De beste wasmachines van 2018

De 5 beste wasmachines van 2021 + koopgids

Popula  •  Laatst bijgewerkt op 2 maart 2021

Het kopen van een wasmachine op zich is al een hele klus. De wasmachine gaat namelijk vaak kapot wanneer je hem nodig hebt, of zelfs wanneer de was er nog inzit. Een nieuwe wasmachine heb je daarom dan ook nog liever gister dan vandaag al in huis.

Let op:

Veel apparaten met een groen energielabel die voorheen hoog scoorden op duurzaamheid scoren sinds maart 2021 een stuk slechter. Voor o.a. koelkasten, wasmachines, vaatwassers, televisies en diepvriezers geldt voortaan een nieuw label met andere criteria. Een apparaat dat hiervoor nog een label met A+++ had, zou nu in categorie F kunnen vallen. Wij zijn op dit moment druk bezig met het updaten van deze data op onze website, hierdoor kan het zijn dat dit artikel verouderde informatie bevat.

Vol goede moed slinger je de computer aan en ga je op zoek naar een nieuwe wasmachine. Helaas, dit valt wel even tegen. Je komt onmiddellijk voor een hele hoop keuzes te staan. Om dit voor jou wat makkelijker te maken hebben wij deze koopgids geschreven. Hier vind je precies waar je op moet letten bij het kopen van een nieuwe wasmachine. Samen zullen wij dit varkentje wel even wassen!

Beste koop van 2021
BoschWAW32642NL
Beste wasmachine voor 5 of meer personen

Bosch WAW32642NL i-DOS

 • Energielabel A+++
 • Capaciteit van 9 kg
 • Doseert het wasmiddel automatisch
 • Beschikt over een beladingssensor
 • Voor elk soort textiel een specifiek wasprogramma

Het kopen van een nieuwe wasmachine

We hebben de vijf wasmachines uitgekozen als beste wasmachines van 2020. Niet iedereen heeft dezelfde eisen, daarom hebben we modellen uitgekozen die flink verschillen. Grote huishoudens zoeken een andere wasmachine dan een eenpersoonshuishouden. Hier hebben wij rekening mee gehouden in onze keuze, test en vergelijking van de beste wasmachines.

Hieronder volgt het advies waar je op moet lette bij het kopen van een nieuwe wasmachine. Hierna volgt per wasmachine een uitgebreidere review.

De vijf beste wasmachines

Afbeelding Product Voor wie? Waar te koop?
BoschWAW32642NL
Beste koop

Bosch WAW32642NL i-DOS

De beste koop wasmachine voor 5 personen. Deze uitzonderlijke wasmachine is niet alleen vrij groot, maar ook nog eens erg energiezuinig. Je bespaart op je energierekening, maar niet op de handige functies van deze Bosch wasmachine.
HaierHW70-BP14636
Budget

Haier HW70-BP14636

De beste keuze als je op zoek bent naar een goedkope wasmachine. Deze Haier is geschikt voor huishoudens van 1 tot 2 personen.
AEGL8FB86ES
Energiezuinig

AEG L8FB86ES

Voor degene die wil besparen op zijn energierekening met een energielabel van A+++ -50%
Miele WCE 330 WCS PowerWash 2.0 Review
Stiller

Miele WCE 330 WCS PowerWash 2.0

Snel, stil en energiezuinig: de perfecte combinatie
AEG L7FB60Y 7000 Serie Wasmachine Review

AEG L7FB60Y

Beste wasmachine voor 3 tot 4 personen. Energiezuinig met A+++ -30%, een trommel van 8 kilogram en ProSteam om je kleding glad te maken en te ontkreuken.

Waar moet ik op letten bij het kopen van een wasmachine?

Zoals je misschien al hebt gemerkt is het uitkiezen van de juiste wasmachine geen eenvoudige klus. Er zijn een hoop factoren waar je rekening mee dient te houden. Om voor jou overzichtelijk te maken welke factoren dit zijn en hoe je het beste met deze factoren om kunt gaan hebben we ze voor jou op een rijtje gezet.

Capaciteit

Allereerst is het belangrijk om te weten wat de capaciteit van je wasmachine moet zijn. De capaciteit van de wasmachine wordt uitgedrukt in het aantal kilogrammen aan wasgoed dat er in de machine past. Hou hierbij wel rekening met het feit dat de door de fabrikant gegeven capaciteit alleen geldt voor het katoenprogramma. Bij synthetische was wordt aangeraden de wastrommel niet helemaal vol te doen.

De meeste wasmachines zullen een capaciteit hebben van zo’n 7 à 8 kilogram. Maar er zijn ook wasmachines op de markt die een capaciteit hebben van 5 kilo. Maar als je het echt bont wilt maken zijn er ook wasmachines te koop waarin je tot wel 17 kilo aan wasgoed in kan stoppen. Nu zal je misschien denken, “doe mij maar zo’n grote wasmachine, dan past het altijd.”. Dat is zeker handig wanneer je bijvoorbeeld beddengoed gaat wassen, maar realiseer je wel dat je de trommel het grootste deel van de tijd niet helemaal vol zult stoppen. Dit is zonde gezien de kleinere wasmachines vaak energiezuiniger zijn en bovendien ook nog eens goedkoper in aanschaf.

Het makkelijkste om te kijken hoeveel was je hebt is, je raadt het al, wegen! Dit kan je eenvoudig doen door eerst met een lege wasmand op de weegschaal te gaan staan en daarna nog een keer met een volle wasmand.

Heb je nou zelf geen idee hoeveel kilo aan was jij er doorheen jaagt, of heb je gewoon geen zin om op die weegschaal te gaan staan? Dan hebben wij voor jou een aantal richtlijnen die je aan kunt houden. Heb je een huishouden met 1 à 2 personen, kies dan voor een kleine wasmachine. Je zult aan ongeveer 7 kilo genoeg hebben. Voor huishoudens bestaande uit 3 tot 4 personen raden wij een wasmachine van 8 kilo aan. Heb je nou een huishouden van 5 of meer personen? Dan zit je waarschijnlijk goed met een wasmachine vanaf 9 kg.

Afmetingen

Belangrijk ook bij het kopen van een wasmachine zijn de afmetingen. Het is natuurlijk wel zo handig dat de wasmachine op z’n plek past, maar nog belangrijker dat deze ook op zijn plek kan worden gezet. Houdt hierbij rekeningen met bijvoorbeeld een trappengat waar de wasmachine doorheen zal moeten.

Voorladers

Standaard hebben wasmachines een breedte van zo’n 60 centimeter, echter zal dit soms bij de grotere modellen afwijken. Ook de hoogte van een wasmachine is redelijk gestandaardiseerd. De meeste wasmachines zullen zo’n 85 centimeter hoog zijn. De diepte van de machines daarentegen zal wat meer variëren. De meeste modellen zijn zo’n 60 tot 70 centimeter diep, deze maat gaat vaak gepaard met de capaciteit van de machine.

Bovenladers

Voor bovenladers gelden andere maten. Deze zijn vaak een stukje hoger, de hoogte van een bovenlader is ongeveer 90 centimeter. De diepte van een bovenlader is vaak zo’n 60 centimeter en tot slot is de breedte vaak maar 40 centimeter. Hiermee onderscheiden ze zich qua formaat dan ook van het hierboven beschreven standaard model.

Toerental en centrifuge

Over het algemeen hebben wasmachines een maximum toerental van 1200 tot 1600 toeren. De vuistregel voor het toerental is “Hoe hoger het toerental, hoe droger de was.”. Na wat onderzoek op internet is gebleken dat wasmachines met een toerental van 1400 toeren het vaak net zo goed doen als die van 1600 toeren. Maar ook met een toerental van 1200 komt de was er weer redelijk “droog” uit.

Net als met de capaciteit is ook het door de fabrikant gestelde maximum toerental alleen bedoeld voor de kantoenen was. Andere stoffen zoals wol of synthetische materialen kun je beter op een lager toerental centrifugeren.

Geluidsniveau

Het geluid van een wasmachine is niet voor iedereen even belangrijk, maar wanneer je je wasmachine dichtbij je woonkamer of slaapkamer zet is het toch wel fijn als deze niet super veel geluid maakt. Het geluidsniveau van een wasmachine is het aantal decibel dat deze produceert tijdens het centrifugeren. Wil je een stille wasmachine? Kies dan voor een automaat met een geluidsniveau van 73 dB of minder. Hou er rekening mee dat elke 3 decibel een verdubbeling van het geluid is.

Wat zegt een energielabel over een wasmachine?

De zuinigste wasmachines op de markt hebben een A+++ energielabel. Fabrikanten gebruiken daarnaast nog de aanduidingen 10/20/30/40 en 50%. Deze aanduidingen binnen het A+++ label zijn echter geen officiële categorieën.

Over het algemeen zullen de wasmachines met een goed energielabel iets duurder zijn dan een qua capaciteiten vergelijkbaar model met een minder goed energielabel. Op de lange termijn zal je echter merken dat de aanschaf van een duurder model zich zal uitbetalen. De energiezuinige modellen zullen namelijk een stuk minder stroom gebruiken en dit merk je op je elektriciteitsrekening.

Is een wasmachine met energielabel A zuinig?

Zo op het eerste gezicht zal je waarschijnlijk denken dat een A-label al erg goed is. Niets is echter minder waar, dit is namelijk het minst energiezuinige label voor wasmachines. De Europese Unie heeft namelijk bepaald dat alle nieuwe wasmachines het energielabel A+ of hoger moeten hebben. De wasmachines met een A- of B- label mogen nog wel worden verkocht. Om deze reden zijn er drie nieuwe energielabels bijgekomen, namelijk het A+, A++ en A+++ label.

Nu zou je denken, met een A+++ label zit ik altijd goed! Helaas is er binnen dit label ook nog een redelijk verschil aanwezig. Fabrikanten van deze zuinige wasmachines hanteren daarom zoals eerdergenoemd een extra indeling binnen de klasse A+++.

Namelijk, A+++-10/20/30/40 en 50%. Ondanks dat dit geen officiële categorieën zijn, worden deze wel bepaald volgens de voorgeschreven meetmethoden van het energielabel. Deze extra categorieën worden echter niet door alle webwinkels aangehouden. Bij Bol.com en Coolblue zal je dit altijd kunnen terugvinden per wasmachine, samen met de gemiddelde jaarlijkse energiekosten.

 • A+++: Het meest zuinige energielabel. Het A+++ label heeft bij een laadvermogen van 7 kg een energieverbruik van zo'n € 33,- per jaar.
 • A++: Zo'n 10% zuiniger dan energieklasse A+. Het A++ label heeft bij een laadvermogen van 7 kg een energieverbruik van zo'n € 44,- per jaar.
 • A+: De minst zuinige energieklasse. Het A+ label heeft bij een laadvermogen van 7 kg een energieverbruik van circa € 51,- per jaar.

Koolborstel motor of koolborstelloze motor?

Globaal gezien zijn er twee verschillende motoren te onderscheiden. Koolborstelmotoren en koolborstelloze motoren. Het grote verschil zit hem in de manier waarop de wasmachine wordt aangedreven. Zo creëert een koolborstelmotor de aandrijving door middel van koolborstels, dit in tegenstelling tot een koolborstelloze motor zorgt. Deze zorgt namelijk voor rechtstreekse aandrijving. Wasmachines met een koolborstelloze motor zijn hierdoor dan ook energiezuiniger, duurzamer, stiller en hebben minder onderhoud nodig.

Gebruiksgemak

Wasmachines hebben een talloze opties aan extra mogelijkheden die jou het wassen eenvoudig maken. Om het makkelijk te maken hebben we een aantal van deze opties even op een rijtje gezet. We zullen hierbij kort beschrijven wat deze opties inhouden.

Automatische wasmiddeldosering

Hiermee hoef je niet meer te knoeien met je wasmiddel, de automatische wasmiddeldosering voegt automatisch de juiste hoeveelheid wasmiddel toe. Hierdoor gebruik je nooit te veel en ook nooit te weinig!

Bediening via app

Welk apparaat kan er tegenwoordig nog zonder app? Ook wasmachines beschikken tegenwoordig over een speciale app! Hiermee bedien je jou wasmachine waar en wanneer je maar wilt!

Beladingssensor

De beladingssensor stelt voor jou het wasprogramma af op de hoeveelheid en het soort wasgoed die in de trommel zit. Dit zorgt ervoor dat je niet meer na hoeft te denken over welk wasprogramma het beste is voor jou was. Daarnaast was je hierdoor ook nog eens een stuk zuiniger.

Kledingbeschermende trommel

De kledingbeschermende trommel beschermt, zoals de naam al doet vermoeden, je kleding. De een speciale wandstructuur in de wastrommel zorgt ervoor dat jouw kleding minder snel slijt dan gebruikelijk.

Startuitstel en resttijdindicators

De resttijdindicator geeft aan hoe lang het nog duurt voordat de wasmachine klaar is met wassen. Dit is een functie die inmiddels bij de meeste wasmachines al ingebouwd zit. Daarnaast kun je bij veel wasmachines ook aangeven wanneer je wilt dat deze start met het wasprogramma. Dit is ideaal wanneer je bijvoorbeeld overdag werkt en aan het eind van de dag toch een vers gewassen wasje wilt hebben, zonder dat het apparaat de hele dag aan staat.

Stoomfunctie

De meeste mensen vinden strijken niet de leukste bezigheid. Speciaal voor die mensen zijn er wasmachines met een stoomfunctie. Deze stoomfunctie zal er helaas niet voor zorgen dat je nooit meer hoeft te strijken maar het scheelt je zeker een hoop strijkwerk!

Tussentijds was toevoegen

Het overkomt je vast wel eens, je hebt net alle was in de wasmachine gestopt, de wasmachine draait en je komt toch nog dat ene shirtje tegen dat je eigenlijk graag had willen wassen. Dit hoeft geen probleem meer te zijn wanneer je een wasmachine hebt waarbij je tussentijds was kan toevoegen.

Zelfreinigende wasmiddellade

Het schoonmaken van de wasmiddellade is misschien niet iets dat je vaak zult doen. Maar het kan zeker geen kwaad om deze af en toen schoon te maken of gewoon goed schoon te houden. De wasmiddellade kan na verloop van tijd wat muf gaan ruiken of erger nog, wasmiddel kan zich ophopen in het zeepbakje waardoor deze niet meer goed doorspoelt. Om dit te voorkomen reinigen sommige wasmachines deze wasmiddellade automatisch.

 • Energielabel A+++
 • Capaciteit van 9 kg
 • Doseert het wasmiddel automatisch
 • Beschikt over een beladingssensor
 • Voor elk soort textiel een specifiek wasprogramma
 • Geen stoomfunctie
Beste koop
https://www.popula.nl/wp-content/uploads/2019/06/BoschWAW32642NL.jpg

Dit apparaat van Bosch is voor ons naar voren gekomen als beste wasmachine voor het grote gezin. In de wastrommel kan maar liefst 9 kilo aan wasgoed. Maar wanneer de trommel een keertje niet vol is maakt dit ook niet uit. De machine doseert namelijk automatisch de juiste hoeveelheid wasmiddel en water voor jouw hoeveelheid was. Hierdoor verbruik je geen onnodige energie.

Naast dat er veel was in kan kan je er ook veel verschillende soorten was in kwijt. De Bosch heeft voor een grote hoeveelheid aan soorten was een eigen wasprogramma. Deze grote hoeveelheid programma’s gaat in onze ogen niet ten koste van het gebruiksgemak. Als dit alles nog niet goed genoeg is beschikt de wasmachine ook nog eens over een zeer zuinig energie label, namelijk A+++ – 30%.

Verder is dit apparaat nog voorzien van een aantal functionaliteiten die het wassen erg gemakkelijk maken. Je kan bijvoorbeeld zelf bepalen hoe laat het wasprogramma start door de startuitstel functie. Ook geeft de wasmachine gedurende de wasbeurt aan hoe lang het nog duurt voordat jouw wasgoed weer helemaal schoon is. Tot slot beschikt de machine ook nog over een 3-voudige waterbeveiliging, deze sluit de watertoevoer af wanneer er storing is of de wasmachine andere problemen ervaart.

Specificaties:

Capaciteit 9 kg
Afmetingen 60 x 59 x 84,5 cm (b x d x h)
Toerental 1600 toeren per minuut
Geluidsniveau 74 dB
Energielabel A+++
Koolborstelloze motor Ja
  • Relatief klein van formaat
  • Koolborstelloze motor
  • Erg energiezuinig met A+++
  • Niet zelfreinigend
  Budget
  https://www.popula.nl/wp-content/uploads/2019/06/HaierHW70-BP14636.jpg

  Deze machine van Haier is de ideale wasmachine voor het kleine gezin. Zowel in aanschaf als in gebruikskosten is deze wasmachine ook nog eens vriendelijk voor de portemonnee. Het energielabel dat het apparaat heeft is een A+++ – 40%, dat houdt dus in dat deze maar liefst 40% zuiniger is dan apparaten met energielabel A+++.

  De wasmachine zal aan het einde standaard centrifugeren met 1400 toeren per minuut. Maar als je bijvoorbeeld wollen kleding in de wasmachine stop kan je deze ook instellen voor minder toeren per minuut. Door het toerental en de koolborstelloze motor is de Haier ook nog eens een relatief stille wasmachine, het apparaat produceert slechts 75 dB.

  Ondanks dat het apparaat een kleine omvang heeft vergeleken met de andere modellen die wij hebben beschreven, is de capaciteit een mooie 7 kilogram. Hierdoor hoef je niet gelijk in de stress te schieten als je bijvoorbeeld een tweepersoons dekbed wilt wassen.

  Specificaties van de Haier HW70-BP14636:

  Capaciteit 7 kg
  Afmetingen 60 x 46 x 85 cm (b x d x h)
  Toerental 1400 toeren per minuut
  Geluidsniveau 75 dB
  Energielabel A+++
  Koolborsteloze motor Ja
   • Capaciteit van 8 kilogram
   • Energielabel A+++ - 50%!
   • Beschikt over een stoomfunctie
   • Beschikt over een zelfreinigende wasmiddellade
   • Wasmiddel wordt niet automatisch gedoseerd
   Energiezuinig
   https://www.popula.nl/wp-content/uploads/2019/06/AEGL8FB86ES.jpg

   Deze wasmachine van AEG is door ons uitgekozen als de beste energiezuinige wasmachine. Deze wasmachine heeft dan ook een energielabel A+++ – 50%. Het is een relatief grote wasmachine met een capaciteit van 8 kilogram. Hierdoor is het apparaat uitstekend geschikt voor gezinnen/huishoudens van ongeveer drie tot vijf personen. Wanneer de wastrommel niet helemaal gevuld is zal het apparaat automatisch het water- en energieverbruik aanpassen op de inhoud. Er wordt dus niet onnodig water en energie verspeeld.

   De AEG beschikt over maar liefst 10 verschillende wasprogramma’s, hiermee is het apparaat geschikt voor bijna alle soorten wasgoed. Na het wassen wordt de was gecentrifugeerd met 1600 toeren per minuut waardoor deze relatief droog uit de machine zal komen. Tot slot is er nog de optie om te eindigen met een stoomprogramma, deze zorgt ervoor dat je minder hoeft te strijken. Het stoomprogramma zal ongeveer een derde van de kreukels eruit halen. Helemaal niet strijken zul je helaas niet aan ontkomen.

   Ondanks dat de machine over een koolborstelloze motor beschikt maakt deze toch redelijk wat lawaai. De 77 dB die tijdens het centrifugeren ten gehoren komt is te overzien maar je wilt niet al te dicht in de buurt van dit apparaat slapen.

   Specificaties:

   Capaciteit 8 kg
   Afmetingen 60 x 60 x 85 cm (b x d x h)
   Toerental 1600 toeren per minuut
   Geluidsniveau 77 dB
   Energielabel A+++ - 50%
   Koolborstelloze motor Ja
    • Wast binnen 59 minuten de was
    • Zuinige wasmachine met A+++-20%
    • Relatief stil in vergelijking
    • Zelfreinigende wasmiddellade
    • Erg lage jaarlijkse kosten
    • Hogere aanschafprijs
    Stiller
    https://www.popula.nl/wp-content/uploads/2019/06/Miele-WCE-330-WCS-PowerWash-2.0-Review.jpg

    De Miele is door ons verkozen als beste stille wasmachine van dit moment, zoals ze zelf zeggen er is geen betere! Deze machine is geschikt voor huishoudens van 3 tot 5 personen. Met een capaciteit van 8 kg kan je makkelijk deze hoeveelheid was kwijt. De wastrommel is voorzien een speciale honingraatstructuur, hierdoor slijt en kreukt je kleding minder snel.

    Stille wasmachine

    Zoals vermeld is de wasmachine erg stil, mede door de koolborstelloze motor produceert het apparaat slechts 72 dB tijdens het centrifugeren. Tijdens het centrifugeren maakt de wasmachine 1400 toeren per minuut, dit heeft als resultaat dat de kleding ook nog eens relatief droog uit de wasmachine komt.

    Tijdens het wassen produceert de Miele WCE 330 een geluid van 48 decibel, wat niet als storend wordt ervaren. Toch ontkom je niet aan een beetje lawaai bij wasmachines, want ze moeten toch de was centrifugeren. Tijdens het centrifugeren is het geluidsniveau 72 decibel, maar door de snelle wasprogramma’s hoef je hier niet urenlang naar te luisteren.

    Energiezuinig, maar ook snel

    Naast dat de wasmachine een mooie capaciteit heeft en weinig geluid maakt is deze ook nog eens super zuinig. De Miele is geklasseerd met het energielabel A+++ – 30% en is daarmee dus 30 procent zuiniger dan de modellen met het label A+++. Ook beschikt de wasmachine over een beladingssensor waardoor deze het water- en energieverbruik kan afstemmen op jou hoeveelheid was. Wanneer de wastrommel dus een keertje niet vol zit is dit geen probleem!

    Met het PowerWash programma heb je binnen 59 minuten de was klaar. Daarnaast beschikt de Miele WCE 330 ook over een speciaal wasprogramma voor de kleinere wasjes, want af en toe wil je gewoon je favoriete outfit nog even snel wassen. Het SingleWash programma zorgt ervoor dat wasjes tot 1 kilogram snel en energiezuinig schoon wordt.

    Spreekt dit model van Miele je aan maar heb je toch nog wat extra ruimte nodig en wil je nog net wat energiezuiniger zijn? Dan is de grotere broer, de Miele WCI 331 PowerWash 2.0 de juiste keuze voor jou.

    Specificaties:

    Capaciteit 8 kg
    Afmetingen 60 x 64 x 85 cm (b x d x h)
    Toerental 1400 toeren per minuut
    Geluidsniveau 72 dB
    Energielabel A+++ - 20%
    Koolborstelloze motor Ja
     • Zuinig energielabel A+++
     • Vulcapaciteit van 8 kg
     • ProSteam ontkreukt je kleding met stoom
     • ProSense stemt het wasprogramma af voor minimaal energie- en waterverbruik
     • Hogere aanschafprijs
     https://www.popula.nl/wp-content/uploads/2020/03/AEG-L7FB60Y-7000-Serie-Wasmachine-review.jpg

     De AEG L7FB60Y is gekozen als de beste wasmachine voor huishoudens van 3 tot 4 personen. Met een capaciteit van 8 kilogram en beschikt over wasprogramma’s die de was ook snel schoon krijgen. Met een energielabel van A+++ -30% zal je de komende jaren flink besparen op je energierekening.

     Met de stoomfunctie zal je voortaan niet meer met de hand je hemden hoeven strijken. Deze functie, ProSteam genoemd door AEG, ontkreukt je kleding waardoor je in de meeste gevallen je hemden niet of minder hoeft te strijken. Erg handig als je veel strijkt, hierdoor gaat je kleding langer mee en voorkom je slijtage.

     Bij een gemiddeld gebruik verbruikt de L7FB60Y 137 kWh per jaar, wat uitkomt op wasmachine kosten van €31,51 per jaar. Erg zuinig, zeker in vergelijking met oudere modellen wasmachines. Het energielabel A+++ -30% betekent dat de L7FB60Y maar liefst 30 procent zuiniger is dan modellen met A+++.

     De beladingssensor (ProSense) zorgt er voor dat de machine zelf weegt hoeveel was er in zit. Aan de hand van het gewicht wordt de hoeveelheid water bepaald en hoeveel energie het wassen zal kosten. Hierdoor is deze AEG een van de meest energiezuinige wasmachines op de markt. Je zal wel nog zelf de hoeveelheid wasmiddel bepalen, maar dat is een klein gegeven.

     Op zoek naar een energiezuinige wasmachine met een grote capaciteit? Dan is de AEG L7FB60Y een zeer goede keuze. Lees de positieve reviews op bol.com en maak je eigen keuze.

     De AEG L7FB60Y is de vervanger van de verouderde AEG L7FE86EW. Dit was onze vorige keuze als beste wasmachine voor huishoudens van 5+ personen.

     Specificaties

     Capaciteit 8 kg
     Afmetingen 60 x 85 x 60 cm
     Toerental 1600 toeren per minuut
     Geluidsniveau 77 dB
     Energielabel A+++ -30%
     Koolborstelloze motor Ja
      Uiterlijk 27 juli in huis via bol voor €700.06

      Reacties

      Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

      Geef een reactie:

      Bij Popula staan we altijd open voor vragen en feedback. Je hart luchten mag natuurlijk ook. Dit kan je doen door een reactie achter te laten of contact op te nemen via het contact formulier op onze contact pagina.

      Specificatie Bosch WAW32642NL i-DOS Haier HW70-BP14636 AEG L8FB86ES Miele WCE 330 WCS PowerWash 2.0 AEG L7FB60Y
      Artikelnummer WAW32642NL L8FB86ES WCE 330 WCS 914 550 087
      Merk Bosch AEG Miele AEG