AEG-VX8-4-ECO

De beste stofzuigers van 2021

Popula  â€¢  Laatst bijgewerkt op 12 februari 2020

Onmisbaar in ieder huishouden, groot of klein: de stofzuiger. Trek bij een willekeurig persoon zijn of haar opbergkast open en je ziet hem staan, klaar om gebruikt te worden. Zodra je de moed weer verzameld hebt en het stof inmiddels tot aan de plinten staat, wil je hem weer eens uit z’n hok halen. Helaas, op een gegeven moment, houdt hij ermee op en is het tijd voor een nieuwe. Een stofzuiger die hopelijk wat langer meegaat dan zijn voorganger!

Maar voor welk model ga je dan? En wat is voor jou nou een echte vereiste aan een stofzuiger? Moeten je huisdieren en andere medebewoners dekking zoeken bij het zien van de stofzuiger of is de kust nog veilig? Is de aanschaf van oordoppen een idee of ga je toch voor een geluidloze? Omdat stofzuigen al een helse, zware taak op zich is, hebben we hieronder een selectie gemaakt van de beste stofzuigers, die het jou wat makkelijker maken. Natuurlijk heeft niemand zin om te stofzuigen; laten we er daarom maar het beste van maken! Opgeruimd staat netjes!

Beste koop van 2021
Stofzuigers voor harde vloer
De beste stille stofzuiger

AEG VX8-4-ECO

 • Met slechts 58 dB is het een vrij stille stofzuiger
 • Goed wendbaar en een grote actieradius van 12 meter
 • Meer zuigkracht dan stofzuigers zonder zak
 • Parketborstel voor hout en combi-borstel voor de rest

Afbeelding Product Voor wie? Waar te koop?
Stofzuigers voor harde vloer

AEG VX8-4-ECO

Onze favoriete stofzuiger met zak is stil maar nog steeds krachtig genoeg voor een brandschoon huis. Een grote actie-radius, goed wendbaar en een extra parket borstel voor houten vloeren.
AEG-VX9-4-8IBM

AEG VX9-4-8IBM

Iedereen die aan het milieu wil denken
Bestron ABG450RSE - Furbo-Plus

Bestron ABG450RSE – Furbo Plus

Ideaal voor de kleinere huishoudens.
Dyson V10 Motorhead

Dyson V10 Motorhead

Iedereen die niet van sjouwen houdt
Philips PowerPro Compact FC933109

Philips PowerPro Compact FC9331/09

Voor ieder die zakken liever achterwege laat

Waar hebben wij onze keuze op gebaseerd?

Voor ieder huishouden is een ander soort stofzuiger nodig: er zijn honderden modellen te koop met elk zijn eigen unieke eigenschappen. Woon je gelijkvloers of moet je vier trappen op? Of zit je niet te wachten op een hoop herrie elke keer wanneer je de kruimels op wil zuigen? En als je eenmaal de stofzuiger te pakken hebt, kan je hem met een ongelukkig model nog 10 keer opnieuw in een stopcontact steken: een snoer van 3 meter is dus niet altijd de beste keuze. Hieronder wat punten waarvan wij vonden dat deze belangrijk waren, om de voor jou beste keus te maken.

Als eerste over eisen van de stofzuigers: sinds 2017 zijn de eisen betreft de energielabels veranderd. De stofzuigers die niet aan de nieuwe eisen voldoen, mogen nog wel verkocht worden, maar niet meer worden geproduceerd.

De aangescherpte eisen zijn onder andere:

 • Een maximaal motorvermogen van 900 Watt.
 • De maximale energieklasse wordt A+++
 • Het jaarlijks energieverbruik moet omlaag (van 62 kWh naar 43 kWh).
 • De minimale zuigprestaties worden aangescherpt.
 • Stofuitstoot (mag maximaal 1% van zijn opgezogen stof weer uitstoten).
 • Geluidsniveau (mag maximaal 80 db zijn.)
 • De motoren moeten een levensduur hebben van minimaal 500 uur.

Energieklasse

Wie een beetje op het milieu let, zal een zuinige stofzuiger een pré vinden. Deze staat bij de meeste huishoudens namelijk toch wel minimaal één of 2 keer per week een half uur of uur aan. Dat kan bij de fanatiekelingen onder ons per jaar al oplopen tot wel 104 uur stofzuigen!  Goed voor de calorieën, maar niet voor de portemonnee.

Het jaarlijkse verbruik wordt bij stofzuigers, net als bij de meeste apparaten, weergegeven in klassen: A+++ t/m D. De A++ is het meest verkrijgbaar als op zoek bent naar een wat zuiniger model. De A+++ komt helaas nog wat minder voor op de markt. maar de A++ is ook zeker een goede keuze. C & D daarentegen zie je bijna niet meer terug op de huidige markt. De meeste fabrikanten werken er namelijk hard voor om aan de juiste eisen te voldoen en proberen allemaal een milieuvriendelijke stofzuiger te ontwerpen. Daar horen de onderste klassen natuurlijk niet bij. Daarnaast wordt er binnen de klassen gekeken naar het aantal kWh (kilowattuur), dus de hoeveelheid elektrische energie.

In ons geval kijken we bij de productspecificaties naar het energieverbruik per jaar, in kWh, gebaseerd op 50 reinigingstaken in een huishouden met een oppervlak van 87 M2. Het hangt dus af van de oppervlakte van jouw huis en het aantal keren dat je met de stofzuiger door het huis heen zwiert hoeveel kWh bij jou verbruikt wordt.

Snoer of een accu?

Voorheen was er weinig keuze in stroomtype. Het was de stekker in de muur en stofzuigen maar. Tegenwoordig heb je ook stofzuigers met een accu, die je 30 minuten stofzuigen dubbel en dwars aankunnen en ook snel weer opgeladen zijn. De accuduur verschilt tussen de 30 en 95 minuten. Voor ieder wat wils dus! Of je nou heel het huis moet zuigen of alleen de keuken; de accu kan het aan.

Lengte van het snoer

Mocht je voor een stofzuiger met snoer willen gaan, dan moet je weten dat de snoerlengte van stofzuigers erg verschilt. Er zijn stofzuigers verkrijgbaar met een snoerlengte tussen de 3 en 13 meter. Het hangt er maar net vanaf hoe ver je wil dat de stofzuiger kan reiken. Een stofzuiger met snoer ouderwets? Tegenwoordig bestaan er ook genoeg modellen zonder snoer. Bij de langere snoeren is het fijn als het snoer bij één druk op de knop automatisch oprolt. Er zijn namelijk ook genoeg stofzuigers waarbij dit niet het geval is en je alles met de hand moet oprollen. Daar heb je na het stofzuigen natuurlijk geen zin in en hier hebben wij bij het maken van de beste keuze uiteraard rekening mee gehouden.

Soort vloer

Als je een stofzuiger koopt wil je natuurlijk wel dat deze goed werkt voor jouw vloer. Het is daarom van belang om te kijken of de stofzuiger geschikt is voor jouw type vloer. Grof gezegd wordt er onderscheid gemaakt tussen harde vloeren, bijvoorbeeld laminaat of tegels en tapijt.

Stofzuigers voor harde vloerHarde vloer

Heb je voornamelijk harde vloeren in huis, bijvoorbeeld parket of laminaat, Dan raden wij aan een stofzuiger te kiezen die hoog scoort op de stofopname op harde vloeren. Houdt ook rekening met de krasgevoeligheid van je vloer. Wanneer je een vloer hebt die gevoelig is voor krassen is het verstandig om een stofzuiger te kiezen met een speciale parketborstel.

Stofzuiger voor zachte vloeren en tapijtTapijt

Heb je voornamelijk tapijt in huis, of veel vloerkleden? Dan raden wij aan een stofzuiger te kiezen die goede prestaties heeft op zachte vloeren, het liefst in combinatie met een turboborstel, dan weet je zeker dat er geen haren meer achterblijven in jouw vloerkleed of tapijt! Als je huis beschikt over huisdieren, dan is dit ook zeker een aanrader.

Geluidsniveau

De stofzuigers worden onder verschillende typen geluidsniveau onderverdeeld. Vroeger bestonden er nog geen stille stofzuigers, maar tegenwoordig kun je ze al krijgen met een maximaal geluidsniveau van 60 decibel! Dit is net zo hard als een elektrische tandenborstel. Dit terwijl de wat luidere stofzuigers zo de 80 decibel aan kunnen tikken. De stille categorie gaat tot ongeveer 60-65 decibel. Gemiddeld maken stofzuigers een geluid van 65 tot 75 decibel. Alles hierboven wordt als storend ervaren en valt onder de categorie hard geluid.

Met of zonder stofzuigerzak?

Er zijn twee typen om het stof op te vangen: met of zonder zak. De zakloze varianten zijn weliswaar wat duurder dan zijn broertje mét zak, maar de kosten worden op den duur weer bespaard met het niet hoeven aanschaffen van stofzuigerzakken. Daarnaast is het legen van het reservoir binnen een minuutje geregeld, daar waar je bij je gloednieuwe stofzuiger mét zak nog even aan het stoeien bent om hem in elkaar te krijgen. Zijn voordeel is ook een nadeel: je moet het reservoir van de zakloze stofzuiger goed schoonhouden en een stuk vaker legen dan het verwisselen van een zak.

Gewicht van de stofzuiger

Het gewicht van de stofzuiger is voor veel mensen een belangrijk aandachtspunt. Voor wie in een rijtjeshuis in Amsterdam woont met drie verdiepingen, is een lichte stofzuiger zeker van belang. De trap betreden is al een work-out op zich, laat staan met een zware, lompe stofzuiger aan je zijde. Voor wie gelijkvloers woont, zijn andere punten waarschijnlijk meer van belang. Zoals bijvoorbeeld de snoerlengte. Een lichte stofzuiger is ook fijner voor mensen met bijvoorbeeld rugklachten: het hanteren van de stofzuiger tijdens het gebruiken ervan en het opbergen wordt door een lichter product gewicht een stuk gemakkelijker. De lichtste stofzuigers hebben nog niet eens het gewicht van twee pakken suiker!

Er zijn een hoop factoren die meespelen bij het kiezen van jouw nieuwe kastvulling, die zo nu en dan toch een keer het daglicht moet zien. Voor ieder huishouden zijn andere factoren van belang en niet elke stofzuiger past in elk budget. Dit moet een weloverwogen keus gaan worden, daarom hebben we voor jou de beste op een rijtje gezet.

 • Met slechts 58 dB is het een vrij stille stofzuiger
 • Goed wendbaar en een grote actieradius van 12 meter
 • Meer zuigkracht dan stofzuigers zonder zak
 • Parketborstel voor hout en combi-borstel voor de rest
 • Geen turbo zuigmond voor grovere tapijten
 • Stofzuigerzakken moeten uiteraard worden vervangen
https://www.popula.nl/wp-content/uploads/2019/06/AEG-VX8-4-ECO.jpg

We kennen het allemaal wel: de stofzuiger maakt zoveel geluid dat of jijzelf er gek van wordt, of je omgeving. De enige oplossing is stofzuigen wanneer er niemand thuis is. Of schaf gewoon de stille stofzuiger aan van AEG! Een verschil van maar liefst 20 dB met zijn concurrenten, stofzuigen wordt een rustgevende bezigheid! Ondanks zijn stilte blijft dit apparaat qua zuigkracht op niveau. De volumeknop van de radio of tv heeft geen hele grote slinger meer nodig, doorzingen kan op een normaal volume en de buren hebben ook eindelijk weer rust. Behalve dan dat ze je nu wel horen zingen tijdens het stofzuigen!

Diverse opzetborstels worden meegeleverd zodat elk oppervlak gereinigd kan worden met dezelfde stofzuiger. Een hele fijne bijkomstigheid is dat deze stofzuiger volledig gemaakt is van gerecycled materiaal. Hiermee laat AEG zien mee te denken met de hoeveelheid plastic die tegenwoordig achterblijft in het milieu. De plastic soep wordt met deze stofzuiger niet opgezogen; de stofzuiger is de plastic soep zelf! Zowel je medebewoners als het milieu worden blij van dit model.

Handig is de combiborstel, parketborstel en de 3-in-1 accessoire (meubelzuigmond, kierenzuigmond, reliëf mond), met daarbij voor de dummies een handleiding.

Specificaties:

Energieklasse A
Accu Nee
Snoer 9 meter
Geluidsniveau 58 dB
Zakloos Nee
Gewicht 5,98 kg
Verbruik 25,5 kWh per jaar
 • Milieubewuste keuze
 • Energiezuinig
 • Eenvoudig in gebruik
 • Relatief duur ten opzichte van de andere door ons uitgekozen stofzuigers
https://www.popula.nl/wp-content/uploads/2019/06/AEG-VX9-4-8IBM.jpg

Een stofzuiger moet niet alleen goed functioneren, maar ook goed zijn voor het milieu. De stofzuiger van AEG heeft het beide: een milieuvriendelijke, energiezuinige stofzuiger met een hoge classificatie betreft de energieklasse: A++. Deze stofzuiger is aan de prijzige kant maar is het geld waard door zijn energiezuinigheid.

De stofzuiger wordt geleverd met diverse opzetstukken waardoor alles in een handomdraai schoon wordt en niet beschadigd. Hij is zeer makkelijk in gebruik: de stofzuiger is te bedienen via het handvat, waardoor je niet hoeft te bukken. Geen zin om het opzetstuk te veranderen? Er zit ook een handige combiborstel bij, die geschikt is voor meerdere oppervlakken.

Een leuke bijkomstigheid is dat de combiborstel beschikt over LED-verlichting op de voorkant, zodat ook op de meest donkere plekken het stof geen schijn van kans heeft. Naast de combiborstel wordt er een parketborstel, 3 in 1 accessoire en handleiding meegeleverd.

Specificaties:

Energieklasse A++
Accu Geen
Snoer 9 meter
Geluidsniveau 69 dB
Zakloos nee
Gewicht 7,15 kg
Verbruik 16 kWh per jaar
 • Goed en goedkoop
 • Stofzak makkelijk en hygiënisch te verwijderen
 • Licht om te dragen
 • Maakt veel lawaai (79 dB)
 • Het snoer is relatief kort
 • Niet erg zuinig
https://www.popula.nl/wp-content/uploads/2019/06/Bestron-ABG450RSE-Furbo-Plus.jpg

Op zoek naar gewoon een goede, niet al te dure stofzuiger? De stofzuiger van Bestron is echt een koopje! De stofzuiger is zeer toegankelijk door zijn lichte gewicht en zijn zachte prijs. Het verwisselen van de zak is snel gebeurd en je kunt meteen weer aan de slag.

Bij de levering van de Bestron zitten drie stofzuigerzakken, dus je hoeft niet eerst nog naar de winkel om de juiste stofzuigerzak uit te zoeken. De stofzuiger is vooral geschikt voor de wat kleinere huishoudens door zijn wat korte snoer. Het is bijvoorbeeld ook een prima stofzuiger voor erbij wanneer op de begane grond een wat zwaardere/duurdere stofzuiger in gebruik is. Zo blijf je niet heen en weer slepen. Dit model doet niet onder aan zijn duurdere broers en zussen.

Een prima stofzuiger die makkelijk is in gebruik! Naast de stofzuiger zelf krijg je een combi borstel, kierenzuigmond en een handleiding meegeleverd.

Specificaties:

Energieklasse A
Accu Geen
Snoer 5,5 meter
Geluidsniveau 79 dB
Zakloos Nee
Gewicht 4,6 kg
Verbruik 26 kWh per jaar
Uiterlijk 29 januari in huis via bol voor €86
 • Weegt maar 1,55 kg
 • 60 minuten gebruikstijd
 • Snelle om te bouwen naar kruimelzuiger
 • Eenvoudig in gebruik
 • Lange oplaadtijd
 • Hogere prijs
https://www.popula.nl/wp-content/uploads/2019/06/Dyson-V10-Motorhead.jpg

Voor wie de sportschool al gehad heeft, of juist helemaal niet wil zien: de Dyson V10 is dé stofzuiger. Met een gewicht van maar 1,55 kilo is dit een van de lichtste stofzuigers die er te vinden is. De wekelijkse boodschappen zijn zelfs nog zwaarder.

Ideaal voor een huishouden met bijvoorbeeld veel verdiepingen. Of een huishouden met kinderen: door zijn gewicht en omvang makkelijk te pakken om even iets op te zuigen en dan ook weer snel op te bergen. De zuigkracht is hetzelfde als bij een normale stofzuiger met snoer. Dit snoerloze model doet daarom zeker niet onder voor alle modellen met snoer.

De stofzuiger heeft een accu die 60 minuten meegaat. Op turbostand helaas maar 7 minuten, toch precies nog even genoeg voor de laatste grote stofwolken of pluizige haren van de kat. Goed om te weten: de turbostand staat automatisch aan bij het leveren van de stofzuiger. Hij werkt prima zonder turbostand, dus aan te raden is om deze gelijk uit te zetten! Alleen voor bijvoorbeeld tapijt is deze stand noodzakelijk.

De stofzuiger wordt geleverd met een combi borstel, kierenzuigmond, reliëfborstel, wandoplader en een handleiding.

Specificaties:

Energieklasse Onbekend
Accu Ja, oplaadduur circa 3,5 uur
Snoer Geen
Geluidsniveau 87 dB
Zakloos Ja
Gewicht 1,55 kg
Verbruik Onbekend
 • Zakloos, dus ook geen aanschaf van zakken
 • Eenvoudig te legen stofbak
 • Voordelig en duurzaam
 • Stang ligt niet zo lekker in de hand
 • Maakt relatief veel lawaai
 • Verbruikt veel energie
https://www.popula.nl/wp-content/uploads/2019/06/PhilipsPower.jpg

Altijd een volle stofzuigerzak en daardoor niet meer lekker kunnen stofzuigen? Verleden tijd met dit model van Philips. Deze stofzuiger is compact en krachtig met uitstekende resultaten. Ook handig wanneer je allergie tegen je hond of konijn toch meer opspeelt dan je had gedacht: met de allergiefilter wordt 99,9% van het fijne stof opgevangen, die je eenvoudig in de vuilnisbak kunt legen.

Er worden diverse borstels meegeleverd waardoor elk oppervlak een eitje wordt om weer stof en vuilvrij te krijgen! Geen zin om de borstels te verwisselen? Met de TriActive combiborstel kun je elk oppervlak aan. Het fijne aan de aansluiting op netstroom is dat je lekker door kunt blijven stofzuigen zonder afhankelijk te zijn van een accu. Het hele huis is binnen een mum van tijd weer schoon! De borstels die naast de TriActive borstel geleverd worden zijn de turboborstel (perfect voor tapijt, vloerkleden of je net ruiende langharige hond), een parketborstel, een kierenzuigmond en als je het allemaal even niet meer weet: een handleiding.

Specificaties:

Energieklasse A
Accu Nee
Snoer 6 meter
Geluidsniveau 79 dB
Zakloos Ja
Gewicht 6,1 kg
Verbruik 33,6 kWh per jaar
Uiterlijk 5 februari in huis via bol voor €116

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Geef een reactie:

Bij Popula staan we altijd open voor vragen en feedback. Je hart luchten mag natuurlijk ook. Dit kan je doen door een reactie achter te laten of contact op te nemen via het contact formulier op onze contact pagina.

Specificatie AEG VX8-4-ECO AEG VX9-4-8IBM Bestron ABG450RSE - Furbo Plus Dyson V10 Motorhead Philips PowerPro Compact FC9331/09
Afmetingen verpakking 16 x 27 x 80 cm
Artikelnummer 230309-01
Draadloos Ja
Fabrieksgarantie termijn 2 jaar
Geluidsniveau 87 dB
Gewicht 4,7 kg
Gewicht verpakking 4680 gram
Hepa luchtfilter HEPA 13
Inhoud opvangreservoir 0,5 liter
Kleur Rood | Nikkel
Merk Dyson
Model V10 Motorhead
Oplaadbaar Ja
Oplaadtijd 210 minuten
Product afmetingen (h x b x l) 25,6 x 25 x 124,1 cm
Reparatie type Carry-in
Taal garantiebewijs Nederlands
Taal handleiding Nederlands | Universeel
Type stofopvang Zakloos
Type zuigmond Combizuigmond
Vermogen 525 Watt
Verpakkingsinhoud Dyson V10 Motorhead, gemotoriseerde vloerzuigmond, combinatie-accessoire, kierenzuiger, oplaadstation, wandbevestigingsmateriaal, handleiding
Voedingstype Accu
Voltage 29,4 V