Beste babyfoons

Beste babyfoons van 2023

Popula  •  Laatst bijgewerkt op 8 augustus 2022

Een babyfoon is ideaal voor ouders met een klein kindje. Zet één van de units op de kinderkamer en houd de andere bij de hand. Je zal nu de geluiden vanuit de kinderkamer terughoren op de ouderunit. Wil je meer weten over de verschillende soorten babyfoons en waar je op moet letten bij de aanschaf van een babyfoon? Lees dan verder.

Beste koop van 2024
Luvion Essential Babyfoon
De beste koop babyfoon met camera

Luvion Essential Babyfoon

 • Camera met groot display
 • Meerdere camera's koppelbaar
 • Nachtmodus
 • Terugpraatfunctie
 • Slaapliedjes

Afbeelding Product Voor wie? Waar te koop?
Luvion Essential Babyfoon
Beste koop

Luvion Essential Babyfoon

Voor ouders die ook graag beeld hebben van hun kindje
Alecto DBX 68 Babyfoon met groot bereik

Alecto DBX-68 Babyfoon

Voor ouders die een robuuste babyfoon zoeken
Philips Avent SCD72326 DECT Babyfoon
Budget

Philips AVENT SCD723/26 DECT

Voor ouders die een goede maar betaalbare babyfoon zoeken
Luvion Grand Elite 3 Connect is een high-end babyfoon
Smarthome

Luvion Grand Elite 3 Connect

Voor ouders die een luxe babyfoon zoeken
Alecto DVM 200 is de beste babyfoon met een beweegbare camera

Alecto DVM-200 Babyfoon

Voor ouders die een babyfoon met goede camera zoeken

Soorten babyfoons

 • Babyfoons met enkel geluid
 • Babyfoons met camera
 • Smart babyfoons

Babyfoons met enkel geluid

Met een babyfoon met enkel geluid zul je via verschillende connectiemethoden direct ontvangen wat de andere babyfoon opneemt. Aangezien er geen beeld wordt opgenomen met dit model, is het bereik van deze babyfoon een stuk groter. De connectie is stralingsvrij wanneer je voor een analoge babyfoon kiest. Als je van een DECT-babyfoon gebruik maakt, zal je minder last hebben van storingen maar draagt het apparaat wel straling uit.

Babyfoons met camera

Tegenwoordig kiezen veel ouders voor een babyfoon met camera. Het is dan makkelijk om even op het ontvangstscherm te kijken hoe het met de kleine gaat. Wanneer je voor een camerababyfoon kiest zal deze ongetwijfeld beschikken over een nachtmodus waarmee je ook in het donker goed zicht hebt.

Het bereik van een camera babyfoon is wat kleiner maar zal geschikt zijn voor in de meeste huizen. Houd er wel rekening mee dat de babyfoons met camera meestal wat duurder uitvallen.

Smart babyfoons

Zoals bijna ieder elektronisch apparaat is er tegenwoordig ook een smart versie van de babyfoon. Deze smart modellen hebben een connectie met een mobiele app waardoor je gebruik kan maken van verschillende leuke functies zoals het opnemen en afspelen van filmpjes of het gelijktijdig bekijken van camerabeelden. Deze modellen hebben meestal een WiFi verbinding nodig en zijn een stuk duurder dan de meeste babyfoons.

Functies van een babyfoon

 • Terugspreekfunctie
 • Slaapliedjes
 • Trilfunctie
 • Bewegingsdetector
 • Nachtverlichting
 • Temperatuursensor

Terugspreekfunctie

Met de terugspreekfunctie kun je, wanneer je de juiste knop ingedrukt houdt, terugpraten tegen je kindje wanneer je maar wil. Zo hoef je niet voor iedere vraag en ieder geluid naar de slaapkamer toe te lopen.

Slaapliedjes

Is je kind vaak onrustig tijdens bedtijd? Sommige babyfoons beschikken over verschillende slaapliedjes die je van een afstand aan kan zetten voor je kindje. Zo maak je het naar bed gaan een ontspannen ervaring voor iedereen.

Trilfunctie

Sommige babyfoons beschikken over een simpele unit die gaat trillen als er beweging of geluid wordt geconstateerd in de kinderkamer. Een fijne functie wanneer je geen zin hebt om de hele avond de ontvanger bij je te houden.

Bewegingsdetector

Een bewegingsdetector geeft een signaal wanneer er beweging in de kinderkamer wordt gedetecteerd. Hoewel je dit misschien niet vaak nodig zal hebben, is het een prettige functie wanneer je bijvoorbeeld huisdieren hebt die je liever uit de kinderkamer houdt.

Nachtverlichting

Met nachtverlichting zorg je ervoor dat er altijd een nachtlampje op de kinderkamer brandt. Vaak is dit op een speelse manier vormgegeven en zal het in het design van de zendunit verwerkt zijn. Als je voor een luxe babyfoon kiest, kun je soms het nachtlampje zelfs van een afstand aan en uit zetten.

Temperatuursensor

De juiste temperatuur in de kinderkamer is erg belangrijk. Met een temperatuursensor kun je altijd in een oogopslag zien hoe warm of koud het in de kamer is. Vaak zal de sensor een geluidssignaal afgeven wanneer de temperatuur afwijkt van de norm.

Waar je op moet letten bij de aanschaf van een babyfoon

 • Geluidsactivatie: geen achtergrondruis, enkel babygeluiden
 • Stroomvoorziening: netstroom en batterijen
 • Indicator niveau van de batterij
 • Display voor camera: bekijk vanaf een afstand
 • Connectie: manier van communiceren tussen babyfoons

Geluidsactivatie

Met veel babyfoons zal je, wanneer je de hele tijd de ontvanger aan heb staan, flink last krijgen van geruis. Niet bepaald prettig om de hele avond aan te horen. Daarom hebben de meeste babyfoons geluidsactivatie. Dit betekent dat de ontvangstunit pas geluid uitzendt wanneer er door de zendunit geluid in de kamer ontvangen wordt.

Stroomvoorziening

Vaak wordt er bij babyfoons gebruik gemaakt van twee verschillende stroomvoorzieningen. De zendunit (welke je op de kinderkamer neerzet) wordt meestal aangesloten op de netstroom, waar de ontvangstunit (welke vaak draagbaar moet zijn) op batterijen werkt.

De meeste babyfoons kun je gelukkig wel opladen zodat je niet de hele tijd nieuwe batterijen in het apparaat hoeft te doen.

Indicator batterij niveau

De manier waarop het batterijniveau aangegeven wordt kan verschillen. Vaak is dit door een rood of knipperend lampje op de babyfoon zelf. Voor de meest gevoelige kindjes kan dit echter storend zijn. Ga in dit geval op zoek naar een babyfoon met een verstopte batterij indicator.

Display

In het geval van een babyfoon met camera, zul je de beelden meestal kunnen ontvangen op een display op de babyfoon. Deze displays verschillen van hele kleine beeldschermpjes tot grotere HD schermen. Ook babyfoons zonder camera functie beschikken soms over een display waarop verschillende informatie kan worden getoond.

Connectie

Er zijn verschillende manieren waarop de babyfoons met elkaar communiceren. De goedkopere opties zonder camera vallen meestal onder analoog (communicatie door elektromagnetische golven) of PMR (elektromagnetische golven op PMR frequenties). Beide keuzes zijn stralingsarm en hebben groot bereik.

Vooral met een PMR verbinding kunnen de units tot wel 3 kilometer met elkaar communiceren. De wat duurdere babyfoons, vaak met camera, beschikken over een digitale verbinding. DECT is de meest voorkomende. Tegenwoordig wordt bij sommige babyfoons ook van WiFi gebruik gemaakt.

De beste babyfoons van 2020

Zoals je hebt kunnen lezen zijn er nogal wat verschillende soorten babyfoons. Hieronder hebben we de beste babyfoons met camera, met groot bereik en de beste goedkope babyfoons bekeken. Ook hebben we de beste smart babyfoon en het beste model met een beweegbare camera gevonden. Lees hieronder wat ze zo bijzonder maakt.

Ben je benieuwd naar nog meer babyfoons? Bekijk nog een aantal goede modellen bij onze partner.

 • Camera met groot display
 • Meerdere camera's koppelbaar
 • Nachtmodus
 • Terugpraatfunctie
 • Slaapliedjes
 • Door DECT verbinding niet heel groot bereik
 • Batterijen gaan snel leeg
Beste koop
https://www.popula.nl/wp-content/uploads/2019/08/Luvion-Essential-Babyfoon.jpg

Met deze camera babyfoon houd je ‘s avonds altijd je kindje in het vizier. Met de losse camera kun je opnames maken van overal in de kamer. Is één hoek niet genoeg? Dan is het mogelijk om los bijpassende camera’s aan te schaffen en aan te sluiten op dezelfde babyfoon. Koppel tot wel 4 camera’s voor zelfs de grootste kamers. Met de digitale DECT verbinding heb je binnen een bereik tot 50 meter. Buiten loopt dit zelfs op tot 250 meter.

De camera is direct verbonden aan een flinke 3,5 inch display. Wordt het donker, dan schakelt automatisch de handige nachtmodus in. Zo heb je zelfs in het donker goed zicht op wat er gebeurt. Ook laat het display de huidige temperatuur in de kinderkamer zien. Wanneer je kind onrustig is, kun je terugpraten met de handige terugpraatfunctie. Om je kind helemaal tot ontspanning te brengen kun je één van de drie ingebouwde slaapliedjes afspelen. Met de ingebouwde Timer stel je voedings- of slaaptijden op je babyfoon in.

Hoewel de baby-unit aan de netstroom aangesloten dient te worden, kun je de ouderunit dankzij het gebruik van oplaadbare lithium batterijen overal mee naartoe nemen. Door het gebruik van het scherm kan de babyfoon redelijk snel leeglopen. Het is dus aan te raden om het apparaat ‘s nachts aan de lader te houden.

  • Zeer groot bereik
  • Kan extreme temperaturen aan
  • Aanpasbare microfoongevoeligheid
  • terugpraatfunctie
  • Lange batterijduur
  • Geen camerabeelden
  https://www.popula.nl/wp-content/uploads/2019/08/Alecto-DBX-68-Babyfoon.jpg

  Wanneer je op zoek bent naar een robuuste babyfoon met enorm bereik, kijk niet verder. De Alecto DBX-68 heeft dankzij de digitale connectie een groot bereik van maar liefst 150 meter binnenshuis en een indrukwekkende 1000 meter buiten. Je kan dus gerust op de koffie bij de buren tijdens het middagdutje.

  De DBX-68 is ook ideaal als je je kinderen graag meeneemt op vakantie. Beide units kunnen intense temperaturen van -15 tot 50 graden celsius aan en kunnen dus gerust buiten in de volle zon staan. Zoals meestal het geval is, gaat de microfoon automatisch aan wanneer er geluid geconstateerd wordt. Gebeurt dit je te snel, dan is de microfoongevoeligheid ook nog aan te passen. De baby-unit is voorzien van een nachtlampje dat van een afstand aan en uit te zetten is. Ook kun je gebruik maken van de terugpraatfunctie om wanneer je maar wil je kindje toe te spreken. Een instelbaar alarm zorgt ervoor dat je een seintje krijgt als de temperatuur hoger of lager is dan gewenst.

  Bij een outdoor babyfoon hoort natuurlijk een lange batterijduur. Deze Alecto stelt hierin niet teleur. De batterij gaat tot wel 20 uur mee en is oplaadbaar als hij leeg is. Is één baby-unit niet genoeg, dan kan je tot wel 4 units uitbreiden. Ideaal voor grote gezinnen.

   • Goedkoper
   • Nachtmodus
   • Terugpraatfunctie
   • Slaapliedjes
   • Nachtlampje
   • Lange batterijduur
   • Beschikt over een ecomodus
   • Niet meerdere units aan te sluiten
   • Geen camerabeelden
   Budget
   https://www.popula.nl/wp-content/uploads/2019/08/Philips-AVENT-SCD72326-DECT-Babyfoon.jpg

   Je hoeft niet veel uit te geven voor goede kwaliteit. Deze Philips Avent kost niet veel maar beschikt over alle handigheidjes die je verwacht van een luxe babyfoon. Met een DECT verbinding is het bereik binnen 50 meter en buiten 350 meter. Het prijsverschil kan verklaard worden door de afwezigheid van camerafunctionaliteit. Als je dit geen probleem vindt is dit de juiste keuze voor jou.

   De Avent is in te stellen op een speciale nachtmodus, waarmee de meldingen en signalen worden aangepast naar stillere vibratiefuncties. Met vijf lampjes wordt het geluidsniveau in de kinderkamer aangegeven, zelfs als het geluid op de ouderunit gedempt is. Gebruik de  terugpraatfunctie om wanneer je maar wil je kindje toe te spreken. Nog geen ontspanning weten te bereiken? Dan kun je de slaapliedjes en het nachtlampje inschakelen. De babyfoon beschikt over een temperatuursensor waardoor je een seintje krijgt als het te warm of te koud voor je kindje is.

   Met de superieure batterijduur van Philips gaat de babyfoon zonder op te laden tot wel 18 uur mee. Vervolgens kun je de handige docking station gebruiken om de units op te laden. Als je de ECO modus inschakelt zorgt het apparaat ervoor dat alleen het minimum benodigde stroom gebruikt wordt.

    • Connectie met smartphone app
    • Kijk de camerabeelden met 4 mensen tegelijk
    • Nachtlampje
    • Terugpraatfunctie
    • Slaapliedjes
    • Korte batterijduur door het HD display
    • Hogere prijs
    Smarthome
    https://www.popula.nl/wp-content/uploads/2019/08/Luvion-Grand-Elite-3-Connect.jpg

    Deze luxe babyfoon maakt gebruik van een combinatie tussen WiFi en LLHR Technologie. Dit zorgt ervoor dat je tussen de units binnen 50 meter en buiten 300 meter bereik hebt. De verbinding is 100% met wachtwoord beveiligd. De camerabeelden kijk je terug op het grote meegeleverde display (maarliefst 4,3 inch).

    Via de smartphone app kunnen in totaal vier mensen via internet de beelden meekijken. Leuk moment? Neem het op met de opname functionaliteit van de app. Je kan er ook voor kiezen om in plaats van de thuismonitor alleen de app te gebruiken voor een vergroting in bereik. Naast deze handigheidjes kan de app ook notificaties sturen wanneer je kindje wakker wordt. Is je kindje onrustig? Zet dan een van de slaapliedjes of het nachtlampje van een afstand aan.

    Voor dit model wordt gebruik gemaakt van een combinatie tussen netstroom voor de baby-unit en oplaadbare batterijen voor de ouderunit. Wanneer je gebruik maakt van het scherm zal de batterij een stuk minder lang meegaan voor je het apparaat moet opladen.

     • Draai- en zoombare camera
     • Tot 4 camera’s te koppelen
     • Groot scherm (4,3 inch)
     • Slaapliedjes
     • Terugpraatfunctie
     • De batterij gaat door het scherm wat minder lang mee
     https://www.popula.nl/wp-content/uploads/2019/08/Alecto-DVM-200-Babyfoon.jpg

     Als je fan bent van de camerafunctionaliteiten, is de Alecto DVM-200 een goede keuze voor jou. Deze babyfoon beschikt over een beweegbare camera welke je van een afstandje alle kanten op kan laten draaien. Naast de draaibeweging kun je ook in- en uitzoomen voor extra goed zicht op de kleine. De beveiligde digitale verbinding zorgt ervoor dat je binnen 50 meter en buiten 300 meter bereik hebt.

     Bekijk de beelden op het 4,3 inch scherm in volle kleur. Ook in het donker kun je precies zien wat er allemaal gaande is met de infrarood functie. Deze schakelt automatisch in wanneer het te donker is om zonder deze functie goed zicht te hebben. Naast real-time geluidsmeldingen kun je ook de huidige temperatuur in de kinderkamer zien. Je krijgt een melding als deze wat aan de hoge of lage kant is. Vind je één camera eigenlijk te weinig, je kan tot vier Alecto camera’s aansluiten op de babyfoon. Je dient deze wel los aan te schaffen. Met de vijf ingestelde slaapliedjes en de terugpraatfunctie zorg je voor een ontspannen kindje.

     De batterijduur van de ouderunit is wat minder lang dan de meeste babyfoons door het energiegebruik van het scherm. Wel kan je de unit gemakkelijk opladen bij een lege batterij.

      Is een babyfoon met camera nodig?

      Een babyfoon met camera heeft een aantal voordelen. Je kunt direct zien waarom je kindje huilt en loopt niet voor niets de babykamer in. Ook helpt het voor je eigen gemoedsrust om te zien dat jouw kindje ligt te slapen. Maar goed, zonder camera hoor je tenminste wel wat er in de babykamer gebeurt.

      Is een babyfoon veilig?

      De hoeveelheid elektromagnetische straling die een babyfoon uitzendt is zeer beperkt. Zelfs de sterkte modellen zitten ver onder de maximum toegestane hoeveelheid.

      Hoe lang gaat een babyfoon mee?

      Je kunt een babyfoon ongeveer gebruiken tot een leeftijd van 2 tot 3 jaar. Vanaf die leeftijd zal jouw kind over het algemeen zelf uit bed komen als er wat is.


      Reacties

      Er zijn nog geen reacties op dit artikel.