De beste babyboxen van 2023

Joost  •  Laatst bijgewerkt op 26 september 2022

Wanneer je op zoek gaat naar babyspullen is het best lastig om een keuze te maken. Er zijn namelijk veel verschillende spullen op de markt. Welke spullen moet je wel aanschaffen en welke zijn minder belangrijk? De babybox is één van deze spullen. Veel ouders vinden de babybox een echte must-have, terwijl andere ouders het nooit aanschaffen. Na het lezen van dit artikel weet jij precies tot welke je behoort.

Beste koop van 2024
Grondbox, kruipbox, speelbox, playpen, baby, peuter en kind afscherming - Frog
De beste koop babybox grondbox

Frog Grondbox

 • Makkelijk in gebruik
 • Kan kinder geklauter aan
 • Leuk design
 • Makkelijk schoon te maken
 • Geschikt van 0-6 jaar
 • Bestaat uit 14 stuks
 • Inclusief deur
 • Met geïntegreerd speelgoed

Afbeelding Product Voor wie? Waar te koop?
Grondbox, kruipbox, speelbox, playpen, baby, peuter en kind afscherming - Frog
Beste koop

Frog Grondbox

Voor mensen die een grondbox voor hun baby zoeken
Childhome - Box - Park 94 BEUK WIT

Childhome Box

Voor mensen die verstel- en verrijdbare babybox zoeken
Titaniumbaby - Inklapbare Box 100 X 100

Titaniumbaby Inklapbare Babybox

Onze favoriet keuze voor onregelmatig gebruik. Daarnaast is de TitaniumBaby op te vouwen en op te bergen. Hierdoor is deze box ook perfect als reisbox.

Wat is een babybox?

Een babybox is een plekje voor baby’s om rustig in te liggen en in te spelen. Zo heb je je handen vrij. Een babybox moet je niet verwarren met een baby bed. Ze zijn namelijk erg verschillend en hebben beide een andere functie. Een babybed is meer voor in de slaapkamer waar de baby veilig de nacht door kan brengen. Een babybox staat vaker in de woonkamer en is meer bedoeld voor spelen en soms slapen. Een babybox is dan ook voor iets oudere baby’s.  

In de babybox kan een baby zich goed bewegen en zich daarbij ook ontwikkelen. Zo kunnen ze goed omrollen en op hun buik liggen. Het is een veilige omgeving om de eerste bewegingen te oefenen.

Is een babybox noodzakelijk?

Een babybox is niet noodzakelijk, maar vaak wel handig. Je kan baby’s hier rustig in laten spelen en eventueel slapen, terwijl je met iets anders bezig bent. Sommige ouders schaffen de babybox meteen aan, andere wachten totdat de baby wat ouder is en weer andere ouders schaffen de babybox nooit aan.
Over het algemeen zijn mensen wel van mening dat de babybox fijn is om te hebben. Met de babybox maak je een plekje voor de baby waar hij/zij lekker kan spelen zonder gevaar. Denk hierbij aan loslopende huisdieren, broertjes of zusjes. Daarnaast is het vaak ook een goed rustpunt voor de baby. Ze worden minder geprikkeld door alles wat er om hun heen gebeurt. Zo kan je met een gerust hart je baby even alleen laten.

Verschillende soorten boxen

Er zijn verschillende soorten boxen te koop, voor ieder wat wils. Hieronder zullen we de verschillende soorten boxen toelichten.

Babybox met verstelbare bodem

De meeste moderne babyboxen hebben een verstelbare bodem die twee (of drie) standen kent: Hoog of laag. Het voordeel hiervan is dat je de babybox langer kan gebruiken. Je kan de babybox op de hoge stand zetten wanneer de baby nog klein is en zichzelf nog niet op kan trekken. Op deze manier kan je baby in de box even relaxen wanneer jij bezig bent in de woonkamer. De baby raakt zo gewend aan de dagelijkse geluiden zonder dat eventuele broertjes, zusjes en/of huisdieren erbij kunnen. Wanneer de baby groter wordt kan je de bodemplaat laten zakken. Zo heeft het kindje een plek om te spelen.

Inklapbare box/reisbox

De meeste babyboxen zijn niet inklapbaar en staan dus altijd in een kamer. Wanneer je op zoek bent naar een inklapbare box is de keuze dus wat minder ruim. Een inklapbare box is ideaal wanneer de box niet dagelijk wordt gebruikt of je wat ruimtegebrek hebt. Daarnaast worden inklapboxen vaak gebruikt om te reizen of om buiten neer te zetten. Bovendien zijn ze handig mee te nemen op visite of vakantie omdat ze eenvoudig en compact kunnen worden ingeklapt.  

De inklapbare boxen zijn voorzien van anti-slipmateriaal waardoor de box niet wegschuift. Ook zijn ze vaak met wieltjes te koop. 

Wanneer je op zoek bent naar een inklapbare babybox, let dan even op de volgende punten:

 • Wat zijn de afmetingen wanneer de box ingeklapt is en wanneer deze uitgeklapt is?
 • Wanneer er wieltjes onder de babybox zitten; zijn deze blokkeerbaar?
 • Is de babybox makkelijk in en uit te klappen?
 • Zit er een verstelbare bodemplaat is?
 • Is de babybox goed te tillen?

De grondbox

De grondbox is anders dan de normale babybox. De grondbox wordt, zoals de naam al zegt, op de grond gezet. Je kan zo een deel van een ruimte afzetten waarin de baby er kan spelen. Grondboxen worden ook wel kruipboxen genoemd. Je kan er ook meerdere kindjes in laten spelen. 

Tweeling babybox

Wanneer je opzoek bent naar een box voor een tweeling zijn er meerdere opties; een normale box, twee aparte boxen of de tweelingbox. De keuze voor welke optie je gaat ligt meestal aan de hoeveelheid ruimte. Een tweelingbox is wat langer waardoor de baby’s meer ruimte hebben en er minder kans is dat ze elkaar in de weg zitten.
Wanneer je kiest voor twee losse boxen dan heeft elke baby zijn eigen rustige box. Zo kunnen ze elkaar niet in de weg zitten maar het kost wel meer ruimte.

Waar let je op bij de aanschaf van een babybox?

Wanneer je weet wat voor een box je wilt gaan aanschaffen zijn er nog een aantal punten waar je op moet letten: 

 • Met of zonder lade: Het voordeel van een lade is natuurlijk dat je er spullen in kan opbergen. Het nadeel ervan is dat je moet zorgen dat er ruimte om de box heen vrij is om de lades open te doen. Ook zijn lades vaak duur in aanschaf.
 • Welk materiaal: Een box van hout is stevig, robuust en staat goed in elk interieur. Het nadeel van houten babyboxen is dat deze vaak zwaar en niet makkelijk te verplaatsen zijn. Kunststof boxen komen in allerlei kleuren en zijn vaak minder zwaar.
 • Spijlen of geen spijlen: Naast het materiaal van de box zelf is er ook nog variatie in de ombouw van de box. Er is vaak keuze tussen spijlen of gaas, maar de meeste boxen hebben spijlen. Het voordeel van spijlen is dat het kindje er doorheen kan kijken en dus veel meekrijgt van wat er in de woonkamer gebeurt. Daarnaast kan je kindje oefenen met opstaan door zich aan de rand op te trekken. Een box met gaas is een stuk lichter en daardoor makkelijker te verplaatsen. Het nadeel hiervan is dat het kindje geen steun heeft om zich aan op te trekken.
 • Vierkante of ronde box: De meeste boxen zijn vierkant. Dit is ook vaak de meest praktische vorm. Maar er zijn boxen verkrijgbaar in elke mogelijke vorm: Rond, zeshoekig, achthoekig. Vaak zijn boxen met meerdere hoeken opklapbare boxen. Daarnaast neemt een ronde box vaak ook wat minder ruimte in dan een vierkante box. Nadeel is wel dat je minder makkelijk accessoires voor een ronde box kan kopen.

De keuze in babyboxen is erg groot. Er zijn veel verschillende soorten verkrijgbaar. Om de keuze voor u iets makkelijker te maken hebben wij drie modellen uitgezocht die we hieronder nader zullen bespreken. Deze modellen zijn wat ons betreft de beste in hun soort.

 • Makkelijk in gebruik
 • Kan kinder geklauter aan
 • Leuk design
 • Makkelijk schoon te maken
 • Geschikt van 0-6 jaar
 • Bestaat uit 14 stuks
 • Inclusief deur
 • Met geïntegreerd speelgoed
 • Groot en lomp
 • Neemt veel ruimte in beslag met opruimen
 • Geen bodemplaat
Beste koop
https://www.popula.nl/wp-content/uploads/2019/12/GrondboxFrog.png

Met de Frog grondbox kan je alle kanten op. Je kan bijvoorbeeld een stuk afzetten en afschermen waarachter kinderen kunnen spelen. Ook kun je het model zo in elkaar zetten dat het een box wordt. 

Specificaties:

Afmetingen 162 x 67 x 166 cm
Kinderen tot 30 kg
Garantie 1 jaar

Deze kleurrijke box is geschikt voor zowel binnen als buiten. Zo kan je bijvoorbeeld een stuk van de tuin afzetten zodat kinderen daar kunnen spelen. Ook kun je een hoek van de woonkamer afschermen om zo een veilige speelplek te maken. De box is verder gemaakt van stevig plastic en kan daardoor wel tegen een stootje.

De box is flexibel op te stellen en heeft zuignappen aan de onderkant die zorgen voor extra stabiliteit op een stabiele ondergrond. Ideaal voor zowel laminaat als tegels. Daarnaast zijn de hoeken afgerond zodat er geen scherpe stukken zijn waar iemand zich aan kan bezeren. Verder is de babybox makkelijk te monteren en demonteren. Je kan de box dus snel neerzetten als er bijvoorbeeld onverwachts bezoek komt, maar ook weer snel uit elkaar halen. Ook is er nog een extra uitbreidingsset verkrijgbaar wanneer je echt grote oppervlakten wilt afzetten.

In de stukken van de box zijn delen speelgoed geïntegreerd. Kindjes kunnen dus ook met de box zelf spelen. Daarnaast zit er ook een deur in de box. Hier kan je de baby het beste in de box zetten. 

Conclusie: 

De Frog babybox is ideaal voor het afzetten van een deel van de tuin of de woonkamer. Door de zuignappen onderaan de delen wordt er gezorgd voor extra stabiliteit. Daarnaast is er speelgoed geïntegreerd in de babybox, zo kan een kind zich uren vermaken. Verder is de babybox snel in elkaar te zetten maar ook snel uit elkaar te halen. Wel zijn de delen van de babybox groot en daarom neemt het wel veel ruimte in beslag.

  • Ook voor pasgeboren baby’s
  • Gemaakt van beukenhout
  • Bodem verstelbaar op drie verstelbare hoogtes
  • Verkrijgbaar in meerdere kleuren
  • Mooi design
  • Comfortabel voor kind
  • Met wieltjes
  • Zonder lade
  https://www.popula.nl/wp-content/uploads/2019/12/Childhome-Box-Park-94-BEUK-WIT.png

  Met de  babybox van Childhome creëer je een prettige omgeving voor je kindje. Door de wieltjes die onder de box zitten kan je de box heel makkelijk verplaatsen.

  Specificaties:

  Afmetingen 98 x 80 x 78 cm
  Kinderen tot 20 kg
  Garantie 2 jaar

  De Babybox van Childhome is ideaal voor nieuwe ouders. Je kan de box namelijk voor lange tijd gebruiken doordat de bodem in hoogte verstelbaar is. Zo kan je je pasgeboren baby in de box laten slapen en liggen wanneer de box op de hoogste stand staat. Wanneer je baby ouder wordt kun je de bodemplaat laten zakken. Je baby’tje kan zo spelen in de box.

  Verder is de babybox gemaakt van stevig beukenhout. Dit draagt ook bij aan de duurzaamheid van de box. 

  Verder staat deze babybox goed in elke woning doordat het model in verschillende kleuren verkrijgbaar is. Altijd een kleur die goed bij jouw woning past. Door de wieltjes onder op de box is het ook nog eens makkelijk te verplaatsen. 

  De babybox komt alleen zonder lade. Wel is deze nog los verkrijgbaar. In deze lade kan je veel babyspullen kwijt, zodat deze niet los slingeren maar mooi opgeborgen zijn. 

  Conclusie: 

  De babybox van Childhome is uitermate geschikt voor nieuwe ouders. De box groeit met de baby mee zodat je later geen nieuwe box hoeft aan te schaffen. Verder is de box gemaakt van beukenhout. Dit is een sterk materiaal. De box zal dus niet snel kapot gaan. Het enige nadeel is dat de lade die onder de box past, niet wordt meegeleverd. Deze moet je zelf nog aanschaffen.

   • Makkelijk op te zetten en erg handig voor op reis of visite
   • Met verhoogde bodem en de gehele box is in hoogte verstelbaar
   • Een bodem die stevig genoeg is voor twee kinderen tot maximaal 15 kilo
   • Met handige draagtas draagtas
   • Wel wat zwaarder door het gewicht van 11 kilo
   • Zonder opbergruimte en matras
   https://www.popula.nl/wp-content/uploads/2020/02/Titaniumbaby-Inklapbare-Box-100-X-100.png

   De inklapbare box van Titaniumbaby is ideaal voor op reis, visite en dergelijke. De box is in een paar minuten op te zetten en in evenveel tijd weer op te klappen. Handig als je eventjes je baby wilt neerzetten.

   Specificaties

   Gewicht 11 kilo
   Afmetingen 100 x 78 x 100 cm
   Garantie 1 jaar

   Deze inklapbare box is uitgevoerd met een verhoogde bodem. Zo ligt je baby net wat hoger en kan je hem/haar makkelijk uit te box halen. Je hoeft hiervoor minder diep te buigen. Geadviseerd wordt om de verhoging uit te box te halen wanneer de baby de leeftijd bereikt van ongeveer zes maanden. Rond deze leeftijd kan de baby zit gaan optrekken aan de zijkanten. Zo kan de baby misschien uit de box klimmen. 

   Verder wordt deze box geleverd met handige draagtas. Zo kan je de box makkelijk vervoeren. De box weegt ongeveer 11 kilo maar door de tas is het nog steeds makkelijk te vervoeren. 

   Daarnaast is deze box ook ideaal wanneer je alleen incidenteel de box gebruikt. Zo hoef je geen volledig box aan te schaffen maar klap je de box van Titaniumbaby uit wanneer je wilt. De box is makkelijk weer in te klappen en op te bergen. 

   Conclusie: De inklapbare box van Titaniumbaby is ideaal voor op vakantie, uit logeren, op visite of voor incidenteel gebruik thuis. De box is namelijk makkelijk en snel uit te klappen en staat stevig. Bovendien komt de box met een handige draagtas waardoor het vervoeren ook een stuk makkelijk wordt.

    Is een box nodig voor een baby?

    Een babybox is erg handig, maar niet noodzakelijk. Het is fijn om te hebben zodat je je kindje erin kan leggen en hij/zij rustig kan spelen of slapen terwijl jij in dezelfde ruimte bezig bent.

    Is matras nodig in een babybox?

    Nee, een extra matras wordt zelfs afgeraden in een babybox. Deze komt namelijk al met het boxkleed dat precies in de box past. Wanneer het extra matras niet goed aansluit kan je kindje hieronder terecht komen, wat kan zorgen voor een onveilige situatie. Wanneer je de box zachter wilt maken kun je beter een lichte deken toevoegen voor extra comfort.

    Hoe groot moet een baby box zijn?

    De standaard afmeting van een box is ongeveer 80 x 100 cm. Veel boxen kunnen versteld worden in hoogte maar niet in formaat. Houdt hierom ook rekening met de lengte van je kindje. Hij/zij moet comfortabel in de babybox kunnen liggen.

    Wat is een goede box voor baby?

    Uit onze testen komt naar voren dat de Frog Grondbox de beste koop is voor een box op de grond. De box heeft een leuk design en kan in formaat worden aangepast. De Childhome box is volgens ons de beste babybox met een verstelbare bodem. Zo groeit de box mee met je kindje. En de beste box voor op reis is de Titaniumbaby inklapbare babybox. Deze is makkelijk op te zetten en komt met een stevige draagtas.

    Hoe lang mag een baby in de box liggen?

    Je kunt een babybox gebruiken totdat je kindje er zelfstandig uit kan klimmen. Vanaf dat moment is het niet meer veilig omdat je kindje uit de box kan vallen.


    Reacties

    Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

    Geef een reactie:

    Bij Popula staan we altijd open voor vragen en feedback. Je hart luchten mag natuurlijk ook. Dit kan je doen door een reactie achter te laten of contact op te nemen via het contact formulier op onze contact pagina.