 0,6 liter
      Keurmerk Niet van toepassing
      Kleur Koper | Nikkel Wit Bright copper
      Merk Dyson Bosch Philips
      Model V10 Absolute Langste gebruikerstijd SpeedPro Max XC7041/01
      Oplaadbaar Ja Ja Ja
      Oplaadtijd 210 minuten 300 minuten 300 minuten
      Product afmetingen (h x b x l) 25,6 x 25 x 126,6 cm 20,5 x 11 x 23,7 cm 117 x 26 x 117 cm
      Reparatie type Carry-in Carry-in Carry-in
      Taal garantiebewijs Nederlands
      Taal handleiding Universeel Universeel
      Type stofopvang Zakloos Zakloos Zakloos
      Type zuigmond Combizuigmond Combizuigmond | Kierenzuigmond | Meubelzuigmond Combizuigmond
      Vermogen 525 Watt 800 Watt 25,2 Watt
      Verpakkingsinhoud Lange flexibele kierenzuigmond, 2-in-1 meubelborstel en bekledingszuigmond, Power for ALL System-accu Power adoptor, geintegreerde borstel, wall-mount en 360 graden mondstuk
      Voedingstype Accu Accu Batterij
      Voltage 29,4 V 18 V 25,2 V