Reviews
Beste Terrasverwarmers

De beste terrasverwarmers van 2019

Bijgewerkt op 6 augustus 2019 door Joost

Het zwoele zomerweer zit er weer aan te komen en de meeste Nederlanders zijn vanaf april niet meer uit de tuin weg te slaan. Als het wat afkoelt en je toch buiten wil blijven zitten, biedt een terrasverwarmer uitkomst. Met dit handige apparaat verwarm je zithoeken van groot of klein formaat en hoef je je niet uit het veld te laten slaan door een minder warme avond.

Veito CH1800 is een kleine staande terrasverwarmer voor kleinere tuinen

Beste keus: Veito CH1800RE Terrasverwarmer

Deze elektrische terrasverwarmer is extreem zuinig en heeft een vermogen dat genoeg warmte genereert voor zelfs de grotere terrassen.

Afbeelding Product Voor wie? Waar te koop?
Veito CH1800 is een kleine staande terrasverwarmer voor kleinere tuinen

Veito CH1800RE Terrasverwarmer

Voor mensen die een staande, elektrische terrasverwarmer zoeken
Eurom THG14000 Terrasverwarmer

Eurom THG14000 Terrasverwarmer

Voor mensen die een krachtige, staande terrasverwamer op gas zoeken
Eurom Flameheater is een van de beste staande terrasverwarmers

Eurom Flameheater Terrasverwarmer

Voor mensen die een staande terrasverwarmer zoeken
Veito Blade 2500 Hangende Terrasverwarmer

Veito Blade S Terrasverwarmer

Voor mensen die een terrasverwarmer voor aan de muur zoeken
Sunred Sirius Terrasverwarmer

Sunred Sirius Terrasverwarmer

Voor mensen die een hangende terrasverwarmer zoeken

Hoe werkt een terrasverwarmer

Terrasverwarmers zijn voorzien van een aantal warmte-elementen die infrarood uitstralen (net als de zon). De infrarood straling zorgt dat de gevoelstemperatuur in de directe omgeving wordt verhoogd. Er bestaan terrasverwarmers op gas en op elektriciteit. Dit bepaalt op welke manier het warmte-element wordt verhit.

Terrasverwarmers op gas

Terrasverwarmers die op gas werken, moeten van een gasfles worden voorzien. Dit betekent dat je wat meer ruimte nodig hebt voor de fles (meestal zit deze verwerkt in het design en zie je de gasfles niet zitten) en dat het geheel wat zwaarder is om te verplaatsen. Daarnaast moet je eens in de zoveel tijd de gasfles bijvullen of vervangen. Ze hebben echter geen bedrading nodig, waardoor je niet afhankelijk bent van een stopcontact.

Elektrische terrasverwarmers

Elektrische terrasverwarmers moeten worden aangesloten op de netstroom. Het design van deze soorten verwarmers kan wat compacter worden gemaakt aangezien er geen grote gasflessen weggewerkt hoeven te worden. Daarnaast is het een stuk goedkoper om van netstroom gebruik te maken. Je hoeft dan namelijk niet de gasflessen bij te vullen. Het nadeel is dat je terrasverwarmer op elektriciteit niet zo mobiel is door de kabel waarmee je rekening moet houden.

Soorten terrasverwarmers

Terrasverwarmers voor aan de wand

Sommige terrasverwarmers zijn ontworpen als een soort balk die je aan de muur kan hangen. Dit is alleen mogelijk met elektrische terrasverwarmers omdat een gasfles vaak te zwaar en lomp is voor aan de muur. Wanneer je wat minder ruimte hebt in de tuin is dit een goede optie aangezien je geen vloerruimte voor het apparaat nodig hebt. Houd er tijdens het plaatsen wel rekening mee dat de kabel aangesloten moet worden op de netstroom.

Hangende terrasverwarmers

Heb jij een terras met overkapping? Dan is een hangende terrasverwarmer een goede optie. Je kan deze soort verwarmers als een soort plafondlamp van een overkapping hangen. Op deze manier wordt de infrarood straling naar beneden verspreid en kan iedereen genieten van een lekker temperatuurtje.

Staande terrasverwarmers

Voor een staande terrasverwarmer heb je ruimte op de grond nodig. Het voordeel is dat deze staande modellen meestal de infrarood stralen naar alle kanten verspreiden waardoor je een groot oppervlak verwarmt. Staande terrasverwarmers worden meestal aangedreven door gas. De gasflessen zijn makkelijk te verstoppen in de voet van het apparaat.

Functies van terrasverwarmers

Valbeveiliging

De meeste staande terrasverwarmers beschikken over valbeveiliging. Dit houdt in dat de gasaansluiting, mocht het apparaat onverhoopt omvallen, wordt afgesloten. Hierdoor kan er geen gas ontsnappen.

Verlichting

Sommige terrasverwarmers beschikken over ingebouwde verlichting. Meestal gebruik je je terrasverwarmer in de avond. Het is dan wel zo handig als je ruimte gelijk verlicht is. Dan hoef je niet nog los verlichting aan te schaffen.

Traploos of warmtestanden?

Wanneer je de warmte traploos in kan stellen, kan je tussen de minimale en maximale temperatuur vrij de temperatuur kiezen. Je bent in dit geval niet afhankelijk van een vast aantal temperatuurstanden.

Ingebouwde speakers

Je leest het goed, sommige terrasverwarmers hebben zelfs ingebouwde speakers. Met deze combo maak je je jaarlijkse barbeque al helemaal compleet.

Waar moet je op letten bij de aanschaf van een terrasverwarmer?

Warmtebereik en vermogen

Hoeveel oppervlakte je terrasverwarmer warm kan houden hangt af van het vermogen van het apparaat. Het is niet nodig om een model aan te schaffen met genoeg vermogen voor je hele tuin. Als je écht een groot stuk tuin warm wil houden, is het aan te raden om meerdere terrasverwarmers met minder vermogen te plaatsen. Hieronder vind je een handig overzicht met het oppervlakte dat je kan opwarmen met de verschillende vermogens.

Oppervlak Vermogen
1-6 vierkante meter 1,5 kW
6-8 vierkante meter 2 kW
8-9 vierkante meter 2x 1,5 kW

Gas of elektrisch?

Zoals we eerder beschreven is het belangrijk om te overwegen of je liever een terrasverwarmer op gas of een elektrische terrasverwarmer koopt. Voor mensen die wat minder willen uitgeven maar het niet erg vinden om een beetje te klussen is een elektrische terrasverwarmer de beste keus. Wanneer je niet te veel moeite wil doen om het apparaat te verplaatsen en te installeren en het niet erg vind om wat meer uit te geven aan het bijvullen van gas, is een terrasverwarmer op gas een betere keuze.

Waterbestendig

Niet iedere terrasverwarmer is waterbestendig. Ben je van plan om je nieuwe apparaat open en bloot op te stellen, houd dan de specificaties van de verschillende modellen in de gaten.

De vijf beste terrasverwarmers

Terrasverwarmers zijn er in alle soorten en maten. Van staande gasverwarmers tot hangende elektrische modellen. Benieuwd wat het beste bij jou past? We hebben hieronder de beste modellen alvast voor je op een rij gezet.

Veito CH1800 is een kleine staande terrasverwarmer voor kleinere tuinen
 • Energiezuinig dankzij carbon verwarmingselementen
 • 4 warmtestanden traploos in te stellen
 • Valbeveiliging
 • Op afstand in te stellen
 • Moet op de netstroom worden aangesloten
 • Geen wandmontage mogelijk

Deze extreem zuinige terrasverwarmer houdt je zeker warm tijdens je barbeque. Laat je niet misleiden door het simpele design; de Veito CH1800RE is met 1700 watt geschikt voor zelfs de grotere terrassen. Het apparaat komt compleet met handige standaard, waarmee je de terrasverwarmer in staande positie kan gebruiken.

De CH1800RE beschikt over omvalbeveiliging waarmee het apparaat direct wordt uitgeschakeld zodra het omvalt. De terrasverwarmer beschikt over 4 verschillende warmtestanden waarmee ieder oppervlak effectief verwarmd kan worden. Je bedient het apparaat met één druk op de knop of met de handige meegeleverde afstandsbediening. Door de slaap-timer te gebruiken, kun je instellen hoe lang je wil dat het apparaat aan staat. Wanneer de ingestelde tijd is verstreken zal de terrasverwarmer zichzelf uitschakelen.

Het bijzondere aan dit model van Veito zijn de unieke carbon verwarmingselementen. Deze elementen gaan tot wel 10.000 branduren mee. Naast de lange levensduur is het opwekken van warmte met carbon veel energiezuiniger dan met halogeen of gas. Je bespaart  dus ook nog eens een hoop.

Eurom THG14000 Terrasverwarmer
 • Hoog wattage verwarmt een groot oppervlak
 • Veel bewegingsvrijheid
 • Valbeveiliging
 • Warmte traploos instelbaar
 • Gasflessen worden niet meegeleverd
 • Gas is een relatief duur verbrandingsmiddel en moet vaak vervangen worden

De Eurom THG 14000 terrasverwarmer is perfect voor mensen met een groot terras. Het robuuste, staande design is gemaakt om weer en wind te doorstaan en zal dus zelfs in onbetrouwbaar weer voor een lekkere warme omgeving zorgen.

De terrasverwarmer beschikt over ruimte voor een gasfles in de voet van het apparaat. Dit zorgt, naast een strak uiterlijk, voor een stabielere basis voor het staande apparaat. Met een enorm vermogen van 5000 tot 14000 Watt, verwarmt de THG 14000 de meeste privé terrassen met gemak. De warmte is traploos in te stellen en zo helemaal naar behoefte aan te passen. De terrasverwarmer van Eurom beschikt over valbeveiliging. Mocht het apparaat dus toch omvallen, dan schakelt deze zich automatisch uit om ongelukken te voorkomen.

Door de handige wieltjes onder de terrasverwarmer, is deze gemakkelijk te verplaatsen. Omdat het apparaat werkt op gas (propaan- of butaangas) ben je niet afhankelijk van netstroom en kun je de verwarmer vrij over het terras verplaatsen. De kap zorgt ervoor dat de hitte niet onnodig naar boven gestraald wordt.

Eurom Flameheater is een van de beste staande terrasverwarmers
 • Intensiteit traploos instelbaar
 • Veel bewegingsvrijheid
 • Verwarmt een groot oppervlak
 • Val- en oververhittingsbeveiliging
 • Gasflessen zijn relatief duur en moeten eens in de zoveel tijd vervangen worden
 • Gasflessen worden niet meegeleverd

De Flameheater van Eurom zorgt voor een prettige ambiance op ieder terras. Met de ‘tiki torch’ uitstraling van de Flameheater, staat het apparaat leuk en geeft het ook nog eens flink wat warmte af. Het staande design is voorzien van ruimte voor de gasfles in de voet, waardoor deze makkelijk te verstoppen is én voor extra stabiliteit zorgt.

De Eurom Flameheater is traploos in te stellen tussen de 5000 en 9000 watt. Hiermee heeft de terrasverwarmer een warmtebereik tot wel 50m2. Ideaal voor mensen met een groot terras. Dankzij de omvalbeveiliging wordt het gas automatisch afgesloten als het apparaat onverhoopt om zou vallen. Zo voorkom je ongelukken. Ook is de Flameheater voorzien van oververhittingsbeveiliging om beschadigingen aan de terrasverwarmer te voorkomen.

Aan de onderkant van de Flameheater zijn wielen bevestigd. Zo kun je het apparaat makkelijk verplaatsen naar de gewenste locatie. Dankzij het gebruik van gas (propaan/butaan) hoef je de Flameheater niet aan te sluiten op de netstroom en heb je veel bewegingsvrijheid. Wel moet de gasfles eens in de zoveel tijd vervangen worden.

Veito Blade 2500 Hangende Terrasverwarmer
 • Energiezuinig dankzij carbon verwarmingselementen
 • 4 warmtestanden traploos in te stellen
 • Valbeveiliging
 • Op afstand in te stellen
 • Weinig bewegingsvrijheid door aansluiting op netstroom

De Blade S deelt veel kenmerken met de CH1800RE van hetzelfde merk. Het strakke design is gemakkelijk aan de muur te monteren en kan vervolgens worden aangesloten aan de netstroom. Met een instelbaar wattage tot 2500 watt, is het apparaat helemaal naar jouw smaak in te stellen. Het is mogelijk om de terrasverwarmer horizontaal of verticaal aan de wand te monteren.

Met vier verschillende warmtestanden is de Blade S traploos instelbaar tot 2500 watt. Met de meegeleverde afstandsbediening hoef je niet op een krukje te gaan staan als je de temperatuur wil instellen. Dit maakt het model extra aangenaam in het gebruik!

Het bijzondere aan dit model van Veito zijn de unieke carbon verwarmingselementen. Deze elementen gaan tot wel 10.000 branduren mee. Naast de lange levensduur is het opwekken van warmte met carbon veel energiezuiniger dan met halogeen of gas. Je bespaart  dus ook nog eens een hoop.

Sunred Sirius Terrasverwarmer
 • Neemt weinig ruimte in beslag
 • Aan te sluiten op netstroom
 • Drie instelbare temperaturen: altijd de juiste temperatuur
 • Weinig bewegingsvrijheid
 • Temperatuur niet traploos in te stellen

Ben jij één van de gelukkige bezitters van een overdekt terras of veranda? Dan is een hangende terrasverwarmer een goede keuze voor jou. Je kan dit apparaat gemakkelijk aan het plafond monteren en precies boven de te verwarmen plek hangen. De Sunred Sirius werkt op netstroom en is voorzien van een kap waardoor warmte in de juiste richting wordt gestuurd.

De Sirius is voorzien van drie instelbare sterktes: 900, 1200 en 2100 watt. Hiermee kan je maarliefst 19m2 verwarmen. Helaas zijn de intensiteit standen niet traploos instelbaar en moet je dus kiezen tussen de drie opties. De terrasverwarmer is waterbestendig en verwarmt ook wanneer het waait.

De verwarmingselementen zijn van halogeen, en zullen dus eens in de zoveel tijd vervangen moeten worden.


Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Geef een reactie:

Bij Popula staan we altijd open voor vragen en feedback. Je hart luchten mag natuurlijk ook. Dit kan je doen door een reactie achter te laten of contact op te nemen via het contact formulier op onze contact pagina.