De beste blenders van 2023
Tegenwoordig zijn we allemaal bezig met zo gezond mogelijk leven. Tenminste, de meesten onder ons. Het liefst moet die gezonde levensstijl ons niet teveel tijd kosten. Het bereiden van bijvoorbeeld een fruit-smoothie kost toch stiekem best wel veel tijd en zeker in de ochtend heeft niemand die! Maar de redding is nabij: voor wie toch elke ochtend op wil staan en beginnen met een goede, gezonde keuze, een fruitboost bij de lunch of voor de gezonde, lekkere trek na het avondeten; een blender is een hele goede keus!
Smoothies zijn niet het enige wat je kan maken met een blender. Er zijn ook vele andere mogelijkheden met dit veelzijdige keukenapparaat.Wij zochten voor jou uit waar je op moet letten bij het aanschaffen van een blender. Aan de hand van een aantal veel voorkomende eisen hebben we een vijftal blenders uitgekozen. Hier zit vast een blender tussen die perfect aansluit op al jouw wensen! Voor het koel houden van je vers geblende smoothie, kun je ook nog een kijkje nemen bij onze beste koelboxen
Philips Avance HR3655/00
- Grote schenkkan
- Met meeneembeker
- Kan zelfs ijsblokjes verwerken
- Vermogen van 700 watt
- Makkelijk schoon te maken
- Roestvrijstaal mes
- Vaatwasser bestendig
- Met 7 snelheden
- Met pulsstand
Afbeelding | Product | Voor wie? | Waar te koop? |
---|---|---|---|
Philips Avance HR3655/00 | Een grote blender, goed voor wel 6 glazen vers sap - met meeneem tumblr | ||
NutriBullet | Iedereen die van kwaliteit houdt | ||
High-end Blendtec Classic 575 | Een echte allrounder, voor ieder die alles met zijn blender wil doen. Deze luxe blender combineert meerdere functionaliteiten en is een goede aanwinst voor het huishouden. | ||
Domo DO492BL | Voor degene die z'n blender of creaties overal mee naartoe wil nemen. |
Verschil blender en sapcentrifuge
Allereerst helpen we even iets belangrijks uit de wereld: een blender en een sapcentrifuge zijn niet hetzelfde! Hieronder leggen we kort de verschillen uit. Je kan ook ons uitgebreide artikel over het verschil tussen een blender, sapcentrifuge en juicer lezen.
Je zou zeggen dat de werking van een blender en een sapcentrifuge vergelijkbaar is, maar dit is zeker niet zo. Beide apparaten hebben een totaal andere manier van productverwerking. Ze zijn beide een echt hebbedingetje voor in het keukenkastje (en uiteraard voor daarbuiten), maar het is wel van belang om het verschil te kennen, zodat je weet wat je nou eigenlijk voor lekkers aan het maken bent.
De sapcentrifuge haalt puur en alleen het sap uit groenten en fruit. Uit de sapcentrifuge krijg je dus een lekker, helder sapje. Het sap van bijvoorbeeld de worteltjes wordt gescheiden van de schil.
Daarentegen vermaalt de blender alles: vandaar dat de blender de zogeheten ‘’smoothie’’ tot eindresultaat geeft: een dikke sap waarbij de schil dus ook mee vermalen is. Geen voedingsstof gaat hierbij verloren, omdat alle vezels in de smoothie zitten. Een sapcentrifuge kies je als je een helder sapje wilt zonder chunks van het fruit.
Uitleg waarop de keuze is gebaseerd
Er zijn verschillende punten waarop wij de keuze van de voor jou beste blender hebben gebaseerd. De ene blender is de ander niet. Zo kan hij verschillen in functie, vermogen, inhoud en materiaal. Hieronder alle belangrijke ingrediënten om tot de beste blend te komen!
Vermogen
Een van de belangrijkste punten is het vermogen van de blender. Het vermogen van de blender wordt aangegeven in Watt. Hoe hoger het aantal Watt, hoe krachtiger de blender maalt. Voor bepaalde hardere producten is een hoog vermogen van groot belang. Denk aan het vermalen van ijsblokjes of noten. Bij een te laag vermogen wordt het onmogelijk om deze goed te vermalen, en blijven er stukjes in de smoothie zitten.
Dit maakt de smoothie er niet lekkerder op: het is natuurlijk de bedoeling dat alles zo fijn mogelijk is om de juiste textuur te krijgen. Het vermogen loopt bij sommige blenders al op tot 2800 Watt! Een vermogen van 700 – 800 Watt is in principe al genoeg om een mooie smoothie op tafel te kunnen toveren.
Waar is de blender geschikt voor?
Welke blender voor jou de beste is, hangt ook af van wat je ermee wil maken. Het meest bekende zijn natuurlijk de smoothies, maar wist je ook dat je er soepen, puree, ijs of sauzen mee kan maken?
Een multifunctioneel apparaat dus! Per blender wordt aangegeven wat zijn specialiteiten zijn. Voor ieder dus geheel afhankelijk van wat voor eindproduct je in gedachte had. De wat eenvoudigere modellen beschikken vaak maar over 1 stand of 2 standen. Bij meer standen heb je meer controle over het maalproces. Ook beschikken blenders vaak over de zogenaamde pulsestand: net even die extra boost om je smoothie tot een mooi geheel te blenden.
Inhoud
Grote en kleine blenders, dikke en dunne: ga je zelf voor de gezonde levensstijl, of doet het hele gezin mee? En blend je voor één glas of meteen voor heel de dag? Afhankelijk van de hoeveelheid producten en vloeistoffen waarmee je wil gaan werken, moet je je afvragen wat de grootte van de blender moet gaan worden; oftewel: hoeveel liter moet de inhoud van de kan zijn? De grootste blender zit op ongeveer 2,5 liter. Dat is genoeg voor wel 10 glazen! Dit is wel heel erg groot, een kleinere inhoud is ook voldoende.
Met een inhoud van minder dan 1 liter haal je gemiddeld 1 of 2 porties. Gaan we kijken naar een inhoud vanaf 1 tot 1,6 liter, krijgen we al flink wat meer: 3 tot 5 porties. Echt een flinke voorraad maken? Met een inhoud van 1,7 liter ga je al snel over de ruim 5 porties heen. Blenden maar!
Bedieningsmogelijkheden
De bediening van een blender is in principe heel eenvoudig. Dit kan bestaan uit druktoetsen, draaiknoppen of een combinatie hiervan. Het fijne hiervan is dat je de bediening snel onder de knie hebt en er snel mee aan de slag kunt; lastige handleidingen zeggen wij vaarwel! Jong en oud kan ermee overweg.
Vaatwasserbestendig
Blenders zijn zeer makkelijk schoon te maken en te houden. Ze zijn niet allemaal vaatwasser bestendig, maar ook met een handwasje heel makkelijk schoon te maken. Nu zijn er verschillende materialen waarvan de kan gemaakt kan worden.
allereerst kunststof. Kunststof kannen zijn licht en handzaam. Bij bijvoorbeeld de kannen van 2,5 liter is dit materiaal een goede keuze, omdat de inhoud van de kan natuurlijk al heel zwaar gaat worden. De kan zelf is dan een fijn lichtgewichtje. Zeer handzaam en bij een ongelukje is de kans erg groot dat deze variant de vrije val overleeft. Of de smoothie dat ook aan kan, kunnen wij niet garanderen. Een kan van glas is erg duurzaam, kan goed tegen warmte en ziet er bovendien chique uit. Bij een groter formaat kan deze, in tegenstelling tot de kunststof variant, zwaarder aanvoelen. Wat wel fijn is, is dat de glazen variant na gebruik zo de vaatwasser in kan. RVS kannen houden de warmte goed vast en is ideaal voor het maken van soepen. Tritan lijkt op glas en is zelfs nog duurzamer, kan goed tegen warmte en is stevig.
Naast het materiaal waaruit de blender bestaat is het aantal onderdelen ook van belang. Hoe meer onderdelen, des te langer het schoonmaken gaat duren. Goed opletten of elk losse onderdeel ook in de vaatwasser mag (als dat bij de rest van de onderdelen van de blender al wel het geval is). De losse onderdelen die bij de meeste blenders wel aanwezig zijn, zijn het deksel, de kan en de messen. Het motorblok kan uiteraard nooit in de wasmachine. Het reinigen hiervan is gemakkelijk te doen met een vochtig doekje.
Deksels en snoeren
Twee belangrijke dingen waar je naast bovenstaande op moet letten, zijn het deksel en het snoer. Allereerst het deksel: Bij eigenlijk alle blenders zit een ingebouwd systeem dat wanneer de deksel er niet op zit of niet goed aansluit, de blender niet aan gaat. Zo weet je dat bij het aanzetten van de blender de keuken niet spontaan onder de groentes zit wanneer je het deksel per ongeluk vergeten bent. Ook is het fijn om te weten dat ieders vingers er bij het avondeten nog aanzitten. De messen in de blenders zijn namelijk vlijmscherp. In het deksel zit vaak een opening: de grootte hiervan kan verschillen. Als je graag grote stukken groenten en fruit wil toevoegen, is het goed om te letten op de grootte van de opening in het deksel.
Betreft het snoer hebben de meeste blenders wel een snoer die zodanig lang is, dat deze wel bij één van de stopcontacten in je keuken kan. Mochten de stopcontacten in je keuken niet zo voordelig geplaatst zijn, dan kan je eventueel kijken naar een model met een langer snoer. De opberging van het snoer verschilt ook nog wel is: deze kan in het apparaat zelf zijn (vaak bij de wat kortere snoeren) of de blender heeft een los snoer die je, wanneer je hem wilt gebruiken, in kan pluggen in het apparaat en in het stopcontact.
De beste vier blenders
Nu we weten waar we op moeten letten bij het aanschaffen van een blender is het tijd om de volgens ons beste blenders van 2019 te laten zien. We hebben een viertal blenders geselecteerd waarbij er ongetwijfeld eentje tussen zit die het beste bij jouw wensen past.
- Grote schenkkan
- Met meeneembeker
- Kan zelfs ijsblokjes verwerken
- Vermogen van 700 watt
- Makkelijk schoon te maken
- Roestvrijstaal mes
- Vaatwasser bestendig
- Met 7 snelheden
- Met pulsstand
- Het snoer opbergen kan als lastig worden ervaren
De Philips Avance HR3655/00 blender is ideaal om smoothies te maken voor het gehele gezin – of lekker veel voor jezelf. De kan is goed voor ongeveer 6 glazen van 330ml (1,5l totaal). Bovendien wordt de blender geleverd met een handige meeneembeker (600ml). Zo kun je onderweg ook genieten van je eigen smoothies.
Het apparaat kan vrijwel alle ingrediënten verwerken. Zelfs ijsblokjes zijn geen probleem voor de Philips Avance HR3655/00 met een krachtig vermogen van 700 watt. Ook is de blender makkelijk schoon te maken. Bovendien is alles, behalve de hoofdunit en de mesunit, vaatwasser bestendig. De glazen kan is verder ook krasbestendig en bestand tegen hete ingrediënten. Het mes is daarnaast ook van roestvrijstaal en gaat dus lekker lang mee.
Door de speciale kan wordt het mes schuin in het midden geplaatst. Hierdoor is het makkelijker om grote stukken fruit te vermalen. Verder heeft de blender meerdere snelheidsstanden en een pulsstand. Deze laatste is handig wanneer je ingrediënten snel fijn wilt hakken in plaats van blenden.
- Geleverd met complete accessoire-set
- Sterke motor
- Mooi formaat
- Slechts één stand
- Alleen geschikt voor koude bereidingen
De 8-delige blender van NutriBullet is een blender met heel veel mogelijkheden! Deze blender is zeer simpel te gebruiken: de mengbeker vullen met je favoriete ingrediënten, het mes erop schroeven en de beker op de voet plaatsen. Omlaag duwen en het wordt meteen een mooi, glad mengsel.
Als je hierna de deur uit moet, kun je meteen het bijgeleverde deksel op de kan schroeven en je bent klaar om te gaan! De grotere blenderkan van 0,7 liter is zelfs goed voor 2 of 3 glazen per keer. Mocht je voor een wat kouder drankje willen gaan; ijs-crushen kan deze blender ook als de beste.
Na gebruik is de vaatwasser je beste vriend: alle losse onderdelen zijn hier geschikt voor. Is 8-delig je teveel of te weinig? Dan is ook nog een 5-delige en een 12-delige versie van deze blender! Daarnaast heeft de blender 1 snelheid, maar meer heeft hij ook eigenlijk niet nodig: zowel ijs als zachtere ingrediënten zijn prima te vermalen.
Specificaties:
Vermogen | 600 Watt |
Materiaal kan | Kunststof |
Vaatwasmachine | Ja |
Inhoud | 0,7 liter |
Snoerlengte | 0,95 meter |
Type bediening | Druktoetsen |
- Eenvoudig in gebruik en gemakkelijk schoon te maken
- 6 standen: smoothie, ice-crush, hete soep, sap en deeg
- Zeer stevig: sterke behuizing en blend kom
- Hogere prijs
- Maakt veel lawaai bij de hogere snelheden
Een blender die alles kan: De blender van Blendtec is wel echt de blender onder de blenders. Deze powermachine heeft onder andere een vermogen van 2200 Watt, 10 verschillende snelheden en kan zelfs een van de hardste producten aan: ijs crushen is voor deze machine net zo makkelijk als het vermalen van een aardbei.
All-in-one blender
Kies een lage snelheid voor het maken van bijvoorbeeld guacamole dip, zodat er nog wat stukjes inzitten. Een middelmatige snelheid voor een mooie, gladde saus en een hoge snelheid voor een heerlijke luchtige smoothie. De blender heeft daarnaast de volgende 6 functies:
Specificaties:
Vermogen | 2200 Watt |
Materiaal kan | Kunststof |
Vaatwasmachine | Ja |
Inhoud | 2.6 liter |
Snoerlengte | 1 meter |
Type bediening | Druktoetsen |
- Gemakkelijk en snel sapjes maken
- Herbruikbare fles
- BPA-vrij
- 3 meegeleverde flessen
- Met drinktuit
- Fles absorbeert geen geuren of smaken
- Past in bijna iedere auto-drankhouder
- Kan als lawaaierig worden ervaren
De Domo DO492BL MyBlender is een blender en een drinkfles in één. Wanneer je lekkere sapjes mee wilt nemen of gewoon erg druk bent maar wel gezond wilt leven, is de Domo blender iets voor jou. Het werkt heel simpel. Je gooit allemaal lekker fruit en je favoriete sapje, melk of gewoon water erbij. Vervolgens zet je de fles op de blender en blenden maar. Daarna doe je de drinktuit erop en ben je klaar om te gaan.
De drinkfles is duurzaam en natuurlijk herbruikbaar. De fles absorbeert geen geuren of smaken waardoor je er lang gebruik van kan maken. Bovendien is het BPA-vrij. Ook is de drinkfles aangepast aan de bekerhouder in de gemiddelde auto. Zo kun je de fles makkelijk naast je zetten onderweg naar je volgende bestemming.
Verder wordt de blender geleverd met maar liefst drie drinkflessen die ieder een afsluitbare drinktuit hebben. Je krijgt een 600ml-, 400ml- en een 300ml fles. Bovendien zijn de flessen vaatwasser bestendig.
Wat is een betaalbare en goede blender?
De Philips Avance HR3655/00 is een blender met een goede prijs-kwaliteitverhouding. De blender komt met een grote schenkkan en een meeneembeker. Verder beschikt de blender over roestvrijstalen mesjes die zelfs ijsblokjes kan verwerken. Bovendien is alles makkelijk schoon te maken omdat het grootste gedeelte in de vaatwasser kan.
Waar let je op bij kopen blender?
Punten waar je op let zijn het vermogen, de inhoud, bedieningsmogelijkheden, vaatwasserbestendigheid, deksels, lengte snoeren en de doeleindes waarvoor je de blender wilt gaan gebruiken.
Wat zijn de beste merken?
De beste merken zijn onder andere Bosch, Domo, Magic Bullet, Philips, Tefal, Blendtec, Braun, Espressions, Inventum, Kenwood, Kitchenaid, Magimix, Moulinex, Ninja, Princess, Sage, SMEG, Vitamix en WMF.
Kan je soep maken in een blender?
Je kunt gemakkelijk soep maken in een blender. Zorg alleen dat de ingrediënten die je gebruikt niet te warm zijn, laat de soep eerst goed afkoelen. Dit kan namelijk het apparaat beschadigen.
Kan bevroren fruit in een blender?
Alleen wanneer je blender een hoog vermogen heeft kun je bevroren fruit blenden in een blender. De blender heeft een minimaal vermogen van 1200 watt nodig om bevroren ingrediënten te blenden. Het is daarom een beter idee om fruit eerst te laten ontdooien.
Reacties
Er zijn nog geen reacties op dit artikel.
Geef een reactie:
Bij Popula staan we altijd open voor vragen en feedback. Je hart luchten mag natuurlijk ook. Dit kan je doen door een reactie achter te laten of contact op te nemen via het contact formulier op onze contact pagina.