Beste hifi speaker

Beste hifi speakers van 2023

Merijn  •  Laatst bijgewerkt op 27 december 2021

Met een goede hifi speaker in huis geniet je van een sublieme audio beleving met kraakhelder geluid. Hifi speakers zijn speakers die een zo realistisch mogelijke geluidservaring geven. Hifi staat dan ook voor “high fidelity” en betekent letterlijk hoog betrouwbaar.

In praktijk staat het voor een zo goed mogelijke weergave van de werkelijkheid. Voor een realistische geluidservaring is een hifi speaker de beste keuze. Dit betekent dat het audio naar een hoger niveau brengt en de tonen levensecht jouw woonkamer inkomen.

In deze koopgids leggen we uit waar je op moet letten en vind je hieronder wat onze persoonlijk favorieten zijn. Deze zijn bekroond als de beste hifi speakers.

Beste koop van 2024
KEF Q350
Beste Hifi speaker voor op de boekenplank

KEF Q350

 • Ruim frequentiebereik zorgt voor geweldige geluidsbeleving
 • Passieve speakers ideale toevoeging op je eigen versterker

Afbeelding Product Voor wie? Waar te koop?
KEF Q350

KEF Q350

Voor geluidsliefhebbers die een goede Hifi speaker voor op de boekenplank zoeken
Bowers & Wilkins M1 Wit

Bowers & Wilkins M1

Voor geluidsliefhebbers die een kleine speaker wil wegwerken in de woonkamer
Jamo S 805 HCS Surround Set

Jamo S 805 HCS Surround Set

Voor muziekliefhebbers die een uitstekende surround sound set zoeken
Q Acoustics 3050i

Q Acoustics 3050i

Voor muziekliefhebbers die een Hifi zuilspeaker zoeken
Klipsch R-41M Boekenplank speaker

Klipsch R-41M Boekenplank speaker

Voor geluidsliefhebbers die een uitstekende actieve Hifi speaker zoeken

Wat is een hifi speaker?

Geluid bestaat uit geluidsgolven die in het gehoor terecht komen. Geluid bestaat dus uit een ruim spectrum aan golven, variërend van een lage tot hoge frequentie. De uiterste tonen uit dit spectrum zijn niet meer hoorbaar voor ons gehoor en zijn daarom niet nodig om afgespeeld te worden.

Een hifi speaker zorgt ervoor dat de hoogfrequente en laagfrequente golven die nog wel voor het gehoor hoorbaar zijn, afgespeeld worden. Dit zorgt ervoor dat een hifi speaker voller dan normale speakers klinkt.

Oké, hoe werkt een hifi speaker?

Een hifi speaker kenmerkt zich doordat het zowel hoge als lage tonen af kan spelen. De tweeter is verantwoordelijk voor de hoogfrequente golven die als hoge klanken het gehoor binnenkomen. De woofer is de speaker die verantwoordelijk is voor de midden en lage tonen.

Afhankelijk van de grootte en de capaciteiten van de speakers wordt het frequentiebereik bepaald. De lage tonen zitten aan de onderkant van dit bereik en de hoge tonen zitten aan de bovenkant van dit bereik. Hoe groter het frequentiebereik, hoe voller de speaker klinkt.

Waarom kiezen voor een hifi speaker?

Een hifi speaker is dus een speaker waarmee je geluid als nooit tevoren beluisterd. Het zorgt voor een ongekende beleven dankzij de verfijnde techniek waarmee een hifi speaker de klanken de woonkamer inbrengt. Vergeleken met een goede bluetooth speaker in het high-end spectrum, zal een midrange hifi speaker deze altijd in geluidskwaliteit overtreffen.

Een goedkope hifi speaker set zal echter wel minder functies bevatten dan een gemiddelde Bluetooth speaker, zeker als het aankomt op connectivity. Je koopt een hifi speaker voor het geluid en de vanaf de midrange modellen vind je al gauw enkele hifi speakers met veel handige functies.

Het brede spectrum aan geluidsgolven wat een hifi speaker af kan spelen, zorgt ervoor dat geluid realister klink dan met welke andere speaker. Je hebt veel opties bij het kopen van een hifi speaker, waardoor je ook meer controle hebt. Onze selectie van de beste hifi speakers raden we altijd aan, maar er zijn zeker meer modellen van goede kwaliteit die wellicht beter op jouw wensen aansluiten.

Waar moet je op letten bij het kopen van een externe HDD?

Dit zijn de belangrijkste punten om op te letten bij het aanschaffen van een hifi speaker.

 • Stereo of surround sound
 • Frequentiebereik
 • Type speaker
 • Actief of passief
 • Positionering van de hifi speakers

1. Stereo of surround sound

Bij stereo zijn er twee speakers met elkaar gelinkt en wordt het geluid over deze twee speakers verspreid. Dit zorgt voor diepte in de klanken. Hiervoor is het belangrijk dat deze twee speakers verspreid van elkaar over de ruimte staan.

Voor een nog realistischere geluidservaring, worden speakers als een surround set geleverd. Hierbij wordt de set met minimaal twee front speakers, twee surround sound speakers geleverd en een centrale speaker geleverd. Daarnaast wordt er een subwoofer voor de lage klanken aangesloten. Deze opstelling zorgt ervoor dat de geluiden van meerdere richtingen komt waardoor het nog realistischer klinkt.

2. Frequentiebereik

Het frequentiebereik van een Hifi speaker bepaalt in hoeverre de hoog- en laagfrequent geluidsgolven afgespeeld worden. Om de hoge tonen zo goed mogelijk weer te geven, speelt een gemiddelde Hifi speaker tot een frequentie van 20000 Hz af.

Voor een excellente beleving van de lage tonen, speelt de beste Hifi speaker vanaf 20 Hz af. Subwoofers zijn in staat de laagfrequente tonen vol en krachtig af te spelen. Hier speelt de subwoofer met gemiddeld zo’n 24 Hz af.

3. Type speaker

Er zijn verschillende typen speakers die je in je woonkamer kunt installeren. Wil je stereo speakers hebben of de front speakers van een surround sound set dan zijn er verschillende speakers die hiervoor geschikt zijn. Boekenplank, zuilspeakers en satelliet speakers zijn de stereo speakers die je op luisterhoogte plaatst om de klanken te kunnen horen. Deze speakers die als paar voor een volwaardige geluidsbeleving kunnen zorgen.

Boekenplank speakers zijn de klassieke speakers die je op luisterhoogte plaatst. Doorgaans komen ze op een boekenplank in de woonkamer te staan, vandaar de naam. Ze zijn een populaire keuze in hifi setups, dankzij de diversiteit in keuzes die je hebt over de positionering van de speaker.

Zuilspeakers zijn speakers die op de grond geplaatst worden en een hoog ontwerp hebben. De zuilspeakers zijn dus zo ontworpen dat ze vanaf de grond de ideale luisterhoogte hebben.

Tot slot zijn er satelliet speakers. Deze speakers zijn compacter en kunnen hierdoor makkelijker weg gewerkt worden. Ook voor satelliet speakers geldt dat ze op luisterhoogte horen te staan om hun functie te optimaliseren.

4. Actieve of passieve hifi speakers

Actieve speakers beschikken over een ingebouwde versterker. Hierdoor versterkt de speaker automatisch het binnenkomende geluidssignaal van het media apparaat. Dit betekent dat je hiervoor zelf geen versterker meer voor nodig hebt.

Beschik je zelf al over een versterker? Dan kun je ervoor kiezen om een passieve speaker te nemen. Deze speaker beschikt niet over een ingebouwde speaker en hierdoor kun je met je eigen versterker de sound van de speaker instellen. Extra controle, zeker als je gebruik maakt een versterker i.c.m. een home cinema set.

5. Positionering van de hifi speakers

Je wilt natuurlijk dat de hifi speakers optimaal tot hun recht komen. Hiervoor is het belangrijk ze zo goed mogelijk te positioneren. De hoogte van de speakers is bijvoorbeeld van groot belang. Plaats of hang de speakers op luisterhoogte op zodat het geluid zo goed mogelijk bij de oren van de luisteraar terecht komt.

Dit betekent dat de richting van de speakers op de oren gericht is. Sommige speakers zoals hifi zuilspeakers zijn zo ontworpen dat ze automatisch op luisterhoogte gericht staan. Vooral bij boekenplank speakers en satelliet speakers is de positionering dus erg van belang bij je hifi setup.

Beste hifi speakers

Hieronder staat onze selectie van de beste speakers voor je hifi opstelling in huis. We hebben onze keuze laten vallen op verschillende soorten sets, zodat je een allround inzicht krijgt van wat de maatstaven zijn voor een goede hifi speaker. Kijk gerust verder naar de bestverkochte modellen op populaire webshops.

 • Onze favoriete keuze voor een passieve boekenplank hifi speaker
 • Een van de meest populaire actieve boekenplank speakers
 • De favoriete zuil speaker voor je opstelling
 • De ultieme surround ervaring met onze keuze voor een goede surround hifi speaker
 • Tot slot de beste satelliet hifi speaker
 • Ruim frequentiebereik zorgt voor geweldige geluidsbeleving
 • Passieve speakers ideale toevoeging op je eigen versterker
 • Speakers werken niet zonder ingebouwde versterker
KEF Q350

De KEF Q350 is een prachtige passieve boekenplank speaker waarmee klanken met sublieme kwaliteit je woonkamer vullen. Deze passieve Hifi speaker is de ideale toevoeging op je eigen versterker en hij weet prima raad met zowel de hoge tonen als diepe bassen.

Passieve Hifi Speaker

De KEF Q350 is een passieve boekenplank speaker. Dit betekent dat hij een ideale toevoeging in je kamer is als je al over een versterker beschikt. De beste positionering voor deze speaker is op luisterhoogte waarmee de klanken het beste tot hun recht komen. De speaker wordt als stereo speaker geleverd. Hier levert het een heldere stereo geluidservaring. Daarnaast is het met de KEF Q350 zelfs mogelijk om de speakers op je bestaande surround sound set aan te sluiten. Hiermee is de geluidsbeleving realistischer dan ooit.

Allround Krachtpatser

De KEF Q350 is uitgerust met het Uni-Q systeem waardoor dankzij de strategische tweeter en woofer plaatsing, de geluiden optimaal tot hun recht komen. De 25 mm tweeter voor de hoge tonen is namelijk in het midden van de krachtige 165 mm woofer, voor midden en lage tonen, geplaatst wat resulteert in een brede diffusie van de gedetailleerde geluiden. Het frequentiebereik van deze krachtige speaker is 63 tot 28000 Hz. Hiermee worden de geluiden levensecht weergegeven.

  • Slimme ontwerp kan overal geplaatst worden
  • Koppelbaar met subwoofer voor een complete geluidsbeleving
  • Standaard bas komt al snel tekort
  https://www.popula.nl/wp-content/uploads/2020/10/Bowers-Wilkins-M1-Wit.png

  De Bowers & Wilkins M1 is een prachtige, compacte satelliet speaker die je eenvoudig in je woonkamer wegwerkt. Vanaf hier zal het jouw kamer voorzien van een prachtige sound.

  Veelzijdig Ontwerp

  De Bowers & Wilkins M1 is een satelliet speaker wat betekent dat hij kleiner en compacter is dan bijvoorbeeld een boekenkast speaker. Toch doet de Bowers & Wilkins M1 niets onder ondanks zijn formaat. Deze compacte speaker produceert namelijk een vol en helder geluid waarmee jij een ware audio sensatie in je woning krijgt. Deze kleine speaker kan namelijk met gemak overal in je kamer weggewerkt worden. En kan zowel als staande speaker en als hangende toevoeging functioneren. Hiermee verzeker jij je ervan dat je altijd de optimale positie hebt.

  Koppelbaar

  De Bowers & Wilkins M1 is uitgerust met een 25 mm tweeter die probleemloos de hoge tonen simuleert. Deze klinken vol en helder. Het frequentiebereik ligt dan ook op 64 tot 23000 Hz. Daarnaast beschikt de M1 ook over een 100 mm woofer. Deze weet goed raad met de midden en lage tonen al komt hij voor de diepe bass echter tekort. Om dit op te lossen, koppel je hem eenvoudig aan een subwoofer en zorgt jij op deze manier voor een complete geluidsbeleving.

   • Prachtige surround sound set produceert gebalanceerd geluid
   • WaveGuide technologie zorgt voor heldere en dynamische klanken
   • Krachtige woofer heeft geen moeite met diepe bas
   • De set is niet geschikt voor grotere ruimten
   • Subwoofer wordt niet standaard meegeleverd
   Jamo S 805 HCS Surround Set

   De Jamo S 805 HCS Surround Set is het totale geheel voor als jij op zoek bent naar een set voor de complete geluidservaring. Deze surround sound set van 5 speakers brengt een ongekende geluidsbeleving.

   5 Speaker Surround Sound

   De Jamo S 805 HCS Surround Set bestaat uit maarliefst 5 speakers om jouw woonkamer van de prachtigste klanken te voorzien. De set bestaande uit twee zuilspeakers, een center speaker en twee side speakers, zorgt door de tactische plaatsing voor een levensecht geluid wat uit alle hoeken van de kamer komt. Hierdoor komt alles wat je hiermee afspeelt tot leven. Het geluid wat deze set gezamenlijk produceert, klinkt volledig in balans en doordat de basreflexpoorten zich aan de voorkant van de speaker bevinden, hoeven deze niet van de muur af te staan. Hierdoor plaats je ze dus probleemloos tegen de muur aan zonder dat het ten koste van de klanken gaat.

   Geweldige Geluidsbeleving

   De set is geschikt voor kleine en normale ruimten. De 25 mm tweeter speelt moeiteloos de hoge tonen en de 102 mm woofer zorgt voor de lage en middentonen. De speaker hebben gezamenlijk een bereik van 49 tot 26000 Hz en zijn dus meer dan geschikt voor de beste geluidsbeleving. Dankzij de WaveGuide technologie klinken tonen nog helderder en dynamischer. Doordat de set al over een krachtige woofer beschikt die moeiteloos de lage bassen aankan, kan de set prime zonder subwoofer gebruikt worden.

    • Enorme frequentiebereik zorgt voor volle klanken
    • Prachtige minimalistische ontwerp misstaat in geen enkele woning
    • Verkrijgbaar in meerdere prachtige uitvoeringen
    • Zuilspeakers zijn behoorlijk groot van formaat
    Q Acoustics 3050i

    De Q Acoustics 3050i is een prachtige zuilspeaker die dankzij het ruime frequentiebereik zowel bij de hoge als bij de lage tonen een levensecht geluid produceert.

    Beeldschoon Ontwerp

    Een zuilspeaker is losstaand en dus meer in het oog springend als de andere type speakers. Dit is bij het ontwerp van de Q Acoustics 3050i in acht gehouden want het minimalistische design is erg smaakvol. De afgeronde hoeken en het matte kunststof hebben een moderne uitstraling. Daarnaast is de Q Acoustics 3050i verkrijgbaar in maagdelijk wit, klassiek zwart en een natuurlijke walnoten houten afwerking. Hiermee zorgt het dus niet alleen voor een hemels geluid maar is het ook een genot voor het oog.

    Enorm Bereik

    De Q Acoustics 3050i heeft een frequentiebereik van maarliefst 65 tot 30000 Hz. Hiermee blinkt hij dus vooral bij de hoge frequentie uit. De 22 mm tweeter zorgt ervoor dat de hoge tonen uitmuntend afgespeeld worden. De 165 mm woofer neemt de midden en lage tonen voor zijn rekening. Samen zorgt dit voor een kraakhelder geluid waarmee je een extreem realistische beleving hebt.

     • Actieve speaker heeft geen versterker nodig
     • Titanium tweeter zorgt voor heldere hoge klanken
     • Afgewerkt met geborsteld polymeer fineer kabinet
     • Continue vermogen van 50 watt
     • Gevoeligheid van 90 dB.
     • De woofer komt in grote ruimte tekort voor diepe bassen
     Klipsch R-41M Boekenplank speaker

     De Klipsch R-41M is een boekenplank speaker waarmee je een vol en helder geluid in huis haalt. Deze actieve boekenplank speaker kan als volwaardige audioset gebruikt worden dankzij de ingebouwde versterker.

     Slimme Speaker

     De Klipsch R-41M is een actieve boekenkast speaker. Dit betekent dat de speakers zonder versterker werkzaam zijn. Hierdoor is het een ideale keuze voor als je opzoek bent naar een audio apparaat voor in je woonkamer.

     De Klipsch R-41M komt als set van twee en brengt als stereo boekenplank speaker een volwaardige sound. Om het geluid optimaal tot zijn recht te laten komen, zijn de tweeter en woofer zo ingesteld dat ze de klanken naar de luisteraar afspelen.

     Heldere Klanken

     De Klipsch R-41M beschikt over een 25 mm titanium tweeter die moeiteloos de hogere klanken afspeelt. Deze klanken klinken vol en helder. Voor de midden en lage klanken beschikt de Klipsch R-41M over een een 100 mm woofer. Deze is compleet genoeg om lage en middentonen mee af te spelen. Heb je een grote woonkamer en ben je opzoek naar diepe bassen dan komt deze Hifi speaker echter tekort. Het bereik is namelijk 68 bij 21000 Hz en kan hierdoor assistentie van een subwoofer gebruiken.


      Reacties

      Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

      Geef een reactie:

      Bij Popula staan we altijd open voor vragen en feedback. Je hart luchten mag natuurlijk ook. Dit kan je doen door een reactie achter te laten of contact op te nemen via het contact formulier op onze contact pagina.