Beste slimme deurbel

De slimste deurbel van 2023

Joost  •  Laatst bijgewerkt op 13 februari 2022

Daar gaat de bel weer! Even opendoen om te zien wie er aan de deur staat. Of niet! Met de meeste slimme deurbellen kan je vanaf iedere willekeurige bestemming in de wereld, op jouw smartphone, zien wie er aan jouw deur staat. Handig!

Beste koop van 2024
Google Nest Hello
De beste slimme deurbel van Google

Google Nest Hello

  • Uitbreidingsmogelijkheden
  • Stiltetijd
  • Nachtmodus
  • Bewegingssensor
  • Goede kwaliteit beeld

Afbeelding Product Voor wie? Waar te koop?
Google Nest Hello

Google Nest Hello

Voor mensen die een slimme deurbel van Google zoeken
ELRO DB3000

ELRO DB3000

Voor mensen die een betaalbare slimme deurbel zoeken
Aiphone Draadloze Deurbel

Aiphone Draadloze Deurbel

Voor mensen die een slimme deurbel met DECT technologie zoeken
Hipcam Video Doorbell

Hipcam Video Doorbell

Voor mensen die altijd willen weten wie er voor de deur staat
EZVIZ DB1

EZVIZ DB1

Voor mensen die een slimme deurbel zoeken zonder abonnement

Wat is een slimme deurbel? 

Een slimme deurbel is een handig smart-home apparaatje. Je kunt je gewone deurbel vervangen door een slimme deurbel. Een gewone deurbel rinkelt alleen wanneer er iemand op de knop drukt, maar een slimme deurbel geeft ook beeld.

Daarbij hoeft een slimme deurbel helemaal niet meer te rinkelen, omdat je een bericht krijgt op je smartphone. Vervolgens kun je de bijbehorende app openen en op je telefoon zien wie er voor de deur staat. Door deze feature hoef je bijvoorbeeld niet meer thuis te zijn om je pakketje in ontvangst te nemen. Je kunt de postbode gewoon vertellen dat hij het pakketje in de schuur achter mag laten.

Hoe werkt een slimme deurbel? 

Een slimme deurbel moet eerst geïnstalleerd worden om te kunnen functioneren. Installatie gaat vaak op verschillende manieren in z’n werk en dit hangt voornamelijk af van de stroombron. Sommige slimme deurbellen werken op batterijen, dan is het installatiesysteem vaak zo simpel als plug en play. Echter, wanneer de batterijen op zijn, werkt de slimme deurbel niet meer.

Andere deurbellen worden geïnstalleerd op de bedrading van de huidige deurbel. Deze installatie is iets technischer, maar vaak wordt er een duidelijke handleiding met de deurbel meegeleverd. Het voordeel van deze deurbellen is dat ze altijd van stroom voorzien zijn.

Zodra de slimme deurbel is geïnstalleerd is het zaak om de bijbehorende app op je telefoon te downloaden. Je kunt nu de slimme deurbel op het wifi netwerk aansluiten, zodat deze een internetverbinding heeft en in contact staat met jouw telefoon. Wanneer er nu wordt aangebeld, word jij opgebeld. Als je opneemt kun je praten met de persoon die voor de deur staat. In de meeste gevallen zit er ook een camera in de slimme deurbel, zodat je ook kunt zien wie er voor de deur staat.

Wat heb je nodig voor een slimme deurbel?

Om een slimme deurbel optimaal te laten functioneren heb je een aantal dingen nodig. Ten eerste natuurlijk een slimme deurbel zelf, waarover we je hieronder verder informeren met punten waar je op moet letten tijdens de aanschaf. Daarnaast is het handig een schroevendraaier bij de hand te hebben, zodat je jouw slimme deurbel op kunt hangen. 

Een slimme deurbel werkt met een internetverbinding, waardoor het belangrijk is dat de ontvangst bij jouw voordeur voldoende is. Over het algemeen kan gesteld worden dat er minimaal 20 mb/s internet ontvangst nodig is om een slimme deurbel te laten functioneren. Dit kun je het beste meten door buiten te gaan staan, de voordeur dicht te doen en de internet snelheid te meten via een onafhankelijke snelheidstest die je online kunt vinden.

Mocht de internetverbinding niet voldoende zijn, kun je een wifi repeater of een powerline adapter installeren. Deze verbeteren de snelheid van het internet, waardoor je toch gewoon de slimme deurbel kunt installeren.

Tot slot heb je voor de meeste slimme deurbellen ook een smartphone nodig, omdat de deurbel dan contact kan maken met je telefoon om je op de hoogte te houden wanneer er wordt aangebeld. Mocht je het fijn vinden dat de bel ook in huis rinkelt, kun je een externe ‘chime’ aansluiten. Dit is niets meer en niets minder dan een klein kastje met een speaker die de deurbel in huis doet klinken wanneer er wordt aangebeld.

Waar moet je op letten wanneer je een slimme deurbel aanschaft? 

Ben jij helemaal enthousiast geworden over de slimme deurbel en wil je er graag eentje aanschaffen? Dan leggen we je hieronder haarfijn uit waar je op moet letten. Zo weet jij zeker dat je een deurbel koopt waar jij mee uit de voeten kunt. 

Stroomvoorziening

Zoals eerder genoemd zijn er deurbellen die werken op een batterij of op stroom. Wanneer ze op batterijen werken is het ophangen en klaar, je moet echter wel af en toe de batterijen wisselen of opladen.

Er zijn ook slimme deurbellen op stroom, zo weet je zeker dat er altijd aangebeld kan worden. Vaak worden deze deurbellen aangesloten op de bedrading van de huidige deurbel. Let er dan wel goed op dat dit 9V of 12V kan zijn en dat de slimme deurbel dus toepasbaar is op het aansluitings voltage dat jij hebt. Eventueel kan er een travo (omvormer) tussen zetten.

Tot slot zijn er ook deurbellen met een kabel die je in het stopcontact kunt steken.

Communicatietechniek

Een slimme deurbel moet contact maken met internet om jou op je telefoon te kunnen bereiken wanneer er iemand aanbelt. Er zijn meerdere communicatietechnieken om dit mogelijk te maken.

De eerste is via Wifi. De meeste mensen maken hier thuis gebruik van en wanneer de wifi verbinding bij de voordeur sterk genoeg is dan de slimme deurbel hier gemakkelijk op aangesloten worden. Sommige deurbellen kunnen ook met een internetkabel aan de router verbonden worden. Hiervoor moet je natuurlijk wel een internetkabel tot aan de deurpost door trekken, maar de verbinding is vaak stabieler dan een wifi verbinding.

De tweede mogelijkheid is via DECT. Doordat dit op een banfrequentie van 1,9 GHz zit, is er geen interferentie met andere huishoudelijke apparaten. Dit maakt de verbinding heel stabiel, terwijl deze toch draadloos is. De verbinding kan een vrij grote afstand overbruggen, namelijk tot wel 100 meter. En dit terwijl in de meeste gevallen de intercoms op maximaal 20 meter afstand vanaf de deurbel in huis geplaatst zijn.

Chime

Een chime, of binnenhuis ontvanger is een mooi woord voor de rinkel van de deurbel. Aangezien een slimme deurbel jou op je telefoon belt wanneer er aangebeld wordt is het niet perse nodig de bel in huis te laten klinken. Toch kan het wel fijn zijn, omdat je thuis wellicht niet altijd met je telefoon op zak loopt. 

Met de meeste slimme deurbellen kan een externe chime worden verbonden. Soms kunnen er ook meerdere chimes worden verbonden, dat erg handig is voor grote huizen of buitenplaatsen. Let echter wel op de verbinding met de chime en de slimme deurbel. Meestal is dit draadloos, maar soms komt er een snoer aan te pas. 

Met of zonder camera

De meeste slimme deurbellen zijn uitgerust met een camera, zodat je op je telefoon ook kunt zien wie er voor de deur staat. Dit geldt echter niet voor allemaal.

Er zit een groot verschil in kwaliteit van camera’s. Nu hoeft de kwaliteit natuurlijk niet superieur te zijn, maar dat je meer kunt zien dan een paar korrelige pixels is toch wel de bedoeling. Daarnaast worden er vaak nog extra features toegevoegd op de camera’s. Denk bijvoorbeeld aan nachtbeeld, zodat je ook in het donker goed kunt zien wie er voor de deur staat. 

Let ook op de hoek van de camera, want je wil natuurlijk zoveel mogelijk in beeld hebben. De meeste camera’s geven 140 tot 180 graden beeld, waarbij een beeld van 180 graden nog meer van de omgeving vastlegt dan een camera van 140 graden. 

Tot slot zijn er ook camera’s met een bewegingssensor. Zodra er beweging plaatsvindt binnen het beeld van de camera krijg je op je telefoon een pop up bericht. Ook gelijk extra beveiliging dus! In sommige gevallen kun je ook het tijdsframe instellen wanneer je de sensor wil laten werken, zodat je niet overdag iedere keer een pop-up bericht krijgt wanneer er iemand langs loopt. 

Beeldontvanger

Wanneer je een deurbel met camera neemt is het natuurlijk wel zo handig dat je ook kunt zien wat die camera vastlegt. Hiervoor zijn twee opties, namelijk via een thuisscherm of via een bijbehorende app.

Een thuisscherm hang je ergens in huis op en wanneer de bel gaat kun je op dit scherm zien wie er voor de deur staat. 

Een app installeer je op je telefoon en wanneer er iemand aanbelt kun je op je telefoon zien wie er voor de deur staat, daarvoor hoef je dus niet thuis te zijn. 

Bij sommige slimme deurbellen is ook een combinatie mogelijk. Zo kun je thuis gebruik maken van het thuisscherm en als je onderweg bent kun je op je telefoon zien wie er aan de deur rinkelt. 

Opslag

Alles dat de camera van een slimme deurbel registreert wordt opgenomen en opgeslagen. Er zijn verschillende mogelijkheden om deze bestanden op te slaan. De eerste mogelijkheid is via de cloud. Dit is een online service waarbij de bestanden direct worden doorgesluisd naar de cloud. De bestanden zijn dan op ieder apparaat in te zien, zolang je toegang hebt tot internet. Dit is een geheel automatisch proces. Het enige nadeel is dat je vaak een abonnement van enkele Euro’s per maand af moet sluiten voor een cloud opslag om ervoor te zorgen dat je voldoende opslagcapaciteit hebt.

De tweede mogelijkheid is dat de beelden opgeslagen worden op een SD kaart. Deze stop je in de slimme deurbel en kun je een keer in de zoveel tijd op je computer zetten, bekijken en de kaart vervolgens leeghalen, zodat de camera opnieuw beelden kan registreren. Hiervoor dien je eenmalig een SD kaartje aan te schaffen.

Verschillende thuisnetwerken 

De meeste slimme deurbellen werken op zichzelf, maar sommige hebben de optie deze op je thuisnetwerk aan te sluiten. Zijn bijvoorbeeld al jouw apparaten aangesloten op het Google thuisnetwerk, dan is een slimme deurbel van Google een mooie toevoeging.

Ook zijn er deurbellen die functioneren op het Amazon Alexa, Apple of Samsung thuisnetwerk. Sommige deurbellen interfereren ook met meerdere thuisnetwerken. 

De 5 beste slimme deurbellen van 2020

Ben je helemaal op de hoogte van slimme deurbellen, maar vind je het nog steeds moeilijk om een keuze te maken wat nu de beste keuze is voor jou? Dan helpen we je een handje op weg door hieronder de 5 beste slimme deurbellen van 2020 op een rijtje te zetten.

  • Uitbreidingsmogelijkheden
  • Stiltetijd
  • Nachtmodus
  • Bewegingssensor
  • Goede kwaliteit beeld
  • Aangesloten op netstroom
  • Abonnement nodig om beelden terug te kijken
Google Nest Hello

Deze Nest Hello deurbel is van Google zelf en interfereert dan ook uitstekend met je Google thuisnetwerk. De slimme deurbel wordt aangesloten op de aansluiting van de oude deurbel en dit kan even puzzelen zijn, maar als deze eenmaal hangt kun je er van alles mee!

Sluit de deurbel aan op het wifi netwerk en download de app om hem met je smartphone te verbinden. Zo kun je altijd zien wie er voor de deur staat en met deze persoon communiceren. 

Zowel overdag als ‘s nachts biedt de camera goede kwaliteit beelden, die echter alleen teruggekeken kunnen worden met het bijbehorende abonnement. Mocht je dit abonnement afsluiten, kun je gebruik maken van nog meer functies, zoals gezichtsherkenning en het instellen van activiteit zones, zodat de bewegingssensor alleen een melding geeft voor een bepaald gebied. 

Met behulp van de stiltetijd kun je zelf aangeven wanneer de bel wel en niet in huis klinkt. Zo kun je je baby heerlijk laten slapen en hoeft de hond niet te blaffen. Wanneer de bel in huis uit staat krijg je wel gewoon een melding op je telefoon en hoef je dus niets te missen. 

    Op voorraad. Voor 23:59 uur besteld, maandag in huis via bol voor €149
    • Helemaal draadloos
    • Inclusief meegeleverde chime
    • Verschillende deurbeltonen
    • Met bewegingssensor
    • Waterdicht
    • Units zijn wat groot voor het stopcontact
    ELRO DB3000

    Deze draadloze deurbel van ELRO DB3000 is een extreem goed budget alternatief. De camera met 166 graden kijkhoek geeft een ruim beeld en de kwaliteit is wellicht niet het beste, maar absoluut prima. 

    In de verpakking zit ook een chime die maar liefst 52 verschillende deurbel tonen kent. Zo kun je een bel kiezen die jij fijn vindt. Deze verbindt je gemakkelijk en snel via het wifi netwerk met de draadloze deurbel.

    De bewegingssensor geeft een melding in de app wanneer er beweging plaatsvindt in het beeld van de camera en biedt dus ook extra veiligheid. De deurbel zelf werkt op, in totaal, 7  quick-release oplaadbare batterijen. Je kunt de deurbel dus gewoon laten hangen wanneer je de batterijen omwisselt of oplaadt. 

      Op voorraad. Voor 23:59 uur besteld, maandag in huis via bol voor €24.99
      • Werkt met DECT technologie
      • Inclusief thuismonitor
      • Automatisch beeldgeheugen
      • Verschillende deurbel geluiden
      • zoommogelijkheden
      • Geen mobiele app
      • Spatwaterbestendig
      Aiphone Draadloze Deurbel

      Deze volledig draadloze Aiphone deurbel werkt met DECT technologie. Hierdoor interfereert deze niet met andere apparaten in het huishouden, waardoor de verbinding veel stabieler is. 

      De deurbel wordt geleverd inclusief monitor en lader. De standbytijd van de monitor is 18 uur. De deurbel kan 4 verschillende tonen aannemen, dus u kiest gemakkelijk diegene die jij het fijnste vindt. 

      Er worden automatisch beelden opgeslagen wanneer er wordt aangebeld, zo kun je ook achteraf zien wie er voor de deur heeft gestaan. Daarnaast biedt de camera zoom mogelijkheden.

      Deze slimme deurbel staat niet in verbinding met je mobiele telefoon en werkt dus alleen binnenshuis. Ook is de deurbel spatwaterdicht en kan hij alleen gebruikt worden wanneer deze onder een afdakje hangt.

        Op voorraad. Voor 23:59 uur besteld, dinsdag in huis via bol voor €255.69
        • Gezichtsherkenning
        • Vele uitbreidingsmogelijkheden
        • Inclusief draadloze chime
        • Goede kwaliteit beeld
        • Nachtmodus
        • Met bewegingssensor
        • Water en stofdicht
        • Abonnement nodig om beelden terug te kijken
        Hipcam Video Doorbell

        Deze slimme deurbel van Hipcam is extra slim, want er zit gezichtsherkenning op. Zo weet je dus al snel of er een bekende of juist onbekende voor de deur staat. De camera is van goede kwaliteit en ook ‘s nachts kun je goed zien wie er voor de deur staat door de infraroodtechnologie. 

        Deze deurbel heeft veel uitbreidingsmogelijkheden, zo kun je uiteraard een chime aansluiten, om de bel ook in huis te laten klinken wanneer er wordt aangebeld. Verder kun je extra camera’s aansluiten, zodat je de hele omgeving vanuit 1 app kunt bekijken. Tot slot is het mogelijk een slim slot van Hipcam aan te sluiten, zodat je je vriend alvast binnen kunt laten, zelfs wanneer je niet thuis bent. 

        Hoewel de deurbel prima werkt zonder abonnement, dien je wel een abonnement van €50 per jaar af te sluiten om beelden terug te kunnen kijken.

          • Opslag op een SD kaart
          • Met bewegingssensor
          • Water en stofdicht
          • 180 graden zicht
          • Goede kwaliteit beeld
          • Installatie op bestaande deurbel
          EZVIZ DB1

          Deze slimme deurbel van EZVIZ heeft een hele goede kwaliteit, waardoor je zowel overdag als ‘s nachts goed kunt zien wie er voor de deur staat. In de breedte heeft de camera een kijkhoek van 180 graden en in de hoogte van 105 graden, hierdoor kun je de persoon die voor de deur staat van top tot teen bekijken.

          De bewegingssensor geeft ook een melding wanneer er beweging plaatsvindt in het beeld. Met behulp van de bijbehorende app is deze zone volledig in te stellen. Ook herkent deze sensor objecten als katten en honden, om vals alarm zoveel mogelijk te beperken. 

          De EZVIZ deurbel wordt aangesloten op de connectie van de huidige deurbel. Dit kan even een puzzel zijn, maar als hij eenmaal hangt heb je er jaren plezier van. Opslag van de beelden vindt plaats op een SD kaart van maximaal 128GB. EZVIZ geeft aan ook bezig te zijn met een mogelijkheid voor cloud opslag, maar er is nog niets specifieks bekend. 


            Reacties

            Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

            Geef een reactie:

            Bij Popula staan we altijd open voor vragen en feedback. Je hart luchten mag natuurlijk ook. Dit kan je doen door een reactie achter te laten of contact op te nemen via het contact formulier op onze contact pagina.