Beste autostoeltjes voor baby's, peuters en kinderen

De beste autostoeltjes van 2021

Joost  •  Laatst bijgewerkt op 1 februari 2020

Een autostoel is ideaal voor als je je kind veilig wilt vervoeren in de auto. Je plaatst het stoeltje achterin de auto en jouw kindje kan er zo op zitten. Hierdoor kun je de riem op een goede manier vastmaken en past de riem goed. Je hoeft je geen zorgen te maken dat er iets gebeurt onderweg.

Beste koop van 2021
Maxi Cosi Priori SPS Autostoeltje voor peuters
De beste autostoel voor peuters

Maxi Cosi Priori SPS Autostoel

 • ANWB score (redelijk)
 • Gordelhoogte eenvoudig verstelbaar
 • Comfortabel
 • Duurzaam
 • Mooi design
 • Goede prijs-kwaliteitverhouding
 • Makkelijk schoon te maken
 • Goedgekeurd volgens de ECE R44-04 norm
 • Side Protection System
 • Kinderen kunnen naar buiten kijken

Afbeelding Product Voor wie? Waar te koop?
Maxi Cosi Priori SPS Autostoeltje voor peuters
Beste koop

Maxi Cosi Priori SPS Autostoel

Voor peuters in de auto
Titaniumbaby Autostoeltje Vigo Groep voor baby's
High-end

Titaniumbaby Autostoel Vigo Groep 0-1-2

Ideaal voor baby's in de auto
Safety 1st Road Safe Autostoeltje voor kinderen
Budget

Safety 1st Road Safe Autostoeltje

Voor kinderen in de auto

Waarom zou je een autostoel aanschaffen?

Het is in Nederland verplicht om kinderen onder de 1.35 meter te vervoeren in een auto door middel van een autostoeltje. Daarnaast is een autostoeltje noodzakelijk om kinderen veilig te vervoeren in de auto. Hierbij is het wel belangrijk dat het kinderzitje goed past, zodat het de optimale bescherming biedt.

De keuringseisen voor autostoeltjes worden regelmatig aangepast aan de hand van nieuwe onderzoeken, ontwikkelingen en inzichten. Een kinderzitje dat een aantal jaren geleden goedgekeurd werd door het ECE-reglement voldeed in die tijd aan de eisen die toen werden gesteld. Dit betekent niet dat deze autostoeltjes nu onveilig zijn, maar door nieuwe inzichten blijkt dat het steeds beter en veiliger kan.

Sinds 2013 geldt de I-Size als Europese Norm. Bij deze nieuwe en strengere regelgeving worden verschillende autostoeltjes ingedeeld op basis van de lengte van het kind. Voorheen werden de stoeltjes ingedeeld op gewicht. Het indelen op lengte is makkelijker en duidelijker omdat kledingmaten voor kinderen ook op basis van lengte zijn ingedeeld.

Hoe werkt een autostoel?

Wanneer je een autostoeltje gaat kopen heb je de keuze uit de manier waarop je het stoeltje bevestigt in de auto. Dit kan namelijk op twee verschillende manieren; door gebruik te maken van de autogordels of met Isofix. Deze laatste is standaard voor autostoeltjes met het I-Size keurmerk.

Met Isofex klik je het autostoeltjes op een frame vast. Dit frame zit vast aan de Isofix-bevestigingspunten in de auto. Deze punten zitten bij het zitvlak en tussen de rugleuning. Alle autostoeltjes van Isofex zijn voorzien van speciale grijphaken die je vast kan klikken aan de bevestigingspunten. Vanaf november 2012 is het verplicht voor alle nieuwe auto’s om uitgerust te zijn met dit systeem. Auto’s die nieuwer zijn dan november 2012 hebben dus de bevestigingspunten van Isofex.

Een andere manier om autostoeltjes in je auto goed vast te zetten is met behulp van autogordels. Je zet het autostoeltje dan vast volgens de instructies van de fabrikant. De autogordel gaat dan door de rugleuning van het autostoeltje. In het autostoeltje zit vaak nog een aparte gordel voor het kind. Het voordeel van deze manier is dat je deze autostoeltjes in elke auto kan plaatsen.

Verschillende autostoeltjes

Naast de verschillende manieren om een autostoeltje te bevestigen, zijn er ook verschillende autostoeltjes voor verschillende lengtes en leeftijden.

Baby autostoeltje

Baby autostoeltjes zijn geschikt voor kinderen van 45cm tot en met 83cm (of geschikt tot 13 kilo). Deze autostoeltjes plaats je tegen de rijrichting in. Dit betekent dat het kind in het autostoeltje achteruit kijkt. Door deze positie heeft het hoofd meer steun bij een frontale botsing. Deze stoeltjes kun je ook op de passagiersstoel plaatsen. Een voorwaarde is dan wel dat de airbag op deze plaats is uitgeschakeld.

Peuter autostoeltje

De peuter autostoeltjes zijn geschikt voor kinderen van 60 cm tot en met 105 cm. Deze kinderen zijn ouder dan vijftien maanden en zitten qua gewicht tussen de 9 en 18 kilo. Deze stoel is vooral bedoeld voor kinderen die al geheel zelfstandig kunnen zitten.

Er wordt aangeraden om kinderen achteruit te laten kijken in de auto totdat zij ongeveer 70cm groot zijn. Peuterstoeltjes worden vaak vooruit gezet zodat het kind ook vooruit kijkt.

Kinder autostoeltje

De kinderstoeltjes zijn voor kinderen van 100cm tot en met 135 cm. In leeftijd is dit vanaf ongeveer 3 jaar. Deze kinderen wegen gewoonlijk tussen de 15 en 36 kilo.

Deze stoelen hebben een hoofdsteun en zijsteunen. Tijdens een botsing van opzij geven deze steunen een betere bescherming.

Combinatie autostoeltje

Ook zijn er stoeltjes die bepaalde leeftijdsgroepen combineren. Bijvoorbeeld de baby en peuter autostoeltjes en de peuter en kinder autostoeltjes. Kinderen passen langer in een combinatie stoel omdat ze verstelbaar zijn. De consumentenbond geeft wel aan dat deze stoelen niet altijd goed zijn omdat er een compromis wordt gemaakt in verstelbaarheid waardoor er tekortkomingen zou kunnen zijn voor verschillende leeftijden/lengtes.

De baby en peuter autostoeltjes

Deze stoeltjes zijn vaak geschikt voor kinderen vanaf de geboorte tot en met 18 kg (tot en met 105 cm). Bij deze stoeltjes zitten de kinderen de eerste maanden ook naar achteren gepositioneerd. Later kan je hetzelfde autostoeltje omdraaien zodat het kind naar voren gericht zit.

De peuter en kinder autostoeltjes

Deze autostoeltjes zijn voor peuters en kinderen van 9 tot en met 36 kilo. Deze stoel kan je dus lang gebruiken. Hierbij is het wel noodzaak dat de stoel een hoofdsteun en zijsteunen heeft. Deze bieden bescherming bij een botsing van opzij. Sinds 2017 zijn er ook autostoeltjes verkrijgbaar met een ingebouwde airbag.

In elke review laten we zien wat volgens ons de beste opties zijn. Hiermee willen we de keus makkelijker voor u maken. Ook in deze review hebben we achtereenvolgens de beste autostoel voor baby’s, de beste autostoel voor peuters, de beste autostoel voor kinderen en de beste combinatie autostoel.

Hoe bepaal je of je een nieuw stoeltje nodig hebt?

Het is het beste voor kinderen om ze zo lang mogelijk in een autostoeltje te vervoeren. Wanneer de bovenkant van het hoofd boven de rugleuning uitkomt is het oke om het autostoeltje op te bergen. Wanneer dit gebeurt als het kind op de autostoel zit is het tijd voor een stapje hoger. Ook wanneer het kind meer weegt dan het aantal aangegeven kilo’s is het tijd voor een grotere autostoel. Het is niet erg als de benen over de rand heen gaan.

De beste drie autostoeltjes

Het kan lastig zijn om hét juiste autostoeltje te vinden voor jouw auto en kind. Wij hebben alvast de drie beste modellen op een rijtje gezet om je te helpen. We hebben het beste autostoeltje voor baby’s, voor peuters en voor kinderen voor je geselecteerd. Lees hieronder onze uitgebreide reviews!

 • ANWB score (redelijk)
 • Gordelhoogte eenvoudig verstelbaar
 • Comfortabel
 • Duurzaam
 • Mooi design
 • Goede prijs-kwaliteitverhouding
 • Makkelijk schoon te maken
 • Goedgekeurd volgens de ECE R44-04 norm
 • Side Protection System
 • Kinderen kunnen naar buiten kijken
 • Geen Isofix systeem
 • Autostoel kan als zwaar worden ervaren
 • Kan niet achterwaarts geplaatst worden
Beste koop
https://www.popula.nl/wp-content/uploads/2019/09/Maxi-Cosi-Priori-SPS-Slate-Black-Autostoeltje.jpg

De autostoel van Maxi Cosi geeft veel bescherming én comfort wanneer jouw kind in de auto zit. De stoel heeft een Side Protection System en dit zorgt ervoor dat kinderen extra beschermd zijn tegen aanrijdingen vanaf de zijkant.

Met deze autostoel van Maxi Cosi kan je kind goed naar buiten kijken tijdens de autorit. De stoel heeft namelijk een hoge zitting. Hierdoor is het ook makkelijker je kind erin te zetten. Daarnaast heeft de stoel vier standen waardoor je de stoel kan kantelen en kinderen ook kunnen slapen in deze autostoel.

Verder is de autostoel makkelijk te installeren door de driepuntsgordel. Ook krijgt de autostoel extra stabiliteit door het gordelspansysteem. De stoel is geschikt voor kinderen van 9 tot 18 kilo. Dit zijn vaak kinderen in de leeftijd van 9 maanden tot vier jaar. De harnasgordels zijn verstelbaar, zo kan de stoel langer mee. Wanneer kinderen groter groeien verstel je deze gewoon. Omdat de stoel geschikt is voor kinderen vanaf 9 maanden tot 4 jaar is het een voorwaarts gerichte stoel.

Verder is de bekleding makkelijk schoon te maken met een doekje maar ook makkelijk te verwijderen en te wassen. Ook is de stoel goedgekeurd volgens de Europese veiligheidseisen (ECE R44/04)

Conclusie:

Op zoek naar een autostoel voor peuters? Kijk niet verder. De autostoel van Maxi Cosi is uitermate geschikt voor kinderen van 9 maanden tot en met vier jaar. Kinderen zitten veilig in de stoel door het Side Protection System. Daarnaast kunnen kinderen goed uit het raam kijken door de verhoogde zit.

  • Makkelijk in de auto te installeren
  • Kinderen kunnen er goed in slapen
  • Vijf standen zodat het kind kan zitten en liggen
  • Kan voorwaarts en achterwaarts
  • Goedkopere prijs
  • Sterke stof
  • Gaat lang mee
  • Geschikt voor groeiende kinderen
  • Makkelijk te reinigen
  • Beknopte handleiding
  • Gordel kan te kort zijn voor deze autostoel
  • Geen Isofix systeem
  • Geen ANWB score
  High-end
  https://www.popula.nl/wp-content/uploads/2019/09/Titaniumbaby-Autostoel-Vigo-Groep.jpg

  De Titaniumbaby autostoel is geschikt voor groep 0-1-2 en kan gebruikt worden voor kinderen tot 25 kilo. De stoel kan voorwaarts en achterwaarts worden neergezet. Verder is de autostoel goedgekeurd volgens de Europese 44/04 norm.

  Met de autostoel van Titaniumbaby kan je je baby makkelijk meenemen in de auto. Door de verstelbare standen kan de baby liggen en slapen, maar ook zitten.Verder kan je de stoel voorwaarts en achterwaarts neerzetten. Zo kan je dezelfde autostoel gebruiken terwijl je kindje steeds groter wordt.

  Deze autostoel heeft geen Isofix systeem, maar de ervaring is wel dat de stoel stevig vaststaat. Verder is de autostoel erg smal waardoor je ook nog andere spullen naast de stoel kan zetten. Hierdoor kunnen er ook meerder autostoeltjes naast elkaar op de achterbank. 

  Verder is de stoel gemaakt van kunststof en is daardoor makkelijk schoon te maken, iets wat handig is met kinderen. Ook is de stoel makkelijk te bevestigen en ook snel er uit te halen. Het autostoeltje van Titaniumbaby wordt vastgemaakt door middel van de gordel. Ook in de stoel zelf zit een gordel voor het kind.

  De autostoel is geschikt voor kinderen vanaf 9 maanden of kinderen vanaf 50 cm. Het maximale gewicht wat in de stoel kan is 25 kilo. 

  Conclusie: 

  De ideale stoel voor baby’s die te groot worden voor de maxi cosi. Met het autostoeltje van TitaniumBaby kan je nog jaren vooruit. De stoel is verstelbaar en het materiaal gaat lang mee en is makkelijk schoon te maken.

   Uiterlijk 28 september in huis via bol voor €94.87
   • Geschikt 15 - 36 kilo
   • Past in iedere auto
   • Fraai design
   • Past in elke auto
   • Te vermaken tot zitverhoger
   • Komt met hoes
   • Hoes kan in de wasmachine
   • Goede prijs-kwaliteit verhouding
   • Makkelijk schoon te maken
   • Goedgekeurd volgens de ECE R44-04 norm
   • Geen ANWB score
   • Geen Isofix systeem
   • Kan niet achterwaarts geplaatst worden
   Budget
   https://www.popula.nl/wp-content/uploads/2019/09/Safety-1st-Roadsafe-Full-Black-Autostoeltje.jpg

   De autostoel van Safety 1st is licht in gewicht en makkelijk in de auto te installeren. Door de extra zijdelingse bescherming past de autostoel in elke auto. Ook is de autostoel van Safety 1st goedgekeurd volgens de Europese ECE R44-04 norm. 

   De rugsteun van deze autostoel is in hoogte verstelbaar. Hierdoor zit de driepunts autogordel altijd goed en stevig om de autostoel heen. Verder is de bekleding van de autostoel makkelijk schoon te maken met een natte doek. Mocht het stoeltje erg vies zijn, dan kan de hoes er vanaf worden gehaald en in de was. 

   De stoel is makkelijk te bevestigen in de auto door middel van de driepuntsgordel. Daarnaast kan de autostoel makkelijk verplaatst worden naar een andere auto. Het autostoeltje van Safety 1st is namelijk erg licht. 

   Het stoeltje is geschikt voor kinderen vanaf ongeveer 3,5 jaar (15 kilo) tot ongeveer 12 jaar (36 kilo). Omdat deze autostoel geschikt is voor peuters kan het alleen voorwaarts geplaatst worden. Wanneer een kind ouder wordt en je nog steeds de autostoel wilt gebruiken, kan je de zijkanten los halen en houd je een zitverhoger over. Hierdoor is deze autostoel lang te gebruiken. 

   Conclusie: 

   De ideale autostoel voor groeiende kinderen. Kinderen vanaf 3,5 jaar kunnen gebruik maken van de autostoel. Zelfs wanneer een kind geen autostoeltje meer nodig heeft kan de autostoel vermaakt worden tot een zitverhoger . Hierdoor kun je er nog langer gebruik van maken. 

    Op voorraad. Voor 23:00 uur besteld, morgen in huis via bol voor €33.95

    Reacties

    Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

    Geef een reactie:

    Bij Popula staan we altijd open voor vragen en feedback. Je hart luchten mag natuurlijk ook. Dit kan je doen door een reactie achter te laten of contact op te nemen via het contact formulier op onze contact pagina.

    Specificatie Maxi Cosi Priori SPS Autostoel Titaniumbaby Autostoel Vigo Groep 0-1-2 Safety 1st Road Safe Autostoeltje
    Autostoelcode Groep 1 Groep 1-2-3 Groep 2 en 3
    Bekleding te reinigen met vochtige doek Ja Ja Ja
    Bevestigbaar op kinderwagen Nee Nee Nee
    Bevestigingswijze(s) Autogordel Autogordel Autogordel
    Geslacht Voor jongens en meisjes Voor jongens en meisjes Voor jongens en meisjes
    Gordel in hoogte verstelbaar Ja Ja Nee
    Kijkrichting kind Voorwaarts Voorwaarts Voorwaarts
    Kleur Carbon Black Zwart zwart
    Max. aanbevolen gewicht kind 18 kg 13 kg 36 kg
    Max. aanbevolen leeftijd 4 jaar 12 jaar 12 jaar
    Max. aanbevolen lengte kind 105 cm 130 cm
    Min. aanbevolen gewicht kind 9 kg 1 kg 15 kg
    Min. aanbevolen leeftijd 9 maanden 9 maanden 3 jaar
    Min. aanbevolen lengte kind 67 cm 50 cm
    Score ANWB test Geen ANWB-score Geen ANWB-score
    Type gordel in stoeltje 5-puntsgordel 5-puntsgordel 5-puntsgordel
    i-Size Nee Nee Nee