Beste fitness en activity trackers

Beste activity & fitness trackers van 2023 voor hardlopen en dagelijks gebruik

Merijn  •  Laatst bijgewerkt op 4 juli 2022

Het grote voordeel van een activity tracker is day deze je nieuwe inzichten over je gezondheid zal geven. Je hartslag, slaapritme (en kwaliteit) en uiteraard al je bewegingen zijn bij te houden met deze slimme apparaten. Je verbind deze slimme activity trackers met je smartphone, zodat je eenvoudig bij al je eigen data kan en je eenvoudig je muziek kan besturen – gewoon via je pols.

Ben je op zoek naar de beste keuze voor een basis activity tracker die je dagelijkse activiteiten bijhoudt? Dan is de goedkope Xiaomi Mi Band 4 (review) onze aanrader. De ingebouwde hartslagmeter en stappenteller maakt het de ideale wearable voor dagelijks gebruik. Voor een stapje zit je goed met de Huawei Band Pro 4 (review).

Zoek je naast de basisfunctionaliteiten ook een ingebouwde GPS en snelheidsmeter? Deze fitness trackers zijn meer geschikt voor sporten zoals hardlopen en fietsen. De Huawei Band Pro 4 is in dit geval de beste koop en biedt een plethora aan mogelijkheden voor een goede prijs.

Beste koop van 2024
Huawei Band Pro 4 Activity Tracker review
Beste koop fitness tracker met GPS

Huawei Band Pro 4

 • Hartslagmeter, afstand, calorieen en stappen
 • Beschikt over ingebouwde GPS & snelheidsmeter Batterijduur van circa 20 dagen
 • Helder AMOLED scherm
 • Bluetooth verbinding met je smartphone

Afbeelding Product Voor wie? Waar te koop?
Huawei Band Pro 4 Activity Tracker review
Beste koop

Huawei Band Pro 4

De beste koop qua prijs-kwaliteit en functionaliteiten als je zoekt naar een fitness tracker met ingebouwde GPS. Waterdicht, een lange batterijduur van 20 dagen en lekker snel gebruikersinterface.
Xiaomi Mi Band 4
Budget

Xiaomi Mi Band 4

Beste keuze voor een basis activity tracker voor een zeer goede prijs, zonder dat je teveel functionaliteiten moet inleveren. Xiaomi heeft bewezen budget producten te maken van kwaliteit. De Mi Band 4 meet je hartslag, is waterdicht en beschikt over een helder kleurenscherm.
Fitbit Charge 4 Activity Tracker review

Fitbit Charge 4

Gekozen als favoriet met de beste compagnon app: wellicht niet de goedkoopste, maar je krijgt er een volwaardige firtness tracker voor terug met een zeer handige app. Dankzij de ingebouwde GPS bekijk je jouw looproute achteraf eenvoudig via je smartphone.

In deze koopgids lees je wat de verschillende soorten activity en fitness trackers zijn. Voordat je een aankoop maakt is het belangrijk dat je weet wat de mogelijkheden zijn. We leggen je stap voor stap uit waar je moet letten. Zo kies je beste tracker, of je nou een basis model zoekt of de komende tijd je hardloop sessies wilt verbeteren.

Activity en fitness trackers – een verschil?

We delen de trackers in twee soorten op: activity en fitness trackers. Activity trackers zijn wat eenvoudiger wearables en hierdoor ook goedkoper. Je gebruikt ze vooral als basis tracker, voor het bijhouden van je hartslag en het inzien van je aantal stappen.

Activity trackers met stappenteller

Basis activity trackers met stappenteller

Een goede activity tracker geeft je meer inzicht over je dagelijkse bezigheden. Hoeveel stappen je zet, het aantal calorieen dat je verbrand en houdt daarnaast ook je slaapritme bij. Dit zijn de basis functies die je op de meeste activity trackers zal terugvinden. Belangrijk is dat je een activity tracker kan verbinden met je smartphone – zo krijg je een duidelijk overzicht over jouw gezondheid.

 • Motiveer jezelf met dagelijkse goals
 • Ingebouwde stappenteller
 • Bijhouden van je slaapritme en kwaliteit
 • Sommige basis activity trackers bevatten een hartslagmeter

Sommige modellen zijn in staat ook hartslg te monitoren, dan moet je de keuze maken voor een tracker met hartslagmeter. Kies voor een basis activity tracker als je het belangrijk vind om je dagelijkse beweging in kaart te brengen. Wil je echter ook looproutes inzien en ben je van plan er vaak mee te sporten? Dan is een fitness tracker met GPS aan te raden.

Activity trackers met GPS en snelheidsmeter voor sporten

Fitness trackers met GPS en snelheidsmeter

Hardlopen, roeien, fietsen.. als je jouw sportprestaties wil bijhouden raden we aan te kiezen voor een fitness tracker met GPS en snelheidsmeter. De ingebouwde GPS zorgt er voor dat je jouw smartphone niet nodig hebt als je de route en snelheid wil inzien. Na afloop kan je de fitness tracker linken met je smartphone. De verzamelde data van de GPS wordt weergeven in een duidelijke kaart met grafieken over je tempo en snelheid.

 • Duidelijk inzicht over je loop- en fietsroutes via smartphone app
 • Geschikt voor meerdere sporten
 • Je snelheid is eenvoudig te bekijken
 • Delen van je routes met vrienden & familie

Om je snelheid en locatie bij te houden betaal je wel wat extra. Dit is het echter meer dan waard als je het vervelend vind om met je smartphone te sporten. Naast de GPS en snelheid vind je ook de functionaliteiten die je in een basis activity tracker kan verwachten.

Hoe kies je de juiste activity tracker die bij jou past?

Een activity tracker kan best veel, maar ook best weinig. Het belangrijk om te weten wat de opties zijn en waar je op moet letten bij de aanschaf. In het kort: de batterij mag zeker een paar dagen mee gaan, 20 is niet ongehoord. Wil je sporten en je routes bijhouden zonder smartphone? Kies dan voor een model met ingebouwde GPS.

Activity tracker van Xiaomi biedt een slaapmonitor en wekker aan

Slaapmonitor

Ook ’s nachts gebruik zijn deze slimme armbanden hard aan het werk. Veel activity trackers ondersteunen het bijhouden van je slaappatronen. Via je smartphone krijg je een inzicht over je slaapritme en de kwaliteit hiervan. Verschillende merken bieden deze informatie aan in de vorm van mooie grafieken, kalenders en afbeeldingen. Elk model uit onze test beschikt over een slaapmonitor.

Stappenteller

Met de stappenteller is het allemaal begonnen. Een decennia geleden waren de stappentellers nog vrij dom, maar tegenwoordig zijn ze vrij accuraat. In combinatie met een GPS-chip is de stappenteller nog een stap nauwkeuriger. Zoek je een activity tracker voor het zetten van meer stappen? Dan is een basismodel een prima keuze. Zoek je extra motivatie voor het bereiken van je goals en wil je fitter worden? Dan raden we aan om te kijken naar een Fitbit. De gehele smartphone omgeving is ontworpen om jou te motiveren.

Hartslagmonitor

Als je meer in vorm probeert te komen en gewicht wilt verliezen, is een hartslagmonitor een goede manier om de intensiteit van je workout te controleren. Daarnaast helpt een hartslagmonitor met het nauwkeuriger bijhouden van de verbrande calorieen. Een hartslagmonitor op de pols is vrij nauwkeurig, maar een hartslagmeter op de borst is altijd accurater. Het voordeel van de hartslagmeter op de pols is dat deze minder in de weg zit en je deze altijd bij je draagt. Gebruiksgemak is een groot voordeel van deze slimme armbanden.

GPS monitor voor hardlopen fietsen

Ingebouwde GPS

Als je het zat bent om constant je telefoon op zak te hebben tijdens je workout en je wel je route wil bijhouden, kies dan voor een fitness tracker met ingebouwde GPS. De route kan je bijhouden als de activity tracker over een GPS beschikt. Trackers met deze GPS-chip houden zelf de route bij. Zodra je jouw smartphone app verbind met de activity tracker zal deze de data van je gelopen route doorsturen. Het resultaat is een duidelijke kaart met jouw route. Afhankelijk van de app en het model kan je meer data inzien. Beschikt de tracker ook over een snelheidsmeter? Dan kan je ook je snelheid en tempo inzien per moment op de kaart. Superhandig!

De beste activity trackers

Het aanbod is groot en het is lastig een keuze te maken. Veel merken bieden activity trackers die op veel aspecten overeen komen. Onze keuze is gevallen op drie modellen van drie verschillende merken.

Op zoek naar de beste goedkope activity tracker, dan zit je goed met de Xiaomi Mi Band 4. Zeer goed geprijsd en komt met verrassend veel functionaliteiten, zelfs een ingebouwde GPS. Wil je een stapje meer en zoek je een activity tracker voor het sporten? Zeker voor hardlopers is de Huawei Band Pro 4 onze favoriet – GPS, snelheidsmeter en veel mogelijkheden met verschillende smartphone apps.

 • Hartslagmeter, afstand, calorieen en stappen
 • Beschikt over ingebouwde GPS & snelheidsmeter Batterijduur van circa 20 dagen
 • Helder AMOLED scherm
 • Bluetooth verbinding met je smartphone
 • Geen mogelijkheid om mee te bellen
Beste koop
https://www.popula.nl/wp-content/uploads/2020/06/Huawei-Band-Pro-4-Activity-Tracker.jpg

De beste koop qua prijs-kwaliteit en functionaliteiten als je zoekt naar een fitness tracker met ingebouwde GPS. De Huawei Band Pro 4 is daarnaast waterdicht en heeft een lange batterijduur van 20 dagen, wat ook direct het grote verschil is met een smartwatch. Je hebt echter niet de mogelijkheid om te bellen of telefoontjes op te nemen. Je hebt met de Pro 4 echter een fitness tracker die je veel nieuwe inzichten over verschillende aspecten van je gezondheid geeft.

Goed geprijsd en het is een must-have als je meer inzicht wil over jouw gezondheid, zeker als je een paar keer per week aan het sporten bent.

Strak ontwerp met een helder scherm

De Band Pro 4 houdt jouw stappen, slaap en hartslag bij en dankzij de ingebouwde GPS is het een goede keuze voor hardlopers. Deze kleine, comfortabele fitness tracker weegt erg weinig en is gemaakt van een siliconenmateriaal dat prettig op de huid aanvoelt. Hierdoor is het geen probleem om de Huawei de hele dag te dragen, zeker aangezien Huawei een mooie wearable heeft neergezet met de Pro 4.

Als je geen fan bent van het standaard zwart, dan is de Pro 4 ook beschikbaar twee andere kleuren: roze goud of rood. Hierbij krijg je ook een bijkleurende polsband om het geheel af te maken.

Compatibiliteit

Deze fitness tracker van Huawei is geschikt voor Android en iOS telefoons. Op beiden besturingssystemen is een aparte app beschikbaar die je kan connecten met de Band 4 Pro. Dankzij de Bluetooth connectie kan je de tracker eenvoudig koppelen met je telefoon. Dit geeft je de mogelijkheid om data met de smartphone app uit te wisselen, evenals je muziek te besturen via de fitness tracker zelf. Bellen is echter niet mogelijk via de tracker zelf, daar moet je toch echt je telefoon voor uit de broekzak toveren.

De ingebouwde GPS maakt het de juiste keuze voor sporters. Hardlopen, fietsen, roeien of zwemmen. Dankzij de GPS zal je jouw snelheid en route kunnen bijhouden. De route kan je achteraf weer inzien op je smartphone, samen met extra informatie over je workout. Een GPS vinden wij een must-have als je een fitness tracker zoekt. Zoek je minder, kies dan een activity tracker zoals de goedkopere Xiaomi Band 4.

  • Zeer goedkope fitness tracker
  • Meet afstand, stappen, slaap & meer
  • Spotify & muziek controls
  • Kleurendisplay met hogere helderheid
  • Hartslagfunctie, caloriemeter, stappenteller & afstandmeting
  • Geen temperatuur- en snelheidsmeter
  • GPS via smartphone
  Budget
  Xiaomi Mi Band 4

  Een goedkope activity tracker zonder dat je teveel functionaliteiten moet inleveren. Je hoeft echt niet verder te kijken dan de Mi Band 4. Xiaomi heeft bewezen budget producten te maken van kwaliteit. De Mi Band 4 meet je hartslag, is waterdicht en beschikt over een helder kleurenscherm. Voor de zachte prijs van rond een paar tientjes is dit de beste goedkope activity tracker van het moment.

  Goedkoop, maar bevat de belangrijkste functies

  Het is sowieso de beste goedkope tracker voor het hardlopen en fietsen. Is het echter voldoende voor jouw wensen? De ingebouwde hartslagmeter is handig voor het sporten. De caloriemeter bepaald aan de hand van je activiteiten hoeveel calorieen je hebt verbrand.

  De Mi Band 4 heeft geen snelheidsmeter. Jammer, zeker voor tijdens het sporten. Hierdoor is de Mi Band niet geschikt om je tempo tijdens het hardlopen in te zien, of je snelheid tijdens het fietsen. Hoewel de Band 4 zich ook richt op sporters, is het vooral een goede keuze als basis activity tracker. Je mag er veel van verwachten, maar voor wat extra functionaliteiten moet je naar modellen als de Fitbit Charge 4 kijken.

  Meerdere smartphone apps

  De Mi Fit app voor Android en iOS biedt een handig en duidelijk overzicht van je prestaties. De informatie is vrij basis, maar als je niet te diep in de stof wil duiken is de app voldoende. Wil je meer informatie en mogelijkheden? Dan is Notify & Fitness onze aanrader als alternatief, ook beschikbaar op de Play Store.

  De smartphone notificaties zijn ook super. Hierdoor voelt deze activity tracker soms wat aan als een smartwatch, op het feit na dat je er niet mee kan bellen. Het lichte gewicht maakt het geen probleem om de Mi Band elke dag te dragen, waardoor het in essentie een vervanging voor een smartwatch is. Je kan er zeker wat minder mee dan duurdere modellen, maar een goedkopere fitness tracker van deze kwaliteit ga je niet vinden.

   • Ingebouwde GPS
   • Spotify via Bluetooth
   • Zeer licht in gewicht
   • Waterdicht tot 50m diepte
   • Informatieve & handige app
   • Zwart-wit scherm
   https://www.popula.nl/wp-content/uploads/2020/06/Fitbit-Charge-4-Activity-Tracker.jpg

   De Fitbit Charge 4 stelt je onder andere in de mogelijkheid om je slaap te meten, je routes bij te houden, Spotify te besturen en zelfs te betalen als je de tracker linkt met je bank. De Charge 4 biedt heel veel opties, is van goede kwaliteit en heeft een comfortabele pasvorm. Niet de goedkoopste optie, maar wel de juiste keuze als je meer zoekt dan een basis activity tracker.

   Verbetering op de Fitbit Charge 3

   De Fitbit Charge biedt qua design weinig nieuws en is qua buitenkant bijna identiek aan de Charge 3. Prima, want het ontwerp heeft zich met de vorige versie bewezen. Comfortabel voor de meeste polsen en erg handig dat de bandjes te vervangen zijn. Toch zijn er zeker enkele belangrijke verschillen aan de binnenkant! Met name de nieuwe ingebouwde GPS maakt het mogelijk om al je activiteiten te tracken. Zo wordt je niet verplicht om je smartphone elke keer mee te nemen. Neem je wel je telefoon mee? Dan kan je de Charge 4 ook gebruiken voor het besturen van Spotify.

   De mogelijkheid om Spotify te connecten met de Fitbit is een fijne toevoeging. Met bluetooth ben je zo verbonden en kan je aan de slag. Wel zo handig, want zeker bij het hardlopen is het luisteren van playlists erg populair.

   De prijs ligt wat hoger dan bij andere merken, maar is redelijk aangezien de kwaliteit en de functionaliteiten die de Charge 4 biedt. Betalen met je activity tracker, dat verwacht je eerder van je smartwatch. Daarnaast waren we verrast dat bij de release de Fitbit Charge 4 dezelfde prijs als de voorganger kreeg.

   Fitbit Health & Fitness app voor je smartphone

   De smartphone app is beschikbaar voor iOS en Android. Hoewel de app niet veel verder gaat dan het bekijken en bijhouden van je activiteiten, maakt dit het juist een fijne app waar je niet te diep in verloren raakt. Duidelijke overzichten met grafieken, een kalender en voor de rest een rustig vormgegeven app. Beschikbaar op iOS via de App Store.

   • Betalen via Fitbit Pay
   • Je workout routes bijhouden en inzien
   • Onze favoriete activity tracker app
   • Besturen van je muziek & Spotify

   Fitbit Pay is te koppelen met de onderstaande banken

   ABN AMRO Maestro, ABN AMRO Mastercard, Bunq Maestro, Bunq Mastercard, ICS Mastercard, ICS Visa, Openbank Mastercard, Rabobank Maestro


    Reacties

    Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

    Geef een reactie:

    Bij Popula staan we altijd open voor vragen en feedback. Je hart luchten mag natuurlijk ook. Dit kan je doen door een reactie achter te laten of contact op te nemen via het contact formulier op onze contact pagina.