Beste reisbedjes

Camping bedje: de beste reisbedjes voor je baby in 2023

Maikel  •  Laatst bijgewerkt op 8 januari 2022

Wanneer je op vakantie gaat of bij iemand gaat logeren samen met je baby is het soms lastig om een goed bed te vinden. Een campingbedje, ook vaak een reisbedje genoemd, geeft je baby een veilige slaapplek voor onderweg. Het is lichter dan een ledikant en komt vaak in een handige draagtas.

Een campingbedje is echt ideaal voor op reis en met deze koopgids helpen we je met het maken van de juiste keuze. Het aanbod is groot, hieronder eerst onze aanbevelingen gevolgd door ons advies.

Beste koop van 2024
Safety 1st Soft Dreams Camping Bed
Het beste lichtgewicht reisbedje

Safety 1st Soft Dreams Camping Bed

 • Comfortabel voor kinderen en geschikt vanaf de geboorte
 • Inklapbaar en zeer licht in gewicht
 • Gaas aan de zijde voor ventilatie en zicht
 • Hoeken zijn versterkt en heeft een extra stevige bodem

Afbeelding Product Voor wie? Waar te koop?
Safety 1st Soft Dreams Camping Bed

Safety 1st Soft Dreams Camping Bed

Dit handige reisbedje is geschikt voor nieuwgeborenen en is dankzij het lichtere gewicht ook geschikt om te kamperen.
Titaniumbaby - Inklapbare Box 100 X 100

Titaniumbaby Inklapbare Babybox

Onze favoriet keuze voor onregelmatig gebruik. Daarnaast is de TitaniumBaby op te vouwen en op te bergen. Hierdoor is deze box ook perfect als reisbox.
Deryan Peuter luxe campingbedje

Deryan Peuter Luxe Campingbedje

Onze favoriete keuze reisbedje voor iedereen die geregeld op de camping komt of gaat kamperen. Beschermt tegen muggen en andere insecten.

Wat is een campingbedje?

Een campingbedje is een speciaal reisbedje voor baby’s en kleine kinderen wat je voor korte tijd gebruikt. Meestal wanneer je op reis bent. Deze bedden zijn absoluut geen vervanging van een normaal bed, vandaar dat je ze maar voor korte tijd kan gebruiken.

Wat is het voordeel van een campingbedje?

Wanneer je een campingbedje aanschaft zitten er vooral veel voordelen aan. Je kan, wanneer je op reis of visite gaat, je baby in een veilig goed bed laten slapen. Je kan een ledikant heen en weer slepen, maar dat kost veel tijd en moeite.

Een campingbedje is eigenlijk een opvouwbaar ledikant. Je kan deze dus makkelijk in- en uit elkaar vouwen. Binnen een paar minuten kan je baby slapen. Daarnaast kan je een campingbedje gebruiken als box. Vergelijkbaar met goede campingstoeltjes: makkelijk mee te nemen zonder veel ruimte in te nemen.

Is een campingbedje wel veilig in gebruik?

Een campingbedje is veiliger dan de baby in een bed voor volwassenen laten slapen. Wanneer je bij iemand op bezoek gaat kan je je baby makkelijk laten slapen in de kinderwagen. Maar hier zal hij/zij na een paar maanden uitgroeien. Je kan de baby ook in een ‘’grote mensen bed’’ laten slapen maar dit is veel minder veilig dan een campingbedje.

Het enige nadeel is dat de matrasjes van de reisbedjes vaak los zitten. Verder worden alle bedjes getest door de Consumentenbond. Volgens de Consumentenbond is gebruiksgemak, levensduur, stabiliteit en veiligheid het belangrijkste bij het kiezen van een goed campingbedje voor je kindje, net als bij een veilige babybox.

De bedjes van de reisbedjes voelen vaak ook hard aan. Dit is niet zo erg als het gebruik van deze bedjes maar van korte duur is. Er kan een zachter matras worden aangeschaft maar dit kan gevaarlijk zijn omdat baby’s hier te ver in kunnen wegzakken.

Verder is het belangrijk dat je zorgt dat er geen losse strips aan de binnenkant van het bedje zitten. Je baby zou hierin verstrikt kunnen raken. Verder zijn ritssluitingen aan de binnenkant af te raden. Deze mogen er niet zitten volgens de veiligheidseisen.

Waar let je op bij de aanschaf van een campingbedje?

Een belangrijk aspect om op te letten is het opzetgemak en het inpak gemak. Een reisbedje wil je snel neer kunnen zetten en in kunnen pakken. Je wilt niet een hele tijd bezig zijn om een bedje op te zetten wat je de volgende ochtend weer in kan pakken.

Pootjes: verder kan je er op letten of een bedje pootjes heeft. Zo staat het bedje van je baby iets hoger. Hierdoor is het bedje minder dicht bij de grond en wordt het dus minder koud (of leg een veilige babykruik bij je baby). Het kan soms ook handig zijn als deze pootjes ook wieltjes hebben. Zo kan je het bedje makkelijk verschuiven.

Bodemverhoger: ook zijn er extra accessoires verkrijgbaar bij de campingbedjes. Zoals een bodemverhoger. Een bodemverhoger zorgt ervoor dat je baby nog iets hoger ligt. Een voordeel is dat je door een bodemverhoger minder diep hoeft te bukken. Je kan dus makkelijk bij je baby. Een nadeel is dat je deze alleen kunt gebruiken totdat je baby kan zitten en zichzelf omhoog gaat trekken. Een oudere baby zou zo uit het bedje kunnen klimmen.

Klamboe: daarnaast is een klamboe een goede accessoire wanneer je op vakantie gaat naar het buitenland of op een camping staat. Een klamboe beschermt je baby tegen insectenbeten en steken.

Ook zijn er heuse aankleedplateaus te koop die je op de rand van het baby campingbedje kan neerleggen. Zo kan je super makkelijk even de luier van je baby verschonen. Verder kan je er spullen op kwijt die je bijvoorbeeld niet op de grond wilt laten liggen.

Grootte van het bedje: deze variëren nog wel eens in grootte. De meeste bedjes zijn ongeveer 65 centimeter breed en in lengte variëren ze van 90 tot 130 centimeter.  Over het algemeen kunnen de reisbedjes een gewicht aan van 15 kilo. Dit staat ongeveer gelijk aan een kind van 3 jaar. Kinderen van 3 zijn ongeveer een meter lang.

Welke soorten campingbedjes zijn er?

De makkelijkste bedjes die er op dit moment te koop zijn, zijn de pop-up bedjes. Deze werken net als de pop-up tenten. Je haalt de verpakking van het bedje en ze openen zichzelf. Deze bedjes zijn meestal meteen klaar voor gebruik doordat ze het matras ook zelf opblazen.

Verder heb je ook paraplu bedjes. Deze zijn ook eenvoudig op te zetten en werken net als een paraplu. Je klapt het bedje open en je klikt het frame vast in de vergrendeling. De stof zit al op zijn plek. Je hoeft alleen nog het matras en beddengoed in het bedje te leggen en het is klaar voor gebruik.

Ook zijn er tentjes verkrijgbaar. Deze zet je binnen 2 seconde op en breek je ook binnen 8 seconde af. Deze tentjes maken gebruik van het ‘’pop-up’’ systeem. Verder zit er vaak een zelf opblaasbaar matras ingebouwd. Het nadeel is echter dat deze een minder stabiele ondergrond hebben dan een reisbedje.

Hoe gebruik je een campingbedje?

Hieronder volgen een aantal tips waardoor je nog langer gebruik kan blijven maken van het reisbedje.

 • Gebruik het reisbedje niet als permanente slaapplek maar als incidentele slaapplek. Het bedje is niet stevig en comfortabel genoeg voor je baby om er elke dag op te slapen. Als reisbedje of logeerbedje is het prima.
 • Plaats het bedje niet bij een raam of verwarming. Hierdoor kan je baby het te warm of te koud krijgen. Daarnaast kan het materiaal hierdoor krimpen of uitzetten. Hierdoor wordt het bed minder stevig.
 • Check de vergrendeling van het bed elke keer voordat je baby gaat slapen. Het kan natuurlijk gebeuren dat de scharnieren van het bedje niet goed vergrendelt zijn. Dit kan je controleren door een duwtje aan het bed te geven.
 • Voorkom roest en schimmel. Dit doe je door het bedje op te bergen in een droge ruimte. Daarnaast kan je het bedje het beste schoonmaken na gebruik en goed afdrogen.

Top 3 beste campingbedjes

Het grote aanbod maken we graag wat overzichtelijker. Hieronder onze vergelijking van de drie best scorende campingbedjes om je kindje een veilig en comfortabele nachtrust te geven op reis.

 • Comfortabel voor kinderen en geschikt vanaf de geboorte
 • Inklapbaar en zeer licht in gewicht
 • Gaas aan de zijde voor ventilatie en zicht
 • Hoeken zijn versterkt en heeft een extra stevige bodem
 • Een wat harder matras en bodem is niet verstelbaar in hoogte
Safety 1st Soft Dreams Camping Bed

De Soft Dreams camping bed van Safety 1st is een ideaal reisbedje. Het is bruikbaar vanaf de geboorte totdat je kindje ongeveer 15 kilo weegt. Je zet het bedje zo op en ruimt het ook snel weer op.

Specificaties
Gewicht : 8,7 kilo
Afmetingen : 77 x 72 x 123 cm
Garantie : 2 jaar

Het camping bed heeft vier versterkte hoeken voor extra veiligheid. Je kan het bed dus overal uitklappen. Door de stevige hoeken kan er niks gebeuren. Daarnaast is er een extra stevige bodem aangebracht om meer stabiliteit aan te brengen. Hierdoor zakt het bedje niet in wanneer het kindje beweegt in zijn/haar slaap.

Verder komt het campingbedje van Safety 1st met een handige draagtas. Zo kan je het bedje makkelijk vervoeren. Ook is het bedje licht in gewicht waardoor het dragen van de tas geen zware last wordt. 

Bijgevoegd is een handleiding over het in- en uit elkaar klappen van het bedje. Met de instructie bij de hand is het in- en uitklappen erg makkelijk. Het bedje heeft aan de lange zijden gaas. Hierdoor is je kindje altijd goed zichtbaar. En geeft het een goede ventilatie tijdens het slapen. 

Een nadeel is dat het bedje wat mee wordt geleverd niet goed wordt ontvangen. Veel ouders kiezen ervoor om een ander matras aan te schaffen. 

Conclusie: Het reisbed van Safety 1st is ideaal wanneer je bijvoorbeeld naar de camping gaat. Door de stevige hoeken en de stabiele bodem kan je het bedje overal neerzetten. Het bedje wordt geleverd in een tas waardoor het vervoeren ook makkelijk wordt en je het bedje makkelijk achterin de auto kwijt kan.

  • Makkelijk op te zetten en erg handig voor op reis of visite
  • Met verhoogde bodem en de gehele box is in hoogte verstelbaar
  • Een bodem die stevig genoeg is voor twee kinderen tot maximaal 15 kilo
  • Met handige draagtas draagtas
  • Wel wat zwaarder door het gewicht van 11 kilo
  • Zonder opbergruimte en matras
  https://www.popula.nl/wp-content/uploads/2020/02/Titaniumbaby-Inklapbare-Box-100-X-100.png

  De inklapbare box van Titaniumbaby is ideaal voor op reis, visite en dergelijke. De box is in een paar minuten op te zetten en in evenveel tijd weer op te klappen. Handig als je eventjes je baby wilt neerzetten.

  Specificaties

  Gewicht 11 kilo
  Afmetingen 100 x 78 x 100 cm
  Garantie 1 jaar

  Deze inklapbare box is uitgevoerd met een verhoogde bodem. Zo ligt je baby net wat hoger en kan je hem/haar makkelijk uit te box halen. Je hoeft hiervoor minder diep te buigen. Geadviseerd wordt om de verhoging uit te box te halen wanneer de baby de leeftijd bereikt van ongeveer zes maanden. Rond deze leeftijd kan de baby zit gaan optrekken aan de zijkanten. Zo kan de baby misschien uit de box klimmen. 

  Verder wordt deze box geleverd met handige draagtas. Zo kan je de box makkelijk vervoeren. De box weegt ongeveer 11 kilo maar door de tas is het nog steeds makkelijk te vervoeren. 

  Daarnaast is deze box ook ideaal wanneer je alleen incidenteel de box gebruikt. Zo hoef je geen volledig box aan te schaffen maar klap je de box van Titaniumbaby uit wanneer je wilt. De box is makkelijk weer in te klappen en op te bergen. 

  Conclusie: De inklapbare box van Titaniumbaby is ideaal voor op vakantie, uit logeren, op visite of voor incidenteel gebruik thuis. De box is namelijk makkelijk en snel uit te klappen en staat stevig. Bovendien komt de box met een handige draagtas waardoor het vervoeren ook een stuk makkelijk wordt.

   Op voorraad. Voor 23:00 uur besteld, morgen in huis via bol voor €63
   • Licht in gewicht en gemakkelijk mee te nemen
   • Houdt insecten weg en zorgt voor 50% UV bescherming
   • Makkelijker dan een campingbedje
   • Met draagtas en zelfopblazend matras
   • Supersnel: binnen 2 seconden opgezet en binnen 8 seconde afgebouwd
   • Duurzaam, brandvertragend materiaal voor extra veiligheid
   • Geen verstelbare bodem en slechts 1 ingang
   • Bruikbaar t/m 2,5 jaar
   • Alleen om in te slapen en minder stabiele ondergrond dan campingbed
   https://www.popula.nl/wp-content/uploads/2020/02/Deryan-Peuter-luxe-campingbedje.png

   Het DERYAN Baby Luxe reisbedje is een compact pop-up reisbedje/-tentje en is de ideale oplossing en vervanging voor het zware campingbedje. Dit reisbedje is licht, compact en flexibel.

   Het reisbedje van Deryan is handig voor op vakantie, het strand maar ook voor bij familie. Het bedje is niet alleen comfortabel maar ook erg functioneel. Het bedje beschermt je kindje tegen muggen en andere insecten. Doordat het een klein tentje is kunnen insecten en ander ongedierte niet in de buurt komen. 

   Daarnaast geeft het tentje ook bescherming tegen de zon, tot wel 50% UV. Zo kan je kindje minder snel verbranden. Ook is het tentje makkelijk schoon te maken door het materiaal. Met een doekje veeg je zo eventuele viezigheden er van af. Het bedje is al erg licht van zichzelf maar komt ook nog in een draagtas. Zo kan je het tentje helemaal makkelijk meenemen. Ook kan je het tentje in je koffer doen. Door de flexibiliteit blijft de tent gewoon heel.

   Het reisbedje is binnen 2 seconden uitgeklapt en klaar voor gebruik. Ook het inklappen gebeurt razendsnel. Binnen 8 seconde is de tent ingeklapt en kun je het in de draagtas schuiven.

   Gewicht 3,1 kilo
   Afmetingen 84 x 62 x 136 cm
   Garantie 1 jaar
    Op voorraad. Voor 23:59 besteld, morgen in huis via bol voor €100.11

    Reacties

    Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

    Geef een reactie:

    Bij Popula staan we altijd open voor vragen en feedback. Je hart luchten mag natuurlijk ook. Dit kan je doen door een reactie achter te laten of contact op te nemen via het contact formulier op onze contact pagina.