Beste beveiligingscamera van o.a. Google Home en Amazon Ring

Beste beveiligingscamera van 2023

Merijn  •  Laatst bijgewerkt op 26 september 2022

Om altijd en overal een oogje in het zeil te kunnen houden, zijn er beveiligingscamera’s waarmee je altijd kunt zien of alles nog precies zo is zoals je het achtergelaten hebt. Dit zorgt er niet alleen voor dat we met een geruster hart de deur uit gaan maar het zorgt er ook voor dat al onze spullen veilig zijn.

Deze koopgids helpt jouw met het kopen van een goede beveiligingscamera die voldoet aan jouw eisen. Het aanbod is ruim en er zijn ook nieuwe technologische functies, denk aan het linken aan je Google Home. De meest verkochte en de beste beveiligingscamera’s lichten we daarnaast uit in een review. Aan de hand van deze reviews scheppen we daarnaast ook een duidelijk beeld waar op gelet moet worden bij het kiezen van een goede beveiligingscamera.

Beste koop van 2024
Sinji Beveiligingscamera
Beste beveiligingscamera voor buiten

Sinji Beveiligingscamera

 • Goede prijs-kwaliteit verhouding
 • Scherp beeld
 • Makkelijk te monteren
 • Gebruiksvriendelijk

Afbeelding Product Voor wie? Waar te koop?
Sinji Beveiligingscamera
Allround

Sinji Beveiligingscamera

Geschikt voor mensen die een beveiligingscamera willen die vanaf elke locatie kan worden bediend
Eufy by Anker Eufycam + Video Doorbell

Eufy by Anker Eufycam + Video Doorbell

Voor een de huiseigenaar die meteen een complete set nodig heeft voor goede beveiliging
Ring Stick Up Cam Plug-In

Ring Stick Up Cam Plug-In

Voor wie een camera en deurbel in één zoekt
Imou Ranger IQ

Imou Ranger IQ

Voor wie een goede draaiende beveiligingscamera zoekt voor optimale dekking

Beveiligingscamera

Een beveiligingscamera is een type videocamera waarmee die op afstand een ruimte of gebied kan monitoren. Het zijn camera’s die op tactische plekken hangen en hier door middel van een beeld, een overzicht geven van de situatie. Beveiligingscamera’s zorgen ervoor dat er een goed overzicht gegeven wordt van de cruciale toegangspunten van een woning.

Een beveiligingscamera maakt opnames van het ingestelde gebied. Dit gebied kan constant, of op de momenten dat er beweging plaatsvindt, gemonitord worden. De beelden van de beveiligingscamera kunnen direct op afstand bekeken of op een later moment ingezien worden.

Op deze manier weet jij precies wat er gebeurt op de momenten dat jij je huis verlaat.

Het doel van een beveiligingscamera

De beveiligingscamera registreert het beeld van een of meerdere punten. De beelden kunnen direct bekeken worden door een beveiliger of door de eigenaar van de woning. Zodra er iets opgemerkt wordt wat niet in orde is, kan dit opgevolgd worden. Zo kan de beveiligingscamera gekoppeld worden aan een bewegingssensor en kan er een sirene afgaan op het moment dat er ongewenste beweging gesignaleerd wordt.

Daarnaast kan het direct doorgespeeld worden aan de handhavingsdienst. Het beeldmateriaal wat de beveiligingscamera oplevert is tegelijkertijd waardevol bewijsmateriaal. Het kiezen van een goede beveiligingscamera die je niet in de steek laat wanneer nodig is dan ook van belang.

De beveiligingscamera is niet alleen effectief tegen kwaadwillende krachten, ook als dingen niet in orde zijn, speelt een beveiligingscamera een belangrijke rol. Denk hierbij aan het in de gaten houden van je huisdier op de momenten dat jij het huis verlaat. Dankzij een beveiligingscamera heb je altijd een oog wat toekijkt.

De mogelijkheden waarop je een beveiligingscamera toe kunt passen zijn dan ook enorm.

Betaalbare beveiliging

Camerabeveiliging wordt al decennia lang gedaan. Het zorgt ervoor dat er op afstand controle uitgevoerd kan worden. Waar vroeger camera’s vrij prijzig waren en ze voornamelijk in de bedrijfswereld gebruikt werden, zijn tegenwoordig de systemen steeds makkelijker in gebruik, betaalbaarder en sneller geïnstalleerd.

Dankzij deze ontwikkelingen heb je met een klein budget en weinig inspanning al een beveiligingscamera bij je thuis of op jouw kantoor hangen.

Kiezen en kopen van jouw ideale beveiligingscamera

Bij het kopen van een beveiligingscamera is het duidelijk dat je keuze hebt uit een ruim aanbod. Waar let je op bij je aankoop?

Je ideale beveiligingscamera zorgt ervoor dat jij de tactische punten van je woning in zicht hebt met de camera. Dit voorkomt dat insluipers ongemerkt je woning binnenkomen waardoor er niet in geslaagd wordt om jouw waardevolle spullen buit te maken. Het zorgt er daarnaast voor dat jij ieder moment en overal een kijkje kunt nemen in jouw woning.

Waar moet je op letten bij het kopen van een goede beveiligingscamera?

Dit zijn de belangrijkste punten om op te letten bij het zoeken naar de ideale beveiligingscamera. Met deze punten vind je de beveiligingscamera die het beste bij jouw wensen past.

Ring smartphone beveiligingscamera app

1. Dataopslag

De beelden van de beveiligingscamera worden door de camera opgeslagen. De beveiligingscamera beschikt daarom over een ruimte waarop de data opgeslagen wordt. Meestal is dit in de vorm van een opslagkaart die uitgenomen en afgelezen kan worden.

Tegenwoordig is het bij een aantal camera’s ook mogelijk om de beelden direct in de cloud op te slaan. Dit zorgt ervoor dat vanaf overal de beelden bekeken kunnen worden.

Voor cloudopslag is een internetverbinding vereist en in sommige gevallen is hiervoor een apart abonnement nodig, zoals bij o.a. Ring’s Protect Plan van Amazon en Google’s Nest Aware.

Beveiligingscamera buiten

2. Binnens- of buitenshuis

Wat de meest tactische plek is om de camera op te hangen, is van meerdere factoren afhankelijk. Ook verschilt het per woning. In sommige gevallen kan het zijn dat de meest tactische plek voor de beveiligingscamera buitenshuis is. Hierdoor is het van belang dat de camera dan wel bestand is tegen wind, regen en misschien zelfs sneeuw.

Je wilt immers niet dat de camera buitendienst raakt door een regenbui.

Beveilingscamera met infrarood

3. Infraroodverlichting

Net als bij het menselijk oog, hebben beveiligingscamera’s goed zicht op het moment dat er voldoende licht is. Dit is handig als er enkel overdag of op constant verlichte plaatsen gemonitord hoeft te worden.

Wil je ook ‘s nachts een goed beeld hebben van wat er voor jouw camera lens gebeurt? Zoek dan een camera die op dit moment nog een goed zicht heeft. Infrarood camera’s zijn camera’s die over infraroodverlichting beschikken wat ingeschakeld wordt op het moment dat er onvoldoende licht is.

De reflectie van de infraroodstraling zorgt ervoor dat er alsnog een goed beeld gegeven wordt.

De camera creëert een helder zwart wit beeld met de infrarood gegevens. Houd er wel rekening mee dat een infraroodcamera niet goed door ramen op kan nemen, de reflectie van het glas zorgt voor een vertroebeling in het beeld.

Google Assistant beveiligignscamera

4. Koppelingsmogelijkheden

Om meer functionaliteit uit je beveiligingscamera te halen, kun je hem koppelen aan meerdere beveiligingsmiddelen. Denk hierbij aan een bewegingssensor waarmee bewegingen gedetecteerd worden. Op deze manier kun je een volwaardig alarmsysteem creëren waarmee je beveiligingscamera een centrale rol speelt in de beveiliging van je woning of kantoor.

Koppel de beveiligingscamera met je alarmsysteem en het maakt vooral de gebruikservaring een stuk makkelijker. Bezig met het kiezen van een alarmsysteem, bekijk dan onze keuze als beste alarmsysteem. de beste keuzes voor een goed alarmsysteem.Dit zorgt er niet alleen voor dat alles goed gemonitord wordt maar is daarnaast een volwaardige bescherming tegen ongewenste bezoekers!

De vier beste beveiligingscamera’s

Dit zijn de beste beveiligingscamera’s verkrijgbaar: de beste beveiligingscamera met Google integratie, de beste beveiligingscamera als set van meerdere camera’s, de beste beveiligingscamera om mee te communiceren en de beste beveiligingscamera met ruime kijkhoek. 

 • Goede prijs-kwaliteit verhouding
 • Scherp beeld
 • Makkelijk te monteren
 • Gebruiksvriendelijk
 • Zeer korte bijgeleverde kabel
Allround
Sinji Beveiligingscamera

De Sinji Smart Outdoor / Indoor Camera houdt dag en nacht de wacht en zorgt ervoor dat niets onopgemerkt blijft in je omgeving. Deze beveiligingscamera met ideaal nachtzicht is makkelijk te bedienen met een gebruiksvriendelijke app. Daarnaast is hij makkelijk te installeren via een wifi netwerk of een ethernet kabel.

Kijk gemakkelijk via je smartphone of tablet 

Met de app kan je vanaf elke locatie (buiten- en binnenland) de beveiliging camera beelden bekijken via je smartphone of tablet. Deze smart camera werkt met alle iOS en Android smartphones en tablets en is daardoor zeer toegankelijk voor gebruikers. Daarnaast is de installatie is zeer eenvoudig, omdat je de camera in enkele seconden via een wifi netwerk kan koppelen aan je telefoon of tablet.

Spreken en luisteren

De Sinji beveiligingscamera beschikt over een ingebouwde microfoon en luidspreker. Hierdoor kan je zien en horen wat er gebeurt en zelfs direct communiceren met de persoon die voor de camera staat, super handig! Ook heeft de camera een infrarood nachtzicht, hierdoor ziet hij alles in het donker in een straal van 20 meter. Dankzij de ‘versleutelde’ verbinding tussen je camera en telefoon blijven je gesprekken veilig en privé.

Bewegingsdetectie

Wanneer er een beweging gedetecteerd wordt dan wordt er een bericht naar je telefoon / tablet gestuurd om je op de hoogte te stellen. Via deze melding kun je direct live meekijken om te zien wat er aan de hand is en te communiceren met de persoon die voor de camera staat.

Veilige data opslag

De beveiligingscamera beelden worden automatisch opgeslagen op een Micro SD kaart met een maximale capaciteit van 128GB. Let op, de SD kaart zit alleen niet standaard bij de camera en zal je zelf aan moeten schaffen. Daarnaast is het mogelijk om beelden op te slaan in de cloud, hier moet je alleen wel extra voor betalen.

Slimme functies via de app

Er wordt gebruikt gemaakt van het nieuwste Tuya Smart platform. Je kunt de camera gemakkelijk bedienen via de Tuya app, maar ook via apps van bekende Nederlandse merken, zoals Hombli. Dankzij de app combineer je de beveiligingscamera ook eenvoudig met andere Tuya producten.

  • Complete set bestaande uit meerdere camera’s en deurbel geeft volledige dekking
  • Krachtige batterijen gaan lang mee dankzij slimme sensoren
  • Data wordt lokaal opgeslagen en is daardoor beschikbaar zonder cloud abonnement
  • Eenvoudige installatie dankzij magnetische meganisme
  • Batterijen moeten opgeladen worden om te blijven functioneren
  • Uitbreiding van de set is vrij prijzig
  Eufy by Anker Eufycam + Video Doorbell

  De Eufy by Anker Eufycam is een complete set van meerdere camera’s en een handige deurbel. Op deze manier heb je de meest cruciale plekken goed beveiligt en weet je zeker dat er nooit iets ongemerkt gebeurt.

  Complete Set

  De Eufy by Anker Eufycam is een set bestaande uit een basisstation, meerdere camera’s en een handige deurbel. De set is leverbaar met 2, 3, 4 of 5 camera’s. Op deze manier kun je iedere belangrijke plek in je woning voorzien van een camera en weet je zeker dat er niets ongemerkt gebeurt. De camera’s zijn erg makkelijk te installeren. Ze beschikken namelijk over een krachtige magneet waarmee jij ze in een enkele minuut opgehangen hebt. Omdat de camera ook over infraroodverlichting beschikt, kun je zowel zowel overdag als ‘s nachts de hele boel in de gaten houden. 

  Krachtige Batterijen

  Omdat de beveiligingscamera’s op batterijen werken, kun je ze overal plaatsen en ben je niet aan een stopcontact gebonden. Dankzij de slimme sensors wordt de camera alleen geactiveerd als een persoon zich voor de camera bevindt. Hierdoor werken de camera’s tot wel 1 jaar zonder op te hoeven laden en de slimme deurbel gaat tot wel 180 dagen mee. 

  Lokale Data Opslag

  De data van de camera’s worden van de camera naar het basisstation gestuurd. Hiervoor is geen internet verbinding nodig. De data wordt vervolgens op het basisstation opgeslagen. Op deze manier heb je altijd toegang tot de beelden en heb je hier geen apart cloud abonnement of SD-opslag voor nodig. 

   • Communiceer met de personen voor de camera dankzij de ingebouwde microfoon en speaker
   • Snelle installatie dankzij bijgeleverde montage set
   • App geeft de videobeelden overzichtelijk weer
   • Om de videobeelden op een later moment terug te kijken is een Ring-abonnement vereist
   Ring Stick Up Cam Plug-In

   De Ring Stick Up Cam Plug-In is de ideale setup voor als je met je bezoekers wilt communiceren. De camera’s beschikken namelijk over een speaker en microfoon waarmee je eenvoudig via de app kunt communiceren. 

   Snelle Installatie

   De Ring Stick Up Cam Plug-In kenmerkt zich door het eenvoudig ontwerp wat verkrijgbaar is als set van 1,2,3 of 4 camera’s. Hiermee installeer je de camera’s eenvoudig op de meest essentiële plekken in je woning. De camera’s van de Ring Stick Up Cam Plug-In zijn snel geïnstalleerd. Ze kunnen zowel staand als opgehangen worden. Hiervoor wordt een montageset meegeleverd. 

   Omdat de camera’s op netstroom werken, hoef jij je nooit zorgen te maken over het verwisselen van batterijen. Het enige wat voor de installatie nodig is, is een verbinding met een stopcontact. 

   Ingebouwde Speaker En Microfoon

   De ontwerpers van de Ring Stick Up Cam Plug-In hebben heel goed begrepen dat een camera soms communicatie wenst naar de andere kant. Het is daarom zo dat alle camera’s uitgerust zijn met een speaker en een microfoon. Op deze manier kun je eenvoudig communiceren met de gasten die zich voor de camera bevinden. Ideaal om de pakketbezorger voor de dichte deur de juiste instructies te geven. Door de ingebouwde infraroodverlichting wordt ook ‘s nachts alles duidelijk in beeld gebracht. 

   Videobeelden

   De videobeelden zijn direct vanaf de app leesbaar. In de app worden de verschillende camera’s helder weergegeven. Wil je de beelden op een later moment terug kijken, dan is dit mogelijk. Hiervoor is het echter wel vereist een Ring-abonnement af te sluiten. Dit kan al vanaf 3 EURO per maand.

    • 340 graden dekking met draaiende en kantelende camera
    • Intelligente software volgt bewegende objecten automatisch
    • Goede kwaliteit beelden, ook in het donker
    • lange voedingskabel
    • Simpele installatie met app
    • Niet alle webfuncties zijn gratis te gebruiken
    Imou Ranger IQ

    Deze draaiende beveiligingscamera van Imou is ideaal om binnenshuis verschillende ruimte in de gaten te houden. De camera kan op afstand draaien, kantelen en zoomen. Zo kun je vanaf je werk of waar je ook bent je huis in de gaten houden. De camera werkt namelijk op wifi en is compatibel met bijna alle smartphones.

    Verder heeft de Imou Ranger IQ beveiligingscamera een SD kaartslot waardoor je alle beelden die de camera maakt meteen kan op slaan. Deze SD kaart wordt niet meegeleverd.  Bovendien kun je via de luidsprekers in de camera meteen praten tegen personen of dieren in huis. Je ontvangt een bericht wanneer er beweging of geluiden worden waargenomen door de Imou Ranger IQ.

    De camera geeft goed beeld overdag, maar ook in het donker of weinig licht zijn de beelden in kleur te bekijken. Ook herkent deze camera het verschil tussen dieren en mensen. Verder is de Imou Ranger IQ te koppelen aan Alexa of een Google Assistent.

     

     Wat zijn de beste beveiligingscamera's?

     Uit onze koopgids komt naar voren dat de Sinji Buiten de beste beveiligingscamera voor buiten is. Voor de beste complete set raden wij de Eufy by Anker aan. De Ring Stick Up komt uit de test als de beste beveiligingscamera voor bij de voordeur doordat je makkelijk met de personen voor de camera kan communiceren. Ten slotte is de Imou Ranger IQ de beste draaiende beveiligingscamera die 340 graden dekking geeft.

     Wat is een goede beveiligingscamera voor buiten?

     Voor buiten raden wij de Sinji Buitencamera aan. Deze camera is makkelijk te monteren en door de app ook erg gebruiksvriendelijk. Bovendien kun je de camera koppelen aan het WiFi netwerk of door middel van een ethernetkabel. Hierdoor kun je ook wanneer je niet thuis bent de camerabeelden bekijken. En wanneer er iemand in je tuin of voor je huis staat kun je met diegene communiceren door de speaker en microfoon. Bovendien beschikt de camera over infrarood licht waardoor de beelden ‘s nachts ook te zien zijn.

     Wat kost een beveiligingscamera voor buiten?

     De Sinji buiten beveiligingscamera kun je al aanschaffen voor €69. Er zijn goedkopere beveiligingscamera’s te koop, maar voor goede prestaties raden we de Sinji voor buiten aan. Kies je voor hogere kwaliteit, dan kunnen de kosten oplopen tot enkele honderden euro’s.

     Welke camera zonder abonnement?

     De Eufy by Anker is een complete set waarbij je geen abonnement nodig hebt. De data wordt namelijk lokaal opgeslagen op het datastation. Ook de Imou Ranger IQ komt zonder abonnement, hierbij worden de beelden op een SD kaart opgeslagen.

     Waar moet je opletten bij het kopen van een beveiligingscamera?

     Je moet letten op de dataopslag. Hierbij heb je de keuze uit lokale opslag op bijvoorbeeld een SD kaart, of worden de beelden opgeslag in de cloud. Let op dat je voor deze laatste optie een internetverbinding nodig hebt. Daarnaast is het belangrijk om te kijken naar binnen- en buiten camera’s. Welk deel van je huis wil je beveiligen? Een buitencamera moet dus goed bestand zijn tegen regen en wind. Ook is een infrarood verlichting aan te raden, zodat je bij de nachtelijke beelden ook kunt zien wat er gebeurt. Ten slotte wordt er ook geadviseerd om de beveiligingscamera te koppelen aan andere middelen, zoals een bewegingssensor of je beveiligingssysteem.


     Reacties

     Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

     Geef een reactie:

     Bij Popula staan we altijd open voor vragen en feedback. Je hart luchten mag natuurlijk ook. Dit kan je doen door een reactie achter te laten of contact op te nemen via het contact formulier op onze contact pagina.