Beste Doucherekken, staand, hangend en onder de douchekop

Beste doucherekken van 2021

Popula  •  Laatst bijgewerkt op 2 maart 2020

Staat de douche helemaal vol met flessen shampoo, zeepjes en scrubs? Dan is het tijd voor een doucherek. Maar hoe maak je een keuze voor een doucherek? Ben je op zoek naar een design doucherek of simpelweg het doucherek dat het best bij jouw eisen past? Hoewel doucherekken voor sommige mensen worden gezien als een accessoire om de douche zo mooi mogelijk in te richten, zijn er toch echt een aantal punten waar je op moet letten bij het kopen van een doucherek.

Op zoek naar een doucherek voor een glazen wand? Wil je het doucherek monteren aan de douchewand of heb je een heel ander idee in gedachten? Popula helpt jou met deze koopgids het beste doucherek uit te zoeken dat bij jouw badkamer past.

Beste koop van 2021
Simplehuman Badkamerrek Plus - Hangend
Beste hangende doucherek

Simplehuman Plus

 • Drie caddy’s voor je douchespullen
 • Veel kleine extra opbergmogelijkheden
 • Eenvoudig en zeer snel te monteren
 • Te monteren zonder gaten in de muur
 • Hoge kwaliteit

Afbeelding Product Voor wie? Waar te koop?
Simplehuman Badkamerrek Plus - Hangend

Simplehuman Plus

Voor mensen die op zoek zijn naar een hangend doucherek
Simple Human Tension Shower Caddy rvs mandjes

Simplehuman Tension

Voor mensen die op zoek zijn naar een doucherek met veel ruimte
Wenko Telescophoekrekbaar

Wenko Telescoopdoucherek

Voor mensen die op zoek zijn naar het beste doucherek
Umbra Cubiko Doucherekje - 30.5x60.3x10.8cm - zwart

Umbra Cubiko

Voor kopers van een simpel doucherek
Vacuumloc Wandrek 2Laags Chroom - Inclusief vacuumpomp

Vacuumloc Doucherek

Voor mensen die op zoek zijn een goedkoper doucherek

Waar moet je op letten bij het kopen van een doucherek?

Materiaal

Een doucherek is in haar functie zeer simpel. Maar door de hoge exposure aan vocht en de constant veranderende luchtvochtigheid is de kans op ophoping van schimmels en bacteriën een veelvoorkomend probleem. Daarnaast moet je letten op roest en resten van alle sopjes en zeepjes.

Wij raden aan om te kiezen voor een doucherek gemaakt van metaal of van plastic. Doucherekken gemaakt van hout en bamboe zien er vaak erg mooi uit, maar in de praktijk zijn ze een stuk lastiger te onderhouden.

Soorten doucherekken: hangend of staand

Er zijn twee verschillende soorten doucherekken waar je uit kan kiezen: staande en hangende doucherekken. Afhankelijk van je eigen voorkeur en de vormgeving van je douche kan je zelf een keuze maken.

Staande doucherekken

Dit soort modellen vind je vaak terug in zowel de badkamer als in de douche. Het voordeel van staande doucherekken is dat ze vaak wat groter zijn en je er meer spullen in kwijt kan.

Het voordeel van een staand doucherek is dat ze niet gemonteerd hoeven worden. Een nadeel bij kleine en lagere staande modellen is dat je tijdens het douchen moet bukken om shampoo te pakken. Zeker voor ouderen is dit laatste dan ook niet aan te raden.

Naast shampoos, lotions en conditioners kan je staande rekken ook goed gebruiken om bijvoorbeeld je haarproducten in op te bergen. Dit is vooral handig als je het staande doucherek buiten de douche plaatst. Het wordt wel een onhandig en vervelend klusje als je telkens de douche moet instappen als je wat wax of haarlak wilt pakken.

Hangende doucherekken

Tegenwoordig zijn dit de meest voorkomende doucherekken. Hangende doucherekken zijn in de meeste gevallen eenvoudig te plaatsen en er hoeft niet voor geklust te worden. Er zijn twee soorten modellen als we kijken naar hangende doucherekken: rekken met haakjes en rekken met zuignappen.

De modellen met zuignappen werken prima als het aankomt op kleinere rekjes, maar zodra er veel gewicht aan te pas komt dan komt het regelmatig voor dat het doucherek naar beneden valt. Dit probleem voorkom je met een doucherek met haakjes. Als je douche aan de bovenkant niet volledig gesloten is, dan is jouw douche geschikt voor een model met haken. Ook bestaan er modellen met een haak of aansluiting die je direct aan de nek van de douchekop kan monteren.

Hoe installeer ik een doucherek?

Het monteren van een doucherek hoeft zeker niet lastig te zijn. Aangezien er verschillende soorten doucherekken verkrijgbaar zijn, verschilt de manier van monteren ook. We hebben dan ook voor elk type doucherek een overzicht gemaakt hoe deze moeten worden gemonteerd.

Hoe installeer ik een doucherek aan de douchekop?

Doucherekken die moeten worden gemonteerd aan de douchekop zijn vaak de meest eenvoudige modellen om te monteren. Mits je onderdelen in elkaar moet zetten, doe je dit eerst. Hierna hang je simpelweg het doucherek aan de douchekop.

Hoe installeer ik een doucherek met haakjes?

Deze modellen hoeven vaak niet te worden gemonteerd. Als dat wel zo is kan je het best eerst het doucherek in elkaar zetten. Hierna gebruik je de haakjes om het rek op de gewenste te plek te hangen.

Hoe installeer ik een doucherek met zuignappen?

Dit type doucherek kost vaak wat meer tijd om op te hangen. Zet eerst het doucherek in elkaar. Het stuk muur of glas waar je het doucherek met de zuignappen wil monteren moet eerst volledig schoongemaakt worden en droog zijn.

Als het doucherek met een vacuümpomp wordt geleverd, dan raden we aan om deze ook zeker te gebruiken. Dit maakt het ophangen een stuk eenvoudiger. Werken met vacuümpomp zorgt ervoor dat de zuignappen goed blijven zitten en een stuk minder snel losraken.

In totaal hebben zijn er vijf doucherekken het best uit de test gekomen. Er is een onderscheid gemaakt tussen hangende en staande doucherekken. Afhankelijk van jouw voorkeur kan je kiezen voor een hangend of staand doucherek.

 • Drie caddy’s voor je douchespullen
 • Veel kleine extra opbergmogelijkheden
 • Eenvoudig en zeer snel te monteren
 • Te monteren zonder gaten in de muur
 • Hoge kwaliteit
 • Enkel aan de douchekop te monteren
https://www.popula.nl/wp-content/uploads/2019/06/SimplehumanBadkamerrekPlus-Hangend.jpg

Is het beeld van een grote stand in de douche je een doorn in het oog? Dan is een hangend doucherek dat wordt gemonteerd aan de douchekop wellicht een goed alternatief. Simple Human biedt met dit hangende doucherek zeer veel opbergruimte, zonder dat het doucherek in de weg staat.

Met maar liefst 3 caddy’s hoef je je geen zorgen te maken over te weinig ruimte voor je douchespullen. De caddy’s zijn gemaakt van roestvrijstaal, waardoor roestplekken aan je voorbij gaan.

Een van de grootste pluspunten van de Plus zijn de verstelbare caddy’s: deze zijn zowel verticaal als horizontaal te verschuiven. Zo heb je net wat meer vrijheid om het doucherek in te richten aan de hand van je eigen douche.

Bij de Simple Human Plus krijg je ook een bakje waar je de zeep in kan leggen en kan laten afdruipen. Wel zo hygienisch. Daarnaast zijn er nog haakjes waar je onder andere je scheermes aan kan hangen, mocht je jezelf graag onder de douche scheren.

Een stang voor je washandjes en een bakje voor wat kleinere douche accessoires zit ook inbegrepen. Oftewel, de Plus biedt je meer dan genoeg ruimte voor al je douchespullen.

Het monteren van het doucherek is ook zo gebeurd. Je hangt het rek aan de douchekop en je bent alweer klaar.

  • Drie caddy’s om douchespullen op te bergen
  • Twee rekjes en een haakje
  • Gemaakt van aluminum en RVS
  • Gebruiksvriendelijk en eenvoudig in elkaar te zetten
  • Hogere prijs
  https://www.popula.nl/wp-content/uploads/2019/06/Simple-HumanTensionShowerCaddyrvsmandjes.jpg

  Als je met meer dan twee personen een douche moet delen, staat de douche al snel vol met allerlei douchespullen. Met de Simple Human Tension ben je verzekerd van genoeg ruimte voor alle badspullen.

  Dit staande doucherek is in hoogte verstelbaar van 180 tot 274 centimeter. Hierdoor zal de Simple Human Tension in de meeste douches kunnen worden geplaatst.

  Dit doucherek heeft maar liefst drie caddy’s om al je shampoos en zeepjes in op te bergen. De caddy’s zelf zijn eenvoudig schoon te maken en zijn gemaakt van roestvrijstaal. Een van de caddy’s is speciaal gemaakt om je favoriete zeep in op te bergen.

  Het water loopt eenvoudig af door de grote openingen in de caddy’s. Hierdoor blijft er weinig vocht over, wat schimmelvorming voorkomt. De gaten zijn niet zo groot dat douchespullen er doorheen kunnen vallen, maar zorgen dus wel voor een goede afvloed van water.

  Naast de caddy’s beschikt de Tension over twee rekjes waar je bijvoorbeeld een washandje en je badspons aan kan ophangen. Daarnaast heeft een van de caddy’s nog een haakje waar je nog meer aan kan ophangen. Ideaal voor een groter gezin.

  Zowel de caddy’s als de rekjes zijn te verstellen in hoogte. Dit mechanisme zit stevig in elkaar maar is eenvoudig te verstellen. 

  De prijs van de Simple Human Tension ligt vrij hoog. Als je dan ook wat minder wilt uitgeven dan is dit doucherek van Wenko ook een goede keuze. Je levert dan echter wel direct wat in op de kwaliteit van het doucherek.

   • Beschikt over maar liefst vier caddy’s
   • Eenvoudig af te stellen
   • Hoogte zelf in te stellen
   • Te monteren zonder gaten in de muur
   • Instructies zijn minder duidelijk
   https://www.popula.nl/wp-content/uploads/2019/06/WenkoTelescophoekrekbaar.jpg

   Als je op zoek bent naar de beste koop, dan maak je met het doucherek van Wenko een goede keus.

   Kwaliteit hoeft niet duur te zijn, zo bewijst Wenko. Mocht de Simple Human Tension toch te prijzig zijn, dan is de Wenko ook direct een goed alternatief.

   De Wenko heeft maar liefst vier caddy’s waar je alle douchespullen kan opbergen. Het water loopt eenvoudig af door de openingen in de caddy’s. De telescopische stang is in te stellen tussen een hoogte van 56 en 275 centimeter. Meet dus voordat je dit doucherek koopt even na of dit gaat passen.

   Aangezien het doucherek is gemaakt van roestvrijstaal en niet van goedkoop plastic, voelt de Wenko ook stevig aan.

   Het is wel belangrijk om het doucherek goed te plaatsen. Zodra deze goed is gemonteerd tussen de vloer en het plafond is deze niet zomaar om te duwen. Zo hoef je je geen zorgen te maken dat je er per ongeluk tegenaan stoot en alle zeepjes en shampoo op de grond vallen.

   De Wenko is gelukkig eenvoudig te plaatsen. De instructies die meekomen zijn zelf niet heel duidelijk, maar binnen circa 20 minuten heb je het doucherek wel geplaatst.

    • Beschikt over twee ruime caddy’s
    • Water loopt goed af
    • Door de donkere kleur valt viezigheid minder op
    • Eenvoudig te monteren zonder te boren
    • Enkel aan de douchekop te monteren
    https://www.popula.nl/wp-content/uploads/2019/06/UmbraCubikoDoucherekje.jpg

    Gewoon op zoek naar een doucherek? Kijk dan naar de Umbra Cubiko. De Cubiko is een simpel doucherek met een strakke vormgeving. Toch is er nagedacht over de douchespullen die je wellicht wilt opbergen.

    Waar de meeste doucherekken een witte of zilverachtige kleur hebben, heeft Umbra het anders aangepakt. De Cubiko heeft een donkere kleur, waardoor viezigheid en aanslag ook minder snel opvalt.

    De Cubiko beschikt over twee caddy’s. Waar de meeste doucherekken grote openingen hebben, heeft Umbra gekozen voor een platte onderkant met kleine gaatjes erin. Zo kan het water nog steeds goed aflopen, maar staan alle flessen shampoo toch net iets steviger.

    De caddy’s zelf zijn redelijk diep, waardoor je meerdere douchespullen achter elkaar kan zetten. We raden de Umbra Cubiko toch aan voor een huishouden met twee tot drie personen, met meer mensen kan je toch beter kijken naar een oplossing zoals het Wenko doucherek.

    Naast de twee caddy’s zijn er in totaal nog drie haakjes waar je sponsjes en zelfs je scheermesje aan kan ophangen.

    Het monteren van de Cubiko is zo gebeurd. Het haakje aan de bovenkant kan worden vastgemaakt aan de douchekop zelf. Deze kan hierna vast worden gezet zodat het doucherek niet door een stootje omvalt.

     • Lagere prijs
     • Inclusief vacuümpomp voor montage
     • Aan de muur zonder te boren
     • Beschikt over 2 caddy’s en 2 haakjes
     • Zuignapmechanisme moet goed worden gemonteerd
     https://www.popula.nl/wp-content/uploads/2019/06/VacuumlocWandrek2LaagsChroom.jpg

     Doucherekken van kwaliteit hoeven niet persé duur te zijn. Helaas zijn er toch veel goedkope modellen op de markt van mindere kwaliteit. Dit doucherek van Vacuumloc bied je gelukkig een kwalitatief goed doucherek voor een niet al te hoge prijs.

     Met twee caddy’s is de Vacuumloc niet het meest uitgebreide doucherek op de markt. De caddy’s zelf zijn gelukkig vrij ruim en hebben ruimte voor meer dan genoeg douchespullen. Het water blijft zeker niet hangen in de caddy’s dankzij de grote openingen.

     Naast de caddy’s beschikt de Vacuumloc nog over twee haakjes aan de onderkant van de onderste caddy. Hier kan je sponsjes of scrubbers ophangen, zonder dat ze ruimte in de caddy innemen.

     Een van de grootste voordelen van de Vacuumloc is het feit dat je deze overal aan de muur kan monteren en dat zonder te boren. Het doucherek wordt geleverd met een vacuümpomp, wat het plaatsen van het doucherek erg eenvoudig maakt. In tegenstelling tot veel andere modellen met een vacuüm mechanisme, werkt de Vacuumloc erg goed en blijft deze aan de muur vastzitten.

     Hoewel er goedkopere doucherekken te koop zijn, raden wij aan om toch voor een iets duurder model te kiezen. De goedkopere modellen zijn vaak van slechte makelij. Hierdoor doe je er minder lang mee en kan je over een jaar weer een nieuw doucherek aanschaffen.


      Reacties

      Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

      Geef een reactie:

      Bij Popula staan we altijd open voor vragen en feedback. Je hart luchten mag natuurlijk ook. Dit kan je doen door een reactie achter te laten of contact op te nemen via het contact formulier op onze contact pagina.

      Specificatie Simplehuman Plus Simplehuman Tension Wenko Telescoopdoucherek Umbra Cubiko Vacuumloc Doucherek
      Artikelnummer SH 017662 SH012629 37.400.56 023461-040 12345
      Verpakkingsinhoud 1 Badkamerrek 1 Badkamerrek 1x Telescopische douchehoek 1 wandrek