Beste condensdroger

De beste condensdrogers van 2021

Merijn  •  Laatst bijgewerkt op 2 maart 2021

Een condensdroger is een goede keuze als je op zoek bent naar een snelle droger. Een goede condensdroger maakt gebruik van hogere temperaturen welke worden bereikt door middel van een warmte element. Hierdoor is je was supersnel droog (en lekker warm). Condensdrogers zijn wel minder zuinig dan andere wasdrogers.

Let op:

Veel apparaten met een groen energielabel die voorheen hoog scoorden op duurzaamheid scoren sinds maart 2021 een stuk slechter. Voor o.a. koelkasten, wasmachines, vaatwassers, televisies en diepvriezers geldt voortaan een nieuw label met andere criteria. Een apparaat dat hiervoor nog een label met A+++ had, zou nu in categorie F kunnen vallen. Wij zijn op dit moment druk bezig met het updaten van deze data op onze website, hierdoor kan het zijn dat dit artikel verouderde informatie bevat.

Het kopen van een wasdroger is vaak flink wat gedoe. Met deze koopgids helpen we met het kiezen van de beste condensdroger voor jou en ’t hele huishouden. We bespreken direct de verschillen tussen de verschillende soorten drogers en lichten onze aanbevelingen uit in een uitgebreide review per condensdroger.

Beste koop van 2021
Miele TDA140C
Beste compacte condensdroger voor een klein huishouden

Miele TDA140C

 • Met vochtigheidssensor
 • Modern digitaal display
 • Geluidssignaal wanneer klaar
 • Honingraatstructuur trommel
 • Perfect Dry systeem
 • Kalk Sensoriek
 • Met trommelverlichting
 • Soft-Care trommel
 • Met condenswaterafvoerleiding en bijgeleverde slang
 • 7 droogprogramma’s

Afbeelding Product Voor wie? Waar te koop?
Miele TDA140C

Miele TDA140C

Een goede condensdroger van kwaliteit die ideaal is voor 't wat kleinere huishouden met 1 of 2 personen.
LG RC80U2AV3W

LG RC80U2AV3W

Onze aanrader als je op zoek bent naar een energiezuinige A+++ condensdroger van kwaliteit en met een van de hoogste droog snelheden op de markt.
Siemens WT43N272NL

Siemens WT43N272NL

Onze aanrader als condensdroger (8 kilo capaciteit) voor een (middel)groot huishouden waar er af en toe flink wat gedroogd moet worden.
Zanussi ZDP7200NW

Zanussi ZDP7200NW

De beste koop voor een voordelige condensdroger is de condensdroger van Zanussi dankzij de lagere aanschafprijs.

Welke soort wasdroger?

Drogers kun je vaak makkelijker kwijt, bijvoorbeeld bovenop een wasmachine. In een droger kun je vaak alle was kwijt omdat de inhoud vaak net zo groot is als die van een wasmachine.

Alle wasdrogers zijn onder te verdelen in drie soorten, namelijk de warmtepompdroger, afvoerdroger en de condensdroger. De wasdrogers die het meest worden aangeschaft zijn de condensdrogers en de warmtepompdrogers. Meer informatie over wasdrogers in het algemeen? Lees dan onze uitgebreide koopgids voor de beste wasdrogers.

Condensdrogers

Condensdrogers zijn een stuk sneller dan warmtepompdrogers, maar daarbij zijn ze ook minder energiezuinig. De condensdrogers drogen de was namelijk door gebruik te maken van een hoge droogtemperatuur. Dit kost veel energie.
Bij het drogen van de was komt vocht vrij, dit wordt opgevangen in een reservoir.

Dit maakt het makkelijk om de condensdroger te plaatsen waar je wilt, het vocht kan opgevangen worden in een reservoir. Ook kun je met behulp van een condensafvoerslang het apparaat aansluiten op de waterafvoer. Dit maakt het gebruik van het apparaat een stuk makkelijker aangezien het reservoir hoeft te legen.

Het voordeel van een condensdroger is dat deze apparaten goedkoop in aanschaf zijn. Ben je niet dagelijks de was aan het drogen? Dan is een condensdroger een interessante overweging.

Warmtepompdroger

De warmtepompdroger is de meest energiezuinige droger die er op dit moment bestaat. Vaak zijn deze drogers wel duurder in aanschaf maar bespaar je flink op je energierekening. Deze droger herbruikt telkens de warme lucht die vrij komt. Het condenswater dat vrijkomt kan worden opgevangen in een reservoir maar de meeste warmtepompdrogers kunnen ook aangesloten worden op de waterafvoer.

Afvoerdroger

Afvoerdrogers vergen weinig onderhoud en gaan lang mee. De afvoerdrogers zijn ook nog eens het goedkoopste in aanschaf. Wel verbruikt deze droger het meeste energie van alle drie de soorten. Op de lange termijn is de afvoerdroger dus niet super goedkoop. Afvoerdrogers voeren de vochtige lucht vanuit de cabine naar buiten door middel van een slang.

Waarom een condensdroger?

Condensdrogers zorgen ervoor dat je was goed droog is op de manier die jij wilt. Condensdrogers hebben vele menu’s waardoor je elke stof ermee kunt drogen. Daarnaast is de snelheid van de droogprogramma’s een groot voordeel. Een condensdroger heeft de was een stuk sneller droog dan een warmtepompdroger of een afvoerdroger.

Een condensdroger brengt je het grootste voordeel wanneer je 1-2 keer per week het apparaat wilt gebruiken of wanneer je echt de snelheid nodig hebt. De aanschaf van een condensdroger is over het algemeen goedkoper dan de aanschaf van een warmtepompdroger. Maar door de energiekosten ben je bij veel gebruik met een condensdroger toch duurder uit.

Condensdroger kopen: hier moet je op letten

De zoektocht naar de juiste condensdroger kan lastig zijn. Er zijn veel modellen en merken op de markt, met allen hun voor- en nadelen. Hier zijn nog wat tips om tijdens de zoektocht op te letten.

Bouwkwaliteit

Wanneer je op zoek bent naar een goede condensdroger is het belangrijk om op de bouwkwaliteit te letten. Wanneer een condensdroger een bouwkwaliteit ‘’middenklasse’’ heeft gaat deze langer mee dan een basisklasse.
Verder is het belangrijk om er op te letten dat de condensdroger een RVS trommel heeft. Zo kan deze niet roesten en gaat het apparaat langer mee.

Extra functies

Veel modellen hebben allerlei extra functies, maar welke zijn handig voor jouw was? Zo hebben sommige condensdrogers een vochtigheidssensor. Deze zorgt ervoor dat de wasdroger stopt wanneer deze sensor merkt dat je wasgoed droog genoeg is. Verder hebben sommige drogers een anti-kreuk programma. Je kleding komt dan minder gekreukt uit de droger.

Een startuitstel functie kan ook handig zijn wanneer je het apparaat tijdens daluren (wanneer de stroom goedkoper is) wilt gebruiken. Naast handige functies zijn er ook functies die je misschien niet nodig zult hebben. Probeer een apparaat te vinden dat vooral functies heeft die voor jou handig zijn. Zo betaal je alleen voor wat je nodig hebt!

Capaciteit wasdroger en wasmachine

Vaak hebben wasdrogers een inhoud van ongeveer 7-8 kilo. Hiermee kun je heel wat wasgoed drogen. Maar, de meeste goede wasmachines hebben een inhoud van wel 12 kilo wasgoed. Je kunt dus niet al dit wasgoed in één keer drogen. Daarom is het handig om van te voren je droger en wasmachine op elkaar af te stemmen.

De top 4 beste condensdrogers

De zoektocht naar de condensdroger die het beste bij je past kan soms erg lastig zijn. Er zijn veel modellen en merken op de markt met allen hun voor- en nadelen. Hierboven hebben we al uitgelegd wat punten zijn waar je op moet letten tijdens de zoektocht.

Hieronder lichten we nog vier modellen uit waarmee we hopelijk de keuze iets gemakkelijk wordt gemaakt. Achtereenvolgens vind je de meest energiezuinige condensdroger, de goedkoopste aanschaf, de beste condensdroger voor een gezin en de beste condensdroger voor een stel.

 • Met vochtigheidssensor
 • Modern digitaal display
 • Geluidssignaal wanneer klaar
 • Honingraatstructuur trommel
 • Perfect Dry systeem
 • Kalk Sensoriek
 • Met trommelverlichting
 • Soft-Care trommel
 • Met condenswaterafvoerleiding en bijgeleverde slang
 • 7 droogprogramma’s
 • Energielabel B
Miele TDA140C

De Miele TDA140C condensdroger is ideaal voor een stel of één enkel persoon. Het apparaat heeft namelijk een trommelinhoud van 7 kilo. Het enige nadeel aan het apparaat is dat het niet zo energiezuinig is. De Miele TDA140C heeft namelijk een B energielabel.

Het apparaat is voorzien van verschillende gemakken. Zo heeft de Miele condensdroger vochtigheidssensoren. Zo kan het apparaat ‘’zien’’ of het wasgoed al droog is. Hierdoor staat het apparaat niet langer aan dan nodig is. Wanneer het programma is afgelopen of wanneer de was droog is, geeft het apparaat een geluidssignaal. Zo weet je wanneer het wasgoed klaar is. Het digitale display geeft aan hoelang het programma nog duurt.

De Miele condensdroger maakt gebruik van een honingraatstructuur in de trommel. Deze is naar buiten toe gewelfd zodat wasgoed op een betere manier wordt gedroogd. In de uithollingen van de honingraten ontstaan als het ware luchtkussentjes. Je kleding wordt hier opgevangen. Dit zorgt ervoor dat je kleding minder snel slijt én dat je kleding minder kreukt.

Ook heeft het apparaat kalk sensoriek. Samen met het PerfectDry systeem wordt je wasgoed op de graad nauwkeurig goed gewassen, ook wanneer het water veel kalk bevat. Het kalkgehalte van het water beïnvloedt de restvochtmeting en daardoor ook het droogresultaat. De kalk sensoren meten het kalkgehalte in het water en stemmen het droogprogramma hierop af.

Verder heeft de Miele condensdroger een verlichte trommel. Wanneer je de trommel opent, gaat het licht aan. Je kunt het condenswater laten afvoeren via een reservoir maar met de Miele TDA140C kun je het condenswater ook via een condenswaterafvoerleiding laten afvoeren. Slang wordt meegeleverd.

Conclusie: De Miele TDA140C is een geschikte condensdroger voor een enkel persoon of een stel. Het apparaat heeft namelijk een wat kleinere trommelinhoud van 7 kilo. Verder is het apparaat voorzien van verschillende gemakken zoals vochtigheidssensoren, geluidssignalen, kalk sensoriek, een honingraat trommel en een condenswaterafvoerleiding. Je kunt dus alle kanten op met dit apparaat.

  • 17 minuten per kilo
  • A+++ droger
  • Met 14 droogprogramma’s, oa beddengoed, wol, sportkleding
  • Met zelfreinigende condensor
  • Vochtigheidssensor
  • Startuitstel
  • Met dual inverter heat pump
  • Trommelverlichting
  • Opvang in reservoir
  LG RC80U2AV3W

  De LG RC80U2AV3W condensdroger is de meest energiezuinige condensdroger op de markt. Het apparaat heeft een A+++ label, iets wat je niet snel ziet bij condensdrogers.

  Naast dat het apparaat een A+++ energielabel heeft, is het ook nog eens van de snelste condensdrogers op de markt. Het LG apparaat doet er gemiddeld 17 minuten over om een kilo wasgoed te droger. Hierdoor bespaar je tijd en energie. Wanneer het niet belangrijk is wanneer het wasgoed droog is kun je ook gebruik maken van de energie besparende optie.

  Het apparaat heeft 14 droogprogramma’s waaronder beddengoed, delicate stoffen, sportkleding, katoen, wol, jeans en nog veel meer. Zo past er altijd een goed programma bij jouw wasgoed. Dit maakt het drogen van wasgoed een stuk gemakkelijker.

  Verder heeft de LG condensdroger een zelfreinigende condensor waardoor de luchtstroom altijd goed door de droger blijft draaien. Hierdoor wordt er optimaal gebruik gemaakt van de lucht en gaat het apparaat langer mee. Daarnaast is er ook een vochtigheidssensor. Deze meet hoe nat of hoe droog je wasgoed is. Het droogprogramma wordt hierop aangepast. Zo blijft het apparaat niet doelloos het programma afmaken maar stopt deze wanneer de kleding droog is.

  Ook heeft de LG RC80U2AV3W condensdroger een startuitstel optie. Op deze manier kun je in de ochtend het wasgoed in de droger stoppen en gaat het apparaat pas aan wanneer je weg bent. Conclusie: De LG RC80U2AV3W condensdroger is de meest energiezuinige condensdroger die er op dit moment verkrijgbaar is. Het apparaat heeft een A+++ label. Verder is het ook een snel apparaat wat een kilo in 17 minuten kan drogen. Ook heeft het apparaat verschillende droogprogramma’s, zoals wol, katoen, delicate stoffen en meerdere. De verschillende functies dragen bij aan een gemakkelijke droog ervaring.

   Op voorraad. Voor 14:00 uur besteld, morgen in huis via bol voor €839
   • Met vochtigheidssensor
   • Modern digitaal display
   • Geluidssignaal wanneer klaar
   • Autodry sensoren
   • Kortste programma is 40 minuten
   • Inhoud van 8 kilo
   • 14 droogprogramma’s
   • Middenklasse bouwkwaliteit
   • Condensafvoerslang (1,5m) meegeleverd
   Siemens WT43N272NL

   De condensdroger van Siemens is ideaal voor gezinnen. Het apparaat heeft namelijk een trommelinhoud van 8 kilo waardoor je altijd al je wasgoed kunt drogen. Ook heeft de Siemens condensdroger 14 droogprogramma’s waardoor je elke kledingstuk in de droger kunt doen.

   Verder heeft de Siemens WT43N272NL een vochtigheidssensor en wordt er gebruik gemaakt van AutoDry sensoren. Er wordt constant gekeken naar de vochtigheid en de temperatuur van het wasgoed. Het droogprogramma kan zo tussentijds worden aangepast zodat het wasgoed op een efficiënte manier wordt gedroogd.

   Het kortste programma van de Siemens droger is het superkort40-programma. Met dit droogprogramma kun je wasgoed in ongeveer 40 minuten drogen. Dit is handig wanneer je snel nog kleding wilt wassen die je later die dag nodig hebt. Ook heeft het apparaat een speciaal outdoor programma. Hiermee kun je bijvoorbeeld waterafstotende textielsoorten reinigen. Sport- en actieve kleding gaat hierdoor langer mee.

   Ook heeft de Siemens droger een modern digitaal scherm. Hierop is te zien hoe lang het droogprogramma nog bezig is. Het apparaat is van middenklasse bouwkwaliteit. Dit houdt in dat de Siemens droger langer meegaat. Bovendien is de trommel gemaakt van RVS.

   Een condensafvoerslang van 1,5 meter wordt meegeleverd.

   Conclusie: De Siemens WT43N272NL is ideaal voor gezinnen door de grote trommelinhoud. Daarnaast heeft het apparaat 14 verschillende droogprogramma’s waardoor alle kleding op de juiste manier gedroogd kan worden. Verder maakt het apparaat gebruik van AutoDry sensoren waardoor wassen niet langer duurt dan nodig.

    Op voorraad. Nu besteld, morgen in huis via bol voor €417.96
    • Met startuitstel
    • Reverserende trommel
    • Laadvermogen van 7 kilo
    • Met strijkvrij programma
    • Met vochtigheidssensor
    • Opfrisprogramma
    • 10 jaar garantie op de motor
    • Condensopvang in reservoir of via waterafvoer
    • Omkeerbare deur
    • 8 droogprogramma’s
    • Kan op een wasmachine worden geplaatst
    • Energielabel B
    Zanussi ZDP7200NW

    De Zanussi ZDP7200NW condensdroger is één van de goedkopere condensdrogers die op dit moment verkrijgbaar is. Desondanks is het een apparaat met vele functies wat lang meegaat. Het enige nadeel is dat het apparaat een B energielabel heeft. Dit houdt in dat het apparaat je wasgoed op een hoge temperatuur wast. Je wasgoed is dus snel droog maar verbruikt wel meer energie.

    Verder heeft de Zanussi condensdroger een vulgewicht van 7 kilo. Er past dus redelijk veel wasgoed in de trommel. Het apparaat heeft 8 verschillende droogprogramma’s waaronder beddengoed, kreukherstellend en opfrissen.

    Andere functies die de Zanussi condensdroger heeft zijn startuitstel, hiermee kun je het apparaat zo instellen dat het pas later aangaat. Ideaal wanneer je de wasdroger alleen aan wilt hebben wanneer je niet thuis bent of alleen tijdens daluren. Ook heeft het apparaat een reverserende trommel. Je wasgoed draait op deze manier minder snel in elkaar. Het strijkvrij programma zorgt ervoor dat je wasgoed minder gekreukeld is waardoor je minder tijd kwijt bent aan strijken. De vochtigheidssensor zorgt ervoor dat de droger stopt wanneer jouw wasgoed droog genoeg is. Zo betaal je niet voor onnodig gebruik.

    De condensdroger heeft een omkeerbare deur. Je kunt dus de deur aan verschillende kanten monteren. Zo kun je er altijd goed bij en staat het apparaat altijd goed. Bovendien kun je de condensdroger op een wasmachine plaatsen. Ook heb je 10 jaar garantie op de motor en 2 jaar fabrieksgarantie. Je kunt de condensdroger aansluiten op de waterafvoer of gebruik maken van het ingebouwde reservoir.

    Conclusie: De Zanussi ZDP7200NW Condensdroger is één van de goedkoopste condensdrogers op de markt. Het apparaat heeft verschillende functies waaronder startuitstel, vochtigheidssensor, reverserende trommel en bovendien acht verschillende programma’s waaronder opfris, strijkvrij, beddengoed en anderen. Kortom, je krijgt veel waar voor je geld.


     Reacties

     Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

     Geef een reactie:

     Bij Popula staan we altijd open voor vragen en feedback. Je hart luchten mag natuurlijk ook. Dit kan je doen door een reactie achter te laten of contact op te nemen via het contact formulier op onze contact pagina.

     Specificatie Miele TDA140C LG RC80U2AV3W Siemens WT43N272NL Zanussi ZDP7200NW
     Artikelnummer TDA 140 C RC80U2AV3W WT43N272NL 916 098 499
     Merk Miele LG Siemens Zanussi