Beste beveiligingscamera van o.a. Google Home en Amazon Ring

Beste beveiligingscamera van 2021

Merijn  •  Laatst bijgewerkt op 18 oktober 2020

Om altijd en overal een oogje in het zeil te kunnen houden, zijn er beveiligingscamera’s waarmee je altijd kunt zien of alles nog precies zo is zoals je het achtergelaten hebt. Dit zorgt er niet alleen voor dat we met een geruster hart de deur uit gaan maar het zorgt er ook voor dat al onze spullen veilig zijn.

Deze koopgids helpt jouw met het kopen van een goede beveiligingscamera die voldoet aan jouw eisen. Het aanbod is ruim en er zijn ook nieuwe technologische functies, denk aan het linken aan je Google Home. De meest verkochte en de beste beveiligingscamera’s lichten we daarnaast uit in een review. Aan de hand van deze reviews scheppen we daarnaast ook een duidelijk beeld waar op gelet moet worden bij het kiezen van een goede beveiligingscamera.

Beste koop van 2021
Google Nest Cam IQ Outdoor
Beste koop beveiligingscamera

Google Nest Cam IQ Outdoor

 • Slimme Google integratie zorgt voor handigheid in huis
 • Gezichtsherkenning en supersight functie maken het herkennen van personen eenvoudig
 • Google Nest app is overzichtelijk in gebruik
 • Infrarood camera maakt het mogelijk in het donker te zien

Afbeelding Product Voor wie? Waar te koop?
Google Nest Cam IQ Outdoor

Google Nest Cam IQ Outdoor

Voor mensen die een slimme beveiligingscamera zoeken
Eufy by Anker Eufycam + Video Doorbell

Eufy by Anker Eufycam + Video Doorbell

Voor een de huiseigenaar die meteen een complete set nodig heeft voor goede beveiliging
Ring Stick Up Cam Plug-In

Ring Stick Up Cam Plug-In

Voor wie een camera en deurbel in één zoekt
Ezviz C6B

Ezviz C6B

Voor wie een goede draaiende beveiligingscamera zoekt voor optimale dekking

Beveiligingscamera

Een beveiligingscamera is een type videocamera waarmee die op afstand een ruimte of gebied kan monitoren. Het zijn camera’s die op tactische plekken hangen en hier door middel van een beeld, een overzicht geven van de situatie. Beveiligingscamera’s zorgen ervoor dat er een goed overzicht gegeven wordt van de cruciale toegangspunten van een woning.

Een beveiligingscamera maakt opnames van het ingestelde gebied. Dit gebied kan constant, of op de momenten dat er beweging plaatsvindt, gemonitord worden. De beelden van de beveiligingscamera kunnen direct op afstand bekeken of op een later moment ingezien worden.

Op deze manier weet jij precies wat er gebeurt op de momenten dat jij je huis verlaat.

Het doel van een beveiligingscamera

De beveiligingscamera registreert het beeld van een of meerdere punten. De beelden kunnen direct bekeken worden door een beveiliger of door de eigenaar van de woning. Zodra er iets opgemerkt wordt wat niet in orde is, kan dit opgevolgd worden. Zo kan de beveiligingscamera gekoppeld worden aan een bewegingssensor en kan er een sirene afgaan op het moment dat er ongewenste beweging gesignaleerd wordt.

Daarnaast kan het direct doorgespeeld worden aan de handhavingsdienst. Het beeldmateriaal wat de beveiligingscamera oplevert is tegelijkertijd waardevol bewijsmateriaal. Het kiezen van een goede beveiligingscamera die je niet in de steek laat wanneer nodig is dan ook van belang.

De beveiligingscamera is niet alleen effectief tegen kwaadwillende krachten, ook als dingen niet in orde zijn, speelt een beveiligingscamera een belangrijke rol. Denk hierbij aan het in de gaten houden van je huisdier op de momenten dat jij het huis verlaat. Dankzij een beveiligingscamera heb je altijd een oog wat toekijkt.

De mogelijkheden waarop je een beveiligingscamera toe kunt passen zijn dan ook enorm.

Betaalbare beveiliging

Camerabeveiliging wordt al decennia lang gedaan. Het zorgt ervoor dat er op afstand controle uitgevoerd kan worden. Waar vroeger camera’s vrij prijzig waren en ze voornamelijk in de bedrijfswereld gebruikt werden, zijn tegenwoordig de systemen steeds makkelijker in gebruik, betaalbaarder en sneller geïnstalleerd.

Dankzij deze ontwikkelingen heb je met een klein budget en weinig inspanning al een beveiligingscamera bij je thuis of op jouw kantoor hangen.

Kiezen en kopen van jouw ideale beveiligingscamera

Bij het kopen van een beveiligingscamera is het duidelijk dat je keuze hebt uit een ruim aanbod. Waar let je op bij je aankoop?

Je ideale beveiligingscamera zorgt ervoor dat jij de tactische punten van je woning in zicht hebt met de camera. Dit voorkomt dat insluipers ongemerkt je woning binnenkomen waardoor er niet in geslaagd wordt om jouw waardevolle spullen buit te maken. Het zorgt er daarnaast voor dat jij ieder moment en overal een kijkje kunt nemen in jouw woning.

Waar moet je op letten bij het kopen van een goede beveiligingscamera?

Dit zijn de belangrijkste punten om op te letten bij het zoeken naar de ideale beveiligingscamera. Met deze punten vind je de beveiligingscamera die het beste bij jouw wensen past.

Ring smartphone beveiligingscamera app

1. Dataopslag

De beelden van de beveiligingscamera worden door de camera opgeslagen. De beveiligingscamera beschikt daarom over een ruimte waarop de data opgeslagen wordt. Meestal is dit in de vorm van een opslagkaart die uitgenomen en afgelezen kan worden.

Tegenwoordig is het bij een aantal camera’s ook mogelijk om de beelden direct in de cloud op te slaan. Dit zorgt ervoor dat vanaf overal de beelden bekeken kunnen worden.

Voor cloudopslag is een internetverbinding vereist en in sommige gevallen is hiervoor een apart abonnement nodig, zoals bij o.a. Ring’s Protect Plan van Amazon en Google’s Nest Aware.

Beveiligingscamera buiten

2. Binnens- of buitenshuis

Wat de meest tactische plek is om de camera op te hangen, is van meerdere factoren afhankelijk. Ook verschilt het per woning. In sommige gevallen kan het zijn dat de meest tactische plek voor de beveiligingscamera buitenshuis is. Hierdoor is het van belang dat de camera dan wel bestand is tegen wind, regen en misschien zelfs sneeuw.

Je wilt immers niet dat de camera buitendienst raakt door een regenbui.

Beveilingscamera met infrarood

3. Infraroodverlichting

Net als bij het menselijk oog, hebben beveiligingscamera’s goed zicht op het moment dat er voldoende licht is. Dit is handig als er enkel overdag of op constant verlichte plaatsen gemonitord hoeft te worden.

Wil je ook ‘s nachts een goed beeld hebben van wat er voor jouw camera lens gebeurt? Zoek dan een camera die op dit moment nog een goed zicht heeft. Infrarood camera’s zijn camera’s die over infraroodverlichting beschikken wat ingeschakeld wordt op het moment dat er onvoldoende licht is.

De reflectie van de infraroodstraling zorgt ervoor dat er alsnog een goed beeld gegeven wordt.

De camera creëert een helder zwart wit beeld met de infrarood gegevens. Houd er wel rekening mee dat een infraroodcamera niet goed door ramen op kan nemen, de reflectie van het glas zorgt voor een vertroebeling in het beeld.

Google Assistant beveiligignscamera

4. Koppelingsmogelijkheden

Om meer functionaliteit uit je beveiligingscamera te halen, kun je hem koppelen aan meerdere beveiligingsmiddelen. Denk hierbij aan een bewegingssensor waarmee bewegingen gedetecteerd worden. Op deze manier kun je een volwaardig alarmsysteem creëren waarmee je beveiligingscamera een centrale rol speelt in de beveiliging van je woning of kantoor.

Koppel de beveiligingscamera met je alarmsysteem en het maakt vooral de gebruikservaring een stuk makkelijker. Bezig met het kiezen van een alarmsysteem, bekijk dan onze keuze als beste alarmsysteem. de beste keuzes voor een goed alarmsysteem.Dit zorgt er niet alleen voor dat alles goed gemonitord wordt maar is daarnaast een volwaardige bescherming tegen ongewenste bezoekers!

De vier beste beveiligingscamera’s

Dit zijn de beste beveiligingscamera’s verkrijgbaar: de beste beveiligingscamera met Google integratie, de beste beveiligingscamera als set van meerdere camera’s, de beste beveiligingscamera om mee te communiceren en de beste beveiligingscamera met ruime kijkhoek. 

 • Slimme Google integratie zorgt voor handigheid in huis
 • Gezichtsherkenning en supersight functie maken het herkennen van personen eenvoudig
 • Google Nest app is overzichtelijk in gebruik
 • Infrarood camera maakt het mogelijk in het donker te zien
 • Aware functie vereist een apart abonnement
 • Goede wifi connectie is vereist om goed te werken
Google Nest Cam IQ Outdoor

De Google Nest Cam IQ Outdoor is de slimme beveiligingscamera die je leven een stuk makkelijker maakt. Dankzij het intelligente algoritme merkt het onbekende personen op en herkent hij het als jij of iemand anders van je familie thuis komt.  

Slimme Beveiligingscamera

De Google Nest Cam IQ Outdoor is de slimme camera ontwikkeld door Google. Deze enkele camera zorgt ervoor dat jij altijd een oogje in het zeil kunt houden op de momenten dat je niet thuis bent. De camera is een prachtige ronde camera met infrarood camera waarmee je zowel overdag als ‘s nachts op kunt nemen. De camera is water- en windbestendig dus hang je hem met een gerust hart buiten. 

De beelden van de camera kun je terugkijken via de Google Nest app. Hier zijn de laatste drie uren opgeslagen. Mocht je toch verder terug willen in de tijd, dan kunnen de beelden in Google Drive opgeslagen worden. Zo heb je alle opnames altijd in de cloud. 

Gezichtsherkenning en Supersight Functie

De Nest Cam IQ Outdoor beschikt natuurlijk over de krachtige Google software. Deze software beschikt over een accurate gezichtsherkenning genaamd Google Aware. Hiermee herkent het de gezichten van jou of je familieleden. Mocht een ongewenst gezicht zich voor de camera bevinden dan krijg je direct bericht via de app. Je kunt dan snel zien wie zich voor je woning bevindt en actie ondernemen. Mocht je over deze functie willen beschikken dan dien je echter wel een apart abonnement af te sluiten.  

Ook beschikt deze beveiligingscamera van Google over de laatste Supersight Functie. Dit is een functie waarbij de camera automatisch op een persoon inzoomt en deze volgt met iedere stap die hij doet. Op deze manier verlies je de persoon niet uit het oog. 

Volledige Integratie

Dankzij deze beveiligingscamera wordt je woning een smart woning. Dit betekent dat het alle handigheid van de Google techniek met zich mee brengt. Denk hierbij aan de integratie met Google Nest en Google Assistent. Deze worden automatisch ingeschakeld op het moment dat je thuiskomt. Beschik je over een slimme thermostaat, dan kun je deze koppelen en zorgt het ervoor dat jij direct warm water hebt op het moment dat je onder de douche stapt. 

Met Google Nest heb je dus meer dan een beveiligingscamera in huis. Het is een apparaat wat jouw leven een stuk makkelijker maakt en er daarnaast voor zorgt dat er buitenhuis gemonitord wordt op ongewenst bezoek.

  • Complete set bestaande uit meerdere camera’s en deurbel geeft volledige dekking
  • Krachtige batterijen gaan lang mee dankzij slimme sensoren
  • Data wordt lokaal opgeslagen en is daardoor beschikbaar zonder cloud abonnement
  • Eenvoudige installatie dankzij magnetische meganisme
  • Batterijen moeten opgeladen worden om te blijven functioneren
  • Uitbreiding van de set is vrij prijzig
  Eufy by Anker Eufycam + Video Doorbell

  De Eufy by Anker Eufycam is een complete set van meerdere camera’s en een handige deurbel. Op deze manier heb je de meest cruciale plekken goed beveiligt en weet je zeker dat er nooit iets ongemerkt gebeurt.

  Complete Set

  De Eufy by Anker Eufycam is een set bestaande uit een basisstation, meerdere camera’s en een handige deurbel. De set is leverbaar met 2, 3, 4 of 5 camera’s. Op deze manier kun je iedere belangrijke plek in je woning voorzien van een camera en weet je zeker dat er niets ongemerkt gebeurt. De camera’s zijn erg makkelijk te installeren. Ze beschikken namelijk over een krachtige magneet waarmee jij ze in een enkele minuut opgehangen hebt. Omdat de camera ook over infraroodverlichting beschikt, kun je zowel zowel overdag als ‘s nachts de hele boel in de gaten houden. 

  Krachtige Batterijen

  Omdat de beveiligingscamera’s op batterijen werken, kun je ze overal plaatsen en ben je niet aan een stopcontact gebonden. Dankzij de slimme sensors wordt de camera alleen geactiveerd als een persoon zich voor de camera bevindt. Hierdoor werken de camera’s tot wel 1 jaar zonder op te hoeven laden en de slimme deurbel gaat tot wel 180 dagen mee. 

  Lokale Data Opslag

  De data van de camera’s worden van de camera naar het basisstation gestuurd. Hiervoor is geen internet verbinding nodig. De data wordt vervolgens op het basisstation opgeslagen. Op deze manier heb je altijd toegang tot de beelden en heb je hier geen apart cloud abonnement of SD-opslag voor nodig. 

   Uiterlijk 24 september in huis via bol voor €478.64
   • Communiceer met de personen voor de camera dankzij de ingebouwde microfoon en speaker
   • Snelle installatie dankzij bijgeleverde montage set
   • App geeft de videobeelden overzichtelijk weer
   • Om de videobeelden op een later moment terug te kijken is een Ring-abonnement vereist
   Ring Stick Up Cam Plug-In

   De Ring Stick Up Cam Plug-In is de ideale setup voor als je met je bezoekers wilt communiceren. De camera’s beschikken namelijk over een speaker en microfoon waarmee je eenvoudig via de app kunt communiceren. 

   Snelle Installatie

   De Ring Stick Up Cam Plug-In kenmerkt zich door het eenvoudig ontwerp wat verkrijgbaar is als set van 1,2,3 of 4 camera’s. Hiermee installeer je de camera’s eenvoudig op de meest essentiële plekken in je woning. De camera’s van de Ring Stick Up Cam Plug-In zijn snel geïnstalleerd. Ze kunnen zowel staand als opgehangen worden. Hiervoor wordt een montageset meegeleverd. 

   Omdat de camera’s op netstroom werken, hoef jij je nooit zorgen te maken over het verwisselen van batterijen. Het enige wat voor de installatie nodig is, is een verbinding met een stopcontact. 

   Ingebouwde Speaker En Microfoon

   De ontwerpers van de Ring Stick Up Cam Plug-In hebben heel goed begrepen dat een camera soms communicatie wenst naar de andere kant. Het is daarom zo dat alle camera’s uitgerust zijn met een speaker en een microfoon. Op deze manier kun je eenvoudig communiceren met de gasten die zich voor de camera bevinden. Ideaal om de pakketbezorger voor de dichte deur de juiste instructies te geven. Door de ingebouwde infraroodverlichting wordt ook ‘s nachts alles duidelijk in beeld gebracht. 

   Videobeelden

   De videobeelden zijn direct vanaf de app leesbaar. In de app worden de verschillende camera’s helder weergegeven. Wil je de beelden op een later moment terug kijken, dan is dit mogelijk. Hiervoor is het echter wel vereist een Ring-abonnement af te sluiten. Dit kan al vanaf 3 EURO per maand.

    • 340 graden dekking met draaiende en kantelende camera
    • Intelligente software volgt bewegende objecten automatisch
    • Communiceer naar de andere kant van de lijn dankzij de microfoon en speaker
    • De app is ietwat omslachtig in gebruik
    • Camera kan niet goed tegen tegenlicht
    Ezviz C6B

     Reacties

     Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

     Geef een reactie:

     Bij Popula staan we altijd open voor vragen en feedback. Je hart luchten mag natuurlijk ook. Dit kan je doen door een reactie achter te laten of contact op te nemen via het contact formulier op onze contact pagina.

     Specificatie Google Nest Cam IQ Outdoor Eufy by Anker Eufycam + Video Doorbell Ring Stick Up Cam Plug-In Ezviz C6B