Vier tips van oma voor in en rond het huis!

Wonen & Huishouden

Iedereen kent ze wel, de tips van oma! Sommige adviezen zijn soms een beetje raar maar toch werken ze altijd. Omdat je nooit genoeg van dit soort tips kan hebben hebben wij er vier voor jou op een rijtje gezet.

Stinkende of muf ruikende wasmachine?

Soms blijven er resten wasmiddel of ander vuil achter in je wasmachine na het draaien van een was. Dit kan er voor zorgen dat je wasmachine gaat stinken. Hoe je dit kan voorkomen? Neem bijvoorbeeld een wasmachine met een zelf reinigende wasmiddel lade. Mocht het toch nog zo zijn dat er minder fijne geuren uit de wasmachine komen, probeer dan een keer in de 15 wasbeurten een handje soda in de wastrommel te doen. Daarnaast kan je de wasmachine een keer op 95 graden laten draaien (natuurlijk niet met kleding). Je zal merken dat je wasmachine weer lekker fris wordt en de was er weer heerlijk ruikend uit komt.

Vers gebakken wafels langer bewaren?

Brusselse wafels

Je hebt zelf lekkere wafels gebakken met een wafelijzer maar hoe hou je die nu lang lekker? Hier hebben we een vrij simpele oplossing voor. Stop de wafels samen met een boterham in een plastic doos. De boterham zal na ongeveer drie dagen hard zijn, vervang dan de boterham door een verse. Je wafels zullen zo heerlijk vers blijven!

Waterkoker ontkalken met citroen?

Met het zuur dat in een citroen zit kan je kalkaanslag in de waterkoker oplossen. Het ontkalken van een waterkoker is dan ook een fluitje van een cent met behulp van citroensap. We hebben er dan ook een simpel stappen plan voor geschreven.

  • Giet al het water uit de waterkoker.
  • Pers twee grote citroenen uit en giet het sap in de waterkoker.
  • Vul het apparaat verder aan met water tot het niveau van de kalkaanslag of tot de maximale capaciteit is bereikt.
  • Zet vervolgens de waterkoker aan en wacht tot het water kookt.
  • Haal indien mogelijk het kalkfilter uit de schenktuit en giet de inhoud van de waterkoker in de gootsteen.
  • Spoel dat waterkoker vervolgens een keer om en laat deze nog een keer koken met alleen water. Als dit goed is gedaan heb je de volgende keer niet de smaak van citroen in je thee!

Zelf krokante pizza’s maken zoals bij de Italiaan?

Een pizzasteen zorgt voor een knapperige korst en voorkomt een vochtige bodem.

Wanneer je zelf pizza’s maakt zijn deze nooit zo lekker als bij de Italiaan. Het verschil? Precies, de oven! Zelf zo’n hout gestookte steenoven kopen is natuurlijk geen doen. Gelukkig is hiervoor een prima alternatief op de markt, de pizzasteen. Belangrijk voor een krokante bodem is een constante temperatuur, als je de pizza in de oven schuift is de temperatuur al flink gedaald. Dit voorkom je door een pizzasteen te gebruiken, deze koelt namelijk niet direct af.


Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit artikel.