Beste setje weerstandsbanden

De beste weerstandsbanden voor beginners & intermediate: van billen & benen tot full-body workout

Merijn  •  Laatst bijgewerkt op 4 juli 2022

De manier van bewegen verschilt flink in vergelijking met bijvoorbeeld een dumbell. In plaats van enkel het gewicht te tillen, ben je constant tegen een zwaardere kracht aan het vechten.

Bij een dumbell bereik je halverwege de beweging de inspanning, waar je bij een weerstandsband je spieren harder laat werken. Dit betekent dat de kwaliteit van elke rep aanzienlijk wordt verhoogd. Je laat je spieren namelijk harder werken. En als je spieren harder werken, heb je een effectieve samentrekking, wat een super belangrijke factor is om sterker te worden.

Weerstandsbanden zijn een van de beste keuzes als je op zoek bent naar een goedkope optie om thuis harde workouts te doen.  We hebben de vijf beste weerstandsbanden voor jou uitgezocht en hebben hiervoor gekeken naar de kwaliteit, prijs en workout mogelijkheden.

Beste koop van 2024
NINN Sports Weerstandenband Bootyband voor de billen
De beste weerstandsbanden voor billen & benen

NINN Sports Bootybands

 • Vier banden met verschil in weerstand
 • Speciaal ontworpen voor het onderlichaam
 • De must-have voor home glute workouts
 • Goede prijs-kwaliteitverhouding
 • Comfortabel en striemt niet

Afbeelding Product Voor wie? Waar te koop?
NINN Sports Weerstandenband Bootyband voor de billen
Beste koop

NINN Sports Bootybands

De beste keuze voor het trainen van de billen, heupen en benen - speciaal ontworpen voor het onderlichaam & bewezen zeer effectief.
NINN Sports Premium Resistance

NINN Sports Premium Resistance

Een setje van vijf weerstandsbanden ontworpen voor zowel het onder- als bovenlichaam.
Positive Things - Resistance band Set

Positive Things – Resistance band Set

Een set van 5 ronde weerstandstubes van 125 cm. Ideaal voor full-body workouts, met name gericht op het bovenlichaam en het vervangen van sportschool machines.

Waarom je een setje weerstandsbanden moet kopen

Voor het kopen van een set weerstandsbanden hoef je jouw rekening niet te plunderen. Voor een degelijke set gewichten moet je een stuk dieper in de buidel tasten. Daarnaast kan je weerstandsbanden eenvoudig meenemen in je tas – ze wegen praktisch niks en nemen ook weinig ruimte in.

Hieronder de voordelen op een rijtje – je hebt geen excuus om die workouts thuis niet wat pittiger te maken.

 • Geschikt voor het boven- en onderlichaam
 • Bouwen van extra mobiliteit & lichaamsspanning
 • Geschikt voor het revalideren van je spieren - heupen, schouders en knieen
 • Ze nemen weinig ruimte in en zijn heerlijk licht in gewicht
 • Weerstandsbanden zijn ontworpen voor compound oefeningen
 • Geschikt voor vrouwen en mannen
 • Oké, kom op.. ze kosten echt heel weinig voor wat je er mee kan bereiken

Bovendien is het altijd goed om nieuwe manieren te vinden om te trainen en je lichaam te voorzien van alternatieve prikkels om het te helpen groeien en zich aan te passen.

Welke soort weerstandsband is geschikt voor jouw workout?

In principe zijn er twee soorten weerstandsbanden: de lange banden die vooral geschikt zijn voor

Weerstandsband voor vrouwen speciaal voor benen, billen en heupen

Weerstandsbanden voor de benen & billen

Als je jouw billen, benen en heupen wil trainen zijn er speciale weerstandsbanden. Hoewel deze weerstandsbanden vooral bij vrouwen populair zijn, zal je al man ook zeer effective glute gains ervaren met een consistente workout. Dit type weerstandsband is kleiner, maar we raden aan om te kiezen voor een wat dikkere breedte. Een dikkere weerstandsband, zeker voor het onderlichaam, zit een stuk fijner bij het herhalen van veel reps.

 • Perfect voor de benen & billen
 • Geschikt voor leg raises, donkey kicks, squats & veel meer
 • De beste keuze voor je home booty workout
 • Ook beschikbaar in een zachtere uitvoering van stof i.p.v. latex

Een booty band is de perfecte tool voor het onderlichaam en zijn perfect voor het verhogen van de intensiteit. Bret Contreras, auteur van Glute Lab, is dan ook groot fan van weerstandsbanden en met name booty bands Als je de focus van je workout vooral op het onderlichaam richt, dan raden we je aan voor een setje banden van dit soort te kiezen.

Booty bands zijn vaak beschikbaar in een met latex gewoven stof. Dit zorgt voor meer comfort, zeker als je de banden op de blote huid gebruikt.

Weerstandsbanden voor kracht spieren

Langere weerstandsbanden (met handgrepen)

De kortere weerstandsbanden vinden wij ideaal voor het onderlichaam. Waar de kleinere banden ook voor het bovenlichaam zijn in te zetten, gaat onze voorkeur hier uit naar een setje met langere weerstandsbanden. Zeker als je de banden aan iets kan vastmaken (dichte deur, pull-up bar, zwaar gewicht op de grond) zijn er meer dan genoeg mogelijkheden om jezelf uit te dagen.

 • Geschikt voor een full-body workout
 • Geschikt om thuis een goede dosis spieren op te bouwen
 • Handgrepen zijn ideaal om extra kracht te geven

Je kan nog meer bereiken als je kiest voor een setje met handgrepen. De handgrepen maken het mogelijk om de banden in te zetten voor oefeningen waar je in de sportschool een machine voor zou gebruiken. Een handvat geeft je ook meer grip, waardoor je meer kracht kan doorvoeren naar de spieren.

Langere weerstandsbanden zijn als elastiek en als tubes verkrijgbaar. We raden vooral aan om te kijken naar een setje met handvaten als je voor een langere weerstandsband kiest.

Verschil tussen weerstandsbanden en gewichten

Overweeg je weerstandsbanden uit te proberen maar niet zeker of je de juiste resultaten gaat bereiken?

Het is zeker mogelijk om spieren te laten groeien en sterker te worden door enkel gebruik te maken van weerstandsbanden. Maar wat is het verschil met gewichten? James Grage van Undersun Fitness legt uit wat de verschillen tussen weerstandsbanden en gewichten zijn. Een goede Engelstalige uitleg over het bouwen van spieren, de wetenschap achter de bewegingen en de mogelijkheden legt James Grage je graag uit in de onderstaande video.

De drie beste weerstandsbanden

Oké, welke ga je nu kiezen? Als je de focus wilt leggen op het onderlichaam, de benen en de billen, dan moet je echt kiezen voor de NINN bootybands. Deze kan je later altijd nog uitbreiden met onze favoriet voor het hele lichaam, de NINN Resistance Premium. Als je deze twee samenvoegt, dan heb je weinig extra nodig.

Als je focus op het bovenlichaam ligt, wat vaker bij mannen het geval is, ook dan is de NINN Resistance Premium een goede keuze. Wil je oefeningen vervangen die lijken op de machines uit de sportschool? Kies voor een langere weerstandsband of voor dit setje van 5 tubes met handvaten. Een langere weerstandsband is hier meer voor geschikt en worden vaak geleverd met handvaten.

Waarom van het merk NINN? Het merendeel van alle setjes op Bol.com worden gemaakt in China. Je merkt dit direct als je de website bezoekt om een weerstandsband te kopen – de meeste producten lijken allemaal op elkaar, het logo terzijde.

NINN heeft zich op Bol.com bewezen met positieve reviews en doen daarnaast niet moeilijk met een 30 dagen geld terug garantie.

 • Vier banden met verschil in weerstand
 • Speciaal ontworpen voor het onderlichaam
 • De must-have voor home glute workouts
 • Goede prijs-kwaliteitverhouding
 • Comfortabel en striemt niet
 • Niet geschikt voor het bovenlichaam
Beste koop
https://www.popula.nl/wp-content/uploads/2020/06/NINN-Sports-Weerstandenband-Bootyband-voor-de-billen.jpg

Onze aanrader als je op zoek bent naar een setje weerstandsbanden om je onderlichaam te trainen, met name je billen en benen danzkij de compactere vorm. Drie banden met een grote weerstand van 45 tot 75 kilo, een goede bouwkwaliteit en een goed behoud van de vorm na je workout. Ze zitten comfortabel, ze zijn goed geprijsd en de gebruikerservaringen zijn erg positief.

Glutes, glutes & glutes

Feel the burn tijdens je volgende training en kies voor een booty band. Deze superhandige weerstandsbanden lus je tussen de enkels, knieen of heupen. Dit helpt je met het verhogen van de intensiteit van al je onderlichaam oefeningen dankzij de toegevoegde weerstand.

Bij aankoop van deze set ontvang je drie weerstandsbanden en een handig opbergzakje. Het is duidelijk dat de banden zijn gemaakt voor het onderlichaam. De lichtste band heeft een weerstand van 45 kilo, de medium 65 kilo en de zwaarste band daagt je uit met een indrukwekkende 75 kilo. Dit maakt de weerstandsbanden geschikt voor beginners en gevorderden.

Vergelijk dit met het setje van vijf latex banden van NINN, waar de zwaarste band een weerstand van rond de 14 kilo heeft. Dat is een flink verschil met dit setje bootybands. Lunges, squats, hip thrusts worden worden lastiger, maar je zal veel sneller groei zien in de spieren.

Comfort is belangrijk. De banden van NINN zullen niet zomaar van je heupen afglijden, daar zijn ze breed genoeg voor. Het materiaal van deze banden is namelijk niet puur latex. Dankzij het katoen zijn de banden ook op de benen comfortabel te gebruiken en zullen deze niet snel pijnlijke, rode striemen achterlaten op je benen.

Weerstanden van de NINN bootybands

 • Light: 45 kilo
 • Medium: 65 kilo
 • Heavy: 75 kilo
  • Vijf banden met verschil in weerstand
  • Perfecte maat voor billen & benen workouts
  • Inclusief handige eBook met workout oefeningen
  • Van 2,7 tot 14,6 kg in weerstand
  • Enkel verkrijgbaar in het roze
  NINN Sports Premium Resistance

  Onze aanrader als je op zoek bent naar een setje weerstandsbanden om je onderlichaam te trainen, met name je billen en benen. Vijf banden met verschillende weerstand, een goede bouwkwaliteit en ze behouden de vorm na de workouts. Goed geprijsd en de ervaringen van gebruikers zijn ook erg positief.

  Stevig setje van kwaliteit met leuke kleuren

  Comfort is belangrijk. De banden van NINN zullen niet zomaar van je heupen afglijden, daar zijn ze breed genoeg voor. De latex banden zijn te gebruiken zonder dat deze pijn doen. Zeker met een lange legging aan zullen de banden niet gaan striemen.

  De kleuren van de weerstandsbanden lopen van licht- naar donker roze. De lichtroze band is qua weerstand ook het meest licht en de donkerste band biedt de meeste weerstand. Daarnaast staan op de banden van NINN aangegeven wat de weerstand is: x-light, light, medium, heavy en x-heavy.

  De lichtste band, de x-light, is perfect voor oefeningen waar je nog niet helemaal comfortabel mee bent. Vanaf medium wordt het echt al wat zwaarder, waardoor je zeker als beginner of intermediate deze weerstandsbanden kan gebruiken zonder bang te zijn wat uitdaging te verliezen.

  Dankzij de omvang van de weerstandsbanden zijn deze banden zowel effectief te gebruiken voor het onder- als bovenlichaam. Dit setje is dan ook onze aanrader als je het hele lichaam wilt trainen. Waar de Bootyband van NINN zich enkel richt op het onderlichaam, ben je voor een full-body workout bij deze set van vijf aan het juiste adres.

  Bij deze banden krijg je van NINN fitness nog een hand eBook. Deze kan je downloaden op je eReader of op je smartphone.

  Weerstanden van het NINN setje

  • Extra light: 2,70 - 3,90 kg
  • Light: 4,40 - 8,00 kg
  • Medium: 6,10 - 10,00 kg
  • Heavy: 6,20 - 12,20 kg
  • Extra-heavy: 7,70 - 14,60 kg
   • Geschikt voor een full body workout
   • Set van 5 tubes van 125 cm lang
   • Van 4,5 tot 22,7 kilo weerstand
   • Handvaten en opbergzakje meegeleverd
   • Minder geschikt voor een dedicated booty workout
   Positive Things – Resistance band Set

   Deze set met vijf tubes is onze aanrader als je de focus op het hele lichaam wilt leggen, maar met name het bovenlichaam wilt uitdagen. Je gebruikt deze tubes voor heel wat oefeningen die je ook met dumbbells kan aanpakken – bicep curls, overhead press, overhead pull en nog veel meer.

   Geschikt voor beginners en intermediate

   De banden zijn voor veel oefeningen te gebruiken. Een full body workout is dan ook geen probleem met deze set tubes. Zowel de armen, schouders, borst, billen en benen kan je er mee trainen. Onze favoriete band voor het onderlichaam, zeker als je focus de billen zijn, is nog steeds de booty band.

   De banden lopen van 4,5 tot 22,7 kilo. De lagere weerstand maakt het mogelijk om de tubes direct te gebruiken, waar de hogere weerstand je zeker een tijdje bezig zal houden.

   De lengte van de tubes zorgt er voor dat je jouw eigen lichaam als tegengewicht kan gebruiken, door er bijvoorbeeld op te staan. Dankzij de meegeleverde haken en accessoires is het ook mogelijk om de tubes aan je pull-up bar of een deurpost te hangen. Als je thuis een squat rek hebt staan of van plan de tubes in de sportschool te gebruiken, dan opent dit nog meer mogelijkheden.

   Lift je al vrij zwaar, maar wil je wel de stap maken naar weerstandsbanden? Kijk dan naar een zwaardere set, de lichtere weerstanden van deze Positive Things tubes zal je namelijk niet gebruiken.


    Reacties

    Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

    Geef een reactie:

    Bij Popula staan we altijd open voor vragen en feedback. Je hart luchten mag natuurlijk ook. Dit kan je doen door een reactie achter te laten of contact op te nemen via het contact formulier op onze contact pagina.