Beste huishoudtrappen

De beste huishoudtrappen van 2023

Joost  •  Laatst bijgewerkt op 2 oktober 2022

Een lampje vervangen, een nieuw schilderijtje ophangen, behangen of gewoon net bij dat hoogste plankje komen in het keukenkastje: op dit soort momenten zouden de meesten onder ons er wel spontaan wat centimetertjes bij willen hebben. Helaas groeien we niet eeuwig door. Om toch tot het hoogtepunt te komen, is Popula.nl op zoek gegaan naar de beste huishoudtrap.

Voor wie net dat ene zetje nodig heeft, of tot het plafond wil reiken: we hebben diverse opties onder de loep genomen. We nemen je mee in de wereld van de huishoudtrappen!

Beste koop van 2024
Alumexx Huishoudtrap
De beste huishoudtrap voor de middelhoge klussen

Alumexx Huishoudtrap

 • Maximale werkhoogte van 3 meter
 • Antislipvoeten op de tredes
 • Handige gereedschapsbak bovenaan

Afbeelding Product Voor wie? Waar te koop?
Alumexx Huishoudtrap

Alumexx Huishoudtrap

Voor mensen die een middellange huishoudtrap zoeken die niet te veel ruimte inneemt in de kast.
Nihil huishoudtrap - 5 treden

Nihil huishoudtrap – 5 treden

Beste koop huishoudtrap voor in en om het huis
Eurostairs Trap dubbel professioneel 2x5

Eurostairs Trap dubbel professioneel 2×5

Beste kleine huishoudtrap met twee kanten voor lagere klussen, zoals het wassen van de ramen
Altrex Taurus 8 treeds

Altrex Taurus 8 treeds

De beste koop huishoudtrap voor de wat hogere klussen. Zo kom je eenvoudig bij het plafond of de brandmelder.

Trap of ladder?

Allereerst halen we de volgende onduidelijkheid even uit de lucht voor wie het niet weet: Wat is nou het grote verschil tussen een trap en een ladder?

Een ladder bestaat uit twee zogenaamde bomen aan de zijkant met daartussen de ‘’sporten’’. Dit zijn de delen waar je op staat. Ladders zijn vaak uitgerust met iets waar ze zichzelf mee kunnen vergrendelen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan haken of beugels. Met een ladder kom je vaak op een grotere hoogte dan met een trap. Een trap heeft ook stijlen aan de zijkanten, maar heeft in plaats van de sporten, die een ladder heeft, platte treden. Een trap heeft vaak bovenaan een platform waar je op kunt staan, bij een ladder is dit niet het geval.

Waar hebben we op gelet bij het uitzoeken van de huishoudtrappen?

Om de juiste huishoudtrap niet voor iedereen dezelfde is hebben we op een aantal verschillende aspecten gelet. Deze worden hieronder toegelicht, zodat je eenvoudig de juiste keuze kunt maken.

Type trap

Afhankelijk van welke klusje je wil klaren, heb je een bepaald soort trap nodig. Om te zorgen dat je nu op de juiste weg zit op zoek naar jouw ideale trap, hebben we de meest voorkomende typen trappen en ladders even op een rijtje gezet.

Huishoudtrap

In deze review lichten we de huishoudtrap toe. De huishoudtrap zal nooit een hele zware trap zijn, hierdoor is deze dan ook vaak makkelijk te verplaatsen en op te bergen. Dit heeft als nadeel dat je er niet zo hoog mee kunt reiken als met de meeste andere ladders en trappen. Voor de meeste klusjes in en rond het huis is dit echter geen probleem.

Dubbele trap

De dubbele trap is precies zoals je je voor kan stellen: een trap aan beide kanten. Dit heeft als voordeel dat de trap vaak wat stabieler staat. Daarnaast voorkom je dat je de trap blijft verschuiven omdat je er via twee kanten op kan: zo sta je altijd in de juiste houding te werken.

Schuifladder

De naam zegt het al: een rechte, lange ladder die uit meerdere delen bestaat, welke uit elkaar te schuiven zijn. Deze ladders zijn vaak een stuk langer en worden dan ook voornamelijk buitenshuis gebruikt.

Telescoopladder

Je zou denken dat de telescoopladder en de schuifladder bijna hetzelfde zijn, maar bij de telescoopladder zijn de zogenaamde bomen inschuifbaar. Dit in tegenstelling tot de schuifladder waar vaak twee of meer helften van de ladder over elkaar heen schuiven. Voordeel hiervan is dat de ladder daardoor minder ruimte in beslag neemt bij het opbergen. Ook de telescoopladder is geschikt om te werken op grote hoogtes.

Reformladder

Voor de klussers zonder hoogtevrees: de reformladder is bedoeld om op grote hoogte te kunnen werken. Hij bestaat vaak uit meerdere delen en is tegen de muur aan te gebruiken of losstaand.

Vouwladder

de vouwladder is een alleskunner: hij is in meerdere posities te zetten en kan daardoor dienen als zowel een ladder, een vrijstaande trap of als werkplatform.

Aantal treden

Afhankelijk van hoe ver de treden van elkaar afstaan en hoe groot de trap is, zit er een aantal treden aan een trap of ladder verbonden. Een hoge trap heeft vanzelfsprekend meer treden dan een lagere trap. Het ligt er compleet aan wat het voornaamste doel wordt van de trap in het gebruik en waar je bij wil kunnen. Denk aan de brandmelder of het bovenste plankje van het keukenkastje.

Materiaal en gewicht

De meeste trappen zijn gemaakt van aluminium. Dit is een van de lichtste en doch sterkste materialen om de trap van te maken. Het is natuurlijk onwijs vervelend als je wel een fantastische trap hebt, maar dat je hem door zijn lompe gewicht amper van zijn plaats krijgt. Afhankelijk van de grootte van de huishoudtrap kun je wat betreft het gewicht denken aan 2,5 voor de lichtste trap tot 10 kilo voor de zwaarste trap.

Maximale werkhoogte en maximale stahoogte

De maximale stahoogte houdt in hoe hoog je maximaal op het trapje kan staan en wat de afstand tussen je voeten en de grond op dat moment is. De maximale werkhoogte wordt ook vaak genoemd bij de verschillende trappen. de werkhoogte is vaak gebaseerd op iemand van +- twee meter lang. Als je wat kleiner bent dan dat kun je dus het beste de maximale stahoogte nemen en daarbij je eigen lengte optellen. Dan weet je zeker of je dat plankje bereiken kan met het trapje dat je op het oog hebt!

Anti-slip

Op de meeste trappen zit tegenwoordig op elke trede wel een randje anti-slip: niemand wil op maandagmorgen moeten vertellen waarom zijn of haar pols gebroken is in het weekend…toch niet door het huishoudtrapje?

Opberglengte

De opberglengte houdt in hoe lang de trap nog is nadat je hem hebt ingeklapt of ingeschoven, indien dit mogelijk is. Het kan een heleboel ruimte besparen wanneer je je trap tot een zo klein mogelijk formaat kunt krijgen bij het opbergen.

Nu we weten waar we op moeten letten, heeft Popula voor ieder wat wils een huishoudtrap gezocht die jouw klus wel aankan!

 • Maximale werkhoogte van 3 meter
 • Antislipvoeten op de tredes
 • Handige gereedschapsbak bovenaan
 • Bereikt niet de hoogste plekken
https://www.popula.nl/wp-content/uploads/2019/08/Alumexx-Huishoudtrap-.jpg

Wil je een niet al te hoge, maar niet al te lage trap? Even een gordijntje ophangen, of even de ramen lappen? En dan ook niet zo’n onwijs zware trap waar je amper mee kunt slepen? De trap van Alumexx is dan jouw ideale model! Deze trap met 5 treden heeft de perfecte hoogte en gewicht (slechts 4,3 kilo) om te doen wat je wil. Niet te laag en ook niet te hoog. 

Bovenaan de trap zit een soort gereedschapsbakje, wat heel handig is. Zo blijf je niet tientallen keren de trap op en afgaan, maar kan je bovenaan je spullen veilig neerleggen. Tevens is deze trap de beste keuze op Coolblue!

Aantal treden 5
Gewicht 4,3 kg
Maximale stahoogte 1 meter
Anti-slip Ja
Opberglengte 1,71 meter
Belastbaarheid Tot 150 kg
  Uiterlijk 18 april in huis via bol voor €84.29
  • Voor de dagelijkse klusjes
  • Makkelijk opklapbaar
  • Licht in gewicht (4,3 kilo)
  • 5 treden
  • Extra breed platform
  • Werkhoogte van 270cm
  • Antislip poten
  • Maximaal draagvermogen van 150 kilo
  • Maar één platform om spullen op te zetten
  Nihil huishoudtrap – 5 treden

  De huishoudtrap van Nihil is ideaal voor de dagelijkse klusjes in en rondom het huis. Of je nou een schilderij wilt ophangen of de ramen wilt lappen, met deze trap kom je overal bij.

  Doordat de Nihil huishoudtrap licht in gewicht is kun je deze makkelijk pakken, opbergen en verslepen. De trap is voorzien van 5 treden met een extra breed bovenste platform. Zo kun je zware dingen zoals een verfblik of een emmer met water hier neerzetten zonder dat je bang hoeft te zijn dat deze omvalt.

  Met een maximale werkhoogte van 270 centimeter kun je zelfs op het bovenste kastje schoonmaken. Verder is de Nihil huishoudtrap voorzien van antislip poten. Op deze manier staat de trap stevig op bijna elke ondergrond. Na afloop kan de trap makkelijk worden ingeklapt en worden opgeborgen.

   • Redelijk licht in gewicht (10,5 kilo)
   • Gemaakt van aluminium
   • Met vuilafstotende coating
   • Wordt geleverd met beugel voor extra stabiliteit
   • Dubbel oploopbaar
   • Met antislipdoppen
   • Veilig inklapmechanisme
   • Voor particulier en professioneel gebruik
   • Inklaphoogte is 1,40 m
   Eurostairs Trap dubbel professioneel 2×5

   Deze dubbele trap van Eurostairs heeft vijf treden waardoor deze geschikt is voor lagere klusjes. Bijvoorbeeld het bevestigen van een schilderij aan de muur of het leeghalen van een kast. De trap is geschikt voor zowel professioneel als particulier gebruik.

   De trap is redelijk licht in gewicht (10,5 kilo) en is gemaakt van hoogwaardig aluminium. Bovendien is de Eurostairs trap voorzien van een vuilafstotende coating. Zo kun je de trap makkelijk schoon maken en gaat deze langer mee.

   Verder is de trap voorzien van antislipdoppen onder de poten en kun je de trap makkelijk en veilig inklappen door het speciale inklapmechanisme. De Eurostairs trap wordt geleverd met een beugel zodat de trap stevig staat. De hoogte van het platform is ongeveer 1,25 meter. De hoogte van de trap wanneer deze ingeklapt is, is ongeveer 1,40 meter.

    Op voorraad. Voor 15:00 uur besteld, morgen in huis via bol voor €236
    • Maximale werkhoogte van 4,8m
    • Met SmartBox als opbergplek en extra werkvlak
    • Met extra haak om een emmer op te hangen
    • Twee grotere stavlakken
    • Makkelijk in- en uit te klappen
    • Met anti-slip coating
    • Je kan de trap maar vanaf 1 kant op
    Altrex Taurus 8 treeds

    De ladder van Altrex zorgt ervoor dat je wel gemakkelijk die rookmelder kunt vervangen, of eindelijk eens die hoge ramen kan schoonmaken. De maximale werkhoogte van deze trap is 4.80 meter, dus nu kun je overal bij.

    De ladder zelf weegt 20.3 kilo en is daardoor nog prima te verplaatsen en te verschuiven. Verder zorgen de dubbele kokerprofiele, extra grote fouten en de 8 dubbele treden er voor dat je stevig op de ladder staat. De Altrex Taurus is tot 150 kilo belastbaar.

    Verder heeft de Altrex double decker trap een handige SmartBox waar je schroeven en spijkers kan opbergen. Deze kun je ook openklappen voor een extra werkvlak. Ook is deze box voorzien van een stevige haak waar je bijvoorbeeld een emmer aan kan hangen.

    De Altrex Double Decker is geschikt voor professioneel en particulier gebruikt. De treden van de trap zijn voorzien van anti-slip coating, hierdoor kun je zelfs in natte omstandigheden veilig de trap op en af.

     

     Uiterlijk 18 april in huis via bol voor €542

     Hoe hoog moet een huishoudtrap zijn?

     Het is belangrijk dat je met een huishoudtrap het plafond kan aanraken en tenminste bij de dakgoot kunt. Dit komt neer op een huishoudtrap van minimaal 2.60 meter. Wanneer je de trap vooral gaat gebruiken om je te helpen bij de keukenkastjes te komen heb je natuurlijk een veel lagere huishoudtrap nodig

     Wat is een goede trap voor de keuken?

     In de keuken heb je maar een klein trapje nodig om ervoor te zorgen dat je bij de keukenkastjes kunt. Kijk dus naar een compacte trap met ongeveer twee treden.

     Hoeveel gewicht kan een huishoudtrap dragen?

     Een gemiddelde huishoudtrap kan ongeveer tussen de 120 en 150 kilo dragen. Dit is dus meer dan een gemiddeld persoon. Zo kun je veilig zwaardere voorwerpen, zoals een groot verfblik of een lamp ophangen met behulp van een huishoudtrap.

     Hoe gebruik je een huishoudtrap?

     Allereerst is het belangrijk dat de trap stevig op een vlakke ondergrond staat en dat de maximale belasting van de trap niet wordt overschreden. Blijf altijd met beide voeten op de trap staan en houdt ook met één hand de trap vast.

     Wat zijn de beste merken?

     De meest betrouwbare merken voor huishoudtrappen zijn onder andere Alumexx, Nihil, Eurostairs, ASC, Excelsior, Bigone, en Altrex.


     Reacties

     Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

     Geef een reactie:

     Bij Popula staan we altijd open voor vragen en feedback. Je hart luchten mag natuurlijk ook. Dit kan je doen door een reactie achter te laten of contact op te nemen via het contact formulier op onze contact pagina.