vers fruit voor een lekkere smoothie uit een blender

De beste blenders van 2021

Popula  •  Laatst bijgewerkt op 16 juli 2021

Tegenwoordig zijn we allemaal bezig met zo gezond mogelijk leven. Tenminste, de meesten onder ons. Het liefst moet die gezonde levensstijl ons niet teveel tijd kosten. Het bereiden van bijvoorbeeld een fruit-smoothie kost toch stiekem best wel veel tijd en zeker in de ochtend heeft niemand die! Maar de redding is nabij: voor wie toch elke ochtend op wil staan en beginnen met een goede, gezonde keuze, een fruitboost bij de lunch of voor de gezonde, lekkere trek na het avondeten; een blender is een hele goede keus!

Smoothies zijn niet het enige wat je kan maken met een blender. Er zijn ook vele andere mogelijkheden met dit veelzijdige keukenapparaat.Wij zochten voor jou uit waar je op moet letten bij het aanschaffen van een blender. Aan de hand van een aantal veel voorkomende eisen hebben we een vijftal blenders uitgekozen. Hier zit vast een blender tussen die perfect aansluit op al jouw wensen! Voor het koel houden van je vers geblende smoothie, kun je ook nog een kijkje nemen bij onze beste koelboxen

Beste koop van 2021
Blender Philips-HR205600
Beste koop blender

Philips HR3555

 • Goede kwaliteit-prijs verhouding
 • Duurzaam
 • Hoog vermogen
 • Ice-crush functie
 • Speciale opbergruimte voor het snoer

Afbeelding Product Voor wie? Waar te koop?
Blender Philips-HR205600
Beste koop

Philips HR3555

Voor ieder die van blenden houdt
Blender Philips-HR3555

NutriBullet

Iedereen die van kwaliteit houdt
Blendtec Classic 575 blender
High-end

Blendtec Classic 575

Een echte allrounder, voor ieder die alles met zijn blender wil doen. Deze luxe blender combineert meerdere functionaliteiten en is een goede aanwinst voor het huishouden.
Blender NutriBullet

DOMO My Blender DO436BL

Voor degene die z'n blender of creaties overal mee naartoe wil nemen.

Verschil blender en sapcentrifuge

Allereerst helpen we even iets belangrijks uit de wereld: een blender en een sapcentrifuge zijn niet hetzelfde! Hieronder leggen we kort de verschillen uit. Je kan ook ons uitgebreide artikel over het verschil tussen een blender, sapcentrifuge en juicer lezen.

Je zou zeggen dat de werking van een blender en een sapcentrifuge vergelijkbaar is, maar dit is zeker niet zo. Beide apparaten hebben een totaal andere manier van productverwerking. Ze zijn beide een echt hebbedingetje voor in het keukenkastje (en uiteraard voor daarbuiten), maar het is wel van belang om het verschil te kennen, zodat je weet wat je nou eigenlijk voor lekkers aan het maken bent.

De sapcentrifuge haalt puur en alleen het sap uit groenten en fruit. Uit de sapcentrifuge krijg je dus een lekker, helder sapje. Het sap van bijvoorbeeld de worteltjes wordt gescheiden van de schil.

Daarentegen vermaalt de blender alles: vandaar dat de blender de zogeheten ‘’smoothie’’ tot eindresultaat geeft: een dikke sap waarbij de schil dus ook mee vermalen is. Geen voedingsstof gaat hierbij verloren, omdat alle vezels in de smoothie zitten. Een sapcentrifuge kies je als je een helder sapje wilt zonder chunks van het fruit.

Uitleg waarop de keuze is gebaseerd

Er zijn verschillende punten waarop wij de keuze van de voor jou beste blender hebben gebaseerd. De ene blender is de ander niet. Zo kan hij verschillen in functie, vermogen, inhoud en materiaal. Hieronder alle belangrijke ingrediënten om tot de beste blend te komen!

Vermogen

Een van de belangrijkste punten is het vermogen van de blender. Het vermogen van de blender wordt aangegeven in Watt. Hoe hoger het aantal Watt, hoe krachtiger de blender maalt. Voor bepaalde hardere producten is een hoog vermogen van groot belang. Denk aan het vermalen van ijsblokjes of noten. Bij een te laag vermogen wordt het onmogelijk om deze goed te vermalen, en blijven er stukjes in de smoothie zitten.

Dit maakt de smoothie er niet lekkerder op: het is natuurlijk de bedoeling dat alles zo fijn mogelijk is om de juiste textuur te krijgen. Het vermogen loopt bij sommige blenders al op tot 2800 Watt! Een vermogen van 700 – 800 Watt is in principe al genoeg om een mooie smoothie op tafel te kunnen toveren.

 • Minder dan 500 watt: zachte ingrediënten, zoals banaan of aardbeien.
 • 500 – 750 watt: voor harde en zachte ingrediënten. Wanneer je de blender niet intensief gebruikt.
 • 750 – 1000 watt: voor harde en zachte ingrediënten, bij intensief gebruik.
 • Meer dan 1000 watt: voor harde en zachte ingrediënten, bij professioneel gebruik of voor de enthousiaste thuiskoks een aanrader.

Waar is de blender geschikt voor?

Welke blender voor jou de beste is, hangt ook af van wat je ermee wil maken. Het meest bekende zijn natuurlijk de smoothies, maar wist je ook dat je er soepen, puree, ijs of sauzen mee kan maken?

Een multifunctioneel apparaat dus! Per blender wordt aangegeven wat zijn specialiteiten zijn. Voor ieder dus geheel afhankelijk van wat voor eindproduct je in gedachte had. De wat eenvoudigere modellen beschikken vaak maar over 1 stand of 2 standen. Bij meer standen heb je meer controle over het maalproces. Ook beschikken blenders vaak over de zogenaamde pulsestand: net even die extra boost om je smoothie tot een mooi geheel te blenden.

Inhoud

Grote en kleine blenders, dikke en dunne: ga je zelf voor de gezonde levensstijl, of doet het hele gezin mee? En blend je voor één glas of meteen voor heel de dag? Afhankelijk van de hoeveelheid producten en vloeistoffen waarmee je wil gaan werken, moet je je afvragen wat de grootte van de blender moet gaan worden; oftewel: hoeveel liter moet de inhoud van de kan zijn? De grootste blender zit op ongeveer 2,5 liter. Dat is genoeg voor wel 10 glazen! Dit is wel heel erg groot, een kleinere inhoud is ook voldoende.

Met een inhoud van minder dan 1 liter haal je gemiddeld 1 of 2 porties. Gaan we kijken naar een inhoud vanaf 1 tot 1,6 liter, krijgen we al flink wat meer: 3 tot 5 porties. Echt een flinke voorraad maken? Met een inhoud van 1,7 liter ga je al snel over de ruim 5 porties heen. Blenden maar!

Bedieningsmogelijkheden

De bediening van een blender is in principe heel eenvoudig. Dit kan bestaan uit druktoetsen, draaiknoppen of een combinatie hiervan. Het fijne hiervan is dat je de bediening snel onder de knie hebt en er snel mee aan de slag kunt; lastige handleidingen zeggen wij vaarwel! Jong en oud kan ermee overweg.

Vaatwasserbestendig

Blenders zijn zeer makkelijk schoon te maken en te houden. Ze zijn niet allemaal vaatwasser bestendig, maar ook met een handwasje heel makkelijk schoon te maken. Nu zijn er verschillende materialen waarvan de kan gemaakt kan worden.

allereerst kunststof. Kunststof kannen zijn licht en handzaam. Bij bijvoorbeeld de kannen van 2,5 liter is dit materiaal een goede keuze, omdat de inhoud van de kan natuurlijk al heel zwaar gaat worden. De kan zelf is dan een fijn lichtgewichtje. Zeer handzaam en bij een ongelukje is de kans erg groot dat deze variant de vrije val overleeft. Of de smoothie dat ook aan kan, kunnen wij niet garanderen. Een kan van glas is erg duurzaam, kan goed tegen warmte en ziet er bovendien chique uit. Bij een groter formaat kan deze, in tegenstelling tot de kunststof variant, zwaarder aanvoelen. Wat wel fijn is, is dat de glazen variant na gebruik zo de vaatwasser in kan. RVS kannen houden de warmte goed vast en is ideaal voor het maken van soepen. Tritan lijkt op glas en is zelfs nog duurzamer, kan goed tegen warmte en is stevig.

Naast het materiaal waaruit de blender bestaat is het aantal onderdelen ook van belang. Hoe meer onderdelen, des te langer het schoonmaken gaat duren. Goed opletten of elk losse onderdeel ook in de vaatwasser mag (als dat bij de rest van de onderdelen van de blender al wel het geval is). De losse onderdelen die bij de meeste blenders wel aanwezig zijn, zijn het deksel, de kan en de messen. Het motorblok kan uiteraard nooit in de wasmachine. Het reinigen hiervan is gemakkelijk te doen met een vochtig doekje.

Deksels en snoeren

Twee belangrijke dingen waar je naast bovenstaande op moet letten, zijn het deksel en het snoer. Allereerst het deksel: Bij eigenlijk alle blenders zit een ingebouwd systeem dat wanneer de deksel er niet op zit of niet goed aansluit, de blender niet aan gaat. Zo weet je dat bij het aanzetten van de blender de keuken niet spontaan onder de groentes zit wanneer je het deksel per ongeluk vergeten bent. Ook is het fijn om te weten dat ieders vingers er bij het avondeten nog aanzitten. De messen in de blenders zijn namelijk vlijmscherp. In het deksel zit vaak een opening: de grootte hiervan kan verschillen. Als je graag grote stukken groenten en fruit wil toevoegen, is het goed om te letten op de grootte van de opening in het deksel.

Betreft het snoer hebben de meeste blenders wel een snoer die zodanig lang is, dat deze wel bij één van de stopcontacten in je keuken kan. Mochten de stopcontacten in je keuken niet zo voordelig geplaatst zijn, dan kan je eventueel kijken naar een model met een langer snoer. De opberging van het snoer verschilt ook nog wel is: deze kan in het apparaat zelf zijn (vaak bij de wat kortere snoeren) of de blender heeft een los snoer die je, wanneer je hem wilt gebruiken, in kan pluggen in het apparaat en in het stopcontact.

De beste vier blenders

Nu we weten waar we op moeten letten bij het aanschaffen van een blender is het tijd om de volgens ons beste blenders van 2019 te laten zien. We hebben een viertal blenders geselecteerd waarbij er ongetwijfeld eentje tussen zit die het beste bij jouw wensen past.

 • Goede kwaliteit-prijs verhouding
 • Duurzaam
 • Hoog vermogen
 • Ice-crush functie
 • Speciale opbergruimte voor het snoer
 • Relatief zware kan
 • Kwetsbaar
Beste koop
https://www.popula.nl/wp-content/uploads/2019/06/Philips-HR3555.jpg

Een blender met niet teveel functies, maar ook niet te weinig. Heel het gezin aan de gezonde tour: in een handomdraai met deze blender van Philips. Deze blender kwam in 2017 als beste uit de test door de consumentenbond! En wij begrijpen goed waarom: met 9 standen, een vermogen van 800 Watt en een ice-crush functie mag dit model er zeker zijn.

Door de verschillende snelheden kun je van zowel zachte als harde ingrediënten wat lekkers maken. Door de pulse-stand is bijvoorbeeld knoflook zo fijngehakt. Na het maken van de meest wonderlijke creaties kunnen alle onderdelen in de vaatwasmachine. Het snoer kan in een speciale opbergruimte, zodat het geheel nog minder kastruimte in beslag neemt.

Terwijl de vaatwasmachine zijn werk doet, je tijd aan veel belangrijkere dingen besteden.

Specificaties:

Vermogen 800 Watt
Materiaal kan Glas
Vaatwasmachine Ja
Inhoud 1,5 liter
Snoerlengte 1 meter
Type bediening Draaiknop
  • Geleverd met complete accessoire-set
  • Sterke motor
  • Mooi formaat
  • Slechts één stand
  • Alleen geschikt voor koude bereidingen
  https://www.popula.nl/wp-content/uploads/2019/06/NutriBullet.jpg

  De 8-delige blender van NutriBullet is een blender met heel veel mogelijkheden! Deze blender is zeer simpel te gebruiken: de mengbeker vullen met je favoriete ingrediënten, het mes erop schroeven en de beker op de voet plaatsen. Omlaag duwen en het wordt meteen een mooi, glad mengsel.

  Als je hierna de deur uit moet, kun je meteen het bijgeleverde deksel op de kan schroeven en je bent klaar om te gaan! De grotere blenderkan van 0,7 liter is zelfs goed voor 2 of 3 glazen per keer. Mocht je voor een wat kouder drankje willen gaan; ijs-crushen kan deze blender ook als de beste.

  Na gebruik is de vaatwasser je beste vriend: alle losse onderdelen zijn hier geschikt voor.  Is 8-delig je teveel of te weinig? Dan is ook nog een 5-delige en een 12-delige versie van deze blender! Daarnaast heeft de blender 1 snelheid, maar meer heeft hij ook eigenlijk niet nodig: zowel ijs als zachtere ingrediënten zijn prima te vermalen.

  Specificaties:

  Vermogen 600 Watt
  Materiaal kan Kunststof
  Vaatwasmachine Ja
  Inhoud 0,7 liter
  Snoerlengte 0,95 meter
  Type bediening Druktoetsen
   • Eenvoudig in gebruik en gemakkelijk schoon te maken
   • 6 standen: smoothie, ice-crush, hete soep, sap en deeg
   • Zeer stevig: sterke behuizing en blend kom
   • Hogere prijs
   • Maakt veel lawaai bij de hogere snelheden
   High-end
   https://www.popula.nl/wp-content/uploads/2018/06/Blendtec-Classic-575-Blender.jpg

   Een blender die alles kan: De blender van Blendtec is wel echt de blender onder de blenders. Deze powermachine heeft onder andere een vermogen van 2200 Watt, 10 verschillende snelheden en kan zelfs een van de hardste producten aan: ijs crushen is voor deze machine net zo makkelijk als het vermalen van een aardbei.

   All-in-one blender

   Kies een lage snelheid voor het maken van bijvoorbeeld guacamole dip, zodat er nog wat stukjes inzitten. Een middelmatige snelheid voor een mooie, gladde saus en een hoge snelheid voor een heerlijke luchtige smoothie. De blender heeft daarnaast de volgende 6 functies:

   • Deeg
   • Ice crush
   • Smoothie
   • Sap
   • Hete soep

   Specificaties:

   Vermogen 2200 Watt
   Materiaal kan Kunststof
   Vaatwasmachine Ja
   Inhoud 2.6 liter
   Snoerlengte 1 meter
   Type bediening Druktoetsen
    • Eenvoudig en compact: handig voor onderweg
    • Geschikt voor de vaatwasser
    • Extra smoothiebeker
    • Handig voor onderweg
    • Kleine capaciteit
    • Beschikt over maar één stand
    https://www.popula.nl/wp-content/uploads/2019/06/DOMO-My-Blender-DO481BL.jpg

    Voor wie altijd in de weer is, maar toch wil genieten van een lekkere smoothie: de DOMO blender is een fantastische blender. De kan is namelijk zo gemaakt dat je deze na het blenden meteen mee kunt nemen: deksel erop en klaar. Betreft het formaat kan het zo mee je tas of koffer in, regelrecht door naar het werk of de sportschool.

    Door de extra smoothiebeker kun je er twee achter elkaar maken, zodat je de bekers niet meteen af hoeft te wassen. De reiniging van dit model is heel simpel: kan in de vaatwasser, zowel de bekers en deksels als de messen. Ook perfect om mee te nemen op vakantie door zijn compacte formaat en lichte gewicht. Smoothie maken en GO!

    Specificaties van de blender:

    Vermogen 300 Watt
    Materiaal kan Kunststof
    Vaatwasmachine Ja
    Inhoud 0,6 liter
    Snoerlengte 1,5 meter
    Type bediening Druktoetsen

     Reacties

     Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

     Geef een reactie:

     Bij Popula staan we altijd open voor vragen en feedback. Je hart luchten mag natuurlijk ook. Dit kan je doen door een reactie achter te laten of contact op te nemen via het contact formulier op onze contact pagina.

     Specificatie Philips HR3555 NutriBullet Blendtec Classic 575 DOMO My Blender DO436BL
     Artikelnummer HR3555/00 V05986 C575B4101A-A1AP1A DO434BL
     Introductie 2017 2020 0
     Merk Philips NutriBullet Blendtec Domo
     Model HR3555/00 V05986 C575B4101A-A1AP1A DO434BL
     Taal handleiding Universeel Duits | Engels | Frans | Nederlands Universeel