Beste vaste telefoon

Vaste telefoon: de beste vaste DECT telefoons van 2023

Merijn  •  Laatst bijgewerkt op 20 februari 2022

De telefoon is het meest gebruikte communicatiemiddel van de mens en het had deze positie al lang bezegeld voordat mobiele telefoons, e-mails en Whatsapp uitgevonden waren. Tegenwoordig is de vaste telefoon wel in populariteit afgenomen. De daling komt onder andere door de komst van de mobiele telefoon, toch zijn er veel mensen die er bewust voor kiezen om via de vaste lijn bereikbaar te zijn.

Het hebben van een goede vaste telefoon brengt voordelen met zich mee die onvervangbaar zijn. Een vaste lijn zorgt ervoor dat je altijd bereikbaar bent in je huis. Hierdoor heb je altijd een telefoon waarop gebeld kunt worden en waarmee jij een toestel hebt wat geoptimaliseerd is om mee te bellen. Daarnaast is de accuduur van een vaste telefoon een stuk beter dan bijvoorbeeld een mobiele telefoon.

Daarnaast zorgt een vaste telefoon voor minder afleiding, perfect voor tijdens het thuiswerken. Hieronder de koopgids waarin we de beste vaste telefoons uit de test naar voren halen. Populair bij experts van o.a. de Consumentenbond en de modellen ontvangen zeer positieve reviews op verschillende webshops.

Beste koop van 2024
Gigaset SL450A
Beste vaste telefoon van hoge kwaliteit

Gigaset SL450A

 • Sla tot wel 500 contacten op in het interne telefoonboek
 • Altijd bereikbaar dankzij krachtige accu
 • Verbind met je eigen headset via bluetooth
 • Vergrendeltoets voorkomt broekzakbellen

Afbeelding Product Voor wie? Waar te koop?
Gigaset SL450A

Gigaset SL450A

De Gigaset SL450A is een geweldige vaste telefoon die dankzij zijn krachtige specificaties een enorm gemak in jouw leven brengt.
Gigaset A475

Gigaset A475

Onze aanbeveling als je op zoek bent naar een vaste telefoon met meerdere handsets. Goede gesprekskwaliteit, batterijduur en handige extra functies.
Gigaset E560A Duo

Gigaset E560A Duo

De beste keuze voor een vaste telefoon voor senioren. Handige sneltoetsen, extra grote knoppen en een overzichtelijk gebruikers interface.
Gigaset C530IP

Gigaset C530IP

Op zoek naar een vaste telefoon met VOIP? Geschikt voor VOIP, social media en e-mail updates. Ook te gebruiken om analoog te bellen.

Vaste telefoons met DECT of VoIP

Gesprekskwaliteit

Omdat de vaste telefoon speciaal ontwikkeld is voor het telefoneren, wordt er vaak bewust gekozen om dit te gebruiken in plaats van een mobiele telefoon. De gesprekskwaliteit tijdens het bellen is erg goed en daarnaast beschikken de meeste vaste telefoons over een ingebouwd antwoordapparaat. Dit is een opnameband waarop de beller een bericht achter kan laten als je de telefoon even niet op kunt nemen. Zo mis je nooit een bericht.

Verder zijn vaste telefoons zo gevormd dat ze comfortabel aan je oor liggen. De speaker en microfoon van de telefoon werken op deze manier zo dat je stem kristalhelder klinkt en de speaker de beller aan de andere kant van de lijn zo realistisch mogelijk laat horen.

Veel voordeel

Het grote voordeel van een vaste telefoon is dat je ten opzichte van een mobiele telefoon een stuk voordeliger belt. De kosten voor het bellen via een vaste lijn zijn lager en dit levert, zeker als je veel belt, een enorme winst op. Daarnaast zit je bij moderne telefoons ook niet langer aan een snoer vast.

Bijna alle vaste telefoons tegenwoordig zijn draadloos en beschikken over een basisstation waarmee de telefoon verbonden is. Op deze manier heb je door het hele huis verbinding en kun je vanuit iedere kamer telefoneren.

Jouw ideale vaste telefoon

Het hebben van een vaste telefoon brengt dus vele voordelen met zich mee en maakt je leven een stuk makkelijk. Jouw ideale vaste telefoon is het beste instrument om mee te bellen, het levert een geweldige gesprekskwaliteit op, je bent hierop goed bereikbaar, waar jij je ook in je woning bevindt en het neemt de berichten voor je aan als je toch niet even bereikbaar bent.

De voordelen van een vaste telefoon in het kort:

 • Goede gesprekskwaliteit
 • Ingebouwd antwoordapparaat
 • Comfortabel voor langere belsessies
 • Lage vaste kosten voor bellen van de vaste lijn
 • Volledig draadloos - beweeg vrijelijk door huis

Vaste telefoon kopen, waar moet je op letten?

De hoofdfunctie van een vaste telefoon is het telefoneren. Ga voor jezelf na op welke manier jij met je vaste telefoon wilt telefoneren en of je welke opzet het beste in je woning past. Alhoewel de hoofdfunctie van een vaste telefoon het telefoneren is, kan een telefoon over extra functies beschikken die de functionaliteit ten goede komen zoals het hebben van een antwoordapparaat of nummerherkenning. Dergelijke functies maken een vaste telefoon nog handiger.

Om de vaste telefoon te vinden die het beste bij je wensen past, hebben we de volgende punten voor je op een rijtje gezet. Dit zijn de belangrijkste punten waarop je moet letten bij het aanschaffen van jouw ideale vaste telefoon.

 • Type aansluiting - analoog of VoIP
 • Het aantal handsets
 • Antwoordapparaat
 • Nummerherkenning
 • Telefoonboek met contacten

Type aansluiting

Analoge verbinding – DECT

De klassieke vaste telefoon heeft een analoge verbinding. Deze verbinding verloopt via de telefoonlijn die onderdeel is van een enorm netwerk aan telefoonlijnen. Het voordeel van analoog bellen is dat het relatief goedkoop en uiterst betrouwbaar is. Het aantal storingen op een analoge lijn is miniem. Bij een analoge telefoonlijn kun je wel maar op een nummer bereikbaar zijn.

Digitale aansluiting – VoIP

Een tweede soort aansluiting is de VoIP aansluiting. Dit is een aansluiting die via internet verloopt. Je hebt hiervoor een internetabonnement nodig om het te laten werken. Het grote voordeel hiervan is dat het dan binnen de kosten van je internetabonnement valt en het dus een erg goedkoop alternatief is. Qua gebruik verschillen een VoIP en analoge vaste telefoon nauwelijks.

Daarnaast is het zelfs mogelijk om meer dan alleen telefonische communicatie te ontvangen. Er zijn zelfs toestellen die e-mails en social media updates kunnen ontvangen. Wel ligt de prijs voor een toestel met dit type verbinding vaak iets hoger.

Aantal handsets

Als je eenmaal besloten hebt welk type aansluiting het beste bij je past, dan kun je kijken naar het aantal handsets dat jij in je woning wilt. Een handset is een telefoonhoorn waarmee jij kunt bellen. Alhoewel je met een analoge lijn maar op een nummer bereikbaar kunt zijn, kan het erg voordelig zijn om meerdere handsets in je woning te hebben.

Op deze manier hoef jij de telefoon niet altijd mee te slepen en kun je bijvoorbeeld een handset in je woonkamer, bureau kamer en slaapkamer hebben. Zo ben je overal in huis bereikbaar voor de inkomende telefoontjes. Voor senioren die wat slechter te been zijn, raden we aan om voor minimaal twee handsets te kiezen. Zo ben je vaak dicht in de buurt van een handset wanneer je wordt gebeld en haast je jezelf niet door het huis om de telefoon op te nemen.

Antwoordapparaat

Een aantal vaste telefoons beschikken over een ingebouwd antwoordapparaat. Dit is een band waarop de beller een bericht achter kan laten op de momenten dat je niet bereikbaar bent. Handig, want dan krijg je het bericht van de beller toch binnen.

De capaciteit van het antwoordapparaat wordt bepaald door het aantal minuten dat er opgenomen kan worden. Dit kan uiteenlopen van zo’n 20 minuten tot wel 60 minuten opnametijd.

Nummerherkenning

Een andere handige functie is de nummerherkenning van een telefoon. Hiermee herkent je telefoon welk nummer jou probeert te bereiken. Dit is een fijne functie om belangrijke telefoontjes van je familie te onderscheiden van telefonische reclamediensten. Hiermee voorkom je ongewenste telefoongesprekken waar je niet op zit te wachten.

Telefoonboek

Veel telefoons beschikken over een intern telefoonboek, dit is een geheugen om telefoonnummers in op te slaan. Hiermee voorkom je dat jij veelgebruikte nummers keer op keer in moet voeren. Dit scheelt veel tijd en zorgt voor een enorm gebruiksgemak. Daarnaast hoef jij niet langer de nummers van je kennissen op een papier te bewaren. Voor senioren is dit ook een ideale uitkomst.

De 4 beste vaste telefoons

Dit zijn de beste vaste telefoons verkrijgbaar: de beste vaste telefoon enkele handset, de beste vaste telefoon meerdere handsets, de beste vaste telefoon voor senioren & de beste vaste telefoon met VoIP aansluiting.

 • Sla tot wel 500 contacten op in het interne telefoonboek
 • Altijd bereikbaar dankzij krachtige accu
 • Verbind met je eigen headset via bluetooth
 • Vergrendeltoets voorkomt broekzakbellen
 • Een toestel en een wat hogere prijs
Gigaset SL450A

De Gigaset SL450A is een geweldige vaste telefoon die dankzij zijn krachtige specs een enorm gemak in jouw leven brengt.

Ruimte Voor Al Je Nummers

De Gigaset SL450A is een analoge telefoon met geweldige specs. Dit blijkt uit het feit dat het ingebouwde telefoonboek tot wel 500 contacten op kan slaan. Hiermee weet jij zeker dat er voor al je contacten ruimte is. Daarnaast lees je op het scherpe 2,4 inch kleurenscherm gemakkelijk af welk nummer je voor ogen hebt en dankzij de nummerherkenning zie je direct door wie je gebeld wordt.

Geweldige Accu

Dit premium toestel beschikt over een enorme accu waarmee je tot wel 200 uur standby tijd hebt of 12 uur volledige gesprekstijd. Om de accu op te laden, plaats je de telefoon in de bijkomende houder van de telefoon. Hiermee heb je de accu zo weer opgeladen.
Het andere onderdeel wat bij deze set komt, is het basisstation. Dit zorgt ervoor dat de telefoon verbinding heeft en dat je overal in een straal van 50 meter hiervan kunt telefoneren. Toch is het zo dat zowel het basisstation als de houder via een stopcontact aangesloten moeten zijn.

Verbindingsmogelijkheden

Mocht je niet altijd de telefoon vast willen houden tijdens het bellen, dan kun je jouw eigen bluetooth headset aansluiten op deze telefoon. Zo kun je dus met gemak handsfree bellen. Ideaal voor als jij wilt koken en tegelijkertijd bij wilt kletsen met die ene persoon.

Om ervoor te zorgen dat je op de momenten dat je de telefoon in je jaszak meedraagt, niet per ongeluk mensen belt, is deze telefoon voorzien van een vergrendeltoets. Zo ben je verzekerd dat je geen broekzakbeller wordt met deze telefoon.

De Gigaset SL450A is de ideale 1-handsets telefoon voor als je opzoek bent naar een vaste telefoon met de beste specs. Dankzij de ruime mogelijkheden zorgt deze telefoon voor veel gemak op ieder vlak.

  • Tot wel 4 handsets voor een scherpe prijs
  • Altijd bereikbaar dankzij krachtige accu
  • Prachtig ontwerp is erg fijn in gebruik
  • Ingebouwde noise reduction zorgt voor heldere gesprekskwaliteit
  • Klein intern telefoonboek
  Gigaset A475

  Met de Gigaset A475 voorzie jij je woning van een complete multi handsets set-up waarmee jij de optimale bereikbaarheid creëert. Zo haal je het ultieme gemak in huis met deze set.

  Tot wel 4 telefoons verbinden

  De Gigaset A475  is verkrijgbaar als set met 3 of 4 telefoons. Hiermee creëer je de perfecte setup voor in jouw woning en voorzie jij iedere kamer van een eigen handset. Dit is vooral erg gemakkelijk als je een grote woning hebt met meerdere ruimten. Op deze manier voorkom je een heen-en-weer geren op de momenten dat je telefoon rinkelt. Om de beste gesprekskwaliteit te geven, beschikt deze telefoon over een ingebouwde Noise Reduction functie waarmee omgevingsgeluiden gedempt worden.

  Prachtig ontwerp

  DeGigaset A475   valt vooral op dankzij het prachtige ontwerp. Het stevige design ligt fijn in de hand en is een genot om urenlang te gebruiken. De telefoon beschikt daarnaast over een overzichtelijke display waarop je gemakkelijk de nummers, namen en instellingen ziet. Dankzij de nummerherkenning zie je direct wie er belt.

  Lange spreektijd en handige functies

  De telefoon heeft daarnaast ook flinke specs als het op het intern design aankomt. De telefoon beschikt over een antwoordapparaat waarop je tot 30 min opnametijd hebt. Daarnaast sla je tot 100 contacten op in het interne geheugen van de telefoon. Qua accu levert deze telefoon je tot 200 uur standby tijd en 18 uur spreektijd voordat hij opgeladen moet worden.

  De Gigaset A475 biedt veel kwaliteit voor een scherpe prijs en is hierdoor de perfecte vaste telefoon met meerdere headsets waarmee jij alle kamers van een handset voorziet.

   • Extra luide ringtoon en visuele signalering
   • Grote knoppen
   • Duidelijk en helder scherm
   • 4 handige sneltoetsen voor belangrijkste contacten
   • Enorme accu hoeft niet vaak opgeladen te worden
   • Telefoonboek wordt per telefoon apart opgeslagen
   Gigaset E560A Duo

   De E560A Duo van Gigaset is een behulpzaam toestel voor senioren. Dankzij de handige sneltoetsen, extra grote knoppen en overzichtelijke display is hij extreem gebruiksvriendelijk.

   Duidelijke Signalering

   De Gigaset E560A Duo is een seniorentelefoon. Dit betekent dat hij speciaal ontworpen is voor ouderen. De toetsen zijn groot en duidelijk, het scherm is overzichtelijk en de signalering is extra luid. Daarnaast gaat er zelfs een lamp branden als de telefoon overgaat. Op deze manier is het onmogelijk de telefoon te missen en is het een ideale telefoon voor mensen met bijvoorbeeld gehoorproblemen.

   Overzichtelijk Basisstation

   De E560A Duo wordt geleverd als set van twee handsets. Hiermee kun je in de belangrijkste kamers een telefoon plaatsen waarmee je dus altijd een telefoon dicht in de buurt hebt. Mocht je de telefoon toch even niet kunnen antwoorden, dan is er tot 25 minuten opnametijd op het antwoordapparaat. De bediening hiervan is eenvoudig. Het basisstation heeft een net zo’n overzichtelijke bediening als de telefoon.

   De telefoon heeft een standby duur van 320 uur en een spreektijd van 14 uur. Hiermee kun je de telefoon dus erg lang gebruiken zonder hem op te hoeven laden.

   Sneltoetsen Voor Gemak

   Een andere handige feature van deze telefoon is de 4 sneltoetsen die je aan je belangrijkste contacten kunt koppelen. Hiermee kun je zowel een noodnummer als het nummer van de meest gebruikte contacten eenvoudig opslaan. Dit zorgt voor veel gemak en bespaart tijd in benauwde situaties.

   Om de nummers van kennissen en veel gebruikte contacten op te slaan, kunnen er tot 150 nummer opgeslagen worden. Helaas moeten deze per telefoon apart opgeslagen worden en zijn deze niet tussen de telefoons uitwisselbaar. De E560A beschikt ook over nummerherkenning.

   De E560A van Gigaset is de beste telefoon verkrijgbaar voor senioren. De features waarover de telefoon beschikt zorgen voor een gebruiksvriendelijke en heldere telefoon waarmee telefoneren voor alle leeftijden een gemak is.

    • Ongekende connectiviteit dankzij VoIP verbinding
    • Ook via analoge lijn te gebruiken
    • Uitmuntende accuduur
    • Ontvang e-mails en social media updates op deze telefoon
    • Geen antwoordapparaat
    • Meerdere handsets niet mogelijk
    Gigaset C530IP

    De Gigaset C530IP is meer dan een telefoon om te bellen. Deze multifunctionele telefoon verzorgt al je communicatie dankzij de VoIP aansluiting.

    VoIP en analoog

    Met de Gigaset C530IP ben je zowel via een internetverbinding als via de analoge lijn bereikbaar. Dankzij de integratie van de VoIP sluit je deze telefoon via het internet aan. De internetaansluiting zorgt ervoor dat je erg goedkoop kunt telefoneren al is dit wel afhankelijk van je internetabonnement. Mocht je toch liever via de kabel bellen, dan kan dat met deze telefoon ook. Je kunt het zowel op het internet als via de analoge lijn aansluiten.

    Multifunctioneel

    Daarnaast is het met deze telefoon mogelijk om e-mails en social media updates te ontvangen. Op deze manier wordt het een multifunctioneel apparaat voor al je communicatie.

    Deze telefoon is echter niet verkrijgbaar als opstelling met meerdere telefoons. Mocht je opzoek zijn naar meerdere telefoons om in je woning te plaatsen dan zul je in deze telefoon niet vinden wat je zoekt. Wel kun je tot 200 contacten opslaan in het geheugen van deze telefoon. Ook beschikt deze telefoon over nummerherkenning.

    Geen antwoordapparaat

    Omdat de Gigaset C530IP een VoIP aansluiting heeft, beschikt deze telefoon niet over een antwoordapparaat. De beller kan dus geen bericht achterlaten mocht hij geen gehoor krijgen.

    Daarentegen kun je deze telefoon tot wel 320 uur standby gebruiken. Zo neem je hem overal met je mee en hoef jij je niet snel zorgen te maken over het leegraken van de accu. De accu levert tot 14 uur gesprekstijd.

    De Gigaset C530IP heeft alles wat je in een telefoon zoekt en meer dankzij de handige VoIP integratie.


     Reacties

     Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

     Geef een reactie:

     Bij Popula staan we altijd open voor vragen en feedback. Je hart luchten mag natuurlijk ook. Dit kan je doen door een reactie achter te laten of contact op te nemen via het contact formulier op onze contact pagina.