Passieve koelbox met ijsblokjes

Koelbox: dit zijn de beste passieve en actieve koelboxen

Popula  •  Laatst bijgewerkt op 28 december 2021

Hoe houd je de cola op het strand verfrissend, de ijsjes bevroren en het bier op een aangename temperatuur? Hoe kan je het bederfelijke eten bewaren op je geplande roadtrip of op de camping? En hoe zorg je ervoor dat het tripje met de boot een culinair succes wordt? Het antwoord op deze en legio andere vragen is simpel: een koelbox. Een apparaat dat uit de meeste moderne huishoudens niet meer weg te denken is. Een koelbox is namelijk een vrij simpele oplossing om bederfelijk eten en drankjes op een aangename temperatuur te houden.

Wij leggen haarfijn uit wat het verschil is tussen passieve en actieve koelboxen. Welke past het best bij jouw wensen? Zoek je er een voor de camping, het strand of misschien voor in de schuur? Met onze test van koelboxen hebben we de juiste modellen voor jou uitgekozen.

Als je op zoek bent naar handzame manieren om je drankjes en eten gekoeld te houden, kijk dan ook eens naar onze review over koeltassen.

Beste koop van 2024
Curver Koelbox Blauw
Beste passieve luxueuze model

Curver Koelbox

 • Ruime inhoud van 33 liter
 • Fungeert ook als zitplek
 • Goede isolatie van de inhoud
 • Hoog: frisdrankflessen kunnen rechtop staan

Afbeelding Product Voor wie? Waar te koop?
Curver Koelbox Blauw
Beste koop

Curver Koelbox

Voor mensen die een grote passieve koelbox zoeken
Waeco compressor koelbox CDF11

Waeco compressor koelbox CDF11

Voor mensen die een hoogwaardige actieve koelbox zoeken
Gio'style Elektrische Koelbox

Gio’style Elektrische Koelbox

Voor mensen die een gebruiksvriendelijke, handige passieve koelbox zoeken
Koelbox - 12 liter - Blauw - Autokoelbox
Budgetkoop

Koelbox – Blauw – Autokoelbox

Voor mensen die een compacte koelbox zoeken voor een dagje uit
Mobicool MB40 Hybrid koelbox

Mobicool MB40 Hybrid koelbox

Voor mensen die een uitstekende ruime koelbox zoeken
Mobicool MV26 Thermo-electrische Koelbox

Mobicool MV26 Thermo-electrische Koelbox

Voor mensen die een betaalbare koelbox voor in de auto zoeken

Soorten koelboxen

Zoals met de meeste producten, bestaan er veel opties om uit te kiezen. Zo wordt in het algemeen onderscheid gemaakt tussen passieve en actieve koelboxen. Het verschil tussen deze twee groepen zit voornamelijk in het vermogen om de temperatuur in de box omlaag te brengen. Actieve koelboxen kunnen dit wel, passieve niet.

Binnen de actieve koelboxen kan vervolgens onderscheid gemaakt worden op basis van het mechanisme van koelen. Zo zijn er compressor-, absorptie– en thermo-elektrische koelboxen.

Passieve koelboxen

Passieve koelboxen zijn waarschijnlijk de meest bekende soort koelbox. Het zijn de handzame boxen die je vaak op het strand of in het park tegenkomt. De wand van de koelbox is uitstekend geïsoleerd en zorgt ervoor dat de inhoud zo lang mogelijk op dezelfde temperatuur blijft.

In combinatie met koelelementen of een zak ijs blijft de inhoud van de box goed gekoeld, ondanks een warmere temperatuur buiten de box.

Hoewel de isolatie over het algemeen goed werkt voor een beperkte tijd, zal onherroepelijk de temperatuur in de box langzaam stijgen. Dit type is ideaal om mee te nemen naar een plek waar geen stroom is en waar de producten maar een beperkt aantal uren gekoeld moeten worden voor gebruik.

Zodra de koelelementen of opgewarmd zijn of het ijs gesmolten is, stijgt de temperatuur in het koelcompartiment langzaam.

Dit koelingssysteem is natuurlijk niet beperkt tot een koelbox. Welbekend zijn tegenwoordig ook de koeltassen, zowel in rugzak- als plastic tasvorm. Dit maakt het meeslepen van een soms wat lompe koelbox overbodig. Daarbij moet wel gezegd worden dat de isolatie, en daarmee de duur van het koelvermogen, een stuk minder goed werkt dan in een ouderwetse koelbox.

De beste passieve koelbox uit de test is de Curver Koelbox.

Actieve koelboxen

De actieve koelbox is te vergelijken met een draagbare koelkast. Dit type is niet afhankelijk van koelelementen of een zak met ijs, maar kan op basis van energie de inhoud actief gekoeld houden. Dit soort koelboxen zijn voor hun koelvermogen afhankelijk van een energiebron, zoals een accu van een auto of een aansluiting op stroom. Binnen deze groep vallen bijvoorbeeld de koelboxen die op de accu van een auto aangesloten kunnen worden. Ook zijn er varianten die op verbinding met netstroom werken en daarmee ideaal zijn voor gebruik op vakantie, bijvoorbeeld op de camping.

Belangrijk om verder op te letten bij dit type koelboxen, is het koelvermogen van de box. Zo zijn er modellen die de temperatuur aan de binnenkant kunnen verlagen tot 20 graden ten opzichte van de buitenkant. Dit is voor veel plekken genoeg, maar als je aan de Franse rivièra staat kan de temperatuur wel eens oplopen tot 30-40 graden. Dan heb je aan 20 graden koelvermogen opeens niets genoeg meer en zul je een beter model moeten vinden. Let hier dus goed op bij het lezen van specificaties.

Actieve koelboxen werken over het algemeen via één van de volgende methoden: de compressortechniek, de absorptietechniek en de thermo-elektrische methode.

De beste actieve koelbox is de Coolfreeze CDF-18 12/24v.

De compressorkoelbox

Het verkoelingsmechanisme van een compressorkoelbox is de krachtigste methode van koelen. Het is dezelfde methode die de koelkast thuis gebruikt en werkt via, zoals de naam al doet vermoeden, een compressor en één soort vloeistof. De compressor in het systeem functioneert als een warmtepomp die koelvloeistof rondpompt in de koelbox. Deze gekoelde vloeistof neemt warmte op uit de omgeving (de inhoud van de box).

Via een gesloten systeem wordt de opgewarmde en verdampte koelvloeistof teruggepompt naar de compressor, die de gassen samenperst tot een vloeistof. Met dit proces komt energie vrij wat vervolgens weer voor koeling zorgt van het systeem.

Dit systeem wordt over het algemeen gezien als de sterkste koeler onder de koelboxen en kan ook temperaturen onder nul realiseren. Dit maakt de compressorkoelbox geschikt voor zowel het koelen van verse producten als het bevriezen en bevroren houden van bijvoorbeeld ijsjes. Het nadeel is echter dat de compressor vrij veel geluid maakt in vergelijking tot andere mechanismen.

Deze koelboxen zijn vaak uitgerust met een Voltaansluiting, wat het ideaal maakt voor gebruik in auto’s en caravans.

Voor- en nadelen van een compressor koelbox

 • Kan koelen en vriezen
 • Beste koelvermogen: niet afhankelijk van omgevingstemperatuur
 • Hogere prijsklasse
 • Zwaarder om mee te nemen
 • Compressor maakt geluid

De absorptiekoelbox

Een absorptiekoelbox werkt in principe hetzelfde als een hijgende hond of een zwetende marathonrenner. Dat klinkt misschien gek, maar doordat een vloeistof warmte opneemt, verdampt een deel van die vloeistof. Dit heeft een verkoelend effect op de hond/sporter, en in het geval van een koelbox, op de inhoud.

Het absorptiemechanisme werkt met twee typen vloeistoffen: een koel- en absorptievloeistof. De absorptievloeistof verdampt door het opnemen van warmte en wordt vervolgens weer gekoeld buiten het systeem om nieuwe warmte aan de inhoud te onttrekken. Dit is een ingewikkeld chemisch proces, hier aardig gesimplificeerd weergegeven, maar werkt over het algemeen vrij goed. Er is geen standaard temperatuur die deze koelbox bereikt, maar een verschil in graden met de buitenlucht.

Goede absorptie koelboxen kunnen ongeveer 30 graden onder de omgevingstemperatuur koelen, wat voor noordelijke landen goed genoeg zou zijn. In Zuid-Spanje en Portugal zal de cola alsnog lauw aanvoelen en de ham bederven.

Het is daarom belangrijk goed te beseffen waar je de koelbox voor wilt gebruiken voordat je hem aanschaft. Zet dit type koelbox ook niet in de zon, want dan is de temperatuur in de box zelf nog een slag hoger dan gewenst.

Het voordeel aan dit koelingssysteem is dat het vrijwel geluidloos is. Ook kan de koelbox in de meeste gevallen aangesloten worden op de netstroom en de accu van een auto. Het is wel een vrij groot gevaarte en dat maakt hem wat minder gebruiksvriendelijk. Ook is het van belang dat de koelbox op vlakke ondergrond staat, anders werkt hij onvolledig.

Voor- en nadelen van een absorptie koelbox

 • Koeling mogelijk met zowel stroom als gas
 • Prijs ligt in de middenklasse
 • Maakt geen tot weinig geluid
 • Koelvermogen is gerelateerd aan de omgevingstemperatuur

De thermo-elektrische koelbox

Thermo-elektrische koelboxen maken geen gebruik van vloeistoffen om de inhoud te koelen. In deze modellen wordt de inhoud gekoeld door gebruik te maken van elektriciteit. Dit wordt door twee verschillende metalen gestuurd, wat ervoor zorgt dat er warmte onttrokken wordt bij één metaal en vrijkomt bij het andere metaal.

In een koelbox betekent dit dat er warmte uit het gekoelde deel gehaald wordt en wordt uitgestoten aan de buitenkant. Hierdoor kan de inhoud actief gekoeld worden door elektriciteit. Vrijwel alle thermo-elektrische modellen kunnen naast koelen ook de inhoud opwarmen. Dit werkt namelijk via hetzelfde systeem, alleen andersom.

Door te werken op elektriciteit maakt dit type koelbox weinig geluid. Wel moet de box aangesloten worden op stroom, dus een thermo-elektrische koelbox voor op het strand is niet werkzaam. Het is daarnaast goed om te bedenken dat deze typen koelboxen een bepaalde koelcapaciteit hebben ten opzichte van de buitentemperatuur.

Voor- en nadelen van een thermo-elektrische koelbox

 • Laag gewicht: makkelijker mee te nemen
 • Goedkoper: minder hoge aanschafkosten
 • Koelvermogen is gerelateerd aan de omgevingstemperatuur

Hoeveel inhoud heb ik nodig?

De hoeveelheid benodigde inhoud is geheel afhankelijk van waarvoor je de koelbox gaat gebruiken en hoeveel mensen er uit moeten eten. Zo zul je voor een tripje naar het strand niet veel meer nodig hebben dan wat gekoelde dranken en misschien een paar sandwiches. Een koelbox met een inhoud van rond de 20 liter is hiervoor meer dan genoeg.

Als je echter met het hele gezin op de camping in Frankrijk staat en vijf mensen moeten eten uit de inhoud van je vierkante koelende vriend, dan is een koelbox van ongeveer 40 liter een stuk aangenamer. Bedenk dus goed waarvoor je de koelbox wilt gebruiken voordat je de benodigde inhoud inschat.

Bedenk wel, voordat je de noodzakelijke boodschappen inslaat, dat er in een passieve koelbox nog wel koelelementen moeten. Deze nemen natuurlijk ook wat ruimte in beslag.

Waar kan ik mijn actieve koelbox op aansluiten?

Actieve koelboxen moeten per definitie worden aangesloten op een energiebron, of dat nou de sigarettenaansteker is van uw auto of het stroomnetwerk van de camping. Ze moeten immers ergens hun koelvermogen vandaan halen.

Absorptiekoelboxen hebben het voordeel dat ze op verschillende energiebronnen kunnen werken. Het merendeel van de modellen werkt namelijk op 230 volt, 12 volt en op een gasaansluiting. Hierdoor zijn ze vrijwel overal te gebruiken.

Compressorboxen kunnen vaak aangesloten worden op 230 of 12 volt. Hierbij is belangrijk te vermelden dat die twee niet altijd verwisseld kunnen worden. Zo kan een koelbox die normaal bedoeld is voor 230 volt, niet aangesloten worden, zelfs niet met een omvormer, op de accu van een auto. Hierbij kan er namelijk olie bij het koelmiddel komen en de koelbox verstopt raken. De compressormodellen die wel geschikt zijn om in de auto te gebruiken zijn een stuk duurder. Ook kunnen ze lang zonder nieuwe stroomvoorziening, aangezien ze dan op een eigen accu werken.

Thermo-elektrische koelboxen werken vrijwel altijd op 12 volt en zijn daarmee goed te gebruiken in de auto. Ze kunnen via een omvormer ook aangesloten worden op een aansluiting met een hogere spanning van bijvoorbeeld 230 volt en zijn daarmee ook te gebruiken op de camping. Ze hebben we continu stroom nodig om te werken, omdat ze niet uitgerust zijn met een accu.

Advies

Er zijn een hoop verschillende modellen in het actieve koelbox segment. Er is een duidelijk prijs- en kwaliteitsverschil tussen compressorkoelboxen en de andere twee werkingsmethoden. Desondanks hebben we ons best gedaan om het beste basismodel, de beste luxueuze actieve koelbox en het beste product dat prijs en kwaliteit balanceert.

Als je dan toch besluit dat je een actieve koelbox nodig hebt, hebben we hopelijk de beslissing wat makkelijker gemaakt door de beste drie producten op een rij te zetten.

Aan de hand van de eigenschappen en gevraagde prijzen, hebben we wederom de drie beste modellen geselecteerd voor je bij de passieve modellen. Hierbij kan je kiezen uit het beste basis model, de beste luxueuze koelbox en het model dat de beste afweging maakt tussen prijs en kwaliteit. Aangezien er een flinke prijsverschil zit tussen actieve en passieve koelboxen, zullen we die twee groepen apart behandelen.

Top 6 beste koelboxen, passief en actief

 • Ruime inhoud van 33 liter
 • Fungeert ook als zitplek
 • Goede isolatie van de inhoud
 • Hoog: frisdrankflessen kunnen rechtop staan
 • Wat hoog geprijsd in dit segment
Beste koop
https://www.popula.nl/wp-content/uploads/2019/06/curverKoelbox.jpg

De Curver koelbox is een excellente keus voor iedereen die een degelijke passieve koelbox zoekt. Perfect voor het vervoeren van een ruime hoeveelheid aan drank en snacks op aangename temperatuur.

Inhoud en design
Met 33 liter faciliteert deze koelbox de gebruiker om in ruime hoeveelheid de behoeften te voorzien van het meereizende gezelschap. Zo kun je flessen frisdrank rechtopstaand vervoeren in deze koelbox en is er daarnaast ruimte voor snacks en eten.

Koelvermogen
Net zoals zijn andere passieve collega’s, is deze koelbox afhankelijk van koelelementen en wordt de inhoud niet actief gekoeld. Dit zorgt ervoor dat na verloop van tijd de inhoud hoe dan ook opwarmt. Het kunststof omhulsel isoleert de inhoud goed en zorgt ervoor dat de kou binnen blijft, waar het hoort.

Conclusie
De Curver koelbox is een uitstekende keus voor de doorsnee ontspanner die kan genieten van een functionele koelbox. Daarnaast is deze koelbox meteen een handige extra zitplek en is daarmee multifunctioneel. Als je het geld kan missen, is dit een goede keus.

Specificaties

Inhoud 33 liter
Koelmethode passief met elementen
Afmetingen 33 x 45 x 50 cm
Materiaal Kunststof
Gewicht 3,3 kilogram
  • Verbazingwekkend koelvermogen
  • Makkelijk te vervoeren, met name voor in de auto
  • Ideaal om gekoelde dranken te vervoeren
  • Kan vriezen tot een tempratuur van -18°C
  • Alleen met omvormer op 230V aan te sluiten
  Waeco compressor koelbox CDF11

  De Waeco compressor koelbox CDF11 is een hoogwaardige koelbox voor de levensgenieter die zich geen zorgen wil maken om zijn gekoelde dranken en etenswaren. Ideaal voor in de auto, maar met een omvormer is de koelbox ook te gebruiken op de camping.

  Inhoud en design
  De Waeco heeft een inhoud van 18 liter. Het ontwerp is zo gemaakt dat je 2 liter flessen rechtop kan plaatsen in de koelbox. Dit maakt het een ideaal apparaat om je dranken gekoeld in de auto te vervoeren. De klep is in het ene model afneembaar en in het andere opklapbaar. Verder zit er een stevige draagbeugel bevestigd aan de voorzijde, waardoor de koelbox goed te dragen is.

  Koelvermogen
  Deze compressorkoelbox heeft een verbazingwekkend koelvermogen. Zo kan deze koelbox over het algemeen meer dan 30 graden onder de omgevingstemperatuur koelen. Ook kan de inhoud zelfs ingevroren worden. Op de achterzijde kan je twee standen selecteren: ‘high’ en ‘low’, welke respectievelijk de inhoud vriezen en koelen. Ter compensatie voor dit sterke koelvermogen maakt het model wel aardig wat geluid als er gekoeld wordt.

  De energie voor deze prestatie wordt gehaald uit stroom met een lage spanning, 12 of 24 volt. Dit is met name geschikt voor het gebruik in de auto en bijvoorbeeld op de boot. Mocht je de koelbox op de camping willen gebruiken, dan kan je de Waeco aansluiten op het reguliere stroomnet van 230 volt door middel van een omvormer.

  Conclusie
  De Waeco CDF11 is een koelbox voor de zorgeloze ontspanner. Met de compressor koeltechniek worden de etenswaren en dranken snel gekoeld en koud gehouden. De koelbox werkt uitstekend en snel, maar daar betaal je ook voor. Al met al een uitstekende keuze als koelbox voor in de auto.

  Specificaties

  Inhoud 11 liter Koelmethode Compressor Afmetingen 23,5×50,8×50,1 cm Materiaal Kunststof Gewicht 8,8 kilogram
   • Ruime inhoud van 22,5 liter
   • Uitstekende isolatie door polyetheen
   • Handig te vervoeren en slim vormgegeven
   • Kan tot 14 uur passief koelen
   • Energieklasse A+++
   • In één kleurencombinatie verkrijgbaar
   Gio’style Elektrische Koelbox

   De Gio’Style koelbox is een aangenaam product dat scherp geprijsd is. De compacte vorm en het gebruiksvriendelijke hendel maakt hem gemakkelijk te vervoeren. Bij het optillen van de koelbox zorgt een handig systeem ervoor dat de hendel de inhoud goed af weet te sluiten.

   Inhoud en design
   Dit model biedt ruimte voor 26 liter aan gekoelde producten. Dit is natuurlijk niet de te vervoeren hoeveelheid aan drank, maar de precieze inhoud van de box. Het is in ieder geval genoeg ruimte voor een aangename hoeveelheid aan drank en andere lekkernijen. Doordat de box vrij hoog is, kunt u petflessen makkelijk staand vervoeren.

   Koelvermogen
   Ook dit model is natuurlijk afhankelijk van de koelelementen die je in de koelbox stopt. Maar dat mag de pret niet drukken. Doordat de Gio’style koelbox voorzien is van een polyethene buiten- en binnenkant, is de isolatie zeer goed. Met de juiste hoeveelheid aan koelelementen kan hij de inhoud tot 14 uur gekoeld houden.

   Conclusie
   De Gio’style koelbox is voor de koopjesjager de voordehandliggende keus. Het handzame ontwerp, de ruime en praktisch vormgegeven inhoud en de isolerende werking van het materiaal maakt deze koelbox een uitstekende keus.

   Specificaties

   Inhoud 26 liter Koelmethode passief met elementen Afmetingen 25 x 38 x 38 Materiaal Polyetheen Gewicht 2 kilogram
    • Prima inhoud van 12 liter
    • Past achter de autostoel
    • Zeer goedkoop
    • Isolatie is beperkt
    Budgetkoop
    https://www.popula.nl/wp-content/uploads/2019/06/9200000046997906.jpg

    Dit type koelbox is geschikt om mee te nemen op een dagje uit de natuur in. Het is een simpel design dat perfect aansluit op een kleine hoeveelheid gekoelde waren die je mee wilt nemen.

    Inhoud en design
    De inhoud van de box is in totaal 12 liter. Hij is hoog genoeg om twee blikjes frisdrank boven op elkaar te zetten en dun genoeg om achter de stoel van de auto te passen. Ideaal om mee te nemen als je met de familie op stap gaat.

    Koelvermogen
    Voor de koeling van de inhoud is de koelbox afhankelijk van de koelelementen die in de box worden gedaan. De isolatie van het omgevende materiaal zorgt er vervolgens voor dat de kou niet uit de box ontsnapt. Dat isolerende effect is in principe voldoende in deze box, maar ter zijner tijd zal de inhoud natuurlijk opwarmen.

    Conclusie
    Deze compacte blauwe koelbox is aangenaam om mee te nemen, vooral in de auto. Er is genoeg ruimte om een voorraad drankjes en wat te eten voor een middagje ontspanning in de natuur mee te nemen. Het isolatievermogen is acceptabel. Een goede keus voor eenieder met een beperkt budget.

    Specificaties

    Inhoud 12 liter
    Koelmethode passief met elementen
    Afmetingen 15,5 x 29,5 x 41 cm
    Materiaal Plastic
    Gewicht 1,2 kilogram
     • Uitstekend koelvermogen
     • Ruime inhoud van 38 liter
     • Zowel een 12V als 230V aansluiting
     • Moeilijk op te tillen wanneer de koelbox gevuld is
     Mobicool MB40 Hybrid koelbox

     De koelbox die bij ons als beste uit de test komt is toch zeker de Mobicool MB40. Vormgegeven met een ruime inhoud en uitstekend koelvermogen, is dit een must-have voor alle koopjesjagers.

     Inhoud en design
     De Mobicool MB40 is zeer ruim vormgegeven met in totaal 40 liter inhoud. Door het design kunnen petflessen rechtop opgeslagen worden. Ook is er daarnaast genoeg ruimte om het vlees voor op de barbecue gekoeld te bewaren. Het deksel kan opengeklapt worden waardoor de inhoud makkelijk toegankelijk is. Daarnaast zitten aan de zijkanten van de koelbox handvatten bevestigd, welke soms als ontoereikend worden ervaren als de koelbox helemaal gevuld is.

     Koelvermogen
     De Mobicool MB40 is een compressorkoelbox. Dat betekent in de meeste gevallen dat het koelvermogen uitstekend is. Zo ook in dit geval. Met een instelbare thermometer kan de temperatuur in de box aangepast worden van +12 naar -15 graden, mits de Mobicool MB40 aangesloten is op netstroom van voldoende spanning. Op de accu van de auto kan de koelbox slechts koelen tot +2 graden.

     De energie kan dus geleverd worden door aansluiting in de auto of aan de netstroom. Wanneer de Mobicool MB40 op hogere spanning aangesloten wordt en de inhoud onder het nulpunt brengt, maakt de koelbox wel wat geluid.

     Conclusie
     Al met al is de Mobicool MB40 een excellente koelbox met een uitstekend koelvermogen en een ruime opslagcapaciteit. De beide voedingsmogelijkheden maken de koelbox breed inzetbaar en makkelijk in gebruik. In vergelijking met modellen met eenzelfde koelvermogen en inhoud, is de prijs zeer goed te betalen.

     Specificaties

     Inhoud 40 liter Koelmethode Compressor Afmetingen 52 x 45 x 51 cm Materiaal Polypropyleen Gewicht 11,5 kilogram
      • Actieve koeling tot 18 graden onder de omgevingstemperatuur
      • Lage prijs voor in het actieve koelboxsegment
      • Zowel op 12V als 230V aansluitbaar
      • Makkelijk mee te nemen
      • Maakt flink wat geluid op hoogste koelstand
      Mobicool MV26 Thermo-electrische Koelbox

      Deze actieve koelbox van Mobicool is een uitstekende keus als je niet te veel geld wilt spenderen. Het is een thermo-elektrisch model met genoeg ruimte voor een grote hoeveelheid aan etenswaren. Perfect voor in de auto of tijdens een korte campingstop.

      Inhoud en design
      De ruime inhoud van 25 liter maakt deze koelbox een prima keuze voor een auto- of kampeervakantie. Hij biedt meer dan genoeg ruimte voor de benodigde boter, kaas en vleeswaren. Ook kunnen de frisdrankflessen rechtop staan, wat de inrichting vergemakkelijkt.

      Koelvermogen
      De Mobicool V30 AC/DC is een thermo-elektrische koelbox. Dit betekent dat het koelvermogen afhankelijk is van de stroomvoorziening die aangesloten wordt op de koelbox. In dit model kan dat zowel de accu van de auto (12V) of de netstroom (230V) zijn. Zodra er geen stroomvoorziening is, koelt de koelbox ook niet aangezien het model zelf niet over een accu beschikt.

      In principe zijn thermo-elektrische koelboxen alleen in staat om te koelen ten opzichte van de omgevingstemperatuur. Dit model kan koelen tot 18 graden onder de buitentemperatuur. Als het dus erg warm is op de plek waar u verblijft, kan het koelvermogen onvoldoende zijn. Op de hoogste koelstand maakt de Mobicool V30 aardig wat geluid, wat storend kan zijn als je in de buurt probeert te slapen. De Eco-stand is echter een stuk stiller, maar minder effectief.

      Conclusie
      De Mobicool V30 is een prima keuze als je niet te veel geld wilt uitgeven. Het model is handzaam vormgegeven en kan de inhoud aardig gekoeld houden. Ook is de voeding ervan makkelijk te realiseren, zowel in de auto als op de camping. Als je echter producten ingevroren wilt houden of naar een warm oord gaat, kan dit model mogelijk onvoldoende presteren.

      Specificaties

      Inhoud 25 liter Koelmethode Thermo-elektrisch Afmetingen 30 x 45 x 40 Materiaal Kunststof Gewicht 2 kilogram

       Reacties

       Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

       Geef een reactie:

       Bij Popula staan we altijd open voor vragen en feedback. Je hart luchten mag natuurlijk ook. Dit kan je doen door een reactie achter te laten of contact op te nemen via het contact formulier op onze contact pagina.