Wat is het verschil tussen een blender, een slowjuicer en een sapcentrifuge?
De blender, slowjuicer en sapcentrifuge lijken op het eerste gezicht qua functionaliteiten erg op elkaar. Ze lijken namelijk allemaal hetzelfde te doen, het vermalen, blenden en pureren van groenten en fruit. Maar toch zit er wel degelijk verschil tussen deze drie apparaten. Wat het verschil is tussen deze drie apparaten zochten wij bij Popula voor je uit!
De blender, slowjuicer en sapcentrifuge lijken op het eerste gezicht qua functionaliteiten erg op elkaar. Ze lijken namelijk allemaal hetzelfde te doen: het vermalen, blenden en pureren van groenten en fruit. Maar toch zit er wel degelijk verschil tussen deze drie apparaten. Wat is het verschil en wanneer zet je welk apparaat in? Popula.nl zocht het uit!
Wat doet een blender?
Allereerst de blender. Een blender vermaalt het hele stuk groente of fruit: niets wordt apart gehouden en niets gaat verloren. Wat we na het vermalen krijgen is de zogenaamde smoothie: een wat dikkere substantie waarin de sappen, pulp en schil van de ingrediënten allemaal vermalen wordt tot één geheel. Smoothies bevatten dus al het goede en gezonde van de gebruikte groentes en fruit. Een glas vol met vitamines!
De voordelen van een blender
De meeste blenders hebben maar 1 of 2 standen die in principe alleen voldoen voor het maken van smoothies, maar sommige, wat uitgebreidere modellen, hebben meerdere standen waarmee je ook soep of deeg mee kunt maken. Of zelfs een ijs-crush stand waarmee je ijs fijn kunt malen. Gegarandeerd een extra koude smoothie! Wil je weten welke blender het beste bij jou past? Lees dan onze koopgids voor de beste blenders!
Beste all in one luxe blender
Blendtec Classic 575
- Eenvoudig in gebruik en gemakkelijk schoon te maken
- 6 standen: smoothie, ice-crush, hete soep, sap en deeg
- Zeer stevig: sterke behuizing en blend kom
- Hogere prijs
- Maakt veel lawaai bij de hogere snelheden
Een echte allrounder, voor ieder die alles met zijn blender wil doen. Deze luxe blender combineert meerdere functionaliteiten en is een goede aanwinst voor het huishouden.
Te koop op:
Wat doet een slowjuicer?
Dan de slowjuicer. De slowjuicer heeft iets weg van de sapcentrifuge, maar werkt met een veel lager vermogen en verwerkt zijn producten daardoor net iets anders. Een slowjuicer kneust eerst de ingrediënten: hierdoor komen de sappen als het ware losser in de groentes en fruit te liggen. Daarna gaat de slowjuicer malen: de schil, pulp en sappen komen los van elkaar.
De voordelen van een slowjuicer
Hierna perst de slowjuicer: geen drupje sap gaat verloren, alles wordt uit de schil geperst. Aan het pulpreservoir is dan ook goed te zien hoe droog de pulp is: alle sappen zijn eruit! Alle vitamientjes zitten dus maximaal in het sapreservoir. Het fijne aan de slowjuicer is dat deze niet alleen harde en zachte groentes en fruit kan juicen, maar kan ook sappen halen uit bladgroenten zoals spinazie en tarwegras. Iets wat de sapcentrifuge niet kan. Het eindresultaat is een helder, licht verteerbaar sapje.
Het nadeel aan de slowjuicer is dat hij wat prijziger is dan de sapcentrifuge, maar heeft daarentegen wel veel meer functies. Wil je weten welke slowjuicer het beste bij jou past? Lees dan onze koopgids voor de beste slowjuicers!
Beste slowjuicer voor grootverbruikers
Philips Avance HR1882/31 Slowjuicer
- Goede prijs-kwaliteitverhouding
- Eenvoudig om te bedienen
- Kan in de vaatwasmachine
- Heeft een druppelstop
- Groot sap- en pulpreservoir
Deze handige slowjuicer van Philips kan een hoop sap maken. Daarnaast is dit model prettig in gebruik.
Te koop op:
Wat doet een sapcentrifuge?
Dan de sapcentrifuge. Je zou denken dat dit apparaat een soortgelijke functie heeft, maar niets is minder waar. Zoals zijn naam het al zegt: alleen het sap van de ingrediënten is van belang voor het maken van het sapje. De ingrediënten gaan in de centrifuge. Deze hoeven door de vaak ruime vulopeningen niet meer gesneden te worden, het werkt dus snel en gemakkelijk! Hierna doet de centrifuge zijn werk.
De voordelen van een sapcentrifuge
Bij dit apparaat wordt het sap van de groentes en fruit gescheiden van de pulp en schil. Door middel van centrifugale kracht worden de ingrediënten door gaatjes in een ronddraaiende zeef geperst. Bij veel modellen stel je zelf in hoeveel pulp en schil je in de sap wilt – zo is de sapcentrifuge een goede keuze voor de fijnproever die meer controle wilt.
Dit in tegenstelling tot de smoothie die je als eindresultaat bij de blender hebt. Smoothies zijn veel dikker en voller van structuur en bevatten wél de pulp en schil. Wil je weten welke sapcentrifuge het beste bij jou past? Lees dan onze koopgids voor de beste sapcentrifuges!
De beste professionele sapcentrifuge
Bosch MES4000 Sapcentrifuge
- Krachtige motor
- Goede (bouw)kwaliteit
- Beschikt over een druppelstop
- Eenvoudig in de bediening
- Kan in de vaatwasmachine
- Heeft een schuimafscheider
- Hogere prijs
Deze uitstekende sapcentrifuge van Bosch kan in een handomdraai een smakelijk sapje klaar hebben
Reacties
Er zijn nog geen reacties op dit artikel.