logo
Reviews
Beste Slowjuicers

De beste slowjuicers van 2020

Popula  •  Laatst bijgewerkt op 21 februari 2020

We kennen inmiddels het kleine broertje van de slowjuicer, de sapcentrifuge. Maar wie is zijn grote broer dan eigenlijk? Een must voor de fitgirls en fitboys, voor de grote én kleine huishoudens, voor wie geen, veel of een beetje tijd heeft. Een apparaat voor iedereen dus. Slowjuicers kunnen aan de prijzige kant zijn, dus is het verstandig om goed over deze investering na te denken. Verschillende eigenschappen zijn van belang voor de verschillende toekomstige eigenaren!

Een slowjuicer zorgt ervoor dat je veel meer voedingsstoffen en veel meer groente binnen gaat krijgen. Gemiddeld krijg je door dagelijks een lekker sapje te nuttigen meer dan twee keer de hoeveelheid groente binnen dan wordt aanbevolen, pluspunt! Groente en fruit staat gelijk aan een gezonde, evenwichtige levensstijl. Stop hem bijvoorbeeld in je dieet als een lekker, vitamientjesrijk tussendoortje. Voor de moeilijke eters is de slowjuicer ook ideaal: gewoon de ingrediënten die je niet zo lekker vind combineren met ingrediënten die je wel lekker vind en het resultaat is een sapje met de benodigde vitaminen, maar wel de juiste smaak!

Beste koop van 2020
Kuvings C9500PR
Beste luxe slowjuicer

Kuvings C9500PR

 • Veelzijdig
 • Grote vulopening
 • Druppelstop
 • Hoog vermogen
 • Veel accessoires
 • Mogelijkheid om sorbetijs te maken

Afbeelding Product Voor wie? Waar te koop?
Kuvings C9500PR
High-end

Kuvings C9500PR

De slowjuicer voor ieder die alles uit zijn juicer wil halen - prijziger, maar een compleet model dat wordt geleverd met alles wat je nodig hebt.
Philips Avance HR1882/31 - Slowjuicer

Philips Avance HR1882/31 Slowjuicer

Voor het grote gezin of de persoon die van grote sapjes houdt - lekker groot dankzij de sap en pulp reservoir die samen een inhoud van 3 liter hebben.
Philips Avance Masticating Juicer HR1946/70
Beste koop

Philips Avance Masticating Juicer HR1946/70

Voor iedereen die een uitstekende slowjuicer zoekt - eenvoudig schoon te maken, geschikt voor meer dan alleen groente & fruit en een goede prijs.
Princess VitaPure
Budget

Princess VitaPure

Beste slowjuicer voor de beginnende juicer - niet te duur, maar doet precies wat een slowjuicer moet doen.

Waarom heet een slowjuicer nou een slowjuicer?

Zijn naam heeft dit wonderlijke apparaat te danken aan de snelheid waarmee hij werkt. Een wormwiel perst de groentes en fruit door een steeds kleiner wordende ruimte. Hierdoor wordt er gemakkelijk sap verkregen uit de ingrediënten. Ook bladgroentes zijn een makkie voor de slowjuicer. De lage snelheid zorgt ervoor dat er weinig zuurstof in de sap komt en er wordt geen warmte opgewekt. Heel gunstig, want hierdoor blijven de voedingsstoffen behouden én blijft je sapje een stuk langer houdbaar. Win win!

Het verschil tussen een slowjuicer, blender en sapcentrifuge heeft Popula ook voor je uitgezocht. In het kort: de blender blend alle ingrediënten in zijn geheel (dus zowel het pulp, de schil als het sap) tot één sapje: ookwel de smoothie. De sapcentrifuge haalt alle sappen uit de ingrediënten en scheidt deze van de pulp en schil. De slowjuicer haalt ook alle sappen uit de ingrediënten en scheidt deze van pulp en schil, maar met het grote verschil dat hij dit nog maximaler doet dan de sapcentrifuge. Hij produceert dus meer sap en minder pulp: al het sap wordt nog meer uit de pulp gekneusd. Hierdoor bevatten sapjes uit de slowjuicer veel meer voedingsstoffen. Door de manier van ingrediëntverwerking is het sap veel langer houdbaar dan bij de sapjes uit de blender of sapcentrifuge. Daarnaast werkt de slowjuicer met een veel lager toerental dan de sapcentrifuge. Dit komt de ingrediënten en manier van sap verkrijgen alleen maar ten goede. Door zijn lage vermogen kost de slowjuicer & minder stroom en maakt hij weinig geluid.

Waar hebben wij opgelet bij het kiezen van de beste slowjuicer?

Popula zou Popula niet zijn als we niet even goed de factoren onder de loep zouden nemen, die de slowjuicers nou net van elkaar onderscheid. En dit zijn er nogal wat! Van belangrijke onderdelen zoals verticale of horizontale slowjuicers, tot kleine handige extraatjes zoals maataanduiding. Wij zochten het uit! We willen dat je een weloverwogen keus kunt maken en zetten daarom de belangrijkste aandachtspunten even op een rijtje.

Welk type slowjuicer?

Er zijn twee typen slowjuicers: de zogenaamde horizontale en verticale slowjuicer. Het is van belang dat je het verschil hiertussen weet.  

Horizontale slowjuicer

Allereerst de horizontale slowjuicer. Bij deze slowjuicer dien je de ingrediënten aan te drukken met de stamper. Het ingrediënt wat hier ook zeker bij in mag, is tarwegras: een van de wat lastigere te verwerken producten. De horizontale juicers zijn doordat ze ‘’plat liggen’’ wel een stuk groter dan de verticale slowjuicers en nemen dus meer ruimte in. Doordat je bij een horizontale slowjuicer alles zelf aan moet stampen, duurt het juicen ietsje langer dan bij de zijn verticale variant. Het voorbereiden van de ingrediënten en de bereiding van je sapje zelf kost daarom iets meer tijd. Betrouwbaar is deze horizontale makker zeker: ze lopen zelden vast tijdens het gebruik. Betreft je budget zit je bij deze juicer wat gunstiger dan bij de verticale variant.

Verticale slowjuicer

De verticale juicer is wat gemakkelijker in gebruik. De ingrediënten hoeven niet aangedrukt te worden met een stamper, alles gaat vanzelf. Je hoeft de ingrediënten niet zo klein te snijden, wat ervoor zorgt dat je snel klaar bent met het maken van je sapje. Helaas is het ingrediënt wat je bij deze juicer moet gaan missen tarwegras. Deze kan door de verticale juicer niet lekker uitgeperst worden, daarvoor moet je echt bij de horizontale variant zijn. Doordat hij de hoogte in reikt, is er in de keuken plaats voor nog meer andere leuke hebbedingetjes. De prijzen van de verticale slowjuicers zijn iets hoger dan die van de horizontale juicers.

Toerental

Het toerental wordt aangegeven in rpm, wat staat voor revolutions per minute, oftewel omwentelingen per minuut. Dit getal staat dus voor de hoeveelheid omwentelingen die de slowjuicer per minuut maakt. Een slowjuicer met een toerental tussen de 40 en 80 rpm is goed. Meer dan 80 is eigenlijk niet nodig voor een goed sapje uit deze juicer. Sommige juicers hebben wel meer dan 80 rpm. Dit kan handig zijn als je de juicer ook voor ander doeleinden wil gebruiken. Let wel op dat bij een rpm van meer dan 80 bij langere tijd juicen, je sapje warm kan gaan worden. Dit heeft gelukkig geen effect op de voedingswaarde van de ingrediënten. Bij bijvoorbeeld een grote slowjuicer met veel inhoud is een wat lagere rpm dus belangrijk om ervoor te zorgen dat je sapje tijdens het juicen niet warm wordt.

Vermogen

Het vermogen geeft aan hoeveel energie een apparaat nodig heeft om hem in te schakelen. Het vermogen wordt aangegeven in Watt. In het geval van slowjuicers is een hoog vermogen niet perse beter. De slowjuicer werkt namelijk met een laag aantal toeren en een hoog vermogen is daarom dus overbodig.

Sapreservoir

Het sapreservoir houd het onderdeel in dat het sap opvangt gedurende het juicen. Zo hoef je tussendoor niet te stoppen om het glas te verwisselen als je een model zou hebben zonder reservoir. Deze bied namelijk de mogelijkheid om door te juicen en grotere hoeveelheden in één keer te kunnen verwerken, zonder al te veel naar om te hoeven kijken.

Pulpreservoir

In het pulpreservoir komen alle resten van de ingrediënten terecht waardoor in het sapreservoir alleen het heldere sap ontstaat. Hoe groter het pulpreservoir, hoe meer sap je achter elkaar kunt klaarmaken; je hoeft deze immers niet elke keer te legen wanneer deze van goed formaat is.

Snoerlengte

Bij een wat kleinere keuken waar betreft de indeling niet veel aan te wijzigen is, is het fijn om een wat langer snoer te hebben zodat hij het stopcontact dat je wil gebruiken kunt bereiken. Als het stopcontact wel in de buurt zit van de plaats waar je nieuwe aanwinst komt te staan, dan is een wat kortere snoerlengte ook prima. Er bestaan namelijk diverse lengtes. Deze verschillen niet heel veel van elkaar, maar soms kan die 20 centimeter net het verschil betekenen!

Schuimafscheider en druppelstop

Fijne extraatjes die je product nog net even die boost geven: houden we van bij popula! In het geval van de slowjuicer zou het kunnen gaan om bijvoorbeeld een druppelstop: wanneer je wil overschenken naar verschillende glazen kun je hiermee de schenktuit omhoog klikken waardoor je sapje niet nadruppelt. Zo hou je de keuken netjes. Een ander extraatje zou een schuimafscheider kunnen zijn. Deze houdt het schuim uit je sapje. Ziet er een stuk beter uit en smaakt ook beter!

Maataanduiding

Op sommige sapreservoirs zit een maataanduiding, zodat je precies weet hoeveel milliliter sap je al hebt verkregen en hoeveel je nog nodig hebt! Zo maak je nooit teveel of te weinig.

Recepten

Na aanschaf van een mooie slowjuicer wil je er natuurlijk meteen mee aan de slag! Totaal geen inspiratie en nog geen idee wat de mogelijkheden allemaal zijn? Check sowieso even de omschrijving van de slowjuicers hieronder, en, wij van Popula.nl hebben speciaal voor jou een aantal heerlijke recepten voor sapjes uit de slowjuicer gemaakt! Check het artikel met slowjuicer recepten hier. (comming soon)

Het maken van de juiste keuze tussen alle slowjuicers kan nog een uitdaging zijn. Hieronder hebben we de vier beste slowjuicers voor je geselecteerd en gereviewd.

 • Veelzijdig
 • Grote vulopening
 • Druppelstop
 • Hoog vermogen
 • Veel accessoires
 • Mogelijkheid om sorbetijs te maken
 • Aan de dure kant
High-end
https://www.popula.nl/wp-content/uploads/2019/06/Kuvings-C9500PR.jpg

Zoek je iemand met een grote mond? De Kuvings Big Mouth is er zo eentje! Deze slowjuicer heeft denken wij wel een van de grootste vulopeningen die er zijn onder de slowjuicers. Je hoeft vrijwel geen enkel ingrediënt voor te snijden; alles past! Dit model is aan de wat duurdere kant, maar hier krijg je heel wat voor terug.

Hij heeft een fijn toerental wat ervoor zorgt dat het sap uit de ingrediënten maximaal van de pulp en schil gescheiden wordt. Dit model is de stilste uit onze selectie op Popula.nl. In alle rust je sapje maken dus! Knoeien is er niet bij: de druppelstop voorkomt ongelukjes met overschenken naar glazen! Mocht je geïnteresseerd zijn in nog meer functies: met behulp van de ijs-en smoothiekit kun je sorbetijs en smoothies maken! Deze kit wordt helaas niet meegeleverd, maar is wel apart te bestellen.

Wat wel geleverd wordt is bij deze slowjuicer is een kookboek, sapkom, sapstop, pulpkan, sapkan, wiper, zeef, perskegel, pusher, schoonmaakborstel en rotatieborstel. Kortom: een heel compleet model, alles erop en eraan en met veel meer opties dan de gemiddelde slowjuicer!

Specificaties

Type slowjuicer Verticaal
Toerental 67 rpm
Vermogen 240 Watt
Sapreservoir 0,5 liter
Pulpreservoir 1 liter
Vaatwasmachine Nee
Schuimafscheider Nee
Druppelstop Ja
Snoerlengte 1,4 meter
Op voorraad. Voor 23:59 besteld, morgen in huis via bol voor €449
 • Goede prijs-kwaliteitverhouding
 • Eenvoudig om te bedienen
 • Kan in de vaatwasmachine
 • Heeft een druppelstop
 • Groot sap- en pulpreservoir
https://www.popula.nl/wp-content/uploads/2019/06/PhilipsAvanceHR188231-Slowjuicer.jpg

Een groot gezin, een feestje, een meidenavondje (of een mannenavondje?). Oftewel: jij gaat grote hoeveelheden verse sapjes tegemoet? Geen probleem met de Slowjuicer van Philips! Deze variant heeft maar liefst een inhoud van 1,5 liter, wat genoeg is voor wel 8 glazen!

In zijn aanschaf niet duur, door zijn zachte prijsje. Ondanks de grote hoeveelheid is knoeien er niet bij: alle 8 de glazen vul je makkelijk door de druppelstop die deze slowjuicer heeft. Deze slowjuicer is erg stil wat je in staat stelt om op elk moment van de dag een vers sapje te creëren.

Na de sapjesparty kun je alle losse onderdelen in de vaatwasser kwijt, hier is hij namelijk tegen bestand! Is er iemand net even te enthousiast in je buurt en bang dat deze zo van het aanrecht wordt geveegd? Onmogelijk door de antislipvoetjes! Wat er ook nog bij geleverd wordt (naast de slowjuicer zelf natuurlijk) is een schoonmaakborsteltje en een handleiding.

Specificaties

Type slowjuicer Verticaal
Toerental 60 rpm
Vermogen 200 Watt
Sapreservoir 1,5 liter
Pulpreservoir 1,5 liter
Vaatwasmachine Ja
Schuimafscheider Ja
Druppelstop Ja
Snoerlengte 1,5 meter
 • Goede kwaliteit
 • Kan in de vaatwasmachine
 • Groot sap- en pulpreservoir
 • Hoog vermogen
 • Pre-clean functie
 • Geleverd met receptenboek
 • Maakt veel lawaai
Beste koop
https://www.popula.nl/wp-content/uploads/2019/06/PhilipsAvanceMasticatingJuicer-HR194670.jpg

De slowjuicer van Philips is op zowel Coolblue als Bol.com de nummer 1, en dat begrijpen wij heel goed! Deze slowjuicer wordt geleverd met een vezelfilter, een pulpreservoir en voor wie even inspiratieloos is: een receptenboek en handleiding. De slowjuicer heeft een extra grote vulopening wat het allemaal net even wat makkelijker maakt. Je kunt gebruik maken van het sapreservoir, maar je kunt de sap ook direct in je glas laten lopen. De keus is aan jou!

Dit model kan naast groentes en fruit ook blaadjes, bladgroente en noten verwerken. Door de technologie die Philips gebruikt beland 90% van de sappen in het drankje en komt niet in het pulpreservoir terecht. Na het gebruiken van de slowjuicer is deze variant heel gemakkelijk schoon te maken. De pre-clean-functie die erop zit zorgt ervoor dat je de laatste druppels sap uit de centrifuge perst en dat de binnenkant gereinigd wordt.

Hij is zo ontworpen dat hij makkelijk uit elkaar gehaald kan worden. De onderdelen zijn prima schoon te maken met kraanwater. Door de naadloze randen wordt vuil zo weggespoeld. Dit model wordt geleverd met een vezelfilter, een pulpreservoir, receptenboek en handleiding.

Specificaties

Type slowjuicer Verticaal
Toerental 300 rpm
Vermogen 200 Watt
Sapreservoir 1 liter
Pulpreservoir 1 liter
Vaatwasmachine Ja
Schuimafscheider Nee
Druppelstop Nee
Snoerlengte 1 meter
Op voorraad. Voor 23:59 uur besteld, morgen in huis via bol voor €231.99
 • Goede prijs
 • Perst de ingrediënten goed uit
 • Kan in de vaatwasmachine
 • Kwetsbaar
 • Geen schuimafscheider en druppelstop
Budget
https://www.popula.nl/wp-content/uploads/2019/06/Princess-VitaPure.jpg

Wil je soms gebruik maken van de slowjuicer, of ben je net een beetje de sapjeswereld aan het ontdekken? Zeg dan hallo tegen de slowjuicer van Princess!

Het sapreservoir heeft een inhoud van 0,7 liter, wat genoeg is voor 3 kleine glazen of 2 grote. Fijn dus voor een wat kleiner huishouden, of wanneer de rest van je medebewoners niks van al je lekkere sapjes wil weten! Wacht maar tot ze het een keer geproefd hebben, dan willen ze niets anders meer. De krachtige motor zorgt voor langzame rotaties, waardoor je een hele hoge sapopbrengst krijgt en er dus bijna geen sap verloren gaat. Dit model heeft een horizontale perskegel waardoor het sap eenvoudig gescheiden wordt van de pulp.

De pulp wordt heel makkelijk opgevangen en je kunt het zo verwerken in andere gerechten. Weggooien is zonde! Nadat je klaar bent met sapjes maken kunnen alle onderdelen in de vaatwasser. Alle onderdelen zijn makkelijk uit elkaar te halen en ook weer makkelijk in elkaar te zetten. De slowjuicer wordt geleverd met een voedselduwer, schoonmaakborstel en handleiding. De voedselduwer is heel handig wanneer er bijvoorbeeld een stukje fruit blijft hangen in de vulopening.

Specificaties

Slowjuicer Horizontaal
Toerental 80 tot 115 rpm
Vermogen 150 Watt
Sapreservoir 0,65 liter
Pulpreservoir 0,7 liter
Vaatwasmachine Ja
Schuimafscheider Nee
Druppelstop Nee
Snoerlengte 0,85 meter

Reacties

Pieter

Pieter

Hoi, leuk om te lezen. Ik zit zelf te denken om ook een slowjuicer te gaan halen en mijn oog is gevallen op de Philips Avance Masticating Juicer HR1946/70, maar ik zie dat het beste is als je een zo'n laag mogelijk toerental neemt. Alleen dit model staat op 300rpm. Worden de sappen dan niet warm en verlies je dan geen vitamines? Of is deze machine meer geschikt voor alles en niet specifiek alleen sap?

Met vriendelijke groet,

Pieter

Geplaatst op 15 feb 2019
Merijn (Popula.nl)

Merijn (Popula.nl)

Hoi Pieter,

De Philips Avance Masticating HR1946/70 is een uitstekende keuze. Een lager toerental is niet altijd beter dan een hoog toerental, de kwaliteit en de manier van kneden is in dit geval een belangrijker aspect. De hitte die wordt geproduceerd is minimaal en heeft geen invloed op de voedingswaarde en vitaminen van het resultaat. Dit model kan inderdaad meer dan het maken van sapjes. Het verschil tussen de voedingswaarde van het eindproduct van slowjuicers en sapcentrifuges is minimaal. Met een sapcentrifuge heb je sneller een sapje klaar, dus perfect als je vaak haast hebt. Een slowjuicer kan hetzelfde, en meer, maar het kost enkel wat meer tijd.

Fijn weekend!

Het team van Popula

Geplaatst op 15 feb 2019

Geef een reactie:

Bij Popula staan we altijd open voor vragen en feedback. Je hart luchten mag natuurlijk ook. Dit kan je doen door een reactie achter te laten of contact op te nemen via het contact formulier op onze contact pagina.

Specificatie Kuvings C9500PR Philips Avance HR1882/31 Slowjuicer Philips Avance Masticating Juicer HR1946/70 Princess VitaPure
Aantal snelheden 1 1 1 1
Anti-drup Ja Ja
Introductie 9500 2017 2015 2012
Keurmerk Niet van toepassing
Merk Kuvings Philips Philips Princess
Model NS-721CEM / C9500 HR1883/31 / HR1883/71 HR1946/70 VitaPure Slowjuicer
Mpn C9500 Red HR1882/31 HR1946/70 202041
Schuimscheider Nee Nee Nee Nee
Type snelheid 1 snelheid 1 snelheid 1 snelheid 1 snelheid
Vaatwasser veilig Nee Ja Ja Nee