Kruikenzak

Kruikzak: 5x de beste kruikzakken voor de baby

Merijn  •  Laatst bijgewerkt op 29 december 2021

Kruikenzakken zorgen ervoor dat de huid goed beschermd is tegen de directe hitte van de kruik en zorgen tegelijkertijd ervoor dat de warmte goed wordt gedistribueerd op de allerzachtste manier. Samen met een kruik brengt een kruikenzak heel wat comfort in onze levens of brengt het verlichting op de momenten dat we het nodig hebben.

Beste koop van 2022
Orange85 warmtekruik
Beste kruikenzak met een plat ontwerp

Orange85 warmtekruik

  • geschikt voor de platte rubberen kruik
  • hippe lama print is zowel voor kinderen als volwassenen

Afbeelding Product Voor wie? Waar te koop?
Orange85 warmtekruik

Orange85 warmtekruik

Voor jong en oud, fan van lama's is optioneel
Meyco kruikenzak Knots

Meyco kruikenzak Knots

Voor de koukleum die een leuke kruikenzak zoekt
Little Dutch Kruikenzak

Little Dutch Kruikenzak

Voor koukleum die van fleece houdt
Jollein Kruikenzak badstof

Jollein Kruikenzak badstof

Voor de kruikenliefhebber die een zachte kruikenzak zoekt
Meyco Basic Jersey 2-pack

Meyco Basic Jersey 2-pack

Voor de kruikenliefhebber die een egale kruikenzak zoekt

Kruikenzak, een veilige keuze voor jong en oud

Een kruik is een fles of zak die met een hete vloeistof gevuld kan worden en zo als hittebron dient. De kruik wordt al eeuwenlang ingezet om onze levens aangenamer te maken. De functie van een kruik is om door middel van warmte pijn te verlichten, kwalen te verhelpen of comfort te brengen.

Bij de ouderen wordt een kruik gebruikt om rugklachten te verlichten en bij pasgeboren baby’s om te zorgen dat ze heerlijk warm blijven. Hier onze selectie beste babykruiken, veilig voor je kindje. Van jong tot oud, iedereen kan wel eens een warme kruik met heerlijke kruikenzak gebruiken om het leven aangenamer te maken.

Veilig in gebruik. Om te zorgen dat de warme kruik geen verbranding achterlaat, stop je de kruik in een kruikenzak. Deze zakken zijn speciaal ontworpen om de gloeiende kruik in te stoppen en de warmte van de kruik goed te distribueren. Op deze manier zorgt de kruikenzak ervoor dat de hittebron de hitte de huid niet schaadt.

De kruikenzak is gemaakt van sterk en aangenaam materiaal wat bestand is tegen hitte en heerlijk zacht aanvoelt.

Formaat en vormgeving. Kruiken zijn er in alle soorten en maten. De meest bekende vorm is de rubberen platte vorm die flexibel is en heerlijk warmte uitstraalt. Andere veel voorkomende vormen zijn kruiken met een rond, flesvormig ontwerp. Voor iedere kruik is er wel een kruikenzak te vinden die goed bij het ontwerp van de kruik past.

Van langwerpig tot plat, de kruikenzak zorgt ervoor dat de kruik past en goed op zijn plek blijft. Op deze manier beschermt het uitstekend tegen de hitte bron.

Waarom kiezen voor een kruikenzak?

Je hebt vast ooit wel eens iemand horen opperen een kruik te gebruiken. Vooral ondere oudere genetaties is de kruik een veelgebuikt item. Het is de oplossing voor gebreken zoals spierpijn, buikpijn en menstruatiepijn.

Daarnaast kan een kruik ook gewoon tijdens de koude maanden wintermaanden gebruikt worden. Naast therapeutisch gebruik wordt een kruik ook veel gebruikt bij baby’s. Een kruik zorgt er namelijk voor dat de baby heerlijk warm blijft en zo lekker tot rust kan komen. Vooral tijdens de koude wintermaanden zijn kruiken bij baby’s erg in trek.

Een goede babykruik gebruik je samen met een veilige kruikzak gewoon bij je baby in een autostoeltje, in de kinderwagen of in het wipstoeltje.

De ideale kruikenzak

De ideale kruikenzak zorgt er allereerst voor dat de hitte van de hittebron niet direct op de huid komt. De kruikenzak zorgt er op deze manier voor dat de huid niet verbrand. Daarnaast is de ideale kruikenzak zacht en comfortabel zodat jij, je kind of wie dan ook er heerlijk tegenaan kan liggen. Tot slot is het design van de kruikenzak naar wens en past het bijvoorbeeld perfect bij het interieur van de kamer.

Zo kies je een goede kruikenzak

Dit zijn de belangrijkste punten om op te letten bij het aanschaffen van een kruikenzak.

  • Kies het juiste formaat die aansluit op jouw kruik
  • Kies voor een veilig materiaal als fleece of katoen
  • Kies voor een kruikenzak met sluiting voor extra veiligheid
  • Kies voor een leuk design of mooie kleur, zeker voor je baby

Formaat kruik

Bij het uitzoeken van een kruikenzak is het essentieel, dat mocht je al over een kruik beschikken, de kruik in de kruikenzak past. Sommige kruikenzakken zijn namelijk ontworpen voor cilindervormige kruiken en andere voor platte, rechthoekige kruiken.

In het algemeen zijn er twee veelvoorkomende modellen kruiken die gevonden worden: de platte, rubberen kruik en de cilindervormige kruik.

Materiaal

Doordat het materiaal van de kruikenzak een rol speelt bij de functionaliteit is het belangrijk een kruikenzak van het juiste materiaal te hebben. Een materiaal dat speciaal ontworpen is voor kruiken. Het gebruik van materiaal wat niet bedoelt is om kruiken in te houden kan leiden tot het beschadigen van het materiaal of erger zelfs, de huid. Zowel fleece en katoen raden we aan.

Sluiting

Om ervoor te zorgen dat de kruik op zijn plek blijft in de kruikenzak beschikken vele kruikenzakken over een sluiting die ervoor zorgt dat de kruik er niet per ongeluk uitglijdt. De meest voorkomende sluiting is een trekkoord kan dichtgeknoopt kan worden. Op deze manier wordt de kruik altijd door de kruikenzak omsloten en kun je het veilig zonder zorgen bij je baby in de wieg leggen.

Natuurlijk vs. synthetische vezels

Voor baby’s worden kleding en accessoires bijna enkel van zachte stoffen gemaakt. De meest voorkomende weefsels zijn fleece en badstof. Fleece is gemaakt van synthetische vezels en badstof juist van katoen. Deze stoffen zijn zo geweven dat het een zacht, knuffelbaar omhulsel oplevert.

De kleur

Of je van plan bent de kruikenzak zelf te gaan gebruiken, dat jij hem voor je kleine baby wilt gebruiken of dat je hem aan iemand wilt schenken. De kleur en het design van de kruikenzak is belangrijk. Het oog wil namelijk ook wat en hoe meer iets in de smaak valt, hoe meer het gebruikt gaat worden.

Top 5 beste kruikzakken


Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Geef een reactie:

Bij Popula staan we altijd open voor vragen en feedback. Je hart luchten mag natuurlijk ook. Dit kan je doen door een reactie achter te laten of contact op te nemen via het contact formulier op onze contact pagina.

Specificatie Orange85 warmtekruik Meyco kruikenzak Knots Little Dutch Kruikenzak Jollein Kruikenzak badstof Meyco Basic Jersey 2-pack
Gewicht 0 kg 0,1 kg 0,1 kg 0,1 kg 0,1 kg
Kleur Multicolor Camel Mint nougat Lichtroze