Koopgids: de beste wasdrogers van 2019

Laatst bijgewerkt op 18 februari 2019 door Joost
Koopgids: de beste wasdrogers van 2019

Door de grote hoeveelheid wasdrogers op de markt is het moeilijk om te beslissen welke droger nu het beste geschikt is voor jou. Om je te helpen bij het kiezen van de beste wasdroger hebben we deze koopgids geschreven.

Het kiezen van een wasdroger is met behulp van deze koopgids vrij eenvoudig. Met deze koopgids voor wasdrogers helpen we jou de beste droger uit te kiezen op basis van onder andere het energieverbruik, de grootte, het juiste energieverbruik en de juiste soort wasdroger.

AEGT8DB86ES

Beste keus: AEG T76785DIH

De AEG T76785DIH wasdroger heeft een trommel van 8 kilogram, wat volstaat voor een wat grotere hoeveelheid mensen. Daarnaast heeft de AEG ook nog eens het A++ label, waardoor je minder energie gebruikt en meer geld bespaart.

AfbeeldingProductVoor wie?Waar te koop?
ZanussiZDP7203PNL Zanussi ZDP7203P NL Huishoudens van 1 tot 2 personen:
AEGT8DB86ES AEG T76785DIH Huishoudens van 3 tot 5 personen
SiemensWT44W562NL_iSensoric Siemens WT44W562NL iSensoric Huishoudens van 6 of meer personen
ZanussiZDC8203PNL Zanussi ZDC8203P NL voor ieder die op zijn centen let
AEGT8DB86ES AEG T8DB86ES 3 tot 5 personen
Bosch WTYH8770NL Wasdroger Bosch WTYH8770NL 5 of meer personen

De grootte van de droog/was – trommel

De grootte van de wastrommel is een vrij persoonlijke keuze. De ene wast nou eenmaal vaker dan de ander en bovendien stopt niet iedereen alles in de wasdroger. In tegenstelling tot bij de wasmachines is het kiezen van de juiste grootte hier wat eenvoudiger. De meeste droogtrommels hebben namelijk een inhoud van 6 of 7 kilogram.

Voor drogers geldt, hoe groter de trommelinhoud hoe sneller de was droog is. Er kan namelijk meer lucht door de was heen wanneer er veel ruimte over is, de was wordt hierdoor sneller droog. Bovendien kreukt het ook minder wanneer er meer ruimte over is.

Een andere belangrijke tip bij het kopen van een wasdroger is om er op te letten dat de grootte van je droogtrommel minimaal net zo groot is als die van de wastrommel van je wasmachine. Hierdoor kun je altijd al je gewassen was kwijt!

Welke soort wasdroger

Wasdrogers kunnen in drie verschillende categorieën worden opgedeeld. De vraag die wij ons natuurlijk stellen is, welke soort droger past het beste bij mij?

De soorten wasdrogers die het meest worden gebruikt zijn warmtepompdrogers en condensdrogers. Daarnaast bestaan er ook nog afvoerdrogers, hoewel deze de afgelopen jaren minder populair zijn dan de andere twee soorten wasdrogers.

Warmtepompdrogers

Als je kiest voor een warmtepompdroger bespaar je meestal ook op je energierekening. Wasdrogers met een warmtepomp zijn de meest energiezuinige wasdrogers die er zijn. Dit komt omdat de warme lucht steeds weer opnieuw gebruikt wordt door de droger. Het condenswater wordt opgevangen in een reservoir, de meeste kunnen gelukkig ook worden aangesloten op de waterafvoer.

Condensdrogers

Condensdrogers zijn sneller dan warmtepompdrogers, daarentegen zijn ze ook een stuk minder energiezuinig. Condensdrogers drogen de was door het gebruik van een hoge droogtemperatuur.

Het vocht dat vrij komt bij het drogen van de was wordt net als bij een warmtepompdroger opgevangen in een reservoir. Je kunt de condensdrogers daarom neerzetten waar je maar wil. Heb je wel een plek voor waterafvoer op de plek waar je de droger neerzet? Dan kun je met behulp van een condensafvoerslang het apparaat aansluiten op de waterafvoer.

Je hoeft het reservoir dan niet meer elke keer te legen. Een ander voordeel van de condensdrogers is dat ze ten opzichte van de warmtepompdrogers goedkoper zijn in aanschaf.

Afvoerdrogers

Afvoerdrogers voeren de vochtige lucht door middel van een slang naar buiten af. Belangrijk wanneer je kiest voor een afvoerdroger is dat je de ruimte hebt om deze slang door het raam of een ander gat in de muur naar buiten te doen.

Het grootste voordeel van dit type droger is dat er weinig onderhoud benodigd is. In de aanschaf zijn de afvoerdrogers het goedkoopst van de door ons beschreven types. Echter verbruikt dit type wel het meeste energie, op de lange termijn is het dus niet goedkoop!

Extra aankoopadvies voor wasdrogers

Naast de verschillende soorten wasdrogers zijn er ook een paar andere punten die belangrijk zijn bij het kiezen van de beste wasdroger. Denk hierbij aan het energieverbruik, het geluidsniveau, de droogtijd en nog enkele andere functionaliteiten zoals een kinderslot en een vochtigheidssensor.

Energieverbruik: goedkoop is duurkoop

Wasdroger staan er om bekend dat ze vaak toch een hoop energie verbruiken. Tegenwoordig zijn er gelukkig ook veel apparaten met een veel lager energieverbruik. En dat kan flink besparen in de kosten. Het energieverbruik is te herkennen door het milieulabel dat tegenwoordig op bij elk witgoed apparaat moet worden vermeld.

De aanschafprijs van modellen met een zuiniger energielabel (zoals A+ tot A+++) ligt vaak hoger dan een wasdroger met een minder zuinig energielabel (alles slechter dan A). Toch is het op de lange termijn vaak interessant en goedkoper om een zuinige wasdroger te kopen.

Waar er vroeger heel veel verschillende energielabels waren, van oplopend van A+++ tot D, is het minst zuinige energielabel sinds 2015 het label B. Dat maakt de keuze ook gelijk weer eenvoudiger.

Naast dat het energieverbruik toch een grote invloed heeft op de portemonnee, ben je met een zuinig energielabel ook direct milieubewust bezig. Wij raden dan ook aan om voor zowel het geld en het milieu een energiezuinig apparaat te kiezen.

Type drogerEnergieverbruik per droogbeurt (kWh)Energieverbruik per jaar (kWh)*Energiekosten per jaar (euro)*
Warmtepompdroger label A+++0,6585€ 17
Warmtepompdroger label A++0,7510020
Warmtepompdroger label A+1,00130€ 25
Warmtepompdroger label A1,50200€ 40
Condensdroger label B2,25290€ 60
Luchtafvoerdroger energielabel C2,45320€ 65

 

De cijfers hierboven zijn gebaseerd op het gemiddelde Nederlandse gebruik van een wasdroger, wat neerkomt op een 2,5 keer per week. De gekozen capaciteit is 6 kilogram. De elektriciteitsprijs staat op 23 eurocent per kWh (2019).

Wasdroger met kinderbeveiliging

Als je jonge kinderen hebt, is een wasdroger met kinderslot wellicht een goede keuze. Kinderbeveiliging op een wasdroger zorgt ervoor dat het droogprogramma niet kan worden aangepast zodra deze aan het draaien is.

Vochtuitstoot

Afhankelijk van de ruimte waar het apparaat gaat plaatsen, is het interessant om de vochtuitstoot in de gaten te houden. In kleinere ruimtes kan een wasdroger met een hogere vochtuitstoot voor schimmel zorgen. Denk hierbij aan kleine kamers, kelders of zorgers waar veel mensen hun witgoed plaatsen.

Van plan om de wasdroger in een kleine ruimte te plaatsen? Kies voor een wasdroger met een lage vochtuitstoot.

Droogtijd

Een van de grootste voordelen van een wasdroger is dat je niet lang hoeft te wachten tot je was droog is. In tegenstelling tot het ophangen van je was op een wasrek of droogmolen, kan je ervan uitgaan dat zelfs de langzaamste wasdroger binnen twee uur je kleding heeft gedroogd.

De droogtijd staat in relatie tot het energieverbruik van de wasdroger. Als je de was snel droog wilt hebben, dan gaat dit vaak gepaard met een minder zuinig energielabel. Gelukkig is dit niet altijd het geval, zoals bij de XXX.

Vochtigheidssensor

Tegenwoordig zijn sommige wasdrogers uitgerust met een vochtigheidssensor. Deze sensor meet of de kleding al droog is, en op deze manier hoef je niet zelf de droogtijd in te stellen. Hiermee bespaar je tijd én geld. En je bent nog goed bezig voor het milieu door niet onnodig de wasdroger door te laten draaien.

Geluidsniveau

Het Geluidsniveau is af te lezen op het energielabel van de wasdroger. Het geluidsniveau staat aangegeven in het aantal decibel dat de wasdroger produceert. Wij raden aan om een wasdroger te kiezen met een geluidsniveau lager dan 66 decibel. Wil je echt een stille wasdroger, kies dan voor een wasdroger van maximaal 64 decibel. Het verschil lijkt erg klein maar houdt er rekening mee dat elke 3 decibel een verdubbeling van het geluid is.

Welke wasdroger past het beste bij mij?

Nu je weet waar je op moet letten bij het aanschaffen van een wasdroger is het tijd om er eentje te gaan kiezen. Om dit makkelijker te maken hebben wij voor jou een aantal wasdrogers op een rijtje gezet. Wij denken dat deze apparaten uitermate geschikt zijn voor de hierboven beschreven kenmerken.

Beste wasdroger voor huishoudens van 3 tot 5 personen
AEG T76785DIH

 • Trommel van 8 kilo, goed voor 3 tot 5 personen
 • Redelijk energiezuinig door het A++ energielabel
 • Met 66 decibel niet de stilste wasdroger
 • Als je een wat groter huishouden hebt, tussen de 3 en 5 personen, dan wil je in één keer genoeg was kunnen drogen. De AEG T76785DIH wasdroger heeft een trommel van 8 kilogram, wat volstaat voor een wat grotere hoeveelheid mensen. Daarnaast heeft de AEG ook nog eens het A++ label, waardoor je minder energie gebruikt en meer geld bespaart.

  Vrij zuinige wasdroger

  De T76785DIH is een warmtepompdroger, wat je ook zeker terugziet in je energierekening. Aangezien je in de koudere maanden in ons kikkerlandje de was niet zo snel buiten laat drogen, is het wel zo fijn dat je niet teveel hoeft uit te geven om je was lekker warm en droog te krijgen.

  Met de jaarlijkse kosten is het geen A+++ wasdroger, maar met deze AEG kom je niet voor verrassingen te staan met je energierekening. Door de SensiDry technologie gebruikt de wasdroger enkel de benodigde warmte, daarmee bescherm je ook direct je kleding en andere was.

  De AEG komt zonder rare fratsen en heeft een oud en vertrouwd display, buttons en een draaiknop. De wasprogramma’s zijn altijd allemaal zichtbaar en zijn te selecteren met de draaiknop. Extra instellingen zijn niet verder verwijderd dan het drukken op een knop, en voila, het geselecteerde wasprogramma wordt getoont op het display.

  Jaarlijkse kosten

  De jaarlijkse kosten zijn bij de AEG T76785DIH minder hoog dan goedkopere modellen door het energielabel van A++. Per jaar betaal je gemiddeld 54,05. In een periode van 12 jaar kost dit je dan 648,60; een gemiddeld bedrag, zeker als je naar de aanschafprijs van de AEG kijkt.

  Specificaties

  Maximaal drooggewicht8 kilogram
  Type wasdrogerWarmtepompdroger
  Geluidsniveau66 decibel
  EnergielabelA++
  Energiekosten per 12 jaar12 x 54,05 = 648,60
  AfmetingenBreedte: 60 cm

  Diepte: 63 cm
  Hoogte: 85 cm

  Beste wasdroger voor huishoudens van 1 tot 2 personen
  Zanussi ZDP7203P NL

 • Lagere aanschafprijs
 • Eenvoudig te bedienen met 8 droogprogramma’s
 • Programma is tot maximaal 20 uur uit te stellen
 • Geen zuinig energielabel, hogere jaarlijkse energiekosten
 • Niet de stilste wasdroger met een geluidsniveau van 65 decibel
 • Bij een kleiner huishouden hoort ook niet de grootste wasdroger. Als je met 1 of 2 personen bent, dan kiezen de meeste mensen voor een kleine wasdroger. Toch is het handig om voor een iets grotere wasdroger te kiezen, zeker als je wasmachine zelf een grotere trommel heeft. De aanschafprijs van deze condensdroger is niet al te hoog, waardoor het ook een goede keuze is voor starters.

  Een standaard wasdroger

  Als we kijken naar de functies die de Zanussi bezit, dan zijn het de standaard functies die je kan verwachten van een wasdroger. De wasdroger heeft 8 verschillende programma’s waar je uit kan kiezen.

  Daarnaast kan je de droger tot 20 uur lang uitstellen om te beginnen met het geselecteerde programma. Als je de wasdroger dan niet naast je slaapkamer plaatst, geniet je naast een goede nachtrust ook nog eens van het goedkopere nachttarief op stroom.

  Jaarlijkse kosten

  De jaarlijkse kosten bij de Zanussi ZDP7203P zijn hoger dan de meeste andere wasdrogers. Als je de wasdroger gebruikt voor 1 tot 2 personen, zullen de uiteindelijke kosten gelukkig lager zijn dan als je deze gebruikt met een gezin van 3 tot 5 personen. Toch is de Zanussi zeker niet de zuinigste wasdroger. Met 80 droogbeurten per jaar kost het je gemiddeld 57,96 per jaar, en met de volle 160 wasbeurten kom je uit op 115,92.

  Gooi je de was (te) vaak in de droger? Dan is een energiezuinige wasdroger zoals de AEG T8DB86ES een betere keus. Duurder in de aanschaf, maar goedkoper als je naar de komende jaren kijkt!

  Specificaties

  Maximaal drooggewicht7 kilogram
  Type wasdrogerCondensdroger
  Geluidsniveau65 decibel
  EnergielabelB
  Energiekosten per 12 jaar12 x 115,92 = 1391,04
  AfmetingenBreedte 60 cm
  Diepte 54 cm
  Hoogte 85 cm

  Beste wasdroger voor huishoudens van 6 of meer personen
  Siemens WT44W562NL iSensoric

 • Grote trommel van 9 kilo
 • Energiezuinig door het A++ label
 • Zelfreinigende condensor
 • 16 verschillende wasprogramma’s én nog extra instellingen
 • Hogere aanschafprijs, wel kostenbesparend op jaarbasis
 • Als je voor meer dan 6 personen je was moet doen zijn er twee oplossingen: twee wasdroger, of een wasdroger met een grotere trommel. Als je voor de laatste optie kiest, dan is de Siemens WT44W562NL iSensoric. Deze wasdroger heeft een grote trommel van 9 kilo, waar je meer dan genoeg kleding in kwijt kan. Daarnaast beschikt de Siemens over allerlei handige snufjes én heeft deze een zuinig energielabel van A++.

  Groot maar energiezuinig

  Je zou het niet verwachten, maar de Siemens is erg energiezuinig voor de trommel van 9 kilo die er in zit verwerkt. Warmtepompdrogers zijn van zichzelf al energiezuiniger dan condens- en afvoerdrogers, maar in een groter huishouden bespaart dit toch flink wat geld elk jaar.

  Als de droger volledig is gevuld, dan duurt het drogen van de was wel een tijdje. Dit is standaard bij warmtepompdrogers. Je bespaart op jaarbasis geld, maar je was is wel minder snel droog. Als je snel wat kleren wilt drogen, dan kan je uiteraard minder was in de droger gooien; dan is de was ook een stuk sneller droog.

  Meer dan enkel wat basisfuncties

  De Siemens WT44W562NL iSensoric beschikt over 16 verschillende droogprogramma’s, waardoor er eigenlijk altijd wel een passend droogprogramma beschikbaar is. Enkele voorbeelden zijn lingerie, overhemden en dekens.

  Daarnaast zijn er nog enkele anti-kreuk standen en een kinderslot beschikbaar, waarvan de laatste wel zo handig is als er nog kleintjes rondlopen.

  Het display geeft duidelijk aan wanneer de was droog is en welke opties zijn geselecteerd. De wasprogramma’s zijn ‘ouderwets’ te selecteren met een draaiknop, wat in onze optiek nog steeds de handigste manier van selecteren is.

  Deze Siemens beschikt ook over een zelfreinigende condensor, waardoor je deze niet zelf hoeft schoon te maken.

  Jaarlijkse kosten

  De Siemens WT44W562NL is energiezuinig, en dat zie je ook terug in de jaarlijkse kosten. Als je per jaar 160 droogbeurten hebt, dan zijn de kosten gemiddeld 59,97 per jaar. Als we kijken naar de energiekosten verspreid over 12 jaar, dan kost dit €714,84 in totaal. In vergelijking met goedkopere en minder energiezuinige modellen, kom je vaak ook nog eens goedkoper uit.

  Specificaties

  Maximaal drooggewicht9 kilogram
  Type wasdrogerWarmtepompdroger
  Geluidsniveau64 decibel
  EnergielabelA++
  Energiekosten per 12 jaar12 x 59,57 = €714,84
  AfmetingenBreedte: 59,8 cm
  Diepte: 59,9 cm
  Hoogte: 84,2 cm

  Beste wasdroger voor ieder die op zijn centen let
  Zanussi ZDC8203P NL

 • Goedkoop in de aanschaf
 • Beschikt over de standaard wasdroger functies
 • Timer om het droogprogramma uit te stellen
 • Gemiddeld geluidsniveau van 64 decibel
 • Lage energie efficiency zorgt voor hogere jaarlijkse kosten
 • Beschikt niet over een kinderslot
 • Als je op zoek bent naar de beste basis wasdroger, dan is de Zanussi ZDC8203P een goede keuze. De Zanussi beschikt over een grote deuropening en natuurlijk een grote trommel van 9 kilo: een goed formaat voor huishoudens tussen de 3 en 5 personen. Met een geluidsniveau van 64 decibel is het ook niet de meest luidruchtige wasdroger.

  Goedkoop maar niet energiezuinig

  De aanschafprijs van de Zanussi ZDC8203P heeft een lage aanschafprijs. Deze aanschafprijs wordt wel gevolgd door hogere jaarlijkse kosten. Dit is standaard bij een condensdroger, zeker met het energielabel van B.

  De afweging of je op dit moment geld wilt besparen, of juist de komende jaren, die moet je zelf maken. Goedkope wasdrogers met een gunstig energielabel bestaan helaas niet, het is toch altijd het een of ander.

  De Zanussi is een standaard wasdroger

  Er zitten geen gekke snufjes verwerkt in de wasdroger. Uiteraard beschikt de Zanussi ZDC8203P over een timer zodat je de was op een later moment in de dag kan laten drogen. Daarnaast zijn er acht verschillende droogprogramma’s waar je uit kan kiezen.

  Het voordeel van een condensdroger tegenover een warmtepompdroger is dat deze modellen sneller de was droog krijgen. Als je de trommel volledig vult dan ben je met een katoenwas 134 minuten bezig; vul je de trommel voor de helft, dan kost dit je slechts 72 minuten.

  Jaarlijkse kosten

  De jaarlijkse kosten zijn het grootste minpunt van deze Zanussi. De jaarlijkse energiekosten bedragen gemiddeld 128,80 voor 160 droogbeurten. In een periode van 12 jaar kom je dan uit op 1545,60.

  De keuze die je moet maken is als volgt: nu een goedkoper model, maar de komende jaren een hogere energierekening, of nu meer geld uitgeven en de komende jaren besparen op de energierekening.

  Specificaties

  Maximaal drooggewicht8 kilogram
  Type wasdrogerCondensdroger
  Geluidsniveau64 decibel
  EnergielabelB
  Energiekosten per 12 jaar12 x 128,80 = €1545,60
  AfmetingenBreedte: 60 cm
  Diepte: 63 cm
  Hoogte: 85 cm

  Beste wasdroger voor degene die wil besparen op zijn energierekening
  AEG T8DB86ES

 • Laag jaarlijks energieverbruik van €35,40
 • Meest zuinige energielabel van A+++
 • Eenvoudig te bedienen
 • Beschikt over een vochtigheidssensor
 • Lange droogtijd van 173 min. bij een volle trommel
 • Als je wilt starten met het vooruitdenken over je jaarlijkse kosten, dan zijn witgoedproducten als wasdrogers een goed begin. Er zit een groot verschil tussen de jaarlijkse kosten per wasdroger. De AEG T8DB86ES is een van de meest zuinige wasdrogers van het moment. En dat vind de portemonnee ook wel zo fijn.

  Beschikt over een vochtigheidssensor

  De AEG beschikt over zowel een beladingssensor als een vochtigheidssensor. De beladingssensor weegt de was van tevoren en bepaald aan het begin van de droogbeurt de droogtijd. De vochtigheidssensor houdt de vochtigheid in de gaten, zodat je niet meer energie gebruikt dan nodig om je kleding te drogen. In ons opzicht maakt de vochtigheidssensor de beladingssensor bijna overbodig, maar dit heeft gelukkig geen negatief effect op de T8DB86ES wasdroger.

  Eenvoudig te bedienen

  Je wilt je natte was in de droger kunnen gooien en aanzetten. De eenvoudige user interface van de AEG T8DB86ES zorgt ervoor dat je met enkele snelle instellingen de wasdroger aan zet. Dit betekent gelukkig niet dat je te weinig instellingen hebt.

  Zoals elke fabrikant heeft ook AEG de functionaliteiten van de wasdroger een mooie benaming gegeven. Het AbsoluteCare systeem maakt het makkelijk om het juiste wasprogramma te kiezen, door benamingen als Sportkleding, Outdoor en Beddengoed. Dat scheelt ook weer tijd met het juiste wasprogramma te kiezen.

  Het grootste nadeel van de T8DB86ES is de droogtijd. Deze bedraagt gemiddeld 173 minuten met een volle trommel van 8 kilogram. Deze tijdsperiode is afgestemd op het standaard programmaduur van katoen. De lange droogtijd is een afweging: je bespaart geld, maar het kost wat meer tijd. Een afweging die wij niet voor jou kunnen maken.

  Jaarlijkse kosten

  De kosten van de T8DB86ES zijn niet hoog, zeker in vergelijking met minder zuinige wasdrogers. Voor 160 wasbeurten kost dit je gemiddeld 35,40 per jaar. In een tijdsperiode van 12 jaar zijn de kosten dan gemiddeld 424,80 plus de prijs van de wasdroger zelf. En die jaarlijkse kosten zijn erg laag voor een wasdroger.

  Specificaties

  Maximaal drooggewicht8 kilogram
  Type wasdrogerWarmtepompdroger
  Geluidsniveau65 decibel
  EnergielabelA+++
  Energiekosten per 12 jaar12 x 35,40 = 424,80
  AfmetingenBreedte: 60 cm
  Diepte: 63 cm
  Hoogte: 85 cm

  Beste wasdroger voor degene die van rust houdt
  Bosch WTYH8770NL

 • Laag geluidsniveau van 63 decibel
 • Zuinig energielabel van A++
 • Uitgerust met WiFi en HomeConnect telefoon app
 • Niet de snelste wasdroger met 157 minuten
 • Wasdrogers zorgen vaak voor een hoop lawaai. Als je tijdens het drogen van het was nog rustig Netflix wilt kijken of die paar laatste pagina’s van je boek wilt lezen, dan is de Bosch WTYH8770NL de beste keuze. Deze wasdroger heeft een geluidsniveau van slechts 63 decibel. In vergelijking met wasdroger van 66 decibel betekent dit dat het geluidsniveau toch twee keer zo hoog is. Wanneer geluid met 3 decibel toeneemt verdubbelt het geluid namelijk.

  Langzamere, energiezuinige wasdroger

  Daarnaast heeft de Bosch WTYH8770NL nog droogtrommel met een inhoud van 9 kilo. Perfect voor huishoudens van vier tot zes personen. Met een grote wasbeurt bespaar je dan direct ook energie én geld.

  Deze Bosch is niet de snelste wasdroger. De droogtijd bedraagt 157 minuten, waardoor je niet voor dat feestje je kleding nog snel kan drogen. De Bosch is door de langere droogtijd wel meer energiezuinig, waardoor de WTYH8770NL wasdroger ook een A++ energielabel heeft gekregen.

  Uitgerust met WiFi

  Een extra functionaliteit van de Bosch WTYH8770NL is Homeconnect. Homeconnect is een systeem voor meerdere huishoudelijke apparaten, waaronder ook wasdroger. Zo houdt deze bij hoeveel tabletten je nog over hebt, of de was al bijna droog is en bijvoorbeeld of het spoelmiddel moet worden bijgevuld. Allemaal via een handige app op je telefoon. De wasdroger beschikt over WiFi, zo heb je ook altijd connectie.

  Jaarlijkse kosten

  Als we kijken naar het kostenplaatje van de WTYH8770NL dan betaal je het volgende per jaar: voor 160 droogbeurten kost het je jaarlijks 51,60. In een tijdsperiode van 12 jaar kost dit 619,20 plus de prijs van de wasdroger.

  Specificaties

  Maximaal drooggewicht9 kilogram
  Type wasdrogerWarmtepompdroger
  Geluidsniveau63 decibel
  EnergielabelA++
  Energiekosten per 12 jaar12 x 51,60 = 619,20
  AfmetingenBreedte: 59,8 cm
  Diepte: 59,9 cm
  Hoogte: 84,2 cm

  Geef een reactie

  Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *