De beste home cinema set

Home cinema set: dit zijn de beste home cinema sets van 2023

Merijn  •  Laatst bijgewerkt op 27 december 2021

De ultieme bioscoopervaring in je eigen woning. In het comfort van je thuis, hangend op de bank, met jouw lievelingsfilm op het scherm en omringd door een levensecht geluid waarmee jij je als het ware in de film waant. Een betere manier om van een film te genieten is er bijna niet – een goede home cinema set kan de filmbeleving compleet veranderen.

De ontwikkeling van audio en video heeft zich inmiddels zo ontwikkeld dat je thuis een bioscoopervaring kunt evenaren. Met een haarscherpe, hoge resolutie televisie en een kraakheldere home cinema set haal je de bioscoop in huis. Je hoeft alleen nog maar voor popcorn te zorgen en je thuisbios is compleet.

Voor deze koopgids is er naar veel verschillende sets gekeken. De beste home cinema sets lichten we in deze koopgids verder uit. Welke home cinema sets zijn populair onder experts, consumenten en scoren goed in de test? Vergelijk hieronder kort onze favoriete home cinema sets.

Beste koop van 2024
LG DSN8YG + LG SPK8
De beste high-end home cinema set

LG DSN8YG + LG SPK8

 • Ongekend geluid
 • Dolby Atmos integratie
 • Draadloos streamen
 • Makkelijk te installeren
 • Ultra HD kwaliteit

Afbeelding Product Voor wie? Waar te koop?
LG DSN8YG + LG SPK8

LG DSN8YG + LG SPK8

Voor de echte filmliefhebbers
LG DSN11RG

LG DSN11RG

Voor filmliefhebbers die een home cinema set zoeken met kwaliteit
KB-elements Home Cinema 4.1 Surround

KB-elements Home Cinema 4.1 Surround

Voor filmliefhebbers in kleine ruimtes
Monitor Audio Mass 5.1 2G

Monitor Audio Mass 5.1 2G

Voor filmliefhebbers die een stijlvolle home cinema set zoeken

De opkomst van de home cinema

De opkomst van het thuis film kijken is al in de jaren 50 begonnen. Sindsdien heeft het zich stap voor stap ontwikkeld tot de geavanceerde thuisbioscopen van tegenwoordig. Deze sublieme ervaring wordt niet alleen bepaald door het hebben van een goede televisie. Een belangrijk onderdeel is het hebben van een goede geluidsinstallatie.

Surround sound

De eerste surround sound audio sets kwamen in de jaren 80 op de markt. Surround sound betekent dat het geluid van meerdere kanten komt en dit meer diepte aan de film geeft. Denk hierbij aan een voorbijkomende auto. In de film rijdt de auto van links naar rechts en in je kamer hoor je de auto van links naar rechts rijden. Deze stap in thuis filmbeleving heeft voor een enorme groei in de populariteit van de films gezorgd.

Sindsdien hoef je niet meer naar de bioscoop te gaan om die uitmuntende beleving te ervaren.

Geluid van alle kanten

Een home cinema set bestaat uit een ontvanger waar de signalen op binnenkomen. Doorgaans komen deze meestal van je televisie maar tegenwoordig is het ook mogelijk om je telefoon of computer op je set aan te sluiten.

Vervolgens worden de geluiden verdeeld over de meerdere speakers waarmee het geluid van alle kanten komt. Dit is hetgene wat voor de surround sound ervaring zorgt. De speakers van de set staan in een ruime opstelling verspreid over de woonkamer. Dit zorgt voor deze adembenemende geluidseffecten van de set.

De toevoeging

Niets complimenteert jouw prachtige scherm beter dan een uitstekende home cinema set. Hiermee haal je het beste uit je televisie en laat je de film volledig tot zijn recht komen. Zeker met alle opnametechnieken van tegenwoordig.

Het is namelijk al mogelijk om films in ultra HD of 3D te bekijken. Hierbij zijn de personages op het scherm levensecht en kun je iedere haar tellen of komen de personages in 3 dimensionaal van je scherm. Hierbij hoort natuurlijk een kraakhelder geluid om je films naar een hoger niveau te brengen.

Waar let je op bij het kopen van een home cinema set?

Het vinden van de ideale homecinema set is niet eenvoudig. Iedere woonkamer is namelijk anders en ook kunnen wensen erg uiteenlopen. Om jou te helpen de beste home cinema set te vinden, hebben we het volgende overzicht voor je gemaakt. Hier zijn de belangrijkste punten om op te letten op een rijtje gezet.

De voordelen van een home cinema set in je eigen huis, kort onder elkaar. Hieronder bekijken we verder waar je op moet letten bij het kopen van en kiezen van een goede home cinema set die bij jouw wensen & woonkamer aansluit.

 • Let op het aantal speakers dat je kiest
 • Je kan kiezen tussen 2.1, 5.1 en 7.1 surround sound
 • Meer kanalen staat voor meer geluidsbronnen
 • Voor filmliefhebbers: 4K, HDR en Blu-ray
 • Wifi verbinding om eenvoudig media te casten & bedienen

1. Het aantal speakers

Om de meest optimale audio beleving in je huis te hebben, wil je een homecinema set die het beste geluid laat horen in jouw woonkamer. Hierbij is het aantal speakers van de set van belang. Dit wordt aangegeven met het aantal kanalen dat de set telt.

Hoe meer speakers de set heeft, hoe meer het geluid van alle kanten afgespeeld wordt. Dit heet surround sound. De standaard voor home cinema sets kanalen zijn: 2.1, 5.1 en 7.1.

2.1 kanalen

De 2.1 set bestaat uit twee voorspeakers en een subwoofer. Het geluid van deze set komt vanaf twee speakers die aan de voorkant opgesteld zijn. Hierbij komt het geluid van een richting en zal het geluid minder surround sound klinken dan bij een set met meerdere speakers.

5.1 kanalen

De 5.1 set heeft daarnaast nog twee achterspeakers en een centrale speaker voor spraak. De surround sound ervaring is hiermee optimaler omdat het geluid vanaf de verschillende hoeken afgespeeld wordt.

7.1 kanalen

De 7.1 set heeft ten opzichte van de 5.1 set nog twee speakers extra. Deze speakers staan aan beide zijden tussen de voor- en achterspeakers in. Hiermee is deze set geschikt voor grotere kamers en zal de surround sound ervaring hiermee nog realistischer zijn.

Houd er wel rekening mee dat een grotere set meer ruimte in je kamer inneemt.

2. Functionaliteiten en extra features

Een ander belangrijk punt voor een goede home cinema set is dat hij afspeelt wat jij wilt. Ben je iemand die films op DVD en Blu-ray kijkt dan is het belangrijk een home cinema set te hebben die deze schijftypen ondersteunt.

Daarnaast beschikken sommige home cinema sets over 3D ondersteuning. Hiermee is het mogelijk films in 3D te kijken. 4K ondersteuning houdt in dat je home cinema set over opties beschikt om op extreem hoge resolutie af te spelen, de zogeheten ultra-high-definition. Door een extreem hoge pixeldichtheid heb je een haarscherp beeld en een rijk en vol geluid.

3. Verbinding

Tegenwoordig beschikken de meeste home cinema sets over Wifi verbinding. Hiermee kun je ze aansluiten op je netwerk en eenvoudig jouw media naar je set streamen. Dit is een handig optie als jij je telefoon of tablet gebruikt om muziek af te spelen.

Bluetooth verbinding zorgt er ook voor dat je eenvoudig je media kunt streamen. Hiermee kun je als je binnen een bepaald bereik bent, de muziek naar je toestel streamen.

4. Draadloos verbinden met je home cinema set

Tegenwoordig is zo ontwikkeld dat een razendsnelle verbinding meestal draadloos kan gaan. Dit houdt ook in dat je home cinema set draadlozer is dan ooit tevoren.

Het niet hebben van draden maakt de set niet alleen aangenamer om naar te kijken. Je hebt ook meer vrijheid om de speakers daar te plaatsen waar jij het wil zonder je zorgen te hoeven maken over de draden.

Wil je ook de achterspeakers of subwoofer draadloos hebben, dan is dit mogelijk. Hiermee lopen helemaal geen draden naar de speakers van je home cinema set.

5. Bediening

De bediening van je set verloopt via een afstandsbediening. Dit maakt de bediening een stuk makkelijker. Toch kan het als je over meerdere mediakanalen beschikt erg verwarrend zijn zodra er een tweede afstandsbediening aan te pas komt.

Als je home cinema set en televisie van hetzelfde merk zijn en dezelfde functie ondersteuning hebben, dan kun je een afstandsbediening gebruiken voor al je media kanalen. De software is dan zo ontworpen dat het je controle geeft over beide apparaten met een afstandsbediening. Ieder merk heeft hier zijn eigen benaming voor.

Beste home cinema sets van 2021

We hebben de beste home cinema sets verkrijgbaar voor je op een rijtje gezet. Hier vind je de beste en meest functionele home cinema set, de beste home cinema set voor een grote kamer, de beste home cinema set voor een kleine kamer en de beste home cinema set met een mooi design. 

 • Ongekend geluid
 • Dolby Atmos integratie
 • Draadloos streamen
 • Makkelijk te installeren
 • Ultra HD kwaliteit
 • Alleen de verbinding met de soundbar is draadloos, de speakers zelf moet je op het stopcontact aansluiten.
LG DSN8YG + LG SPK8

De LG DSN8YG in combinatie met de  LG SPK8 is een krachtige, 4 speaker, 1 subwoofer home cinema set die de audio in een grote kamer tot leven laat komen. Dankzij de Dolby Atmos integratie creëer je een ware thuisbioscoop met een ongekende audio ervaring.

Speaker krachtpatser

De LG DSN8YG is een krachtige 5.1 home cinema set. Met de zeven speakers en sterke subwoofer is deze grote set de beste keuze voor een grote woonkamer. Dankzij de 4 speakers is de surround sound ervaring subliem. De set bestaat uit een soundbar, subwoofer en twee achterspeakers die een vermogen van 910 Watt hebben. Door het compacte ontwerp plaats je de speaker op elke gewenste plek.

Dolby Atmos integratie

De LG DSN8YG beschikt over Dolby Atmos integratie. Hiermee worden de speakers speciaal voor jouw ruimte gekalibreerd en zorgt dit voor de meest realistische home cinema ervaring op de markt verkrijgbaar. Geluiden worden over de 4 speakers verdeeld en dit zorgt voor een kraakhelder en levensecht geluid. Geluidseffecten hebben nog nooit zo echt geklonken.

De LG DSN8YG beschikt over een bluetooth en Wifi verbinding.

  • Full HD
  • One touch listening met NFC
  • Minimalistisch design
  • Met Dolby Atmos
  • Beschikt over de Google assistent functie
  • Beschikt over een adaptieve audio functie
  • Gemakkelijk te verbinden met wifi en bluetooth
  • Beschikt niet over een RCA aansluiting
  LG DSN11RG

  De LG DSN11RG is een complete 5.1 home cinema set. De set bestaat uit 4 speakers en een subwoofer die jouw woonkamer van een prachtig geluid voorzien. Daarnaast beschikt deze set over een tal van afspeelmogelijkheden.

  Complete 5 speaker set

  De LG DSN11RG is een van de meest complete home cinema sets verkrijgbaar. De set bestaat uit 3 speakers en een subwoofer. De speakers zijn draadloos en alleen de subwoofer wordt met een kabel verbonden. Het geluid wat de LG DSN11RG produceert is fenomenaal. De klanken zijn helder en het geluid realistisch. Dit dankzij de krachtige speakers en  de subwoofer.

  Eindeloze mogelijkheden

  Deze complete home cinema set beschikt daarnaast over vele streaming mogelijkheden. Je kunt draadloos streamen via Bluetooth, WiFi en DLNA maar het is ook mogelijk om je telefoon via een NFC verbinding te gebruiken. Hiermee hoef je enkel je toestel op de ontvanger te leggen en er is een verbinding. Zo is deze home cinema set een centraal onderdeel in je woonkamer. Daarnaast kun je ook nog eens verbinden met de Google Assistent en heeft het apparaat een adaptieve audio functie.

  De LG DSN11RG komt met ondersteuning voor 3D, Blu-ray en 4K ultra resolution.

   • Prachtig ontwerp
   • Eenvoudig gebruik - met afstandsbediening
   • Gemakkelijk uitbreidbaar
   • Scherpe prijs
   • Met bluetooth en FM radio
   • Kabels van boxen naar de subwoofer
   KB-elements Home Cinema 4.1 Surround

   De KB-elements Home Cinema 4.1 Surround is een minimalistische home cinema set, perfect voor een kleine ruimte. De home cinema set is eenvoudig in gebruik en produceert een prachtig geluid.

   Eenvoud en simplesse

   De KB-elements Home Cinema 4.1 Surround kenmerkt zich vooral door de eenvoud. Dit is terug te zien in zowel het design als de bediening. Daarnaast heeft de KB-elements Home Cinema 4.1 Surround een prachtige grote maar ook minimalistische look.

   De set bestaat uit twee speakers en een subwoofer. Hiermee levert het een prachtige stereo beleving ideaal die vooral in een kleine ruimte volledig tot zijn recht komt. Ben je opzoek naar een sublieme surround sound ervaring dat komt deze set te kort. Wel is het mogelijk om één van de speakers om te zetten in een soundbar De KB-elements Home Cinema 4.1 Surround is zo ontworpen dat je gemakkelijk speakers toe kunt voegen aan je opstelling.

   De scherpe prijs maakt deze set een ideaal instapmodel.

   Bediening

   De KB-elements Home Cinema 4.1 Surround komt met een afstandsbediening en het gebruik is erg overzichtelijk. Daarnaast kun je de set zelfs met je smartphone bedienen via de Smart Home app. Hiermee heb je een erg gebruiksvriendelijke home cinema set.

    • Prachtig ontwerp
    • Helder geluid
    • 5 speakers en een subwoofer
    • Door het formaat kun je de speakers helemaal wegstoppen en zie je ze niet
    • Met de preset modi optimaliseer je het geluid met één druk op de knop voor muziek, films en games
    • Deze surround set heeft geen center speaker die speciaal ontworpen is voor de geluidsweergave van spraak.
    Monitor Audio Mass 5.1 2G

    De Monitor Audio Mass 5.1 2G is een opvallende verschijning. De subtiele set lijkt meer op een set kleine kussentjes dan een home cinema set. Op deze manier gaan ze compleet op in je interieur en zie je haast niet dat de speakers er zijn.

    Esthetisch hoogstandje

    Monitor Audio heeft met de Mass 5.1 2G enorme bekendheid gemaakt en niet onterecht. De Mass 5.1 2G kenmerkt zich door het prachtige  ontwerp.  De ronde vormen maken een geweldige sfeer in je woonkamer. Vooral de ronde subwoofer is een genot voor het oog.

    Prachtig geluid

    De Mass 5.1 2Gheeft een prachtig geluid. De 2.1 speaker set bestaat uit vijf kleinere speakers en een grotere subwoofer. Deze zorgen samen voor een prachtig geluid. De home cinema set is ideaal voor als je op zoek bent naar een audio installatie voor in een kleine ruimte of als toevoeging op bijvoorbeeld je computer.

    De Mass 5.1 2G heeft daarnaast ook bluetooth en met de preset modi optimaliseer je het geluid met één druk op de knop voor muziek, films en games

     


     Reacties

     Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

     Geef een reactie:

     Bij Popula staan we altijd open voor vragen en feedback. Je hart luchten mag natuurlijk ook. Dit kan je doen door een reactie achter te laten of contact op te nemen via het contact formulier op onze contact pagina.