Beste babykruik

Babykruik: de beste kruiken voor baby's van 2023

Merijn  •  Laatst bijgewerkt op 14 oktober 2021

Babykruiken zijn in groeiende opmars, ze zijn de ideale manier om je kindje op temperatuur te houden wanneer deze daar zelf nog niet toe in staat is. Er zijn veel verschillende varianten in omloop en het is belangrijk om de best mogelijke kruik voor je baby aan te schaffen. Om jou te helpen bij het uitzoeken van de best passende kruik, hebben wij een aantal kruiken getest en beoordeeld.

Beste koop van 2024
Soozly elektrische babykruik
Beste elektrische kruik voor baby's

Soozly elektrische babykruik

 • Geen water nodig
 • Lang warm
 • korte oplaadtijd
 • Veilig
 • Draadloos
 • Beveiliging tegen oververhitting
 • Inclusief kruikenzak
 • 5 jaar garantie

Afbeelding Product Voor wie? Waar te koop?
Soozly elektrische babykruik

Soozly elektrische babykruik

Onze aanrader als je een goede elektrische kruik voor je baby zoekt.
Briljant Baby Kruik

Briljant Baby Kruik

Beste keuze voor een aluminium kruik die langer warm blijft
Bramble warmwaterkruik

Bramble warmwaterkruik

Een lekkere zachte warmwaterkruik voor je baby om mee te nemen
KipKep Woller Warmtekussen

KipKep Woller Warmtekussen

Een pittenzak voor hoge kwaliteit met een slim ontwerp, speciaal voor baby's en jonge kindjes.

Wat is een babykruik?

Pasgeboren baby’s zij,  zo jong als ze zijn,  nog niet in staat hun eigen lichaamstemperatuur te reguleren, het is dus aan de ouder(s) om het kindje warm te houden. Dit kan natuurlijk door middel van warme kleertjes en een dik dekbed maar in de koude wintermaanden kan zelfs dit nog niet genoeg zijn. Een kruik voor de kleintjes is dus de ideale oplossing tegen deze kou.

Een babykruik komt in veel verschillende formaten zo is er voor ieder wat wils. Er bestaan bijvoorbeeld elektrische babykruiken, kruiken van aluminium, heetwaterkruiken en pittenzakken. Elke soort kruik heeft zijn eigen voor- en nadelen en is dus passend voor verschillende soorten situaties. Wij zullen later een uitleg geven over de verschillende soorten kruiken

De babykruik kan twee doelen dienen. Ten eerste is het mogelijk om met de kruik het bedje of de kinderwagen van de baby voor te verwarmen. Door de kruik van tevoren in het bedje of de kinderwagen te leggen zal deze warmte afgeven waardoor het daar lekker warm wordt. Ten tweede is het ook mogelijk om de kruik bij je baby neer te leggen waardoor de baby zelf opwarmt. De temperatuur van een baby mag eigenlijk niet lager zijn dan 36,7 graden celsius, de kruik zal de baby dus lekker warm maken.

Welke verschillende soorten babykruiken zijn er en hoe te gebruiken?

Elektrische babykruik

De elektrische babykruik is in zijn gebruik heel simpel. Deze kruik warm je op door simpelweg de stekker in het stopcontact te doen.

De meeste elektrische kruiken stoppen nadat deze voldoende is opgewarmd met opladen, zo wordt de kruik niet te heet en zal je kindje zich niet snel kunnen verbranden aan de kruik. Bovendien is de oplaadtijd van een elektrische kruik relatief kort, het verschilt per product maar de oplaadtijd is ongeveer 10-15 minuten.

Een ander groot voordeel van deze kruik is dat deze kruik niet kan lekken omdat er geen (heet) water in zit. Een nadeel is wel dat deze kruik iets sneller afkoelt dan bijvoorbeeld een heetwaterkruik. Indien je deze kruik dus ‘s nachts wil gebruiken, is het mogelijk dat het noodzakelijk is om de kruik opnieuw op te laden. Dit verstoort de nachtrust en kan daarom minder geschikt zijn.

Kruik van aluminium

De kruik van aluminium is zoals de naam al zegt een aluminium fles die gevuld kan worden met heet water. Een groot voordeel van deze kruik is dat de kruik op temperatuur gevuld kan worden. De kruikt werkt met heet water tussen de 60 en 100 graden celsius.

Bovendien is een voordeel van deze kruik dat deze niet zo snel afkoelt omdat het aluminium relatief lang warm blijft. Het is bij deze kruik wel van groot belang dat altijd eerst wordt gecheckt of de draaidop goed op de fles zit om zo lekkage te voorkomen en de baby te beschermen.

Een nadeel van deze kruik is dat deze niet zacht noch flexibel is. Wel zijn er voor deze kruiken, kruikenzakken te koop in een grote variatie aan kleuren. De kruikzakken in tegenstelling tot andere soorten kruiken kunnen makkelijk worden gewassen en zijn dus relatief hygiënischer.

Als slotopmerking adviseren wij om na het gebruik het water in de kruik te laten zitten om zo de kans op roest te verkleinen.

Heetwaterkruik

Verreweg de meest bekende kruik niet alleen voor baby’s maar ook voor kinderen en volwassenen is de heetwaterkruik. Het gebruik van deze kruik is opnieuw redelijk gemakkelijk. Je vult de kruik met heet water en draait de dop er goed op en checkt of deze goed vast zit om zo, net als bij de kruik van aluminium, lekkage te voorkomen.

Het is bij deze kruik mogelijk om kokend water te gebruiken zolang ook ten minste één beker koud water wordt toegevoegd. Indien de baby nog heel klein is, overleg dan altijd met de verloskundige of het wel raadzaam is om kokend water te gebruiken.

Wel is het altijd mogelijk om heet water te gebruiken. Een voordeel van deze kruik is dat hij zacht en flexibel is en dat er een enorm grote variatie aan heetwaterkruiken bestaat. Een tip van ons, om de levensduur van de heetwaterkruik te verlengen, is om de kruik na gebruik leeg te gieten.

Pittenzak

Een pittenzak is vaak een zak gevuld met kersenpitten. De pittenzak warm je op door hem in de magnetron te doen, de pitjes worden heet en geven warmte af waardoor hij klaar is voor gebruik.

Een groot voordeel van een pittenzak is dat deze relatief goedkoper zijn. Een nadeel is dat deze alleen te gebruiken is voor het voorverwarmen van het bedje of de kinderwagen. Dit betekent dat de pittenzak dus niet geschikt is om in het wiegje bij de baby te leggen door een verhoogd risico op wiegendood.

Dit moet je weten bij het aanschaffen van een babykruik

Te veel hitte kan schadelijk zijn voor het kindje en het is natuurlijk niet de bedoeling dat de baby zich zal verbanden aan de kruik. Er zijn daarom een aantal dingen die je moet weten voor het veilig gebruiken van een babykruik.

1. Plaats van de kruik

Het is belangrijk om de kruik niet te dicht bij de baby neer te leggen om zo de kans op verbranding of oververhitting te verkleinen. Het beste is om de kruik aan het voeteneinde te leggen of met de afstand van een volwassen hand aan de zijkant van de baby te leggen. De hittestraling van de kruik zou genoeg moeten zijn om het kleintje op te warmen.

Een andere tip met betrekking tot het plaatsen van de kruik is om de kruik met de kant van de dop, indien aanwezig, van de baby af te leggen. De baby zal zo niet de kans krijgen om op het dopje te gaan sabbelen en eventueel los te draaien.

2. Kies voor een kruikzak

Tevens is het van groot belang om een kruik altijd te voorzien van een kruikzak. Dit geldt voornamelijk voor aluminium kruiken en heetwaterkruiken.

3. Kruikwarmte controleren

Om ervoor te zorgen dat de kruik de juiste temperatuur heeft, niet te koud en niet te warm is het belangrijk om de warmte van de kruik te controleren. Om de warmte van de kruik te controleren kan je deze een aantal seconden tegen je pols aanhouden, is dit niet te warm dan zal de kruik ook niet te warm zijn voor het kleintje.

4. Controleren of de kruik niet lekt

Ook is het belangrijk om goed te controleren of de kruik goed dicht zit en dus niet lekt. Dit gevaar is voornamelijk aanwezig bij heetwaterkruiken en aluminium kruiken. Deze controle kan je uitvoeren door de kruik op de kop te houden en heen en weer te bewegen en of te schudden. Komt er geen water uit de kruik dan zit deze stevig dicht en is er een nihile kans dat de kruik zal lekken.

5. Bewegen kersenpittenzak

Indien je gebruik maakt van een kersenpittenzak, raden wij aan om deze na het verwarmen goed heen en weer te schudden. De magnetron is niet in staat om de kersenpittenzak gelijk te verwarmen en door het schudden, zal de warmte zich in de pittenzak verspreiden.

6. Houd je baby in de gaten

Het is belangrijk om je baby in de gaten te houden zodat deze het niet te warm krijgt. Ook zal je ervoor moeten zorgen dat er voldoende ventilatie in de kamer van de baby is. Wees dan ook niet bang om de kruik bij de baby weg te halen indien het aangeeft dat deze het te warm heeft door bijvoorbeeld te huilen.

De vier beste babykruiken

 • Geen water nodig
 • Lang warm
 • korte oplaadtijd
 • Veilig
 • Draadloos
 • Beveiliging tegen oververhitting
 • Inclusief kruikenzak
 • 5 jaar garantie
 • Langere voorbereidingstijd vergeleken met andere kruiken
Soozly elektrische babykruik

In de categorie elektrische babykruiken is deze elektrische kruik van Soozly de beste uit de test gekomen.

Deze kruik is te gebruiken voor zowel het voorverwarmen van het bedje of de kinderwagen als het verwarmen van de baby zelf. Een voordeel van deze kruik is dat je niet meer met gevaarlijk heet water hoeft te klungelen maar dat de kruik elektrisch opgewarmd wordt. De kruik is gevuld met water en heeft nooit meer aangevuld te worden.

Deze elektrische kruik heeft in vergelijk met andere elektrische kruiken een relatief korte oplaadtijd, namelijk maar acht minuten. Wel is het zo dat het natuurlijk langer duurt voordat deze kruik is opgewarmd als je dit vergelijkt met bijvoorbeeld een heetwaterkruik of pittenzak.

Tevens zit er een beveiligingsmechanisme ingebouwd in deze elektrische kruik. Dit mechanisme zorgt ervoor dat de kruik nooit warmer kan worden dan 65 graden celcius omdat het verwarmingselement dan automatisch uitschakelt.

Een ander groot voordeel van deze kruik is dat deze inclusief kruikenzak komt waardoor de kruik extra zacht is en dus fijner is voor het kleintje. Daarnaast heeft deze kruik 5 jaar garantie, dat is natuurlijk een groot voordeel.

Een nadeel van deze kruik is dat hij duurder is in vergelijking met andere kruiken, dit komt omdat deze kruik elektrisch is. Wel is er dus 5 jaar garantie waardoor de kruik in feite voor 5 jaar verzekerd is.

  • Snel en lang warm
  • Eenvoudig in gebruik
  • Ook te gebruiken voor volwassenen
  • Hygiënisch
  • Kan hard zijn voor de baby

  Te koop op:

  Briljant Baby Kruik

  Deze kruik is geschikt voor het voorverwarmen van het bedje en de kinderwagen. Ook kun je deze kruik bij de baby leggen om zo de temperatuur van het kleintje te verhogen.

  De aluminium kruik is makkelijk in zijn gebruik. Je moet de dop van de fles afhalen en de fles vervolgens vullen met heet water. De aluminium kruik kan gevuld worden met water tussen een temperatuur van zestig en honderd graden celsius. Het metaal zal opwarmen waardoor de kruik vanzelf klaar is voor gebruik, dit proces duurt slechts enkele seconden.

  Een tip van ons is om na het vullen van de kruik altijd te controleren of de dop stevig vast zit om zo de kans op lekken te verkleinen. Deze kruik blijft door het aluminium langer warm dan een gemiddelde heetwaterkruik, dat is een groot voordeel. Tevens is deze kruik niet alleen voor geschikt voor baby’s maar zeker ook voor volwassenen.

  Een nadeel van deze kruik is dat deze erg hard is. Een oplossing hiervoor is het gebruik van een kruikenzak, deze zal je echter wel apart aan moeten schaffen aangezien er geen kruikenzak bij inbegrepen zit. Wel is het zo dat je dan meerdere kruikzakken aan kunt schaffen in een kleur naar keuze.

  Een laatste voordeel van deze kruik is dat hij relatief hygiënischer is in vergelijking met andere kruiken. Doordat de kruikzakken gemakkelijk te verwisselen zijn kun je deze tussendoor wassen mocht dit nodig zijn.

   • Lang en snel warm
   • Compact en flexibel
   • Makkelijk in gebruik
   • Inclusief kruikenzak
   • Heerlijk zacht
   • Niet geschikt voor kokend water
   Bramble warmwaterkruik

   Over het algemeen zit er niet heel veel verschil tussen heetwaterkruiken aangezien ze allemaal uit hetzelfde materiaal bestaan en vaak dezelfde vorm hebben. Toch heeft deze kruik een paar unieke eigenschappen.

   Allereerst  is deze heetwaterkruik geschikt voor je kindje vanwege de kleine maat die de kruik heeft. Hierdoor zal de kruik niet snel te zwaar worden door het water waardoor het gebruiksvriendelijk is voor de kleintjes. Een ander groot voordeel van deze kruik is het design. De kruik komt inclusief een hele zachte kruikenzak. Je kindje zal het dus helemaal niet erg vinden om lekker tegen de warme en zachte kruik aan te liggen.

   Bovendien is de prijs van deze kruik erg laag, zeker omdat er een kruikenzak bij de prijs bij inbegrepen zit. Daarnaast is het een heetwaterkruik, dit betekent dat de kruik flexibel is lang warm blijft en snel warm wordt.

   De kruik is tevens makkelijk in zijn gebruik. Vul de kruik voor ongeveer driekwart met warm water. Deze kruik is niet geschikt voor kokend water. Controleer voor gebruik na het vullen of de dop goed op de kruik zit om ervoor te zorgen dat de kruik geen kans krijgt om te lekken.

   Een van de weinige nadelen van deze kruik is dat er dus water voor nodig is. Er zal altijd een kleine kans zijn dat de kruik zal lekken, dit is natuurlijk vervelend. In vergelijking tot een pittenzak of elektrische kruik waar je je hier geen zorgen om hoeft te maken.

    • Compact en handzaam
    • Doeltreffend en veilig in gebruik
    • Inclusief hoes
    • Flexibel
    • Makkelijk in gebruik
    • Slim ontwerp voor baby's
    • Hogere prijs voor een pittenzak
    KipKep Woller Warmtekussen

    Ben je nou op zoek naar een goede pittenzak voor je kindje dan is deze kruik helemaal iets voor jou!

    Dit warmtekussen is eigenlijk een pittenzak maar dan in een speciale vorm en gevuld met vlaszaad. . Deze vorm is van belang omdat het gewicht van de kruik dan gelijk is verdeeld. In tegenstelling tot andere pittenzakken is deze kruik wel geschikt om direct bij het kindje te worden gebruikt en niet alleen om het bedje voor te verwarmen. Door het specifieke design van dit kussen is het geschikt om op het buikje van de baby te liggen om zo de baby warmer te maken en eventuele krampjes in de buik te verlichten.

    De warmte van deze kruik werkt ontspannend en is dus goed om eventuele stress bij het kleintje te verlichten. Ook is de kruik heel flexibel waardoor het kindje geen harde onderdelen tegen zich aan zal krijgen.

    Een ander groot voordeel van deze kruik is dat deze inclusief hoes komt. De hoes is wasbaar waardoor ook deze kruik dus relatief hygiënisch is. Ook is dit warmtekussen vrij compact en handzaam waardoor hij makkelijk is om mee te reizen.

    In het gebruik is deze kruik ook heel makkelijk. Het warmtekussen kan met en zonder hoes opgewarmd worden in de magnetron en zal nooit te heet worden waardoor het kussen veilig is voor gebruik.

    Het enige nadeel van deze kruik is dat deze relatief duurder is dan andere soorten kruiken. Dit zou kunnen komen omdat deze krui inclusief hoes geleverd worden. Wel zijn er veel verschillende kleuren en patroontjes waarin deze kruik beschikbaar is.


     Reacties

     Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

     Geef een reactie:

     Bij Popula staan we altijd open voor vragen en feedback. Je hart luchten mag natuurlijk ook. Dit kan je doen door een reactie achter te laten of contact op te nemen via het contact formulier op onze contact pagina.