Kruikenzak

Kruikzak: 5x de beste kruikzakken voor de baby

Merijn  •  Laatst bijgewerkt op 4 juli 2022

Kruikenzakken zorgen ervoor dat de huid goed beschermd is tegen de directe hitte van de kruik en zorgen tegelijkertijd ervoor dat de warmte goed wordt gedistribueerd op de allerzachtste manier. Samen met een kruik brengt een kruikenzak heel wat comfort in onze levens of brengt het verlichting op de momenten dat we het nodig hebben.

Beste koop van 2024
Orange85 warmtekruik
Beste kruikenzak met een plat ontwerp

Orange85 warmtekruik

  • geschikt voor de platte rubberen kruik
  • hippe lama print is zowel voor kinderen als volwassenen

Afbeelding Product Voor wie? Waar te koop?
Orange85 warmtekruik

Orange85 warmtekruik

Voor jong en oud, fan van lama's is optioneel
Meyco kruikenzak Knots

Meyco kruikenzak Knots

Voor de koukleum die een leuke kruikenzak zoekt
Little Dutch Kruikenzak

Little Dutch Kruikenzak

Voor koukleum die van fleece houdt
Jollein Kruikenzak badstof

Jollein Kruikenzak badstof

Voor de kruikenliefhebber die een zachte kruikenzak zoekt
Meyco Basic Jersey 2-pack

Meyco Basic Jersey 2-pack

Voor de kruikenliefhebber die een egale kruikenzak zoekt

Kruikenzak, een veilige keuze voor jong en oud

Een kruik is een fles of zak die met een hete vloeistof gevuld kan worden en zo als hittebron dient. De kruik wordt al eeuwenlang ingezet om onze levens aangenamer te maken. De functie van een kruik is om door middel van warmte pijn te verlichten, kwalen te verhelpen of comfort te brengen.

Bij de ouderen wordt een kruik gebruikt om rugklachten te verlichten en bij pasgeboren baby’s om te zorgen dat ze heerlijk warm blijven. Hier onze selectie beste babykruiken, veilig voor je kindje. Van jong tot oud, iedereen kan wel eens een warme kruik met heerlijke kruikenzak gebruiken om het leven aangenamer te maken.

Veilig in gebruik. Om te zorgen dat de warme kruik geen verbranding achterlaat, stop je de kruik in een kruikenzak. Deze zakken zijn speciaal ontworpen om de gloeiende kruik in te stoppen en de warmte van de kruik goed te distribueren. Op deze manier zorgt de kruikenzak ervoor dat de hittebron de hitte de huid niet schaadt.

De kruikenzak is gemaakt van sterk en aangenaam materiaal wat bestand is tegen hitte en heerlijk zacht aanvoelt.

Formaat en vormgeving. Kruiken zijn er in alle soorten en maten. De meest bekende vorm is de rubberen platte vorm die flexibel is en heerlijk warmte uitstraalt. Andere veel voorkomende vormen zijn kruiken met een rond, flesvormig ontwerp. Voor iedere kruik is er wel een kruikenzak te vinden die goed bij het ontwerp van de kruik past.

Van langwerpig tot plat, de kruikenzak zorgt ervoor dat de kruik past en goed op zijn plek blijft. Op deze manier beschermt het uitstekend tegen de hitte bron.

Waarom kiezen voor een kruikenzak?

Je hebt vast ooit wel eens iemand horen opperen een kruik te gebruiken. Vooral ondere oudere genetaties is de kruik een veelgebuikt item. Het is de oplossing voor gebreken zoals spierpijn, buikpijn en menstruatiepijn.

Daarnaast kan een kruik ook gewoon tijdens de koude maanden wintermaanden gebruikt worden. Naast therapeutisch gebruik wordt een kruik ook veel gebruikt bij baby’s. Een kruik zorgt er namelijk voor dat de baby heerlijk warm blijft en zo lekker tot rust kan komen. Vooral tijdens de koude wintermaanden zijn kruiken bij baby’s erg in trek.

Een goede babykruik gebruik je samen met een veilige kruikzak gewoon bij je baby in een autostoeltje, in de kinderwagen of in het wipstoeltje.

De ideale kruikenzak

De ideale kruikenzak zorgt er allereerst voor dat de hitte van de hittebron niet direct op de huid komt. De kruikenzak zorgt er op deze manier voor dat de huid niet verbrand. Daarnaast is de ideale kruikenzak zacht en comfortabel zodat jij, je kind of wie dan ook er heerlijk tegenaan kan liggen. Tot slot is het design van de kruikenzak naar wens en past het bijvoorbeeld perfect bij het interieur van de kamer.

Zo kies je een goede kruikenzak

Dit zijn de belangrijkste punten om op te letten bij het aanschaffen van een kruikenzak.

  • Kies het juiste formaat die aansluit op jouw kruik
  • Kies voor een veilig materiaal als fleece of katoen
  • Kies voor een kruikenzak met sluiting voor extra veiligheid
  • Kies voor een leuk design of mooie kleur, zeker voor je baby

Formaat kruik

Bij het uitzoeken van een kruikenzak is het essentieel, dat mocht je al over een kruik beschikken, de kruik in de kruikenzak past. Sommige kruikenzakken zijn namelijk ontworpen voor cilindervormige kruiken en andere voor platte, rechthoekige kruiken.

In het algemeen zijn er twee veelvoorkomende modellen kruiken die gevonden worden: de platte, rubberen kruik en de cilindervormige kruik.

Materiaal

Doordat het materiaal van de kruikenzak een rol speelt bij de functionaliteit is het belangrijk een kruikenzak van het juiste materiaal te hebben. Een materiaal dat speciaal ontworpen is voor kruiken. Het gebruik van materiaal wat niet bedoelt is om kruiken in te houden kan leiden tot het beschadigen van het materiaal of erger zelfs, de huid. Zowel fleece en katoen raden we aan.

Sluiting

Om ervoor te zorgen dat de kruik op zijn plek blijft in de kruikenzak beschikken vele kruikenzakken over een sluiting die ervoor zorgt dat de kruik er niet per ongeluk uitglijdt. De meest voorkomende sluiting is een trekkoord kan dichtgeknoopt kan worden. Op deze manier wordt de kruik altijd door de kruikenzak omsloten en kun je het veilig zonder zorgen bij je baby in de wieg leggen.

Natuurlijk vs. synthetische vezels

Voor baby’s worden kleding en accessoires bijna enkel van zachte stoffen gemaakt. De meest voorkomende weefsels zijn fleece en badstof. Fleece is gemaakt van synthetische vezels en badstof juist van katoen. Deze stoffen zijn zo geweven dat het een zacht, knuffelbaar omhulsel oplevert.

De kleur

Of je van plan bent de kruikenzak zelf te gaan gebruiken, dat jij hem voor je kleine baby wilt gebruiken of dat je hem aan iemand wilt schenken. De kleur en het design van de kruikenzak is belangrijk. Het oog wil namelijk ook wat en hoe meer iets in de smaak valt, hoe meer het gebruikt gaat worden.

Top 5 beste kruikzakken

  • geschikt voor de platte rubberen kruik
  • hippe lama print is zowel voor kinderen als volwassenen
  • is enkel leverbaar in een print
Orange85 warmtekruik

De Lama kruikenzak van Orange85 is een vrolijke kruikenzak die zowel bij baby’s, kinderen als volwassenen in de smaak valt. De kruikenzak is ontworpen voor platte, rubberen kruiken en beschikt over een trekkoord om de kruik op zijn plek te houden.

Platte kruik

De Orange85 Lama Kruikenzak is een kruikenzak ontworpen voor de platte rubberen kruik. Dit formaat is een van de meest voorkomende ontwerpen voor een kruik vervaardigd uit rubber. Met deze kruikenzak heb je een beschermende laag voor bij al je platte kruiken.

Lama print

De Lama kruikenzak van Orange85 is voorzien van een hippe print. Deze prachtige gekleurde kruikenzak is op de zijde namelijk voorzien van een vrolijke lama. Deze lama is uitgerust met een ketting van gekleurde franjes. Dit is geweldig voor kinderen maar is ook voor volwassenen erg leuk.

Zacht polyester

Het materiaal van de kruikenzak is een fijn geweven polyester. Dit materiaal voelt erg zacht aan en zorgt tegelijkertijd voor een goede bescherming tegen de hete kruik. Aan de bovenzijde is een trekkoord te vinden waarmee de kruikenzak dicht geknoopt kan worden zodat de kruik goed op zijn plek blijft. Met 30 bij 20 bij 5 cm is deze kruikenzak geschikt voor de algemene platte kruik met een inhoud van 2 liter.

    • gebreide katoen met patroon erg gewild onder kinderen
    • verkrijgbaar in 5 prachtige uitvoeringen
    • bestand tegen wasmachine en wasdroger
    Meyco kruikenzak Knots

    De Meyco Knots kruikenzak is gemaakt van een gebreid katoen wat heerlijk zacht aanvoelt. Het ruime aanbod in kleuren en het standaard formaat maken het een enorm veelzijdige kruikenzak.

    Gebreid katoen

    De Meyco Knots kruikenzak dankt zijn naam aan het gebreide patroon met daarin de leuk om mee te friemelen. De kruikenzak is gemaakt van katoen wat in tegenstelling tot wol geen gekriebel veroorzaakt. Dankzij het trekkoord wordt de kruikenzak gesloten en blijft de kruik op zijn plek.

    5 varianten

    De Knots is leverbaar in 5 verschillende uitvoeringen waardoor je eenvoudig een vindt die in je woning past. De beschikbare kleuren, verschillend van zacht tot donker zijn: wit, roze, caramel, antraciet en mint. De afmetingen van de kruikenzak zijn 34 cm met een doorsnede van 15 cm. Hierdoor is deze kruikenzak geschikt voor cilindervormige kruiken.

    Machinewasbaar

    De kruikenzak van Meyco is eenvoudig te reinigen en kan in de wasmachine gewassen worden. De maximale temperatuur om op te wassen is 30 graden en daarnaast kan de kruikenzak in de droger gedroogd worden. geweven knotsjes. Dit patroon is voor het oog een gewin en daarnaast voor je kleine erg

      Op voorraad. Nu besteld, dinsdag in huis via bol voor €11.81
      • fleece van katoen en polyester voelt zijdezacht aan
      • kan in de wasmachine gewassen worden
      • leverbaar in drie zachte tinten
      Little Dutch Kruikenzak

      De Little Dutch kruikenzak is leverbaar in prachtige zachte tinten waardoor het prachtig past in de babykamer. De samenstelling van polyester en katoen voelt zijdezacht aan en is heerlijk om mee te knuffelen.

      3 prachtige kleuren

      De kruikenzak van Little Dutch is een zachte kruikenzak die in drie prachtige kleuren leverbaar is. De pasteltinten zijn ideaal voor baby’s. De lichtblauw, mintgroen of roze kleur passen namelijk perfect bij de zachte kleuren van een babykamer. Dit maakt het ook een ideaal kraamcadeau.

      Zijdezacht

      De kruikenzak is gemaakt van fleece bestaande uit 65% polyester en 35% katoen. Dit fleece is zijdezacht en voelt erg prettig op de huid. Daarnaast kan dit materiaal op 30 graden in de wasmachine gewassen kan worden.

      Cilindervormig

      Met een afmeting van 40 bij 15 cm is deze kruikenzak ontworpen voor cilindervormige kruiken. Aan het uiteinde van de kruikenzak is een trekkoord te vinden waarmee de zak gesloten kan worden en de kruik zo op zijn plek blijft.

        • zachte badstof is knuffelbaar voor kind
        • ruim aanbod aan kleuren
        Jollein Kruikenzak badstof

        De kruikenzak van Jollein is volledig gemaakt van natuurlijk vezels. De katoenen badstof is zacht en donzig waardoor het de keuze is om mee te knuffelen.

        Heerlijke badstof

        De Jollein kruikenzak is gemaakt van een natuurlijke badstof. Deze stof bestaat volledig uit katoen waardoor er geen synthetische stoffen aan te pas komen. De stof is wasmachinebestendig en kan op 30 graden gewassen worden.

        Kleurenvariatie

        De kruikenzak van Jollein is leverbaar in een ruim aanbod aan prachtige kleuren. Zo kies je uit: wit, roze, caramel, nougat, grijs en groen. De tinten zijn zacht en op deze manier is er altijd wel een uitvoering die niet te veel uit het oog springt en perfect met het interieur blendt.

        Doorsnee formaat

        Het ontwerp van de kruikenzak is gemaakt voor cilindervormige kruiken. Met een afmeting van 35 cm en een doorsnede van 10 cm, passen de meeste kruiken. Ook aan de bovenzijde van deze kruikenzak is een trekkoord te vinden waarmee de zak gesloten kan worden.

          Op voorraad. Voor 23:59 uur besteld, maandag in huis via bol voor €8.01
          • duo pack geschikt voor twee kruiken
          • verkrijgbaar in maar liefst 11 verschillende kleuren
          • Scherp geprijsd
          Meyco Basic Jersey 2-pack

          De Meyco Basic is een prachtige kruikenzak die als paar geleverd wordt. Dit is ideaal bij het gebruik van meerdere kruiken of om de tweede weg te geven aan het speelmaatje van je baby.

          2 pack

          De Meyco Basic is een kruikenzak gemaakt van een stof met een jersey weef. Dit is een weefsel wat erg zacht aanvoelt en hierdoor erg geschikt is voor baby’s. Omdat soms een enkele kruikenzak niet voldoende is, komt de Mayco Basic als een 2-pack. Hiermee kun je twee kruiken kwijt of kun je een van de kruikenzakken aan het speelmaatje van jouw kleine schenken.

          Vele kleuren

          De Meyco Basic is gemaakt van katoen wat leverbaar is in maar liefst 11 verschillende kleuren. Van warme kleuren, tot verschillende tinten geel en van meerdere kleuren blauw tot verschillende grijs tinten. Op deze manier is er voor iedere woning en ieder moment wel een geschikte uitvoering.

          Algemeen formaat

          De afmetingen van de Meyco Basic zijn 30 in de lengte met een doorsnede van 15 cm. Hierdoor is het geschikt voor de meest algemene cilindervormige kruik. Het trekkoord aan de bovenzijde zorgt ervoor dat de kruik op zijn plek blijft.


            Reacties

            Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

            Geef een reactie:

            Bij Popula staan we altijd open voor vragen en feedback. Je hart luchten mag natuurlijk ook. Dit kan je doen door een reactie achter te laten of contact op te nemen via het contact formulier op onze contact pagina.