Beste robotstofzuigers van 2021

Popula  •  Laatst bijgewerkt op 5 juli 2020

Wat is een robotstofzuiger? Het klinkt misschien heel futuristisch, maar de robotstofzuiger helpen drukke gezinnen al sinds 2001 om de vloer stofvrij te houden. Deze compacte rijdende robots worden automatisch de kamer doorgestuurd en verwijderen losliggend stof en vuil. Lijkt een automatische schoonmaakhulp je wel wat?

In deze koopgids bekijken we de beste robotstofzuigers uit de test. Robotstofzuigers zijn tamelijk nieuw, waardoor we deze koopgids maandelijks bijwerken voor mogelijke nieuwe robotstofzuigers. In dit artikel geven we je wat meer informatie over waar je op moet letten bij de aanschaf van een robotstofzuiger en welke functies je kan verwachten. Zo koop jij de beste robotstofzuiger die bij jou past.

Beste koop van 2021
Neato Botvac D7 Connected Robotstofzuiger
Beste koop robotstofzuiger

Neato Botvac D7

 • Geschikt voor dierenharen
 • Geschikt voor laagpolig tapijt
 • Geschikt voor donkere vloeren
 • WiFi connectie met app

Afbeelding Product Voor wie? Waar te koop?
Neato Botvac D7 Connected Robotstofzuiger
Beste koop

Neato Botvac D7

Beste koop robotstofzuiger
Smarthome

iRobot Roomba 960

Beste slimme robotstofzuiger voor meer controle
iRobot Roomba i7 Robotstofzuiger

iRobot Roomba i7+

Beste robotstofzuiger voor nog minder werk
iRobot Roomba 605 Robotstofzuiger
Budget

iRobot Roomba 605

Beste goedkope robotstofzuiger voor een kleiner budget
Ecovacs Deebot OZMO930 Robotstofzuiger

Ecovacs Deebot O930

Beste robotstofzuiger voor stofzuigen & dweilen

Wat is een robotstofzuiger en hoe werkt deze?

Een robotstofzuiger is een automatische stofzuiger die is bedoeld als aanvulling op je normale schoonmaakroutine. De robotstofzuiger zorgt ervoor dat je niet zo vaak je hele woning hoeft te stofzuigen en houdt de stoffigheid binnen de perken.

De robotstofzuiger wordt met wieltjes door de ruimte gerold en zuigt het stof (soms met behulp van extra borstels of vegers). Dankzij verschillende sensoren herkent de robotstofzuiger muren en afgronden, en kan het apparaat deze gemakkelijk uit de weg gaan. Sommige robotstofzuigers kunnen zelfs op een specifieke route worden ingesteld. Zo kun je het apparaat zonder toezicht zijn werk laten doen.

Robotstofzuiger kopen – zo kies je de beste voor jou huishouden

Hieronder vind je in het kort waar je op moet letten bij het kopen van een robotstofzuiger. Afhankelijk van hoe je huis is ingericht kan je deze lijst gebruiken om een weloverwogen keuze te maken.

 • Navigatiemethode: willekeurig rondrijden of een vooraf geprogrammeerd pad?
 • Huisdieren? Controleer of de robotstofzuiger dierenharen kan opzuigen.
 • Grootte van je huis: grote huizen hebben een robotstofzuiger met een groter stofreservoir nodig.
 • Tapijt? De robotstofzuiger moet dan krachtig genoeg zijn om dit te kunnen schoonmaken.
 • Donkere vloer? Controleer of de sensoren van de robotstofzuiger donkere vloeren kunnen herkennen.
 • Drempels in huis? Kies voor een robotstofzuiger die met drempels kan omgaan.

Navigeren door het huis

De goedkopere robotstofzuigers beschikken niet over een specifieke navigatiemethode. Deze apparaten rijden door de ruimte tot ze een muur of andere versperring tegenkomen en rijden dan een andere kant op. Dit gaat net zo lang door tot de hele oppervlakte is gestofzuigd. Wanneer je wat meer geld uitgeeft aan een robotstofzuiger, kan je de route zelf inprogrammeren. Het voordeel is dat je het apparaat helemaal op jouw woning af kan stellen en zo betere resultaten hebt.

Dierenharen opzuigen

Niet iedere robotstofzuiger is geschikt voor het verwijderen van dierenharen. Om dit te kunnen moet het apparaat beschikken over speciale borstels die de statische haren kunnen losmaken van de ondergrond. Heb je zelf huisdieren en ben je van plan om de robotstofzuiger te gebruiken om de haren beperkt te houden? Let er dan per model goed op of dit mogelijk is.

Grootte van het stofreservoir

Het is logisch dat het stofreservoir in robotstofzuigers kleiner is dan in een normale stofzuiger. Je moet er dus rekening mee houden dat je na gebruik in principe altijd het reservoir moet legen. Wel zijn er per model kleine verschillen in de inhoud van de stofreservoirs.

Sensoren

Doorgaans hebben robotstofzuigers een aantal verschillende sensoren. Met de botssensoren wordt ervoor gezorgd dat de robotstofzuiger niet tegen muren en meubelstukken opbotst. Afgrondsensoren zorgen dat het apparaat in het geval van een trapgat of andere veranderingen in hoogte niet zomaar de afgrond in rijden. Tot slot hebben sommige robotstofzuigers afstandssensoren. Met deze aanvulling kan de robot de meest efficiënte route berekenen.

Robotstofzuiger voor tapijt

Niet iedere robotstofzuiger heeft genoeg zuigkracht om een tapijt grondig schoon te krijgen. Wanneer je tapijt in je woning hebt is het belangrijk om goed te controleren of het model dat je overweegt de functie heeft om tapijt te kunnen stofzuigen.

Geschikt voor donkere vloeren?

Afhankelijk van hoe donker je vloeren zijn, kan het gebeuren dat de afgrondsensoren de donkere vloer als afgrond registreren. Je robotstofzuiger zal het dan niet doen. Heb je donkere vloeren, controleer dan of het model hiervoor geschikt is.

Geschikt voor drempels?

Alle ruimtes op een verdieping in één keer stofzuigen? Ga dan voor een robotstofzuiger die geschikt is voor ruimtes met drempels. Wanneer het apparaat hierop wordt ingesteld, zal het de drempel niet als obstakel zien, maar er gewoon overheen rijden.

De 5 beste robotstofzuigers

Het kiezen van de juiste robotstofzuiger is zo makkelijk nog niet. Wij hebben de vijf beste robotstofzuiger uitgekozen die het beste aansluiten bij jouw wensen. Zo hebben we de beste allround robotstofzuiger, de beste zelfladende robotstofzuiger

 • Geschikt voor dierenharen
 • Geschikt voor laagpolig tapijt
 • Geschikt voor donkere vloeren
 • WiFi connectie met app
 • Hogere prijs
 • Geen dweilfunctie
Beste koop
https://www.popula.nl/wp-content/uploads/2019/07/Neato-Botvac-D7-Connected-Robotstofzuiger.jpg

De Botvac D7 van het merk Neato is de beste robotstofzuiger als je echt waar voor je geld wil. Met een indrukwekkend aantal speciale functies en een grote stofbak (0,7l) is de Botvac de wat hogere prijs zeker waard. Wanneer de accu bijna leeg is, rijdt de Botvac automatisch terug naar zijn laadstation. Wanneer het apparaat klaar is met opladen, rijdt deze vervolgens weer terug naar de plek waar hij gebleven was. Daar heb je geen omkijken meer naar. 

De Neato Botvac D7 maakt door middel van lasertechnologie een virtuele plattegrond van je woonruimte. Vervolgens wordt berekend hoe het apparaat op de meest efficiënte manier de kamer kan stofzuigen. Doordat de robotstozuiger een ronde kant en een hoekige kant heeft, komt hij echt in alle hoeken van de kamer. Met sensoren worden meubels ontweken maar er wordt nog wel grondig rondom de tafel- of stoelpoten gestofzuigd. Met behulp van de handige app zet je de Botvac gemakkelijk aan en uit. Daarnaast kun je zelf een dagelijkse tijd instellen wanneer de Botvac zijn werk gaat doen én virtuele muren instellen (zo kan je je robotstofzuiger verbieden om op verschillende plekken te komen).

Met de eco- of turbostand stel je in of de Botvac een grondige, intensieve schoonmaak houdt, of dat het apparaat batterij bespaart en langer door kan stofzuigen. De Neato Botvac is ideaal voor mensen met huisdieren of allergieën. Dankzij de grote comboborstel verwijdert de robotstofzuiger namelijk zelfs de meest hardnekkige haren en stofdeeltjes.

  • Uitgebreide app
  • Laadt zichzelf op
  • Groot stofreservoir
  • Geschikt voor dierenharen
  • Geschikt voor op donkere vloeren
  • Geen dweilfunctie
  • Door ronde vorm maakt het hoeken lastig schoon
  Smarthome
  https://www.popula.nl/wp-content/uploads/2019/07/iRobot-Roomba-960-Robotstofzuiger.jpg

  De iRobot Roomba’s staan bekend om hun uitstekende app. Ben je dus op zoek naar een robotstofzuiger met een zeer goede smartfunctie? Zoek dan niet verder dan de Roomba 960. Naast de connectie mogelijkheden beschikt dit model over een grote stofopvang van 0,6l inclusief HEPA filter. Ideaal voor wat grotere woonruimtes. De Roomba rijdt zichzelf, wanneer de accu bijna leeg is, automatisch terug naar het laadstation. Nadat hij is opgeladen rijdt het apparaat terug naar de plek waar hij gebleven was.

  Met de handige app kun je de Roomba van een afstandje aan en uit zetten, het schoonmaakschema voor de hele week alvast inplannen, het huidige schoonmaakschema bekijken, en de robot live volgen op een plattegrond. Super handig als je zelf niet thuis ben, maar wel van een stofvrije woning wil genieten bij thuiskomst. Heb je Alexa of Google home? Dan kun je met stembesturing je robotstofzuiger besturen.

  Dankzij de betrouwbare zuigkracht van de Roomba 960 en de speciale extractors met rubberen profielen is de Roomba in staat om zelfs de meest hardnekkige dierenharen en stofdeeltjes te verwijderen. Het model registreert automatisch de vloertype waar hij op rijdt, en past vervolgens de zuigkracht aan op de vloersoort. Hierdoor is de Roomba 960 geschikt voor verschillende vloertypes.

   • Laadt zichzelf op
   • Leegt stofreservoir tijdens het opladen
   • Hoge zuigkracht
   • Geschikt voor dierenharen
   • Geschikt voor laagpolig tapijt
   • Hogere prijs
   • Niet geschikt voor donkere vloeren
   • Geen dweilfunctie
   https://www.popula.nl/wp-content/uploads/2019/07/iRobot-Roomba-i7-Robotstofzuiger.jpg

   Zelfladende robotstofzuigers zorgen ervoor dat je helemaal niet meer om hoeft te kijken naar je stofzuiger. Dit nieuwe model van Roomba maakt niet alleen je huis stofvrij houden heel makkelijk, zelfs de kleine stofbakjes zijn verleden tijd. Wanneer de Roomba i7+ zich koppelt aan het laadstation, wordt ook het stof uit het ingebouwde stofbakje automatisch in het laadstation geleegd. Het duurt dus een stuk langer voor je het stofreservoir in het laadstation moet legen.

   Door de vernieuwde hoge zuigkracht is rondvliegend fijnstof verleden tijd. Zelfs de allerkleinste stofdeeltjes en de meest hardnekkige dierenharen worden door de Roomba i7+ verwijderd. Uitblaaslucht wordt uit de zijkanten van het apparaat uitgeblazen, waardoor er geen stof van de vloer de lucht in geblazen wordt. Met behulp van de handige app kun je zelf instellen wanneer de Roomba zijn werk gaat doen. Je kan dit dus ook inplannen voor wanneer je zelf niet thuis bent. Wanneer de accu leeg is, rijdt hij automatisch naar het laadstation.

   Zelfs laagpolig tapijt wordt meegenomen door de Roomba. Daarnaast is apparaat in staat om over drempeltjes heen te rijden indien dit nodig is. Helaas is de robotstofzuiger niet geschikt voor hele donkere vloeren. De afgrondsensor wordt hierdoor geactiveerd, waardoor hij stopt met rijden.

    Op voorraad. Voor 20:00 uur besteld, morgen in huis via bol voor €689.71
    • Lagere prijs
    • Automatisch opladen
    • Geschikt voor het verwijderen van dierenharen
    • Niet geschikt voor tapijt of donkere vloeren
    • Niet op afstand te bedienen
    • Geen dweilfunctie
    Budget
    https://www.popula.nl/wp-content/uploads/2019/07/iRobot-Roomba-605-Robotstofzuiger.jpg

    Wil je graag genieten van de gemakken van een robotstofzuiger maar wil je niet teveel uitgeven? Dan is de iRobot Roomba 605 een uitstekende keuze. Hoewel je wat minder futuristische functies hebt, doet de 605 alles wat je van een prima robotstofzuiger verwacht. Wanneer de accu bijna leeg is, rijdt de robotstofzuiger zichzelf automatisch naar het laadstation. 

    Dankzij de draaiborstels onder de zuigmond is de Roomba 605 zelfs geschikt voor het verwijderen van dierenharen en hardnekkig stof. De sensoren zorgen ervoor dat er netjes om meubels en andere objecten heen wordt gestofzuigd. Het unieke 3-staps reinigingssysteem zorgt voor een combinatie tussen opkloppen, borstelen en zuigkracht voor optimale resultaten.

    Dankzij het simpele design van de Roomba 605 kost het slechts één druk op de aan knop om het apparaat te starten. 

     • Inclusief waterdweil
     • Automatische vuildetectie
     • Geschikt voor hoog- en laagpolig tapijt
     • Geschikt voor dierenharen
     • Geschikt voor donkere vloeren
     • Inclusief automatisch opladen
     • Het kleine stofreservoir moet vaak geleegd worden
     https://www.popula.nl/wp-content/uploads/2019/07/Ecovacs-Deebot-OZMO930-Robotstofzuiger.jpg

     De Ecovacs Deebot is perfect voor mensen die niet alleen het stofzuigen aan een robot willen uitbesteden, maar ook het dweilen. De Deebot heeft een stofreservoir van 0,45l en rijdt zichzelf, wanneer de accu bijna leeg is, automatisch terug naar het laadstation. Wanneer het apparaat opgeladen is, rijdt hij zichzelf automatisch terug naar de plek waar hij gebleven was. 

     De specialiteit van de Ecovacs Deebot is natuurlijk de dweilfunctie. Doordat de robotstofzuiger voorzien is van een waterreservoir, kan hij na het stofzuigen ook je vloer dweilen. De Deebot beschikt over vuildetectie sensoren waardoor de watertoevoer automatisch naar behoefte aangepast wordt. Met de handige app plan je zelf in wanneer de robotstofzuiger zijn werk kan doen. Ook kun je van een afstand de robotstofzuiger bedienen, en virtuele muren plaatsen (waarmee je bepaalde gebieden voor de robot niet begaanbaar kan maken). 

     De vuildetectie sensoren zijn, naast tijdens het dweilen, ook handig voor wanneer je tapijt in huis hebt. Er wordt meteen gedetecteerd op welke ondergrond de Deebot rijdt, en de zuigkracht wordt hierop aangepast of de turbofunctie wordt ingeschakeld. Dankzij deze handige functie kun je zelfs vervelende dierenharen en kleine stofdeeltjes met de Deebot verwijderen.

      Op voorraad. Voor 15:00 uur besteld, morgen in huis via bol voor €193.69

      Reacties

      Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

      Geef een reactie:

      Bij Popula staan we altijd open voor vragen en feedback. Je hart luchten mag natuurlijk ook. Dit kan je doen door een reactie achter te laten of contact op te nemen via het contact formulier op onze contact pagina.

      Specificatie Neato Botvac D7 iRobot Roomba 960 iRobot Roomba i7+ iRobot Roomba 605 Ecovacs Deebot O930
      Accu/batterij technologie Li-Ion Li-Ion Li-Ion NiMH NiMH
      Afmetingen verpakking 58,3 x 41,6 x 15 cm 51,8 x 42,3 x 14,2 cm 51 x 42,6 x 40,5 cm 45 x 39,6 x 13 cm 52,5 x 45,4 x 15,7 cm
      Artikelnummer 945-0296 96004 i755040 R605040 DG3G
      Bedrijfstijd Maximaal 120 minuten Maximaal 90 minuten Maximaal 75 minuten Maximaal 90 minuten Maximaal 110 minuten
      Fabrieksgarantie termijn 2 jaar 2 jaar 2 jaar 2 jaar 2 jaar
      Geluidsniveau 60 dB 61 dB 66 dB 58 dB 65 dB
      Gewicht 7,6 kg 5,7 kg 10,7 kg 4,7 kg 7,3 kg
      Gewicht verpakking 7582 gram 5741 gram 10714 gram 4726 gram 7322 gram
      Hepa luchtfilter Geen HEPA-filter Hepa Geen HEPA-filter Geen HEPA-filter Hepa
      Inhoud opvangreservoir 0,7 liter 0,6 liter 0,4 liter 0,6 liter
      Kleur Zwart Zilver Zwart Wit Zwart
      Merk Neato iRobot iRobot iRobot Ecovacs
      Model Botvac D7 Connected Roomba 960 i755040 iRobot Roomba 605 robotstofzuiger Deebot 0930
      Oplaadtijd 150 minuten 90 minuten 120 minuten 180 minuten 240 minuten
      Product afmetingen (h x b x l) 10 x 33,5 x 32,1 cm 9,1 x 35 x 35 cm 9,2 x 39 x 49 cm 9,2 x 34 x 9,2 cm 10,2 x 35 x 3,5 cm
      Product gewicht 3500 gram 3900 gram 12000 gram 3600 gram 4600 gram
      Producttaal Geen taal Nederlands Nederlands Engels Engels
      Reparatie type Carry-in Pick-up en return Carry-in Pick-up en return Carry-in
      Taal garantiebewijs Nederlands Nederlands Nederlands Nederlands
      Taal handleiding Universeel Nederlands Nederlands Universeel
      Uitzonderingen fabrieksgarantie Val en waterschade Accu 1 jaar fabrieksgarantie Accu 1 jaar Ja. Accu 12 maanden garantie 2 jaar fabrieksgarantie, 6 maanden op accu
      Vermogen 45 Watt 50 Watt 50 Watt 33 Watt 50 Watt
      Verpakkingsinhoud Ultra Performance Filter, Spiral Combo Brush, Side Brush, Filter cleaning tool, boundary markers. iRobot Roomba 960, Home Base laadstation, netvoeding, 1x Dual Mode Virtual Wall (2 AA-batterijen bijgesloten), 1 extra filter, 1 extra zijborstel, gebruikershandleiding en documentatie Roomba® i7 Robot Vacuum Clean Base™ Charging Station +Automatic Dirt Disposal Line Cord 2 Dirt Disposal Bags 1 Dual Mode Virtual Wall® Barrier (2 AA Batteries included) 1 Extra Filter 1 Extra Edge-Sweeping Brush iRobot Roomba 605 robotstofzuiger HomeBase laadstation met netvoeding iRobot XLife accu (reeds geïnstalleerd) Ozmo 910/ docking station/ intructie handleiding/ 4 side brushes/ standaard brush optie/ directie suctie/ reservoir/ spons filter
      Verpakkingstaal Engels Nederlands Nederlands Universeel
      Voedingstype Adapter/ lichtnet Accu Accu | Adapter/ lichtnet Accu Oplaadbare ingebouwde batterij
      Voltage 19 V 230 V 0 V 14,4 V 240 V
      Vorm Driehoek Rond Rond Rond Rond