De beste koekenpannen van 2023
Op zoek naar de beste koekenpan voor jouw keuken? Wij vergeleken de populairste merken en modellen. Hieruit hebben we onze 5 favoriete koekenpannen uitgekozen. Op zoek naar de beste koop, dan kies je voor deze koekenpan van Tefal of bekijk hieronder het overzicht van de beste koekenpannen. Aan de hand van onze koopgids weet jij waar je op moet letten de aanschaf.
Tefal Virtuoso Koekenpan
- Gekozen als onze favoriet en beste koop
- Beschikt over een anti-aanbaklaag
- Handig en wendbaar in gebruik - ligt goed in de hand
- Verkrijgbaar in 20, 24, 28 en 30 cm
- Goede prijs-kwaliteitverhouding
Afbeelding | Product | Voor wie? | Waar te koop? |
---|---|---|---|
Beste koop Tefal Virtuoso Koekenpan | Deze koekenpan van Tefal is geschikt voor elk type fornuis en zelfs de oven - niet duur, van goede kwaliteit en beschikbaar in 5 maten variërend van 20 tot 30 centimeter. | ||
Buyer Mineral B Element Koekenpan | Beste koekenpan voor bereiden van grote hoeveelheden - beschikbaar tot een formaat van 36 centimeter! Perfect voor het afbranden en grillen en je brand niks aan dankzij de natuurlijke anti-aanbaklaag. | ||
Le Creuset Les Forgees Koekenpan | Voor mensen die een inductie koekenpan willen met een anti-aanbaklaag | ||
Tefal Expertise | Deze lichtgewicht koekenpan is dankzij het formaat van 25 centimeter perfect voor het maken van pannenkoeken. Een goede anti-aanbaklaag en geschikt voor elke warmtebron. | ||
Klein & compact Tefal Ingenio Expertise | Beste keuze voor een compacte koekenpan die weinig ruimte inneemt door het handvat dat te demonteren is. Geschikt voor elk type fornuis, heeft een anti-aanbaklaag om aanbranden te voorkomen en is perfect voor op reis. |
Waar gebruik je de koekenpan voor?
In deze review nemen we de koekenpan onder de loep. Wat is een koekenpan precies en waar is deze voor bedoeld? De koekenpan heet niet voor niets een koekenpan. Hij is eigenlijk gemaakt voor het maken van eieren en pannenkoeken. Echter is het ook een goede keuze voor eenpansgerechten of voor het maken van een heerlijke pastasaus.
Door de lage, uitlopende zijkanten kan het vocht snel weg en dat is natuurlijk de bedoeling! Door de lage randen kun je je meesterwerk makkelijk keren, doordat de spatel er makkelijk onder kan. Voor de echte profs: je kunt de pannenkoek ook draaien door hem in de lucht te gooien.
Daarnaast ligt het er nog maar net even aan of je je koekenpan op een houtvuurtje wil gaan zetten of op een inductieplaat. Daarom hebben wij voor jou nog even wat dingen uitgezocht om een koekenpan-expert te worden!
Soort warmtebron
Om ervoor te zorgen dat er geen gevaarlijke situaties ontstaan, is het belangrijk dat je bij het uitkiezen van je nieuwe favoriete pan goed oplet voor welk fornuis deze geschikt is. Niet elke pan kan namelijk op elk fornuis. De pan kan op het verkeerde fornuis namelijk kapot gaan, of het fornuis zelf kan beschadigen. Een belangrijk aandachtspunt dus. Het zou zonde zijn als de pan toch niet geschikt blijkt te zijn voor het fornuis dat je thuis hebt! Mocht je nog op zoek zijn naar wat voor jou de beste keus is in de keuken, hebben we hieronder ook even kort beschreven wat elke manier van koken inhoudt.
Koken met aardgas
Een van de meest voorkomende warmtebronnen is aardgas. Het fijne aan koken met gas is dat iedere type pan hierop kan! Je kunt daarnaast heel precies regelen hoeveel warmte je pan krijgt en hoe hard je eten bakt of kookt: je ziet wat je doet. Groot vuur met een grote vlam staat gelijk aan veel warmte, klein vuurtje met een klein vlammetje is weinig warmte. Om te kunnen koken op gas heb je een gasaansluiting nodig.
Dit is eigenlijk in bijna elk huis te vinden, behalve in veel nieuwbouwhuizen. Hier vindt je namelijk steeds vaker de overstap naar elektrisch koken.
Koken met inductie
Na aardgas is inductie tegenwoordig de meest voorkomende manier van koken. Bij inductiekookplaten wordt gebruik gemaakt van een magnetisch veld, waardoor de onderkant van de pan warm wordt. Daarom heb je dus ook speciale pannen nodig voor inductieplaten, om zo en de plaat niet te beschadigen en het systeem te laten werken zoals het hoort. Het fijnste aan inductie is dat het makkelijk schoon te maken (en schoon te houden) is. Het is niet meer dan een vlakke glasplaat. Bekijk hier het overzicht van de beste inductie koekenpannen.
De opwarmtijd is snel en de pan wordt egaal verwarmd. Waar je op moet letten bij aanschaf van een pan voor inductie is dat hij een vlakke onderkant heeft, zodat de bodem overal even warm & even snel warm wordt. Daarnaast is deze manier van koken niet geschikt voor de wokfans onder ons, dat werkt minder goed op inductie.
Het nadeel van inductie is verder dat er veel installatiewerk moet worden gedaan omdat het een heel andere aansluiting is dan gewoon even een stekker in een stopcontact steken.
Elektrisch koken
Elektrische kookplaten komen niet zo heel veel meer voor. Er wordt bij deze manier van koken een spiraal of plaat verwarmd, waar de pan dan op staat. Het is weer een heel andere manier van koken dan inductie. Bij inductie wordt de plaat snel warm en koelt ook snel weer af, daar waar je bij elektrisch koken echt wel even rekening moet houden met de opwarm- en afkoeltijd. Timemanagement is dus echt een wereld van verschil bij deze kookwijze.
Het grootste voordeel van elektrisch koken is dat de aanschafprijs laag is. De nadelen van elektrisch koken zijn vooral het langzaam opwarmen en afkoelen van de platen en zijn daarnaast minder geschikt om op te wokken.
Keramisch koken
Voor keramisch koken kun je elk type pan gebruiken! Wel moet je opletten dat de pan een vlakke bodem heeft in verband met een goede warmtegeleiding. Keramisch koken werkt namelijk op dezelfde manier als een elektrische kookplaat. De warmtespiraal wordt heet waardoor de pannen ook warm worden.
De plaat blijft net als bij elektrisch koken wel langer heet en het duurt ook langer voordat deze is opgewarmd. Je ziet wel goed zodra de plaat warm is: deze kleurt namelijk rood wanneer deze op temperatuur is.
Halogeen koken
Voor halogeen koken kun je elk type pan gebruiken! Wel moet je opletten dat de pan een vlakke bodem heeft in verband met een goede warmtegeleiding. Bij een halogeen verwarmingselement wordt de kookplaat verwarmd, die vervolgens de warmte doorgeeft aan de pan. De opwarmtijd is ongeveer hetzelfde als bij keramisch koken, waardoor het allemaal wat langer duurt dan je bijvoorbeeld gewend kan zijn aan koken op aardgas.
Halogeen en keramisch lijken op elkaar. Het verschil is dat de plaat bij halogeen koken kan slijten en dus op den duur wel eens vervangen moet worden. Het is desondanks wel de goedkoopste plaat.
Koekenpannen in de oven
Voor koken in de oven zijn zware pannen het meest geschikt en pannen die geen plastic bevatten. Gietijzeren pannen zijn een goed voorbeeld. Belangrijk is dat de pan een deksel heeft. Het kan fijn zijn om een pan te hebben die ook in de oven mag. Zo kun je, nadat je bijvoorbeeld wat groenten even kort hebt gebakken, deze meteen in de oven doen. Dit scheelt weer met het afwassen van een ovenschaal!
Type anti-aanbaklaag
Het type anti-aanbaklaag op de koekenpan wil nog wel eens verschillen. Zo kun je onderscheid maken tussen een standaard anti-aanbaklaag, een keramische, een emaille of helemaal geen anti-aanbaklaag.
Standaard
Deze standaard anti-aanbaklaag is gemaakt van mineralen. Dit is de meest voorkomende anti-aanbaklaag en zorgt ervoor dat het voedsel niet makkelijk aan de pan blijft kleven tijdens het bakken.
Keramisch
Deze anti-aanbaklaag werkt alleen goed als je de pan op de juiste manier gebruikt. Ze zijn geschikt voor hoge temperaturen, maar moeten wel langzaam opgewarmd worden om zijn functie goed uit te voeren.
Geen anti-aanbaklaag
Dit soort pannen zijn vaak gemaakt van plaatstaal, waar je door gebruik van de pan zelf een natuurlijke anti-aanbaklaag in brandt.
Emaille
Deze laag wordt gebruikt bij pannen van gietijzer. Het is een beschermlaag van gesmolten glas en is roest- en krasbestendig.
Materiaal van de koekenpan en het handvat
Het materiaal waar de pan van gemaakt is, is belangrijk voor zowel het gebruiksgemak als de manier waarop je ermee wil gaan koken. Hieronder hebben we de meest voorkomende materialen voor je op een rijtje gezet.
Aluminium
Het materiaal is relatief goedkoop en de warmte wordt gelijkmatig verdeeld. Ze hebben een hoge thermische geleidbaarheid, wat betekend dat ze snel op temperatuur zijn. Ze zijn niet geschikt voor inductie, omdat er in deze pannen geen magneet zit die nodig is om op inductie te kunnen koken. Daarnaast zijn ze niet geschikt voor zure voedingsmiddelen, omdat door het zuur sporen van aluminium aan het voedsel kunnen worden overgedragen.
Roestvrijstaal
Roestvrijstaal (RVS) gaat lang mee en is makkelijk schoon te houden. Ze hebben een goede warmtegeleiding en zijn relatief goedkoop. Het is veelzijdig materiaal: goed vormbaar, kan tegen hoge temperaturen, is hard en geleidt goed. Daarnaast kan RVS, in vergelijking met aluminium, wel tegen zure voedingsmiddelen. Bij een intolerantie voor metalen kunnen RVS-pannen een probleem opleveren, omdat er vaak nikkel of chroom in verwerkt wordt.
Staal
Een stalen koekenpan gaat net als RVS lang mee. De pan ontwikkelt een eigen anti-aanbaklaag door het bakken van voedingsmiddelen.
Gietijzer
Gietijzer is erg zwaar en kan tot zeer hoge temperaturen verwarmd worden. Hierdoor is gietijzer erg geschikt voor het dichtschroeien van vlees of vis. Braadpannen en grillpannen zijn daarom ook vaak van gietijzer gemaakt.. Gietijzer is geschikt voor koken op inductie: gietijzer geeft een hoog rendement bij inductiekoken. Gietijzer is alleen niet geschikt voor zure voedingsmiddelen.
Materiaal van het handvat
Het handvat van de pan is vaak gemaakt van kunststof. Kunststof geleidt warmte niet en wordt hierdoor ook niet warm. Je kunt pannen met een handvat van kunststof dus gewoon oppakken zonder pannenlappen. Daarnaast komt RVS ook vaak voor. RVS is vaatwas- en ovenbestendig. Kunststof daarentegen kan na verloop van tijd wat vervagen.
Bij het uitkiezen van een pan moet je opletten dat de pan lekker in de hand ligt en dat het handvat niet te warm wordt. RVS wordt sneller warm dan kunststof, kijk dus uit wanneer je de pan wilt verplaatsen!
Vaatwasmachine bestendig
Om na het koken niet nog meer werk te moeten hebben, is het fijn als de pan in de afwasmachine kan! Dit hangt vooral af van het materiaal waar de pan van gemaakt is. Let dus goed op uit welke materialen de pan bestaat om te voorkomen dat je na het koken nog af moet wassen ook!
Diameter
Worden het hele grote pannenkoeken, of hele kleintjes? En zijn er veel of weinig monden te voeden? In een groot huishouden is een grote pan fijn, zo hoef je niet te blijven bakken. Maar wat moet iemand die alleen woont of met z’n tweetjes met een enorme pan? Het formaat is daarom per huishouden ook een puntje van aandacht en afhankelijk van de functie die de koekenpan gaat krijgen, moet je gaan beslissen welke pan er in jouw winkelmandje gaat.
De diameters die in dit artikel staan, zijn gemeten over de bovenzijde van de pan.
Deksel
Een deksel dat goed past op de pan kan een hele fijne functie hebben. Het houdt de warmte en vocht in de pan. Het aroma blijft bewaard en het bespaart een hoop energie, omdat de warmte niet de lucht in gaat maar in de pan blijft. Een deksel van glas zorgt ervoor dat je kijk blijft houden op wat er in de pan gebeurd. Sommige deksels hebben een klein gaatje om zo toch wat stoom weg te kunnen laten.
Vijf topmodellen koekenpannen
Om de keuze wat makkelijker te maken voor onze lezers hebben we vijf uitstekende modellen koekenpannen uitgezocht; elk met hun eigen niche. Hieronder lichten we ze stuk voor stuk uit en proberen de goede en slechte eigenschappen wat meer onder de aandacht te brengen.
- Gekozen als onze favoriet en beste koop
- Beschikt over een anti-aanbaklaag
- Handig en wendbaar in gebruik - ligt goed in de hand
- Verkrijgbaar in 20, 24, 28 en 30 cm
- Goede prijs-kwaliteitverhouding
- Het RVS handvat kan op een gasfornuis wat heter worden
Maakt niet uit welk fornuis je hebt: de pan van Tefal kan op elk fornuis en zelfs in de oven! De Tefal Hero koekenpan is met recht een held! Een handige bijkomstigheid is dat de pan een rode stip heeft in het midden van de pan, ook wel de Thermo-Spot genoemd. Deze warmte-indicator verkleurd zodra de pan de ideale baktemperatuur heeft bereikt. Daarnaast heeft de pan een dikke bodem, waardoor warmte zich egaal verspreidt.
De anti-aanbaklaag is van hoge kwaliteit waardoor je zelfs zonder olie of boter kunt bakken! Ook kan deze pan in de oven, dus geen gedoe met extra schalen of moeilijk doen met overgieten of scheppen van eten uit de pan.
Na gebruik is er ook geen ruzie over wie de afwas gaat doen: deze pan kan prima in de vaatwasser. Een echte keukenheld dus!
Geschikt voor | Elektrisch, gas, keramisch, inductie, halogeen, oven |
Type baklaag | Anti-aanbaklaag |
Materiaal pan | RVS |
Materiaal handvat | RVS |
Diameter | 20, 24, 28, 30 cm |
Vaatwasmachine | Ja |
Deksel | Nee |
Gewicht | 1,3 kg (28 cm) |
- Verkrijgbaar tot een grote diameter van 36 cm
- Perfect voor afbranden, braden en grillen
- Natuurlijke anti-aanbaklaag
- Werkt op elk type fornuis
Grote groep eters of veel in één keer maken? Met de koekenpan van DeBuyer is dat zo gepiept en blijf je niet bakken! De pan heeft namelijk een diameter van 36 cm, maar mocht je fan zijn van deze pan, dan is hij ook nog verkrijgbaar in kleinere varianten. De kleinste heeft een diameter van 20 cm.
Deze pan heeft een organische constructie die uit 99% zuiver ijzer bestaat en kan hierdoor hoge temperaturen bereiken. Hierdoor is hij erg geschikt voor afdichten, aanbraden en grillen. De koekenpan heeft geen antiaanbaklaag, maar is voorzien van een natuurlijke anti-aanbakbescherming. Naarmate je vaker bakt, wordt deze laag donkerder. Dit is niet erg, het bevordert zelfs de prestaties en stimuleert de natuurlijke eigenschappen.
En een leuke extra: de pan kan zelfs op de BBQ! Als je op zoek bent naar een pan die niet de standaard antiaanbaklaag bevat, onverwoestbaar is en die ook nog eens een fijn prijsje heeft dan is de koekenpan van DeBuyer er zeker eentje voor in jouw keuken!
Geschikt voor | Elektrisch, gas, keramisch, inductie, halogeen, BBQ |
Type baklaag | Natuurlijke anti-aanbakbescherming |
Materiaal pan | RVS |
Materiaal handvat | Staal |
Diameter | 20, 24, 26, 28, 30, 32, 36 cm |
Vaatwasmachine | Nee |
Deksel | Nee |
- Koekenpan van 28 centimeter
- Zeer sterke anti-aanbaklaag zonder PFOA
- Gemaakt van aluminium dat zeer goed geleid
- Geschikt voor in de oven tot 260°C
- Vaatwasserbestendig
- Levenslange garantie
- Hogere prijs
Als je op zoek bent naar de beste inductie koekenpan met een anti-aanbaklaag, dan zit je bij de pannen van Le Creuset zeker goed. Le Creuset staat wereldwijd bekend als één van de beste pannenfabrikanten. Met de Le Creuset Les Forgees koekenpan (28 centimeter) ben je dan ook verzekerd van een goed product waar je jaren, zo niet decennia, mee vooruit kan.
Hoogwaardige koekenpan voor koken op inductie
Goedkope koekenpannen met een anti-aanbaklaag zorgen vaak al binnen een jaar voor problemen,, zoals stukjes van de anti-aanbaklaag die loslaten. Bij een pan van Le Creuset zal dit echter niet snel gebeuren.
Gaat er uiteindelijk wel iets mis met de pan? Dat is geen probleem met de levenslange garantie van Le Creuset. Hoef je je daar ook geen zorgen over te maken! Let wel, ‘slecht’ onderhoud van hun pannen valt niet onder de garantie.
De Les Forgees is gesmeed uit hoge kwaliteit aluminium. Aluminium is een van de beste materialen om warmte te geleiden. Als we kijken naar de thermische geleidbaarheid, dan geleid aluminium zelfs 10 maal beter dan roestvrij staal. Aluminium is geen ferromagnetisch materiaal en werkt niet op inductie, hiervoor heeft Le Creuset een dikke rvs schijf in de bodem van de pan verwerkt. Dit maakt de Les Forgées dan ook een goede keus als je een inductie koekenpan zoekt met een anti-aanbaklaag.
Le Creuset gebruikt ook geen PFOA in deze inductie koekenpan. Deze stof is de afgelopen jaren in opspraak gekomen omdat het slechter voor de gezondheid is dan aanvankelijk werd gedacht. De Le Creuset anti-aanbaklaag is bij deze koekenpan dan ook sterker dan je bij goedkope koekenpannen zal vinden.
Kwaliteit van de koekenpan
Voor een pan in een wat hogere prijsklasse mag worden verwacht dat deze wel aan de hoge kwaliteitseisen voldoet die men eraan stelt. De pan zit stevig in elkaar en het handvat zit dan ook zeer stevig gemonteerd aan de pan zelf. De steel van de pan is vervaardigd uit roestvrij staal en is volledig hol van binnen. Hierdoor wordt het handvat niet snel warm, zeker niet tijdens het koken met inductie.
Daarnaast kan de Le Creuset zonder problemen in de vaatwasser, hoewel afwassen met de hand nooit kwaad kan voor een langere levensduur van de pan – zeker bij een anti-aanbaklaag. De pan is met een gewicht van 2,4 kilo geen lichtgewicht, maar hierdoor zal de pan stevig op de inductie kookplaat staan zonder zomaar bij het minste stootje te verschuiven. Het gewicht heeft ook te maken met de goed geleidende, maar dikke bodem. De bodem bevat een rvs schijf, waardoor de koekenpan ook werkt op inductie.
Al om al is de Les Forgées de beste koop die je kan maken als je op zoek bent naar een inductie koekenpan met een zeer goede anti-aanbaklaag. De prijs is wat hoger dan andere modellen, maar je bent verzekerd van kwaliteit.
- Lage randen, perfect voor pannenkoeken
- Je ziet precies wanneer de pan warm genoeg is
- Geschikt voor alle warmtebronnen
- Aluminium pannen vervormen lichtelijk bij gebruik op gasfornuis
Voor de allerlekkerste pannenkoeken moet je samen gaan werken met de Expertise pannenkoekenpan van Tefal! De pan heeft zeer lage randen en is dus zo ontworpen dat pannenkoeken (of een omeletje!) makkelijk om te draaien zijn. Zelfs voor de waaghalzen is dit een geschikte pan, je kunt de pannenkoeken namelijk makkelijk gooiend draaien.
De pan heeft net als de Tefal Hero een Thermo-Spot, wat bij het pannenkoeken bakken ideaal is. Zo heb je bij iedere pannenkoek weer de juiste temperatuur te bakken en worden ze allemaal gelijkmatig gaar. De pannenkoeken kleven door de dikke anti-aanbaklaag niet vast en daarnaast hoef je weinig boter of olie te gebruiken. Zo is het eten van pannenkoeken weer even net wat meer verantwoord. Meer info vind je hier over het kopen van een goede pannenkoekenpan.
De pan is krasbestendig, dus zelfs de kids kunnen met een metalen spatel aan de gang zonder dat de pan ineens beschadigt. Zelfs de allereerste pannenkoek wordt in deze pan net zo lekker als de rest!
Geschikt voor | Elektrisch, gas, keramisch, inductie, halogeen, oven |
Type baklaag | Anti-aanbaklaag |
Materiaal pan | Aluminium |
Materiaal handvat | Kunststof |
Diameter | 25 cm |
Vaatwasmachine | Nee |
Deksel | Nee |
Gewicht | 0,87 kg |
- Het handvat is los te monteren - makkelijker op te bergen
- Geschikt voor elk type fornuis
- Voorkom aanbranden dankzij de anti-aanbaklag
- De pan kan zonder problemen in de vaatwasser
- Maar één handvat meegeleverd - die wil je niet kwijtraken
Als je op zoek bent naar een compacte pannenset met uitstekende kwaliteiten dan hoef je niet meer verder te zoeken. De 3-delige pannenset van Tefal voldoet namelijk precies aan die eisen.
De set bestaat uit twee pannen met een diameter van 24 en 28 cm en één afneembare handgreep. Het handvat kun je dus loshalen van de pannen, waardoor je ten eerste makkelijk kunt opbergen, maar ook in de oven kunt gebruiken. Het nadeel is alleen dat je maar één pan met handvat tegelijk kunt gebruiken.
Naast deze handige constructie is de Tefal set uitgerust met de inmiddels bekende Thermo-spot. Deze plek kleurt effen rood als de pan goed op temperatuur is en gebruikt kan worden. Daarnaast hebben deze pannen een extra dikke, veilige anti-aanbaklaag, de zogenaamde Titanium Excellence van Tefal. Helemaal vrij van PFOA, het schadelijke bestanddeel van de oudere anti-aanbaklagen.
Geschikt voor | Elektrisch, gas, keramisch, inductie, halogeen, oven |
Type baklaag | Anti-aanbak (Titanium Excellence) |
Materiaal pan | Aluminium |
Materiaal handvat | Kunststof |
Diameter | 24 en 28 cm (set) |
Vaatwasmachine | Ja |
Deksel | Nee |
Gewicht | 1,1 kg (20 cm) |
Hoe kies je de juiste koekenpan?
De juiste koekenpan voor jouw situatie past bij de warmtebron die je normaal gebruikt, bijvoorbeeld keramisch of gas. Daarnaast is de koekenpan ook niet te zwaar om met één hand op te tillen en past het formaat bij het aantal mensen waarvoor je koopt.
Welke merken zijn betrouwbaar?
De meest bekende en betrouwbare merken voor koekenpannen zijn Tefal, BK, Demeyere, Le Creuset, Greenpan en WMF. Koop altijd je koekenpannen bij een betrouwbare winkel voor de beste levensduur en garantie.
Waar let je op bij het kopen van een koekenpan?
Waar je op moet letten bij het aanschaffen van een koekenpan is ten eerste de warmtebron. Niet elke pan kan namelijk worden gebruikt op alle warmtebronnen. Op aardgas, halogeen en keramische warmtebronnen kunnen wel alle pannen worden gebruikt. Daarnaast zijn er verschillende aanbaklagen, waaronder emaille en de standaard anti-aanbaklaag. Verder zijn er verschillende materialen verkrijgbaar. Aluminium is een redelijk goedkoop materiaal en zorgt ervoor dat warmte goed verdeeld wordt, RVS is weer makkelijk schoon te maken. Tenslotte kan het van toegevoegde waarde zijn wanneer een pan vaatwasmachine bestendig is. Dat scheelt weer schoonmaakwerk na het koken.
Met of zonder anti-aanbaklaag?
Een anti-aanbaklaag kan je zeker helpen tijdens het koken. Tegenwoordig zijn de anti-aanbaklagen ook niet meer schadelijk voor de gezondheid en kunnen ze gewoon op een hoge temperatuur worden gebruikt. Koken is wel wat makkelijker met anti-aanbaklaag omdat je niet bang hoeft te zijn dat je eten aanbakt. Toch zijn er ook veel voordelen bij pannen zonder antiaanbaklaag. Vooral wanneer je vlees bakt schoeit dit snel dicht en krijg je een lekker knapperig korstje. Ook creëeren deze pannen na verloop van tijd zelf een antiaanbaklaag, maar tot die tijd moet je niet vergeten je pan goed in te vetten voor gebruik.
Welke koekenpan voor op inductie?
Uit onze koopgids komt naar voren dat de Le Creuset Les Forgees koekenpan de beste koekenpan met antiaanbaklaag voor inductie is. De pan heeft een diameter van 28 cm en gaat lang mee. De antiaanbaklaag is gemaakt zonder PFOA waardoor je zonder problemen de pan op hoog vuur kunt gebruiken. Ook kan deze pan worden gebruikt om vlees te braden in de oven en kun je het na gebruik gewoon in de vaatwasser plaatsen.
Reacties
Er zijn nog geen reacties op dit artikel.
Geef een reactie:
Bij Popula staan we altijd open voor vragen en feedback. Je hart luchten mag natuurlijk ook. Dit kan je doen door een reactie achter te laten of contact op te nemen via het contact formulier op onze contact pagina.