Beste huishoudtrappen

De beste huishoudtrappen van 2021

Joost  •  Laatst bijgewerkt op 10 december 2020

Een lampje vervangen, een nieuw schilderijtje ophangen, behangen of gewoon net bij dat hoogste plankje komen in het keukenkastje: op dit soort momenten zouden de meesten onder ons er wel spontaan wat centimetertjes bij willen hebben. Helaas groeien we niet eeuwig door. Om toch tot het hoogtepunt te komen, is Popula.nl op zoek gegaan naar de beste huishoudtrap.

Voor wie net dat ene zetje nodig heeft, of tot het plafond wil reiken: we hebben diverse opties onder de loep genomen. We nemen je mee in de wereld van de huishoudtrappen!

Beste koop van 2021
Alumexx Huishoudtrap
De beste huishoudtrap voor de middelhoge klussen

Alumexx Huishoudtrap

 • Maximale werkhoogte van 3 meter
 • Antislipvoeten op de tredes
 • Handige gereedschapsbak bovenaan

Afbeelding Product Voor wie? Waar te koop?
Alumexx Huishoudtrap

Alumexx Huishoudtrap

Voor mensen die een middellange huishoudtrap zoeken die niet te veel ruimte inneemt in de kast.
Altrex Double Decker
Beste koop

Altrex Double Decker 7 treeds

De beste koop huishoudtrap voor de wat hogere klussen. Zo kom je eenvoudig bij het plafond of de brandmelder.
Eurostairs trap dubbel professioneel 2x5 treden

Eurostairs trap dubbel professioneel 2×5 treden

Voor mensen die een tweezijdige huishoudtrap zoeken
Altrex Double Decker 8 treeds - huishoudtrap

Altrex Double Decker 8 treeds – huishoudtrap

De beste koop huishoudtrap voor de wat hogere klussen. Zo kom je eenvoudig bij het plafond of de brandmelder.

Trap of ladder?

Allereerst halen we de volgende onduidelijkheid even uit de lucht voor wie het niet weet: Wat is nou het grote verschil tussen een trap en een ladder?

Een ladder bestaat uit twee zogenaamde bomen aan de zijkant met daartussen de ‘’sporten’’. Dit zijn de delen waar je op staat. Ladders zijn vaak uitgerust met iets waar ze zichzelf mee kunnen vergrendelen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan haken of beugels. Met een ladder kom je vaak op een grotere hoogte dan met een trap. Een trap heeft ook stijlen aan de zijkanten, maar heeft in plaats van de sporten, die een ladder heeft, platte treden. Een trap heeft vaak bovenaan een platform waar je op kunt staan, bij een ladder is dit niet het geval.

Waar hebben we op gelet bij het uitzoeken van de huishoudtrappen?

Om de juiste huishoudtrap niet voor iedereen dezelfde is hebben we op een aantal verschillende aspecten gelet. Deze worden hieronder toegelicht, zodat je eenvoudig de juiste keuze kunt maken.

Type trap

Afhankelijk van welke klusje je wil klaren, heb je een bepaald soort trap nodig. Om te zorgen dat je nu op de juiste weg zit op zoek naar jouw ideale trap, hebben we de meest voorkomende typen trappen en ladders even op een rijtje gezet.

Huishoudtrap

In deze review lichten we de huishoudtrap toe. De huishoudtrap zal nooit een hele zware trap zijn, hierdoor is deze dan ook vaak makkelijk te verplaatsen en op te bergen. Dit heeft als nadeel dat je er niet zo hoog mee kunt reiken als met de meeste andere ladders en trappen. Voor de meeste klusjes in en rond het huis is dit echter geen probleem.

Dubbele trap

De dubbele trap is precies zoals je je voor kan stellen: een trap aan beide kanten. Dit heeft als voordeel dat de trap vaak wat stabieler staat. Daarnaast voorkom je dat je de trap blijft verschuiven omdat je er via twee kanten op kan: zo sta je altijd in de juiste houding te werken.

Schuifladder

De naam zegt het al: een rechte, lange ladder die uit meerdere delen bestaat, welke uit elkaar te schuiven zijn. Deze ladders zijn vaak een stuk langer en worden dan ook voornamelijk buitenshuis gebruikt.

Telescoopladder

Je zou denken dat de telescoopladder en de schuifladder bijna hetzelfde zijn, maar bij de telescoopladder zijn de zogenaamde bomen inschuifbaar. Dit in tegenstelling tot de schuifladder waar vaak twee of meer helften van de ladder over elkaar heen schuiven. Voordeel hiervan is dat de ladder daardoor minder ruimte in beslag neemt bij het opbergen. Ook de telescoopladder is geschikt om te werken op grote hoogtes.

Reformladder

Voor de klussers zonder hoogtevrees: de reformladder is bedoeld om op grote hoogte te kunnen werken. Hij bestaat vaak uit meerdere delen en is tegen de muur aan te gebruiken of losstaand.

Vouwladder

de vouwladder is een alleskunner: hij is in meerdere posities te zetten en kan daardoor dienen als zowel een ladder, een vrijstaande trap of als werkplatform.

Aantal treden

Afhankelijk van hoe ver de treden van elkaar afstaan en hoe groot de trap is, zit er een aantal treden aan een trap of ladder verbonden. Een hoge trap heeft vanzelfsprekend meer treden dan een lagere trap. Het ligt er compleet aan wat het voornaamste doel wordt van de trap in het gebruik en waar je bij wil kunnen. Denk aan de brandmelder of het bovenste plankje van het keukenkastje.

Materiaal en gewicht

De meeste trappen zijn gemaakt van aluminium. Dit is een van de lichtste en doch sterkste materialen om de trap van te maken. Het is natuurlijk onwijs vervelend als je wel een fantastische trap hebt, maar dat je hem door zijn lompe gewicht amper van zijn plaats krijgt. Afhankelijk van de grootte van de huishoudtrap kun je wat betreft het gewicht denken aan 2,5 voor de lichtste trap tot 10 kilo voor de zwaarste trap.

Maximale werkhoogte en maximale stahoogte

De maximale stahoogte houdt in hoe hoog je maximaal op het trapje kan staan en wat de afstand tussen je voeten en de grond op dat moment is. De maximale werkhoogte wordt ook vaak genoemd bij de verschillende trappen. de werkhoogte is vaak gebaseerd op iemand van +- twee meter lang. Als je wat kleiner bent dan dat kun je dus het beste de maximale stahoogte nemen en daarbij je eigen lengte optellen. Dan weet je zeker of je dat plankje bereiken kan met het trapje dat je op het oog hebt!

Anti-slip

Op de meeste trappen zit tegenwoordig op elke trede wel een randje anti-slip: niemand wil op maandagmorgen moeten vertellen waarom zijn of haar pols gebroken is in het weekend…toch niet door het huishoudtrapje?

Opberglengte

De opberglengte houdt in hoe lang de trap nog is nadat je hem hebt ingeklapt of ingeschoven, indien dit mogelijk is. Het kan een heleboel ruimte besparen wanneer je je trap tot een zo klein mogelijk formaat kunt krijgen bij het opbergen.

Nu we weten waar we op moeten letten, heeft Popula voor ieder wat wils een huishoudtrap gezocht die jouw klus wel aankan!

 • Maximale werkhoogte van 3 meter
 • Antislipvoeten op de tredes
 • Handige gereedschapsbak bovenaan
 • Bereikt niet de hoogste plekken
https://www.popula.nl/wp-content/uploads/2019/08/Alumexx-Huishoudtrap-.jpg

Wil je een niet al te hoge, maar niet al te lage trap? Even een gordijntje ophangen, of even de ramen lappen? En dan ook niet zo’n onwijs zware trap waar je amper mee kunt slepen? De trap van Alumexx is dan jouw ideale model! Deze trap met 5 treden heeft de perfecte hoogte en gewicht (slechts 4,3 kilo) om te doen wat je wil. Niet te laag en ook niet te hoog. 

Bovenaan de trap zit een soort gereedschapsbakje, wat heel handig is. Zo blijf je niet tientallen keren de trap op en afgaan, maar kan je bovenaan je spullen veilig neerleggen. Tevens is deze trap de beste keuze op Coolblue!

Aantal treden 5
Gewicht 4,3 kg
Maximale stahoogte 1 meter
Anti-slip Ja
Opberglengte 1,71 meter
Belastbaarheid Tot 150 kg
  Uiterlijk 23 september in huis via bol voor €59
  • Maximale werkhoogte van 2,6 meter
  • Weegt slechts 9 kilogram
  • Eenvoudig te verplaatsen
  • Staat erg stevig
  • Geschikt tot 150 kg
  • 5 jaar fabrieksgarantie
  • Neemt extra ruimte in bij het opruimen
  Beste koop
  https://www.popula.nl/wp-content/uploads/2019/08/Altrex-Double-Decker.jpg

  Een hele hoge klus: een hoog plafond, een hoge lamp, brandmelder, noem maar op!  Deze trap is er voor je! Dit is namelijk één van de hoogste huishoudtrappen die wij hebben kunnen vinden! De trap van Altrex is zo’n hoogwerker, maar heeft ook wat broertjes en zusjes met minder dan 8 treden. De Altrex huishoudtrap is ook verkrijgbaar in 2, 3, 4, 5, 6 en 7 treden. Met een maximale werkhoogte van bijna vier meter is bijna elk klusje bereikbaar! Hij is makkelijk te verplaatsen door zijn relatief lichte gewicht.

  Aantal treden 8
  Gewicht 9,5 kg
  Maximale stahoogte 1,7 meter
  Anti-slip Ja
  Opberglengte 2,55 meter
  Belastbaarheid Tot 150kg
   • Redelijk licht in gewicht (10,5 kilo)
   • Gemaakt van aluminium
   • Met vuilafstotende coating
   • Wordt geleverd met beugel voor extra stabiliteit
   • Dubbel oploopbaar
   • Met antislipdoppen
   • Veilig inklapmechanisme
   • Voor particulier en professioneel gebruik
   • Inklaphoogte is 1,40 m
   Eurostairs trap dubbel professioneel 2×5 treden

   Deze dubbele trap van Eurostairs heeft vijf treden waardoor deze geschikt is voor lagere klusjes. Bijvoorbeeld het bevestigen van een schilderij aan de muur of het leeghalen van een kast. De trap is geschikt voor zowel professioneel als particulier gebruik.

   De trap is redelijk licht in gewicht (10,5 kilo) en is gemaakt van hoogwaardig aluminium. Bovendien is de Eurostairs trap voorzien van een vuilafstotende coating. Zo kun je de trap makkelijk schoon maken en gaat deze langer mee.

   Verder is de trap voorzien van antislipdoppen onder de poten en kun je de trap makkelijk en veilig inklappen door het speciale inklapmechanisme. De Eurostairs trap wordt geleverd met een beugel zodat de trap stevig staat. De hoogte van het platform is ongeveer 1,25 meter. De hoogte van de trap wanneer deze ingeklapt is, is ongeveer 1,40 meter.

    • Maximale werkhoogte van 3,7m
    • Licht in gewicht
    • Met SmartBox als opbergplek en extra werkvlak
    • Met extra haak om een emmer op te hangen
    • Twee grotere stavlakken
    • Makkelijk in- en uit te klappen
    • Met anti-slip coating
    • Je kan de trap maar vanaf 1 kant op
    Altrex Double Decker 8 treeds – huishoudtrap

    De ladder van Altrex zorgt ervoor dat je wel gemakkelijk die rookmelder kunt vervangen, of eindelijk eens die hoge ramen kan schoonmaken. De maximale werkhoogte van deze trap is 3.7 meter, dus nu kun je overal bij. De ladder zelf weegt 9 kilo en is daardoor prima te verplaatsen en te verschuiven. De 8 dubbele treden zorgen er voor dat je stevig op de ladder staat.

    Verder heeft de Altrex double decker trap een handige SmartBox waar je schroeven en spijkers kan opbergen. Deze kun je ook openklappen voor een extra werkvlak. Ook is deze box voorzien van een stevige haak waar je bijvoorbeeld een emmer aan kan hangen.

    De Altrex Double Decker is geschikt voor professioneel en particulier gebruikt. De treden van de trap zijn voorzien van anti-slip coating, hierdoor kun je zelfs in natte omstandigheden veilig de trap op en af.

     


     Reacties

     Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

     Geef een reactie:

     Bij Popula staan we altijd open voor vragen en feedback. Je hart luchten mag natuurlijk ook. Dit kan je doen door een reactie achter te laten of contact op te nemen via het contact formulier op onze contact pagina.

     Specificatie Alumexx Huishoudtrap Altrex Double Decker 7 treeds Eurostairs trap dubbel professioneel 2x5 treden Altrex Double Decker 8 treeds - huishoudtrap
     Gewicht 4,3 kg 8,2 kg
     Keurmerk N-EN 2484 – EN 131 • EN 131 • TUV Nederland • Warenwet
     Materiaal Aluminium Aluminium
     Product breedte 48 cm 57 cm
     Product hoogte 162 cm 230 cm
     Product lengte 92 cm 235 cm
     Verpakkingsinhoud Alumexx huishoudtrap - 5 treden Gereedschapsbakje Handleiding 1