Beste alarmsysteem van Somfy

Alarmsysteem: de beste alarmsystemen van 2023

Merijn  •  Laatst bijgewerkt op 29 juni 2022

Een woning is onze veilige haven. De plek waar we ongestoord kunnen zijn wie we willen en niet verstoord worden door ongewenste gasten. Alles wat in een woning staat is van waarde en niemand mag dit bederven.

Om te voorkomen dat dit toch gebeurt wil jij je thuis zo goed mogelijk beschermen. Dit kan onder andere met goede sloten, beschermde ramen en een betrouwbaar alarmsysteem. Deze beveiligingssystemen zijn de extra security layer die indringers betrapt, signaleert en vervolgens verjaagt. Het zorgt voor een drempel die inbrekers liever niet tegenkomen en op deze manier is jouw woning optimaal beschermd tegen hun intenties.

In deze koopgids helpen we met het kiezen van het juiste alarmsysteem voor jouw woning. De meest populaire en beste alarmsystemen lichten we daarnaast uit in een review. Zo krijg je een duidelijk beeld waar je naar moet kijken voor een betrouwbaar en veilig alarmsysteem.

Beste koop van 2024
Somfy Protect Home Alarm + Outdoor Camera
Beste alarmsysteem voor o.a. binnen- en buitenhuis

Somfy Protect Home Alarm + Outdoor Camera

 • Complete set detecteert zowel beeld als beweging
 • Buitencamera zorgt voor feed van buiten huis
 • Huisdiervriendelijke systeem reageert niet op bewegingen van je hond of kat

Afbeelding Product Voor wie? Waar te koop?
Somfy Protect Home Alarm + Outdoor Camera

Somfy Protect Home Alarm + Outdoor Camera

Voor wie een compleet alarmsysteem zoekt die in alles voorziet, zowel binnen als in de tuin.
Somfy One +

Somfy One +

Voor wie een all-in-one alarmsysteem zoekt om indringers te registreren, waarnemen en alarmeren i.c.m. HD videobeelden.
ELRO AS90S Home+

ELRO AS90S Home+

Voor wie een slim alarmsysteem zoekt die uit te breiden is met extra sensoren voor alle openingen in huis.
Eufy Home Alarm Kit

Eufy Home Alarm Kit

Voor wie een slim alarmsysteem zoekt die uit te breiden is met extra sensoren voor alle openingen in huis.

Een goed alarmsysteem tegen inbrekers

Inbrekers zijn de schrik van iedere woningbezitter. Deze ongewenste indringers dringen woningen binnen met het doel om schade aan te richten. Meestal is dit in de vorm van diefstal en nemen ze spullen van waarde mee. Dit is natuurlijk verschrikkelijk. In zo een scenario wil je worden gealarmeerd en dan ook ’t liefst voordat er ook maar iets kan gebeuren.

Een goed alarmsysteem is toch echt van belang. Allereerst is het verlies van je spullen een financiële klapper maar daarnaast levert het ook een enorme emotionele schade op. Een woning is de plek waarin jij je op je veiligst voelt.

Uit ervaring wil je niet dat deze grens wordt overschreden.

Om ervoor te zorgen dat inbrekers er in jouw woning niet in slagen, kun je verschillende maatregelingen nemen. Allereerst wil je het ongewenste bezoekers zo moeilijk mogelijk maken om binnen te komen. Het goed afsluiten van deuren en ramen is hierbij essentieel. Toch is het zo dat er met gewiekste trucs of bruut geweld deze obstakels toch overwonnen worden.

Daarom zijn er vaak meer dan enkel deze maatregelen genomen. Een van de oudste middelen is dan ook een waakhond. Deze hond alarmeert door te blaffen en dit schrikt de inbrekers meestal af. Uiteraard is de betrouwbaarheid van een hond niet altijd even sterk en daarom zijn er ook andere manieren waarop dit kan.

Wat is een alarmsysteem?

Alarmsystemen zijn een elektrisch systeem waarbij inbrekers gedetecteerd, gealarmeerd en verjaagd of opgepakt worden. Het is een systeem van een of meerdere sensoren die beweging signaleren, dit kan zijn aan de hand van bewegingssensoren, beveiligingscamera’s of infraroodcamera’s. Deze laatste twee bespreken we uitgebreid in onze koopgids voor de beste beveiligingscamera.

Een high-end security systeem is met de huidige technologie van tegenwoordig al snel thuis op te zetten. Ook zonder technologische kennis zijn de meeste systemen eenvoudig te installeren, zeker de bestverkochte alarmsystemen.

In sommige gevallen is het alarmsysteem aangesloten op een alarmcentrale waarbij er direct actie ondernomen wordt zodra er een inbraak vastgesteld is door het systeem.

Tegenwoordig krijgt de woningbezitter ook directe feedback op het moment dat dit gebeurt. Dit gebeurd vaak via de telefoon en dit kan via een simpele SMS or via een uitgebreidere smartphone app. Vervolgens kunnen de hulpdiensten ingeschakeld worden.

Jouw ideale alarmsysteem

Jouw ideale alarmsysteem zorgt ervoor dat jij met een gerust hart de deur uitgaat en jij je geen zorgen hoeft te maken over ongewenste bezoekers die in tussentijd je woning doorgaan. Het alarmsysteem detecteert ongewenste bewegingen maar laat de signalen van je huisdier ongestoord.

Op het moment dat er toch iets gedetecteerd is, stuurt het de juiste feedback door naar het door jou ingestelde medium zodat er direct actie ondernomen kan worden. Het is de perfecte toevoeging in je woning waarmee jij alles altijd zeker hebt, of je nu thuis bent of niet.

Alarmsysteem als onderdeel van je smarthome

Dankzij de grote opmars van de smart home zijn er mogelijkheden om je alarmsysteem hiermee te koppelen. Denk hierbij aan ’t besturen via Google Home, Alexa of simpelweg via je smartphone. Populair in beveiligde smart homes zijn de zogenoemde smart locks en smart doorbells.

Vooral de slimme deurbellen zijn wellicht een interessante vervanging van een alarmsysteem met enkele extra functionaliteiten.

Beschikt je huis al over smart home functies zoals Philips Hue? Ook deze kan je gebruiken als onderdeel van je alarmsysteem. Kies voor een goed alarmsysteem met smart home functies als je deze technologie volledig wil benutten.

Waar moet je op letten bij het kopen van een betrouwbaar alarmsysteem?

Dit zijn de belangrijkste punten om op te letten bij het aanschaffen van een alarmsysteem. Zo vind jij het beste alarmsysteem voor in jouw woning. 

 • Detectie, alarmering en sirene
 • Melding
 • IP-camera
 • Bewegingsmelder
 • Smartphone app
 • Huisdieren

1. Detectering, Alarmering en Sirene

Het allereerste wat een alarmsysteem doet is de detectering van beweging. Hierbij merken de sensoren de inbreker op. Er zijn verschillende soorten sensoren. Zo is er de bewegingssensor die de insluiper opmerkt door de beweging. Een bewegingssensor zit op een tactische plek waar de inbreker niet ongemerkt de sensor kan passeren.

Naast bewegingssensoren zijn er ook raam- en deursensoren. Deze sensoren werken aan de hand van een magneet. Zodra het raam of de deur geforceerd wordt, registreert de sensor dit direct. Dit signaal wordt van de sensor naar het basisstation toegestuurd. Vervolgens wordt er door de sirene een alarmsignaal gegeven waarbij de inbrekers afgeschrikt worden. Dit is meestal een luid geluidssignaal wat ervoor zorgt dat de bezoeker direct de woning verlaat.

Soms is het ook mogelijk om daarnaast een visueel signaal af te geven. Dit maakt het makkelijker op te merken door bijvoorbeeld buren, waar de signalering vandaan komt.

2. Melding via het alarmsysteem

Om ervoor te zorgen dat er verdere actie ondernomen kan worden, geeft het alarmsysteem een melding. Deze melding kan op verschillende manieren doorgegeven worden aan de verantwoordelijke partij. Dit kan door middel van een e-mail of sms naar de woningeigenaar of een bericht naar een alarmcentrale. Beschikt het alarmsysteem over camera’s dan kan de visuele feedback ook doorgegeven worden. Zo zie je direct welke beweging het alarm heeft getriggerd.

3. IP-camera

Deze camera’s zorgen ervoor dat beweging geregistreerd wordt. Dankzij de internet connectie kun je overal ter wereld bekijken wat er op de camera’s gebeurt. Mocht iemand toch per ongeluk het alarm af laten gaan terwijl deze persoon wel gewenst is, dan zie je dit direct op de camera en weet je aan de hand van de visuele feedback dat het om een vals alarm gaat.

4. Bewegingsmelder

Naast een camera, kan een alarmsysteem ook over een bewegingsmelder beschikken. Dit is een sensor, die aan de hand van infraroodstraling, beweging detecteert. Het zorgt ervoor dat inbrekers nog eerder opgemerkt worden en dat er over een groter oppervlakte indringers gedetecteerd worden. Hierbij wordt het bijvoorbeeld direct opgemerkt als er mensen via een raam naar binnen klimmen. Het hebben van een bewegingsmelder zorgt er dus voor dat een inbreker nog sneller betrapt wordt.

5. Smartphone app

Om je op de hoogte te brengen of instellingen volledig naar wens in te stellen, beschikken veel systemen tegenwoordig over een smartphone app. Hierbij kun je niet alleen de geavanceerde instellingen van het systeem bepalen maar krijg je meldingen en feedback ook direct op je telefoon binnen. Zo heb je een plek voor al beveiligingszaken.

6. Huisdieren

Het is belangrijk dat je huis goed beschermt is maar tegelijkertijd wil je dat het leefbaar is voor alle bewoners van de woning. Dit geldt dus ook voor de huisdieren die in je huis wonen. Je wilt voorkomen dat het alarm constant afgaat wanneer je hond of kat uit de mand kruipt.

Kies daarom voor een alarmsysteem  dat de beweging van je hond of kat onderscheidt van ongewenste bezoekers. Aan de hand van de omvang van het object, stelt het alarmsysteem vast dat het om je viervoeter gaat in plaats van een inbreker.

De beste alarmsystemen

Dit zijn de beste alarmsystemen verkrijgbaar: het beste alarmsysteem basisklasse, het beste alarmsysteem enkel element, het beste alarmsysteem topklasse en het beste alarmsysteem met buitencamera.

 • Complete set detecteert zowel beeld als beweging
 • Buitencamera zorgt voor feed van buiten huis
 • Huisdiervriendelijke systeem reageert niet op bewegingen van je hond of kat
 • Het alarmsysteem vereist een sterke internetverbinding
Somfy Protect Home Alarm + Outdoor Camera

Complete Set

De Somfy Protect Home Alarm + is een complete set die bestaat uit een basisstation, 3 raam- en deursensoren, 2 afstandsbedieningen, een buitencamera, een bewegingssensor en een sirene. Met deze set kun je jouw woning voorzien van een volledige bescherming en wordt er zowel op beweging als het openen van ramen en deuren beveiligd.

Buiten Camera

De buiten camera zorgt ervoor dat je op ieder moment op afstand kunt zien wat er buiten jouw deur gebeurt. Dit is zeker handig omdat de deur het meest gepasseerde deel van je huis is bij een inbraak. De buitencamera is water- en windbestendig dus hier hoef jij je geen zorgen over te maken. Via de smartphone app van Somfy kun je altijd en overal door de ogen van je camera kijken. De beelden van de camera worden automatisch in de cloud opgeslagen. Omdat de verbinding van de camera een vrij scherp beeld levert, is een sterke internetverbinding vereist voor het systeem om goed te werken.

Huisdiervriendelijk

Om ervoor te zorgen dat jouw huisdier niet constant de dupe is van de beveiligde woning, herkent het alarmsysteem huisdieren onder de 25 kg. Dit voorkomt dat het alarm afgaat en de 90 dB luide sirene klinkt.

  • Alles onder een kap neemt weinig ruimte in
  • Video’s altijd en overal zichtbaar via app
  • Beelden in Google Drive, OneDrive of Dropbox opgeslagen
  • Systeem onderscheid de bewegingen van je huisdier
  • 90 dB sirene niet altijd hoorbaar bij buren
  Somfy One +

  Een Element

  De Somfy One bestaat uit een element. Dit zorgt ervoor dat de installatie snel en makkelijk verloopt. Je hoeft enkel de Somfy One een tactische plaats te geven en klaar ben je. Dit alarmsysteem valt dankzij het ontwerp niet direct op als alarm. Hierdoor wordt hij amper opgemerkt. Toch zal dit systeem op het moment dat er ongewenste bezoekers binnendringen een luide sirene van 90 dB produceren.

  Bewegingssensor

  De Somfy One werkt door middel van een bewegingssensor die op de voorkant van het systeem geïnstalleerd is. Hiermee worden de bewegingen in de ruimte geregistreerd. De bewegingssensor kan zo ingesteld worden dat hij niet reageert op de beweging van je hond of kat. Op het moment dat jij de woning binnenstapt, wordt de shutter gesloten en is het systeem inactief.

  Cloud Opslag

  Aan de voorkant van de Somfy One is ook een videocamera te vinden. De videocamera zorgt ervoor dat je altijd en overal live kan bekijken wat er in je huis gebeurt. Ook wordt de videocamera geactiveerd op de momenten dat er een beweging geregistreerd wordt. Dit kan direct met de app bekeken worden maar wordt ook 7 dagen lang opgeslagen. De Somfy One upload de video’s automatisch naar je Google Drive of Dropbox. Op deze manier heb jij je bewijs altijd in de cloud.

   • Uitgebreide set zorgt voor een volledige dekking en is uit te breiden
   • Alarmsysteem blijft werken zelfs als stroom uitvalt dankzij backup power
   • ELRO Home+ App geeft duidelijke meldingen
   • Geen camera feedback
   ELRO AS90S Home+

   Uitgebreide Set

   Standaard wordt de ELRO AS90S Home+ een basisstation, een controle paneel, een bewegingsmelder, drie raam- en deur sensoren en een afstandsbediening geleverd. Hiermee beveilig je dus de ingangen van je huis en zorgt de bewegingsmeter ervoor dat je alles registreert. Mocht dit toch niet genoeg zijn, dan is de set uitbreidbaar met wel 99 sensoren of accessoires! 

   Melding en Alarmering

   Op het moment dat er inbrekers binnenkomen, gaat de luide sirene van dit alarmsysteem af. De 100 dB sirene schrikt iedere indringer af. Daarnaast wordt er via de ELRO Home+ App een melding naar je telefoon gestuurd. Dit zorgt ervoor dat je direct op de hoogte bent van de inbraak. Ook kun je via de app het alarmsysteem in- en uitschakelen. Zo heb je de volledige controle op zak met je telefoon. 

   Backup Power

   Om ervoor te zorgen dat je woning zijn dekking niet verliest op het moment dat de stroom uitvalt, is de ELRO AS90S Home+ voorzien van een backup batterij. Deze zorgt dat het systeem nog optimaal blijft werken ongeacht of er stroom is. De GSM-module met ruimte voor een simkaart zorgt ervoor dat het systeem zijn signalen kan versturen.

    • Makkelijk om in te stellen en te gebruiken
    • Complete set voor het gehele huis
    • App werkt goed samen met apparatuur
    • 5-delig
    • Draadloos
    • Alarm is niet hard genoeg
    Eufy Home Alarm Kit

    Grote alarm Set

    De Eufy Home Alarm Kit wordt geleverd met een basisstation, een cijferpaneel, een bewegingsmelder en daarnaast  raam- en deur sensoren en een afstandsbediening. Bovendien is de Eufy Home Alarm kit ook als 7-delige set verkrijgbaar. Hiermee beveilig je dus alle hoeken en gaten van je huis en zorgt de bewegingsmeter ervoor dat je alles registreert. Verder is de set nog uit te breiden met andere Eufy producten.

    Melding en Alarmering

    Op het moment dat er inbrekers binnenkomen, gaat er een sirene van dit alarmsysteem af. De 83 dB sirene schrikt iedere indringer af. Daarnaast wordt er via de EufyApp een melding naar je telefoon gestuurd. Dit zorgt ervoor dat je direct op de hoogte bent van de inbraak. Ook kun je via de app het alarmsysteem in- en uitschakelen. Zo heb je de volledige controle op zak met je telefoon. En omdat het alarm de gegevens lokaal opslaat, heb je geen extra SD-kaart of cloudopslag nodig om de beelden te bewaren.

    Verder is het alarmsysteem te koppelen aan een Google Assistant, Amazon Alexa of een Apple Homekit. Het enige nadeel is dat het alarm slecht onderscheid maakt tussen huisdieren en mensen.


     Reacties

     Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

     Geef een reactie:

     Bij Popula staan we altijd open voor vragen en feedback. Je hart luchten mag natuurlijk ook. Dit kan je doen door een reactie achter te laten of contact op te nemen via het contact formulier op onze contact pagina.