Beste waterkokers 2017

Waterkoker test: 5x de beste waterkokers van 2023

Popula  •  Laatst bijgewerkt op 27 februari 2022

Een waterkoker kan je al voor weinig op de kop tikken. De kans is dan echter groot dat je dan elk jaar opnieuw naar de winkel mag gaan om een nieuw model aan te schaffen; goedkope waterkokers hebben vaak geen lange levensduur. Onze test waarin we meer dan 20 verschillende modellen hebben overwogen heeft duidelijk gemaakt dat de Bosch TWK8612P Styline momenteel het beste model is op de markt. De vele mogelijkheden maken het een duidelijke winnaar als het aankomt op het klaarmaken van thee en van babyvoeding.

Niet iedereen verwacht het uiterste van een waterkoker. Als je op zoek bent naar een waterkoker van goede kwaliteit maar niet teveel wilt uitgeven, dan is de Russell Hobbs Adventure  een goede keus. Wil je naast de beste prijs-kwaliteit toch iets meer? Dan is de Espressions EP9650 Smart Kettle perfect: deze high-end waterkoker is perfect voor de echte thee liefhebber dankzij de vele features die de waterkoker biedt. Danzkij de handige warmhoudfunctie zijn hoef je niet direct naar de waterkoker te rennen voor een hete kop thee.

Beste koop van 2024
Bosch TWK8611P Styline
Beste koop waterkoker

Bosch TWK8611P Styline

 • Verschillende temperatuurinstellingen
 • Handige warmhoudfunctie tot 30 min.
 • Geluidssignaal bij afslaan
 • Capaciteit van 1,5 liter
 • Behuizing blijft koel
 • Verkrijgbaar in 4 kleuren

Afbeelding Product Voor wie? Waar te koop?
Bosch TWK8611P Styline

Bosch TWK8611P Styline

Onze favoriet van 2022. Verkrijgbaar in vier mooie kleuren, meerdere temperatuur instellingen en een handige warmhoudfunctie. Een waterkoker voor de komende paar jaar, dat zeker.
Philips Daily Collection Waterkoker HD9348/10

Philips HD9348/10

Beste waterkoker voor één persoon. Deze compacte waterkoker presteert goed en heeft een kleinere inhoud van 1 liter.
Russell Hobbs Oxford Waterkoker Review
Budget

Russell Hobbs Adventure

Beste keus voor degene die niet teveel uit wil geven
Espressions EP9650 Smart Kettle
High-end

Espressions EP9650 Smart Kettle

Voor mensen die een stijlvolle waterkoker zoeken speciaal voor theeliefhebbers
Princess Wifi Moments 236060

Princess Wifi Moments 236060

De waterkoker voor de echte gadgetfreak.

Waarom kiezen voor een goede waterkoker?

Een waterkoker is een essentieel in de keuken. Het is dé oplossing om snel en veilig water te koken zonder dat je er naar om hoeft te kijken. Beschikt je keuken over een inductie kookplaat met boost-functie, dan is een waterkoker eigenlijk onnodig. Water koken op inductie is zelfs vaak sneller dan met een waterkoker. Wel is een waterkoker met speciale functionaliteiten, zoals een temperatuurschakelaar, de beste keuze om de perfecte kop thee of koffie te bereiden.

De juiste temperatuur is voor koffie en voornamelijk thee van groot belang, het heeft een grote invloed op de koffiebonen en de theebladeren.

Voor mensen die op zoek zijn naar een waterkoker van goede makelij en niet alle extra features nodig hebben is het wel handig om een waterkoker te hebben met een 360° draaivoet en een dubbelzijdige wand. Dit maakt het koken van water een stuk eenvoudiger en veiliger, en is zeker een aanrader als je kleine kinderen of huisdieren hebt.

Waterkokers zijn in essentie de vervanger van ouderwetse fluitketels. Ze hebben het gemak van de technologie van de afgelopen jaren en maken een stuk minder lawaai.

Waar let je op bij de aanschaf van een waterkoker?

Waterkokers kunnen erg simpel zijn. Hoe hoger de prijs, hoe meer je er mee kan. Basismodellen hebben niet de functie om het water tot een bepaalde temperatuur op te warmen, maar het is wel van belang dat de waterkoker van goede kwaliteit is en veilig is in gebruik. Wij hebben de meest populaire waterkokers onderzocht en gekeken waarom deze waterkokers zo populair zijn.

Bij het onderzoeken van verschillende modellen waterkokers zijn we tot een lijst gekomen waarmee de kwaliteit tot prijsverhouding goed mee is te beoordelen. De onderstaande punten hebben we meegenomen met onze top drie beste waterkokers. Jij kan deze lijst echter ook gebruiken om te bepalen of een specifiek model waterkoker de juiste keus is.

1. Het vermogen van de waterkoker

Het vermogen van een waterkoker bepaald hoe snel deze het water tot koken kan brengen. Hoe hoger het vermogen, hoe sneller het water tot koken kan worden gebracht. Bij het vergelijken van het vermogen moet worden gekeken naar de inhoud in liters, omdat minder water ook betekent dat deze minder vermogen nodig heeft. Geen zin om te wachten? Kies dan voor een goede heetwaterdispenser.

2. Kies voor een waterkoker met anti-kalkfilter

Het water uit de kraan bevat kalk. Indien je wilt dat er geen kalk in je koffie of thee terecht komt, is een anti-kalk filter nodig. Deze houdt het kalk tegen bij het inschenken van het water. Anders moet je de waterkoker met de hand ontkalken.

3. Hoe groot moet de capaciteit in liters zijn?

Dit geeft de inhoud aan van de waterkoker. De meeste modellen zitten rond de 1,5 liter. Echter zijn er ook kleinere modellen aanwezig van 0,5 liter waar je één of twee koppen thee mee kan zetten. Grote modellen zijn het meest handig voor gebruik in de keuken, omdat er ook water voor het koken mee kan worden verhit.

4. Extra: warmhoudfunctie

Deze functie zorgt ervoor dat na het bereiken van de gewenste temperatuur het water nog een lange poos warm blijft. Dan kan jij rustig in de tussentijd nog even die laatste 5 minuten van je serie afkijken of nog snel even de pasta wegen voordat je deze gaat koken.

5. Extra: instelbare temperatuur

Indien een waterkoker een temperatuurstand heeft heb je de mogelijkheid om water op verschillende temperaturen te verhitten. Perfect voor verschillende soorten thee, maar ook voor het bereiden van babyhapjes.

6. Kies altijd voor droogkookbeveiliging

De meeste modellen waterkokers beschikken tegenwoordig over een zogenaamde droogkookbeveiliging. Dit zorgt ervoor dat het verwarmingselement niet kan verbranden indien er te weinig water in het reservoir zit. Daarnaast zorgt het ervoor dat de waterkoker zichzelf uitschakelt zodra het water tot het kookpunt is gekomen.

Heb ik een speciale waterkoker nodig voor thee?

Voor thee heb je heet of kokend water nodig. Hoewel dit in essentie waar is, zijn er verschillende temperaturen verbonden met verschillende soorten thee. Een te hoge temperatuur zorgt bij sommige soorten thee dat deze bijvoorbeeld bitter gaat smaken.

Verschillende soorten thee komen het best tot hun recht bij een bepaalde temperatuur van het water. Als het water kookt en moet afkoelen terwijl het in een kopje zit, zorgt dit ervoor dat er zuurstof verdwijnt uit het water en dit vermindert de smaak van de thee. Het is daarom ook beter voor de smaak van de thee om in één keer de juiste temperatuur water te zetten.

Een waterkoker waarbij de temperatuur instelbaar is zorgt voor de beste ervaring van jouw thee. Zowel de waterkoker van Espressions als de Bosch Styline hebben de mogelijkheid om de temperatuur in te stellen. Speciaal voor alle tea lovers hebben we een overzicht vormgegeven waarbij je duidelijk de verschillende temperaturen voor theesoorten kan zien.

Beste temperatuur voor witte, groene, oolong, kruiden en zwarte thee. Beste temperatuur voor witte, groene, oolong, zwarte en kruidenthee.

Top 5 beste waterkokers

 • Verschillende temperatuurinstellingen
 • Handige warmhoudfunctie tot 30 min.
 • Geluidssignaal bij afslaan
 • Capaciteit van 1,5 liter
 • Behuizing blijft koel
 • Verkrijgbaar in 4 kleuren
 • Geen save touch
Bosch TWK8611P Styline

Een waterkoker van deze prijs mag wel over wat handige functionaliteiten beschikken. De warmhoudfunctie zorgt er voor dat het water nog 30 minuten lang op de juiste temperatuur blijft. Hierdoor kan je gerust nog even het nieuws afkijken voordat je het kokende water bij de pasta giet.

De TemperatureControl verwarmingsfunctie van deze waterkoker beschikt over 4 temperaturen die los instelbaar zijn. Hiermee kan het water worden verwarmd tot 100°, 90°, 80° of 70° celcius.

Het voetstuk van de Bosch TWK8612P Styline is waar de magie gebeurd. Hier kan je kiezen hoe heet je het water wilt. Wil je de waterkoker gebruiken voor witte thee of voor babyvoeding? Met de verschillende temperatuur instellingen bepaal je zelf tot welke temperatuur het water wordt verwarmd. Dit basisstation waar de waterkoker op staat heeft een draaivoet van 360 graden, waardoor je de waterkoker altijd op z’n plek krijgt.

Qua veiligheid zit het ook goed. De oververhittingsbeveiliging zorgt dat het water nooit te heet wordt, wat schadelijk kan zijn voor de waterkoker zelf. Ook slaat de waterkoker automatisch af en hoor je direct een kort geluidssignaal. Volgens sommige was dit een vrij hard geluid, maar dit is persoonsafhankelijk. Daarnaast, misschien ook wel de perfecte waterkoker voor ouderen?

Het schoonmaken van de waterkoker is eenvoudig. De uitneembare kalkfilter is onder de kraan af te spoelen, waardoor de volledige schoonmaak een snelle klus is.

De waterkoker is qua kook prestaties vrij snel en doet niet onder voor de Espressions. Deze Bosch is dan ook een stuk goedkoper, maar je haalt nog steeds een design waterkoker in huis met veel van dezelfde handige functionaliteiten.

  Op voorraad. Voor 23:59 uur besteld, maandag in huis via bol voor €75.74
  • Handig, compact formaat
  • Geschikt tot 1 liter
  • Grote vulopening en simpel openmechanisme
  • Geen milliliter weergave aan de zijkant
  https://www.popula.nl/wp-content/uploads/2020/03/Philips-Daily-Collection-Waterkoker-HD934810.jpg

  Deze kleine waterkoker met een inhoud van 1 liter is perfect voor eenpersoonshuishoudens. Met een vermogen van 2000 watt is het ook een snelle waterkoker. Zodra het water is gekookt schakelt deze zichzelf uit en hoor je een duidelijke klik.

  De roestvrijstalen buitenkant is daarnaast eenvoudig schoon te houden met een doekje of een metaalspons. Hetzelfde geldt voor het basisstation, ook eenvoudig schoon te maken. Het basisstation beschikt over een 360 graden draaivoet, waardoor je de waterkoker vanaf elke hoek kan plaatsen.

  Deze Philips waterkoker is simpel in gebruik. Het kliksysteem om de bovenkant van de waterkoker te openen werkt erg eenvoudig. De grote opening aan de bovenkant van de Philips HD9348/10 maakt het makkelijk om vanuit de kraan water in de koker te krijgen.

  Hoewel de buitenkant van de waterkoker niet heet wordt, was de temperatuur enigszins voelbaar door de wanden heen. Al om al is het een prima waterkoker voor thuis, zeker voor singles en studenten. Ook voor ouderen is het een fijne waterkoker, met name door het lichte gewicht en het eenvoudige gebruiksgemak.

  Je kookt nooit teveel water en met een maximale inhoud van 1 liter kan je ook zorgeloos water koken als er vrienden of familie over de vloer komen.

   • De Oxford kookt het water snel
   • Uitneembare kalkfilter voorkomt kalk in het water
   • Kalkfilter is eenvoudig schoon te maken
   • Lage prijs voor een goede kwaliteit
   • Geen warmhoudfunctie
   • Geen instelbare temperaturen
   • De wand wordt erg warm als het water kookt
   Budget
   https://www.popula.nl/wp-content/uploads/2019/06/Russell-Hobbs-Oxford-Waterkoker.jpg

   Een waterkoker hoeft niet duur te zijn, zeker als je niet op zoek bent naar extra functionaliteiten zoals een warmhoudfunctie en instelbare temperaturen. Een van de goedkopere modellen van Russell Hobbs, de Adventure, is de beste keus als je een goedkope waterkoker zoekt maar niet teveel uit wilt geven. Kwaliteit krijg je echter wel, en dat maakt de Adventure zo een goede koop.

   Goedkoop maar van goede kwaliteit

   Hoewel de Adventure in vergelijking met de andere twee modellen in een stuk lagere prijsklasse valt, betekent dit niet dat deze er goedkoop uitziet. De waterkoker is in vergelijking met veel andere goedkopere modellen gemaakt van metaal, en niet van kunststof. Daarnaast is de Adventure ook zeker niet een langzame waterkoker. De waterkoker kan binnen minder dan 2 minuten een halve liter water koken. Als je juist op zoek bent naar de snelste waterkoker, dan is de Philips Avance HD9384/20 de beste keus. De Adventure heeft echter wel een snelkookfunctie voor één kop: binnen 50 seconden heb je dan genoeg water voor een kop thee.

   Geen poespas maar een strak ontwerp

   Geen warmhoudfunctie en je kan de waterkoker enkel gebruiken om water te laten koken. Het is dus niet mogelijk om water op verschillende temperaturen op te warmen. Het ontwerp van de Adventure maakt het een betere keuze dan andere goedkopere modellen. Het is eenvoudig om te schenken met de Adventure en het strakke ontwerp vertelt niks over de goedkope prijs. De buitenkant van de Adventure wordt bij het koken van water echter wel behoorlijk warm, waardoor je niet te lang met een blote huid de buitenkant wilt aanraken. Het ruime handvat zorgt ervoor dat je niet eenvoudig je vingers verbrand bij het inschenken van water.

   Kalkfilter zorgt voor een snelle schoonmaak

   De ingebouwde kalkfilter is uitneembaar. Dit zorgt ervoor dat de kalkfilter eenvoudig en snel is schoon te maken. Doordat de kalkfilter uitneembaar is maak je deze in een mum van tijd schoon. Met behulp van de kalkfilter hoef je je geen zorgen te maken dat er kalk wordt geschonken.

    Op voorraad. Voor 23:59 uur besteld, maandag in huis via bol voor €31.95
    • Verschillende temperatuurinstellingen voor verschillende soorten thee
    • ‘Espressions Quiet Shield’ voor een stille en snelle werking
    • Handig uitneembaar kalkfilter
    • Steriliseerfunctie voor compleet schoon water
    • Handige warmhoudfunctie
    • Gebruiksviendelijke display met resterende tijd en huidige watertemperatuur
    • Stijlvol en strak ontwerp om goed in de keuken te passen
    • Hogere prijsklasse
    High-end
    https://www.popula.nl/wp-content/uploads/2019/04/Espressions-Smart-Kettle-Waterkoker.jpg

    Waterkokers zijn bijna in ieder huishouden wel aanwezig en in alle variaties en kleuren beschikbaar. Maar hoe weet je nou of je een echt goede te pakken hebt? En maakt dat überhaupt uit? Deze waterkoker van Espressions beantwoordt beide vragen zonder problemen. Wij hebben het genoegen gehad deze waterkoker hands-on te testen. Al gauw werd duidelijk dat de EP9650 Smart Kettle van Espressions beschikt over alle functionaliteiten die een goede waterkoker zou moeten hebben. Het ontwerp is stijlvol en past zonder problemen in de stijl van de meeste moderne keuken. Daarnaast richt dit model zich op de echte theeliefhebbers door verschillende temperatuurinstellingen te faciliteren. Na gebruik gemaakt te hebben van dit model, zul je niet meer omkijken naar je simpele waterkoker.

    Design van de Espressions

    Een belangrijk aspect van een waterkoker is het design. Als het dan de aanblik van het aanrecht moet aanvullen, laat het dan tenminste een mooie aanvulling zijn. Espressions heeft hier zeker rekening mee gehouden met de EP9650 Smart Kettle.

    De waterkoker bestaat uit een klassieke koker zelf, uitgerust met handvat en een strak deksel, en een opzetstuk. Aan beide zijkanten van de koker is een doorzichtig stuk plastic geïntegreerd, wat zicht op het water mogelijk maakt. De deksel is gemakkelijk te openen met een druk op de knop op het deksel. Als we dan binnen in de waterkoker kijken, is hij net onder de helft uitgerust met een soort grove filter. Bij het koken van water, dempt dit het borrelende geluid. Het kookelement dat hieronder bevestigd is, is geïsoleerd en werkt daardoor snel en goed.

    Het opzetstuk onder de koker functioneert als een soort onderzetter, waarop je de koker kunt bevestigen. Het ontwerp is zo vormgegeven dat de koker in elke hoek op het opzetstuk gezet kan worden. Hierdoor kun je de koker gemakkelijk draaien terwijl het water verhit wordt, zodat zowel links- als rechtshandigen de koker op kunnen pakken. Het opzetstuk is voorzien van een aantal grote, makkelijk te bedienen knoppen. De bediening van de waterkoker spreekt dan ook voor zich. We hadden absoluut geen moeite om de bediening van de waterkoker te begrijpen.

    Het materiaal bestaat uit een combinatie van geborsteld en gepolijst roestvrijstaal. Hierdoor krijgt de waterkoker een moderne, strakke uitstraling en sluit naadloos aan bij andere keukenapparatuur. In de meeste moderne keukens valt de waterkoker absoluut niet uit de toon. Hoewel roestvrijstaal er netjes uitziet, heeft Espressions ook goed nagedacht over de warmte die vrijkomt uit het kokende water. Het handvat is namelijk aan één kant voorzien van zwart en hard isolerend plastic. Dit zorgt er tenminste voor dat je de waterkoker veilig kunt oppakken als het water op temperatuur is gebracht.

    Gebruik van de Espressions

    Simpele waterkokers werken extreem gemakkelijk; een druk op de knop of een schakelaar omslaan is genoeg om het water aan de kook te brengen. Bij de EP9650 Smart Kettle van Espressions zijn er nou eenmaal wat extra functies toegevoegd die het gebruik iets complexer maken. Toch zit er in dit model ook een knopje dat simpelweg het water aan de kook brengt. Om deze reden zit er een grote knop op het opzetstuk waarop ‘just boil’ staat. Ideaal voor als je water wilt koken voor iets anders dan om te drinken, zoals om de pasta in te koken.

    Naast de optie om water simpelweg aan de kook te brengen, zijn er nog een aantal andere temperatuuropties. Met de EP9650 Smart Kettle kun je water ook specifiek verwarmen tot 80, 85, 90 of 95 graden. Op deze manier verhit deze slimme waterkoker het water precies tot de temperatuur die jij nodig hebt voor het perfecte theeresultaat.

    Een leuke bijkomstigheid is dat je meteen op de display ziet hoe lang het duurt voordat het water jouw gekozen temperatuur bereikt heeft. Ook zie je de huidige temperatuur van het water. Zodra de waterkoker merkt dat de temperatuur bereikt is, geeft hij eenmalig een geluidssignaal af. Hierdoor weet je direct dat het water klaar voor gebruik is. Gelukkig gaat dit vrij snel, de waterkoker heeft namelijk een vermogen van ca 2300 Watt.

    Naast de knoppen voor de verschillende temperaturen, heeft de waterkoker ook een knop om de thee warm te houden. Zo kun je het water nog ongeveer 20 minuten op temperatuur houden. Dat is vooral handig als je je kopje thee nog even wilt bewaren voor een later moment.

    Het overige gebruik verloopt eigenlijk heel natuurlijk met dit model. De koker zelf is makkelijk beet te pakken met het handvat en voelt niet heet aan, zelfs niet met net gekookt water. Ook kun je, zoals eerder gezegd, de waterkoker in elke stand op het opzetstuk zetten. Het deksel gaat open met een druk op de knop en klikt weer makkelijk op z’n plek met een klein duwtje.

    Espressions heeft zelfs gedacht aan mensen die van een opgeruimd aanrecht houden. Je kunt namelijk in de onderkant van het opzetstuk de overbodige lengte van het snoer oprollen. Hierdoor heb je geen ongebruikt snoer op het aanrecht liggen. Al met al vonden we het gebruik van de waterkoker heel natuurlijk en soepel aanvoelen.

    Extra eigenschappen

    De Smart Kettle waterkoker van Espressions beschikt dus over een aantal handige eigenschappen. De vijf verschillende temperatuurstanden, de display met de resterende tijd en huidige watertemperatuur en de warmhoudfunctie hebben we al kort benoemd. Hiernaast heeft het model ook nog een warmhoudfunctie voor water dat net gekookt is.

    Mocht je compleet schoon water erg belangrijk vinden, dan beschikt de EP9650 Smart Kettle Waterkoker ook over een steriliseerfunctie. Om deze functie te gebruiken is er een knop aangebracht op de houder van de waterkoker. Deze functie kookt het water tot 100 graden en houdt het water 5 minuten op die temperatuur.

    Naast de steriliseerfunctie beschikt het model ook over een knop om het water tot 40 graden te verwarmen. Hierdoor is de waterkoker ook geschikt om bijvoorbeeld water voor babyvoeding te verwarmen.

    Het stille werk van de Espression hebben we al even kort benoemd. Om deze stilte te bewerkstelligen is er een gepatenteerd ‘Espressions Quiet Shield’ in de waterkoker gebouwd. Dit zorgt voor een geluidsarme en snelle werking van de waterkoker.

    Ook zit er in de schenktuit een kalkfilter om ervoor te zorgen dat er geen stukjes kalk in de thee belanden. We merkten dat deze er gemakkelijk uit te halen is om schoon te maken.

    Conclusie

    Als we tot een eindoordeel komen over deze waterkoker, kan het niet anders dan lovend zijn. Inmiddels hebben we er meer dan een week gebruik van kunnen maken en voelt het nu al aan als een onmisbare aanvulling voor de keuken. Het design sluit naadloos aan bij de rest van onze keukenapparatuur en maakt dat we, in tegenstelling tot onze eerdere waterkoker (sorry trouwe vriend), hem niet meer in het keukenkastje opbergen.

    Het gebruik voelt ondanks de extra opties heel natuurlijk aan. Waarschijnlijk drinken we zelfs meer thee dan hiervoor, puur om gebruik te kunnen maken van de waterkoker. Bij het schrijven van deze review zijn we nog even in de handleiding gedoken, om tot ons plezier nog een extra functionaliteiten te ontdekken. We hopen dat we ze allemaal benoemd hebben, want het zijn er heel wat!

    Kortom, de EP9650 Smart Kettle Waterkoker is een high-end waterkoker die doet wat Espressions belooft! Een echte aanwinst voor theeliefhebbers, maar ook voor mensen die een (enorme) upgrade zoeken van hun standaard waterkoker is dit een uitstekend model. Laat je verrassen door de hoge kwaliteit, de moderne stijl en veelzijdigheid die een waterkoker kán bieden!

     Op voorraad. Voor 23:59 uur besteld, maandag in huis via bol voor €149
     • Houdt het water op een gewenste temperatuur tot 40 minuten
     • Je weet altijd hoeveel water er in je Princess Moments zit en krijgt notificaties als je deze moet bijvullen
     • Kook of koel naar gewenste temperatuur
     • Perfect om flesvoeding te maken
     • Zet schema’s en alarms zodat je water gekookt wordt wanneer jij wilt
     • Buitenkant waterkoker wordt ook erg heet
     Princess Wifi Moments 236060

     De Princess Wifi Moments 236060 is dé waterkoker voor de echte nerd. Deze waterkoker kan je namelijk bedienen via je mobiele telefoon. De slimme Princess Wifi Moments 236060 waterkoker zorgt er altijd voor dat er thee water is wanneer jij dat wilt. Met de app kan je namelijk tijden instellen, dit zorgt ervoor dat het water gekookt is wanneer jij je bed uit komt of thuis komt na een lange dag werken. Ook hoef je nooit meer bang te zijn dat je zonder thee komt te zitten, via de app die bij de waterkoker hoort kan je namelijk automatisch thee bestellen.

     Verwarmen, warm houden en terug koelen

     Naast dat deze waterkoker water kan verwarmen kan het ook water op temperatuur houden. Dit zorgt ervoor dat jouw water tot wel 40 minuten lang heet blijft, geen reden om dus direct naar de waterkoker te rennen als deze klaar is. Dan kan je je nog een keer lekker omdraaien als je in je bed ligt, of hoef je je geen zorgen te maken als je weer eens in de file staat. De Princess Wifi Moments 236060 is naast het verwarmen en op temperatuur houden ook in staat om water terug te koelen tot een aangename temperatuur. Ideaal voor het maken van babyvoeding of het bereiken van de ideale temperatuur voor thee.

     Grote inhoud en een strak design

     Als al deze hippe functionaliteiten jouw nog niet genoeg hebben overtuigd, dan heeft deze slimme waterkoker ook nog eens een strak design. Het apparaat is gemaakt van aluminium en heeft een stoere afwerking met zwarte onderdelen. Door de mogelijke inhoud van maar liefst 1.7 liter water is deze waterkoker niet snel leeg – als deze volledig gevuld is dan is er genoeg heet water voor maar liefst zeven koppen thee.

      Russell Hobbs Oxford – Basis koop van kwaliteit

      In sommige gevallen verwacht je maar één ding van je waterkoker: dat deze water voor je kookt, dat dit snel gebeurt en dat er veel water in past. De Oxford beschikt niet over tientallen bijzondere functionaliteiten, maar doet precies wat je van een waterkoker verwacht. Daarnaast heeft de Oxford geen goedkoop uiterlijk in tegenstelling tot modellen die ongeveer een tientje goedkoper zijn. Het neutrale uiterlijk past in bijna elke keuken.

      De Oxford kan binnen 50 seconden een kop heet water zetten, dat is precies genoeg tijd om een zakje thee te kiezen of nog even verder in de pan te roeren. Het ontwerp van de Russell Hobbs Oxford heeft ook haar pluspunten. De smalle tuit van de waterkoker zorgt ervoor dat het water eenvoudig kan worden geschonken zonder dat je morst. In deze kuik zit een uitneembare kalkfilter die kan worden schoongemaakt. Al om al, niet teveel, niet te weinig: met de Russell Hobbs kook je eenvoudig en veilig water.

      “De Oxford is niet de meest goedkope waterkoker die momenteel beschikbaar is, maar heeft wel de beste prijs-kwaliteitsverhouding voor goedkopere modellen. De mogelijkheid om in minder dan een minuut heet water te zetten is een groot voordeel, en de kalkfilter is daarnaast ook een plus. De beste keus als je een simpele waterkoker zoekt.”

      Russell Hobbs Precision Control – Beste koop

      Russell Hobbs heeft een grote collectie aan waterkokers. De Precision doet haar naam eer aan, het is de perfecte keuze tussen budget en high-end in. Door de ingebouwde warmhoudfunctie is het niet erg als je er pas na 40 minuten achterkomt dat je water had gekookt. Je water blijft namelijk voor 40 minuten goed warm! Dit bespaart je op de lange duur zowel tijd en geld. De dubbele wand zorgt ervoor dat je niet jezelf verbrand aan de buitenkant: deze wordt namelijk niet heet. Ideaal als je kleine kinderen hebt of huisdieren die maar al te graag stiekem op het aanrecht rondlopen.

      Net als de Philips, die een hogere prijs heeft, kan je de waterkoker instellen om het water tot een bepaalde temperatuur op te warmen, tussen de 60° en 100°. Perfect als je babyvoeding of een bepaalde soort thee wilt zetten. Het filtersysteem binnen de Precision Control is afneembaar, waardoor deze eenvoudig kan worden schoongemaakt. Op deze manier zorg je ervoor dat er geen kalkresten overblijven in het water wat je voor jezelf en familie gebruikt. Voor deze prijs is het duidelijk de beste koop als je op zoek bent naar een goede waterkoker.

      “De Precision is de beste koop als het aankomt op waterkokers. Heeft het beste van twee werelden: geen al te hoge prijs en handige features. Je kan de temperatuur van het water zelf instellen, en dit blijft tot 40 minuten lang warm. Met de ingebouwde kalkfilter maak je je ook geen zorgen over kalkresten in het water.”


      Reacties

      Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

      Geef een reactie:

      Bij Popula staan we altijd open voor vragen en feedback. Je hart luchten mag natuurlijk ook. Dit kan je doen door een reactie achter te laten of contact op te nemen via het contact formulier op onze contact pagina.