Beste kinderwagens

Kinderwagen kopen: dit zijn de beste kinderwagens van 2023

Popula  •  Laatst bijgewerkt op 26 september 2022

Een kinderwagen is een wagen waarin kleine kinderen vervoerd kunnen worden. Kinderen in de leeftijd van 0 – 4 jaar worden vaak in kinderwagens vervoerd. Voor de allerkleinste zit er een kleine wieg in de wagen, vaak met windscherm. Voor kinderen die al beter kunnen zitten bevat de kinderwagen vaak een stoeltje. Deze kan vaak ook in slaappositie worden geklapt zodat het kindje onderweg kan slapen. In deze review hebben wij de drie beste kinderwagens uitgezocht.

Beste koop van 2024
Koelstra Simba T4 buggy
Beste koop kinderwagens

Koelstra Simba T4 buggy

  • Met zonnescherm met kijkvenster
  • Licht in gewicht (7 kilo)
  • Makkelijk in te klappen
  • Autolock beveiliging
  • Rugleuning en beensteun zijn verstelbaar
  • Vijfpunts veiligheidsgordel
  • Ergonomische duwstang voor extra comfort
  • Zwenkwieltjes kan je vastzetten
  • Centrale rem op de achterwielen

Afbeelding Product Voor wie? Waar te koop?
Koelstra Simba T4 buggy

Koelstra Simba T4 buggy

De Koelstra is onze beste keuze: niet te duur maar van goede kwaliteit en extra comfort voor de kleine
Bugaboo Fox 2

Bugaboo Fox 2

Beste luxe kinderwagen voor het ultieme comfort van je baby en mogelijke gezinsuitbreidingen
Baninni Duo Luiz

Baninni Duo Luiz

Beste duo kinderwagen met focus op veiligheid en comfort voor beide inzittenden

Waarom zou je een kinderwagen aanschaffen?

In een kinderwagen kan je kinderen vervoeren, zo hoef je een kind niet de hele tijd te dragen. Daarnaast kan je zo lekker met je kindje op stap, naar het bos of gewoon even boodschappen doen. Verder kun je onderin de wagen spullen kwijt zodat je hier niet mee hoeft te sjouwen.

Welke soorten kinderwagens heb je?

Er zijn veel verschillende soorten kinderwagens. Welke kinderwagen het best bij jou past hangt af van een aantal dingen; hoe oud het kind is, budget, je eigen lengte, inklap gemak etc. Hieronder bespreken we de verschillende soorten kinderwagens die er op de markt zijn.

De klassieke kinderwagen

Deze kinderwagen kenmerkt zich door de grote bak waar de baby in ligt. Veel mensen vinden deze kinderwagen ideaal omdat baby’s gewoon kunnen slapen. Daarnaast heeft de wagen massief rubberen wielen en een veringsysteem. Deze kinderwagens zijn vooral geschikt voor baby’s tot ongeveer 12-18 maanden.

De Moderne kinderwagen

De moderne kinderwagen lijkt op de klassieke kinderwagen. Maar de modernere variant heeft luchtbanden en een stijvere vering of geen vering. Daarnaast is er vaak onderin ruimte voor wat spullen, bijvoorbeeld boodschappen of een tas. Ook deze wagens zijn vooral geschikt voor baby’s van maximaal 12-18 maanden oud.

De Wandelwagen

Een ander woord voor wandelwagen is Buggy. Deze wagens zijn compact en licht. Ze zijn vooral gericht op gebruik in de stad, bijvoorbeeld wanneer je even boodschappen gaat doen. Ze zijn makkelijk op te vouwen en zo kan je ze makkelijk meenemen. De wandelwagen is vooral geschikt voor kinderen die al redelijk kunnen zitten.
Wanneer je de baby de eerste maanden vooral vervoerd in een draagdoek of -zak dan kan je daarna ook een wandelwagen aanschaffen.

De combiwagen

De combiwagen kun je gebruiken van de leeftijd 0 tot ongeveer 3 jaar. De combiwagen bestaat uit een onderstel, wandelwageninzet en een reiswieg. Wanneer de baby nog niet zelfstandig kan zitten kan je hem/haar liggend vervoeren in de reiswieg. Daarna is het mogelijk om de wagen om te bouwen met de wandelwageninzet. Het kind kan dan zittend worden vervoerd in de wagen.

De Buggy

De buggy is een wandelwagen maar een stukje compacter. De wieltjes zijn veel kleiner en het zitvlak zit lager bij de grond. De buggy biedt vaak weinig steun voor baby’s en is daarom beter geschikt voor kinderen die al redelijk kunnen zitten. Buggy’s zijn ideaal voor korte wandelingen en vakanties. Je kan de buggy namelijk klein opvouwen en meenemen. Ook zijn er speciale buggydragers voor op de fiets.

De Duowagen

Steeds vaker worden kinderen vlak achter elkaar geboren. Dat houdt in dat het leeftijdsverschil steeds kleiner wordt. In de duowagen kan je twee kinderen tegelijk vervoeren. Binnen de duowagen heb je verschillende varianten; de kinderen liggen naast elkaar of eentje ligt boven en de ander onder. Ook is de duowagen ideaal voor tweelingen wanneer zij kunnen zitten. Maar naast de duowagen heb je ook nog duobuggy’s en combiwagens voor tweelingen. Deze laatste is te gebruiken vanaf de geboorte tot aan de peuterleeftijd.

Wat zijn de grote verschillen tussen de kinderwagens?

Je kan de kinderwagens met elkaar vergelijken op bijvoorbeeld prijsklasse. Buggy’s zijn minder duur in aanschaf dan een combiwagen. Verder zijn kinderwagens van een merk vaak duurder dan merkloze kinderwagens. Daarnaast zijn er veel verschillen in materiaal en kleur. Bepaalde materialen zorgen ervoor dat de kinderwagen goedkoop en licht is maar het kan zijn dat deze dus minder lang mee gaat.

Verder is het belangrijk om te kijken naar de specificaties van de kinderwagen. Zoals banden en inklap mogelijkheid. Om te bepalen welke kinderwagen het beste bij jou past kun je onderstaande punten even doornemen.

Waar let je op bij de aanschaf van een kinderwagen?

Omdat er veel verschillende kinderwagens te koop zijn is het ten eerste belangrijk dat je duidelijk hebt waar je naar op zoek bent. Bijvoorbeeld zoek je een wandelwagen of een buggy. Daarnaast moet je je zelf een aantal vragen stellen om erachter te komen welke kinderwagen het beste past. Namelijk; wat is je lengte (en die van de partner) en hoe hoog is de kinderwagen? Hoe is jullie thuissituatie; hebben jullie ruimte om de kinderwagen te laten staan of moet deze worden opgevouwen? Gaan jullie veel met de kinderen en de auto weg of vooral vanuit huis ergens naar toe?

Woonsituatie

Het grootste gedeelte van de tijd wordt de kinderwagen niet gebruikt. Je bent namelijk niet 24 uur per dag op stap. De kinderwagen ligt dan opgeborgen in huis of in de auto. Sommige kinderwagens kun je makkelijk inklappen en bij andere kan dat niet. Hou hier rekening mee in de aanschaf van een kinderwagen.
Wanneer je in een flat woont met geen of erg kleine lift is een lichte en opvouwbare kinderwagen ideaal. Deze kan je dan makkelijk opvouwen en naar beneden dragen. Heb je een brede gang of genoeg opbergruimte dan is het minder belangrijk dat de kinderwagen opvouwbaar is.

Waar ga je met de kinderwagen heen?

Wanneer je vaak met de auto reist is het makkelijker om een opklapbaar model te nemen. Deze kan je mooi achterin de auto kwijt en er uit halen op de plaats van bestemming. Bij de aanschaf van de kinderwagen is het wel geadviseerd om te kijken of de kinderwagen in de kofferbak past.

Daarnaast geldt voor kinderwagens; hoe groter de banden hoe beter ze geschikt zijn voor ruigere ondergronden. Dit is ideaal wanneer je op vakantie een stuk wilt gaan lopen. Grotere banden komen in luchtbanden en schuimbanden. Het voordeel van luchtbanden is dat ze soepel rijden en je oneffenheden bijna niet voelt. Schuimbanden hebben als voordeel dat ze niet lek gaan en vaak net zo goed zijn als luchtbanden.
Wanneer je vooral in de stad rijdt zijn kleine wielen weer handig door de kleine draaicirkel en de wendbaarheid van de wagen.

Inklapgemak

Verder is het handig als je weet hoe de kinderwagen ingeklapt. Dit is namelijk niet altijd aan de kinderwagen te zien. Soms zijn er meer stappen nodig of klapt de kinderwagen net iets anders in dan andere wagens. Ook verschilt het per kinderwagen hoe groot het geheel is na het inklappen.

Comfort voor de baby

Wanneer de baby vaak slaapt in de kinderwagen kan deze langer in de reiswieg worden vervoerd. De baby heeft dan alle ruimte om lekker te slapen.

Daarnaast is het ook belangrijk dat je kindje graag in de wagen zit. Zorg er daarom voor dat het zitje comfortabel genoeg is. De meeste wandelwagens zijn bijvoorbeeld geschikt tot drie/vier jaar. Vaak blijven kinderen langer in een wagen zitten wat er voor zorgt dat het erg oncomfortabel wordt.

Hoe veilig is een kinderwagen?

De laatste kinderwagens voldoen allemaal aan de Europese Norm. Deze zijn voorzien van een sticker waarop staat EN 1888. Let hier op bij de aanschaf van de kinderwagen. Daarnaast voldoet een veilige kinderwagen aan de volgende punten:

 

  • Een goede vering
  • Een stevige rem die remt op minimaal twee wielen
  • Een dubbele beveiliging tegen inklappen
  • Minimaal vier wielen
  • Een driepunts- of vijfpunttuigje in het zitje
  • Voldoende ventilatie voor de baby

Accessoires voor de kinderwagen

Er zijn veel verschillende accessoires voor kinderwagens. Vaak zitten deze accessoires niet bij de prijs inbegrepen. Bedenk dus van te voren welke accessoires je belangrijk vindt en hoeveel je hier aan wilt uitgeven. Een aantal veel voorkomende accessoires zijn: bekerhouders, voetenzakken, meerijdplankjes, handenwarmers, reistassen, zonne- en regenkappen etc.

  • Met zonnescherm met kijkvenster
  • Licht in gewicht (7 kilo)
  • Makkelijk in te klappen
  • Autolock beveiliging
  • Rugleuning en beensteun zijn verstelbaar
  • Vijfpunts veiligheidsgordel
  • Ergonomische duwstang voor extra comfort
  • Zwenkwieltjes kan je vastzetten
  • Centrale rem op de achterwielen
  • Opbergmand is aan de kleine kant
  • Geen extra vakje voor portemonnee
Koelstra Simba T4 buggy

De buggy van Koelstra maakt een dagje weggaan met je kind een eitje. De wagen is makkelijk in te klappen en door het lage gewicht (7 kilo) makkelijk mee te nemen.

De buggy kan worden ingeklapt volgens het paraplu systeem. Hierdoor wordt de wagen snel een klein en handzaam pakket. Deze is dan weer makkelijk in de auto of in een kast te plaatsen. Daarnaast heeft de Simba T4 een auto lock beveiliging. Dit zorgt ervoor dat wanneer de kinderwagen is ingeklapt deze niet zomaar weer open springt.

De Koelstra buggy heeft verder nog geveerde wielen, deze maken ritjes in de buggy een stuk comfortabeler.Zelf op minder vlak terrein. Wat ook bijdraagt aan het comfort van het kindje is de verstelbare rugleuning. Deze is verstelbaar in vijf standen waardoor het kindje zowel rechtop kan zitten als lekker kan slapen. De beensteun is ook verstelbaar.

De Simba T4 van Koelstra heeft een zonnekap waardoor je kindje uit de zon blijft. Wel zit er een kijkvenster in zodat er wel naar buiten gekeken kan worden. Door de vijfpunts veiligheidsgordel blijft je kind ten alle tijden rustig in de wagen zitten en kan hij/zij er niet uit.

De buggy heeft een ergonomische duwstang waardoor het duwen van de buggy wat makkelijker en comfortabeler wordt. Tot slot heeft de Koelstra Simba T4 een centrale rem op de achterwielen waardoor het vastzetten van de buggy ook een eitje wordt.

Conclusie: De Koelstra Simba T4 maakt dagjes weg een stuk comfortabeler. De wagen is snel in en uitgeklapt, er kan veel mee in de bagageruimte en het zitje is erg comfortabel voor het kindje. Zo kan je kindje onderweg rustig even slapen tijdens een dagje weg. Kortom, de ideale buggy.

Breedte: 47 cm
Gewicht: 7 kilo
Afmetingen ingeklapt: 26 x 22 x 106 cm

    • Inclusief reiswieg
    • 2-1 kinderwagen
    • Geschikt voor de stad en offroad
    • Duwstang in hoogte verstelbaar
    • Ruime bagagemand
    • Rijdt soepel
    • massieve banden, geen luchtbanden
    Bugaboo Fox 2

    De Bugaboo Fox 2 kinderwagen is een multifunctionele kinderwagen die met je gezin mee groeit. Deze kinderwagen is zowel geschikt voor kleine baby’s die alleen kunnen liggen als voor kindjes die al kunnen zitten.

    De kinderwagen van Bugaboo is een handige kinderwagen voor een groeiende familie. Je kunt in meerdere levensfases gebruik maken van de wagen en daarnaast ook veel spullen meenemen.  De kinderwagen is namelijk uitgerust met een mand onder de wagen en een bagagemand aan de zijkant van de wagen.

    De wagen is verder 60cm breed, net zo breed als de standaard kinderwagen. Ondanks dat je zoveel kan meenemen blijft de kinderwagen smal. Verder rijdt de kinderwagen van Bugaboo erg soepel. De Fox 2 heeft namelijk zwenkwielen en daarmee ook een kleine draaicirkel. Ideaal voor in de stad. Verder heeft de kinderwagen foam wielen waardoor je ook een goed stuk in het bos en op een ruige ondergrond kan wandelen.

    Verder is de kinderwagen makkelijk in de klappen en verander je de wagen met drie klikjes naar de door jou gewenste stand. Bij de Bugaboo krijg je natuurlijk de complete wagen maar ook veel handige accessoires zoals de bagagemand, een regenscherm, een zonnekap, de basis stoelbekleding en basis wiegbekleding en een wiegdekje.

    Conclusie: De Bugaboo kinderwagen is geschikt voor groeiende gezinnen. Of het kind nou groeit of er komen meer kinderen bij, de Fox 2 kan het allemaal aan. Je krijgt vele accessoires en ben je meteen klaar om te gaan. De kinderwagen is geschikt voor in de stad én in het bos.

    Breedte: 60 cm
    Gewicht: 12,2 kg
    Afmetingen ingeklapt: 52x34x86 cm

      • Rugleuningen kunnen apart van elkaar worden versteld
      • Voor één of twee kindjes
      • In enkele seconden op te vouwen
      • Vergrendelbare voorwielen
      • Vijfpuntsgordels voor extra veiligheid
      • Ruime boodschappenmand voor dagelijks gebruik
      • Nog erg groot na inklappen
      Baninni Duo Luiz

      Met de Baninni Duo kan je twee kinderen makkelijk tegelijk vervoeren, of dit nou een tweeling is of kinderen van verschillende leeftijden. Door de aanpasbare zonnekap, rugleuningen en voetsteunen kan je elk zitje comfortabel maken voor het kind. Bovendien kun je de wagen ook zo aanpassen dat je maar 1 zitje hebt.

      Één van de grote pluspunten van de Baninni Duo is dat je deze kinderwagen kan gebruiken vanaf de geboorte wanneer je deze combineert met de compacte reisnestjes. Door de boodschappenmand onderin kan je genoeg spullen voor twee kindjes meenemen.

      De voorwielen van de wagen kunnen 360 graden draaien. Dit maakt de wagen, zelfs wanneer er twee kinderen in zitten, erg wendbaar. De vering zit onderop verstopt en doet goed zijn werk. Verder is de duowagen voorzien van een vijfpuntsgordel systeem waardoor de kindjes altijd goed en stevig vastzitten. Ook zijn er voetensteunt is aanpasbaar, plus de voorbeugel is afneembaar.

      De rem is aanwezig aan beide kanten van de wagen, om de veiligheid te waarborgen en om er voor te zorgen dat de kinderwagen goed vaststaat.

      Conclusie: De Baninni Duo is ideaal wanneer je een tweeling hebt of twee jonge kinderen. Deze kan je goed samen vervoeren in deze wagen. De zitjes zijn comfortabel en zijn individueel aanpasbaar. Daarnaast is er goed aan de veiligheid gedacht door middel van een sterke vering, een voorbeugel in ieder zitje en een vijfpuntsgordel. Kortom, de ideale duowagen.

      Breedte: 59 cm
      Gewicht: 16,9 kilo
      Afmetingen ingeklapt: 59x34x86 cm

        Wat is de beste kinderwagen?

        De beste koop kinderwagen is de Koelstra Simba T4, deze buggy heeft een zonnescherm, is licht in gewicht en is makkelijk in te klappen. De beste meegroei kinderwagen is de Bugaboo Fox 2. Deze kinderwagen komt met reiswieg en een in hoogte verstelbare duwstang. Verder is de Baninni Duo Luiz de beste kinderwagen voor twee kinderen. Ook kun je de wagen voor één kindje gebruiken en bovendien is de kinderwagen binnen een paar seconden op te vouwen.

        Wat is de gemiddelde prijs van een kinderwagen?

        De gemiddelde kinderwagen kost ongeveer €300-€ 400. Maar je kunt ook al een goede kinderwagen krijgen voor onder de € 200 en zelfs boven de € 1000. Daarom kan het interessant zijn om te zoeken naar een tweedehands kinderwagen. Hiervoor is Facebook Marketplace en Marktplaats een goede optie waar het aanbod groot is.

        Waarom autostoeltje op kinderwagen?

        Een combiwagen waar je een autostoeltje op kan zetten kan erg handig zijn. Bijvoorbeeld wanneer je kindje in de auto in slaap valt, hoef je hem/haar niet wakker te maken. Zo kan je kindje lekker doorslapen wanneer je ergens met de kinderwagen heen gaat.

        Hoe lang mag een baby in de kinderwagen?

        De meeste kinderwagens kun je gebruiken vanaf de geboorte tot ongeveer het 4e levensjaar. Ook kun je de meeste kinderwagens verstellen zodat deze meegroeien met je kindje.

        Wat is een 3-in-1 kinderwagen?

        Een combi kinderwagen die je lang kunt gebruiken. De wagen bestaat uit een onderstel waar je een reiswieg op kan plaatsen. Ook kun je hier een zitje en een autostoeltje op zetten. Hierdoor wordt de wagen een wandelwagen, kinderwagen en buggy in één.


        Reacties

        Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

        Geef een reactie:

        Bij Popula staan we altijd open voor vragen en feedback. Je hart luchten mag natuurlijk ook. Dit kan je doen door een reactie achter te laten of contact op te nemen via het contact formulier op onze contact pagina.