ZanussiZDC8203PNL

Koopgids: de beste wasdrogers van 2023

Popula  •  Laatst bijgewerkt op 27 februari 2022

Door de grote hoeveelheid wasdrogers op de markt is het moeilijk om te beslissen welke droger nu het beste geschikt is voor jou. Om je te helpen bij het kiezen van de beste wasdroger hebben we deze koopgids geschreven.

Let op:

Veel apparaten met een groen energielabel die voorheen hoog scoorden op duurzaamheid scoren sinds maart 2021 een stuk slechter. Voor o.a. koelkasten, wasmachines, vaatwassers, televisies en diepvriezers geldt voortaan een nieuw label met andere criteria. Een apparaat dat hiervoor nog een label met A+++ had, zou nu in categorie F kunnen vallen. Wij zijn op dit moment druk bezig met het updaten van deze data op onze website, hierdoor kan het zijn dat dit artikel verouderde informatie bevat.

Het kiezen van een wasdroger is met behulp van deze koopgids vrij eenvoudig. Met deze koopgids voor wasdrogers helpen we jou de beste droger uit te kiezen op basis van onder andere het energieverbruik, de grootte, het juiste energieverbruik en de juiste soort wasdroger.

Beste koop van 2024
AEG T8DEP84ES AbsoluteCare
Beste koop wasdroger voor huishoudens van 3 tot 5 personen

AEG T8DEP84ES AbsoluteCare

  • Grote trommel van 9 kilo
  • Energiezuinig door het A++ label
  • Zelfreinigende condensor
  • 10 verschillende wasprogramma’s én nog extra instellingen
  • Beschermt je wasgoed tegen krimpen

Afbeelding Product Voor wie? Waar te koop?
AEG T8DEP84ES AbsoluteCare

AEG T8DEP84ES AbsoluteCare

Alle functionaliteiten die je nodig hebt en het betreft ook een energiezuinige wasdroger. Geschikt voor huishoudens van 3 tot 5 personen
Samsung DV80TA220A

Samsung DV80TA220A

Een vrij energiezuinige wasdroger die de favoriet is bij huishoudens van 3 tot 5 personen dankzij de trommel van 8 kilogram en de goedkopere stroomkosten.
Zanussi ZS7230DP

Zanussi ZS7230DP

Deze goedkopere wasmachine is ideaal voor kleinere huishoudens tot 2 personen.
ZanussiZDC8203PNL

Haier HD80-B636W

Onze favoriete betaalbare wasdroger is perfect als instapmodel. Eenvoudig in gebruik en beschikt over de belangrijkste functionaliteiten. 3 tot 5 personen.
AEG T8DE86ES

AEG T8DE86ES

Voor 3 tot 5 personen
Bosch WTW84400NL - Serie 6

Bosch WTW84400NL – Serie 6

Beste stille wasdroger voor gezinnen

De grootte van de droog/was – trommel

De grootte van de wastrommel is een vrij persoonlijke keuze. De ene wast nou eenmaal vaker dan de ander en bovendien stopt niet iedereen alles in de wasdroger. In tegenstelling tot bij de wasmachines is het kiezen van de juiste grootte hier wat eenvoudiger. De meeste droogtrommels hebben namelijk een inhoud van 6 of 7 kilogram.

Voor drogers geldt, hoe groter de trommelinhoud hoe sneller de was droog is. Er kan namelijk meer lucht door de was heen wanneer er veel ruimte over is, de was wordt hierdoor sneller droog. Bovendien kreukt het ook minder wanneer er meer ruimte over is.

Een andere belangrijke tip bij het kopen van een wasdroger is om er op te letten dat de grootte van je droogtrommel minimaal net zo groot is als die van de wastrommel van je wasmachine. Hierdoor kun je altijd al je gewassen was kwijt!

Welke soort wasdroger

Wasdrogers kunnen in drie verschillende categorieën worden opgedeeld. De vraag die wij ons natuurlijk stellen is, welke soort droger past het beste bij mij?

De soorten wasdrogers die het meest worden gebruikt zijn warmtepompdrogers en condensdrogers. Daarnaast bestaan er ook nog afvoerdrogers, hoewel deze de afgelopen jaren minder populair zijn dan de andere twee soorten wasdrogers.

Warmtepompdrogers

Als je kiest voor een warmtepompdroger bespaar je meestal ook op je energierekening. Wasdrogers met een warmtepomp zijn de meest energiezuinige wasdrogers die er zijn. Dit komt omdat de warme lucht steeds weer opnieuw gebruikt wordt door de droger. Het condenswater wordt opgevangen in een reservoir, de meeste kunnen gelukkig ook worden aangesloten op de waterafvoer.

Condensdrogers

Condensdrogers zijn sneller dan warmtepompdrogers, daarentegen zijn ze ook een stuk minder energiezuinig. Condensdrogers drogen de was door het gebruik van een hoge droogtemperatuur.

Het vocht dat vrij komt bij het drogen van de was wordt net als bij een warmtepompdroger opgevangen in een reservoir. Je kunt de condensdrogers daarom neerzetten waar je maar wil. Heb je wel een plek voor waterafvoer op de plek waar je de droger neerzet? Dan kun je met behulp van een condensafvoerslang het apparaat aansluiten op de waterafvoer.

Je hoeft het reservoir dan niet meer elke keer te legen. Een ander voordeel van de condensdrogers is dat ze ten opzichte van de warmtepompdrogers goedkoper zijn in aanschaf.

Afvoerdrogers

Afvoerdrogers voeren de vochtige lucht door middel van een slang naar buiten af. Belangrijk wanneer je kiest voor een afvoerdroger is dat je de ruimte hebt om deze slang door het raam of een ander gat in de muur naar buiten te doen.

Het grootste voordeel van dit type droger is dat er weinig onderhoud benodigd is. In de aanschaf zijn de afvoerdrogers het goedkoopst van de door ons beschreven types. Echter verbruikt dit type wel het meeste energie, op de lange termijn is het dus niet goedkoop!

Extra aankoopadvies voor wasdrogers

Naast de verschillende soorten wasdrogers zijn er ook een paar andere punten die belangrijk zijn bij het kiezen van de beste wasdroger. Denk hierbij aan het energieverbruik, het geluidsniveau, de droogtijd en nog enkele andere functionaliteiten zoals een kinderslot en een vochtigheidssensor.

Energieverbruik: goedkoop is duurkoop

Wasdroger staan er om bekend dat ze vaak toch een hoop energie verbruiken. Tegenwoordig zijn er gelukkig ook veel apparaten met een veel lager energieverbruik. En dat kan flink besparen in de kosten. Het energieverbruik is te herkennen door het milieulabel dat tegenwoordig op bij elk witgoed apparaat moet worden vermeld.

De aanschafprijs van modellen met een zuiniger energielabel (zoals A+ tot A+++) ligt vaak hoger dan een wasdroger met een minder zuinig energielabel (alles slechter dan A). Toch is het op de lange termijn vaak interessant en goedkoper om een zuinige wasdroger te kopen.

Waar er vroeger heel veel verschillende energielabels waren, van oplopend van A+++ tot D, is het minst zuinige energielabel sinds 2015 het label B. Dat maakt de keuze ook gelijk weer eenvoudiger.

Naast dat het energieverbruik toch een grote invloed heeft op de portemonnee, ben je met een zuinig energielabel ook direct milieubewust bezig. Wij raden dan ook aan om voor zowel het geld en het milieu een energiezuinig apparaat te kiezen.

Type droger Energieverbruik per droogbeurt (kWh) Energieverbruik per jaar (kWh) Energiekosten per jaar (euro)
Warmtepompdroger label A+++ 0,65 85 17
Warmtepompdroger label A++ 0,75 100 20
Warmtepompdroger label A+ 1,00 130 25
Warmtepompdroger label A 1,50 200 40
Condensdroger label B 2,25 290 60
Luchtafvoerdroger energielabel C 2,45 320 65

De cijfers hierboven zijn gebaseerd op het gemiddelde Nederlandse gebruik van een wasdroger, wat neerkomt op een 2,5 keer per week. De gekozen capaciteit is 6 kilogram. De elektriciteitsprijs staat op 23 eurocent per kWh (2020).

Wasdroger met kinderbeveiliging

Als je jonge kinderen hebt, is een wasdroger met kinderslot wellicht een goede keuze. Kinderbeveiliging op een wasdroger zorgt ervoor dat het droogprogramma niet kan worden aangepast zodra deze aan het draaien is.

Vochtuitstoot

Afhankelijk van de ruimte waar het apparaat gaat plaatsen, is het interessant om de vochtuitstoot in de gaten te houden. In kleinere ruimtes kan een wasdroger met een hogere vochtuitstoot voor schimmel zorgen. Denk hierbij aan kleine kamers, kelders of zorgers waar veel mensen hun witgoed plaatsen.

Van plan om de wasdroger in een kleine ruimte te plaatsen? Kies voor een wasdroger met een lage vochtuitstoot.

Droogtijd

Een van de grootste voordelen van een wasdroger is dat je niet lang hoeft te wachten tot je was droog is. In tegenstelling tot het ophangen van je was op een wasrek of droogmolen, kan je ervan uitgaan dat zelfs de langzaamste wasdroger binnen twee uur je kleding heeft gedroogd.

De droogtijd staat in relatie tot het energieverbruik van de wasdroger. Als je de was snel droog wilt hebben, dan gaat dit vaak gepaard met een minder zuinig energielabel.

Vochtigheidssensor

Tegenwoordig zijn sommige wasdrogers uitgerust met een vochtigheidssensor. Deze sensor meet of de kleding al droog is, en op deze manier hoef je niet zelf de droogtijd in te stellen. Hiermee bespaar je tijd én geld. En je bent nog goed bezig voor het milieu door niet onnodig de wasdroger door te laten draaien.

Geluidsniveau

Het Geluidsniveau is af te lezen op het energielabel van de wasdroger. Het geluidsniveau staat aangegeven in het aantal decibel dat de wasdroger produceert. Wij raden aan om een wasdroger te kiezen met een geluidsniveau lager dan 66 decibel. Wil je echt een stille wasdroger, kies dan voor een wasdroger van maximaal 64 decibel. Het verschil lijkt erg klein maar houdt er rekening mee dat elke 3 decibel een verdubbeling van het geluid is.

Welke wasdroger past het beste bij mij?

Nu je weet waar je op moet letten bij het aanschaffen van een wasdroger is het tijd om er eentje te gaan kiezen. Om dit makkelijker te maken hebben wij voor jou een aantal wasdrogers op een rijtje gezet. Wij denken dat deze apparaten uitermate geschikt zijn voor de hierboven beschreven kenmerken.

  • Grote trommel van 9 kilo
  • Energiezuinig door het A++ label
  • Zelfreinigende condensor
  • 10 verschillende wasprogramma’s én nog extra instellingen
  • Beschermt je wasgoed tegen krimpen
  • Hogere aanschafprijs, wel kostenbesparend op jaarbasis
AEG T8DEP84ES AbsoluteCare

Deze wasdroger is ideaal voor gezinnen van 3 tot 5 personen. De AEG T8DEP84ES AbsoluteCare is uitermate geschikt om jouw wasgoed zo energiezuinig en veilig mogelijk te drogen. Met een trommel die tot 8 kg aan kan, kom je zelden ruimte tekort. Daarnaast beschikt de Siemens over allerlei handige snufjes én heeft deze een zuinig energielabel van A++.

Energiezuinig

Je zou het niet verwachten, maar de AEG is erg energiezuinig voor de trommel van 9 kilo die er in zit verwerkt. Warmtepompdrogers zijn van zichzelf al energiezuiniger dan condens- en afvoerdrogers, maar in een groter huishouden bespaart dit toch flink wat geld elk jaar.

Als de droger volledig is gevuld, dan duurt het drogen van de was wel een tijdje. Dit is standaard bij warmtepompdrogers. Je bespaart op jaarbasis geld, maar je was is wel minder snel droog. Als je snel wat kleren wilt drogen, dan kan je uiteraard minder was in de droger gooien; dan is de was ook een stuk sneller droog.

Meer dan enkel wat basisfuncties

De AEG T8DEP84ES AbsoluteCare beschikt over 14 verschillende droogprogramma’s, waardoor er eigenlijk altijd wel een passend droogprogramma beschikbaar is. Enkele voorbeelden zijn lingerie, overhemden en dekens. Daarnaast zijn er nog enkele anti-kreuk standen en een kinderslot beschikbaar, waarvan de laatste wel zo handig is als er nog kleintjes rondlopen.

Het display geeft duidelijk aan wanneer de was droog is en welke opties zijn geselecteerd. De wasprogramma’s zijn ‘ouderwets’ te selecteren met een draaiknop, wat in onze optiek nog steeds de handigste manier van selecteren is. Deze AEG beschikt ook over een zelfreinigende condensor, waardoor je deze niet zelf hoeft schoon te maken. Met het ProSense®-technologie voorkom je dat je wasgoed krimpt.

Jaarlijkse kosten

De AEG T8DEP84ES AbsoluteCare is energiezuinig en dat zie je ook terug in de jaarlijkse kosten. Als je per jaar 160 droogbeurten hebt, dan zijn de kosten gemiddeld €59,57 per jaar. Als we kijken naar de energiekosten verspreid over de gehele levensduur, dan bespaar je €838 ten opzichte van een wasdroger met energieklasse B. Dit is een flink bedrag, waarmee je hogere aanschafprijs snel goedmaakt.

Specificaties:

Maximaal drooggewicht 9 kilo
Type wasdroger Warmtepompdroger
Geluidsniveau 65 dB
Energielabel A++
Afmetingen 60 x 85 x 66,5 cm
    • Trommel van 8 kilo, goed voor 3 tot 5 personen
    • Zeer energiezuinig door het A+++ energielabel
    • Opvang van condens kan direct afgevoerd worden
    • Het OptimalDry systeem voorkomt met vochtigheidssensoren dat je wasgoed krimpt.
    • De condensor is niet volledig zelfreinigend
    Samsung DV80TA220A

    Als je een wat groter huishouden hebt, tussen de 3 en 5 personen, dan wil je in één keer genoeg was kunnen drogen. De Samsung DV80TA220A wasdroger heeft een trommel van 8 kilogram, wat volstaat voor een wat grotere hoeveelheid mensen. Daarnaast heeft de Samsung ook nog eens het A+++ label, waardoor je minder energie gebruikt en meer geld bespaart.

    Vrij zuinige wasdroger

    Deze wasdroger heeft een warmtepompdroger, wat je ook zeker terugziet in je energierekening. Aangezien je in de koudere maanden in ons kikkerlandje de was niet zo snel buiten laat drogen, is het wel zo fijn dat je niet teveel hoeft uit te geven om je was lekker warm en droog te krijgen.

    Met de jaarlijkse kosten is het geen A+++ wasdroger, maar met deze Samsung kom je niet voor verrassingen te staan met je energierekening. Door de Optima Dry technologie gebruikt de wasdroger enkel de benodigde warmte, daarmee bescherm je ook direct je kleding en andere was.

    De Samsung komt zonder rare fratsen en heeft een oud en vertrouwd display, buttons en een draaiknop. De wasprogramma’s zijn altijd allemaal zichtbaar en zijn te selecteren met de draaiknop. Extra instellingen zijn niet verder verwijderd dan het drukken op een knop, en voilà, het geselecteerde wasprogramma wordt getoond op het display.

    Jaarlijkse kosten

    De jaarlijkse kosten zijn bij de Samsung DV80TA220A minder hoog dan goedkopere modellen door het energielabel van A+++. Per jaar betaal je gemiddeld €49,48. In een periode van 12 jaar scheelt je dit een fors bedrag, zeker als je naar de aanschafprijs van de Samsung kijkt.

    Specificaties:

    Maximaal drooggewicht 8 kilo
    Type wasdroger Warmtepompdroger
    Geluidsniveau 63 dB
    Energielabel A+++
    Afmetingen 60 x 85 x 65 cm
      • Lagere aanschafprijs
      • Eenvoudig te bedienen met 10 droogprogramma’s
      • Programma is tot maximaal 20 uur uit te stellen
      • Met kinderbeveiliging
      • Geen speciale programma´s voor delicate stoffen
      Zanussi ZS7230DP

      Bij een kleiner huishouden hoort ook niet de grootste wasdroger. Als je met 1 of 2 personen bent, dan kiezen de meeste mensen voor een kleine wasdroger. Toch is het handig om voor een iets grotere wasdroger te kiezen, zeker als je wasmachine zelf een grotere trommel heeft. De aanschafprijs van deze condensdroger is niet al te hoog, waardoor het ook een goede keuze is voor starters.

      Een standaard wasdroger

      Als we kijken naar de functies die de Zanussi bezit, dan zijn het de standaard functies die je kan verwachten van een wasdroger. De wasdroger heeft 10 verschillende programma’s waar je uit kan kiezen.

      Daarnaast kan je de droger tot 20 uur lang uitstellen om te beginnen met het geselecteerde programma. Als je de wasdroger dan niet naast je slaapkamer plaatst, geniet je naast een goede nachtrust ook nog eens van het goedkopere nachttarief op stroom.

      Jaarlijkse kosten

      De jaarlijkse kosten bij de Zanussi ZS7230DP zijn hoger dan de meeste andere wasdrogers. Als je de wasdroger gebruikt voor 1 tot 2 personen, zullen de uiteindelijke kosten gelukkig lager zijn dan als je deze gebruikt met een gezin van 3 tot 5 personen. Toch is de Zanussi zeker niet de zuinigste wasdroger. Met 80 droogbeurten per jaar kost het je gemiddeld €57,96 per jaar, en met de volle 160 wasbeurten kom je uit op €115,92.

      Gooi je de was (te) vaak in de droger? Dan is een energiezuinige wasdroger zoals de AEG T8DB86ES een betere keus. Duurder in de aanschaf, maar goedkoper als je naar de komende jaren kijkt!

      Specificaties:

      Maximaal drooggewicht 7 kilo
      Type wasdroger Condensdroger
      Geluidsniveau 62 dB
      Energielabel B
      Afmetingen 60 x 85 x 60 cm
        • Goedkoop in de aanschaf
        • Beschikt over de standaard wasdroger functies
        • Timer om het droogprogramma uit te stellen
        • Gemiddeld geluidsniveau van 68 decibel
        • 16 programma's om uit te keizen
        • Geleverd met afvoerslang
        • Lage energie efficiency zorgt voor hogere jaarlijkse kosten
        • Beschikt niet over een kinderslot
        https://www.popula.nl/wp-content/uploads/2019/06/ZanussiZDC8203PNL.png

        Als je op zoek bent naar de beste basis wasdroger, dan is de Haier HD80-B636W een goede keuze. Deze goedkope droger van Haier beschikt over een grote deuropening en natuurlijk een grote trommel van 8 kilo: een goed formaat voor huishoudens tussen de 3 en 5 personen. Met een geluidsniveau van 68 decibel is het niet een erg lawaaierige droger.

        Goedkoop maar niet energiezuinig

        De aanschafprijs van de Haier HD80-B636W ligt laag. Deze aanschafprijs wordt wel gevolgd door hogere jaarlijkse kosten. Dit is standaard bij een condensdroger, zeker met het energielabel van B.

        De afweging of je op dit moment geld wilt besparen, of juist de komende jaren, die moet je zelf maken. Goedkope wasdrogers met een gunstig energielabel bestaan helaas niet, het is toch altijd het een of ander.

        De Haier is een standaard wasdroger

        Er zitten geen gekke snufjes verwerkt in de wasdroger. Uiteraard beschikt de Haier HD80-B636W over een timer zodat je de was op een later moment in de dag kan laten drogen. Wel zijn er 16 verschillende droogprogramma’s waar je uit kan kiezen.

        Het voordeel van een condensdroger tegenover een warmtepompdroger is dat deze modellen sneller de was droog krijgen. Als je de trommel volledig vult dan ben je met een katoenwas 159 minuten bezig; vul je de trommel voor de helft, dan kost dit je slechts 92 minuten. Met de condensafvoer kan je het condenswater wel direct laten afvoeren.

        Jaarlijkse kosten

        De jaarlijkse kosten zijn het grootste minpunt van deze Haier. De jaarlijkse energiekosten bedragen gemiddeld €129,03 voor 160 droogbeurten. In een periode van 12 jaar kom je dan uit op ongeveer €1547.

        De keuze die je moet maken is als volgt: nu een goedkoper model, maar de komende jaren een hogere energierekening, of nu meer geld uitgeven en de komende jaren besparen op de energierekening.

        Specificaties:

        Maximaal drooggewicht 8 kg
        Type wasdroger Condensdroger
        Geluidsniveau 68 dB
        Energielabel B
        Afmetingen 60 x 65 x 85 cm (b x d x h)
          • Laag jaarlijks energieverbruik van €35,40
          • Met zuinig energielabel A++
          • Eenvoudig te bedienen
          • Beschikt over een vochtigheidssensor
          • AbsoluteCare systeem
          • SensiDry®-technologie
          • ÖKOFlow-filtersysteem
          • Wateropvang in reservoir
          AEG T8DE86ES

          Als je wilt starten met het vooruitdenken over je jaarlijkse kosten, dan zijn witgoedproducten als wasdrogers een goed begin. Er zit een groot verschil tussen de jaarlijkse kosten per wasdroger. De AEG T8DE86ES is een van de meest zuinige wasdrogers van het moment. En dat vind de portemonnee ook wel zo fijn.

          Beschikt over een vochtigheidssensor

          De AEG beschikt over zowel een beladingssensor als een vochtigheidssensor. De beladingssensor weegt de was van tevoren en bepaald aan het begin van de droogbeurt de droogtijd. De vochtigheidssensor houdt de vochtigheid in de gaten, zodat je niet meer energie gebruikt dan nodig om je kleding te drogen. In ons opzicht maakt de vochtigheidssensor de beladingssensor bijna overbodig, maar dit heeft gelukkig geen negatief effect op de AEG T8DE86ES wasdroger.

          Eenvoudig te bedienen

          Je wilt je natte was in de droger kunnen gooien en aanzetten. De eenvoudige user interface van de AEG T8DE86ES zorgt ervoor dat je met enkele snelle instellingen de wasdroger aan zet. Dit betekent gelukkig niet dat je te weinig instellingen hebt.

          Zoals elke fabrikant heeft ook AEG de functionaliteiten van de wasdroger een mooie benaming gegeven. Het AbsoluteCare systeem maakt het makkelijk om het juiste wasprogramma te kiezen, door benamingen als Sportkleding, Outdoor en Beddengoed. Dat scheelt ook weer tijd met het juiste wasprogramma te kiezen.

          Het grootste nadeel van de AEG T8DE86ES is de droogtijd. Deze bedraagt gemiddeld 173 minuten met een volle trommel van 8 kilogram. Deze tijdsperiode is afgestemd op het standaard programmaduur van katoen. De lange droogtijd is een afweging: je bespaart geld, maar het kost wat meer tijd. Een afweging die wij niet voor jou kunnen maken.

          Jaarlijkse kosten

          De kosten van de AEG T8DE86ES zijn niet hoog, zeker in vergelijking met minder zuinige wasdrogers. Voor 160 wasbeurten kost dit je gemiddeld €35,40 per jaar. In een tijdsperiode van 12 jaar zijn de kosten dan gemiddeld €424,80 plus de prijs van de wasdroger zelf. En die jaarlijkse kosten zijn erg laag voor een wasdroger.

          Specificaties:

          Maximaal drooggewicht 8 kilo
          Type wasdroger warmtepompdroger
          Geluidsniveau 65 dB
          Energielabel A++
          Afmetingen 59,6 x 85 x 66,3 cm
            • Laag geluidsniveau van 64 decibel dankzij anti-vibratie functie
            • Zuinig energielabel van A++
            • Antikreukfase
            • Automatisch uitschakelen
            • Kinderbeveiliging
            • Startuitstel
            • Trommelverlichting
            • Zelfreinigende condensor
            • Watercontainer wordt door consumenten als onhandig gezien
            Bosch WTW84400NL – Serie 6

            Wasdrogers zorgen vaak voor een hoop lawaai. Als je tijdens het drogen van het was nog rustig Netflix wilt kijken of die paar laatste pagina’s van je boek wilt lezen, dan is de Bosch WTW84400NL de beste keuze. Deze wasdroger heeft een geluidsniveau van slechts 64 decibel. In vergelijking met wasdroger van 66 decibel betekent dit dat het geluidsniveau toch bijna twee keer zo hoog is. Wanneer geluid met 3 decibel toeneemt verdubbelt het geluid namelijk.

            Langzamere, energiezuinige wasdroger

            Daarnaast heeft de Bosch WTW84400NL een droogtrommel met een inhoud van 8 kilo. Perfect voor huishoudens van vier tot zes personen. Met een grote wasbeurt bespaar je dan direct ook energie én geld.

            Deze Bosch is niet de snelste wasdroger. De droogtijd bedraagt 144 minuten, waardoor je niet voor dat feestje je kleding nog snel kan drogen. De Bosch is door de langere droogtijd wel meer energiezuinig, waardoor de Bosch WTW84400NL wasdroger ook een A++ energielabel heeft gekregen. Wel heeft het apparaat een speciale ”snelle” functie, genaamd Extra Snel 40′. Je kunt dan een klein beetje wasgoed in 40 minuten drogen. Deze functie is wel minder zuinig. 

            Jaarlijkse kosten

            Als we kijken naar het kostenplaatje van de Bosch WTW84400NL dan betaal je het volgende per jaar: voor 160 droogbeurten kost het je jaarlijks 51,92 euro. In een tijdsperiode van 12 jaar kost dit 623,04 plus de prijs van de wasdroger.

            Specificaties:

            Maximaal drooggewicht 8 kilo
            Type wasdroger Warmtepompdroger
            Geluidsniveau 64 dB
            Energielabel A++
            Afmetingen 59,8 x 84,2 x 59,9 cm

              Reacties

              Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

              Geef een reactie:

              Bij Popula staan we altijd open voor vragen en feedback. Je hart luchten mag natuurlijk ook. Dit kan je doen door een reactie achter te laten of contact op te nemen via het contact formulier op onze contact pagina.