Beste en leukste wipstoeltje voor baby's en kinderen

Wij zochten de beste wipstoeltjes van 2023 voor jou kind!

Maikel  •  Laatst bijgewerkt op 26 september 2022

Wipstoeltjes zijn leuk voor kinderen om in te spelen en in te slapen. Maar vaak worden ze niet gezien als essentiële items voor wanneer de baby eraan komt. Toch kan een wipstoeltje van pas komen. Ze zijn namelijk ontwikkeld om je kindje te laten ontspannen en kalm te krijgen. Veel ouders hebben veel baat bij een wipstoel. Het zorgt voor veel rust in huis en veel plezier voor het kind.

Net als bij alle babyspullen zijn er veel verschillende wipstoeltjes verkrijgbaar en kan het dus lastig zijn om het juiste wipstoeltjes voor jouw kindje te vinden. Er zijn eenvoudige wipstoeltjes maar je hebt ze ook met meerdere functies en accessoires.

Beste koop van 2024
BABYBJÖRN Babysitter Bliss
De beste wipstoeltjes voor pasgeboren baby’s

BABYBJÖRN Wipstoel

 • Ergonomische stoel met natuurlijke schommel
 • Verstelbaar in 3 hoogtes
 • Opvouwbaar om mee te nemen
 • Stof kan gewassen worden
 • 14 leuke kleuren
 • Geeft goede steun aan de nek

Afbeelding Product Voor wie? Waar te koop?
BABYBJÖRN Babysitter Bliss

BABYBJÖRN Wipstoel

Onze aanrader als wipstoel voor pasgeboren baby's die ook nog eens eenvoudig is mee te nemen
4Moms MamaRoo 2
High-end

4Moms MamaRoo 2

Onze favoriet voor drukke kindjes dankzij de MP3 aansluiting voor het afspelen van muziek
Fisher-Price Rainforest Jumperoo

Fisher-Price Rainforest Jumperoo

Onze favoriete keuze voor speelse baby's dankzij de grote bewegingsvrijheid voor je kindje en het superleuke ontwerp
Beaba Up Down wipstoel
Verstelbaar

Beaba Up Down Wipstoel

De ideale wipstoel voor nieuwsgierige baby's en heeft 4 verschillende hoogtestanden

Wat is een wipstoeltje voor baby’s precies?

Wipstoeltjes worden ook wel eens schommelwippers of ligstoeltjes genoemd, maar hiermee wordt altijd het wipstoeltje bedoeld. Een stoeltje dat een beetje schommelt. Ze zijn niet noodzakelijk voor ouders maar kunnen het zorgen voor hun kindje wel vergemakkelijken. Wipstoeltjes zijn licht hellend waardoor kindjes hier niet in zitten maar meer in liggen.

Uit welke onderdelen bestaat een wipstoeltje voor baby’s?

De wipstoeltjes voor baby’s bestaat uit verschillende onderdelen. Je hebt een frame en een onderstel, beide zijn meestal gemaakt van metaal. Dit gaat lang mee en kan goed tegen een stootje. Sommige modellen hebben een frame of onderstel van plastic. Deze hebben dezelfde functie en eigenschappen als metaal maar zijn vaak net iets goedkoper.

Het zitje van het wipstoeltje is stevig maar zacht tegelijkertijd. De rugleuning van het stoeltje is wel een stukje harder zodat de rug van je kindje goed ondersteund wordt. Het stoeltje is verder bedekt met een zachte en gevoerde stof. Vaak zit er een veiligheidsgordel in zodat je kindje niet weg kan glijden.

Waarom zijn wipstoeltje voor baby’s handig?

De wipstoeltjes zijn handig voor de ouders, maar ook goed voor de kindjes zelf. De ouders kunnen hun kindje makkelijk even ergens neerzetten. De baby kan lekker wiebelen in deze stoel. Verder kunnen kindjes op deze manier goed vertrouwd raken met de omgeving om hun heen. Hij of zij krijgt alles mee wat er gebeurt. Dit kan ook in een wieg, box of wandelwagen maar in de wipstoel zit de baby nog het meest rechtop.

Ook kunnen kindjes aan hun motorische vaardigheden werken doordat zij draaiende bewegingen maken wanneer zij bewegen. Ook geven de wipstoeltjes een goede controle over het kindje, ze kunnen namelijk nooit eruit vallen of iets dergelijks. Verder zien de stoeltjes er altijd prima uit en zijn ze goed op te bergen.

Voor welke leeftijd wordt het gebruik van een wipstoeltje aangeraden?

De meeste wipstoeltjes kun je al gebruiken wanneer je kindje net geboren is.Ze vormen dan een aanvulling op de wieg. Je kindje kan dan lekker in de wipstoel alles in de gaten houden terwijl je als ouder zijnde je kindje weer goed in de gaten kan houden. Je kindje ligt wat meer overeind in de wipstoel waardoor het hoofdje goed ondersteund wordt.

Wipstoeltjes kunnen wel een aantal jaar mee gaan, sommige modellen kunnen zelfs kinderen van 2 jaar aan. Dit wordt meestal vermeld op de verpakking.

Waar moet je een wipstoeltje plaatsen?

Logischerwijs moeten de wipstoeltjes altijd op de grond worden geplaatst. Zo staan ze goed stevig en op gelijke hoogte. Een tafel is al snel te glad, de wipstoel kan er met een kleine beweging van af glijden. Daarnaast bewegen de wipstoeltjes een klein stukje. Zorg er dus voor dat er genoeg ruimte is voor een wipstoeltje.

Waar moet je op letten bij je aankoop?

Bij de aankoop van een wipstoeltje is het belangrijk dat je het juiste stoeltje voor je kindje en voor jezelf aanschaft. Het is dus belangrijk om een aantal dingen van te voren uit te zoeken. Dit maakt uiteindelijk je keuze ook wat makkelijker. Een aantal dingen waar je op moet letten zijn het materiaal, de veiligheid, speciale functies, opvouwfuncties en natuurlijk de leeftijd van je kindje.

Materiaal

Bij elk voorwerp dat je koopt voor je kindje is het belangrijk om te weten van welk materiaal het gemaakt is. Zo weet je of het materiaal veilig is en of het materiaal duurzaam is. Het frame is vaak gemaakt van robuuste materialen die wel tegen een stootje kunnen, bijvoorbeeld metaal of gehard plastic. De stoffen voering is vaak van katoen gemaakt. Dit materiaal is vaak geschikt voor de wasmachine, heeft een ademend vermogen, gaat lang mee en zorgt dat de stoel lekker zacht opgevuld is.

Veiligheid

In de wipstoeltjes krijgen de baby’s een lichte swing, over het algemeen kalmeren ze daar iets van. Het is een kleine beweging die de stoel maakt, maar het is alsnog belangrijk dat je kindje goed vast zit. Zo worden de risico’s nog kleiner gemaakt. Het is dus belangrijk dat de aangeschafte wipstoel de juiste beveiliging bevat. De bevestigingsmethoden die het meest worden aanbevolen zijn de driehoeks type of het harnas type. Je kindje moet hier zijn of haar voetjes doorheen doen om erin te komen. In het midden zit een scheidingselement. Dit zorgt ervoor dat je kindje niet wegglijdt uit het stoeltje.

Speciale functies

Er zijn veel verschillende soorten wipstoeltjes voor baby’s beschikbaar in allerlei soorten en maten. Zo heb je wipstoeltjes die redelijk basic zijn. Je kindje kan hier gewoon lekker in zitten, niks extra’s. Ook heb je wipstoeltjes met heel veel extra functies, denk hierbij aan speelgoed bogen. Deze hebben rammelaars, bijtspeeltjes en ander speelgoed dat je kindje kan gebruiken om zichzelf te vermaken.

Een aantal moderne modellen hebben een trilfunctie. Wanneer je op de knop drukt, gaat het wipstoeltje trillen. Deze trillingen zijn natuurlijk zacht en zorgen voor een ontspannend gevoel bij je kindje. Ook zijn er modellen met licht en muziek of zelfs een usb aansluiting.

Opvouw functies

Voor veel ouders is het handig als het wipstoeltje even opgevouwen en opgeborgen kan worden. Dit scheelt een hoop ruimte. Daarom is het handig om een model te hebben dat opvouwbaar is. Ook is een opvouwbaar wipstoeltje veel makkelijker te verplaatsen of te vervoeren.

Hierbij is het ook belangrijk dat er een goede sluiting op het beveiligingssysteem zit en het een veiligheidsslot bevat. Het doel hiervan is namelijk dat het wipstoeltje nooit onverwachts open kan springen of makkelijk door je kindje kan worden opengemaakt.

Leeftijd van je kindje

Zoals bij bijna alle babyspullen spelen de fabrikanten in op de behoeftes die er zijn. Vaak willen ouders dat spullen lang meegaan en dus ook geschikt zijn voor hun kindje als hij/zij 1-2 jaar oud is. De meeste wipstoeltjes worden dan ook gemaakt zodat pasgeboren baby’s erin kunnen zitten en de stoeltjes lang mee gaan. Zo kan je kindje er ook in zitten wanneer hij/zij wat ouder is.

Meestal geeft het maximale gewicht aan tot welke leeftijd je de stoeltjes kan gebruiken. Modellen die maximaal 9 kilo kunnen hebben, zijn geschikt voor kindjes tot ongeveer 6 maanden oud. Er zijn ook modellen die geschikt zijn voor kindjes tot 9 maanden oud en zelf tot 2 jaar oud.

Tips voor het kopen van een wipstoeltje

Hieronder nog een aantal tips om door te lezen voordat je een wipstoeltje gaat aanschaffen:

 • Kies een wipstoeltje dat niet te zwaar is - je gaat deze vaak genoeg verplaatsen
 • Veiligheid staat voorop: let er op dat je kindje niet onder de houder of riem kan door glijden
 • Een wat ouder kindje weegt wat meer en zal een stevigere wipstoel nodig hebben
 • Meenemen? Kies een opvouwbaar wipstoeltje die makkelijk in de auto meekan

De vier beste wipstoelen voor baby’s

Het uitzoeken van de juiste babyspullen is al een lastige opgave, vooral omdat er per product zoveel keus is. We proberen de keuze iets makkelijker te maken door hieronder een aantal keuzes uit te lichten. Hieronder vind u de beste wipstoeltjes voor pasgeboren baby’s, de beste wipstoel met extra functionaliteiten, de beste keuze om heerlijk in te spelen om in te spelen en de beste verstelbare wipstoel.

 • Ergonomische stoel met natuurlijke schommel
 • Verstelbaar in 3 hoogtes
 • Opvouwbaar om mee te nemen
 • Stof kan gewassen worden
 • 14 leuke kleuren
 • Geeft goede steun aan de nek
 • Stoel niet verstelbaar in zithouding
https://www.popula.nl/wp-content/uploads/2020/03/BABYBJÖRN-BabysitterBliss.png

De wipstoel van BABYBJÖRN heeft een ergonomische bouw. Je kindje zit dus altijd goed in deze wipstoel. Daarnaast maakt de wipstoel gebruik van een natuurlijke schommeling. Dit houdt in dat de stoel gaat schommelen door de schommeling van je kindje.

Praktisch voor onderweg &

Wanneer je kindje 4 kilo weegt is hij/zij al geschikt voor de wipstoel. De stoel kan maximaal kindje van 13 kilo hebben. Kindjes van ongeveer 2 jaar hebben dit gewicht.

Verder is de wipstoel makkelijk op te vouwen, zo kan je het stoeltje makkelijk verschuiven en meenemen wanneer je bij iemand op bezoek gaat. Ook kan de stof van de wipstoel worden afgehaald en kan in de wasmachine worden gewassen. De hoes is ook omkeerbaar te gebruiken en heeft ongeveer dezelfde kleur.

Conclusie: ergonomische keuze voor jonge baby’s

Deze wipstoel van BABYBJÖRN is geschikt voor kleine baby’s door de ergonomische bouw. Het hoofdje van je kleintje wordt goed ondersteund hierdoor. Ook maakt de stoel gebruik van de natuurlijke schommeling van je kindje. Verder is de hoes wasbaar dus maakt het niet uit als je kindje er een zooitje van maakt.

  • Heeft vijf verschillende bewegingen
  • Zitje is flexibel verstelbaar
  • Van zitstand tot ligstand
  • Ingebouwde speakers
  • Je kan je eigen MP3 speler aansluiten
  • Speciale app om op afstand te bedienen
  • Speelballen die de zintuige prikkelen
  • Minder mooi design
  • Pasgeboren kindjes hebben een snug nodig om goed te kunnen zitten en liggen
  High-end
  https://www.popula.nl/wp-content/uploads/2020/03/4MomsMamaRoo2.png

  Met de MamaRoo kan je je kindje op vijf verschillende standen je kindje laten schommelen in de wipstoel. Zo heb je de standen autorijden, kangoeroe, schommel, rock en ocean. Iedere stand is weer anders en zo kan je mooi kijken waar jouw kindje rustig van wordt.

  High-end wipstoel met veel mogelijkheden

  De wipstoel heeft ingebouwde speakers waarmee je natuurlijk geluiden kunt afspelen. Zo kan je kindje nog meer tot rust komen. Ook kun je je eigen muziek afspelen dankzij de ingebouwde speakers, gewoon via je telefoon. Op deze manier kun je je eigen muziek afspelen en laten horen aan je kindje, of kiezen voor fijne natuurgeluiden.

  Ook is het zitje van de wipstoel flexibel verstelbaar en kan je je kindje laten liggen maar ook laten zitten. Dit is extra handig wanneer je je kindje eten wilt geven. Dit kan allemaal in dezelfde stoel. De stoel is op afstand te bedienen door de speciale app.

  Verder bevat de wipstoel speelballen waar je kindje mee kunt spelen en waardoor de zintuigen worden geprikkeld. De MamaRoo heeft een knisper bal, een spiegeltje en een rammelaar. Eindeloos speelplezier voor je kindje.

  Conclusie: hoger in prijs, maar veel functionaliteiten

  De MamaRoo is ideaal voor drukke kindjes. Door alle functionaliteiten kan jouw kindje lekker tot rust worden gebracht. De wipstoel heeft 5 verschillende bewegingen, je kan muziek afspelen en de stoel heeft verschillende standen. En wanneer je kindje slaapt kan je de stoel bedienen met een app, zo wordt hij/zij niet wakker.

   • Veel speelplezier voor je kindje
   • Veel speeltjes en geluidjes
   • Kindje zit goed vast
   • Ondersteund de ontwikkeling van de motorische vaardigheden
   • Zitje kan 360 graden ronddraaien
   • 3 verstelbare standen
   • springveren zitten verstopt
   • zitkussen kan in wasmachine en droger
   • Makkelijk op te vouwen
   • Maakt geluid
   https://www.popula.nl/wp-content/uploads/2020/03/Fisher-PriceRainforestJumperoo.png

   De wipstoel van Fisher-Price zorgt ervoor dat je kindje niet uitgespeeld raakt. In deze stoel kunnen ze springen, spelen en bewegen terwijl de stoel ze goed vasthoudt. Verder heeft de stoel veel ingebouwde geluidjes en lichtjes.

   Lopen, staan en springen

   In de Rainforest wipstoel kan je kindje wel 360 graden draaien door middel van het ronddraaiende zitje. Zo kan hij/zij bij alle speeltjes. Door de springveren kan je kindje niet alleen het lopen en staan oefenen maar ook het springen. De springveren zorgen ervoor dat je kindje weer zacht op de grond terecht komt. Hierdoor worden de motorische vaardigheden ontwikkelt.

   De Fischer-price wipstoel heeft een makkelijk opvouwbaar frame. Hierdoor is de wipstoel makkelijk mee te nemen en op te bergen. Het stalen frame kan bovendien best tegen een stootje. Ook kan het zitkussentje in de wasmachine én in de droger. De Rainforest Jumper is geschikt voor kinderen tot 12 kilo / 81 cm.

   Conclusie: perfect voor de motorische vaardigheden

   De Rainforest Jumper wipstoel van Fischer-Price is ideaal voor kinderen die veel willen bewegen, lopen en ontdekkend. In deze stoel kunnen ze ondersteund staan, lopen en zelfs springen. Zo worden die motorische vaardigheden goed ontwikkelt. Ook zit er een draaiende zitting in zodat ze overal bij kunnen.

    • Verstelbaar in 4 hoogtes
    • Met de hand verstelbare rugleuning in 3 standen
    • Hoes kan in de wasmachine
    • Gewatteerde randen en hoofdkussen
    • Inclusief stoelverkleiner voor pasgeboren baby’s
    • Schommelstand en vaste stand
    • Eenvoudig omlaag en omhoog
    • 1 stand voor schommelen
    • Geen speelgoed
    Verstelbaar
    https://www.popula.nl/wp-content/uploads/2020/03/BeabaUpDownWipstoel.png

    De wipstoel van Beaba is ideaal voor nieuwsgierige baby’s die overal bij willen zijn en alles willen zien. Dankzij de 4 hoogte standen kan je baby mee aan tafel en naast je bij de bank zitten. Zo hoef je als ouder zijnde ook niet meer te bukken en is de baby snel op jouw hoogte. Het stoeltje kan je makkelijk omhoog en omlaag brengen.

    Verstelbaar en fijne schommelstand

    De rugleuning is ook verstelbaar in 3 standen en dit kan je zelfs met één hand doen. Hierdoor houdt je nog een hand vrij. De zitting bevat microbolletjes en is gewatteerd, zo zit je kindje lekker comfortabel. Je kan je de wipstoel stilstaand gebruiken en op schommelstand vastzetten. Op deze manier kan je kindje lekker rustig worden en in slaap vallen.

    Verder kan je de hoes in de wasmachine en droger doen wanneer deze vies wordt. De wipstoel wordt geleverd met stoelverkleiner voor pasgeboren baby’s. Zo kunnen zij ook lekker in de wipstoel van Beaba zitten en liggen.

    Conclusie: leuke wipstoel voor nieuwsgierige baby’s

    Conclusie: De wipstoel van Beaba kan je op veel verschillende manier gebruiken en is ideaal voor nieuwsgierige baby’s die lekker veel energie hebben. Doordat de stoel in 4 hoogtes verstelbaar is kan je baby overal meekijken. Ook kan je de rugleuning op 3 standen verstellen zodat je kindje ook in de stoel kan slapen. Verder heeft de stoel een schommel stand om je kindje rustig te maken.

     Wat is een wipstoeltje?

     Een wipstoeltje is een schommelend stoeltje waar je je baby in kan laten slapen en spelen. Het schommelen van de stoel heeft een rustgevend effect op je baby.

     Welke leeftijd zijn wipstoeltjes goed voor de baby?

     Je kunt een wipstoeltje al vlak na de geboorte gebruiken. Zorg er dan wel voor dat het hoofdje goed ondersteund blijft. Hiervoor moet het wipstoeltje wat meer overeind staan. Verder kunnen de meeste wipstoeltjes gebruikt worden tot het tweede levensjaar. Bekijk van te voren wat het maximale gewicht is voor de wipstoel.

     Is een wipstoeltje veilig?

     Een wipstoeltje is gewoon veilig om te gebruiken, maar blijf altijd in de buurt om er op te letten. Daarnaast is het belangrijk dat je baby niet slaapt in het wipstoeltje maar in zijn/haar eigen bed.

     Wat zijn de beste merken?

     De beste merken voor wipstoeltjes zijn onder andere Babybjörn, 4Moms, Fisher-Price, Beaba, Maxi-Cosi, Chicco, Nuna Little Dutch en Koelstra. Koop altijd een wipstoeltje van een betrouwbaar merk.

     Wat is het beste wipstoeltje?

     Voor pasgeboren baby’s hebben wij de Babybjörn tot beste wipstoel benoemd. Daarnaast is de 4Moms Mamaroo 2 de beste wipstoel met extra functionaliteiten, zoals de ingebouwde speakers. De Fisher-Price Rainforest Jumperoo is de beste wipstoel om in te spelen. En ten slotte raden we de Beaba Up Down wipstoel aan als de beste verstelbare wipstoel.


     Reacties

     Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

     Geef een reactie:

     Bij Popula staan we altijd open voor vragen en feedback. Je hart luchten mag natuurlijk ook. Dit kan je doen door een reactie achter te laten of contact op te nemen via het contact formulier op onze contact pagina.